418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• pett3rson
    ez a menet közbeni rásegítő, ha jól emlékszem. ne esik szét a célkereszt? igaz?
  • Plata
    Magyarul az melyik?
    Nekem ezek vannak rajta.
  • Plata
    Biztos nem csak trollkodok.
  • yossarianHUN
    (Enhanced) Gun Laying Drive. Nem gold ammo.
  • pett3rson
    ennyi? akkor miért nem írta ki? :DD én meg agyalok, hogy mi a francot takar :D
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2016.11.02. 13:26:25
  • Plata
    Goldammo?
  • pett3rson
    a venti és a vstab az oké, de mit jelent a "gld"?
  • pett3rson
    Nos, ez igaz is meg nem is, mert ha csak elbaromkodnám, akkor 150 XP-t kapnék, meg nulla értékű lenne az egész, mert az kb "berohanok a térkép közepére és üssetek" történet. Nagyon más a stílus, de ezért nézegettem videókat, hogy mit hogy is kellene ezekkel csinálni és tanultam a hibákból is. Volt egy célom, sikerült elérni, de marha nagy összpontosítást igényelt.

Ezek után is van további teendő, kigrindelni egy-két dolgot és annyira nem szeretnék még 500-at lenyomni velük, mármint a rosszabbik fajtával. Akkor már inkább valami kellemesebbel :)
  • voivod32
    Hogy ugathatott! Egy sekélyebb részen akart átkelni, amikor leláncoltam! :D
  • Plata
    Könnyű tank nem arra van hogy komolyan játssz, a light tank arra van hogy idióta módon végig baromkodj egy csatát.
    M41-el rallyzni jó és az ellenség közt cikázva idegesíteni őket,T49-el sniperkedni.
  • Plata
    Viszont sokszor lehet vele lehetetlen lövéseket csinálni,padlógázzal tipliző light tankot amikor kivágod 300-400 méterről az jó érzés.
    Német tornyos td-kre érdemes vele vadászni,ha jól lövöd meg RHM tuti oneshot,de Wt is lehet oneshot,ha olyan hülye hogy nincs nála tűzoltó.
    Csodás érzés amikor 1 lövéssel akár 5-7 modult is kicsap az ember.
    Japán teheneket hergelni vele iszonyat jóóó.Amikor a japó bálna olyan közel van hogy rád sem tud lőni mert a tornya magasabban van mint a tankod és le sem tud követni a tornyával mert túl lomha az már tényleg jutalom játék.
    Ha lát az ember egy egyedülálló japán tehenet az finom falat.
  • pett3rson
    Hali,

Erre nehéz válaszolni, mert mindenkinek más a stílusa, amihez éppenséggel a könnyű tankok lehet nem is illeszkednek. Nekem sem az erősségem, bár most, hogy már mentem kb 500 kört velük, de lehet többet, mert egy ideig nem játszottam WOT-tal, szóval most már kicsit több fogalmam van róluk és nagyjából tudom mit lehet kihozni belőlük.

Személy szerint az LT-15-öt az AMX 13 75-el csináltam meg, úgy, hogy első skilles (álcázás) a legénység és az is csak 25%-on van még. Marha nagy mákom volt, akiket felspotoltam a társak szinte azonnal kezelésbe vették, aztán volt 3 arty akik mással voltak elfoglalva ( legalábbis nem velem) és Én is tudtam adagolni nekik. éppenhogy de megcsináltam, örültem neki, mint majom a farkának, ráadásul kitüntetéssel.

Állítólag az AMX 13 90 is jó light tank, az M41 meg tényleg egy büntetés, ha ellenfélnél van. Én nagyon utálom, mert kurva nagyot sebeznek és gyorsak.
  • Lichtmaschin
    Köszi mindenkinek
  • voivod32
    Kitűnő összefoglaló, kár , hogy fényévekre vagyok még tőle!
  • Pares
    Elsősorban felejtsd el, hogy könnyű tank, mert nem úgy kell vele játszani. A T49 inkább egy relatíve mobilis, közvetlenül lövő tornyos arty. Felszerelésnek venti, gld-t és vstab-ot tegyél rá, a legénységi skillek esetén is először az összes olyat válaszd, amelyik befolyásolja a szűkülést. A töltésidő csökkentését felejtsd el. Azt előre mondom, hogy az ágyú elég random, mind a pontossága, mind a sebzés, de azért vannak rá módszerek, hogy az rng hatását redukáld.
    Az nyilvánvaló, hogy csak HE-t szabad vele használni (a prémium HE-nek nagyobb az átütése és a splash rádiusza, de sokkal drágább, viszont annyival nem jobb a standard HE lőszernél). A lánctalpakat és a spaced armoros részeket kerülni kell, lehetőleg úgy kell helyezkedni lövés előtt, hogyha rálősz a tankra, akkor a legnagyobb esélye annak legyen, hogy páncélozott részt találjon el.
    De legfőképp türelmesnek kell lenni, van, hogy összesen 3-at lövök egy csatában, viszont ezzel a tankkal akár 2 lövésből is tudsz 1800-at sebezni...
    A szűkülést nagyon ajánlott megvárni, akár milyen hosszú is. Teljesen beszűkülve az esetek többségében (és ha nem totális rng ellenszélben játszol, de ezt majd érezni fogod) a célzókör közepe felé száll a lövedék. A csata elején én be szoktam álni és rá szoktam fókuszálni az olyan helyekre, ahol többnyire jön szembe tank, szóval rögtön az elején le tudok adni egy lövést.
    A másik nagyon fontos dolog, ami szerintem ennél a tanknál egyedi, hogy a toronyforgás jobban szétugrasztja a célzókört, mint a tank forgása. Vagyis ezzel a tankkal úgy kell kinézni a fedezék mögül, hogy előre beszűkültél abba az irányba, ahová lőni fogsz, hogy csak minimálisat kelljen forgatni a tornyot, miután kinézel.
    Az az ideális, ha papír tankokba tudsz lövöldözni, akkor a legnagyobb az esélye, hogy a 900 körüli sebzéseket beadja. A könnyű tankokat viszont mindaddig kerüld el, amíg nem vagy benne eléggé biztos, hogy ha rámész, akkor meg is hal. Mert ha nem hal meg, és nincs aki segítsen, akkor szinte az összes többi könnyű tank 1v1-ben kifiléz, amíg újratöltesz. Ráadásul őket a legnehezebb eltalálni, ugyanis gyorsak (és gyorsabbak és mobilisabbak mint te), és többnyire kis célpontok...
    A legnagyobb előnye, és számomra az egyik, ha nem a legvonzóbb tulajdonsága a tanknak, vagyis inkább az ágyúnak, hogy az esetek 95%-ban akár melyik tankra lősz és akár hol találod el, sebezni fogod. A legpapírabb könnyű tanktól a legpáncélozottabb nehéz tankig. És szinte minden sebzés kritikus sebzés is. Nem kell azon aggódni, hogy lepattansz vagy nem ütöd át. A lényeg, hogy eltaláld a tankot, minden más (hogy ne lánctalpat és spaced armort lőj), csak extra a nagyobb sebzés eléréséhez. A legjobb fegyver a sidescrapelő és hulldownozó tankok ellen. Amíg a top tankok pattognak egymásról meg nem ütik át egymást, addig te szépen tudsz belőlük csipegetni (és nem kicsiket, 300-400-akat simán lehet). De nyilván seggbelövöldözni a legérdemesebb az ellenséget.
    Az autoaim is a barátod lesz. A csata hevében, ha nem tudsz pontosan célozni, nem használhatod a sniper módot, nem tudsz beszűkülni, mert közel az ellenség, vagy akár mi, akkor az a biztos, ha autoaimel lősz. Ahogy az artyk csinálják td módban a rájuk rontó lightokkal.
    A sniperkedéstől se tántorítson el az óriási célzókör. Teljesen beszűkülve elég megbízhatóan lehet vele akár 300+ méterekre is eltalálni tankokat. Ha van egy jó célpont, akkor simán meg lehet próbálni. Persze inkább álló tankokat kell lőni, de mivel sose tudod, hogy az rng mivel lep meg, ezért ha vállalkozó lelkű vagy, akkor lehet próbálkozni reménytelennek tűnő lövésekkel is :D.
    Én gyakran játszok vele nehéz tankokat támogató stílusban, vagyis a nehéz tankjainkat használom egyszerre páncélnak, golyófogónak, akikre ellövi magát az ellenség, és figyelemelterelésnek. A tipikus könnyű tankos és közepes tankos helyeket nem szoktam erőltetni, mert nem vagyok elég mobilis, és az ágyú sem a gyorsan mozgó és kis célpontok ellen a leghasználhatóbb, plusz ha ellövöm magam, akkor mindenki tudja, hogy szabad préda vagyok.
    Úgy kb. ennyi lenne az iránymutatásom.
  • Plata
    Szerintem trollkodásra meg ökörködésre isteni jó.
    Egyébként most lőttem egy igen furát,skoda t40-el voltam,mikor domb mögött jött churchill 7,csak a tornyát láttam így rálőttem,sebzés nuku de benyögi hogy critical hit és lejön a lánca,többiek kinyírták én meg megkaptam hogy xy sebzés csörcsnek láncolás miatt.
    Sima PCT lövedékkel lőttem rá nem is prém nem is he lőszerrel.
  • Angelus1991ster
    Legerősebb az volt eddig nekem a T49 Light-al, amikor 3 egymás utáni lövésem 850-1000 között volt. Trollkodónak kiváló tank :D
  • Lunki88
    Kár hogy ezért nem jár semmi medál.
  • Plata
    Én szeretem,nagyon,de tudom hogy ezzel csak én vagyok így,nekem már majdnem 4 skilles legénység van benne.
    Imádom benne hogy néha még 300 méterről sem vesznek észre ha lövök vele,az meg egyenesen jó tud lenni benne amikor 500 méterről 900 körül sebzel ellenségbe.Régen volt egy pálya south coast,azon a pályákon olyan durva csatákat mentem vele,imádtam azon a pályán játszani vele,ott iszonyúan jó volt, a bázis melletti hegyről az ellenség bázisáról kiszedtem a Td-ket vele.Sajna azt a pályát kivették.
  • tutyimutyi2
    Nagy ágyúval menet közben nagyobb az esélyed találatra mint akkor amikor végigvárod a szűkülést és azután lősz mellé akár 50méter vagy annál kisebb távolságról :P
  • Lichtmaschin
    Végre meglett a t49 1 skilles legények. Töltés gyorsító, 20% kissebb celkereszt, és 10% latotav van rajta. Nagy homályokat lovok vele. Kinek mi a tapasztalata. Mi vált be ennél a tanknal?
  • Lokker
    Béna voltál és elcseszted. Töröld az accot és a játékot is.

Na jó, tűrhető kör volt azért. :D
    Utoljára szerkesztette: Lokker, 2016.11.01. 22:25:23
  • mordawn
    Az érzés megfizethetetlen, amikor 11 killel elveszted a csatát...
  • voivod32
    Az ilyen jellegű elosztásra gondolsz?
  • bekescsaba
    Így-így.
  • Sunsetjoy
    Ebbe mi a poén? A battletier fordítása? :)
  • HTS s3rg1nh00
    csata szint 11? :D :D
  • tothgyorgy
    Értettem akkor is. Teljesen mindegy melyiket vesszük alapul. Ilyen sosem lesz mert a wg erősen ellenérdekelt. A gyengébb játékosok pénze ugyan annyit ér , mint a jóké. És ők akkor nem vennének t8 prémeket, hiszen nem használhatnák.
    Azt sem teszik meg, hogy kasztokra bontanák a játékosokat. Akár a saját értékelésük alapkán. Pedig sokan támogatnák . Én is.
    Pl : 0 - 2000, 2000 - 3000, 3000 - 4000, 4000 - 5000, 5000 +
    Így mindenki mehetne a saját tudásának megfelelő ellenfelekkel. A büdös életbe nem lesz. Azért nem , mert az 5000+ -os játékosok hőbörögnének legjobban.
  • Angelus1991ster
    Először ezt írtam: "Pl. el kellene érni egy bizonyos személyes értékelési pontszámot (pl. 5000), hogy t8-10-esed lehessen." #382379

Ha wn8-at akartam volna írni , akkor wn8-at írtam volna.
    Hivatalos wg-s pontszám alapján kell döntenie a rendszernek, nem pedig egy mód számadata alapján.
    Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.11.01. 16:11:29
  • tothgyorgy
    Tudom. Az 5000 win8 kicsit magas lenne. :)
    Utoljára szerkesztette: tothgyorgy, 2016.11.01. 13:25:06
  • tothgyorgy
    Egyetértek. És grat az ismerősödnek a leendő diplomájához. A fiam a Műszaki-ra jár informatika szakra mint 2. éves.
  • Sherman0070
    Ez az 5000 nem wn8. Ez a WoT-on belüli értékelés pont.
  • tothgyorgy
    " Az 5000 nem egy lehetetlen határ. Basszus, másfélszer több csatát lejátszottál mint én. Nem kéne tapasztaltabbnak lenned?"
    Sajnálom ha nem felelek meg az igényeidnek, de ez van. És igen, nem fogok soha akkora w8-t elérni mint ami neked van. (nem tudom mennyi, de nem is érdekes)
    A többivel egyet értek.
  • realcsabi
    Azért azt hozzáteszem hogy nem mindenkinek ugyanazt jelenti a sikerélmény a wotban. Egy kedves ismerősöm 4000 csata után 300 wn8-at karcolt alulról. Azt hinnénk hogy kisegítős az emberünk vagy pedig bottal van dolgunk, miközben a való életben meg most lesz diplomás villamosmérnök. Érzéke sincs a játékhoz, és nem is ösztönözte semmi hogy komolyan elmélyüljön a játék kiismerésében, csak lőni akart párat. Néha sikerült is. Szóval ha nincs meg a motiváció valakiben hogy jobb legyen akkor tökmindegy milyen egyszerű játékról beszélünk. :)
    Ezért engem nem izgat hogy ki milyen teljesítménnyel rohangál magas tierben. Nekem a tankleosztás az ami jobban szokott frusztrálni. Pl. Amikor westfielden az egyik csapatnál 7 heavy van a másiknál meg 3, azok is kisebb tierben, akkor az utóbbi csapatnak bizony vért kell pisálni ha akar valamit, előbbinek elég ha nem teljesen balfasz. Szerencsére azért nem olyan sokszor van ennyire zavaróan egyenlőtlen leosztás (meg nem is minden pálya érzékeny erre), csak pont olyan mértékben hogy odafigyeljen rá az ember és elmormoljon egy bazdmeget ha éppen ilyennel szembesül. Ha változtatnom kéne inkább ezen változtatnék. A skill alapú mm az nagyon utópisztikus. Jól hangzik elméletben, de ha megvalósulna akkor lenne hiszti, mert aligha lenne olyan mint amire mindenki számít. :)
  • tothgyorgy
    "1000 wn8 alatt már a röhej szint van"
    Neked.
    Ha normális csatát tudok menni, (értsd nem tömik tele a csatát lilákkal, meg t+2-vel) akkor élvezetes csatákat tudok menni.
    És volt olyan is, hogy egyedül maradtam 3 ellen és lehoztam. Basszus de szar vagyok.
    Nekem nem célom a 2000 w8. Én szórakozni szeretnék. Akkor amikor a t7 tankommal azt látom hogy a t10 tankjaink 0 sebzéssel végeznek, rémlik, hogy nem én buktam el a csatát. És nem állítom hogy jó vagyok, de azért az ovis szintről emelkedjünk el ha lehet .
    (bebe az én w8-am magasabb mint a tiéd)
    Megmondtam ha élvezetes csatákat megyek játszom, ha kibaszós nap van, akkor meg nem. Engem nem zavar ha mások 2-3-5x olyan jó játékosok mint én.
  • Sherman0070
    Am sajnos te is a piroskák közé tartozol :(
    1000 wn8 alatt már a röhej szint van. Aki 1000 wn8-hoz elég sebzést nem tud elérni erőlködés nélkül, annak ez a játék nem megy nagyon.
    (Pedig ez egy rohadt egyszerű játék)
  • Sherman0070
    47% winrate-el sehova sem emelkednél 32K csata mellett :D
    Ha eddig nem jöttél rá mit csinálsz rosszul, akkor már nehéz lesz.
  • Sunsetjoy
    Sőt, mivel szerintem most is van benne valami ilyesmi, x idő után feloldanám a beengedő algoritmust, 30-40 másodperc most sem olyan feltűnő, utána pl. használná a normál MM-et. Kellő mennyiségű játékos esetén nem jutna el idáig.
    A jobb játékosok lentebb kevésbé hamar jutnak be, a rosszabb játékosok fentebb kevésbé hamar jutnak be. Statisztikailag szerintem nőne egy kis súlyozással a kiegyensúlyozott csapatleosztások gyakorisága.

De ez persze elméleten kívül nem ér semmit, a wg ilyet nem csinálna.
  • Sunsetjoy
    Én soha nem a tisztán skill-leosztásért "kampányoltam", hanem az igazságosabb leosztásért.
    Tehát szintenként beállítva, hogy 9-es, 10-es battletiernél már csak a csapat max. 20% lehetne xy szint alatt, max. 50% lehetne xy és z szint között, max. 30% lehetne z szint felett.
    Lentebbi battletiernél (5-ös battletierig, lentebb nem lenne) tágulna ez a százalékos "beengedés" mondjuk 40-45-15%-ra. Így a középső szinteken a több lenne az átlagos, átlag alatti játékos, mint a felső szinteken. Nem lenne kizárás azokról a szintekről, csak többet várnának azok, akik "még nem odavalók".
  • Angelus1991ster
    Az 5000 nem egy lehetetlen határ. Basszus, másfélszer több csatát lejátszottál mint én. Nem kéne tapasztaltabbnak lenned?

Skill mm-hez:
    Ezek nagy ívben szarnak az MM-re. A skill alapú MM-et képtelenek ezek megalkotni, mostanit sem képesek normálisan megírni.
    Pl. : -felcseszi top tierbe a mindenki által utált artyt és/vagy berak belőle 3-5-öt oldalanként.
    - A medeket felderítőként kezeli és legaljára sorolja.
    - Gyatra járműelosztásos csatáknak előre lehet sejteni a kimenetelét
    - az alsó szintek borzalmasak és csak átlépésre lettek. Nem is akarnak ezen változtatni. T1-2-be nnem találkozhat kezdő és tapasztalt, ezt t3-4-nél elfelejtették megoldani, ahogy a tierlimitet t3 esetében.
    Majd ha valami lidérces hatást gyakorló konkurencia megjelenik akkor lépnek őfenségeségék.

Úgy hiszem, hogy ezek a wg-sek nem játszanak a WoT-tal. Mint ahogy a Barátok közt vagy scripted reality-k alkotói sem nézik a legyártott "sorozataikat".