World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pales27
UP! Ezt a garázst honnan tudom letölteni?

Én meg azt szeretem, amikor nagyon messze becsapódik egy arti nuke. Nem is sebez sokat kb az is4-bõl olyan 80-120-at, de kiszedi a tankból a töltõt, a célzót... Na ez most mi?
De a legviccesebbet vagy 3 hete láttam, amikor szintén is4-el meglövök szembõl egy T-95-t AP-val, persze nem sebeztem viszont az erre lekezd égni. Na az volt az epic. 😛

pointer4
<#vigyor2> tegnap este unatkoztam, felsorakoztattam a kedvencebbeket
Gyõzelem!
Csata: Westfield 2012. május 23. 10:53:39
Jármû: КV-4
Szerzett tapasztalat: 3 720 (2x szorzó a nap elsõ gyõztes csatájáért)
Szerzett kredit: 53 076
Csatában elért Achievement: Mesterlövész, Top Gun

A fosch D-25T löveggel,annyi volt a mázli,hogy T8-as mezõnybe rakta ezt a szerencsétlenséget!

Pluskast
Nekem a nagy kedvencem a splash damage. Becsapódik melléd és a repesz - mert gondolom mi más - tönkreteszi a tankod lövegét. Loál.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Hát jah, szánalom ez az egész arty megoldás ebben a játékban. A legviccesebb az egészben, hogy tankkal még 50 méterrõl is simán mellé lehet lõni, de ha el is találod akkor is jó esélyjel pattan vagy nem sebez, ezzel szemben az S-51, (de az összes több is) kb másik naprendszerbõl is képes 99% esélyjel sebezni. Igazából az az 1% is csak azért van mert néha elakad a lövés vagy csak én nem vártam meg míg beszûkül. De pl ha mellévágom 8 méterrel még akkor is leveszek átlagba 6-800-t egy 10-es tankból is. Ehhez hozzájön még több nagy bug, hogy a lövedékek majdnem függõlegesen lefelé érkeznek, így ha nem áll ott az ember közvetlenül a hegy lábánál akkor kapja az 1000 dmg splasht + simán át lehet sebezni falakon, roncsokon keresztül +nincs minimum lõtáv (nemegyszer lõtt már meg arti 80 méterrõl úgy, hogy elõlem egy magas domb takarta, nem láttam rá közvetlenül, õ sem rám, de õ a mûholdas nézetbõl rám tudta dobni a repeszbombát - airstrike vagy hasonló lehetett)...

Tehát nem véletlen az, hogy ha egy nyílt pályán van 6+ magas szintû arti akkor garantált az elhúzódó meccs, a kempelés és a 15 perces draw. Ezt szerintem mindenki tudja: swamp és társai...

pointer4
Jahh, kizoomolhatsz olyan nézetig, hogy minimap méretû lesz a térkép 😄
link
De nem kell fosni, nem látszik a tracer nagy távolságból 😄
nekem van arty igaz még rossz.(gwpanther igaz elite és most gyûjtök az gwtigerre) és azt kell mondanom hogy nem rossz az az ember aki artyzik, mivel sokan premmel nyomjátok viszont aki nem premes (mint én) az artyzik mert tisztán hoz 10-11e is! én fõként ezért artyztam meg persze azért hogy kitanuljam hogy mien pályán hova kéne állni a tankommal hogy az arty ne lõjjön ki! Igazat adok abban hogy 8-as artyk brutálok. De az sem igazságos hogy egy tier 5-6 tank egybe kerül t10-be! valamit valamiért,szerintem! A legjobb az lenne ha meglehetne választani a mappot továbbá ha úgy lenne hogy tier 9 és 10 egymás ellen nem kell kisebb tank mert egy tier 8-as tank többségében sehogy sem tud megsebezni egy t10-es tankot! úgyan így 7-8 egybe 5-6 4-3 2-1 egybe! 😊és reagálva magyaros részre én nem tartom magam pronak szimplán jó játékosnak mivel lenyomtam már jóó párezer kört és láttam 1-2 dolgot! a winratem sem rossz annyira 52% míg a vereség 46% . Én idági csak olyan magyar játékosokal találkoztam akik izomból anyáztak mert kiszedtem õket mint a szart. hát istenem engem is kiszednek és én nem arra vagyok mérges aki kilõ hanem a csapatra mert nem nagyon fordult elõ hogy 1v1-be megöltek volna inkább 3v1...:S
Sippie
? artyzoom mod?
Van nagy ágyú, azt kifarmoltam vele, de sajnos mivel nincs splash, nem olyan jó még counterre se.

(pedig direkt feltettem az artyzoom modot is, hogy minél jobban láthassam az artikat).

GWT stock ágyúval szintén borzalom szar /lövegkitérítés nuku/, kell a nagy ágyú, hogy könnyebb legyen arty-ra vadászni. Most, hogy megtanultak mozogni marha nehéz kiszedni õket. Sokszor próbálkozom és meccs után látom, hogy sebzõdtek is, de nem purcantak ki, úgyhogy kell a nagyobb splash. Amikor sikerül kiszedni az összeset, akkor az a meccs gyakorlatilag meg van nyerve.
Tono34
Nagyon izgalmas Type köröm volt, érdemes megnézni. Mostanában kezdek talán rájönni mit is kell csinálni vele.

Victory!
Battle: Steppes 2012. május 23. 9:47:18
Vehicle: Type 59
Experience received: 3 144 (x2 for the first victory each day)
Credits received: 83 272

Bár kreditet adhatott volna többet is.

Type bújócska, löwe csak kicsit lehetett morcos 😊

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

S51 után a GWPanther nagyon csirke... 😊 Hát milyen dolog az hogy el is kell találnom a célpontot hogy sebezzem, nem úgy mint S51-ben, ahol megszoktam hogy elég a ház sarkára lõni hogy a ház mögött bújkáló féreg heavy tank sebzõdjön.

Pár napja próbáltam megint a GWP-t, de annyira kinlódtam vele (uncsi, meg nem rajtam múlik hogy mellélõ) hogy inkább elsüllyesztettem megint pár hónapra. AMX a király meg a T50-2 😊

Ez egy fontos momentum, amikor felismeri valaki eme igazságot, akkor válik WOT veteránná.

Mert egyedül tenni semmit nem lehet, akkor már inkább legyen egy defeat és ne kelljen fizetni a repair költséget, plusz a bolyban haladva több esély van leadni pár XP/creditszerzõ lövést mint egyedül tartva egy oldalt.

Nekem érdekes módon ellentétes tapasztalatom van a magyar játékosokról.
Ha vagyunk 2-3-4-en egy oldalon (nem platoonban, csak úgy randomice) igen nagy eséllyel jól szokott elsülni a dolog (persze ha nem a lista legalján figyelünk).

De még akkor is jó hangulatban el szoktunk társalogni, ha a túloldalon kiszúrjuk egymást. Jól elbeszélgetünk miközben megy a gyilok, majd miután leöltük egymást békében elválunk 😊

Kivétel az olyan magyarok, akiknek okádék nevük van (szar/geci/fos meg hasonló szavakból), az olyanoktól nem várok semmit, mert ez már önmagában minõsít.

Random work
Én már nem megyek egyedül sehová csak, ha scout vagyok. Még topként se, mert minek ölessem le magam. A térképen, ha látom, hogy egy oldalon nincs senki, akkor azt bevédem, de nem támadok.

Amennyiben látom a hajlandóságot, hogy nyomulás legyen, akkor persze topként megyek éknek, hogy benyeljem a lövéseket. Sokszor elmegy a csapat 3/4 része nagy lendülettel egy irányba és félpályánál beássák magukat. Majd egyenként elhalnak.

Mi maradék meg nem tudjuk bevédeni a másik oldalt.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Ja, ácsi az egész. T7 arty-val nyomtál 800 csatát, akkor pontosan tudod mirõl beszélünk.
Ezért beszélsz hülyeséget. Pár száz csata tier 9-10-ben és kicsit majd másképp látod.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Bocsi, csak most látom kérdeztél. storekeeper
Jó rendben<#awink>
Tier7-en te nem tudod még felmérni az arty probléma súlyosságát, a helyzet késõbb válik tarthatatlanná. Majd visszatérünk a témára ha már van legalább egy Tier9 heavyd és 150 letolt meccsed vele, okés? <#wink>

azért egy "apró" különbség van a tankok és az artyk között, vegyünk egy egyszerû példát

türelmes de béna Ödönke vesz egy t110-et mert az milyen OP, mit tapasztal:

egy-két tankot megsebzek, de engem mindenki szarrá lõ 37 mp alatt QQ

ezért Ödönke tovább türelmeskedik meg elkölt sok sok pénzt és vesz egy OBJ artyt:

jaj de jó, néha eltalálok pár leláncolt ferdit, júúúj mekkorát sebeztem, jujj senki nem lõ vissza, csak a maphackes csaló noob artyk (gyk: counterarty), de õk csíííterek.

és sajnos Ödönkét klónozták mert elég sok ilyen szaladgál. Vagy mondjam, azt, hogy mindenki artystának születik, de valaki tovább fejlõdik? :-)

és ugye 2 év puffogás ellenére le se szarják a fejlesztõk. Na de az arty védõk kedvéért egy kis csavar, némi politikával, hátha jobban megértik:

Magyarország map-en élsz, ahol azt látod, hogy van artybûnözés, molesztálják B8-ban a loltrakikat, lopják a bohócskines-roncsokat de a 4 évente megválasztott adminok szerint nincs is olyan, hogy artybûnözés. Amit meg látsz, az csak látni akarod, mert noob vagy, esetleg gyáva. Hát csoda, hogy sokan nem kedvelik az artysta csoportot? :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Na igen az S-51 a kakukktojás, az nem ér a T8 ágyújával. <#vigyor0>
Doc Hooliday
Egyet értek! Most azért léptem ki mert felbaszott a sok bokorban mozizós csicska akik végignézik hogy 2-3 tank nagy nehezen leamortizál 10-et! Õk meg megvárjál hogy mi lesz a végeredmény és ha tiszta a terep akkor a végén elõbújnak keménykedni! Azt is szeretem amikor top tank vagyok és basznak segíteni, csak moziznak valami tuti helyrõl és végig nézik hogy egyedül darálok 6-tankot!

darki81
tier 5-ös arty az szinte senkit sem zavar, de a 6-os S-51 az már leszedhet 2000hp-t is bármelyik tankból 😄
na az már nem valami sportszerû 😊
(ezért vettem én is egyet ha felhúznak akkor beindul a trollgun 😄)

ui.: amúgy én nem engednék 300hp-nál nagyobbat sebzõ spg-t a játékba!

&#9733; d &#955; r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 &#9733;

Jól tudod nincs. Egy is-3 van a garázsban, de még nem áll készen (sosem indulok stock tankkal, free xp-bõl fel szerelem) nem sietek sehova.
Amikor T7-el mész, talán a T5 hummel a legtáposabb arty, ami csak karcolgat átlagban 300 körüli sebzéssel /egyszer lõttem segbe egy T-29-et 900-as sebzéssel/. A tier 6 arty már egy kicsit erõsebb, de az igazi szopóálarc majd a T7-8 arty lesz, amik lazán kikapnak egy lövéssel a magas tierû tankodból is.
T7-ben még én sem értettem ezt az arty rinyát. <#vigyor0>
"istenem miért van az hogy ha a csapatomban 3nál több magyar játékos van garantált a vereség????? "
Talán mert te is ott vagy!😊
Igazából ez nem törvényszerû.Csak mivel Magyarok(látszik a nevükbõl,vagy a chat-en)ezért jobban figyelsz rájuk.
Ha elkezdenéd külön nézni csatánként a többi nemzet tagjait is,akkor látnád,hogy ott is van bõven tehetségtelen.
Persze ha tizenéves debilgyerekek állnak össze idétlenkedni és jönnek a chat-re a
-gec kemény vok! -nyírjuk ki a buzikat!-
tipusú hozzászólások,akkor azért 2-3 minusz tankot elkönyvelhetünk saját oldalon.
Ha pedig pro,vagy legalább is magát pro-nak tartó Magyar(ilyenbõl is van pár) van jelen a csatában,akkor természetesen rajta kívül mindenki hülye.

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Random work
én kussolok, ha magyarok elkezdenek randomban õrjöngeni, inkább nem égetem magam

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Tehát nem jászol t10-es tankokkal? Nincs több kérdésem.
Úgy tudtam, hogy véletlenül sincs tier 8-nál nagyobb tankod.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Random work
Azért nem árt szapulni a sok kempelõ noobot is!

Ma hajnalban artyval voltam és Sand River-en bekempelt a csapatunk a kezdõn. Na mondom garantált bukó a kör.

A végére hárman maradtunk. Én és a két top tankunk egy Tiger és még valami. 4 killt szereztem és a végén én indultam el foglalni, mert a két top tank max életerõvel nem mozdult. Holott a maradék túlélõket legyalulták volna...

A végén rájöttek, hogy a maradék ellenség afk lehet és a nagy lelkesedéssel megindultak lealázni õket.

Lehet, de én nem rinyálok az artyk miatt. Átlag játékos vagyok így nem osztanám az észt.De 2000 csatát mentem arty-val, már nem arty-zom mert meguntam. Tier-7 heavy-TD-Med-el szoktam játszani gyakran top tankkal, volt olyan egész délután nyomtam és nem lõtt ki arty, egyetlen egy sem.
Amúgy ingame milyen néven játszol ha szabad kérdeznem?
Ez de hülye...

Persze...
kezdõdik...😊

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Kérlek szépen. mész kb 1000 kört arty-val és meglátod hol vannak azok a helyek ahova nem lát.Ezeket megjegyzed és azon a vonalon indulsz, persze ha már arra ment valamelyik felderítõ vagy med társad.
Pluskast
Nem az nem tank, az arty (bár ha már ezen kuckacoskodunk akkor olyan mint tank a magyar nyelvben nincs mert ezek harckocsik. Kérdezd csak meg Cifut😊 )

Pluskast
Szerintem abszolút elfogadható lenne a többségnek. Személy szerint én is nagyon örülnék neki, ha kiválaszthatnám melyik mapon akarok játszani. Egyrészt a francnak sincs kedve pl maussal malinovkára menni amikor tudom, hogy az egy tipikus arty pálya és 90%, hogy egy arty kiszed. Akkor megyek Himmelsdorfra, ahol sokkal több esélyem van nyerni. Másrészt a készítõknek is elég jó visszajelzés lenne, mivel ez alapján információt gyûjthetnénk, hogy milyen típusú pályákat szeretnek, illetve utálnak a játékosok. Szóval jó lenne.

Mert te t10es tankkal mit tudsz csinálni, ha tele van artyval az egész parti?
Nem szoktam ugatni az artyk miatt, de mostanában inkább csak t5-ös csatákban megyek, mert ott nem zavaróak, nem róluk szól a játék, sokkal felszabadultabban lehet játszani, nem azt kell figyelni, hogy a ház mögül nehogy kilógjon valami a tankból, mert akkor azonnal jön az áldás 3irányból, és közvetlen találat nélkül is leamortizálják a tankot.
Igen nagyjából így van. Mindenki szeretné a saját elképzelése szerint formálni a játékot "ne legyen arty, ne legyen felderítõ stb" Én pl. azt szeretném hogy meglehessen választani a pályát melyiken játszani szeretnék, még ha több lenne a várakozási idõ 5-10 perc akkor is. De a többségnek ez szerintem elfogadhatatlan lenne. Ez a játék ilyen arty-val mindennel! A hõzöngök szerintem stat mániásak, ez játék közben megfigyelhetõ. Nem kockáztatnak semmit, féltik a tankjukat, elbújnak. Amikor rommá van lõve az ellen akkor elõjönnek, és pusztítják a tier 9-10 szarjaikkal a 10-20%-os roncsokat, aztán foglalnak az effi értékért. De ha felderítik az elején hogy hátul sumákol és megküldi vagy kilövi az arty akkor szar játék. Sok ilyen van. Sokszor vagyok bénákkal, de az ellenben is van mindig bõven, csak az nem tûnik fel annyira.
Igazad van!
Én már nem ugatok ide bele a topicba, inkább csak read-only, de már régóta csak a hiszti megy... (fõleg artillery téméban - bakker az is tank, nem?)

Doc Hooliday
Igen! Itt jön le például az hogy a mai játékosok 90%-a, TISZTELET A KIVÉTELNEK!! kallofdutyikon meg a többi szaron nõ föl és szarrá csíterezi a játékokat, hogy meg könnyítse a játékot. Itt ezt nem tudja megtenni, itt játszani is kell a sikerhez és ilyenkor mi a legegyszerûbb megoldás?...szidjuk a rendszert....csal a gép...s.t.b.<#vigyor> okés, tényleg bugos a játék, tényleg vannak anomáliák, de sokan már túl misztifikálják itt a dolgot hogy pikkel rájuk a játék, és nem tudnak nyerni meg a többi fasságra gondolok! Jópárszor kilõtt már engem is artyllery, de nem érdekel csak röhögtem rajta és grat neki!<#mf2> Ez mind hozzá tartozik a játékhoz. Én élvezem ezt a játékot és nem veszem komolyabban az egészséges szintnél! Ezt tanácsolom mindenkinek és akkor jól fogtok szórakozni!<#wink>

Azért a többség nem ilyen. Minden nemzetben élnek gyatrák de emiatt kár általánosítani (wot szinten legalábbis).
Véleményeket nézve nincs könnyû dolga a fejlesztõknek<#fejvakaras>
Szemetek az artyk mert a semmibõl sunyin lõnek! nerf nekik!
Szemetek a heavyk mert erõsek és nagy tûzerõvel rendelkeznek! nerf nekik!
Szemetek a TD-k mert nagy látótávolsággal láthatatlanul lövöldöznek! nerf nekik!
Szemetek a medek mert gyorsak és csapatosan támadva bárkit kivégeznek! nerf nekik!
Szemetek a light-ok mert össze-vissza száguldoznak és képtelenség eltalálni õket! nerf nekik!
ugyanakkor.
Szar arty-val lenni, mert lassú a töltésidõ, és nagyon pontatlanok, valamint ha felderítették gyakorlatilag vége van.
Szar heavy-vel lenni, mert ha jó a gun vékony a pajzs,lassúak így a kicsik könnyen mögé kerülnek, valamint artyk kedvenc célpontjai.
Szar TD-vel lenni mert kevés olyan hely van a pályákon ahol a gyenge oldala védett, két akármilyen kis szar a legnagyobbakat is megeszi, és ha felfedezték vége. Arty-k is szeretik mert sokszor egy lövés és kész.
Szar med-el lenni mert állandóan lesik a lánc, kigyullad, minden modul baj éri.
Szar light-al lenni mert ha csak egy kicsit képzett az ellenfél az összes tankja He lõszerre vált és ha mellé is lõ valamelyik lesik a lánc és vége.
Azért ezt a red screen dolgot és a sok sziklatövében fennakadásos dolgot kijavíthatnák!
Fog az fejlõdni. A "személyi lapjukon" meg tudod nézni mennyi csata kell még 1% fejlõdéshez.

Na egy kis tapasztalat (kb 15 csatára alapozva) a hatodik érzékkel kapcsolatban: Egyszer fordult idáig elõ, hogy úgy kaptam valakitõl lövést, hogy nem világított a lámpa. Kerültem olyan kritikus szituációba, hogy egyedül maradtam tank + 3 arty a csapatomba és nekem kellett spotolni. Hihetetlenül hasznos volt, az ellennél 2 jagdtiger (mindketten védekeztek), 1 IS-3 és 3 artyt és hoztuk a meccset. Sokkal óvatosabban játszom, így legalább késõbb halok meg = több sebzést viszek be. Még vannak olyan tulajdonságai lámpának melyet nem tudok, de egyenlõre nem negatívak a tapasztalataim. A mentor és ez hasznosak.
istenem miért van az hogy ha a csapatomban 3nál több magyar játékos van garantált a vereség????? <#falbav><#falbav><#falbav> szerencsére nem mondtam igen-t egyetlen magyar klántagságra sem (volt egy kis lelkifurdalásom) de amikor megnéztem a minap hogy hogy is áll az eu serveren a cw hát kicsit meglepõdtem....mi az hogy Magyarország nincs magyar kézen???? szürnyûûû..!! Pontosan ezért nem szeretek magyarokkal játszani (tisztelet a kivételnek), mert iszonyatosan nagy nyombik és csodálkoznak amikor szarrá lövik õket jah és persze az anyázás meg mint állat!<#mf2>
Látom, megint vita tárgyává léptek elõ az arty-k....
Kipróbáltam én is sokféle típust, többek közt az artikat is, és az érzelmeim vegyesek velük kapcsolatban. Megértem mindkét oldalt, hisz én sem mosolygok, mikor erõsen célzok egy heavy-re 1v1-ben, erre szarrá lõ 3 grill, roszabb esetben oneshot-ol egy T8-as arty, és én is ammoreck-eltem már obj261-el IS7et, T110et stb, de valljuk be: hozzá tartoznak a játékhoz, úgymit a háborúkhoz anno. A normálisabbja ilyenkor allchatbe nyom egy "nice shot"-ot. Ennyi erõbõl a mesterlövészeket is lehetne szidni, mert fedezékbõl, távolról, sunyi módon lövöldöznek. Tényleg probléma, amikor mindkét oldalon 4-5 van belûlük (bár szeretek counter-ezni, ha viszont nem jön be - esetleg magasabb a ping, késik a trace - akkor nooboznak), de ez nem az õ hibájuk, ilyen az MM, mint tudjuk. Volt már olyan körüm is, ahol 8-8 arty volt...na az a heavy, melyiket spotolták, annak annyi volt...
Azt senki nem tudja elhitetni velem, hogy amikor 3vs1-ben harcol az ellennel, nem esik jól neki, hogy ha az arty odalõ (term. talál is) és megmenti a seggét. Nagyon soxor elõfordul, hogy a sokat emlegetett lemmingvonat bénázik és csak néhány "rutinosabb" róka védi a másik oldalt, aminek általában az a vége, hogy: "Arty help!" vagy "plz arty support".
Persze elõfordul olyan is, hogy egyesek azt hiszik az arty képes belõni a ház ablakain, átlõni falakat, sziklákat és közvetlen tud tüzelni a hegy lábához a másik oldalról, és amikor ezt valahogy mégsem sikerül neki véghezvinni, akkor õmiatta bukik a csapat, mert "no arty support" XD. Dehát minden éremnek két oldala van....

Random_
Húúú
 Kifejlesztve:
A következõ tank kifejlesztve: Ferdinand. Elköltött XP: 77 500. Elköltött szabad XP: 0.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.