World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval én úgy tudnám elképzelni, hogy a futómû beleszámít az életerõbe, de ugyanannyira páncélozott mint az oldalpáncél.
Ha azt találják el és átütik, akkor a sebzés ugyanúgy számolódik mint eddig, viszont a lánc %os eséllyel esne le. Ezen a %on lehetne tekergetni, hogy a medek használhatóak legyenek, de ne történhessen meg az mint amit terveznek, hogy meglövik az emberek a T44 lánctalpát, és 2-3 találat erejéig lesz 0% damage és még le se esik a lánc 😊
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
pl:
- amig az arty ûberpontos volt, toltam a hummellel, amióta szerencsejátékot csináltak belõle naponta 1x ülök bele.
- amig volt warp és lehetett scoutolni, szénné toltam a leót. Most 1x ülök bele.
- amig a medek használhatóak voltak, kigyúrtam a teljes orosz és német med ágat. Akkoriban dedikált med tankos voltam, most naponta 1x ülök bele a T43/T44/VK3002 DB kombóba. A panthert meg se vettem, bár ki van fejlesztve.
- jelenleg T29-bõl nyújtogatom a nyelvemet a királytigrisekbe miközben kampinovkán kukucskálok ki vele a lövészárokból. Közben jókat röhögök amhogy pattognak le a nagy fejemrõl a tornyok 😊
- stuggal/jpzIV-el szénné kempelem a bokrokat, álcahálóval is, és élvezni fogom amig a halálbokrokat ki nem javítják.
- HEvel felgyújtok mindent, amig nem nerfelik. Hadd csilingeljenek 😊
Szóval, ha megcsinálják a szuperpáncélozott futómûvet, megnézem jó e megint meddel menni, és ha igen... akkor go.
Mert akkor én most jelentkeznék olyan tankra, aminek a frontpáncélja is lánctalpból készül, azt lövöldözhetnek 0%-ért.
Természetesen, itt is érvényes kell legyen a pen vs armor szabály, szóval ne forgasd ki hogy PZIII-al ölöd a mauszt.
Lehet majd jön ügyeletes tankszakértõnk és kioszt, de szerintem az hülyeség hogy a futómû/lánctalp erõsebb mint az oldalpáncélzat.
Mákod van, online nemtudok kövezni. 😊
De ha alul beirod a keresõbe hogy kulcs, ki fog dobni egy zsák találatot, köztük olyan linket is, ami mûködik és nem gémsztáros.
Ellenõriztem, de azért se mondom meg melyik volt az <#beka2>#beka2>, inkább megtanitlak halászni.
Persze ha megvan a sorozatszáma, jöhet az is (a 12,8cm-es KwK44-bõl mindössze pár darab készült, egyet a Maus V2 prototípus tornyába szereltek be, a V1-re szánt torony elkészült, de már nem lett leszállítva, ezek alapján persze már legalább 2db 12,8cm KwK44 készült). 😊
Amúgy meg HRrrrrrrr... (én kutyás vagyok ^^)
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Together we'll fly someday...
Az már most is felizgat, amikor rádurrantok a 122-essel valami szutyok lightra, eltalálom, csilingel, ledobja a láncot, és 0% damage.
Vagy le se dobja, van rá precedens 😊
Ha a zöld részt eltalálják, azonnal ledobja a talpat a tank, úgy ahogy most. A piros rész viszont 2-3 találatot is kibír majd.
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Tegnap 13HP-val bohóckodtam végig egy csatát ... és túléltem ...
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Ne hidd azt, hogy rossz a Pz4, az elején én is utáltam, de azért csak-csak mentem vele mindig többet és többet. Kifejlesztettem mindent hozzá, rátettem a leghosszabb csövû ágyút. Asszem az L70-es... (VII-es szintû)
Akármilyen távolról szinte bármit eltalálok, az már más kérdés, hogy a superheavy tankokról lepattan. De más ágyúja is, úgyhogy nem érdekel. A lényeg, hogy párszáz méterrõl akárkibe belesebzek, mert halálpontos az ágyú. Nem adnám oda semmiért sem. Imádom, most már 100%-os a legénység (nagyon hamar felmegy egyébként 100-ra) és a sebessége is jó, meg elég nagy távolságra ellátok vele. Próbálgasd még, hátha bejön.
Más. Tudom most meg fogtok kövezni, de szeretnék a gamestar-os kulcskérõ oldal helyett egy másikat kérdezni, mert úgy néz ki megmérgeztem egy kollegámat, és kicsit béna az ilyesmihez, szal nem akarom, hogy ennyi helyre kelljen regelnie, mert sosem jut a végére. Régebben említettétek a gamereactor oldalt, ott most átmenetileg nincs azt hiszem, ha jól láttam. Tudtok segíteni?
Ja, még valami. Az lehetséges, hogy Pz4-el a hosszú csövû ágyú, HE lõszer. VK3601-et 60%-ról leszedtem 26-ra? Egy lövéssel, egészen közelrõl... Lehet ilyen?
Na most már megyek aludni, elõre is köszi a segítséget 😊
Nem akarok kötekedni, de PZIII-ból hogy sikerült azt a messzemenõ következtetést levonni, hogy a német médiumok gyengébbek?
T43 vs. 3002 DB esetét már meséltem, a T43 drágább, minden szellõ modul vagy crew sebzést okoz, szar fegyverzete van, cserébe legalább mozgékony mint egy B30-as tégla. 3002 DB ellenben mozgékonyabb, jobb sloped armor, több HP, jobb fegyverzet és olcsóbb fenntartani ...
TD kérdés ... SU85 vs Stug ... A Stug jobb, egészen a 107-es ágyúig, ami viszont kedves kis 17k xp-s grind ... A SU85-nek talán ez az egy ágyúja használható normálisan (Talán még a 85-ös ...) míg a Stugon szinte mind jó.
Su100 vs JPZ4: Su100-on 100-as ágyú nem rossz, de a 88-as a JPZ4-esen jobbnak tûnik. Igaz, lehet 122-est is felrakni a Su100-ra, nem rossz, de kicsit lassú, kicsit pontatlan és nagyon drága ...
Arról nem is beszélve, hogy a pontossága lényegesen jobb a német ágyúknak ...
@HE lõszer: Van egy nagyon vad teóriám a HE lõszerekrõl ... szerintem úgy mûködnek, mint a pénzkeresõ tankok ... Ugye vannak olyan tankok amik sokkal jobb keresõk mind a hozzájuk hasonló más tankok ...
HE lõszerek is jellemzõen azokhoz az ágyúkhoz jók, amiknél az AP szar ... Ott a Stug 10,5-ös ágyúja és az IS 122mm-ese (Vehetjük a SU100-ast is, ugyanazok ...)
Az értékeik nagyjából hasonlóak, de amíg a Stuggal és PZ4-el jókat lehet velük szakítani mindenbõl, addig a 122-es valahogy nagyon kis gyufaköpködõnek tûnik HE-vel ... egyszerûen alig-alig sebez, talán track-elni jó, ritka hogy komolyabb gondot okoz ...
Lehet hogy ez csak egy összeesküvéselmélet, de lehetne ennek a párja a Hummel VS SU152 ... Ágyúk hasonlóak, de a Hummel lényegesen nagyobbakat szakít (Még akkor is ha a SU152-essel HE-vel sikerül átütni ...)
Szóval érdekes ez ... gyanítom ezek a dolgok nem számítanak egzakt tudománynak 😊
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
"Nevetséges, hogy a csatamezõ 70% kísérleti heavykkel van tele."
Ez egy tankokba bújtatott lövöldözõs MMO és nem szimulátor. Ugyan úgy van helyük a játékban mint az összes többi jármûnek. Ha készítõknek úgy tartaná úri kedve akár parasztszekérrel is lehetne rodeózni lévén a játékban nem szempont a történelmi hûség. 😉
A női lábak olyanok, mint a felső tízezer. Nem kritizálni kell őket, hanem közéjük kell kerülni. /Rejtő Jenő\\
Az meg, hogy a Szu-100 már 122mm-es D-2-5S-t kap... hát igen. A Pak36 mellett csak a nagyobb pontosság és a 2x akkora tûzgyorsaság szól. Hiába, kell az orosz handycap... 😛
A PZIV-et most vettem nem rég, szóval friss a mannschaft, viszont a StugIII-hoz van már 20k xpm, szóval már csak 10k kell a JagdpanzerIV-hez.
Apropó JPIV. Örömmel láttam, hogy már van 88-as ágyúja, aztán rögtön le is lombozódtam, mikor láttam, hogy ez is csak 130-140 körüli pennel rendelkezik, ami szinte megegyezik a PZIV 75-ös ágyújával 😞 Jó nagy szívás ez a német ág. A ruszkiknál már sokkal hamarabb, sokkal erõsebb ágyúkkal mennek 😞
1.: Van-e elég pénzed (4 embernél a 75%-os képzés 80'000 credit, 5 embernél 100'000 credit)?
2.: Mennyi idõ kell, hogy felfejlõdjön a harckocsi, tehát mennyit játszol vele. Szerintem Tier V. / Tier VI. környékétõl érdemes ezzel foglalkozni, egy JagdPanzer I.-essel vagy mondjuk Panzer III.A-val egyszerûen nem sok értelme van ezzel szórakozni, mert csak pár tucat csatát kell lejátszanod, és mehetsz a következõ Tier-re.
Nem érdemesebb egy új legénységet kapásból 75%os kiképzéssel venni, mint a régit 75%osan átképezni, és így mondjuk a 80asból lesz csak 65-ös mondjuk?
A PzIII. a match-making rendszerben scout-nak van tekintve, tehát LeveL10-es csatákba is bekerülhetsz. Ott konkrétan mindkét ágyú csak arra lesz jó, hogy sikerül berobognod az ellen bázisára, ott kilõdd az arty-kat.
Emiatt aztán igazából majdnem mindegy, melyiket viszed (én a gyorsabb újra-lövés és a nagyobb penetration miatt az 50mm-est vittem).
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
Én arra törekedtem vele,hogy minnél gyorsabban túllegyek rajta.A PZ IV-el úgyis elszütyögsz egy darabig,még kifejlesztgetsz hozzá mindent.De ott a végére legalább kapsz egy viszonylag használható gépet.
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
75-ös ágyút HEvel kell használni, és akkor sokkal jobb, mint az 50-es APvel, ami szinte szart sem üt át. 75-ös HEvel meg kb mindent tudsz sebezni, és a sebzésért kapod az XPt. No, ne várj csodát, egy nagyobb heavyt max 10%ig lehet vele sebezni kb, de az is valami, ha már kevés HPja van, életet menthet, akár a tiéd, akár a csapattársadét.
Már régóta tankmániás vagyok😊 és végre megtaláltam ezt a játékot is. Vannak benne hibák(pl. "érdekes" matchmaking rendszer=PIII vs KT esélyes😛). Nem rég kezdtem, már Panzer III-mal vok. Olvastam fórumot, a fenti linkeket, de ha lehet tõletek kérnék pár dologban tanácsot, infót.
1. Szerintetek melyik tankkal+fejlesztés lehet a legtöbb pénzt, XP-t kapni és így gyorsan fejlõdni és pénzhez jutni prémium nélkül? A Tigris a kedvenc tankom, arra pályázok és ahhoz sok pénz kell😊
2. PIII-ra érdemes-e az M toronyt rátenni és szerintetek melyik löveg a jobb (50mm KwK 39 L/60 vagy 75mm KwK 37 L/24) A 75mm-es többet sebez, de mit sem ér, ha "ritkábban" üti át a páncélt. Szal, én az 50mm-re szavazok, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.
3. Az a területfoglalós klánháborúsdi még nem lett beletéve a játékba?
Elõre is köszi a válaszokat.
Egy, két megjegyzés: Sztem a HE lõszer nem sokat ér, legalábbis a tankoknál. Bár nekem is volt vele 1-2 sikerélményem, de legtöbbször sz@rt sem értem vele. A matchmaking rendszeren kívül van még egy dolog, ami nem nagyon tetszik. "Nevetséges, hogy a csatamezõ 70% kísérleti heavykkel van tele." Szerintem is! Én más nagyobb hibát nem találtam a játékban.
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
Én végignyomtam a Ruszki Heavy ágat(is).A IS-7-hez csak a lóvé hiányzik.
És milyen igaz!!
Már az alap KV kézhezvételénél beköszöntött a fíling!
Elsõ csatámban rögtön elénekeltem a"Kiskacsa fürdiket"és amikor épp forogtam és próbáltam befogni a körülöttem körözõ Német skilles PZ IV-eket és VK-kat,még volt idõm egy ugróiskolát is lenyomni!
Aztán az IS-ek eljövetelével,köszöntött be a Barbizásos korszak!
Hajj emlékszem,mikor 4 arty lövöldözött körbe,pont akkor látogatta meg Ken Barbit a rózsaszín Cadillac-el.De szép is volt!
Mindezt persze csak akkor,ha épp nem aludtam csata közben,mert ugye az Orosz heavy-kkel azt is lehet!Többször szóltam az asszonynak,hogy ne zaklasson az ébresztgetéssel,hiszen Orosz heavy-vel vagyok!
Az IS-4-el meg már csak addig vagyok gépnél,amég elkezdõdik a csata!Onnantól megy magától és kinyír mindenkit!Öntudatra ébred mint a Skynet!<#vigyor>#vigyor>
Szerencse, hogy a Hetzert kifejlesztettem elõtte, mert csomó fejlesztést megspórolok az ágyuknál. A 75 mm-es AP elég gyengécske a 110es penjével. 😞 Jó HE-s ehhez a tankhoz meg ugye nincs 😞 Szóval várnom kell a párductoronyig 😞
ha kényelmesen, lányosan akarsz játszani akkor orosz vagy ami heavy
ha meg skillesen, kemény leckék árán akarsz fejlõdni, akkor német heavy
ha meg szeretsz szenvedni, akkor hetzi
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
ha paragép vagy, nem zavar, hogy utálnak és az sem, hogy pontatlan a fegyver, akkor arty
ha nem szeretsz harcolni és inkább sunnyogsz a bokrokban akkor scout
ha szeretsz harcolni és sunnyogni akkor TD
ha igazi hiperaktív minden lébe kanál és még ritmus érzéked is van akkor medium
ha megfontolt gyilkoló gép, akkor meg heavy
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Igazából az ártól függetlenül se jött be a HE lõszer. Ilyen magas szintû nagykaliberû ágyúknál szerintem nem célszerû. Persze az alacsony szintû 105, 122, 152 mm-es ágyúknál (tarackok) szinte kötelezõ a HE lõszer, azoknál nagyon megéri és még olcsó is.
Lammaer: A páncélvastagság adatai szerint összességében jobb lenne az IS-4. De csatákban nem hozza a papírformát, mert az IS-7-rõl sokkal gyakrabban pattanak le a lövedékek. Talán két kezemen megtudom számolni hányszor sikerült szembõl átütnöm az IS-7 homlokpáncélját, pedig csak 150 mm.
Engem nem gyõzõtt meg a HE lõszer. Annyi eredménye volt hogy 7000 creditet elpazaroltam 30%-ért, ha 7 AP löszerbõl csak kettõ viszi át (60 méterrõl ennél több is esélyes) már sokkal elõrébb vagyok.
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Az M6A3 töltet kb 5" páncélt vitt át. Ez azért tényleg nem rossz a különbözõ Tigriseken kívül elvileg mindent átüt szembõl is.
Volt M1 nevû Bazooka és M1A1 nevû is és nem puskagránát volt, hanem olyan mint az M9-es. Csak valami ok miatt az amerikaiak szeretnek több, egymástól teljesen eltérõ fegyvernek ugyanazt a típusnevet adni.
Meg is vehetném freebõl de a végére annyira megszerettem az IS3-at, hogy kijátszom vele.
Aztán a free XPbúl kigyúrom a T32-t 😊