World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Ezt a "csilingelt" dolgot majd egyszer valaki magyarázza már el nekem. Én egy ilyesmi hangot véltem felfedezni, az viszont nem más, mint amikor egy üres ágyúlõszer-hüvely esik a harckocsi fém padlójára. De ennek semmi köze sem a találathoz, sem a sebzéshez, egyszerûen egy random hangeffekt.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

noname23
egy gonosz trükk hogy a társak mögött maradsz így nem te leszel az elsõ amit kiszúr az ellen

http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif

Barrett 50 Cal
Egyre szarabb lesz ez a játék esküszöm😞 T30 155 milisével beleeresztettem 1et a su152-be és nem ment le semmi élete,pedig csilingelt is meg volt nagy hangja is.Azt hittem idegbajt kapok...

Raidmax Sagittarius:Windows 7 Professional 32bit, ATI 3800 HD Series 512 MB,Intel Core2 Quad 2.40 GHz,2 GB RAM CoD multi name: 88 Norbi 88

Egyértelmûen IS3. Neki ugyanis van tornya, és rohadtul agilis tud lenni kigyúrva.

Ha kempelni akarsz vele azt is lehet, de ha mozogni azt is.

Plusz vegyük figyelembe, az IS3-al még grindelhetsz az IS4/Is7 felé tovább, az ISU viszont jelenleg a teteje. Szóval én elõbb végnék bele az IS3-ba, utána az ISU-ba. Ha szerencséd van pod egyidõben maxolódik ki mindkettõ 😊

Me0w
Ebben a jatekban nem lehet daralni, ajanlom a call of duty valamelyik epizodjat.

Together we'll fly someday...

Grr1234
Aha... Az a baj, hogy amint meglátnak az ellenséges tankok szétkapnak az SPG-k...

majd 80% körül jobb lesz, 91%-tõl meg maga a mámor :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

noname23
Nagy távolságnál mindegy mit használsz úgyse oda fog lõni

http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif

Grr1234
T-46-om van.

Grr1234
Értem. Fontos, hogy már az elején 100%-osak legyenek a legénységem tagjai? Most 50%-on vannak mind.

Ulvar
Ha auto aimet használsz akkor próbálj meg már most leszokni róla. Ha pedig nem használsz akkor hiába célzod a lánctalpát ha:
1, fejletlen a legénységed (nincs 100%on mindegyik tagja)
2, az ágyú pontatlan alapból így random hogy felfele vagy bele a földbe csapódik a lövedék hiába célzod pontosan.

Javaslom ha ugyan akkora tier-û a tank és nem td vagy spg akkor ne is a láncát célozd hanem oldalát hátulját, de még szembõl is simán áttudod ütni ha úgy alakul. De még ha 1-2vel nagyobb is akkor is még szerintem nyugodtan lõheted a tetejét is.

Ha van idõd és pontosan betudsz lõni egy tankot akkor érdemes a benzin tartájára célozni vagy a toronytól lejjebb a teknõre. Ha átütöd és pont véletlen ammo racket találsz akkor 100%ról fel is robbanhat egybõl, de ha a benzin tartályt akkor kigyulladhat de az ammo is kigyulladhat szóval sok mindent szétlehet lõni. Ez gyakorlás meg rutin kérdése, hiszen bármivel ellehet igazából lõni egy kis rutinnal.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Grr1234
Kösz.
Valamiért nagyon nem megy a darálás, jobb esetben megsemmisítek egy ellenséges tankot, aztán kész... :S Kivéve ha SPG-vel játszok, de akkor hamar megtalálnak a light tankok, amikre (gyorsaságuk miatt) nehéz célozni, menekülni meg esélyem sincs... :-(

pedig jelenleg bárhol lõheted, sõt nekem úgy tûnik (lehet, hogy csak beképzelem), hogy ami heavyket rohadt jól lehet sebezni és paralizálni (görgõk fölötti találatnál)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Grr1234
Sziasztok!
Hol érdemes lõnöm az ellenfél tankját, hogy megsérüljön a lánctalp? Értelemszerûen a lánctalpát :p, de ott melyik részét? Valahogy sohasem sikerül jól eltalálnom.

ha jól tudsz sunnyogni akkor ISU, bár szerintem unalmas lehet (viszont Jeges már sokat mesélt róla), én spec nagyon parázok tõle, bárminek neki megyek, de ha ISU-t látok elszaladok. :-)
Én eddig kétszer jöttem ki jól ISU elleni harcból, egyszer AFK volt, egyszer meg nagyon ügyetlen. Az összes többi az szomorú véget ért.

a.carkey
Benéztem, hogy ezt nem néztem. 😄

A medve nem játék.

igen ezen már én is gondolkodtam, pont tegnap magyaráztam ventrin Cifunak, hogy bár a patch elõtrõl nagyon szép emlékeim vannak a DB-rõl, 10.5 HE-vel, de félek, hogy most nem lenne olyan mókás vele rohangálni :-)

bááz, tényleg, nekik még nincs T9, simán onnan számoltam vissza :-)

DummyBoy
Ha már a Tierek ...

Nehéz választás elõtt állok ... Ma meglesz az XP az IS3-ra ... viszont nincs rá kredit ... Viszont mire meglesz a kredit, addigra meglesz az ISU152 is ...

Mivel mindkét oldal tetszik, ezért nehéz a válaszás ... Mit gondoltok, melyiket érdemes elõször megvenni?

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

DummyBoy
@Renegade: A SU152 az T7 😊 Viszont szép eredmény.

Német médiumot csak próbáltam (PZ4-em van, meg egy kedves ismerõsnél próbáltam pár játék erejéig a 3002DB-t), tudom, hogy mind a Panther, mind a T44 nehéz ellenfél ... de csak halvány árnyéka a peccs elõtti önmagának ... 3002DB-vel még el lehet bohóckodni, de ugyanerre a T43 nem jó ... Elhiszem hogy a Panther ebbõl a szempontból jó tank, de addig valahogy el kell vergõdni ...

@spiczi91: Nekem még az elején lett meg a SU85, és pár hete lett Stug-om, A Stuggal lényegesen könnyebb volt a grind mint az alap SU85-el ... Ráadásul a 85-ös és a 122-es ágyú is gyengébb (papíron) mint a német megfelelõjük. A 122-es egyértelmûen lassabb mint a 10,5-ös, viszont a 85-ös picit nagyobbat sebez, nagyobb a pen, viszont pontatlanabb ...

De lehet csak elmosódnak az emlékek ... Sorry ...

[NST]Cifu
"egyébkén a SU az T8 :-)"

Ezt azért csak halkan, búvársisakban,a Marianna-árok mélyén mond ki. Mert a szovjet Tier VIII. TD az az ISzU-152. A Szu-152 csak Tier VII.-es. 😉

az XP az dupla, a két megsebzettet is nagyon le amortizáltam (hagytam õket a francba, takarítsanak a mögöttem jövõk is) + 47% foglalás.
11 sikeres találat a hosszú 88-asból jól fizet :-)
egyébkén a SU az T8 :-)

TD kérdés ... SU85 vs Stug ... A Stug jobb, egészen a 107-es ágyúig, ami viszont kedves kis 17k xp-s grind ... A SU85-nek talán ez az egy ágyúja használható normálisan (Talán még a 85-ös ...) míg a Stugon szinte mind jó.

?????????????????????????????????

Pillanatok alatt megvolt az elit su85, igazából már az alap gép is használható a nagyok közt is és ugyanolyan, ha nem nagyobb tejcsárda mint a Stug.

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

a.carkey
Do hogy adott neked erre 2300 XPt és 33k creditet? Semmi olyat nem lõttél ki.

A medve nem játék.

játékstílus kérdése, itt pl én vezettem a támadást, a panther egy igazi csatamalac, még a SU152esnek is neki mentem (mondjuk ez a maradék 35 HP-n meg is látszik). :-)
A játék elején még sírdogált is egy csapat társ, hogy jajjaj panther vs KT, írtam is neki, hogy nyugalom, a panther az tökéletes lesz.

Én azzal is megelégednék ha (mint IRL) a lövéskor szép messzirõl látszana a füst és a por.

A női lábak olyanok, mint a felső tízezer. Nem kritizálni kell őket, hanem közéjük kell kerülni. /Rejtő Jenő\\

a.carkey
Megadta, megadta. 😄 Lol, de pont 6 killem volt. 😞

A medve nem játék.

a.carkey
Nem tudom, de volt féltucatnál is több killem a Tigerrel. Remélem beszámolja, mert az fájna. 99%os bázisfoglalásnál baszott le a szerver, miközben már megvolt a gedva kis utolsó Grille is. Õ lett volna a sokadik.

A medve nem játék.

[NST]Cifu
A Wargaming.net, ha kérhetem. 😊
Tudod, hülye angolok, angol hülyék. 😊

[NST]Cifu
@Halálbokrok: A tippeknél is szerepel, hogy a lövés elárulhatja a helyzetedet ... Persze nem így van, de az lenne a legjobb, ha lövéskor megjelenne a tank a bokorban, ha bizonyos távolságon belül van ellenfél ... És akkor vége is lenne a halálbokrosdninak ...

Nem tudom milyen perverz matekos csinálta a látható rendszer képleteit, de vagy be volt szívva mikor töltötte fel az adatbázist, vagy egy macska futott végig oda-vissza a billentyûzetén közben. Volt, hogy JgPzIV-est megláttam 200 méterrõl, mikor tüzelt (bokorban ült, jól). Máskor meg egy JSz-t nem látok meg, pedig max. 100 méterrõl tüzel.

Kidobott a játékból mindenkit.Nem is lehet csatlakozni.Mi a szart csinál az Iván megint?

DummyBoy
Ezzel csak egy gond van ... T44 és Panther-ig kell egy pár XP-t grindelni, és nem biztos, hogy olyan élvezetes ...

A rohangáló sakálokkal meg az a gáz, hogy addig szalad, amíg el nem törik a lába ... mert utána szétkapják a tigrisek meg oroszlánok ...

Az a vicc, hogy az IS az elsõ tornyával és a 100-as ágyújával gyakorlatilag jobban használható erre a harcmodorra, mint a T43 ... Nincs akkora végsebessége, de jobban gyorsul, több hp, nagyobb armor, nagyobb tûzsebesség, ésmégsokanmások ...

Ennyit a médiumokról ... Én imádtam scoutolni ... Peccs után egy héttel eladtam az A20-ast és a Leo-t is ... Médiumokat is szerettem ... Csak azért nem adom el a T43-ast, mert bízom a SW-ban ...

@Halálbokrok: A tippeknél is szerepel, hogy a lövés elárulhatja a helyzetedet ... Persze nem így van, de az lenne a legjobb, ha lövéskor megjelenne a tank a bokorban, ha bizonyos távolságon belül van ellenfél ... És akkor vége is lenne a halálbokrosdninak ...

a.carkey
Miért? Volt erre példa ... (V😎

A medve nem játék.

kerla
Hát, tegnap az ellen arty széjjelgyalult bennünket... bezzeg ha jöhettem volna a fullos, tápolt Hummelemmel!! <#violent>

a.carkey
5 artynk van. Megkérdezik: CA vagy SUP? Mondom nekik találjatok el valakit, annyi elég. Nos, szétkeféltek minket, term. killjük nem volt. Ja, és ez a sivatagos pálya volt. 😄

A medve nem játék.

jaja, emlékszem, még méltatlankodtál is, hogy még egy hetzer is megelõz :-)
persze butus volt, hogy elkapta a harci láz, és hõsiesen fel"rohant" az emelkedõn, olyan gyorsan kilõtték, hogy még spottolni sem tudott :-)

erdos
Hát én teljesen más véleményen vagyok, imádtam a t44-et de most egy hvy support lett, sebezni tud de máshoz meg gyenge. Ez a hit and run dolog... tegnap tesztelgettem egy kicsit nagyon távoli céloknál a találati modellt és csak megerõsített abban amit gondoltam, akármekkora is volt a célpont sebessége és mászkált fedezékbõl fedezékbe ha egyetlen pillanatra is volt rálátásom és lõttem az betalált. Mindezt 130-140 es pinggel. Tehát tökmindegy hogy mész vagy állsz, ha rád céloznak akkor el is találnak mert azt az állapotot nézi a rendszer amit te látsz amikor elsütöd a lövegedet. Így kikerülték a pingbõl adódó késést és megölték a játszhatóságot...

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

LSSAHPAUL
Sajnos a tapasztalatok azt mutatják hogy azért mégse lesz ez olyan jó játék mint amilyennek kinézett. Majd mikor jönnek a klánharcok sokan akkor fognak ezzel szembesülni.
15 perc játékért talán napokat gyakorol az ember, nem beszélve a szervezésrõl,taktika tervezésrõl. És milyen 15 percért?? Legalább 5 percig senki nem küld még egy nyamvadt scout-ot se mert várja a végsõ elhelyezkedést. Jönnek a scoutok meghalnak, magukkal visznek pár embert akiket az ágyú kilõ. Maradt kb 6 perc. Most megint vár mindenki hátha a másik fog támadni, persze nem. 3 perc maradt, most megindul valamelyik csapat mert azt gondolja innen már nem lehet kikapni(de). És ennyi. 3 perc játékért rengeteg felesleges energiát lõtt bele az ember..
És nem feltétlenül az artik miatt szar az egész, legalább annyira ludas az álca-rendszer, pl: megindulsz valszeg valaki lát és kapod messzirõl a lövéseket, és hiába van a legkeményebb tankod nem sok esélyed lesz arra hogy megláss egyetlen egy ellenséget is, szal nyomorultul döglesz meg 😄

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

[NST]Cifu
Ez tudod olyan, mint a múltkor az a Hetzer-pilóta. Morgott a csata elején, hogy mi keres õ Tier IX. topped csatába. Utána szépen jött utánunk az alsó úton, még meg is jegyeztem, hogy milyen értelmes játékos, kis minionként követi a nagytesót (Ferdi), és majd bele-beledurrant a rosszfiúk képébe a annak széles vállai (és vastag bõre) mögül. Ennek a szép gondolatmenetnek az elsõ emelkedõ vetett véget, ahol lelkesen leelõzött, hogy az emelkedõ tetején felmászva a "tökéletes célpont" fõszereplõjévé váljon, majd rögtön átlényegüljön egy rozsdamarta fémkupaccá a kb. féltucat nagy kaliberû fegyverzettel rendelkezõ galagonyabokrok kereszttüzében. 😊

Ezt láttátok már nagyon jó

http://www.youtube.com/watch?v=CXFbQM73x-0
[NST]Cifu
értem én, amit írsz, de az micsoda kemp lenne, elvégre egy bokorban csücsülõ ügyes játékos egy hosszú 88-assal harcképtelenné tenné az egész támadó rajt.

Ezt csak a jelenlegi bugos álcázási/láthatósági rendszernek köszönhetõen lenne megvalósítható. Szvsz egyébként jó lenne "markereket" rakni a játékba, tehát ha valaki látta, hogy ott egy bújkáló ellen a bokorba, akkor a bokor felett lenne valami jelzés mondjuk 15-30 másodpercig. A másik pedig, hogy árulkodhatnak a felvert por vagy a lövés kiváltásakor keletkezõ füstfelhõ a harckocsi helyzetérõl (tudom, játékengine szinten aligha megvalósítható). Mindkettõ segítene megoldani a "tüzelõ bokrok" problémáját.

A modul sebzõdés szvsz jó ötlet, pláne ha az ember már ránézésre megmondja (tuti van már egy kát ilyen arc), hogy az ellennek van-e és ezt figyelembe véve száll vele harcba.

Hát szvsz azt meg tudja valaki mondani, hogy a motort / sofõrt esetleg kilõtték (lassan megy) vagy a lánctalpat (lassan fordul), de hogy azt senki nem mondja meg, hogy az ágyú / irányzó sérült (pontatlanabb lövés), vagy a rádiót / rádióst (nem adja le a drótot), illetve a hasonlókat (pl. kémlelõnyílás (viewport) sérülés) kétlem, hogy kívülrõl bárki megmondja-e, hogy sérült... 😊

"Mostani fejjel": itt a lényeg, persze "akkori" fejjel én is sírdogáltam, meg értetlenkedtem :-)

Na, de azért kérdeznek minket, hogy ezeket az infókat jól megosszuk velük és übertáp pzIII pilótákká váljanak :-)

[NST]Cifu
Hogy vigyázzanak rá? Adjanak a kezébe esernyõt meg vodkás üveget védõitalnak? 😊
A heavy-knek szem kell, a PzIII. viszont már egy Tier VII. topped csatában is egy lövés a felsõháznak, tehát suicid mission overload.

Az egyetlen (általam legalábbis elképzelhetõ) módszer az lenne, hogy elõrerobog a várható ellenséges útvonal mellé, mélyen beássa magát a bokrok közé (álcahálóval) és ha jön valaki, akkor azt spotolja. De ehhez elég sok pénz kell, plusz némi játéktapasztalat, hogy tudja melyik pályán hova érdemes menni. Mindkettõ olyan dolog, amivel egy kezdõ WoT játékos, aki még csak éppen örül, hogy beleült az elsõ "komolyabb" harckocsijába, nos, nem rendelkezik.

értem én, amit írsz, de az micsoda kemp lenne, elvégre egy bokorban csücsülõ ügyes játékos egy hosszú 88-assal harcképtelenné tenné az egész támadó rajt.

Alapjába véve utálom a HP rendszet, de ezt valahogy meg tudtam szokni.

A modul sebzõdés szvsz jó ötlet, pláne ha az ember már ránézésre megmondja (tuti van már egy kát ilyen arc), hogy az ellennek van-e és ezt figyelembe véve száll vele harcba.

Mostani fejjel végiggondolva, jó kis tank a PzIII. A 110-es pen is elég tier8-ig, sõt IS7-et is sebzi, csak alattomosan kell vele játszani. PL, ha feléd jön az ellen, akkor úgy kell elhagyni a fedezéket, hogy mire rád lõnek, addig már maxal robogj, illetve kísérd a nagyokat, terrorizáld a sebzetteket, ilyesmi :-)
Ha ésszel játszol, akkor vigyázni fognak rád a heavyk, mert te vagy a szemük fénye :-)

[NST]Cifu
Én igazából azt nem értem, hogy ha már ennyire részletesen kidolgozott páncélzati értékekkel dolgoznak (mert ugye tudjuk, hiába írják azt egy harckocsira, hogy a toronypáncélzata mondjuk 100mm, a test meg 80mm, valójában számol a lövegpajzzsal, számol külön a sofõr kitekintõ nyílásával, stb.), akkor miért kellett ezt az idióta "életerõpont" dolgot erõltetni. Kilövik a motort -> nem tudsz mozogni. Kilövik a löveget -> nem tudsz lõni. Kilövik az irányzót -> a helyét elfoglaló emberke kevésbé érti a dolgát -> nem fogsz olyan pontosan lõni. Kilövik a rádiót -> nem adod le senkinek a drótot arról, hogy ki van az orrod elõtt. Annyira magától értetõdõ lenne, mint az 1x1. Persze ez már-már szimulátor szintû dolog, és sokkal több függ a "szerencsétõl" (hol találod el az ellenfeled).

Ha viszont counter-strike-ot akarnak harckocsikkal, akkor meg túl van bonyolítva az egész, nem kell ezerféle sérülési pont, nem kell kismillió változó, amelyeket szerintem a készítõk sem képesek következetesen kezelni. Kell torony, kell test páncélzat, kell egy szimpla penetration érték, kell egy HP. Nem kell harmincegyféle modul és részegység, hanem gyors, egyértelmû, pörgõs játék kell.

A fejlesztõk viszont sikeresen leültek a két szék közé szerintem. A túlságosan is részletekbe menõ dolgok (megnövelik a JSz-4 sofõr-kitekintõ nyílás-részének a vastagságát -> micsudi?!?) csak problémákat okoznak, és ártanak a balance-nak...

a medek még mindig nagyon jók, csak most már (bármilyen meglepõ) méginkább rohangálni kell velük. A panther (t44 meg pláne) igazi hit and run tank: az elején spottolsz és eleresztesz pár alattomos lövést, utána pedig fel alá rohangálsz vele a csata téren és keresed a sebzett tankokat. Kis gyakorlás után duelben is simán kiszedsz egy KT-t, IS3-at. Ami még nagy elõnyük, hogy van annyi HP-juk, hogy pár találatot kibírjanak. Most õk a csata sakáljai :-)

A női lábak olyanok, mint a felső tízezer. Nem kritizálni kell őket, hanem közéjük kell kerülni. /Rejtő Jenő\\

viszont az sem volt jó, ami régen volt: leesett és teljes sebzés

egyelõre még az látszik, hogy a fejlesztõk is keresik a kecske, káposzta megoldást.

sírva röhögtem, király :-))))