418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Plata
    Achilles az olyan szerencsétlen td hogy szerintem 25 miliméteres is sok neki.
  • asolyom
    Nemtom. Az Achilles is lentről a vízpart felől próbált az AT oldalába kerülni, de mikor a tornyát kidugta, akkor befigyelt a 152-es lövedék, és "готов", eltűnt mind a 640 HP-je.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.10.20. 09:34:00
  • tothgyorgy
    Padig az elég gyors tank. Megpróbálhatott volna elmenekülni, vagy a hátukba kerülni, vagy legalább mozogni.
  • asolyom
    Egyébként tényleg nem értem, hogy egyeseknek milyen élvezetet jelent az, hogy miden észt, taktikát, józanságot nélkülözve előre rohannak, beállnak a tűzvonalba, néhányat lőnek, amíg kitart a HP-jük, és aztán mennek a garázsba, veszik elő a következő tankot, és azzal ugyanezt eljátszák. Ma reggel is volt egy ilyen A-43; megállt pont szembe egy Excelsiorral, és egy KV-1S-el, és kb. 8 mp múlva elfogyott a HP, és kész.
  • tothgyorgy
    A Cromwell,, az M4, meg az AMX mi a pitlit keresett ott?
  • tothgyorgy
    Hát ha magára marad, mert a nagyszerű csapattársak előrerohantak meghalni, könnyen 0 sebzéses halál lehet belőle.
  • asolyom
    "de elég vaksi."

Többek között ezért tilos vele egyedül kószálni.

Múltkor Mannerheim Line-on T7-ben, egy AT15A, meg én a KV-2-vel feltartottunk 8 ellenséges tankot a heavy dühöngőben. Volt KV-1, IS-2, Cromwell, Achilles, M4, BDR, VK30.02 (D), AMX12T. Ezekből az AT kilőtt hármat, én kettőt. A többit a tüzérek intézték.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.10.20. 09:21:50
  • tothgyorgy
    Jó tank, ha betalál iszonyat sebzést visz be, de elég vaksi.
    Múltkor a Turánnal 3-4 sebzést vittem be neki, aztán felém fogatta a lövegét, én meg futottam fedezékbe. És felvillant a majrélámpa.
    Ezt azért javítani illene, mert túl hosszú az idő a felvillanásig.
  • asolyom
    Engem múltkor Malinovkán rakott vele T8-ba. Nálunk volt 7-8 HT, odaát ugyanennyi TD. Mire felértem a hegyre a HT-ok 2/3-a már meghalt olyan ügyesen próbáltak hegyet mászni. Nem ám a térkép szélén a piros vonal mellett. Maradtunk fent egy IS-2-vel a hegyen, szpotter egyáltalán nem volt, így gyakorlatilag halálra voltunk ítélve.
  • Plata
    Bakker múltkor csupa med közé kerültem vele.Duplázó csata lett volna, a pálya negyedére eljutottam és vége volt a csatának.A medek úgy lerohanták az ellent hogy szart sem láttam vele.de múltkor meg T8 csatába rakott,alig volt 1-2 T6 t7 tank csupa T8,
    De abban sikerült jókat sebeznem,AMX CDC-t úgy meg küldtem alig maradt élete.
  • asolyom
    Nem rossz tank ez a KV-2, van egy jó fun faktora. Viszont ezekben a mostanság oly gyakori rush csatákban nem nagyon tudok kiemelkedő eredményt elérni vele. Általában 3-4 lövésnél többre nem futja. Vagy azért mert az ellenség hal ki "pillanatok" alatt, vagy a saját csapat. Azt hiszem, hogy az elmúlt pár napban egy 1681-es meccs volt a legjobb vele. Ma reggel volt egy 1400+ dmg, de addigra egyedül maradtam.
  • tothgyorgy
    A tegnapi eredmény: 5 csata 1 győzelem. Ez is valszeg az utolsó, amit a Turánnal 0 sebzéssel végeztem, mert 1 bokorban álltam és kivégzett 1 e25, anélkül hogy fölspotolódott volna.
    Szinte mindig low tier, t+2 +artik, de a win8 1100 lett. Ez egy kis gyógyír a szopásra.
  • asolyom
    Nagyon nagyon gyenge csapatokat kaptam ma, de azért egy Pascucci medál kiszaladt a Chi-nu-ból. Ez a Chi-nu valahogy olyan, hogy ha semmi mással nem megy, akkor elő kell venni, és a vigaszágon jó csatát tudok vele menni az esetek döntő többségében.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.10.19. 21:09:12
  • asolyom
    Egyébként az arty/gold nerf mellett/helyett a MM rendbetételével (is) kellene foglalkozni. Ma megint belefutottam egy olyanba, hogy az egyik csapat kapott 7-8 HT-ot, a másik ugyanennyi TD-t. Ez Himmelsdorfon tuti bukó a TD-s csapatnak, Malinovkán meg a HT-os társaságnak.
  • Plata
    Én ma nem bírtam a kiképzést,pár csata után feladtam,marhára fáj a fejem így nincs hangulatom játszani.
  • asolyom
    Ennél többet nem vagyok hajlandó próbálkozni egy nap, hogy leszorozzam. A Bishop amúgy is olyan, hogy hiába jó vele a WN8 a WR mindig ilyen ratyi volt. Más tankkal jóval kevesebb WN8-cal is bőven 50% fölötti a WR.
  • xotyi
    Vagy miután félig leharcolva még belédver az arty de te épphogy túléled, és akkor közösbe beírni hogy : I'm comming for you little bitch , csak az arty ekézés hiányzik közös chatből:D
  • Sunsetjoy
    Én mindig feljelentettem az ellen tankjait is (a saját csapattársam is), ha bemondták egy-egy csapattársuk helyzetét. Nem azért, mert tudtam, hogy akit bejelentettek, az csinált/nem csinált valamit, és mégis feljelentették.
    Hanem azért, mert aki egyszer megtette, annál előfordulhat, hogy más csatában valami idióta indok miatt akár engem, akár valami taktikusabb játékost is bemószerolna... csak mert nem tetszik neki valami. Ezt így nem lehetett eldönteni, hogy ilyen gerinctelen fajta, vagy csak felhúzta az a játékostársa. De egy report a részemről nem osztott soha- azonban ha más meccsekben is kapott ezért-azért reportot, akkor jelenthetett valamit az enyém is.
    Na ezzel már nem kell törődni ezután. Amúgy láttátok, hogy a reportrendszert emiatt is megkurtították (a választási lehetőségeket)?

Nem volt szokásom feljelentgetőset játszani, csak a teamdmg-ot reportoltam néha nagy ritkán. Sértegetést nem, mert álszent dolog lett volna, én is nyomom a sódert néha.
  • Plata
    Basszus hülye mobilon háromszorosan küldte el.Bocs.
  • Plata
    Dehogy is.
    Imádtam amikor hacker cheater modder meg egyéb szarnak elmondtak.
    Feldobta a napom.Amikor meg magyarok ugattak prémtankból hogy mekkora szar hacker vagyok komolyan hízott a májam az örömtől.
    Vagy mekkora élmény volt 5-6 killnél beírni hogy resistance is futile.Majd kilőni az utolsót.Vagy ugyanez a mondat T49-el miközben pár méterről halálba szivattam egy japán bálnát.
  • tothgyorgy
    Így van. Most már csak csapaton belül lehet szidalmazni. Persze ennek sincs értelme.
    Most már nem lehet az ellennek jelentgetni, hol bujkál a maradék 1-2 tank.
    Mert ott ahol végig kempelt valaki, és semmit nem tett a csapatért, ott nem vész. De ha valaki letett valamit a csatában, az a ronggyá lőtt tankjával hadd élje már túl, ha lehet.
  • asolyom
    Ráadásul rendkívül primití módon.
  • realcsabi
    Én Örülök hogy kivették a global csetet, épp eleg a saját csapattársak agymenéseit látni. Ha nagyon bele akarnék menni randomban még a team chat is 95%-ban haszontalan, csak egymást baszogatják, néha valaki megkérdezi hogy ferdinand or jpII, kb és kb. Ennyi.
  • tothgyorgy
    Pont ezért vették ki, túl sok szitkozódás ment benne.
  • asolyom
    "a csetet is sajnálom, hogy írom be ezek után, hogy gold núb meg hacker reported?"

A HE noob kimaradt, pedig az is járatos szitok szó.
  • okosszöszi26
    köszi a válaszokat és tippeket

csapattársba lőni csak akkor akarok, ha már ő belém lőtt, mint ma délelőtt egy pöcs, úgy gondolta, hogy rajtam gyakorol, én meg nem tudtam visszagyakorolni rajta.
    a csetet is sajnálom, hogy írom be ezek után, hogy gold núb meg hacker reported?
  • Lunki88
    Elvileg ha az Alt-ot lenyomva tartod akkor tudsz lőni csapattársat a modnál is. :)
  • robogo81 #381834
    Én az artyzást ilyesmi féleképpen tudnám elképzelni,de csak only arty,de be lehessen lépni mint néző,csak szerintem a szerver egy 30 fős csatában behalna a fizikába.
    Persze ez személyes vélemény,de így túl fantasztikum.
  • yossarianHUN
    Stílus.

A közös csetet kivették a legutóbbi patchben, csapattársat lőni meg valszleg azért nem tudsz, mert valami modpackot használsz, amiben van safeshot is. Ha nem, akkor passz.
  • Plata
    Csigalom nyugavér,a lassú halál úgyis utolér.
    Pár napja nekem sincs közös cset,passzolom hogy mért,de szarok rá.
    Belelőni meg ne akarj csapattársba mert 1 nap bann,egyébként meg valami mod nem engedi vagy bekapcsoltad hogy ne lehessen.
  • pett3rson
    Miért akarsz belelőni a saját csapatod tankjaiba?
    A másodikra az a válasz amit írtál. Kivették a legutóbbi patch-el ezt a lehetőséget.
  • okosszöszi26
    Jaa perszee!! Hát így már tudom! Hasznos volt a válaszod!

NEM, NEMTUDOM BAZMEG!

Tudom, hogy fasz kérdést tettem fel és elfogadom a kritikát, hogy így vagyok hülye, meg amúgy nyomoronc stb...
    De legalább kisbetűvel odabiggyeszthetnéd, hogy így lehet ki-bekapcsolni, vagy nem is lehet mert egy frissítésben lehetetlenné tették, vagy mittudomén.
    És akkor még meg is köszönném.
    Utoljára szerkesztette: okosszöszi26, 2016.10.19. 13:49:28
  • ROMOTO
  • okosszöszi26
    Miért nem tudok belelőni, a saját csapatom tankjaiba?
    Miért nem tudok az ellenfélnek írni a chatbe?
  • ROMOTO
    Az arty majd stunol és kevesebbet sebez meg alakítanak a splash-on ahol kell, és lehet hogy kicsit felcsavarják a célzást, a stun ellen meg majd lesz legénységi perk-skill ami lerövidíti a stun idejét és leredukálják a számukat 2-3 ra csatánként, ennyit lehet tudni egyenlőre...az artyt a fakezüek sikerélmény fenntartójaként mindenképp tovább fogják vinni valamilyen formában, tehát olyan sose lesz hogy artyval annyit kelljen "szenvedni" mint a többi ággal, ergo mindig lesz műhold nézet, stb....
    Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2016.10.19. 13:02:18
  • Angelus1991ster
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "A toldi nem annyira fontos tank a rencerben, nem is játszom vele sokat és akkor sem játszanék, ha megnövelnék a DPM-t, de tényleg durván látható az összehasonlításban, hogy nagyon lehúzták a DPM-t szegénynek a többi prémium tier3-hoz képest. Amiknek ráadásul csak egy része kapható aranyért, párat ugyanígy ajándékba adtak."
    -láttam sok játékost aki sok csatát ment a Toldival. Ők nem fontosak. ők leszarhatóak. Persze nem ezt írtad, de a drága wg így van ezzel.

"A toldinak van a második legnagyobb átütése az fcm után, de az fcm egy más jellegű tank. Emiatt a WG abbéli félelmében, hogy OP lesz a tank az átütés miatt, sz.rrá nerferlte a töltés időt és így a DPM-t. Ez még a korábbeli troll arcú ballanszmester műve volt és ez csak egy a sorban a rengeteg baromsága listáján. Az új gyerek a Minszk frodója vagy mi a rossebb talán jobban csinálná, de tier3 tankkal, ráadásul ajándék tankkal, kb a legutolsó vagy a legutolsó előtti prioritás egyáltalán foglalkozni."
    Jó ezeket te sem gondolod komolyan.
    Ha egy minipatch-ben az STRV 42-57 alt+f4 rádió hatőkörét 400-ról 710-re tudták emelni, akkor ez ugyanolyan egyszerű módon megoldható.
    És ez nem prioritás kérdése, ez egy félórás munka se. Mintha a b..... Toldi (jogos) reload buffja háttérbe szorítaná a svéd ág érkezését. Nem kell ilyet vizionálni.
    A 64-es orbitálisan magas alap penre volt éppen válasz a 19,35 lövés/perc-es teszt stat. Ez is kevés volt, de még elviselhetőbb.
    Azt nem említve (tizezredjére), hogy a stock t3-as angol 40 mm-sek ugyanilyen pennel (sőt jobb gold lőszer is van) apríthatnak és azok aztán 26-28,54 lövés/perces stattal bírnak. Ez a wg és szarra sem való szuperteszterek faszsága, hogy saját árkád játékukat nem képesek balanszolni.
    "Evvan. Sajnos." - jaja sajnos egy Wg nevű mára démonná silányodott képződmény uralja a WoT-brandet, amihez sok esetben igénytelenül állnak hozzá.
  • asolyom
    A legjobb szitu artyval, mikor Malinovkán mindenki kempel, részben az artyk miatt, viszont mivel ilyenkor többnyire a spotterek sem mozognak, vagy éppen nincs is belőlük egy sem, így artyval nem lehet lőni semmire. Valami miatt pl. Prohorovkán sokkal többet mozognak a spotterek.
  • András77
    Arról nem is beszélve, hogy a játékban az RNG egyáltalán nem úgy működik, ahogy elképzelik sokan. Mintha dobna először egy x oldalú szerencse kockával a program (képletesen leírva) és ha nyertes számot dob, akkor találni fogsz, mindegy teljesen, hogy mi van, ha az ellenfél a célkörben van vagy arrafelé mozog, akkor el fogod találni ilyenkor. Kész. Pont. Erre utaltam, hogy a csata vége felé, mintha gyakrabban lenne ilyen szerencsésnek kiválasztott lövés, főleg artyval lehet a legjobban megfigyelni, amikor már nincs időm célozni csak eleresztem, aztán nézek, hogy jé, ez hogy talált be. Szerintem van egy olyan algoritmus, aminek az a szerepe, hogy lerövidítse a csata időt, ha kevés tank maradt. A WG szempontjából tulajdonképpen mindegy, hogy ki nyer, csak legyen már vége és szabaduljon fel a szerver, mert az nem mindegy, hogy kevés tank foglalja az értékes szerver kapacitást. Simán kinézem belőlük ezt, mert állandóan ezen a szerver kihasználtságon pörögnek és egyébként kézenfekvő megoldás.

Ha nem nyerted meg a szerencsés lövést, akkor jön csak a normál szórás a célzással megfejelve. Az egyik legnagyobb merényletük a játék ellen ez a "fejlesztett " szóráskép volt egyébként. Egyszerűen röhejes. Állt egy e75 kb 2/3 takarásban Erlenbergen foglalt nagy bőszen középen. Tudtam, ha el is találom az amx50120 6 lövetűvel, akkor is valószínűleg lepattan, de mondom kíváncsi vagyok. 6 lövés, teljes becélzás mind, mozdulatlan ellenfél és sem mozdulok direkt, 6 lövés megy el a p.csába mindenfele. Egyik sem találta el. Az új szórás kép óta egyébként a részben takart ellenfeleknél figyelhető meg az, hogy kiba nehéz őket eltalálni és hajlamos az RNG elvinni a lövést valamerre.

Húztam az achillest, aminek mondjuk pontos ágyúja van és gyorsan betölt. A domboldalon egy bokor mögött eltűnt az ellenfél, sebaj, gondoltam odapörkölök. Az első lövésem talált, azt láttam, utána tűnt el az ellen. 8 lövést leadtam viccből teljesen mozdulatlan ágyúval és mind durván fölé ment. Na ezt matekozza ki nekem valaki a szóráskép alapján :)

A lövés milyensége észrevehetően függ attól is, hogy látható-e a tank vagy csak vakra lősz oda. Ez hol van leírva? Mert így működik az is biztos.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.10.19. 12:20:49
  • Pares
    Tudom, hogy közhely, de az egész játék leggyengébb pontja az arty. Ha játszol vele teljesen random és azért szar, ha nem játszol vele, akkor megakadályozza a szabad játékot és kempingezésre kényszerít. Egyszerűen a lehető legszarabb módon van implementálva, és csak a radikális átdolgozás segítene rajta. Én sokat gondolkodtam azon, hogyan lehetne megváltoztatni. Mondjuk a műhold nézet helyett a minitérkép nagyított és több kisebb szektorra felosztott változatát nézhetnék felülről, és csak bizonyos szektorokat kiválasztva lőhetnének. És mondjuk attól függően, hogy hová tud belőni, a belőhető szektorok más színnel lennének kijelölve. Nyilván megkéne változtatni a sebzést, a splash sebzést és az újratöltést, de talán egy kicsit valósághűbb és immerzívebb lenne az egész, és kevesebb lenne a -2000hp-s telitalálat.
  • András77
    A toldi nem annyira fontos tank a rencerben, nem is játszom vele sokat és akkor sem játszanék, ha megnövelnék a DPM-t, de tényleg durván látható az összehasonlításban, hogy nagyon lehúzták a DPM-t szegénynek a többi prémium tier3-hoz képest. Amiknek ráadásul csak egy része kapható aranyért, párat ugyanígy ajándékba adtak.

A toldinak van a második legnagyobb átütése az fcm után, de az fcm egy más jellegű tank. Emiatt a WG abbéli félelmében, hogy OP lesz a tank az átütés miatt, sz.rrá nerferlte a töltés időt és így a DPM-t. Ez még a korábbeli troll arcú ballanszmester műve volt és ez csak egy a sorban a rengeteg baromsága listáján. Az új gyerek a Minszk frodója vagy mi a rossebb talán jobban csinálná, de tier3 tankkal, ráadásul ajándék tankkal, kb a legutolsó vagy a legutolsó előtti prioritás egyáltalán foglalkozni. A toldival néha gyúrom a német light tankosokat (mert a pzs35 jobb lenne, de az med) és hát olyankor mindig idegesít a töltés ideje, de hát ez van, kis tier és sajnos nem fontos tank és a sz.r DPM miatt nem is népszerű, úgyhogy nincs rá komoly esély, hogy a belátható időben foglalkozzanak vele. Evvan. Sajnos.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.10.19. 12:03:16