418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Sunsetjoy
    Én soha nem a tisztán skill-leosztásért "kampányoltam", hanem az igazságosabb leosztásért.
    Tehát szintenként beállítva, hogy 9-es, 10-es battletiernél már csak a csapat max. 20% lehetne xy szint alatt, max. 50% lehetne xy és z szint között, max. 30% lehetne z szint felett.
    Lentebbi battletiernél (5-ös battletierig, lentebb nem lenne) tágulna ez a százalékos "beengedés" mondjuk 40-45-15%-ra. Így a középső szinteken a több lenne az átlagos, átlag alatti játékos, mint a felső szinteken. Nem lenne kizárás azokról a szintekről, csak többet várnának azok, akik "még nem odavalók".
  • Angelus1991ster
    Az 5000 nem egy lehetetlen határ. Basszus, másfélszer több csatát lejátszottál mint én. Nem kéne tapasztaltabbnak lenned?

Skill mm-hez:
    Ezek nagy ívben szarnak az MM-re. A skill alapú MM-et képtelenek ezek megalkotni, mostanit sem képesek normálisan megírni.
    Pl. : -felcseszi top tierbe a mindenki által utált artyt és/vagy berak belőle 3-5-öt oldalanként.
    - A medeket felderítőként kezeli és legaljára sorolja.
    - Gyatra járműelosztásos csatáknak előre lehet sejteni a kimenetelét
    - az alsó szintek borzalmasak és csak átlépésre lettek. Nem is akarnak ezen változtatni. T1-2-be nnem találkozhat kezdő és tapasztalt, ezt t3-4-nél elfelejtették megoldani, ahogy a tierlimitet t3 esetében.
    Majd ha valami lidérces hatást gyakorló konkurencia megjelenik akkor lépnek őfenségeségék.

Úgy hiszem, hogy ezek a wg-sek nem játszanak a WoT-tal. Mint ahogy a Barátok közt vagy scripted reality-k alkotói sem nézik a legyártott "sorozataikat".

• tothgyorgy
    Pontosan. A piroska akkor nagyon jó amikor könnyen el lehet bánni vele. Jó kis w8-at ad.
    Hasonló erősségű játékosok ellen küzdve tényleg meredek zuhanásba menne sokak w8-a.
    Az enyém meg emelkedne . :)
  • tothgyorgy
    Ezt én is szeretném, de a wg kijelentette, hogy nem csinálja meg. Annak is tudnék ürülni, ha kitennék a csalókat, de ebben sem hiszek. A riggereket is meg kéne büntetni valahogy. És a lehetőséget is megszüntetni.
  • bekescsaba
    Na akkor egy kis kedvcsináló a TD15-höz az objectért.

• bekescsaba
    Azért megnézném azt a sok hisztis embert, akinek meredeken zuhanni kezdene a skill alapú MM-nél a win 8. Amikor nem paradicsomvadászatról szólna a játék, amikor az ő tankjáról nem pattanának annyit, s ő elé se menne ki oldalával egy E100.

Szóval az unikomok azért unikomok, mert sok béna játékos megadja nekik a sebzést.
  • Sherman0070
    Inkább akkor skill alapú 15v15-öt kéne csinálniuk. Jó a jó ellen, kezdő a kezdő ellen mehetne és úgy nem lenne ez a káosz.
    Csak sajnos WoT játékosok 63%-a 1000wn8 alatt van és 2000 felett alig csak 1-2%a.
    Szóval a várakozási idő stat szerint a jóknak sok idő lenne.
  • tothgyorgy
    Aki meg fölötte van az meg nem való t8 alá? Hiszen elrontják mások játékát. És egyeztess a wg-vel, mert nem hinném hogy örülnének ha csak a jók vennének t8 prémtankokat.
  • Sherman0070
    Ez inkább a reroll-oknál jellemző, akik csak az új acc miatt "jók"
  • Sherman0070
    Aki nincs 5000 pont felett az még nagyjából nem is való tier8 fölé.... még gyakoroljon egy keveset, hogy érjen is valamit a csatákban.
  • tothgyorgy
    Grat. Én nem is nézem.
    Tegnap 3 fordulót mentem, és ki is léptem. Semmi élvezet nem volt. Kínlódjon aki akar. Ma is teszek majd 3 próbát, ha hazaérek. Este 8-kor már csak szórakozni szeretnék abban az 1-2 órában. Ha itt nem lehet, akkor máshol.
  • bekescsaba
    2 tankom van a top 30-ban, a két kedvenc prémem, a type62 és az M10 panther.
  • tothgyorgy
    5000 felettit akartam írni, egy nulla lemaradt bocs.
  • tothgyorgy
    Hát ez nagyszerű. Pl én aki kigrindeltem az sp-t, nem használhatnám , mert nincs 5000 a személyesem. Van 4 t10-em azokat sem. Meg a többi t8-9-t sem. De a jók rendszeresen lejárhatnának fényezni magukat low-ba? Tudod mit. Akkor beleegyezem, ha az 500 felettiek meg nem mehetnek t8 alá. Mihelyt kifejlesztenek 1 tankot t7-ről t8-ra, azonnal tiltaná a rendszer a t7 használatát. Na hogy tetszik?
  • Sunsetjoy
    Ezzel magam is tisztában vagyok, olyan felsorolás-félének gondoltam. De az is egyértelmű, hogy amikor küldetés van, és mondjuk killt kell gyűjteni, megszaporodik kicsit az önzőzés :)
    realcsabi: Igen, de sokszor, ha hiába kéri az ember a segítséget (mert pusztába kiáltott szó...), akkor már hajlamos arra, hogy később se kiáltson, amikor pedig lenne haszna. Így olyan random, mint mondjuk hogy mennyien hajolnak le segíteni egy utcán fekvőhöz (akin nem látszik, kicsoda), hogy pl. valami akut baja van, vagy szimplán be van baszva...
    A random, szakasz vagy melléd sorsolt ismerősök nélkül egy szerencsejáték :)
  • realcsabi
    Én sokszor kaptam már segítséget, az utóbbi időben többször is tapasztaltam, hogy szorult helyzetben jött a help. Nyilván nem mindig, mert a gyenge játékosok nem tudják felmérni hogy mikor és hogyan kell segiteni a csapattárson. A nálam jobbak pedig általában akkor ha látják hogy van értelme amit csinálok nem pedig öngyilkos akcióról van szó. Meg azért tegyük hozzá, hogy a csapat győzelméhez jobban hozzásegít ha sok sebzést elrak egy unikum (de igazából bárki más), minthogy arra fordítsa az energiáját hogy életben tartsa valamelyik önveszélyes csapattársát. :)
  • Angelus1991ster
    Jó lenne már ha valami statisztika is szabályozná már a fejlesztést. Pl. el kellene érni egy bizonyos személyes értékelési pontszámot (pl. 5000), hogy t8-10-esed lehessen. Így kevesebb lenne a gyom a felső szinteken.
  • Lunki88
    Nem lenne gyökérkedés randomban, hogy ő most pontot/xp-t gyűjt, és elszedi a célodat, kilök, a maga irháját menti, stb.

Ez a játék sosem a csapatjátékról szólt, de az is igaz hogy erről nem a WG tehet. Minél jobb játékos valaki, annál inkább jellemző rá hogy leszarja a társait (mert hát "kell a dimidzs a vin nyóchoz"), nem segít nekik egy szorult helyzetben, még akkor sem ha hp veszteség nélkül egyébként megtehetné. Én legalábbis amióta játszom csak ezt a piszkosul önző "én vagyok a jani, enyém minden" mentalitást vélem felfedezni. Nagyon ritkán fordult az elő, hogy amikor segítettem valakinek egyáltalán megköszönte volna, olyat meg végképp nem tapasztaltam, hogy rajtam segített volna valaki.
    Pedig mennyivel jobb élmény az, amikor egy random emberkével összedolgozva lehoztok egy csatát, majd rádír utána hogy bárcsak minden játékos így viselkedne. :D Na jó, persze én is tudok s*ggfej lenni, de azt ki kell hozzák belőlem. :)
  • Sunsetjoy
    Én úgy csinálnám ezeket a versenyeket (geci mód on), hogy egy szép nap bejelenteném, hogy az elmúlt egy hónapban 4 héten figyeltük a játékosokat meghatározott szinteken/járműtípusokban/járművekben (nem kívánt rész törlendő). A meccsek base xp-jét figyelembe véve xy játékos ezt nyert, ha belép, és átveszi a nyereményét, yz játékos meg ezt nyert. Ez utóbbi egy nagyon-nagyon alap átlag xp elérését kérné, szóval szinte mindenki kapna valamit, a legjobbak meg még többet. Vagy komolyabb kitüntetések megszerzése esetén megint mást, stb.
    Nem lennének a főnyeremények t8 környéki prémtankok vagy ilyesmi (max 5000 gold értékű tank, felszerelés, stb.), hogy ne legyen nagy anyázás a titkolt küldetésről :)

4 különálló sorozat lenne (ha 1 hónapig nem léptél be, akkor mást sem csináltál volna úgy), vagyis ha folyamatosan játszottál (ahogy mondjuk versenyben is csináltad volna, meg ahogy a WG-szerverkihasználás szempontjából is jó nekik), akkor akár 4 versenyben is részt veszel.

Nem lenne riggelés, mert nem tudnák, hogy "kell". Nem lenne gyökérkedés randomban, hogy ő most pontot/xp-t gyűjt, és elszedi a célodat, kilök, a maga irháját menti, stb.
  • András77
    Nyilván, tehát gondolom kiemelten elemzik az olyan csatákat valamilyen algoritmus rendszerrel, ahol ugyanabból a klánból vannak játékosok a szemközti oldalon, de általánosságban is figyelnek viselkedés mintákat. Mert egyébként pont a t22 esetében volt olyan, hogy több klán riggelt egyszerre és egymásnak kihúzták. A WG fórumon volt is erről pár gondolat, biztos, hogy a WG sem hülye teljesen és tudja ezt, hogy ugye a játékosok "ügyesebbek" lettek és nem elég annyi szűrőfeltétel, hogy egy klánból legyenek játékosok a két oldalon.

Pont ezen gondolkodtam, hogy ezek simán elmondják egymásnak a TS-en, mit kell csinálni, merre, hogyan. Nyilván a csalásnak is vannak "szabályai", "törvényei", amit kitapasztaltak már eddig.

Voltam én is úgy klánban jó pár éve, hogy összerakott minket az MM egymás ellen és akkor szépen elbeszélgettünk TS-en. Kérdezték, hogy segítsenek-e a végjátékban, de nem kértem, tét nélküli random csata volt. Most egy tétre menő csatában, hát nem tudom, hogy elutasítottam volna-e a segítséget, ha ennyire könnyen hozzáférhető.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.10.31. 20:02:07
  • joe662
    Elméletben figyelnek erre,hogy ne a riggerek nyerjenek.
    Play Fair!
  • András77
    Kíváncsi leszek, mikor kezdik ellepni a riggerek ezt a mostani versenyt.

Tegnap 2 körül belefutottam 3+6 játékosba, 3 szakasz ugyanabból a klánból. Direkt hozzácsapódtam a mi szakaszunkhoz, de nem láttam különösebb riggerelésre utaló jelet. Ráadásul eu1 volt és állítólag a riggerek az eu2-t jobban szeretik.

Az mondjuk érdekes, hogy a 3-ból egy játékos viszonylag hamar kipusztult, de a másik kettő mind 1000 feletti alap xp-t csinált. Ugye a feltűnő csalást kerülik, szóval nem állt ki az ellenfél, hogy akkor ide lőjetek cimbik, de hogy mit beszélnek mondjuk TS-en, az ellenőrizhetetlen. Meg hogy mennyit lőnek mellé, az is. Ami feltűnő volt, hogy az ellenfélnél 1 szakasz teljesen máshova ment, mint ahol mi voltunk. A másik szakasz oda jött ugyan, de hamar kipusztultak, de nem csinálták feltűnően.

Szerintem ezek már mesterfokon űzik a riggerkedést (minthogy minden wg random csatás versenyt ellepnek a riggerek), a wg nagyjából a hajára kenheti a szigorát.

A verseny kb második felében számíthatunk arra, hogy a ritkább még valamennyire alacsony szinten álló tankokat is ellepik ezek a jómadarak.

A nyeremény tankok jó részét ilyenek fogják bezsebelni sajnos. Én úgy érzésre biztos vagyok benne, hogy tegnap pl egyeztettek (volt pár furcsa húzás, apróságok, de összességében már árulkodnak), de annyira jól csinálják, hogy gyakorlatilag megfoghatatlanok.
  • Solten
  • Sherman0070

• Sherman0070
    Tipikus 10 éves magyar nokedli ;D
    Ezért engedélyeztem azt az opciót, hogy baráti listán kívül ne tudjanak rám írni.
  • Pongyi
    Hali. Ez milyen bug? http://kepkezelo.com/images/o80bwj5o64pe39yjp4u2.jpg
  • Solten

Nem valaszolt: link
  • bekescsaba
    megtörtént már 2 szer is. De semmi.
  • Plata
    Rakd újra szerintem.Nálam is volt ilyen újra raktam a játékot és jó lett,igaz az tök más játék volt.
  • bekescsaba
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sziasztok! Segítség kéne, van egy steames problémán. Megvettem idén nyáron a Totalwar Attila nevű játékot. Játszottam is vele 90 órát. Tegnap el akartam indítani a Steam kliensből, jött is az üzenet, hogy előkészítés az indulásra, de utána semmi. Más játékaim tökéletesen futnak. MI lehet a gond? Azt tudom, hogy a segának kéne írni, de mit irjak a levélben? Nem tudok angolul. Segítenétek?
  • Plata
    Gondolom elég kevesen játszanak vele.
  • bekescsaba
    de mindenkinek szar,,,amúgy a 29-ik vagyok vele
  • Plata
    Jesszus pont azzal a vacakkal próbálod?
    Azzal sok mák kell,mert elég szár tank.
  • bekescsaba
    még 4 ilyen meccs, és király lesz. Ez az első a sorban. El ne kiabáljam.

Győzelem
    Windstorm
    Panther/M10
    Szerzett tapasztalat:2 530 Szerzett kredit 99 899
    Csatában elért Achievement Top Gun, Nagy kaliber, Kiváló sofőr jelvény: "Tank ász"

Ez 1505 base xp-t ért.
    Utoljára szerkesztette: bekescsaba, 2016.10.31. 17:04:17
  • Plata
    De imádom amikor T10 csatában a top tankoknak nulla sebzésük van.
  • bekescsaba
    mire volt jó így szétbarmolni ezt a tankot...gyakorlatilag senki sem játzsik a francia TD ággal.
  • András77
    Ez egy jó általános kérdés. Gondolom a stug iv LT15 küldetést szeretnéd teljesíteni, mert nem írod, hogy melyikhez kell.

Ez ugye tipikusan az a küldetés, hogy mindennek klappolnia kell, jó pálya, jó csapat, akik lövik a spotodat és olyan ellenség, akik nem túl trükkösek. Meg persze ismerned kell hozzá a passzív spotolós helyeket vagy rohangálsz fel-alá és próbálsz aktívan spotolni.

Elvileg a nagyon pengés játékosok megpróbálhatják sebzés + láncolás megoldással megcsinálni, de ez szerintem neked nem fog menni. Talán úgy 500-600 komoly light tankos csata után, talán.

Inkább egy jó látótávú tank kell hozzá, felszerelve, optika + binoval meg lehet még álcaháló is. Az L1-14 küldetéseket meg lehet csinálni még tier5-6 tankokkal, a gond az LT15 lesz. Én a német tier6-al próbáltam, de sehogyan sem jött össze, csak a tier7 tankkal, az is csak malinovka spot bokorból.

Talán a legjobb light ág valóban az amcsi t37-bulldog-t49, ráadásul innen ki lehet fejleszteni az egészen kiváló és mindenképpen megszerzendő t57h-t is. Ha nem kötelezdted el még magad egyik light ág irányába sem, akkor ezt érdemes megfontolni és elsőnek ezen elindulni.

Egy t37-el, normális legénységgel, felszerelve simán meg lehet csinálni az LT15-t, a bulldog-al meg akár sebzésből is megvan, de azzal kb minden malinovka, prokhorovka csatán megvan a stug iv LT15 követelmény szint. A t49 meg egyedi tank és ha mégsem tetszik, akkor meg maximum visszarakod a legénységet a bulldogra, ami talán a legjobb light tank jelenleg a játékban.

Mivel az LT 15 elsősorban spotos küldetés, végülis tulajdonképpen mindegy melyik light tankkal mész neki, ha ismered a spot helyeket. Sajnos kevés pálya alkalmas a feladatra, de azokat legalább meg lehet tanulni. Kell egy legalább 380m alap látótávolságú tank hozzá, persze nem baj, ha nagyobb a látótáv és felszerelve, legalább 100%-os legénység, nyilván egy hatodik érzék nagyon jól jöhet passzív spotolásnál, de én pl anélkül csináltam meg. Beálltam a bokorba és ott maradtam mozdulatlanul és a csapattársak meg lőtték a spotolásomat.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.10.31. 16:36:15
  • bekescsaba
    megnéztem a foch 155-öt. 940 átlag xp-vel vezettik a táblát. NA mentem vele egyett. 11 lövés 3 sebzés. Nem változott vele semmi.
  • Plata
    Képzeld arty csapattársat védtem T49-el.
    T49-et rammolva öltem amx 13-90 oldalról oneshot.Ru láncát fél hp-jával lekaptam és többiek kivégezték.Arty megköszönte.Beálltam közé meg Ru közé és a lóhere bekapcsolt,pattant rólam a gyökér.
  • Plata
    Szerintem M41-el ökörködve megvan.
    T49-el jó pályát kifogva sniperkedve megvan a T15 akkor is ha csak sebzel és nem spotolsz.