World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A következõ modul kifejlesztve: Löveg '107 mm ZiS-6S'. Elköltött XP: 14 400. Elköltött szabad XP: 0.
Mit is mondtak a SU-85re?? Jaa, hogy bestia a 107essel?😄 T7 csata:
Gyõzelem!
Csata: Ruinberg 2012. január 18. 0:25:44
Jármû: SU-85
Szerzett tapasztalat: 1 320
Szerzett kredit: 39 513
Csatában elért Achievement: Kamikaze, Elit lövész
VAGYOK AKI VOLTAM,LESZEK AKI VAGYOK!
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
Ha lehetne választani hogy arty mentes csatába menjek csak.. a sok pro artys igencsak elcsodálkozna hogy magukba játszanának mert mindenki bekapcsolná azonnal.... és akkor lenne World of Arty nevû játék is és oneshotolgatnák egymást.. mekkora feeling lenne😊
Nem arról van itt szó, hogy nem tudjuk hogy nem szabad egyhelyben állva ücsörögni, vagy hogy hová kell be bújni hogy ne találjon el az arty. Hanem hogy vannak pályák, ahol akárhová állsz, el tud találni. És a heavy még a rejtõzködésére se támaszkodhat.
Más pályákon meg, ami szintén nyílt pálya, de egy két fedezékkel, a heavy tank választhat hogy a, kivárja az egész csatát a fedezék mögül(nyilván nem azért indítja el a játékot, hogy ezt tegye), vagy b, megindul, már jó messzirõl spottolják, egy lövés és kész. És emiatt ez a jelenlegi helyzet így nem elfogadható.
De már sokszor el lett magyarázva, hogy 2-3-4 arty (ha van egy csöpp eszük) gyakorlatilag a pálya bármely szegletét be tudja lõni, ezért egy 70-100 tonnás, lomha nagy döggel bizony nem lehet elbújni.
Csak egy példa: min gondolkodjak el akkor, ha E-100-al a kezdés után 45 másodperccel, útban az elsõ normálisnak mondható fedezék felé (a közelebbiek már mind foglaltak 😄) becsapódik az elsõ lövedék mellém, hopp, a két lánctalp ugrik, minimum egy fõ személyzet kampec. Aztán minden imám ellenére jön a második 1000+os égi áldás és kampec. De még sorolhatnám az efféle eseteket napestig.
Csak ajánlani tudom számodra, hogy húzz ki az arty mellett egy nagyobb hevit és azonnal látni fogod a különbséget.
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
Szerencsére csökkent az arty sûrûség(counter/-credit)de elõtte ha nem volt arty olyan nem volt hogy 2-3 ember ne irná be hogy de jó nincs arty.. no comment..
Tök jó pl a nyilt pályákon lényegében spotter mindenki mert az nyer aki jobban spottol és a fikagyúrók ki lövik mint a fost.. vagy fekszel 1 ház mögött végig az is kurva izgalmas ám... mert különben buktál 30k creditet...
szóval tényleg kellenek egy tankos játékba artyk.. tényleg jobb tõle a játékélmény..
Szerintem egyébként már Tier7 heavyben is simán lehet ilyen élményeket szerezni. Persze az igazi nagy szemetek a T6-T7 artik feljebb gyakrabban fordulnak elõ.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Így igaz, de én csak arra gondoltam, hogyha játszana artyval, akkor megváltozna a mozgása és jobban tudna helyezkedni az arty elõl. Sokan különösen Lõwõvel állnak mint a Bálám szamara, és hõzöngenek a cseten ha az arty seperc alatt leszedi. Én úgy gondolom ekkor mocskolódás helyett igenis a tankosnak el kéne gondolkodni hogy ez vajon miért történt és ha megismétlõdik akkor vajon mit szúrt el, nem pedig a másikat hibáztatni.
Ehhez szvsz nem kell menni semmivel, csak logika és a józan paraszti ész révén elgondolható lenne.
Mindez persze szvsz. S ezzel együtt bevállalom, ha úgy gondolod hogy a tankosokat kioktattam.
Egy dolog zavar, hogy azok akiket ismerek személyesn IRL és komolyabban játszanak, klánban is nem ezt mondják nekem, sõt más klánok oldalain sem ezt látom. Õk valahogy el tudják fogadni az arty-t ismerik az elõnyeit és kihasználják. És valahogy azt mondják, nekik a játékélmény így jobb, sõt olyan nem artyst(!) is hallottam, aki azt mondta, ha kivennék az artyt valszeg abbahagyná, mert egysíkúbbá válna a játék.
(Azért egy dolgot még megjegyeznék, az én ismerõseim 30 éveskornál kezdõdnek... és nem a dedó homokozójának a szinvonalán nyilvánulnak meg sem egy fórumon sem máshol - akinek nem inge, ne vegye magára... És urambocsá' emiatt a véleményükre többet is adok.)
No jó éjt mindenkinek, és jó tankozást holnapra. Ki hogy szereti artyval vagy anélkül! 😊
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
A stat nekem sem jelent túl sokat, de azért egy jó iránymutató az adott játékosról.
Nem gyûlölöm az artykat, leginkább a counterarty miatt szoktam "morogni" velük (pl akkor, ha az ellen artynak mondjuk van 8 killje és a sajátunknak 0...8 lövésbõl a vak öreganyám megtalálja a tracer alapján a másikat) és akkor, ha az ellen leláncolt, tiszta célpont topja helyett egy pár százalékos kis szutykot lõnek egyszerre hárman az easy kill reményében.
A fikagolyó meg...artyztam eleget, hogy érezzem: sokkal nehezebb az egyszerû tanker élete az artysnál
Oké mondhatnátok, hogy bujkáltam nyomi vagyok. Hát igen mikor 2 perc alatt az állás 3:9 úgy hogy mi a 3 T5-T4 scoutott õk meg a T9-eket nyírták ki.
Vereség
Csata: Fisherman's Bay 2012. január 17. 23:26:14
Jármû: T29
Szerzett tapasztalat: 69
Szerzett kredit: 5 864
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Type horda nem érdekel de a 3-4 pozíció már több mint vicces!! De mivel az MM az NASA fejlesztés el tudta dönteni hogy 4 db karfiol és 3 db újhagyma is van a csapatban ezért kikaptunk😄DDDDDDDDDDD

Tudom milyen a statom, de azt is hogy ez mit jelent, vagy miért van így. Nincs semmi baj, sosem tartottam magam még az átlagnál jobb artysnak sem, tankernek pedig valóban gyenge vagyok. Bár akartam egy tippet adni bgábornak, hogy engen mint artyst mi zavar leginkább abban a szituban, de véletlenül sem szeretném a tankosokat oktatni.
Ha visszanézel a korábbiakra akkor látni fogod, hogy pusztán a szereotípiák és a tankerek zsigeri artygyûlölete ellen szóltam. Kicsit több azért az arty a két fikagolyó közti lövöldözésnél.
Az elõtt sok 5 kínaira jutott 2 t8, 2, t7 1 t6 és ez még a jobbik eset.
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
(azért is kérdeztem, mert vannak ilyen fórum témák, hogy a 212-es gun "bugos", de lehet, hogy ez is olyan monda, mint a prem. acc. --> mindig nyersz... 😄
Malinovka: támasztom a sziklát vagy a házat (oldaltól függõen) 15 percen át.
Komarin: bemegyek középre és támasztom a házat, néha elõre megyek 2 métert majd vissza, nehogy elaludjanak a tankban az embereim.
Némelyik pálya borzalmas ilyen tankkal akkor ha sok az SPG.
Ahol általában tényleg semmi fedezéket nem találok az Prohorovka...jobb oldalt a házakhoz se lehet bújni, mert szétrombolja az egyik a fedezéket, a következõ meg már küldi is az 1000+-os sebzést.
A többin azért hellyel közzel elvagyok...
Nem hiszem, hogy Neked kellene oktatnod a tankosokat.
Kivéve Is-4 ellen...meg én amúgy is a 212-es pen.-eset raknám fel, mivel ha nem 90 fokos szögben lõsz rá pl. az E-75 oldalára akkor az a 165-ös átütés hamar kevés lesz. Elég ha kicsit befordítva áll hozzád képest és máris jön a rikosé...ha meg a tornya oldalát találod el akkor a 165-ös átütés nem viszi át, a 212-es viszont igen.
Nekem nincs ARL-em, de szerintem mindenképpen 90mm-es. Rengetek olyan tank van amit szembõl 165-ös pen.-el nem lõsz át, de 212-essel már igen.
Izgatottan várom a válaszodat. Szerintem te nem gondoltad át ezt megfelelõen, amin nem csodálkozom, elvégre artista vagy.
Alapjában véve háromféle arty-s technika létezik:
1. Amirõl Te írsz a bázis közelében valahol egy bokorban ücsörgõ arty. De ugye nem várod egy T7-8 lassú, nagy artytól, hogy le se fel rohangásszon. Egyszerüen nem az a dolga. Õ ül és nagyot üt. Mindennek elõnyével és hátrányával.
2. És van az amit mások offenzív arty-nak hívnak, amit a mozgékony T6 alatty artysok értelmes része végez, akik mint második sor követik bokorról bokorra a támadó csapatot és belõnek oda ahova a bokorülõk nem tudnak. Azon ritka esetben amikor a hevyknek eszük is van (irónia) akkor az ebben rejlõ óriási elõnyöket felismerik és kihasználják.
Van ennek egy/két alváltozata is:
a.) a 6.7-es sokartys rendszerben gyakori volt az arty-party, amikor artyk maradtak a végére és õk játszották le a meccset. Imádtam a fürge Hummellel és a 150-es ágyúval...
b.) és ami még most is megvan az arty-heavy végjátékok, amikor bölcs csapat támad és elhullik, majd marad 3-4 pro tanker és (már sajnos) 1 arty. Vesztésre álló meccs megfordítható veszteségmentes(!) gyõzelemre, ha a tankok csak scout-olnak és a lövést az arty távolni ágyújára bízzák.
3. Arty, mint TD a városban. Lehet ám sunnyogni 1-1 lõvésre kibújni elsütni a 150-es a nagydög oldalába aztán vagy vissza a sarok mögé, vagy pucolás...
+1 én pl. imádok T50-esekre lõni, a legjobb gyakorló a mozgáskalkulációhoz... (de ez sajnos önvédelem is...)
Hát kb. nekem ennyi a az arty, és ezeket szoktam csinálni.
És asszem annyira rosszul sem csinálhatom, mert egy a 2/b-ben említett eset után a totál vesztésre álló csatát 1 hibás lövés nélkül az én agyúmmal nyertük, amihez persze az a 2 heavy + 1 TD bölcsessége is kellett, és a meccs után kaptam egy klánmeghívót is.
Szóval ízlések és pofonok... 😊
Beismerem, én egyszerû lélek vagyok...
Gun 90 mm DCA 45 vagy Gun 105 mm canon 13TR
(212 pen/204 dmg/0,31 acc KONTRA 165 pen/300 dmg/0.36 acc)
Mert a sok tier 8-9 csatában úgyis kevés 212 pen is, oldalról meg 165 is elég, és mellé ugye nagyobb fájdalom találatkor.
Szóval?
(szegények nem tudták hogy a B1-re felszerelt airsoft ágyú nem viszi át a KV-t) XD
★ d λ r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 ★
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Engem meg az tölt el elégedetséggel, mikor a csata közben pofázó nagyokos herr general pro arty user statját megkukkantom csak úgy kíváncsiságból és feleszmélek, h bizony pont az a játékostípus, akinek kitalálta a wg az artykat. Legalább legyen valahol sikerélménye, ha már a tankokkal (nagyon) nincs.😊
Nincs nagyobb élvezet, mikor az ember a med tankjával beszabadul egy csomó arty közé és az összes gyáva próbálja elhúzni elõle a belét, vagy egybõl lépnek ki - aminek szerencsére már vége.
\"apparently Russian profanity filter has a bug, where \"Dragon\'s ridge\" is registered as a vulgar word\" MEDALZ! noobs ლ(ಠ益ಠლ
Viszont most már aztán tényleg nem értek semmit. A töltési idõd hogy jön ki 8,39 másodpercre 100%crew+venti+rammer?
Ahogy nézem az enyém gyári hibás mert nekem az istennek nem jönnek össze ilyen lövések pedig még a SU-152-n se rossz a találati arányom.
Végül meg nagyon kell a csapat, ami nekem mostanában aztán végképp nem akar összejönni.
Elõször befejezem a közepes ágat aztán majd meglátom.
Annyiból jó lesz hogy sok ágyú már ki lesz fejlesztve, mint pl. az ARL-44-re a 90mm-es, ami már megvan az AMX-13 90-rõl.
Nem érted mi, hogy nekem mi a véleményem azokról akik sokat artyznak ebben a játékban.. inkább le sem írom a fantáziádra bizom😊
WoT: Nishizumi77
WoT: Nishizumi77