World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Me0w
A GW Tiger mennyiben jobb egyebkent?

Together we'll fly someday...

Eagle16
Ja, elég jó cucc...majdnem olyan mint a Hummel volt régen, de még annál is jobb a torony miatt. Régen volt egy, de eladtam, most megvettem újra, kijött 4 csata árából 😄D T30-al durván jön a kredit.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Me0w
A GW Panthert kimaxoltam tegnap, borzalmas szerkezet a legnagyobb agyuval. Gyorsabb, mint a Hummel, remekul fordul, a celzas is gyors, es ami a legdurvabb, a szeles szog, ahol meg nem kell 'ujratervezni' az agyunak 😊 A 3 kill garantalt meg az olyan koca-artysoknal is, mint en.

Eagle16
Az lehetetlen, mivel 90k-t bír el 😊

Én tegnapelõtt toltam, akkor 18k játékos volt és semmi baja nem volt.

f24sg: ja, gáz 😊

Én mikor ideges leszek akkor kilépek kicsit, hallgatok zenét, nézek sorozatot, kajálok, szóval próbálok vidámabb lenni 😄

A következõ két EU nyelvcsomag amúgy a szerb és a magyar lesz.

f24sg
JAJ, egyetértek Eagle-lel, hogy khe*ottul jobb a T32 a T29-nél! Hamarosan a statokban is mutatkozik majd, ha a kettõvel ~kb azonos számú csatát megyek majd.
Úgy be lehet állni hull downba, hogy öröm, és laposabb építése miatt miatt messzirõl sokkal kevésbé találják el.
Meg röhögtem, ha szemben állok, közelrõl SEM tud kiszedni jó pászor az ellen.
További igazság, (T29 tornyok), hogy a 2 fülecset már 200m-rõl sem lehet csak úgy eltalálni, a látótáv viszont élet-halál kérdése.
T-32 minden szempontból jobb mint a 29.Egyedüli hátránya,hogy a magasabb tier miatt,többször kap keményebb ellenfeleket.
De hull down pozícióban kevés idegesítõbb dolog van tõle.😄

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

BoneDragon
Én kiszedtem tegnap a t32-õt, hát nem dobtam magam hanyat tõle.
Jó lenne ha meghosszabbítanák, mert még ki kell szednem a ferdit, meg az objectet 😊

f24sg
Most nem tagadom, a WoT óta visszaszoktam a cigire. Ez de gáz, mi!
Úgy kezdõdött, hogy elkezdtünk platoonban menni egy barátommal rendszeresen, és jöttek a debil csaták.
"-Na, akkor cigiszün, mert fel**-am magam."
"-Aha, jó, én is..."
3 hónap alatt öregem visszaálltam napi 5-10 szálra, elõtte szinte csak piálásnál bagóztam.

A következõ mélypont az lesz, ha a barátnõmrõl is leszokok miatta.
Mondjuk a tegnap estét végigedzettük, pedig jó lett volna 5x grindelni.<#puszi>
Fritz Von...
Ráadásul hétvégén délután-este lenne az igazi tesztje a szervernek, amikor 25-30k játékos ott lesz. Tegnap is már átszaladt a 20k-n. Néha már lagolt is egy kicsit.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Eagle16
Bannert meg lehet át kéne írni, mert az US szerveren már nincs kissrac csatorna (elvileg), vagy valaki odament és csinált esetleg? 😊

Eagle16
Ja és a T29-es füles tornyához: én felraktam, megéri. Plusz látótáv, HP miatt enyhénszólva is marhaság az alap toronnyal használni.

Igen, a füleg sérülékenyek, de messzirõl lehetetlen eltalálni, közelrõl meg nem fogják a 2x2 pixeles fület lõni a tornyon, mikor ott a test is.

Hull down-ban már esélyes, mivel csak a toronyra céloznak, de szerintem emiatt nem kell hanyagolni.

Eagle16
Párduc II-n alkotnak valamit majd...kisebb lesz maga a tank, pontosabb a 105-ös ágyú és gyorsabban is tölt újra, a motor pedig kevésbé lesz gyúlékony.

lammaer: látom neked még mindig mániád ez a "T32-t hülyeség megvenni mert ugyanaz mint a T29" 😊 Leírtam már párszor hogy mennyi elõnye van:

- alacsonyabb, kevésbé találják el a testet
- gyorsabban tölt a 105-ös ágyú
- a torony körben sokkal jobban páncélozott és a formája is kedvezõbb (nincs csúcsos parancsoki kupola, valamint keskenyebb is)
- + 300 HP
- szembõl +25mm páncél (ebben már nem lõ keresztül a stug...)

Az 5x-ös szorzóhoz: remélem tényleg meghosszabbítják, mert aki dolgozik vagy pont vizsgázik (én), nem tud adnnyit játszani. Még kéne egy Maus, egy GW Tiger, meg OP-54-es.

A SU-85 107mm löveggel nagyon táp Tier 5-ben.Igaz,hogy a KV-ra is föl lehet rakni a 107-est,csakhogy a SU-n sokkal gyorsabb.Másrészt nagyon nehéz észrevenni még mozgás közben is.És ha már a mozgásnál tartunk,akkor az az 55km/h se gyenge.Ráadásul fordulékony is.Semmi nem szaladja körbema light-okon kívül.
Ezek mellett a kevés hp meg a papírpáncél csak egy dolog.😄

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Thx a választ a medekkel kapcsolatba, orosz TD (SU-85) ütõs ha betalál.
könnyedén hitel negyed hp-kat minuszba, saját tierben meg egyenesen 1shot 1kill.

Én is most a Su-152-t hajtom. Az alap ágyúja után rögtön a legutolsót tettem fel. Az alappal félelmetes 1 lövés 1 halál mutatót hozott amíg használtam az esetek többségében. Pontatlan, de mákom volt és sokszor talált, akkor meg sebzett is 700at - Tigris fele élete. Aztán felpattintottam az uccsó csúzlit, az megy félelmetes gyorsan lõ, 9et percenként, ezzel simán meg tudtam fogni 1v1ben egy panthert, láncalpát dobálta lefele, így nem ért mellém. Ez az ágyú annyit sebez és üt át mint az ISek ágyúi. 175ös penetrálás kevés sajnos, 9es tankokon nem sokat tud rontani.
Egyenlõre egyértelmûen Orosz.Feltéve,ha nem csinálnak valamit,hogy összébhozzák a medeket.Kevés esély van rá.

amcsi vagy orosz medium, ez a kérdésem, melyiket érné meg fejleszteni?

A korábban jegyzett eszmefuttatásomból (TD vs Tankok.Miért is jobb a tank címen)kihagytam egy fontos tényezõt.Nem lenne korrekt ha nem pótolnám.
Mégpedig a gazdaságosság.Sokkal kevesebb költségen lehet futtatni a TD-ket mint a Tankokat.
Ha valaki nem igazán akar prémiumozni,az is gond nélkül fent tud tartani egy high tier TD-t.Persze csak ha nem teljesen tehetségtelen.😄
Na így már 3 dolog van amiért esetleg a TD-t lehet favorizálni a Tankokkal szemben.
1.Tûzerõ.
2.Álcázhatóság. Sajnos csak az Orosz TD-k esetében igaz!
3.Gazdaságosság. Megjegyzem itt is van kb 1.5x-es szorzó a JagdTiger kárára az Object-el szemben.De még így is fönt lehet tartani.

Fritz Von...
Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de tegnap pl tõlem nagyjából 50 méterre állt egy Sherman. Modtam is magamban, hogy na akkor most rommá lövöm, amúgy is utálom. Ehhez képest épphogy túléltem, mert 3x rálõttem, 2x kézi, egyszer autoaimmal, 100%os legénységgel, és NEM találtam el baszki. 😊
A negyedik lövésem ért csak célt. Akkor visszatettem a másik 122-est, és attól kezdve érdekes módon pontossá vált.

Tono34
Az elõbb futtában lõttem ki egy Leót IS nagy ágyúval.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

A Ferdi akkor volt jó, amikor én kezdtem a játékot. Ritka is volt, és ha valahol felbukkant...ment és ölt. Persze, tankokban a legerõsebb a Tigris volt, vagy az IS, nagyon ritkán lehetett Királytigrist, vagy IS3-at látni.

Nekem akkoriban PzIII-asom volt. Aztán mire meglett a KT-m, a Ferdi már messze nem volt olyan félelmetes. Addigra túl sok lett a magas tier-û jármû.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

[NST]Cifu
A balance rendszerben az IS-sel együtt folyamatosan a top3-ba kerülök vele, vagy elsõ helyre.

Ezt hívják mák-faktornak. Neked ilyet dobott a gép... 😊

Megdöbbentem, hogy mennyire bírja a lövéseket.

Erre egy kis mellékvágányra térnék ki, ugyanis ezzel egyetértek. Jól bírja a lövéseket a hp mennyiség miatt. A JagdPanthernek, ami szintén Tier VII.-es, mindössze 850hp-ja van (és hozzávetõleg a Tigrishez hasonló páncélzata és fegyverzete!). A Ferdinek, ami Tier VIII.-as, 1200hp. A Tigrincsnek meg alap toronnyal 1350, fejlesztett toronnyal 1450hp! Ez bizony azt jelenti, hogy a Tigris a Ferdihez képest egy átlagos Tier VII.-es vagy a gyengébb Tier VIII.-as ágyúkból egy plusz bekapott találatot bír elviselni! Igen, a Ferdi felépítménye kétszer vastagabb, de amúgy viszont ugyanolyan páncélzattal bír, mint a Tigris, de nincs tornya!

Ez a dolog elég nagy sokk azért, én továbbra is úgy vélem, hogy a JP, Ferdi, JT balance terén egy kicsit túl van értékelve, nem igazán indokolt módon...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Forolto
ennyit tudok én is,de én erre nem mondom,hogy 100%.

Szerintem az lenne fair,ha megcsinálnák,bár akkor meg mindenki IS-7,maus,T-54-el fog rohangálni.

Me0w
Annyit irt, hogy:

"It is likely to be extended for the upcoming week end."

Azért most csúnya anomáliák vannak😊 jelzés nélkül rohangáló tankok..😊

az elõbb meg a Ferdim sorozatlövõ modba kapcsolt😄 össze szûkült célkereszt lõttem es úgy maradt😊 kb 5 lövésig 😄 szegény Tigris😊

Van egy plusz accom ha kell valakinek😊

Talán még érdemes mókázni vele😊 6100 gold van rajta+39 nap premium
T28/SU85😊

Forolto
Jaja,Õ írta,hogy gondolkodnak azon,hogy kitolják hétvégéig,de én neki nem hiszek,ha csak hivatalos nem lesz a dolog.Sajnos a hivatalos fórum nekem most nem megy,azért kérdeztem,hátha valaki tud valami biztosat.

Fritz Von...
Na akkor én is mesélek. 😊 Köszönhetõen a bonusnak, sokkal nagyobb elánnal estem neki a játéknak, így két napja a PoTBS-be be se logoltam.
Gyors áttekintés:
Meglett az IS-hez minden cucc, így mozgékonyabb lett. A legnagyobb ágyúja katasztrofálisan szar. Egyszerûen nem talál el semmit. Az alatta levõ, szintén 122-es viszont pontos. Holott a statisztika szerint a különbség mindössze a reload rate...
Meglett a Tigrishez is minden cucc. És itt most CIFU értékelésének picit ellent kell, hogy mondjak. A balance rendszerben az IS-sel együtt folyamatosan a top3-ba kerülök vele, vagy elsõ helyre. A hossú 88-as lövege sokkal pontosabb, és nagyobb tûzgyorsaságú, mint az IS 122-ese, kifejezetten jó löveg. Lomha, lassú, de annyira azért nem, és ilyen csatákban a steel wall érem szinte 100%-os. Megdöbbentem, hogy mennyire bírja a lövéseket. A Tigris egy jó tank itt is. Nem legyõzhetetlen persze, de jó.
Meglett a SU152. A 100-as után kész szenvedés. Alig fordul, alig megy, a 152-es lövege nagyjából 3 méterre használható, onnan a lottó5ösre is nagyobb esély van eltalálni. Az 1937-es 122-es löveggel már kicsit jobb lett, de nem olyan, mint a kisebb tesói.
Meglett a Jagdpanther. Egyelõre nem tudok véleményt alkotni, mert csak a 88-as löveget tudtam feltenni rá. A JgdPzIV után sokkal erõsebb, de kevésbé mozgékony. Jobb, mint a SU152.
És a nap fun-faktora: a T44. Összejött. Hát amit ez a tank tud, az valami elképesztõ. Alap cuccokkal simán hozza mozgékonyságban azt, amit a T43 elõtte fullosan. De valahogy még természetesebben. Pörög-forog, megy elõre-hátra, valami brutál. Egyik haverral tegnap ketten mentünk, õ T54, én T44, és visítottam a röhögéstõl, annyira nagy élmény volt. Mint a régi, Leopardos idõkben az arty-vadászat. Nagyjából hasonlóan is viselkedik, de még agilisebb, bírja a lövést mindenhol, mindenkitõl (VK4502 seggbelõtt 3x és még mindig volt vagy 20% HPm). A lövege még csak a 85ös, de majd ma lesz 100as is.
És a mai hajtás célja a T54.
Aki szórakozni is szeret, nem csak kempelni, meg sniperkedni, annak a T44-T54 kötelezõ, mert hatalmas feeling. Csak állni nem szabad vele. 😊

DummyBoy
Overlord mondott ilyet? Hogy hétvégéig kitolják?

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Forolto
Skacok,akkor van már végleges döntés az 5x szorzó hétvégig kitolásáról?Overlordnak én nem hiszek.😊

Me0w
Orulok, hogy neked tetszik, de attol meg szar >😉

erdos
Miért? A VK-n is szerettem, üt mint az ipari áram :-)

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

erdos
Nemár, egy felüdülés a vk-hoz képest, nekem nagyon bejön. Idáig 1vs1 ben egyik tier10-es sem állt meg ellene, nagyon sok az a 3200hp ám :-)

XenHai
Szerintem az ágyúja az katasztrofális...
Me0w
Bucsulevel.

erdos
Ez a maus szenzációs :-)
Mint egy erõdítmény, isteni. Nekem nagyon bejövõs eddig. Mit érdemes rátenni? Spall liner meg ROF gyorsító gondolom alap, mi legyen a harmadik?

Tényleg nagyon jó lett a T34 a 120mm ágyúval.
3-4 óra játék után összejött 6mill credit és 150e XP és megvettem a T30-at. 😊
zalkad
Ezt de szépen írtad 😮 😊

\"I like it on the Pz Kpfw VI Tiger I\"

XenHai
Ámen!
a.carkey
A T29el az a bajom, hogy nem tudok fejleszteni mellette más tankot, mert mindig túléli a csatákat és elqur nekem 5-7 percet IS ezekben az 5x szorzós idõkben. <#banplz>

A medve nem játék.

a.carkey
A Tigrisben az a jó, hogy játszani kell vele. Ez alatt azt értem, hogy ha lenyomsz két csatát, és mellette maradsz, akkor látja, hogy bízol benne, és meghálálja. Olyan szitukban képes kisegíteni maga a chassis, amit más HVvel még nem tapasztaltam. Mikor már azt hinnéd, hogy kilõnek, pont lepattan, és te lövöd ki. Egy jó lóhoz tudnám hasonlítani: ha látja, hogy ápolod, szeretsz vele lenni, akkor tüzön-vízen átvisz. Nyomj vele többszáz meccset, és azonnal kijönnek azok az erényei, amit pl. KT barátunknál sosem tapasztaltam. 😊

A medve nem játék.

a.carkey
Láttalak. Én is ott voltam, amikor lemészároltak minket. 😄

A medve nem játék.

a.carkey
Igazából mi a pozitívum a fejlesztett toronyban?

A medve nem játék.

erdos
Hát szerintem pedig pont itt van egy nagyon nagy ugrás, két osztállyal nagyobb ágyú is felmegy a KT-re, a hosszú 10,5-ös brutális fegyver ám, össze sem lehet hasonlítani a 88-assal :-(

Ebben a játékban minden tank egyformán kilõhetõ, legyen az IS-7, vagy MAUS. Persze nem mindegy, hogy közben milyen az érzés,vagy sikerül-e valakit kilõnünk. Természetesen a játék ilyen, meg az emberek, akik ezt kérték. Szerintem mindenkinek megvan az egyéniségéhez illõ tank. Van aki a nehéz tankot, van aki a könnyût, stb. De a lényeg a játék, s most még könnyebbé tették - feltehetõen a szerver tesztje miatt -, s ez szerintem jó. Ezeknek a tankoknak nem sok közük van az igazihoz, de a harc illúzióját elég jól visszaadja szerintem. Úgyhogy mindenkinek javaslom, hogy próbálja meg a játékot élvezni, hisz ez itt a cél. A trágár kifejezések és egymás becsmérlése nem ide tartozik. Akinek erre van szüksége, az menjen el egy kocsmába, s ott megkapja a hozzá hasonló emberektõl. De normális embereket ne akarjon a saját szintjére sûlyeszteni. Szóval jó játékot kívánok mindenkinek, s élvezzük még ki ezt a néhány órát,ami hátravan a kiemelt díjazásból! <#vigyor5>
[NST]Cifu
Nem tudom Renegade hogy csinálja, de õ elég szépen alkot az egérkével. Pedig általában megy elõre mint a meszes, nyomja a padlógázt, alig bírom utolérni a JagdTigerrel. 😄

Az mondjuk tény, hogy az egérkére is igaz az, amit már Ferdinél megállapítottam: ha egyszer elindultál egy irányba, sose fordulj vissza. Egyszerûen nem jutsz el így sehova, túl lassú, átadod az ellenségnek a kezdeményezést, hogy hol harcoljon. Ez csak azért baj, mert az utóbbi idõben a bázis védelme, alias "kempelése" fõbenjáró bûnnek számít az embereknek, emiatt soha senki nem is marad védeni. Ezt párosítsuk össze a "mindenki egy irányba, mint a birkák" taktikával, és garantált is a "Defeated!" képernyõ.... :\

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

I.C.ram
Szerintem nem sokban marad el a KT-tõl. Nekem még mindig az egyik kedvencem a Tigris. Sajnos el kellett adnom, mert kellet a pénz a KT tápolására. Persze ez még az 5x idõk elõtt volt 😊
erdos
Hát Wittivel nyomtunk közösen egy jó pár kört, õ volt a hetessel én meg a vk45-tel. Ott meggyõzõ volt, az is-4 nem állt meg vele szemben, más kategória, hiába ugyanaz az ágyúja. Ugyanaz mint én a maus ellen. Volt hogy mindenét kilõtték, mindene sérünk volt és még mindig 92% on volt, egyszerûen nem lehetett megállítani. Persze ha egyedül van szétszedik mint minden mást de akkor is, mozgékony, 50-nel repeszt a maus 20-a helyett.

erdos
Én egy kicsit bohóckodtam vele régebben, mindenbe belemart csak nevetségesen keveset. Feltettem a 88-ast és onnantól nem volt kérdés mi a jobb.

Én is tegnap vettem IS7-et.Szerintem marha jó.Én imádom.