Rejtélyes rádióemissziót észlelnek egy szomszédos galaxisból

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Ez a vorlon flotta lehet...

Saor Alba

Kara kán
Hát, bizony van modernkori inkvizíció is, de ez már rafináltabb.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Szegény Egely-t nem akarnám bántani amúgy... épp elég a baja..megvettem a legújabb könyvét. Vízautók meg mittomén mi a címe..hát..komolyan..gyászos.

Bennevan minden fájdalom. Hogy Gyurit nemszereti a nép...meghogy a feltalálókat is üldözik. Meghogy Gyuri barátunk igenis fog csinálni olyan autót ami mittomén 50%-al kevesebb benzint eszik és ha nemsikerül neki bezúzatja a könyvét (hehe ez mégnagyobb reklám lenne neki)...itt már nincsenek képeltek...nincsenek új ötletek...világfájdalom van.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Az egyház meg azt mondta, hogy a madár azért azért repül, mert Isten azt akarja.

És ezzel elvoltak az emberek úgy 1-200 évig.

A dologhoz hozzátartozik, hogy látta pár ember, hogy háh...baromság amit az egyház beszél, de õket jól odakozmálták. Vagy itatták vízzel amíg benem vallotta hogy eretnek, vagy boszorkány..stb.

Az asztrológusoknak nem hiszem hogy fájna-e miatt..

Kara kán
Pedig ezt is elégszer elugattam, mármint a kopirájt fontosságát...
<#vigyor>

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Kara kán
Most meg attól rettegnek egyesek, hogy az LHC olyan fekete lyukat csinál, amely elpusztítja a Földet. Itt, konkrétan Magyarországon meg egyesek az ország jobbra tolódásától rettegnek...

A XIX. században valóban volt olyan téveszme, hogy a levegõnél nehezebb tárgy nem repülhet, bár ez már akkor is ellentmondott a józan észnek, hisz a madarak nehezebb a levegõnél, mégis repültek, sõt már Michelangelo is a levegõnél nehezebb sárkányrepülõszerûséggel kísérletezett.

Ezért ugatom én állandóan, hogy ismerni kell a tudománytörténetet. Hallottátok? Ismerni kell azt a kibaszott TUDOMÁNYTÖRTÉNETET!

Gyuri barátunk olyan matek levezetéseket ír hogy kihullik a hajad..na én nem...viszont õ legalább hibásan.

Néha nekem is. De aztán rájövök, hogy nem...egyébként haragszok a fickóra, lenyúlta az egyik ötletem.

Kara kán
Néha az a benyomásom, hogy te vagy az Egely Gyuri. :-)

Mert gyorsabban közeledik?
Nõ ez intenzitása?
YXZ pozíciót X2Y2Z2-re növeli T idõ alattt miközben láthatóan ekkora távot fénysebességgel számolva nem tehet meg?

Innen nézve csak egy gyorsabban haladó valami amint amilyen gyorsan szabadna haladnia.

4 dimenzió van..szögezzük le. 3 térbeli + 1 idõ.

Egy lufi felfújását nem tudod szemléltetni 3 d-ben szimplán. Amirõl beszélsz az az 5. dimenzió...de ez olyan absztrakt dolog, mint egy villanykörte ami ehetõ....biztos van...de találd meg...

Persze ott a hiper-tér; féregjáratok; térhajtómû(?)
A fény többek között szerintem azért határ, azért tekinthetjük annak mert ami ennél gyorsabban halad észlelhetetlen (jelenleg biztos)
A léghajók korában kiszámolták, hogy csak a levegõnél könnyebb anyag tud repülni tehát ember olyat nem tud építeni...ez ebben a kontextusban igaz is.

Kiszámolták, hogy 45km/h-s sebességnél az ember agya egyéb szabadon maradt testnyílásain távozik, tehát halálos ez a sebesség.

Kiszámolták, hogy a hangsebesség nem léphetõ át mert hatásebesség (1880 körül).

Kiszámolták, hogy egy hidrogénbomba begyújthatja a teljes légkört és mind meghalunk (és ennek tudatában begyújtották mégis).

Még hosszan sorolhatnám, és nyilván nem tévedhetetlen senki...nade több százan ha nem ezren álltak ezen hülye elméletek mellett a kor tudósaiból.

Ezért mondtam hogy a papír bármit elbír..az emberi ostobaság meg határtalan.

Köszönöm, örülök, hogy tetszik, csak nem tom a jattom az sg-tõl hol vehetem át. xD

Írtam már cifrábbakat is.

Viszont tény, hogy mehet bármi fénysebesség fölötti sebességgel is HA nem lineáris gyorsulással gyorsul..mint ahogy minden amit ismerünk, hanem egyszer csak puff ott van ilyen hipermegagiga sebességen. :)

Tehát nem kizárt így a dolog...kérdés, hogy máshol ilyet miért nem látunk, na az meg mégnagyobb, hogy a fáma arról szól, hogy csak úgy megjelent ez a cucc....tehát eredetileg nem volt szerencsétlen sehol.

Asztrológusaink törhetik a kobakot, hogy egy rakás fizikai szabály talpon maradjon.

Megjegyezném a jelenlegi szabályok sem frankók... pl a Voyager szonda amit kiküldtek, lassul...mintha valami közeg fékezné, noha a Naprendszer szélén kószál ahol egy tevefing sincs. Erre se adtak még épkézláb magyarázatot x éve.

Szóval szép dolog amit a könyvbe leírnak, matekosan bizonyítható is, de hát a papír mindent elbír.

McKay aláfûtött Atlantis-nak, picit járatta a motort...:D

vagy ezúttal nem csak egy 3/4 naprendszert robbantott fel XD

fergusonpapa, nézd meg a stargate atlantiszt, egy helyi galaxisban kerülnek konfliktusba... fejlett idegenekkel...
RoyalPredator
Hát igen, 2012 közeleg xD

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

Megbecsülték a távolságát, majd megnézték, hogy mekkora szöget tesz meg és mennyi idõ alatt.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Én is ezen akadtam fenn. Már miért látszana egy fénysebességnél lassabban (vagy fénysebességgel) haladó dolog a fénysebességnél 4* gyorsabban haladónak?

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

globint
A leírt linket megnéztem. Szó van ott a fény 10'000-szeres sebességérõl, meg 12-szeres sebességérõl. Mindez csak a három térbeli dimenzió esetében tûnik ekkora sebességnek. Ha azonban mondjuk az általunk nem érzékelt negyedik térbeli dimenzióban van a két foton, mi pedig egymástól látszólag eltávolítjuk, de valójában a negyedik térdimenzió egymáshoz közeli pontján vannak, akkor a mi dimenziónkhoz képest 10'000-szeres lesz a sebességük,de valójában a valós pozíciójukhoz képest csak a szokásos.... (kb. ugyanez a vonalvezetésem a 12-szeres fénysebességre is).

http://www.tradeximp.com/

Ez biztos valami féreglyuk fegyver.
Vagy felrobbant egy csillagkapu.
Mindenki ír amit gondol, ahelyett hogy utánanézne a dolgoknak ha nem biztos benne. Tisztázzuk hogy a fény sebessége: 299 792,458 km/s kerekítve 300 000 km/s. Ha nem hiszitek nézzetek utána, de ne írjatok be hibás adatokat.
Amikor lefilmezel egy autót, akkor is csodálkozol, hogy meg tudod mondani a sebességét a filmbõl? Az autó 1 mp alatt mondjuk húsz métert tett meg, hogy tud húsz méterrel messzebb fókuszálni a kamera?

"Honnan tudják, hogy tényleg u.a. az objektumot fényképezik a köv. mp-ben?"

Sehonnan. Sõt, pontosan tudják, hogy nem ugyanazt az objektumot fényképezik.

Annak ehhez semmi köze...

Számológéppel. v = s/t. Látsz valamit, ami megtesz x kilométert ennyi idõ alatt.

Lmntal
Olvasd el MacropusRufus hozzászólását és ott jobban megérted, az általa belinkelt cikk alapján. (az ottaniaknak 160 méter is elegendõ volt a 12szeres!! fénysebesség MEGISMÉTELT, MEGMÉRT MEGÁLLAPÍTÁSÁRA!!... :D De természetesen az nem ugyan az a jelenség, de azért annak fényében, ez is más értelmet nyer)

Szegény ember vízzel fõz! Persze ha van mit a tejbe aprítania... :)

"Látszólagos oldalirányú mozgása a fény sebességének négyszerese. Hasonló "szuperluminális" mozgást már észleltek egyes fekete lyukak által kilövellt nagy sebességû anyagsugaraknál, amik sebességüket a relativitás hatásainak, illetve az általuk keletkezett optikai illúziónak köszönhetik, vagyis a mozgásuk csak látszólag haladja meg a fény sebességét."

Szerintem a hangsúly itt a látszólagos-on van...
Még mindig nem jó a mértékegység:) Km/s-ban 1 200 000, km/h-ban 4 320 000 000.

Tinman
Tudtommal azzel egy fényforrás spektruma fényképezhetõ.
1 mp-ben mondjuk A pontban van, a következõ mp-ben l 1.199.169.808 km-el arrébb.
Hogy lehet ezt lekövetni? Honnan tudják, hogy tényleg u.a. az objektumot fényképezik a köv. mp-ben? (Bár ennyi idõ alatt nem értem, hogy tud 1.199.169.808 km-el odébb fókuszálni a spektrográf.)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Zenszkij
Spektográffal..

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Tinman
Egy a fénysebességnél 4x gyorsabb <1.199.169.808 km/s(!)> részecskét, anyagot, objektumot, akármit mivel lehet megmérni, hogy valóban ennyi a sebessége?

Valaminek a sebességét pl. úgy tudjuk megállapítani, hogy viszonyítunk mondjuk A és B ponthoz, vagy az általa kibocsátott/visszavert/sugárzott FÉNY-t mérjük. Nekem ez nem világos, hogy lehet ezt megmérni? Hogy mérték meg?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

zola2000
Én ugyan nem.

A

Zenszkij
Mindegy! Minmeghalunk! <#idiota>

Úgy lehetséges, hogy ami "mozog", az nem anyag. Valójában nem mozog semmi fénysebesség felett, csak úgy látszik.

Például ha összecsuksz egy ollót, egy jól elhelyezett megfigyelõ számára az élek találkozási pontja tetszõleges sebességgel mozoghat. Akár a fénysebesség sokszorosával.

Itt inkább arról esetrõl van szó, mintha lenne egy fényforrásod, és azzal egy gyorsan forgó tükörre világítasz. Ha a tükröt egy stadionba helyezed, a visszavert fénykáva végét egy messzirõl figyelõ szemlélõ akár fénysebességnél gyorsabban láthatja mozogni.

Hasonlóképp, amikor egy fekete lyuk keletkezik, a gravitáció a csillag fényét össze-vissza térítgetheti.

A trükk az, hogy nincs anyag, ami mozogna, csak a megfigyelõ hiheti azt, hogy a látott események összefüggnek, és ugyanazon anyag fénye. Pedig nem.

gulyásban?
olvass, értelmezz, olvass, tanulj, gondolkodj, olvass, olvass, olvass
"A szakember szerint továbbra is az a legvalószínûbb, hogy valamilyen sûrû objektum lesz a forrás, ami maga köré tekeri környezete anyagát."

Tejbegríz. <#idiota><#finom>
Szerintem a Birodalom most helyezett el egy hamis jeladót, hogy tõrbe csalja a Lázadókat. Lehet, hogy a Halálcsillagot küldik ellenünk. :D

Nem baj, majd megkérjük Chuck Norrist, a Sitheknek, sõt még a Jediknek sem lenne semmi esélyük. :D

Zenszkij
Itt a Borg...Minden ellenállás hasztalan !!!

Kelta
Akkor logikus következtetés, hogy a fény = idõ :) nem?
És akkor azért nem lehet gyorsabb semmi a fénynél, mert az idõ nem lehet gyorsabb önmagánál :)
és ezek a "teleportálások" az idõn kívül történnek, egy a téridõn kívüli térben.
Aminek nincs hatása a mi idõnkre, és viszont..így nem is mérhetõ a sebessége az ilyen mozgásnak a mi fogalmaink szerint.

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

"ez azért nem számít fénysebességnél nagyobb sebességnek a két részecske között, mert az információ nem teszi meg köztük a térbeli utat, nem megy rajta át, hanem teleportál"

Tehát mégiscsak gyorsabban megy a fénynél, legalábbis amig a sebesség = megtett út/idõ. Az hogy hogyan teszi meg ezt az utat mellékes, ennyi erõvel akkor azt is kijelenthetnénk a repülõgép sebessége nem számit, mert nincs kereke meg különben sem az úton közlekedik

"50 éve az is elméleti fizika volt. Bizonyára hallottál már a tranzisztorokról meg a félvezetõ diódákról... "
szerintem a tudománynak vanna olyan ágai ahhol a kamuból is meg lehet élni.
A csillagászít az pont ilyen. Kamu és kamu. Bizonyítsd be az ellenkezõjét.
Egyébként az elsõ számítógép nem tudósok készítették. Pl. a regisztert egy hadmérnök találta ki. Ráadásúl az 1700-as évek végén.

Csak nehogy.. :D
Na úgy látszik elsõre nem olvastam el rendesen, késõbb írja a hullámos kísérletet, de azt meg nem is értem igazán:)
:DDD Ez mekkora szöveg ! <#eljen>

A kapcsolódó cikkre - ez azért nem számít fénysebességnél nagyobb sebességnek a két részecske között, mert az információ nem teszi meg köztük a térbeli utat, nem megy rajta át, hanem teleportál. Így ez nem fénysebességnél nagyobb sebesség, hanem teleportálás - ami amúgy kvantumszinten létezõ jelenség.
"Mi az, hogy a fénysebesség négyszerese?? Tudtommal a fénynél gyorsabban nem megy semmi. Vagy akkor most még is lehetséges? "
érdekes. Ha belegondolok, akkor ha túl tudom lépni a fényebességet hamarabb megérkeznék az indulási helyemre mind ahhogy elindúltam. Nem?
Lévén már ott vagyok amikor a fényem még el sem indúlt. Érdekes állapot lehet, hogy láthatom saját magamat az "múltban."

egy érdekesség ami kapcsoldik:
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=264650

"Újra átlépték a fénysebességet
A kísérletek akkor tudományos bizonyítékok, ha megismételhetõek. Ez történt most egy alapvetõ fizikai törvényt feszegetõ, a fény sebességének több mint tizenkétszeresét létrehozó bemutatón."
Ha szerinted a tudomány ekkora kamu, akkor kérlek, magyarázd el, hogy lehet, hogy mûködik a számítógéped?! 50 éve az is elméleti fizika volt. Bizonyára hallottál már a tranzisztorokról meg a félvezetõ diódákról...

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t