Rejtélyes rádióemissziót észlelnek egy szomszédos galaxisból
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Bennevan minden fájdalom. Hogy Gyurit nemszereti a nép...meghogy a feltalálókat is üldözik. Meghogy Gyuri barátunk igenis fog csinálni olyan autót ami mittomén 50%-al kevesebb benzint eszik és ha nemsikerül neki bezúzatja a könyvét (hehe ez mégnagyobb reklám lenne neki)...itt már nincsenek képeltek...nincsenek új ötletek...világfájdalom van.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
És ezzel elvoltak az emberek úgy 1-200 évig.
A dologhoz hozzátartozik, hogy látta pár ember, hogy háh...baromság amit az egyház beszél, de õket jól odakozmálták. Vagy itatták vízzel amíg benem vallotta hogy eretnek, vagy boszorkány..stb.
<#vigyor>#vigyor>
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
A XIX. században valóban volt olyan téveszme, hogy a levegõnél nehezebb tárgy nem repülhet, bár ez már akkor is ellentmondott a józan észnek, hisz a madarak nehezebb a levegõnél, mégis repültek, sõt már Michelangelo is a levegõnél nehezebb sárkányrepülõszerûséggel kísérletezett.
Ezért ugatom én állandóan, hogy ismerni kell a tudománytörténetet. Hallottátok? Ismerni kell azt a kibaszott TUDOMÁNYTÖRTÉNETET!
Nõ ez intenzitása?
YXZ pozíciót X2Y2Z2-re növeli T idõ alattt miközben láthatóan ekkora távot fénysebességgel számolva nem tehet meg?
Innen nézve csak egy gyorsabban haladó valami amint amilyen gyorsan szabadna haladnia.
Egy lufi felfújását nem tudod szemléltetni 3 d-ben szimplán. Amirõl beszélsz az az 5. dimenzió...de ez olyan absztrakt dolog, mint egy villanykörte ami ehetõ....biztos van...de találd meg...
A fény többek között szerintem azért határ, azért tekinthetjük annak mert ami ennél gyorsabban halad észlelhetetlen (jelenleg biztos)
Kiszámolták, hogy 45km/h-s sebességnél az ember agya egyéb szabadon maradt testnyílásain távozik, tehát halálos ez a sebesség.
Kiszámolták, hogy a hangsebesség nem léphetõ át mert hatásebesség (1880 körül).
Kiszámolták, hogy egy hidrogénbomba begyújthatja a teljes légkört és mind meghalunk (és ennek tudatában begyújtották mégis).
Még hosszan sorolhatnám, és nyilván nem tévedhetetlen senki...nade több százan ha nem ezren álltak ezen hülye elméletek mellett a kor tudósaiból.
Ezért mondtam hogy a papír bármit elbír..az emberi ostobaság meg határtalan.
Írtam már cifrábbakat is.
Viszont tény, hogy mehet bármi fénysebesség fölötti sebességgel is HA nem lineáris gyorsulással gyorsul..mint ahogy minden amit ismerünk, hanem egyszer csak puff ott van ilyen hipermegagiga sebességen. :)
Tehát nem kizárt így a dolog...kérdés, hogy máshol ilyet miért nem látunk, na az meg mégnagyobb, hogy a fáma arról szól, hogy csak úgy megjelent ez a cucc....tehát eredetileg nem volt szerencsétlen sehol.
Asztrológusaink törhetik a kobakot, hogy egy rakás fizikai szabály talpon maradjon.
Megjegyezném a jelenlegi szabályok sem frankók... pl a Voyager szonda amit kiküldtek, lassul...mintha valami közeg fékezné, noha a Naprendszer szélén kószál ahol egy tevefing sincs. Erre se adtak még épkézláb magyarázatot x éve.
Szóval szép dolog amit a könyvbe leírnak, matekosan bizonyítható is, de hát a papír mindent elbír.
vagy ezúttal nem csak egy 3/4 naprendszert robbantott fel XD
fergusonpapa, nézd meg a stargate atlantiszt, egy helyi galaxisban kerülnek konfliktusba... fejlett idegenekkel...
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
http://www.tradeximp.com/
Vagy felrobbant egy csillagkapu.
"Honnan tudják, hogy tényleg u.a. az objektumot fényképezik a köv. mp-ben?"
Sehonnan. Sõt, pontosan tudják, hogy nem ugyanazt az objektumot fényképezik.
Szegény ember vízzel fõz! Persze ha van mit a tejbe aprítania... :)
Szerintem a hangsúly itt a látszólagos-on van...
1 mp-ben mondjuk A pontban van, a következõ mp-ben l 1.199.169.808 km-el arrébb.
Hogy lehet ezt lekövetni? Honnan tudják, hogy tényleg u.a. az objektumot fényképezik a köv. mp-ben? (Bár ennyi idõ alatt nem értem, hogy tud 1.199.169.808 km-el odébb fókuszálni a spektrográf.)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Valaminek a sebességét pl. úgy tudjuk megállapítani, hogy viszonyítunk mondjuk A és B ponthoz, vagy az általa kibocsátott/visszavert/sugárzott FÉNY-t mérjük. Nekem ez nem világos, hogy lehet ezt megmérni? Hogy mérték meg?
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Például ha összecsuksz egy ollót, egy jól elhelyezett megfigyelõ számára az élek találkozási pontja tetszõleges sebességgel mozoghat. Akár a fénysebesség sokszorosával.
Itt inkább arról esetrõl van szó, mintha lenne egy fényforrásod, és azzal egy gyorsan forgó tükörre világítasz. Ha a tükröt egy stadionba helyezed, a visszavert fénykáva végét egy messzirõl figyelõ szemlélõ akár fénysebességnél gyorsabban láthatja mozogni.
Hasonlóképp, amikor egy fekete lyuk keletkezik, a gravitáció a csillag fényét össze-vissza térítgetheti.
A trükk az, hogy nincs anyag, ami mozogna, csak a megfigyelõ hiheti azt, hogy a látott események összefüggnek, és ugyanazon anyag fénye. Pedig nem.
Tejbegríz. <#idiota>#idiota><#finom>#finom>
Nem baj, majd megkérjük Chuck Norrist, a Sitheknek, sõt még a Jediknek sem lenne semmi esélyük. :D
És akkor azért nem lehet gyorsabb semmi a fénynél, mert az idõ nem lehet gyorsabb önmagánál :)
és ezek a "teleportálások" az idõn kívül történnek, egy a téridõn kívüli térben.
Aminek nincs hatása a mi idõnkre, és viszont..így nem is mérhetõ a sebessége az ilyen mozgásnak a mi fogalmaink szerint.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Tehát mégiscsak gyorsabban megy a fénynél, legalábbis amig a sebesség = megtett út/idõ. Az hogy hogyan teszi meg ezt az utat mellékes, ennyi erõvel akkor azt is kijelenthetnénk a repülõgép sebessége nem számit, mert nincs kereke meg különben sem az úton közlekedik
szerintem a tudománynak vanna olyan ágai ahhol a kamuból is meg lehet élni.
A csillagászít az pont ilyen. Kamu és kamu. Bizonyítsd be az ellenkezõjét.
Egyébként az elsõ számítógép nem tudósok készítették. Pl. a regisztert egy hadmérnök találta ki. Ráadásúl az 1700-as évek végén.
érdekes. Ha belegondolok, akkor ha túl tudom lépni a fényebességet hamarabb megérkeznék az indulási helyemre mind ahhogy elindúltam. Nem?
Lévén már ott vagyok amikor a fényem még el sem indúlt. Érdekes állapot lehet, hogy láthatom saját magamat az "múltban."
egy érdekesség ami kapcsoldik:
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=264650
"Újra átlépték a fénysebességet
A kísérletek akkor tudományos bizonyítékok, ha megismételhetõek. Ez történt most egy alapvetõ fizikai törvényt feszegetõ, a fény sebességének több mint tizenkétszeresét létrehozó bemutatón."
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t