World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tier 9-es Type 59 azért OP 😄

angelus1991ster.blogspot.hu

Mondta bárki is, hogy OP? Mikor megjelent, akkor volt az.
Arty jó móka,anélkül unalmas lenne.
Jah ennyit arról hogy a type 59 milyen op tank.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

M41-el 1v1-ben lerendeztem a búráját.A sineken futottunk össze,8 lövésből 7 átvitte,közvetlen közelről harcoltunk,ez a fütyi többször mellém lőtt.

Az artik szerepe még a WoT-ban a "balanszolás" is, már olyan értelemben, hogy a jó játékosok/erős tankok legyengítése/kinyírása. Az artista "ösztönösen" a jó játkost lövi, illetve, ha gondolkodik is, akkor a nehezen kinyírható tankot.
Ha lettek volna artik ebben a csatában pl. #385351, akkor nem ez lesz a végeredmény (egy tier 7-es volt, de hamar kiiktatták). Ha nincs arti, több ilyen meccs van, bár ez nem tudom miért fáj a WG-nek.

Jaja a Japó heavy tankok lesznek a magas tier KV2 tankjai 😄
Ez csak merő véletlen. <#vigyor0>
Ezek szerint már jó a géped.

Milyen érdekes! Amint lejárt a személyes tartalék, mindjárt Nagy Kaliber, Szárnysegéd, Harckocsizó mesterlövész. Előtte csak a kínlódás. <#fejvakaras>

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

A nagyobb átütés/nagyobb sebzés kombó is csak egy bizonyos (sarkított, "steril"😉 helyzetben az előnyösebb. Kijelenteni, hogy az a jobb általánosságban, egyértelműen nem lehet. Ha nem így lenne az E-100/Type 5/Maus lenne a legjobb heavy az FV pedig a legjobb TD - aztán látjuk mi van a valóságban. Ezért van jól megcsinálva a játék, hogy nincs egyértelműen jobb vagy rosszabb megoldás és ezért tud változatos is lenni. Azt kijelenthetjük, hogy neked a nagy sebzés/átütés a jobb, nekem meg mondjuk a jobb a ROF/mozgékonyság, de "overall" nem lehet kijelenteni melyik a jobb szvsz.

ROMOTO
Igen, ez steril 1vs1 ről szól, ahol állnak egymással szemben egy placcon, gyakorlatilag semmi köze a tényleges játékmenethez. Ha a papírforma lenne a mérvadó, akkor a tankonkénti átlagsebzés stat helyezés azonos lenne a rof listással...
Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2017.01.04. 13:44:51
Én még nem vittem be Strongholdos csatákba, ( tier6-ban ott szoktunk csapatozni, ) de ki fogom próbálni. <#vigyor0>

Úgy értem, hogy azonos osztályon belül, nem pl. heavy vs. med. A medeknél pl. a russzkik a kis alfa, kontra mondjuk a leopard a nagyobb alfával. 1 v. 1 nincs esélye közelben a leonak, de távolról tud szép damage-t csinálni. Melyik a jobb? A grillét is megenné közelharcban a svéd TD, főleg, ha HE-t is használhatna 😊. T34-et pedig szerintem a Patriot elintézné könnyedén 1v1 (1-2 lánc lövés után a T34 tehetetlen, hiába nagy alfa).
Utoljára szerkesztette: besti, 2017.01.04. 13:26:57

LSSAHPAUL
Tegnap tier6 5v5 kupán nagyon bevált a kis fv arta, 4 cromwellel kiegészítve gyakorlatilag nincs olyan setup (kivéve ugyanezt) ami veszélyes lenne. Pl enszken 5 cromwell jött ellenünk, simán 5:2 -re nyertünk, én vittem 😊 a drágaszágot, első lövésem 400 körül volt 😄 összesen kb 1500-damage-t lőttem, egy félelmem volt csak nehogy a sajátomba lőjjek, ezért mindig úgy helyezkedtem minnél közelebb legyek de még pont ne spottoljanak kb350m , így már nem olyan lassú a lövedék hogy ne lehessen kiszámolni a szituációt (a lövedék becsapódását x méteren a legtöbb hobbi artis érzi, viszont az hogy egy kavalkádban pl 4v5 közelharcban ki hol lesz na azt nehéz megjósolni).

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

ROMOTO

na igen ha van hozzá páncél akkor lehet nyomakodni, pl. orosz t10 medek, de ha nincs mint a szinte az összes többi mednek akkor cseszheti a a rofját, az a heavy meg már amúgy is bajban van ha leforogja egy med, de nem a nagyobb rof miatt, hanem a med mozgékonysága miatt...
Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2017.01.04. 13:10:38
Ezekkel tisztában vagyok én is. De mivel a játék része, és a célomat csak úgy tudom elérni, hogy ezekkel is játszom, így nem sopánkodok rajta, hanem használom őket is.
A játékszabályokat nem mi alkotjuk, hanem tudomásul vesszük, vagy nem játszunk a játékkal.
De az teljesen felesleges, hogy bárkire prüszköljünk, aki a szabályok szerint játszik, akár a prém lőszerről, akár az artyról van szó.

Sokkal dühítőbbek, és rombolóbbak a csaló modokkal játszók, de mivel mi nem látjuk hogy éppen ki mivel csal, így nincs konkrét bizonyíték a kezünkben, őket nem lehet direktben szidni, lapulnak mint a sunyi csótányok.
Annak örülök igazán, hogy a WG elkezdte végre a "harcot" ellenük. Csak le ne üljön a nagy lelkesedésük.

Van 38 kifejlesztendő 10-es jármű, ebből 5 arty. Arányaiban sem annyira hangsúlyos.

ROMOTO
Jólesszaz, támogató egység lesz, stunolnak fele sebzés mellett, a stun ellen meg lesz skill-perk-fogyóeszöz stb. így nem lesz perma stun és one shot sem, addig baszkurálják amíg összejön...
A japó heavyk sztem nagyobb zűrt fognak okozni ha majd megkapják azokat az orbitális HE-t köpködő hajóágyúikat....
Hát, ezt én nem jelenteném ki ilyen egyértelműen. Szerintem snipe-olni a nagy damage a jó, közelharcra pedig a magas ROF. T34 mondjuk lő egyet amit akár benyel a lánc, a következőt már általában nincs ideje lőni egy meddel/magas ROF-ú heavyvel szemben (amik általában mozgékonyak is). Ha szeretsz másodvonalban támogatni - nagy alfa sebzésű prém tank kell, szeretsz a sűrűjében lenni - nagyobb rof-ú.

Van az az érv, ami szerint az arty azért ilyen, mert minden ilyen online játékban van egy nagyot sebző kaszt. Pl. Start Trek Online-ban egy-két ilyen hajó, Plata biztos tud pár ilyet. Vagy régi kedvenc online játékomban, a Dekaronban az az óriás.
Szerintem a KV-2, O-I, ISU-152, WT osztály, halálcsillagok pont ezt a feladatott látják el. Az artyk nem erre valók.

Az arty-k átformálását meg sem próbálják, pedig vannak alternatívák. Ami meg a sandbox-on van az még félmegoldás sem.

Tono34
Még nem csiszolódtunk össze, kellene még hozzá jó néhány menet... de mostanában visszatértem hajózni 😊 Kevesebb az ideg 😊

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

ROMOTO
Hát ja, de pl. ha megnézem a saját prémeimet töltésidő/átlagsebzés tekintetében a T34 el majd a dupláját sebzem az E25 al szemben..., a nagy alfa/jó átütés kombó a játékban sokkal eredményesebben használható mint akármilyen papíron magas dps, kivéve nyílván a táras lövegeket, a célpontok jellemzően nem várják meg hogy szarrálődözd a nagy dps-eddel, ezért pl. farmolni is sokkal kényelmesebb nagyobb alfa mellett 10 sec töltésidővel.... kíváncsi leszek hogy az új svéd puttyogtató td-k hogy tudják realizálni a dps potenciáljukat, amit eddig láttam kicsit lehangoló, szemben mondjuk a grillével ami abszolút sebzés rekorder és kötve hiszem hogy a svéd top td bármikor többet fog nála sebezni átlagban...
Valamit valamiért. Tierjében 1 vs 1-ben megeszi bármi, mert kisebb a DPM és páncél nincs ami védhetné.
Azonban ha távolabbról játszom nem mindegy, hogy 240 hp veszteség mellett kiosztasz 390 sebzést. Betölt és újra. Az okosabb ellen ilyenkor odébbáll, a másik meghal. Vagy oneshot-tol engem az arty. <#bee1>
Végjátékban pedig jól jön a nagy alfa, mert a low hp-s ellenfélnek (250-350 hp) elég 1 lövés, nem kell +6 másodpercig szem előtt lenni.
Az arty a játékvilág egyik legnagyobb tévedése. Egyszerre OP és UP, képtelenség rendesen balanszolni, ráadásul egy undorító játékstílust képvisel, ami a WoT-on belül is mindennél távolabb áll a valóságtól (műhold nézet). A legtöbb csatában szinte a csata végéig úgy lövöldözhet a térkép másik feléről az ellenségre (gyakran eszméletlen sebzéseket kiosztva), hogy az nem tud rá visszalőni, nem is csoda, hogy közútálat tárgya. Az még rátesz egy lapáttal, hogy TD módban is tudnak lőni (ami röhej, ezt a funkciót kapásból el kéne tőlük venni), és életveszély 1v1-ben rájuk menni még száguldozó könnyű tankkal is. Raádásul eredetileg az lenne a céljuk, hogy megakadályozzák a campelést, de valóságban pontosan ellenkező hatást érnek el. Az arty semmilyen szempontból nem működik jól.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.01.04. 12:41:55

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Tono34
Csak ne lenne az a 10 másodperces töltési ideje..

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Akkor nem teljesen ugyanaz a két cselekvés. Tévedtem. De azok az viták során lejátszódó érzelmi folyamatok hasonlóak. A facebookos állatvédős oldalakon, mind az arty-t szerepeltető WoT-os posztok alatt hasonlóak azok a viták.

A petárdázásról és szilveszteri tűzijátékról annyit, hogy a kutyákat évközben is érik ilyen hanghatások: villámok, augusztus 20.-ai tűzíjátékkor és egyéb évközi városi és falusi tűzijátékkor fellépő nagy hangok. Azoktól is pont ugyanúgy reszketnek és behugyoznak a kutyák, holott előbbi egy természeti fizikai jelenség miatt van, míg utóbbiak egy állami vagy önkormányzati esemény miatt. Plusz még kutyák a szukaidőszak miatt is megléphetnek. A kutyám pont ez utóbbi ok miatt lépett le 3 napra és egy hétre. Az egyhetes kirándulása alatt még falunapi tűzijátékot is tartottak csak, hogy Murphy egyik törvénye is beteljesüljön.
Megoldás lehetne a kutya bezárása és ha szükséges a szedálása, nyugtatása a megfelelő módon és mennyiségben bevitt xanax-al egyéb ilyen gyógyszerekkel.
A petárda mint termék szerintem elég suttyó kivitelezésű és a használóra veszélyes. Üdvös lenne ha megszüntetnék a gyártását, mert eleve hibás az a termék.
A filléres sikolyt használom inkább azt is szilveszterkor kb. fél óráig. Meg bármelyik tűzijáték aminek gyújtózsinórja van azt jobban kedvelem, mint az ujjszaggatót.

Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2017.01.04. 12:04:25

ROMOTO
A M4A1 nak a többi medhez képest az az előnye hogy nagyobb alfája van és emiatt kevesebbet kell vele tűzvonalban maradni, azt már mindenki tapasztalta hogy a nagy alfájú járgányok jobban játszhatóak, a prémeknél meg pláne hasznos ha az elvárt sebzés pár lövésből megvan...a buffal most már teljesen korrekt a löveg, meg mozgékony is lett a járgány amennyire kell, jah és goldot sem kér...
Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2017.01.04. 10:40:23
Nem egészen.

A szilveszteri petárdázás a való élet problémája, sok kutya veszett el, pusztult el méltatlanul a petárdázás miatt.
De a WoT egy játék, játék, játék. <#falbav>
Aki egy játékban olyan szintű sérelmeket él át a játék szabályainak ismerete mellett, annak mentális problémái vannak.

Az arty-zás olyan mint a szilveszteri petárdázás. Ugyanazok az érzelmi folyamatok játszódnak le a pro kontra vitáknál, mint a pertáda és a kutya vitájakor. Amúgy is ez a hivatalos ebolagaming álláspont: #385396 Szarnak nagy ívben rá, mert úgyse játszanak vele, csak kiadók. Ehhez a maximum 3-3 arty oldalanként cucchoz is 6 évnek kellett eltelnie. De erre is várhatunk még jó pár hónapot.

Mindenki játszik arty-val, van aki bevallja, van aki nem. <#vigyor0>
Az egyéni küldik miatt még azok is elővették, akik kígyót békát kiabálnak róla.
Akik meg valamiféle rosszul rögzült lovagiasságból, dacból, énképük furcsa támasza miatt nem használják, azok a játék egy részéről mondanak le. Megint csak foci hasonlat: mintha azért utálnák a mezőny játékosok a kapusokat, mert azok kivédik a csatárok megérdemeltnek hitt lövéseit.

Én például vissza vásároltam az FV304-et, és szeretek vele trollkodni. Imádom, ahogy a nyolcas heavy-k is elkezdenek tolatni, lapulnak a domboldalhoz, amikor elkezdik kapni 11sec-enként a sokszor alig sebző, de baromira idegesítő áldást.

És hogy miért? Én azzal az eltökélt szándékkal kezdtem játszani, hogy az összes létező ágat kifejlesztem 10-esig. Már közel járok, és mivel több arty ág is van, így azokat is értelemszerűen fejlesztem.

Mielőtt még nagy kődobálásokba kezdenétek. <#vigyor0>

Viszont megnyugtató, hogy életüket a "low tier"-ben élik, így nem sok vizet zavarnak. <#vigyor0>
Tier 1-3 ban csak két tankkal mentem 50 körüli csatát még kezdő koromban, a legtöbbel 10 alatt, párral 20 körül, és egyből léptem tovább.
Nem is nagyon vágyom ott rohangálni. Az ajándék 2-3 szintű tankok is csak díszek a garázsban.

Akkor ezek szerint már csak azokkal lehet probléma,akik játszanak vele. 😊

&#8222;Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.&#8221; Woody Allen

Ittál valamit?

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

HTS s3rg1nh00
engem a Királytigrisben 2naponta 1x szed ki egy azonos vagy -1 szintű arty full hpról,szóval #385396...kabbe 😄

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Asszem az IS-7-et már nem is veszem meg. Inkább "elfannolom" a kreditet.
Artyk-kal minden rendben. Szükségtelen lenne bármiféle változtatás.

Nem szabad vele kapáslövésekkel próbálkozni, arra már alkalmatlan. Végjátékban rámész az artyra, sokkal hamarabb kiszed, mint te őt.
Az artykkal qrva nagy bajok vannak amúgy. Amcsi 10-es1650-et rak a robogó Fosh155-be, majd a végjátékban 1700+ hápés beforgatott E-100-at így szedte ki.

Utoljára szerkesztette: Userx2, 2017.01.04. 01:20:32
HTS s3rg1nh00
engem ma (is) utál az rng...scorpival akárhány csatát megyek,egyetlen hitet sem ad be aztán csatt-csatt-csatt és meghaltam.az előbb a szó szoros értelmében 3 méterre volt a t71 és alá!!!! lőtt....no comment ez a fostalicska mára...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Köszi, megvettem az M4A1-et.
Még nem mérvadó a csataszám, de ami nekem jó az az, hogy lassú és nem én érek oda elsőnek valahova és halok meg egyből. <#zavart1>
Plusz 4 sebző lövéssel már jól hoz a konyhára.
Sunsetjoy
Talán mert X-es elérése után csinálni kell egy miniküldetést...5x kell top 5 lenni a csapatodban.

ehun-e
Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2017.01.03. 22:16:40

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

joe662
Mert elfogyott<#banplz>
De,hogy kaptad a ládát minden sz..al és az nem volt benne??
A barakkban sincs?
Utoljára szerkesztette: joe662, 2017.01.03. 22:03:48

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

elértem a X-es szintet a holiday ops-on de nem kaptam svéd lövész csajt, miért?
Gondoljatok bele, hogy ezek közöttünk járkálnak.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

joe662
Ez a tegnapi csapatozás eredménye,nem is tudtam,hogy így lehet a wr-t felnyomatni.Többet fogok menni,oszt ágyő botstat<#hehe>

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

M4A1 random és Liberté csapat csatás kereset. Tudom egy csata nem mérvadó. M4A1 inkább a fan faktora miatt lehet jó választás. Igen gyors lövedék és nagy alfa sebzés. Már ha beadja.
Nálam volt a fortuna. Utolsó 53 csatám Skorpióval 78 % győzelmi arány. Legjobb random farm tank. Csapatban meg lehet nyomatni a nehéz prémekkel. (kivéve FCM)
Szerintem ma egyéni (negatív) rekordot döntöttem, 28 csata, 9 győzelem, 900WN8. Ismét kivétel nélkül az összes csata mészárlás, de már csak nevetni tudtam az egészen. Egyszerűen nem jut idő a harcra, olyan gyorsan vége a csatáknak. Sokszor még pozícióba se tudtam kerülni, már a fél csapat meghalt. Ilyen csatákat, ilyen mennyiségben, amióta regisztráltam, még nem tapasztaltam.

Köszönöm a választ!
ROMOTO
Mivel medek gyakrabban dobálgatja magasabb tierbe, sztem az sta-2 őt is ugyanott dekkol.
Többet megy T10-be az M4A1, mint a Skorpió. Ennyi a baj vele.
Köszönöm! Ez esetben egy svéd kislány olcsó pénzért eladó!

Nekem eszembe sem jut az Indien mikor játszom a Mutz-cal. A gun statjai közelebb állnak a Panther II-höz, jobb célzásidővel és átütéssel, minimálisan rosszabb pontossággal (tanks.gg). Tényleg lehet vele menet közben is lőni, illetve nem kell várni teljes beszűkülésre. A mozgékonyságról nem is beszélve. De a leírtak alpján valószínűleg nem neked való prém, jól döntöttél.
Utoljára szerkesztette: besti, 2017.01.03. 18:06:08

ROMOTO
Olyat az én Indienem is tudott, jellemzően azért mert elég hamar gyakorlattá vált hogy habozás nélkül töltöttem a goldot bele (nem sok sikerrel) szemben a Panther2 vel, mert abba ritkábban kellett... az azért szemet szúrt úgy mivel gyakorlatilag egyszerre mentem a két meddel, hogy az Indien feltünően gyakran pattan papír felületekről, vagy pl. ha mozgás közben talál el valamit, a szórásképe érzetre közelében sincs a megadott paramétereknek, a Panther2 lövege sokkal pontosabb, más kérdés hogy tier 9-10 ahova 90% rak, ezekkel mit lehet alkotni...
Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2017.01.03. 18:03:42