Rejtélyes rádióemissziót észlelnek egy szomszédos galaxisból

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kelta
Semmi gond..olvass utána 😊
Idézek:

"Fontos azonban kiemelnünk, hogy az relativitáselmélet nem tiltja a fénysebességnél eleve gyorsabban mozgó részecskék létezését. Az egyenletek szerint (ha léteznek), ezek viszont soha nem lassulhatnak le fénysebességre, mivel a lassításukhoz kellene végtelen energia. Ezeket az elméleti részecskéket még a 70-es években elnevezték "tachyon"-oknak, létezésüket eddig direkt módon nem sikerült bizonyítani. "

Ez egy tudományos cikk..keress rá 😊

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

Extrém magas energia-sûrûség lehet, hogy érvényteleníti a reltivitás elméletet. Ne felejtsük el, hogy minden elmélet és képlet csak bizonyos körülményeközött igaz, hála a fizikusok egy-deszkába-vert-két-szög-közé-kifeszített-drót-jó-közelítéssel-hegedû eljárásainak köszönhetõen.

Szreintem csak sietnek valahová, pl. óvodába gyerekért, ilyesmi lehet a háttérben.
Pluskast
Az kizárt dolog mert nem tudom (nem érti) <#idiota>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Kelta
Ez így nem teljesen pontos...lehet valami a fénysebességnél gyorsabb, ez nincs kizárva...de akkor alapból gyorsabbnak kell lennie..
Felgyorsulni nem lehet a fénysebesség fölé...
Eleve gyorsabbnak lenni, az nincs kizárva a relativitáselméletben 😊

Látszólagosan nagyobb sebességet bárki eltud érni a fénynél 😊 az nem nagy kunszt 😊

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

Pluskast
Mi az, hogy a fénysebesség négyszerese?? Tudtommal a fénynél gyorsabban nem megy semmi. Vagy akkor most még is lehetséges?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Nekem csak az a furcsa, hogy azon gondolkoznak hogy mi lehet ez, és nem azon hogy bakker 4x fénysebeséggel halad. T.i. az hogy mi ez lehet hogy sosem derül ki, viszont ahogy már más is irta ez boritja az összes eddigi elméletet, ami viszont tök független attól hogy ez egy adag barack lekvár-e vagy pedig mikrokvazár...

Másrészrõl nekem sincsenek kételyeim, hamarosan fognak alkotni egy elméletet, ami bebizonyotja hogy a világon minden állatnak maximum két lába van, még a 100 lábúnak is...

Tegyük fel hogy van ilyen fekete lyuk, ami négyszeres fs-el kotor át az intergalaktikus téren... felénk jön... Mikor vesszük észre? ha már legyalult minket... És ez megtörténhet bármelyik pillanatban.
Nem teccik...
Lmntal
A megoldás: 42.

Szegény ember vízzel főz! Persze ha van mit a tejbe aprítania... :)

zola2000
Négyszeres fénysebesség? "Az igaz hogy látom de nem hiszek benne, és ha nem hiszek benne nem is létezik" (asszem a Bleachben mondta Icsigó huga).

A

az elméleti fizikusok hogy jártak?
minden összedõl amit tanultak, amin dolgoztak, amerre el akartak jutni
ha igaz, hogy létezik ez az akármi,
akkor bie bie relativitás elmélet, õsrobbanás, húrelmélet, gravitációs elmélet...

na ne már
meg fogják magyarázni bizonyosan, hogy az nem is így van
igazából ez egy tüköreffektus, ami 4.2-szeresére gyorsítja a látszólagos sebességet

adjunk nekik 2 hetet, ki fogják találni a mesét
Azért elképzelem az ezt felfedezõ tudós napját.
Elemezgeti az adatokat, gondolja, na 20000. szupernova maradvány, hmm hmm..., mi a f#&@ ez?! <#guluszem1>

Sippie
mint pl a bazinagy hadronütköztetõ, aminek hála nagyon jó lesz nekünk mert megtalálják a rák ellenszerét! ja nem mégse... ejj <#shakehead>
"A gyakorlati fizikusokra néhanapján ráfér egy egy ilyen koppanás."

Ezek a koppanások viszik elõre az összes tudományt.

Hé!
De az azért nem teljesen normális dolog, hogy egy nagy tömegû fényes izé, többszörös fénysebességgel rohangászik!

Aszondja..gondoltak fekete lyukra...aha.. ami suhan mint a szélvész és világít..érdekes FEKETE lyuk lehet...vagy ez akkor fehér lyuk. 😄DD

Viszont azt azért képzeljétek el...az arcukat. Több évig tanultak mindenféle egyetemeken asztronómiát ezek a fickók, meg fizikát, és most csõdöt mond minden tudásuk...aki nem kreativ az feladja...még szerencse hogy ez esetben azt nem mondhatják, hogy áááh....ilyen nincs, mert a könyvben más van leírva.

A gyakorlati fizikusokra néhanapján ráfér egy egy ilyen koppanás.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Alexease
"kezdett kibocsátani" - 5-10 millio eve?!😊
Kopiati
Most jöttek rá, hogy az 5-ös lottó eheti fõnyereménye több mint 1milliárd... már jönnek!!!!! XD

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

128bit
Beszívott a cikk iroja ? 😊

Gigabyte P35-DS4,Intel E8400, 4G Geil Black Dragon 1066, 4850

gothmog
Szerintem ez csak viralmarketing az SGU-hoz. Egyébként meg FUSSUNK <#ijedt> mert jönnek a <#alien><#alien2><#alien><#vigyor4>!

Kara kán
Mikor lesznek itt hsz-ek?

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Bittosz asz Inntyergalaktikkusz ollimpijján moszt vann asz feketejuk-disszkosszvetéssz ész vallaki ekorrát dobossz 😊))

(De nehéz így írni😛)

Minmeghalunk!!<#ijedt><#buck><#wilting><#bdead><#zavart2>

iSS!

Sam-el elnyomkodtak valamit, aztán már kész is a baj 😄
"...olyan fényességûvel..." LOL. Olyan hülyeségek vannak néha ezen az oldalon, de olyan...
Andr0
McKay aláfûtött Atlantis-nak, picit járatta a motort...😄

@fergusonpapa szerintem vannak mások és lehet hogy pont most szabadult el egy kísérleti hitperûrhajómûvük, ami 4Fényév/éves csúcssebességre képes... és most anyáznak, hogy "Bazdmeg Józsi akkor zajt csap ez a szar hogy a szomszéd galaxis kong tõle."

@Voronyezs fegyver jó ha van de még jobb ha nem kell használni. Bár azért kíváncsi lennék egy Galaktikus Ûrháborúra 😄

Armin & Ayu fan

"Látszólagos oldalirányú mozgása a fény sebességének négyszerese. Hasonló "szuperluminális" mozgást már észleltek egyes fekete lyukak által kilövellt nagy sebességû anyagsugaraknál, amik sebességüket a relativitás hatásainak, illetve az általuk keletkezett optikai illúziónak köszönhetik, vagyis a mozgásuk csak látszólag haladja meg a fény sebességét."
He-he...<#nevetes1>

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

fergusonpapa
igyis alig ismerünk valamit de már jönnek akövetkeztetések,kitudja hány milió féle jelenség van de mi már szükitjükakört h na az feketelyuk stb...aztán meg 50év után megin más,szép a fejlödés és h megsimerjük akörülötünk lévö világot,de néha az agyam eldobom,mert biztos nagy aroganiával állapitják meg mai tudosaink h igenis az az!!

Am ténleg lehet azis h egy fejlett civilizácio valamibakit követett el.kitudja pár galaxyssal arrébb mi zajlhat le.annyira kiváncsi vagyok...látnánk 1x modjuk egy másik galaxysban ürhajot bár elég valoszinütlen de mondjuk egy lakot bolygot mondjuk.. vagy valami..ahh,megse élem sztem 😞(

Biztos h van nem egy változatosabb univerzum mi meg "egyedül'puxtulunk ki...:S

www.icewebhu

Nincs mese, fegyverkeznünk kell...HÁÁBORÚT AKAROOK<#violent><#violent><#gun><#gun><#gun>

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !

Smithie
Jönnek a csillagharcosok!!Valaki jön edzeni??Ha jól sejtem egy évünk van amíg ideérnek,és addig el kell érnem az ssj 3 szintet!!<#csodalk>

"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)

globint
Bocsi, úgy bepánikoltam, hogy elírtam: egy mikro fekete lyukat hoztak létre....

http://www.tradeximp.com/

shaba23
Jönnek!
globint
Hülyeség! Pusztán arról van szó, hogy az ottlakó kis színes emberkék megépítették a maguk "Nagy Hadronütköztetõ"-jét, és sikerrel beüzemelték maximális hatásfokon. Így aztán eredményesen létrehoztak egy mikro fekete jukat, ami néhány tized másodperc alatt felragyogott, befalta a naprendszerüket, és most elégedetten táplálkozik a környezõ naprendszerekbõl.
<#szomoru1>

http://www.tradeximp.com/

Dizson
Szerintem ott forgatják az új Stargate Universe részt a Destiny-vel.

WhiteRiC
Vogonok hozzáláttak az m82-es autópálya építéséhez.

MZ/X lesz az...
Tigristank
Áhh, csak Superman szórakozik. <#idiota>

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

jhetedikj
Az egy Oráj anyahajó lesz, ha jól sejtem.<#alien>

anno 1987

← ElőzőOldal 3 / 3