418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• McLarenpowa
    felraktam a jacktor mod packot és a WN8 értékek ilyen 2000-7000 számok, miért van ez?
  • Irisz_
    Bocs az offért, ezt láttad már, nagyon baba tankok vannak benne?

Utoljára szerkesztette: Irisz_, 2016.09.21. 07:32:22
  • Irisz_
    Imádom olvasni mikor ilyenekről írsz, nincs esetleg blogod vagy valami? :) Nah ja nekem is tetszik ez a gépállat csak túl erős lenne Wotba azt mondták róla. Láttam az M65 lövegét még illene is tier 10 be.

Ott a D54TS, figyeljétek mennyire történelmi átütése van a játékban 264 es átötéssel. :D

Utoljára szerkesztette: Irisz_, 2016.09.21. 07:23:52
  • HTS s3rg1nh00
    redsire déli oldalról indultunk,odaát 0 heavy,körbeértünk és 8 tank kempel a kezdőkör előtti dombon...beírtam hogy "brokeback mountain",még az ellenféltől is loloztak
  • tothgyorgy
    Szemből kapta el a torony szélét , kb 40cm-t haladt a páncélban, majd távozott oldalt.
  • tothgyorgy
    Szegeden Láttam 1 t55-t (http://szegedihadipark.hu/fooldal/) amin volt egy lyuk a torony szélén. Valószinülek komulatív gránát ütötte, de nem át. A lyuk a torony páncélján haladt át, nem a torony belsejébe, hanem a szélén távozott, anélkül, hogy érdemi kárt okozott volna.
  • Angelus1991ster
    Magyar tank rinya :
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jelenlegi magyar típusokkal való játék így lenne tökéletes:
    - Turán tierlimitet kaphatna (persze a pszichogecik ezt az egy jó dolgot is eltörölték (te jó ég mi lenne, ha most kerülnének be a régi tierlimites prémium tankok, azt a lidérces álmot...) és a max. 32 lőszert növelnék 50-60-ra.
    Bár a Turánnál nincs az a durva dolog, mint a Toldi esetében. A tierlimit itt másodlagos , a szar lőszerkiszabat az elsődleges. Oké, hogy történelmi adat meg kisfaszom, de ez árkád játék.
    -Toldi tierlimitet kurvára kaphatna (sok neki a csomó t5-ös) és normális töltésidőt, pont olyant mint ami az angol 40 mm-s lövegeknek van, ha az LTP-nek van tierlimit és normális dpm, ez kijár Toldinak is, ahogy a többi t3-asnak is.

• tothgyorgy
    Nem hinném. Mondjuk már írtam, hogy a Toldit át kéne tenni t2-be, ott tökéletes lenne.
    A Turán meg jó így is, legfeljebb jó lenne 1 tierlimit, vagy legalább annyi, hogy kevesebbszer kerüljön t7-be.
    Esetleg a gold átütést növelhetnék, a Churchill 3 (limitelt) és a Crusader (t5 könnyű) is 180mm, annyi lehetne. De legalább 170mm.
  • davidbog
    Kicsit jobban bírta mint a többi harckocsi, de csodát ez se művelt. 1957-ben a teszteken a 2-es számú testet és a 7061-es számú tornyot tesztelték. Többek közt a 85 mm D-44 lövegből leadott HEAT lövedékkel szemben is. (Típust nem írnak de talán a 3UBK-5 típusú HEAT lövedék volt, ha igen ez ~380 mm-es átütést tudott). A hossztengelyhez képest 0° esetén (tehát pontosan szemből) a homlokpáncél 8/4, a teknő frontja 5/2 arányban lett átütve. A torony hossztengelyhez képest 60°-os szög esetén szintén át lett ütve 4/3 arányban. A test oldalára ~22°-os biztonsági szöget határoztak meg. A konkluzió a következő volt: a test felső és alsó frontja illetve a torony oldala nem biztosítja a kellő védelmet a 85 mm-es HEAT lövedék ellen.
    Azt azért hozzá kell tenni, hogy a lövedék szempontjából ez ideális eset volt. Például a frontot oldalszög nélkül lőtték, ez a legideálisabb a lövedéknek. De például a torony bal oldalát amit kevesebb mint 60°-os oldalszöggel lötték egyszer se ütötte át a 85 mm-es HEAT. Ettől még volt esélye a rendszeresítésre és folytatták az legyártását, összeszerelését és tesztjeit, nem ezen bukott el.

Az amerikaiak is szemrebbenés nélkül rendszeresítették a homogén páncélzatú M60-ast, vagy a britek a szintén homogén páncélzatú Chieftaint, a 400 mm átütésű HEAT-ek korában. Ugyanis a nagy átütő képesség ellenére a HEAT nem volt nagy aduász. Relatíve magas volt a röppályája és nem volt gyors se. Mozgó célpont ellen gyengébb volt a találati aránya mint az űrméret alattiaknak, de akár még a kaliberes lövedékeknél is gyengébben muzsikálhatott. A harci körülmények közt gyakoribb a szög alatti találat, amiben a Piezo-elektoromos gyújtóval ellátott HEAT lövedékek (1950-60-as évekbeliek) szintén nem túl jók. A túl hegyes szögek esetén (típustól függően ~25-30° alatt) egyszerűen nem biztos hogy elműködött a gyújtás. Jellemzően olyan harcjárművekben alkalmazták elsődleges lövedéknek amelyek a kinetikus energiával átütő lövedékekkel már esélytelenek voltak.

Mellesleg szép harckocsi ez az Object 770. A prototípus gépek közül ott van a három kedvencem közt.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2016.09.20. 21:10:03
  • Angelus1991ster
    A magyar harckocsikat gondolom ezek sem buffolják.
    Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.09.20. 21:06:00
  • ROMOTO
    Méltányolom az erőfeszítéseidet, nekem 5 év alatt 1x volt valami 2hét prémem amikor a T34 et kellett időre kihúznom, így nekem könnyebb volt, (előtte KV-1 el és hasonlókkal farmoltam) és igen, kb. egyfolytában farmoltam-(ok), szinte csak azokkal megyek, a többivel 1-2 kivételtől eltekintve csak a kötelező kihúzáshoz szükséges mennyiséget, ezért is mindig volt egy rahedli felszerelésem és fogyóeszközöm mert akciósan mindig előre bevásároltam hogy legyen a fejlesztendő tankokba, kis előrelátással (több farmolással) nem kivitelezhetetlen dolog, de ismerek olyanokat akiknek ingyen prém8 asa sem volt és 25k csatával, a mai napig tier8 prémjárgány nélkül (T29, KV1 el farmolva) simán kihúztak 4-5 t10 járgányt amikkel többszáz meccsük van, egyszerűen többet kell menni a farmtankokkal ha nincs más megoldás és akkor még arra a pár extrém esetre is elő lehet rántani azt az extra lőszert amivel megoldható egy szitu...
  • tothgyorgy
    Hát tényleg nem. Jobb is ha kiveszik.
    Mellesleg csapaton belül is szoktak anyázni, mert vki nem azt csinálja , amit ő gondolt. Persze ő már halott, így könnyen ugat.
    Miért nem akkor szólt, amikor még élt?
    A másik : szól a gyerek, hogy kövessem. Két teljesen eltérő karakterű tank.(ő oi-ex,én turán) Mindegy megyek utána. Nagyszerű csapatunknak hála könnyen a hátunkba kerülnek, megfordulok és lövök amíg tehetem. Aztán meghal, én meg ott maradok ollóban. Nem sokáig. A vicc hogy nem is ő írt a csata után, hanem az egyik ellen. Mondjuk megtépáztam kissé. Meg a barátját is, akivel felváltva jöttek ki 1-1 pofonért.
  • ROMOTO
    Tegnap belehallgattam egy orosz blogba Jove tól: ez a Murazor egy korábbi bloggerből (kb. top 5 orosz bloggerből) lett dev, most elvileg ő (is) felelős a tankok balanszolásáért, korábban amikor még csak blogger volt linkeltem ide is tőle videót amiben sületlenségeket állított pár tankról valami elemzésben, davidog vagy ki jól leottotta a vidit, nem is ez a lényeg, hanem az hogy ez az arc a játékosok közül jött, sokat játszott-ik, viszonylag jó statokat hozott, folyamatosan kritizálta a wg-t felhasználói oldalról, szóval tudja hogy mire kell figyelni és tisztában van a játékos oldalról felmerülő problémáknak, egy másik faszit, asszem valami Veider vagy kit kibasztak aki eddig a gagyi balansz és új szar prémek bevezetéséért felelős, most elvileg Murazor fogja vinni, a Scorpio G is az ő közreműködésével lett olyan amilyen...Makarov-ot reanimálták amikor a rubikon beleállt a földbe, a figura a mai napig megőrizte a hitelességét a játékosok körében ami nagy szó, mivel az egyik alapító tagról beszélünk, szal ez a Makarov most ráncbaszedi a leginkább elbaszott dolgokat, azaz az ő irányítása alatt tolják le a rebalance-ot, az ilyen faszogányokat mint Storm (Veider) eltakarították, szal az összes szar járgányt feljavítják, az angol nemzetet játszhatóvá teszik, a top járgányoknak spéci, egyedi skilleket adnak (nem mindnek), az is4 tuti az elsők között lesz megbuherálva (ami jelentheti azt is hogy leviszik 9 re és helyette bedobnak valami mást vagy nem, a prémek kapcsán folyamatos lesz a ritkítás az állandóan kaphatóak közül és átállnak az időszakosan kaphatóakra, ami jelentheti azt is, hogy egy adott prémet csak egy ideig lehet csak kapni azt slussz...
  • asolyom
    Szegény O-Ni ezt benyelte. Elszállt a tornya, mint a győzelmi zászló.
  • András77
    Egyébként tényleg hogy értelmes beszélgetés az ellenféllel nagyon ritka. Mondanám, hogy nem is emlékszem egyre sem.

Ledupláztam az fv402-t és prokhorovkát kaptam, beálltam szépen a vasúti kocsi mögé, ahova nagy látótávú tank bemehet. Csak várok és jön a spot sebzés gyönyörűen. 3,7e spotig jutottam, pedig az úton a töltésen ott volt egy obj268, a hegyen meg egy kazal tank és mégis nekem számolta. Meg se mozdultam, amíg jött az ellen a hegyre. Egy szerencsétlen ru meg kifutotta a belét az egész csatában középen és kapott 4,7e spotot. Egyik szegény csapattársamat a hegyen riportolták, mert csíter, mert megint úgy lőttek ki ellent, hogy a 6. nem jelzett be neki.

Őszintén szólva még ezek a csíterezések érdekesek kicsit, mulatni rajtuk, de máskülönben tényleg értelmes beszélgetés az ellenféllel nem nagyon van.
  • tothgyorgy
    Esetleg csinálhatnának ful arty missziókat. 15-15 arty. Lásd karl mod.
    Vagy adnának azonos szintű prémtankokat (választhatóan néhány felkínált közül)
    Vagy mindkettő.
  • tothgyorgy
    "Van chatlogs. Az anyák dominálnak."
    Ez jó. :)
    Sajnos igaz. Őfelségét a wot királyát el merte találni 1 köcsög senki. Ha meg ki is lőtte, jön a fenyegetés a feljelentéssel.
    Hiszen csak csaló lehet, másként lehetetlen.
    Én is kaptam már ilyesmiket. Ha jó kadvem van röhögök rajtuk, válaszolni igen ritkán, akkor is kulturáltan, mintha a saját lányomhoz beszélnék.
  • Rammsch31n
    Díjaznám...mert tényleg a játék egy területéről kellene berakni a másikra, az lófütty sztem. :D
    Ha az artykat kivennék, mondjuk a ráköltött exp-et visszaadhatnák vagy valami, bár kompenzációt a WG-től ne várjak... + ezt úgysem lépnék meg, szal valahogy át fogják tervezni az artykat... kérdés, hogy hogy...
  • tothgyorgy
    Szerintem sem lenne kunszt. És így az artikat tényleg ki lehetne venni. És fogyóeszközként ügyi csak 1x lehetne bevetni, területsebzésre, amit minden játékos látna hogy melyik négyzetbe érkezik az áldás mondjuk 5-10 másodperc múlva. Viszont a fogyóeszközöket megemelném 4-5 -re.
  • Rammsch31n
    Ezen a Q&A-n Murazovval meg Makarovval szakadok:
    "Who the fuck had the idea to disable chat?
    S: Me. We’ll see. We might rollback after much criticism, but I don’t think it’s likely.
    – In which year will the project (WoT) be closed?
    S: No such plans.
    – Will Strongholds be developed further?
    S: We’ll put it through the designer meatgrinder. I personally don’t like them at all.
    – Isn’t the chat disabling very European? The causes are always because of the people, not the instruments.
    S: The discussions of each other’s mother is not a necessary functionality.
    – How do you know about that? There are also hearty discussions.
    S: We have chatlogs. Mothers are dominating.
    – What are the plans for tank development? I’m not talking about smaller fixes or new tanks/maps/modes. Is there anything more than extensive development, maybe WoT 2.0?
    S: Yes, it’s planned.
    – I don’t want to ask anything. Planes are dead, ships are dead, tanks are in near-death convulsions.
    S: Everything is dead (no, not really)."

Mondjuk azért a kérdező is tett fel köcsög kérdéseket. :DDDD
  • Rammsch31n
    Jó mondjuk füstgránát volt már ebben az érában asszem, de a felderítő/villanó/vakítógránátot sztem az AW-ból szeditek, ami meg modern...ergo az első opció ha meg tudják oldani működhetne, de ha a korhűséget akarják tartani akkor lehet a többi nem kéne.
    De pl. a felderítő repcsis sem lehet rossz... vagy a tűzérségi támogatás hívása kiválthatná az egész arty class-t, és ezt már be is építették SH-ba kvázi... csak randomba át kell ültetni, sztem nem nagy kunszt így ezek után...
  • tothgyorgy
    Nánány észrevételt én is tennél:
    1 goldammo : minden tank a vihető készlet 10%-t vihetné goldban, a gold lőszer árát megemelném 10-20%-al, a sebzését ugyan így csökkenteném.
    2 arty: oldalanként 1 arty lenne minden csatában, a 6.érzék jelezné, ha az arty rád céloz (nem a lövést, hanem ahogy rád vitte a célzást), az arty füst,vagy vakítógránátot lőne, a goldja lenne a jelenlegi alaplőszer, de a gold áráért
    3 új fogyóeszközök: pl extra lőszerrekesz, +10% lőszer cipeléséhez, füstgránát 3-5 másodpercig erős füstöt eresztene, ami hátrálás közben elrejtené a tankot , önrobbantó ami megsemmisítené a tankot és megrongálná a közvetlen mellette állókat, felderítő aktíválva egy lassú repülő végigmenne a pályán, és 1 szűk sávban felvillantaná a mozgó vagy fedezetlen célokat

Utoljára szerkesztette: tothgyorgy, 2016.09.20. 19:25:38
  • Gyuszopapa
    Hogy voivod betölti-e a goldot nem tudom?Én nem,első oka az hogy anélkül is a penge szélén egyensúlyozok kreditileg ugyanis nincs prémfiókom 5 év alatt összesen 60 nap volt ennyi.A második az hogy megpróbálok gyenge pontokra lőni több kevesebb sikerrel.Kb.a tankok 90%-nak biztosan tudom a gyenge pontjait.Az más kérdés hogy el is engedi-e találni a játék.
    30 tankból 1-et tudok fullosan kezdeni mert csak addigra lesz komolyabb mennyiségű free xp-m.Sok járművemen nincs felszerelés mivel nincs miből venni.Még soha nem kezdtem tankot 100%-os legénységgel max. 90% kredittel átképezve.De sok tankot 75%-ös legénységgel kezdek.
    Ha sikerül összeszednem egy kis aranyat,akkor akciókor tudok 100%-os parancsnokot átképezni másik járműre,de már az is jó dolog mert emeli a többi tag képzettségét és nem kell alacsony látótávolsággal játszanom.
    Így is hozok 1200 feletti wn8-at úgy hogy nem hajtok rá,mert nem azért játszom.Próbálok kreditet termelni alacsony tierben.
  • András77
    Nem szoktam mostanában chat-et megosztani, ki is törlöm az illető nevét, nem célom a lejáratása név szerint, de másnak is kell a móka. Az volt a nyűgje, hogy a 113-al eltaláltam a menekülő batchat-jét, meg ő rám lőtt és nem ütött be. Igaz, nem aranyat lőtt, nem is értem. Azt a leborult, mik vannak, de komolyan.

----- (18:52:48) your account gets banned for using illegal mod and bots like auto aim and wallhack
    mrkts (18:52:59) hahaha
    mrkts (18:53:01) what an idiot
    mrkts (18:53:10) pls go ahead
    mrkts (18:53:16) I use aslain modpack
    mrkts (18:53:24) and don't remember any of these
    ----- (18:53:26) and i am lotti hellr mr Idiot
    mrkts (18:53:43) who?
    mrkts (18:53:57) who da fak are you?
  • András77
    Ma belefutottam az első idiótába, aki grille-ban arany lő. Ahhoz valami nagyon speciális hülyének kell lenni, aki abba a tankba egyáltalán berak arany lőszert, annyira nem kell bele.
  • Irisz_
    Ő imádná a HEAT et!

• András77
    Tegnap egy 4 / 5 arty csatában (9 arty összesen) írja a srác nagyon találóan, hogy akkor most 15 perc rejtőzködés és kempelés azok elől, akik a kempelés megszüntetése miatt vannak.

Ha tényleg a kempelést és a statikus játékot szeretnék megszüntetni, akkor minden artyt át kéne alakítani úgy, mint az FV-t. Csak HE lőszer, kis alfával, lassú beérkezés, esetleg emelhetnek a röppályán, hogy több helyre be tudjon lőni. Csak ugye az FV sem a klasszikus kempelés ellen van, hanem ha beássa magát egy nehéz tank valahova, akkor onnan ki tudja piszkálni vagy legalábbis idegesíti, hátha hibázik.

A kempelés ellen csak úgy léphetnének fel az artyk, ha mondjuk lenne légi felderítés a játékban. Ha nem mozdulsz el legalább x métert (hogy kizárjuk az előre, hátra hintázást), akkor egy figyelmeztetés és ha még akkor sem, akkor felspotolódna a tankod az ellenség számára.
  • Pares
    Ahogy mondod, a való életben is elavultak az agyonpáncélozott lassú tankok, de ha egyszer a játékba beletették őket, akkor muszáj, hogy olyan játékmechanizmusok legyenek a játékban, amik értelmessé teszik őket, és megakadályozzák azt, ami a való életben is megtörtént velük, különben nincs értelme az egésznek.
  • Pares
    Az a baj az artyval, hogy az égvilágon semmi közük nincs ahhoz, amit a valóságban csinálnak, és az olyan kitalált funkciók miatt, mint a sci-fi-be illő élő műholdnézet (amit kapásból törölni kéne a játékból), teljesen igazságtalan és dühítő módon működnek.
  • Irisz_
    Pontosan mert a való életbe is nem poénból haltak ki. Játékba ugyan ezt látni, sztem szar irány megfogtok kövezni de jobb lenne ha nem balanceolnának hanem lecserélnék a tankokat olyan tankokra amik életképesebbek bizonyos tierekben vagy épp lejjebb pakolnák őket. Lehet kiröhögtök de simán meglehetne csinálni hogy minden tiert egyel lejjebb tolunk úgy ahogy van aztán tier 10 be valami erősebbet tennénk akkor lehet jobban játszana szerepet a páncél meg lenne ami zabálná a gold ammot.
    Utoljára szerkesztette: Irisz_, 2016.09.20. 17:30:45
  • Sherman0070
    Arty/TD spam szerintem veszélyesebb a játékélményre.
  • Pares
    Szerintem nem mondok nagy hülyeséget, ha azt mondom, hogy a nehéz tankok legjellemzőbb tulajdonsága és előnye a páncélzat. Alapvető játékmechanikai hiba, ha ezt teljesen megkerülhetővé teszik az arany lőszerrel, mert akkor az egész nehéz tank osztály nagyjából az értelmét veszti. És ez szerintem érződik is a játékon, mert én úgy veszem észre, hogy a játékon belüli harcteret a közepes tankok uralják... Nem is csodálkozom, hogy radikális változtatásokról beszélnek, mert iszonyatosan el van baszva a kiegyensúlyozottság a játék minden szintjén.
  • Sherman0070
    Max a gold lőszerek ütnének akkorát, akkor is.
    Mivel hát HEAT lőszer nincs az "olcsó" lőszer kategóriában.
  • Sherman0070
    Az a gond, hogy a goldot nem veszik ki... rohadt zavaró játékelem de sajnos pénzéhes WG nem tenne számára rossz lépést.
  • patchaou
    Túllépni nem (sajnos) :) Alkalmazkodni igen, de az nem jelenti azt hogy jó pofát is vágjak hozzá :)
  • patchaou
    Bocsánat. Csak zavar, hogy a játék amit annak idején annyira szerettem, sőt függtem tőle nagyon rossz irányba változott :/ Persze megértem, hogy a wg-nek így jövedelmezőbb. De simán megoldhatnák több módon is, csak szarnak bele, mert akik nem csak egy tankos cod-ot szeretnének sokkal kevesebben vannak.
    És tényleg bocs hogy itt sírom el ezzel kapcsolatban a bánatom. Sajnos a szomszédasszonynak fogalma sincs a wot-ról. A pillanatnyi feszkót egy-egy ilyen csata után pedig inkább itt vezetem le azzal hogy kiírom magamból, minthogy lemenjek a kocsmába megvárni míg betalál valaki :)
    Utoljára szerkesztette: patchaou, 2016.09.20. 16:51:42
  • Irisz_
    Mi sírás lenne ha történelmi átütések lennének, már tier 8 ba 400 as pennel szaladgálna pár tank. :D
  • Sherman0070
    Már elég rég játszol de mégsem tudsz a goldon túllépni/alkalmazkodni? Amikor elkezdtem a játékot én is "toporzékoltam" a gold miatt de utána rájöttem, hogy ez játékelem és alkalmazkodtam is hozzá.
  • Irisz_
    – What are the plans for tank development? I’m not talking about smaller fixes or new tanks/maps/modes. Is there anything more than extensive development, maybe WoT 2.0?
    S: Yes, it’s planned.

Gyere apához! :D Csak lenne már itt.
  • ROMOTO
    A különbség köztünk csak annyi hogy nem rinyálunk nyílvánvaló dolgok miatt, ha a szükség úgy hozza mindenki (voivodnak higgyük el hogy ő soha) betölti a goldot, egyébként megnézném hogy boldogul +2 tierrel feljebb vagy ha éppen löveget húz...