137
  • Kara kán
    #137
    Nem hangzik rosszul!!!!

    Nekem már tele van a nemi szervem a sok regisztrációval.
    A sok hülye újságíró írja a sok baromságait, ráadásul tele helyesírási hibával, és fél órás regisztráció után, kepcsás baromságokon átverekedve tudom elmondani az idiótáknak, hogy nyilvánvaló tévedést raktak ki a bugyuta honlapjukra. Ma egy bulvárlapon lévő fórumon nehezebb a regisztráció, mint egy netbanknál.
  • OmaDeTorun
    #136
    Érekli a tudomány, minket is , érdekli a fantasztikum , minket is ,
    miért, mert a jövőhöz álmok kellenek , legyen tagja közösségünknek , mindenkit szeretettel várunk fórumonkon, regisztráció nem szükséges az oldalunkon megnyílt a valósidejű csetelés lehetősége is (regisztráció nem szükséges), hozza magával barátait is , hiszen 2012 nemsokára itt van,
    Fórumunkon ,a szabad topiknyítás lehetősége adott , nincs korlátozás , nics regisztráció , csak a jókedv és korlátlan szórakozás mire vár még ?
    http://senergy.atw.hu/
  • OmaDeTorun
    #135
    http://senergy.atw.hu/
    -Fórum: nincs regisztráció , bárki nyithat témát , toleráns admin
    -Élő chat , változtatható háttér , korlátlan tag
    -Friss hírek napi frissítés
    -Még mindíg itt vagytok, hozzátok barátaitokat is
    -Buli van !
  • Kara kán
    #134
    Kis buksi!

    Én már stornóztam a politikát, épp szakmai kérdésen töröm a fejem.
    Per pill. épp azon, hogy mi a logika a magyar többesszám képzésében. (http://www.magyarora.com/grammar/tobbesszam_tablazat.pdf)
  • djhambi
    #133


    Milyen véletlen, hogy a '29-es gazdasági válság után erősödött meg ez a szélsőjobb is... Amúgy nekik nem kellett 50% sem, ha az ellenzék koalícióba lép, még hatalomra sem kerül. :)
  • djhambi
    #132
    Pontosan így mond Vona is ellent önmagának:

    "A Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét"

    "a magyarok kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla"

    "A mai napon bizonyossá vált, hogy a Fidesz kétharmados többséggel alakíthat kormányt. A Jobbik nagyon veszélyesnek tartja annak a lehetőséget, hogy az ország közjogi berendezkedését egyetlen párt a saját érdekei szerint formálhatja át."

    Ha veszélyes az, hogy egyetlen párt magának alakítja át a közjogi berendezkedést, akkor azzal, hogy magának 2/3-ot akar, veszélyezteti a magyar közjogi rendszert. ^^

    Ekkora kamumcsúsztatók vannak mindenütt, csak szét kell nézni! :)

    Magyar nemzeti egység = 41.9%-os részvétel a 2. fordulóban
    Meg nem mindegy, hogy a mandátumok 68%-a, vagy a szavazatok 53%-a, vagy a szavazójogú polgárok 34%-a, vagy a népesség 24%-a. Valahol félúton van az igazság. (Tény, hogy eddigi legnagyobb egység. De a nap nem fog szebben sütni, és az emberek nem lesznek segítőkészebbek és toleránsabbak egymás felé.)

    Szanyiról meg jobb nem is beszélni. :D

    És biztos mondhatnék valamit az LMP-ről is, ha lenne bármilyen megnyilvánulásuk.
  • Kara kán
    #131
    és?
  • djhambi
    #130
    Csak ellentmondasz önmagadnak. :)
  • Kara kán
    #129
    zavar?
  • djhambi
    #128
    Ehhez képest SG-ze' reggeltől estig. :D
  • Kara kán
    #127
    Túl rövid az élet, hogy akár egy percét is hülyeségekre pazaroljam.
  • djhambi
    #126
    Nem válaszolsz érvekkel, így konstatálom, hogy elfogadod érvelésem valódiságát, és azért játszod a szeméyeskedőset, mert nem tudod magadban feldolgozni.
  • Kara kán
    #125
    Nagyon rossz bőrben vagy, komolyan aggódom az egészségedért. Ez a kis lehűlés megártott neked.
  • djhambi
    #124
    OFF

    Aljas: erre egyetlen utalást sem táltam, soha.

    Hazug: ahogy mindenki más is; most éppen azt fontolgatom, hogy minden politikai párt vezetőinek beszédeinek csokrát elemzem, és rámutatok a hazugságaikra és ferdítéseikre, és 10 perc Orbán, vagy 10 perc Vona szövegeket hosszú oldalon tudnék elemezni, aztán később jönne a többi párt nemes személyei, és azt kell mondjam, azok visszafogottabban hazudnak.

    Magyar állampolgárok hátán irtózatos, milliárdos nagyságrendű vagyont összeharácsoló: nem tudom, hogy ismered-e a természetes kiváalsztódás mechanizmusát, mely arra ösztönöz, hogy a meglévő eszközökkel más embereken túllépve egyéni lehetőségeinket bővítsük. Ugyanezt teszi a magyar ács, mikor elkéri a 200 rugót az asztalért, a magyar popsztár, hogy hírneve erősítésére írnak róla a Blikkben, ugyanezt teszi minden magyar vállalkozó, kis és közép vállalkozás, annyit akaszt le, amennyit tud, ahogyan a Lidl és az Auchan is, te is ezt teszed, mikor reggel munkába mész, és ha nagyobb fizetési lehetőség van, állást váltasz, és amikor ugyanazt a terméket veszed meg olcsóbban itt, mint drágábban ott, és ezt tette a Gyurcsány is, és neki volt esze és ügyesége, és megszedte magát belőle, neked meg nincs, és irigykedsz, és ezt ülteted át magyarellenességbe. Itt mindenki ugyanolyan magyar, és saját magyarjaink vérét szívogatjuk, csak valaki tehetséges, és tesz érte, valaki meg vágyakozik egy szebb jövő után, és issza tovább az ajómagyar pálinkát.

    Szemét állat: az idézetekből kiderül, hogy önzetlenül tevékenykedő magyar ember, és a Magyar Értelmező Kézszótár szerinti definíció alapján hazafi.

    És Radnóti idézete igaz, örök és megmásíthatatlan, és azért szeretem, mert minden sora tökéletesen találó. És ha ma itt lenne Radnóti, nekem adna igazat, mert pont arra írta, ami most van, csak az ő korában nyilsok meg nácik voltak, most meg ugyanezen irányelvekkel és módszerekkel működő nacionalista pártok, és ugyanúgy a válság után erősödtek meg, és ez egy történelmi tény, és ez nem fog megváltozni. Válság mindig a szélsőségeknek kedvez.

    Mert tényleg kifordult ez a világ, mert Gyurcsány nem akkor lett népszerűtlen, mikor hazudott, hanem mikor igazat mondott, és felszólalt az igazságtalanságok ellen egy szebb jövőért, mint az idézetben neki kell bújkálnia, és ő a népszerűtlen, és őt utálják, és emiatt neki kell szégyenkeznie. S az ország megvadult, mert megvadították, irracionális önkényes, manipulatív uszítások eredményeként, az általad említett józan paraszti ész, a higgadt elemzés, és a ráció visszaszorult. Most jogászok írják a nép gondolatait és érzékeit, és nem a gazdaság, vagy a nemzet az első, de nem is a program. Az a költő a legjobb, akinek a versét a lehangosabban szavalják, az a párt a legjobb, akinek a legtöbb leleplező videója van a többiről, és a legügyesebben forgatja ki a szavakat, és ültet hamis képeket az emberekfejébe. Az ország másodlagos.

    Az idézeteket, definíciókat teljesen jogosan használtam, de ha megindokolnád, hogy miért nem, annak örülnék, ahelyett, hogy agyatlanul vádaskodsz. Legalább használd a paarszti eszedet, és gondolkodj el azon, amit leírok! tedd félre az előítéleteidet, és vizsgáld kritikus szemmel, és rájössz, hogy ez az éremnek az az oldala, amit szándékosan elfedtek ezidáig.

    "És mindezt Radnóti idézetekkel próbálod alátámasztani? Hogy nem sül le a bőr az arcodról?"

    Manapság mindenki kurvára magyar, de Radnótit már nem olvasnak. Petőfiről hallottak egyszer, naná, hogy az itt az idővel kampányolnak, és nem komolyabb költők komolyabb gondolataival. Mert Széchenyi sem azért a legnagyobb magyar, mert a palotáján neki volt kirakva a legtöbb magyar zászló, és neki volt a legnagyobb kokárdája, ő ment el a legtöbb naggyűlésre, és neki volt a legtöbb tarsolya meg turullmadara. Széchenyi önzetlen tettekkel mutatta ki hazafiságát. Petőfi adta a legtöbbet: az életét. Alig várom, hogy valamelyik übermagyar politikus az életét adja a nemzetért!

    Aki annyit mondja magáról, hogy magyar, az azért teszi, mert kell sokat mondani magáról, hogy magyar, mert amúgy az ember önmagában nem venné észre, hogy magyar, mert semmi magyar sincsen benne. Ez a divatmagyar. Aztán annyit mondják, hogy magyar, hogy megtanulja a végére az ember.

    Ha mondani kellene egy magyar nemzeti értéket, a Kárpátia is aszondaná, mint sok divatmagyar: "ajómagyar pálinkának nincsen párja". De Radnóti már luxus. És ha nem mondod meg, hogy Radnótinak hívják, és hazafi, akkor bizonyára neoliberális szocionista lenne nekik.
  • Kara kán
    #123
    Hazafinak mersz nevezni te egy aljas, hazug, a magyar állampolgárok hátán irtózatos, milliárdos nagyságrendű vagyont összeharácsoló szemét állatot? És mindezt Radnóti idézetekkel próbálod alátámasztani? Hogy nem sül le a bőr az arcodról?
  • djhambi
    #122
    Az a röhej, hogy nem is lenne szabad ilyenekt írnod, mert nem csináltam mást, mint tényeket egymás mellé raktam, létező hiteles forrásokat. Egyetlen saját szóra nem volt szükség ahhoz, hogy a kettőt összekapcsoljam. Így nem tudod megkérdőjelezni a tartalmat. :) Feltesszük, hogy az idézetek valódiak, különben azt is feltételezni kellene, hogy az is hazugság, mikor "elkúrtuk". És Radnóti téyleg leírta e sorokat, és Radnóti egyike azoknak a hazafiknak, akik nem menekültek el az országból, mikor a nácik jöttek.

    És ha már témánál vagyunk:

    hazafi - fn, a hazáját szerető, érte önzetlenül tevékenykedő ember. (Magyar Értelmező Kéziszótár)

    hazáját szerető: "De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni, mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni! Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani."

    érte önzetlenül tevékenykedő: "El kell indulni, tudni kell, hogy mit akarunk csinálni! Irtózatos lesz az első pár év, persze. Teljesen érdektelen, hogy 20 százaléka a lakosságnak fog ránk szavazni."
  • Kara kán
    #121
    Már nem is kérdezem, mert látom, hogy elgurult.
  • djhambi
    #120
    OFF

    Bizonyára ismerős szavak... visszatérve Radnótihoz...

    "Persze, hogy bonyolult az egészségügynek a dolga. De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül. Persze, hogy az oktatásban borzasztóan nehéz bármihez hozzányúlni, de igen, azt látjuk, hogy nem egyenlően osztja a tudást széjjel."

    "És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatást kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek! Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen!"

    "Az az igazi botrány, ahogy a Laci beszél az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem! És mióta az anyámnak, ismerik a nevét, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe!"

    "De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni, mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni! Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani."

    "El kell indulni, tudni kell, hogy mit akarunk csinálni! Irtózatos lesz az első pár év, persze. Teljesen érdektelen, hogy 20 százaléka a lakosságnak fog ránk szavazni."

    "Erről szól a politika. Nem arról, hogy melyikünkből lesz kerületi polgármester meg hány helyettese lesz. Fontos az is persze, tudom én. Nem vagyok naiv. De nincs benn az ország első száz legfontosabb ügyében, és mi döntjük el, hogy melyikkel foglalkozunk. Mi! És az ország azt gondolom, hogy megérdemelné, meg mi magunk is, hogy ilyen dolgokat csináljunk."
  • Kara kán
    #119
    Nem idevaló.
  • djhambi
    #118
    Én is...

    "Oly korban éltem én e földön,
    mikor ki szót emelt, az bújhatott,
    s rághatta szégyenében ökleit, -
    az ország megvadult, s egy rémes végzeten
    vigyorgott vértől és mocsoktól részegen."


    Radnóti Miklós
  • Kara kán
    #117
    Becsempészek ide is egy kis lírát...

    Vajda János

    CSILLAGOK

    Ha illatos, ábrándos éjen
    Elnézem a sok csillagot;
    Merengve a végetlenségen,
    Elgondolom, döbbenve érzem,
    Mi semmiség, parány vagyok!
    E ragyogó napok fényteste
    Mily óriási, szertelen.
    Nagyságuk titkait keresve,
    Hogy rémül el kétségbeesve
    A legmerészebb képzelem!

    Csigává törpülök ijedten;
    Féreggé őrl a gondolat:
    Mi ez a lét, mi maga itten
    E vergődő rabképzeletben
    Az öröklét - egy pillanat?

    Ti ott a fölséges égbolton
    Tündöklő fényes csillagok,
    Nagyok, dicsők!... de én azt mondom,
    Az én szerelmes kis galambom
    Szemében szebb, jobb fény ragyog.

    Oh!... mikor én azokba nézek,
    Hogy éledek, hogy áradok!
    Egyszerre nőni kezd a féreg;
    Azt gondolom, az égig érek,
    S uram bocsá! - isten vagyok!

    Enyim e szép világ, mely itten
    Énértem, kedvemért forog.
    Én vagyok itt cél, központ, minden;
    A nap, hold, a tejút, körültem
    Csak eszköz, ékszer, butorok...

    ...Ti csillagok a magas égbe'
    Elbujhattok mind, bujjatok!
    Isten jósága, bölcsessége
    Az én galambom szép szemébe'
    - Higyjétek el, - ott legnagyobb!

    1881
  • philcsy
    #116
    Fénynél gyorsabb furcsa fényforrás. Kitörő vulkán. Egyértelmű az idegenek támadnak.
  • Kara kán
    #115
    Nyilván a kedves beíró sem gondolta komolyan.
    dehát, vannak itt - sajnos! - akiknek nemhogy magas ikújuk, de még humorérzékük sincs. Lehet amúgy, hogy a kettő összefügg!
  • fade2black
    #114
    hát ha röhögött vki azon, hogy csillagászat.... az csak kamu annak is gratlálok.

    ellenben a legtöbben akiknek sikerült az éreteségi ettől még hülyegyereknek nézik.
  • Sir Ny
    #113
    Ekkora barmot, te jó ég.
  • Kara kán
    #112
    Inged?
  • Juszufka
    #111
    Te biztosan az vagy, azt most nem tudom kiről van még szó, emiatt nem fogom elolvasni a hsz-eket.
  • Kara kán
    #110
    Aham! Már csak arra kell választ találnod, hogy ki a nagyképű. Annyit segítek, hogy én nem.
  • dronkZero
    #109
    Ezt csúnyán benézted.
  • pasi29uk
    #108
    Nagyképűség súlyos betegség.
  • Kara kán
    #107
  • Kara kán
    #106
    Ne játszd meg itt a nagyokost!
    Akik itt fikáznak, legtöbbször csak poénból teszik, de ha erre sem jöttél rá, akkor nem is vagy te olyan nagyokos. Legfeljebb csak kisokos.
  • lordofchaos
    #105
    Mindig öröm olvasni amikor a sok 8 általánost (is alig) végzett nagyokos beír valami tudományt becsmérlő baromságot. Látszik hogy még a fogalmat sem érti hogy mi az hogy tudomány.
    Ez nem egy dogma. Semmi nem fog megdőlni ha kiderül hogy az a valami a fénysebesség négyszeresével közlekedik. Egyrészt a jelenlegi ELMÉLETEK szerint is lehetséges, másrészt pedig ahogy írtam: ezek ELMÉLETEK. A tudomány eddig is folyamatosan fejlődött és aki tudósnak nevezi magát készen áll arra, hogy elfogadja ha az elméleteken módosítani kell vagy kompletten el kell vetni őket. Senki nem fog emiatt összeomlani csak pár alulművelt, nagyhangú, önkéntes megmondóember gondolja így.
  • lordofchaos
    #104
    Erre beírod a leghibásabb adatot. Az inkább m/s lesz.
  • kukacos
    #103
    Az órák elállítódását pontosan ki lehet számolni a relativitáselmélet egyenleteiből. Semmi akadálya annak, hogy minden űrhajó pontosan tudja, a saját (elállítódott) ideje szerint mikor kell felvilantania a lámpáját ahhoz, hogy a Szíriuszra a fénye egy ottani ismert megfigyelő helyi ideje szerint x órakor érkezzen meg.

    A lényeg, hogy a jelenségek között nincs ok-okozat viszony. Ha felnézel az égre, és látsz két szupernóvarobbanást a galaxis két végén egyszerre, akár azt is hihetnéd, hogy a két dolog összefügg, tehát fénysebesség felett kommunikáltak. Pedig nem.

    Annak sincs akadálya, hogy ugyanazt az eseményt lásd, pl. ha két tükör van a galaxis két végén, ami ugyanannak a központi csillagnak a felrobbanását közvetíti. Mégis badarság azt hinni, hogy ebből az egybeesésből az következik, hogy bármiféle fénysebességnél gyorsabb mozgás vagy kommunikáció ment végbe.
  • jaspercry
    #102
    (meg ez az ismeretlen" obiektum" mekkora is? Gondolom a naprendszer beleférne vagy 10.000x )
  • jaspercry
    #101
    m82 milyen messze is van?
    kb 2000 millió éves képet látunk róla vagy mégtöbbet! A jelenéröl meg semmit!
    amikor a jelenség idöben kialakult ,akkor a földön még élet sem volt.
  • jaspercry
    #100
    "Az első számítógépet Pascal készítette az 1600-as évek közepén. "
    Az nem számítogép volt,hanem számologép,no de mindegy ,szerintem azért van közte külömbség...
    ""abakusz volt az első az ókorban"
  • djhambi
    #99
    Ha láncba rendezed az űrhajókat, akkor valamelyiknek gyorsabbnak kell lennie a másiknál, és elállítódnak az órák. Akkor az egymás után küldött fényjel le fog lassulni, mert atöbbet utazott űrhajó órája lelassul. Másrészt, ha szinkronizálni szeretnéd beállás után az órákat, azt csak fénnyel teheted meg, és az órák miatt szintén csak max. fénysebességgel tudod megejteni a műveletedet.

    Most talán azt megtehetd, hogy ezek után minél messzebb vagy, annál korábban küldöd a jelet, és akkor nem tom, mi van. :)
  • Sir Ny
    #98
    Akarom írni, egybillió űrhajó. Ha van egybillió űrhajónk, akkor kb ők is, meg mi is leszarjuk a fénysebességet.