418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• voivod32
    Persze, hogy nem az, mert ezt ki kell próbálni, meg kell tapasztalni, és objektíven nézni a dolgokat, miszerint ez több mint gyanús.
  • yossarianHUN
    "Ha valamiben rendszer van, az már nem véletlen."

Na ez a baromi nagy tévedés, ugyanis véletlenül bármibe kerülhet rendszer, legalábbis olyasmi, ami neked rendszernek tűnik. Matematikailag az 1-2-3-4-5 lehet totálisan véletlenszerűen összedobált számkupac, neked mégis egyből az fog lejönni, hogy puff, ez már rendszer. Csak azért, mert öt olyan szám van egymás után, amit te anno egymás után tanultál meg az általános iskolában. Pedig a matematikát pont nem érdeklik a te általános iskolai tanulmányaid, ő összedobált randomra 5 számot, és ez jött ki.
  • voivod32
    Bocs Yoss, de adott rá -egy szerintem elég hihető, és életszerű- magyarázatot, érvet, hogy mi érdeke lenne ebben a WG-nek
    .
    "Innentől meg bármi lehet és milyen érdekes, hogy az üzleti érdek is megkívánja például a noob protection-t. Csökkentve a lemorzsolódást, mert a köcs.g ellenfél nem tudott kiszedni, akkor király vagyok! "
  • yossarianHUN
    Ez érdekes, csak épp minden, csak nem bizonyítás.
  • voivod32
    Van egy nagyon egyszerű módszar a Noob Protection bizonyítására, amely majdnem minden nap megtörténik velem. (is)
    adott egy vérpiros szintű játékos, mondjuk Fiery Sailenten, a pálya közepén, aki úgy gondolja, hogy neki fel kell mennie Tigerrel a kis dombra középen, mert a Tigris a 2.VH legerősebb tankja volt és azt lehetetlen kilőni.
    Persze azonnal leláncolják, én meg lövöm, mondjuk SU 100 al, két találat, aztán, már csak egy kellene a kivégzéshez, de a következő lepattan, sebaj, mert egy arty sszplesss (:D) továbbra is láncon tartja. Betöltök, án a következő lövés, a tank hasa, és a talaj között átrepül a túlsó térfélre, ami -ilyen szóráskép mellett- valljuk be, szinte lehetetlen. Ekkor lemegy róla a spot és az utolsó ismert pozíciójára küldök egy vaklövést, és voila: "Az ellenséges tank megsemmisült". Ez, sokszor irreális -400-500-méter távolságból is működik.
    Hogy miért van ez? Mert spot híján, a noobot védő algoritmus nem tud bekapcsolni, mivel nincs meg hozzá az hozzá kapcsolható alany, ezért a kilőtt lövedék, kénytelen, az eredeti-ballisztikailag logikus-röppályályát követni, és mivel az éppen metszi az ott elhelyezkedő objektum térbeli pozícióját, beleakad, és az átlagos átütési erővel fossá robbantja a Tigert.
    Ki lehet próbálni.

Az RNG-vel, pedig az a bajom, hogy miféle "véletlen generátor" az, amiben jól megfigyelhető rendszer van?! Ha valamiben rendszer van, az már nem véletlen.
    Én soha nem állítottam , hogy lenne személyre szabott szop-o-méter, legfeljebb poénból, de meggyőződésem, hogy csapatra szabott, előre meghatározott véletlen balansz (mínusz tíz az egyiknek, plusz tíz a másiknak) létezik. Ez teljesen tetten érhető volt az egyik patch után, amikor ugrásszerűen megnőttek a 15:5 és 5:15 arányú csaták. Előtte még hasonlóval is ritkán találkoztunk. És ezeknek a számoknak olyan szép közös nevezője van, hogy az egyszerűen nem lehet véletlen.
  • yossarianHUN
    "Erre volt a példám, hogy kijön a lottón az 1-2-3-4-5, azt mondaná mindenki, hogy furcsa, hm, de hát bármilyen 5 szám kijöhet, ilyen a véletlen, ezzel küldenék el a csába az összes kétkedőt.

Ok, következő héten megint kijön az 1-2-3-4-5, mert ilyen a véletlen. Aha, meg a nagy id.óta fejetek ilyen, az ilyen az RNG.

Na a WG féle RNG kb így működik és a sok tudatlannak, letolják a torkán, hogy ilyen a véletlen. Ja, persze, a mesében."

Ezzel a példával pont magadat oltottad le, mert annak, hogy a lottón egymás után 26-szor jön ki az 1-2-3-4-5 kombináció, matematikailag ugyanakkora az esélye, mint annak, hogy tök más, látszólag random számsorok. Valószínűségszámítás, középiskolás matematika.

A gond az, hogy a legtöbb ember hétköznapi fejjel nézi a dolgot, és azt veszi véletlennek, mikor a számoknak látszólag semmi közük nincs egymáshoz. Pedig a véletlen nem ez, legalábbis matematikai értelemben véve, márpedig a játék matematikai algoritmusok alapján számol, nem az alapján, hogy "ha háromszor egymás után jön ki ugyanaz a szám, az már nem lehet véletlen, mercsak nem és kész".

Ebben csak az az aranyos, hogy egyesek ezt kész tényként kezelik, és kvázi lehülyézik azokat, akik nem hisznek a hókuszpókuszban. Mindezt úgy, hogy - és ez a legviccesebb az egészben - még egyszer nem sikerült értelmesen megmagyaráznia senkinek, hogy miért lenne érdeke a WG-nek a játékba való belenyúlás.

Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2016.09.12. 14:55:30
  • András77
    A fejlesztők kb semmit nem támasztottak alá, az emlékezetes visszacsatolásos MM-t sem, aztán valaki megtalált a szabadalmat, mert beadták "találmánynak".

Az biztos, hogy belepiszkálnak a véletlenbe, ezen keresztül mindenbe. Lövések szórása, pontossága, átütése, sebzés (utolsó esély pl) meg az MM.

A mikéntjét meg azért nem lehet egészen pontosan megmondani, mert véletlenszám generátorról van szó és pontosan ezért kellene nekik nyilvánosságra hozni, hogy milyen algoritmusokkal módosítják. Ezt nem teszik meg, csak leoltanak mindenkit, aki a megfigyeléseit szembesíti velük.

Erre volt a példám, hogy kijön a lottón az 1-2-3-4-5, azt mondaná mindenki, hogy furcsa, hm, de hát bármilyen 5 szám kijöhet, ilyen a véletlen, ezzel küldenék el a csába az összes kétkedőt.

Ok, következő héten megint kijön az 1-2-3-4-5, mert ilyen a véletlen. Aha, meg a nagy id.óta fejetek ilyen, az ilyen az RNG.

Na a WG féle RNG kb így működik és a sok tudatlannak, letolják a torkán, hogy ilyen a véletlen. Ja, persze, a mesében.

Az viszont igaz, hogy túlzásokba nem kell esni. Nincs személyre szabott RNG stb, de hogy futnak algoritmusok, amik "szabályoznak" azt a csak nagyon hülye nem látja (be). Innentől meg bármi lehet és milyen érdekes, hogy az üzleti érdek is megkívánja például a noob protection-t. Csökkentve a lemorzsolódást, mert a köcs.g ellenfél nem tudott kiszedni, akkor király vagyok. Előtte minden lövése sebzés, de az utolsó, az pattan.

Aki nem tapasztalja ezt gyakran a játékban, az nem tudom, mivel játszik... Teljesen egyértelmű helyzetek, mozdulatlan moron játékosok, én sem mozdulok, nehogy amiatt legyen pattanó és mégis. A legritkább esetben sikerül sorozatban sebző lövésekkel kiszedni akár egy seggét mutató játékost.

Most is pl, egy lövéses AT7, előtte 2x meglövöm a gyenge pontját. Ok, ez tényleg kicsi célpont, de közelről lövök és van hp-m, tehát kivárom a becélzást. Nem lehetett egyszerűen egy mozdulatlan ellenfelet kiszedni. Nem adta be az utolsó lövést, sőt ő szedett ki közben, mert 3x-ra sem sikerült eltalálnom. Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire félre mennek ilyenkor a lövések. Maximum full hp-val sikerült volna, 4-5 kísérletre eltalálni, talán, de az sem biztos.

Ennek a véletlenhez csak valami nagyon távoli köze van...

Ilyenkor azért valahol megértem az aranyozókat, mert néha bennem van, hogy bmeg wg, te így játszol, akkor töltöm az aranyat, ami nem fog lepattani. Lehet ez is egy burkolt cél, de ez tényleg csak találgatás.
  • voivod32
    Az igaz, hogy nem lehet, (illetve lehetne, de hosszadalmas replay -elemzés kellene hozzá), bizonyítani a NoobProtection létezését, de nekem még az ellenkezőjét sem bizonyította senki , azon kívül, hogy hivatalosan nem ismerték el . Márpedig, elég sok mindent nem ismernek el WG-ék ezen kívül, a rejtett nerfek-buffok, stb. Úgyhogy, szerintem a legbölcsebb, ha mindenkit meghagyunk a maga hitében (:D), mert ez a vita, bizonyos visszatartott információk hiányában, nem eldönthető.
    Utoljára szerkesztette: voivod32, 2016.09.12. 14:19:21
  • yossarianHUN
    Sajnos az emberek ennél sokkal nagyobb és számosabb ostobaságokat is tényként kezelnek a mindennapi életben.
  • yossarianHUN
    Az a baj, hogy egy eleve nem létező dolog létezését próbálod logikusan (mellesleg csak találgatással) alátámasztani. De mivel a kiindulási alap eleve logikátlan, így az egész semmivel se logikusabb, mint a szivató script elmélet:)
  • ROMOTO
    Én emlékszem évekkel ezelőttről hogy masszívan tartotta magát akkor is a low hp-s konteo, ez olyannyira gyakori tapasztalat mindenkinél hogy annak ellenére hogy nincs semmivel alátámasztva a fejlesztők részéről kb. mindenki tényként kezeli....
    Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2016.09.12. 14:03:55
  • Irisz_
    Tovább lehetne bonyolítani, minimum átütést ad, olyan kis pöcökre célzol a tankon ami extreme szögben van. Próbáltam úgy írni hogy nem szopat direkt hanem működhet tovább. Nah télleg OFF.
  • voivod32
    De, ha nem hiszel semmilyen "szopató dologban" , akkor miért mondod azt, hogy: "azért pattint le többet hogy legyen értelme a skillnek" , hiszen ez éppen a szopatás iskolapéldája! (Ami egyébként, nyilvánvalóan konteó, és semmi nem bizonyítja, ám mégis létezik, a mindennapi tapasztalat a legjobb bizonyíték erre, de ez nincs összefüggésben az Adrenalin Rohammal, ez sima Noob Protection. De téma off, nem akarok meddő vitát gerjeszteni.)
  • Irisz_
    Úgy tűnt hozzárakok egy plusz dolgot de ezt gondoltam logikus és lehetséges hogy nem csak 1 lövés erejéig működik, így meglehet érteni miért pattansz le mondjuk 2x.
  • voivod32
    Bizony, jókat nevetek ezen az "eszmecserén". Kicsit a vaklárma című film "kihallgatós" jelenete ugrik be róla! :D
  • voivod32
    Én is ezen akadtam fel! Ő teljesen félreérti az "Adrenalin Roham" skill működését, vagy azzal összefüggésbe hoz egy konteo legitimitását.
  • Irisz_
    Így van.
  • Irisz_
    És ezért kezdtem bele némiképp ebbe a kis vitába mert én nem hiszek semmilyen szopató dologban, a játékosok közül 10 ből 7 agyhalott, 5 ből 3 kör 100% lemming, 15 játékosból 3 - 5 0 sebzéses. :) Nem nehéz látni nem a játékélmény fog így dominálni hanem a szenvedés. Peace van.
  • ROMOTO
    Hosszabb ideig működjön? Ha 10% életerő alatt gyorsabban tölt az nem jelenti azt automatikusan hogy pisztolypárbaj van, de ha csak 1 lőszert tölt be gyorsabban mert többre nincs ideje akkor is bőven betölti a feladatát.
  • Irisz_
    Mindegy én nem vitatkozok csak ez valamennyire logikusabb mint az hogy a WG nek szivató scriptje van.
  • yossarianHUN
    Én értem, hogy ezt raktad hozzá, de mivel is tudod ezt bármiképp bizonyítani? A konteó nem kizárólag a "szopat a játék" elméletekre használandó, hanem minden olyan teóriára, ami ellentmond a hivatalos információknak, ÉS nem lehet bizonyítani. Így ez egyelőre továbbra is konteó.
  • Irisz_
    Azt raktam hozzá hogy azért pattint le többet hogy legyen értelme a skillnek, hosszabb ideig működjön (nem lesz tőle golyóálló) az meg saját vélemény hogy az ideggyengék találják ki hogy szopat a játék.
    Utoljára szerkesztette: Irisz_, 2016.09.12. 13:41:33
  • yossarianHUN
    Oké tisztázzuk, mert kezd bohózatra hasonlítani a helyzet. Adott az adrenalinroham skill, aminek köztudottan annyi a hatása, hogy ha a tank HP-ja 10% alá csökken, meggyorsítja a töltésidőt.

Erre mondod te azt, hogy szerinted ezen felül az adrenalinroham még mesterségesen pattogósabbá is teszi az adott tankot, dacára annak, hogy erre a skill leírásában semmi nem utal, és abszolút semmi bizonyíték nincs rá (ezért hívom egyébként konteónak).

Majd ezek után engem hívsz ki, hogy bizonyítsam be, és indokoljam meg, hogy MIÉRT NEM ÚGY VAN, ahogy az általad prezentált, mindenféle bizonyítást illetve szilárd érvet nélkülöző elmélet szerint van.

• Irisz_
    Rég értem és alátámasztottam csak kíváncsi vagyok ha nem így van akkor miért nem így van, de nincs válasz még. :) A konteó rossz válasz.
  • yossarianHUN
    Elnézést, miért is én támasszam alá, hogy a skill úgy működik, ahogy le van írva, hogy működik? Miért nem te támasztod alá, hogy nem úgy működik?
  • Irisz_
    Ha így gondolod akkor támaszd alá minek van az adrenalin roham skill, és azt hogy miért nem mindenkinél jön elő. :)
    Utoljára szerkesztette: Irisz_, 2016.09.12. 13:29:49
  • yossarianHUN
    És jól értem, hogy egyúttal tényként kezeled, hogy az adrenalin rohammal felszerelt legénységű tankok vadul pattogtatnak mikor egy lövésre csökken a HP-juk? Mert akkor ez nekem továbbra is konteónak tűnik :P
  • Irisz_
    Nem a konteóról beszélek hanem pont arról hogy nem az mert adrenalin rohamnak hívják konteó helyett. xD
  • ROMOTO
    Én 90% ban a saját bénaságom miatt vagyok ideges, az hogy a többiek milyen agyhalottak vagy sem nem tud érdekelni, az meg hogy melyik csapat nyer meg végképp nem izgat (legfeljebb konstatálok egy-két hosszabb szériát), az inkább zavar ha nyerünk és nem vagyok képes abban a meccsben normálisan sebezni pl. A fennmaradó 10% ra esik amikor a negatív RNG erőn felül befolyásolja a dolgokat, rohadvány MM et kapok, ugyanarra a 3 pályára rak folyamatosan, stb.
  • yossarianHUN
    De miért kéne, hogy értelme legyen egy konteónak? A konteóknak pont az a lényege, hogy nincs értelmük :D Vagy ez csak ilyen random eszmefuttatás volt, hogy "akár erre is ráfoghatnák"?
  • Irisz_
    Érdekes én soha nem akadtam ki ha valaki 20 HP n ott áll előttem és lepattannak róla a lövéseim úgy hogy penetrálnia kéne mert tudom hogy működik a skillje. Akkor lenne problémás ha minden tank ezt csinálná...
    Utoljára szerkesztette: Irisz_, 2016.09.12. 13:24:46
  • Irisz_
    Ez az ezt próbálnám leírni hogy az adrenalin roham ezt tudná alátámasztani hogy ezért van, hogy legyen értelme.
  • barret
    Kellene egy szabály hogy ilyen állításokat kötelező replay-vel bizonyítani,összeomlana az elmélet :D
  • yossarianHUN
    Úgy látom, most mi beszélünk el egymás mellett, úgy veszem ki a szavaidból, mintha azt hinnéd, hogy én beszélek itt a konteók mellett.

Én nem a lézerpajzs effektust magyarázom másképp, hanem eleve az effektus létezését kérdőjelezem meg. Mégpedig azzal, hogy a negatív élmények sokkal jobban megmaradnak az ember fejében, mint a pozitívak és semlegesek. Azaz ha valaki valamikor egymás után kétszer pattan egy egylövéses tankról, azonnal elkezdi gyártani az illuminati szabadkőműves összeesküvés-elméleteket. Persze ha valamikor a saját alfájánál több HP-ról lő ki egy tankot, arra öt perc múlva már nem emlékszik, mert hát az egyértelmű, ennyire jó vagyok.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2016.09.12. 13:20:07
  • Irisz_
    Nem sértődsz meg ha azt mondom egyszerűbb egy konteót kitalálni 1 mp alatt mint mondjuk egy logikus választ találni. Higgyétek ahogy akarjátok ha így kényelmesebb, de abban semmi realitás nincs hogy egy játék direkt szopat. Sok mindenre van épkézláb válasz ha normálisan alá lehet támasztani valamivel. Pl a játszhatatlan random példája (nem konteó) csak ezt gondolom, hogy rakjon össze normális csapatot egy sorsoló ha 15 ből 10 játékos agyhalott? Ha random megy 30 játékosból simán mehet egy oldalra véletlen több jó mint rossz. Utóbbi csak egy példa az előzőre, nem akarom másfelé vinni. De szerintem érthető...
  • yossarianHUN
    Lehet le vagyok maradva, de ez a "halála előtt minden tank lézerpajzsot kap" felvetés mióta nem konteó?
  • ROMOTO
    Ha felrak egy auto aim modot a táras tankokkal szanaszét lövi a mezőnyét, M2 lightról a többség pattog, tehát van idő kitárazni 1-2 tankra ha nem az oldalát mutogatja, ergo tök egyszerű lila statot menni vele a nem hülyéknek...
  • Irisz_
    Nem konteó, csak logika, vagy lökjem a baromságot hogy X et nyilvántartják a WG nél és Serb papa épp rajta röhög ahogy nyomkodja a gombokat és szívatja míg ki nem lép a szerverről? Vicc... Szerintem pont a megoldást mondtam, azért SG fórum nívósabb mint a botinfo hogy konteókkal foglalkozzak, ez nem az a hely.
  • Irisz_
    Szerintem jelentéktelen dolog, túl kell lépni rajta, nekem is szokott lenni, kihívás meg kell oldani, ennyi. :)
  • yossarianHUN
    Szerintem elbeszéltek egymás mellett, a kollega épp egy új konteót mutatott be a világnak. Pontosabban egy régit újított fel. >ásít<