World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Launcherben az van hogy Jan 20 6:00 UTC

XenHai
Nem reggel 6 ig lesz.
Fritz Von...
Bár tudom, hogy mindenki tolja ezerrel, de lehet már tudni, hogy kitolják-e hétvégéig a bonust?

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Achmed927
Nah így kell blokkolni a bejövõ forgalmat :

Nahát, én már többször találkoztam vele csatában, sokszor kérdezgettem is hogy magyar-é, de soha nem volt semmi válasz...
Aztán feladtam...

A T-54 közepes harckocsi volt eredetileg is. Az saját gépeik közül az oroszok elõször a T-62-t hívták mian battle tanknak. Amik az elõtt voltak azokat kategorizálták. Szerintem amíg külön voltak nehéz harckocsik addig nem beszélhetünk main battle tankokról, tehát a '60-as évekig nem. Ekkor koptak ki a nehézharckocsik és ekkor lettek a közepes harckocsik tûzerõben is egyenrangúak a nehézharckocsikkal. Innentõl kezdve már nem nagyon maradt jelentõs elõnye egy nehéz hk-nak.

Eagle: csak annyit lehet tudni, hogy átdolgozzák a szovjet fát, konkrétumokat nem?
Kiváncsi leszek mi hogyan módosul, mert a magas szintû heavyknél nehéz lesz jól változtatni. Szerintem az IS-4 hiába jól páncélozott, azért az IS-7 még mindig jobb védelemmel bírt (csak ez valahogy a játékban nem érzõdik). Minden másban hátrányban volt, messze nem egyenrangúak. De a játékban ettõl függetlenül megcsinállhatják tier 10-esnek. Még az IS-6-ost hozhatnák be, esetleg a makettként létezõ IS-5-öst. De egyik se olyan nagyon erõs, kicsit jobbak mint az IS-3. Tehát pont a tier 9-es fog megint "sántítani". Csak nehogy az M103-ason vagy esetleg a késõbbi Conqueroron felbuzdulva bedobjanak valami Object 277, 278, 770 féleséget. 😊
A medium tankok és a TD-k részét még meg lehetne piszkálni, ott még van egy pár dolog amit be lehetne rakni.
Ulvar
Durva ez a pár bónusz nap.

Szereztem pár új tankot: T43, VK4502P, M4A3E8 Sherman, M6 heavy tank, VK 3002DB. És nem sokára lesz Hummelem, talán egy kicsit tudok haladni az IS3 felé, valamint a Ferdi legnagyobb ágyúja felé. Meg ááhh ha így haladok pár ezer XPt szerzek a T29hez stb...nagyon állat 😊.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Cseles voltam!

Elmagyaráztam, hogy ha ma akár csak 20 vesztes csatát lenyom, az olyan, mintha én játszottam volna a bónusz nélkül 100 átlagos csatát. Ha ma meg holnap nap közben játszik legalább 1-1 órát, én este nyomom 2 órát, (a haverom meg utánam lép be 2 órára) akkor (ha hétvégén nem lesz bónusz) a hét végén nem fogok játszani! 😉

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Ez persze ilyen szigorúan nem igaz, könnyû tankok például vannak de inkább csak rendfenntartó, gyalogság támogató szerepben használják õket, komoly harctéri jelentõségük nincs. A main battle tank pedig pont a közepes és nehéz harckocsik egybeolvadásából alakult ki.
Hát a Pershing hivatalosan is az volt, ezen nincs mit magyarázni a T-54 pedig az egyik elsõ olyan tank volt amit main battle tanknak lehet nevezni. Manapság már nincsenek könnyû, közepes és nehéz tankok, csak ilyen univerzális darabok amikre egy nemzet vagy katonai szövetség esküszik, lásd M1 Abrams, vagy akár mondjuk egy T 62. Plusz ha gyakorlatiasabb oldalról akarod megközelíteni nézd meg a T-54-et. Méretre kábé feleakkora mint mondjuk egy KT, ötvennel repeszt és ott van a 41 tonnás tömege. Ezek után elég nehéz lenne nehéz tanknak nevezni.
Én Rammert, +15% páncél védelmet, ill. álcahálót tettem rá.

Itt a válasz az IS7-re.

Victory!
Battle: Pagorki 2011. január 19. 16:14:15
Vehicle: IS-7
Received Experience: 8 424, credits: 392 887

[NST]Cifu

Milyen fenyegetéssel vetted rá, hogy neked farmoljon? 😄

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ezt nem elég így önmagában vizsgálni, mert egy IS-7/Maust tier 8 alatti tank nem nagyon sebzi, míg a T30-t vígan sebzik a tier 6-os tankok is.
Egy T30 mire végigverekedi magát a kicsiken jobban legyengül, mintha egy Maus tenné ugyanezt, s emiatt kiszolgáltatottá válik.

Amit említettél pedig egy bug (lánctalpak közötti rés), amit elvileg javítanak fognak, s akkor a Maus lesz majd OP. 😊

Ha netalán valaki összetalálkozik ma, meg holnap napközben SZUsszan játékossal. Vegye tekintetbe, hogy az asszonyom játszik és kb. nyomja a W-t és odapörköl a pirosak felé! 😉

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

[NST]Cifu
Nem, olyan 85%-osra visszaesnek, ha 20'000 creditet fizetsz. 100%-osak csak akkor maradnak, ha aranyért képzed át õket.

Me0w
Mikor csak a torony latszik ki, a hull (test) pedig vedve van, pl. egy arokban all a tank.

Together we'll fly someday...

Mi a rák az a Hull Down?

Me0w
Ha a t30/is7 hulye, es a tornyot lovi, akkor igen, ha a lanctalpak kozti rest lovi, vagy oldalt, akkor meg baszhatom, mert 1 is7 loves 20%, es kozben o meg tud korulottem forogni is.

Amikor a tréning képernyõre lépsz, látod hogy mennyi lesz a képzettségük, attól függõen hogy nem fizetsz, 20k credited fizetsz vagy 200 goldot fizetsz.

Minden szépen oda van irva 😊

Például azért mert a Panther is medium (44tonna) pedig gyak nem könnyebb mint a Pershing (46tonna).

Múltkor mintha lett volna róla szó, elég szubjektiv az hogy mi heavy és mi medium, fõleg ha 2.vh és az utána következõ korszakot hasonlítod össze.

Érdekes példákat hoz fel pl ez az oldal
link

pl hogy 39-40ben a PZIV is heavy tanknak minõsült 😊

tenkenorman
Hali. Ha van egy legénységem ami 100% és egy másik (USA->USA) tankba akarom õket átültetni, kifizetem az áttréningelést akkor 100% on maradnak?

http://www.tenke.hu

Hogy lett besorolva közepesnek ez a két tank? <#conf>

A Pershing elõször tényleg nehéz tanknak készült de aztán visszaminõsítették közepessé hát ez van.
Eagle16
Szembõl a test legalsó része középen, valamint a torony is szerintem, az ágyú mellett rögtön bal és jobb oldalt.

exo: a Pershing a háború után már közepes tanknak volt minõsítve.

Mi a kérdés?

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

BoneDragon
Megosztod velem? Lassan is7 tulaj leszek, és tudni szeretnél hol a gyenge pontja, hogy ne álljak úgy 😊

1, "The Heavy Tank M26 Pershing was an American heavy tank used in World War II briefly and in the Korean War."
2, The T-54 and T-55 tanks were a series of main battle tanks designed in the Soviet Union.
Magyarázatot kérek.

Lehet csak kevesen tudják és azért nem lövik, de én nagyon csúnyán le szoktam osztani a T29-es tulajokat, akik mutogatják a fülecskéiket. A legjobb benne, hogy amikor megkapják az elsõ "fülest", továbbra sem szoktak semmit csinálni, meg se moccannak csak bámulnak tovább, gondolom azt hiszik csak valami vak véletlen volt, mert "hát a T29 hull down módban sebezhetetlen", fõleg holmiféle shermanok számára 😊.
Kap még 2-t, és már vége is, a fül baromi sokat sebzõdik (különben nemtom miért, csak azér mer ott van az optika?).

Tény, nagy távolságból nem lehet eltalálni, de a T29 tulajok nagyon bátrak, közel is ott vagiznak az ablakokban meg a domboknál a csikicsikuban.

Látótávolság: ezzel az elkefélt visibility rendszerrel az a +50m semmit nem jelent, ha te vagy a scout a T29-el azt már rég megette a fene. Sztem nem éri meg egy óriási biztonsági lyukért cserébe pont a T29 fõ felhasználási területén (hull down).

------ T29 vs T32----
A T32 minden területen jobb egyértelmûen nem állja meg a helyét.

Ágyú: pen és damage ugyanaz egy az egyben, ROF az 6.4 szemben a T29 6-jával.

Front turret: 279 vs 298, jelképes eltérés. A stock T32 turretrõl meg ne is beszéljünk, az visszalépés, de nagyon csúnyán (114mm)

Páncélzat: a front valóban jobb 20%-al, viszont az oldal és a hátulja egy az egyben a T29-é. Tehát a gyenge pontjai pont ugyanolyan gyengék mint az elõzõjé.

De hogy tiszta legyen: ha valaki kigrindelte a T29-et, persze vegye meg a T32-t, kicsivel jobb, de 1 Tier nincs köztük - leginkább az ágyút hiányolom róla.
Elismerem, valószinüleg azért, mert a T29 a maga nemében sokkal jobb mint a többi Tier7.
Mindkettõ áll a garázsban, és a T29-el sokkal szivesebben megyek mint a 32-essel.

Nos igen, ha egy Maus szembekerül egy IS-7/T30-cal, akkor valószínûleg megnyeri a csatát. Akármennyire is OP az IS-7, a Maus mégis simán kicsinálja.
Megvan a T30, alias T29 155mm ágyúval. Papír tank, de 2-3lövéssel bármit kiszedek. Már tier7 környékén is csak pont megfelelõ a 102mm frontpáncélzat,tier10-nél pedig egyenesen siralmas. Igazán adhattak volna a fejlesztõk legalább 127mm frontpáncélzatot neki, akkor talán nem sebez le holmi Kv-1S. 😄

LSSAHPAUL
Tegnap este lõttem ki egy IS7-est 2 lövésbõl T34-el, a butuskám szembe fordult velem így tudtam lõni a gyenge pontját, utána meg értetlenkedett hogy hogy csináltam.. Ettõl függetlenül aztmonom hogy még mindig is7-em legyen mint maus 😊, a T30-at most tesztelem, ezért nem nyilatkozok róla.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Eagle16
A teljes szovjet fát át fogják dolgozni, szerintem ezért is, az Is-4 és Is-7 túl közel van egymáshoz teljesítményben.

Cuki: hát ilyen ez a szovjet technika, ez kb. olyan mint a 60km/órával haladó 60 tonnás IS-7 150-210mm-es páncélzattal 😊

Cukii
A ruszkik kifejlesztettek valami héliummal töltött páncélzatot, most nézem: Panther2 fejlesztett torony 12500Kg 150/60/60 páncél; T-54 torony: 8000Kg 200/160/65 - ez csak egyet jelenthet az orosz tankokat törpék kezelik<#nyes>

Az Arty-k olyanok mint az EMO-k, lehet szidni őket, de vagy megtanulsz együtt élni velük, vagy beállsz te is közéjük!!!

Azért nem olyan gyors az IS-7-es. Csak papíron megy 50-et az esetek többségében 32-33 km/h-ig tud gyorsulni értelmes tempóban. Utána már borzasztó nehézkesen gyorsul, csak a városi pályákon vagy dombról lefelé éri el az 50-et.

Annak ellenére, hogy ódzkodtam megvenni az IS-4-est (mert nem tetszett annyira ahogy kinéz) nagyon megszerettem. A mozgékonysága még épp kielégítõ, a tûzgyorsasága szerintem elég kicsi, de a tûzereje megfelelõ. A páncélzata pedig kiváló. Annyira, hogy az már szerintem is OP. Még a valódi IS-4-eshez képest is erõs az oldala futómûnél. A többi jó, de a futómûnél bekapott találatok nagy része nem okoz sebzést, csak a lánctalpat lövik le. Ezt egy ilyen futómûvel rendelkezõ harckocsinál elfogadhatatlannak tartom. A németek által használt átlapolt futómûnél még azt lehetne mondani hogy jól van, ott valóban nehéz penetrációt elérni a harckocsitesten a futómûnél. Esetleg még a nagy futógörgõs gépeknél is lehetséges lenne (T-34, T-44, T-54, IS-7).
A garázsban jobban megtudtam nézni és nem is olyan csúnya, sõt elõrõl kifejezetten tetszik.

Az IS-7-es oldalpáncélja gyengébb, ami mondjuk reális is lehet nem feltétlenül kell erõsebbnek lennie. Szembõl talán jobb mint az IS-7, bár ezt nem nagyon vettem észre. (De jó lenne látni egy páncélzati képet a valós esetleg a WoT-os IS-7-esrõl, ahol az elvékonyodásokat is feltüntetik értékekkel vagy arányos rajzzal.) A javítási költsége viszont brutális, 25k felett van és ha jól emlékszem 5%-al növelik majd, ehhez jön, hogy az ára se kicsi. Ezek tükrében lehet nem éri meg az IS-7 a kicsit nagyobb tûzgyorsaságért és jobb mozgékonyságért. Pláne úgy nem, ha feláldozzuk a korábbi tankjainkat érte. Mert nem biztos hogy fenntudjuk tartani addig, amíg tényleg ráérzünk az új harckocsink gyengepontjaira és hatékonyak leszünk az ellenfél tier 10-es gépei ellen is.
BoneDragon
Az elõfordul. Volt hogy is4-el lepattantam leoról. Kicsit néztem egyet...
Na már csak 50k xp és megvan az is7

XenHai
Ez a maus 1 dologért nem tetszik...
Meg 1 tigrisrõl is van ,hogy pattan az ágyú...
BoneDragon
Így már érthetõ 😊

Eagle16
Szerintem nincs.

BoneDragon: ez el van írva, helyesen Tier IV-esnél nagyobb tankból kell 7-et lõni.

[NST]Cifu
Jogosan kaptad, a magyar fordítás hibás.

Helyesen az utolsó mondat:

"A kilõtt harckocsiknak (vagy tankok, ha valaki ehhez a szóhoz ragaszkodik) IV. osztályúnak, vagy ennél magasabbnak kell lennie."

Szóval nem 4 Tierrel magasabbnak, hanem legalább Tier IV.-esnek kell lennie.

Me0w
Realisan latjak a fejlesztok az orosz tankok valodi szintjet 😊

Van valami idõkorlátja annak, hogy meddig lehet szervert választani? Mivel csak hétfõn leszek olyan helyzetben hogy tudjam futattni a WoT-ot.
BoneDragon
Ezt hogy kaptam meg is4-el? 😮

Wittmann's Medal
Semmisíts meg egy csata alatt 7 vagy több ellenséges harckocsit, vagy tüzérségi egységet ( dene tüzérséggel). A megsemmisített tankoknak 4 osztállyal magasabbnak kell lennie a te tankodhoz képest.

Forolto
Persze,mert ugyanaz a löveg van rajta. 😊 Viszont,ha a gyorsaságát ki tudja használni a hetes akár körbe is röhöghet.

"Mindig jönnek mások akik lehet jobbak nálad."

Tono34
KT-ra mit érdemes felpakolni?

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

BoneDragon
Hmm, is4-el nem is nehéz kilõni egy is7-est. Lehet meg se veszem majd 😊

Boron Power
Gw panther nagyon jó, volt hogy TD üzemmódban 3 tankot öltem meg vele.

Gw tigernél a mozgó célpontot lõni tényleg nem igen lehet, hacsak nem jó elõre megbecsülöd hova érkezik. Itt jön az be, ha a többiek csapatjátékosok, akkor már lövik is le a lánctalpat az ellenségrõl, mert ha ez betalál, akkor brutálisat üt. Ha mellé lõssz, akkor is komoly területi sebzése van, volt hogy két tankot lõtt ki egyszerre.

Forolto
májusban lesz 1 éve,hogy elindult a Wot EU szeró.Azóta nem fizettünk érte semmit,csak megéri nekik.

És fél millió dollár az szarra se elég havonta. Marha drága a szerverek fenntartása, a dolgozók fizetése, plusz egyéb költségek.

Nem sok fél millió dollár.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Forolto
Uristen 85K ember...

Elképzelem,hogy 85K orosz mondjuk 15K eu és mondjuk 5K amerikai ból fizet mondjuk csak a fele...50K*10 dodó+gold.Félmilla havonta.Dollárban.

Az orosz szerver esténként mindig szinte fullos 85-90 K felhasználó és nekem még sohasem laggolt.
A T32 nek van plussza a homlokán és jól látom hogy a T34 nek megint csak annyi van mint a T29 nek, 102 mm???
Szeretnék egy jó med et majd de oroszt nem akarok, nem akarja valaki dicsérni a pershinget? 😊) Tegnap kettõ csatában is láttam õket és baromi ügyesen játszottak vele, persze ez nem jelenti azt hogy ettõl már össze mérhetõ az oroszokkal. M3 tól még vasárnap estig sem jutok el odáig! 😞
Eagle16
Még nincs meg, de adatok alapján...

- 2k sebzés
- láttam csata közben, tûrhetõ a mobilitása, de messze nem GW Panther
- az ágyú alig téríthetõ ki, gondolom ezzel akadályozták meg hogy a gyorsabb tankokat menet közben el lehessen találni, csak a lassúakat, meg az egy helyben állóakat érdemes lõni
- több HP...pár lövést túlélhet.

Szóval az ágyú miatt jobb csak, meg a plusz HP miatt...de ugye ezek elég sokat számítanak.