418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• MEdievil
    Azt leszámítva hogy csak trollkodni jársz ide, szerinted az RNG mi ha nem tiszta matematika?
  • Desmodromic
    Ha borulás, akkor az LTTB-t lehetetlen űberelni. Gyakorlatilag sima, vízszintes úton is fel tud borulni kanyarodáskor...
  • pett3rson
    Az speciel a Chaffee-val sikerült, de ezt már mindegyik light-al leműveltem, ahogy száguldozok velük, nem csoda :D

De volt már fejtetőn fordulás is, aztán vissza lánctalpra, de szerintem ezek nem újak senkinek, igazából az ilyen dolgok feldobják az olyan napokat amikor semmi sem jön össze a többi tankkal... :)

Már csak ezért is folytatom a light-os karrieremet.
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2017.11.10. 10:13:40
  • joe662
    Azokkal nem nagy művészet
    Tegnap a fiammal sírva néztük végig
  • Sherman0070
    Francia lightok? :D
  • pett3rson
    Lehet elkezdem felvenni a játékokat vagy kiszedem a legviccesebb részeket a visszajátszásokból, mert néha eszméletlen milyen borulásokat csinálok :D
    Nem veszem észre a bukkanókat meg ilyesmi, aztán csak azt látom, hogy az oldalán áll a tankocska...
  • pett3rson
    Hurráááá....

Bár egy személyes tartalék bónusz hétvége most jobban jönne

Amúgy a BC-12t is akciós volt még én meg gyorsan meg is vettem, de azért meghagytam az AMX 13-75-öt is. Ez a felderítős rohangászós cucc egyre jobban tetszik :)
  • joe662
    Ere vártam már egy ideje.:-)
  • Still_I_Rise
    'Tiszta matek, ahogy az egész játék"
    Vinnyogva röhögök...
  • TiborTamas
    "Másrészt a 200 a lövedék átütése, a kalibere 138 mm." Hol állítottam mást ? ---> (200:40=5!)

"Az O-HO 150 mm-es ágyúja 950 alapsebzéssel miért sebez mindenbe 2-300 -at minimum, és ez lehet IS7 torony, míg a Conway 200mm átütésű 750 alapsebzésű ágyúja a keményekbe 60-70-et ?"

Tiszta matek, ahogy az egész játék. Mint mondtam, a robbanólőszer átütése lényegtelen a sebzése szempontjából, amennyiben nem üti át a páncélt. Itt a formula a wiki-ből, hogy miként számol a játék: sebzés = 0,5 * alapsebzés * (1 - becsapódási távolság / robbanási sugár) - 1,1 * páncélvastagság * repeszpáncél együtthatója

Példa: Közvetlenül telibe lövöd (becsapódási távolság = 0) a repeszpáncél nélküli (repeszpáncél együtthatója = 1) IS-7 tornyát szemből a löveg mellett, ahol 240 mm a vastagsága (nem a lövegpáncélt, mert ott még spaced armor is van!).
    O-Ho: 0,5 * 950 - 1,1 * 240 = 211 ---> 158 és 264 között fog sebezni
    Conway: 0,5 * 770 - 1,1 * 240 = 121 ---> 90 és 152 között fog sebezni

Ugyanez a 270 mm vastagságú részre:
    O-Ho: 0,5 * 950 - 1,1 * 270 = 178 ---> 133 és 223 között fog sebezni
    Conway: 0,5 * 770 - 1,1 * 270 = 88 ---> 66 és 110 között fog sebezni

Szóval nagyon nem mindegy, hogy éppen hol találsz el valamit. Látható, hogy minél páncélozottabb pontot találsz el két különböző sebzésű HE-lőszerrel, annál nagyobb lesz a különbség a leadott sebzésükben is. A képet pedig még tovább árnyalhatja, ha spaced armor-t (rétegelt páncélt) vagy külső modult találsz el valamin, mert akkor már a becsapódási távolság sem lesz 0 és még kisebb lesz a sebzés.

"A lepattanó (ricochet; geller) egy olyan eltérített lövés, mely nagyon meredek szögben találja el a páncélt. A WoT esetében ez azt jelenti, hogy ha egy AP vagy (kaliber alatti) APCR lövedék 70°-os szög fölött találja el a páncélt, akkor automatikusan lepattan, azaz bármilyen károkozás nélkül irányt vált a páncélon. A HEAT lövedékeknél ez a határszög 80°. A HE és HESH lőszerek viszont soha nem pattannak le. "

Ez így van. Az AP és APCR lőszerek 70°-nál nagyobb szögnél lepattannak kivéve, ha érvényesül a 3x kaliber szabály (overmatch)*, a HEAT lőszerekkel is ugyanez történik csak 80°-os becsapódási szögnél. A HE és HESH lőszerek viszont nem fognak lepattanni, de ez nem jelenti azt, hogy át is fognak ütni, hanem csak annyit, hogy sebzést fognak okozni. Átütni akkor fognak, ha az átütésük nagyobb, mint az adott pont effektív páncélja (páncélvastagság / becsapódási szög koszinusza) és ekkor a névleges sebzést adják le +-25%-os tartományon belül. Ha nincs átütés, akkor pedig a fenti képlet szerint számolt sebzést fogják leadni (ami akár nulla is lehet!).

*Létezik még 2x kaliber szabály is, de ezt még bonyolultabb lenne elmagyarázni. A wikiben le van írva.

Nem kioktatásból mondom, de annyi ilyen értetlenséget meg lehetne spórolni, ha az emberek elolvasnák a wiki-t, hogy valójában hogyan is működik a játék, amivel játszanak. Gondolom társasjátékozni sem ül le valaki, mielőtt elolvasná a leírását. Tudom, angol nyelvű és ez sokaknak problémát okoz, de azért ideteszem: Páncélátütés működése, Sebzés működése
  • viper07
    "A lepattanó (ricochet; geller) egy olyan eltérített lövés, mely nagyon meredek szögben találja el a páncélt. A WoT esetében ez azt jelenti, hogy ha egy AP vagy (kaliber alatti) APCR lövedék 70°-os szög fölött találja el a páncélt, akkor automatikusan lepattan, azaz bármilyen károkozás nélkül irányt vált a páncélon. A HEAT lövedékeknél ez a határszög 80°. A HE és HESH lőszerek viszont soha nem pattannak le. " Akkor ez hogy is van ?
  • viper07
    "Másrészt a 200 a lövedék átütése, a kalibere 138 mm." Hol állítottam mást ? Akkor még egyszer : Az O-HO 150 mm-es ágyúja 950 alapsebzéssel miért sebez mindenbe 2-300 -at minimum, és ez lehet IS7 torony, míg a Conway 200mm átütésű 750 alapsebzésű ágyúja a keményekbe 60-70-et ? Ha az O-HO -val meglegyintek egy Strv és társai tankot az biztos, hogy komoly sebzést kap, míg a 200mm átütésű Conway ágyú csak karcolgat. Oké az Oho sebzésének fele 475, de a Conway sebzésének a fele is 375 - nem pedig 60-70-. Továbbra sem értem. Nem is beszélve a Type5 Heavy ágyújáról, ami ugyanaz mint a Type4 ágyúja, mégis előszeretettel ver a Mausok-ba 500 körül, szintén 75 mm átütéssel. Szeretnék tisztán látni. Köszi.
  • TiborTamas
    Nem átütő találatnál a HE lőszer sebzése legjobb esetben is a névleges sebzés fele lehet. Mivel a két löveg névleges sebzésének különbsége 150, nem átütő találatnál ez már csak 75 HP-t jelent.
    Utoljára szerkesztette: TiborTamas, 2017.11.09. 23:00:13
  • TiborTamas
    Két helyen is. Egyrészt a 3x kaliber szabály csak AP és APCR lövedékekre vonatkozik. Másrészt a 200 a lövedék átütése, a kalibere 138 mm.
    Utoljára szerkesztette: TiborTamas, 2017.11.09. 22:53:59
  • TiborTamas
    Teljesen mindegy mekkora egy robbanó lövedék átütése, ha nem üti át a páncélt és a tanktesten robban. Akkor már csak a lövedék alapsebzése számít, illetve a célpont páncélvastagsága a találat helyén.
  • viper07
    Utolsó nyűgöm : Van ez a 3-as kaliber szabály, ami szerint a 3x-os kalibernél nincs lepattanó szög. Menetrend szerint az strv és testvéreibe a 200-as átütésű robbanó lövedék (200:40=5!) 70-80 jó esetben 200-at sebez. Hol tévedek ?
  • viper07
    Következő anomália : O-HO troll ágyú 75mm/950HP 0.54m pontosság 3.3 sec szűkülés 7-es szint. Type4 Hevy troll ágyú 75/1100 0.52 pontosság, 3.2 sec szűkülés 120 000 XP 10-es szint. AZ előbb egymás mellett álltunk és lőttünk egy IS7 tankot. Semmivel sem sebzett többet sőt ! a Heavy 4 , mint én. Lehet O-HO-nál meg is állok.
  • Sherman0070
    O-ho 15cm-es löveg, nagyobb alap sebzés.
    Britbe milyen lőszer van? Sima HE, vagy valami más?
  • viper07
    Szeretnék magyarázatot a következőre : Mindkét esetben Type4 Heavy-t lövünk. 1. eset : Conway 138 mm ágyú 200mm átütés 750 HP, 3x találtam el szemből 3*60-70 HP sebzés, vicc. O-HO 75 ! mm átütés 950 HP, legalább 200-300 HP mínusz /találat. Hogy is van ez ?
  • viper07
    Conway lóbaszó ágyúja only gold : 1. lövés 13-90 : -920HP majd leég oszt párolog. Őszinte volt a hangos visításom ! Amikor meglátják a - 600-800
    -akat mindjárt nyugalom van. Csak a kredit ...
  • ROMOTO
    7k sebzés, nem semmi
  • barret
    Mi itt tudtuk hogy megcsinálod,ezért nem is szóltunk előre.Legyen Neked is meglepetés! :)
  • joe662
    Grat!!
    Heat55a:-DDD
  • Sherman0070
    haha, nem hittem volna, hogy valaha is meglesz erre a 3 gunmark :D
  • ROMOTO
    Oppardon :p
  • joe662
    Az XD
    Visszamentem kíváncsiságból,oszt megint nem vót
  • Sherman0070
    Vicces ez a játék. :D
  • joe662
    Érdekes ott megy most
  • Sherman0070
    EU2-őn sem jó?
  • joe662
    Kár,hogy az egy másik ág
  • ROMOTO
    Igyekezz vele, 1,5 hónap maradt a top tier cseréig.
  • viper07
    Na próbáltam a Conway lóbaszó ágyúját. Első lövés Tortoise oldalába 0, második lövés AMX 13-75 oldalába lánc, de nem esett le neki, harmadik lövés AMX 13-75-oldalába 230 !, igaz ez a 75 -ös átütésű 900-at sebző repesszel. Szóval marad a Gold, ami kurva drága, de legalább mindent visz.
  • joe662
    Már a klán cset is eltűnt GG WG
  • Plata
    Tudni kell hol lődd meg őket,no meg nem mindegy mivel lövöd.
    PantherM10 T43 és KV13 pont érzékeny,Panther az kb tökmindegy hogy hol találod el nagy kaliberű He lőszerrel,T43 és Kv13 oldala és hátulja az mindenre érzékeny,T43 seggbe lövéstől vagy oldalról elég hátulra célzol akármilyen német löveggel akkor vagy ég vagy modul.
  • TiborTamas
    Az egyes moduloknak és legénységi tagoknak saját HP-juk van, ami tankonként és modulonként eltérő. Az egyes lövegek pedig szintén eltérő mértékű modulsebzést tudnak produkálni (általában minél nagyobb a löveg kalibere, annál nagyobb a modulsebzése). Ha eltalálnak egy modult, akkor nem biztos, hogy sebződni is fog. Ez a sebződési valószínűség modulonként eltérő, viszont minden tankra fixen ugyanakkora. Pl. a láncra 100%, tehát az mindig sebződik, ha eltalálják, de az ammo rack-re például csak 27%, tehát átlagosan 4 találatból 1 sebzi meg. Ha egy modul HP-jának több mint 50%-a lesebződött, akkor sárga, ha pedig teljesen elfogyott a HP-ja, akkor piros jelzést kap.
  • ROMOTO
    Volt, a pc-s, konzolos játékokhoz képest mobil platformon sokkal agresszívebb a kezdetektől a jelenség, a wot blitz is ilyen, és a többszörösét költik is el a playerek fél évek alatt mint amit itt sokan 6 év alatt fizettek a pc-s verzióra, nem is csinál senki titkot ebből, mint ahogy abból sem hogy pl. a pc-s verziót meg szándékosan nem rántják ebbe bele ami nem jelenti azt hogy nem lehet pénzért időt és egyebeket venni, csak azt hogy pl. nincs csak pénzért vehető extra penes lövedék vagy bármi más, sőt a mostanság bevezetett bón pl. amiért extra felszerelés vehető, és újabban a kláncsatás nyereménytankok, kizárólag csak a játékbeli teljesítmény álltal szerezhetőek meg. Korában elég volt megbundázni pár top klánt a tagságért és így szerezgették sokan meg ezeket, nem kis bevételhez juttatva pár klánt és a tagságát, többek között ezért szűnt meg a nyeremény korábbi formája.
  • ROMOTO
    Mert a modul lóbaszó méretű és túlhúzott a modulérzékenység, top tierben is előfordul, mint pl. az új britt heavynél.
    Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2017.11.08. 22:28:53
  • Still_I_Rise
    Voltmár?
  • bekescsaba
    Valaki magyarázza már el ezt a modulsérülés dolgot. Hogyan lehet, hogy a t34-100 minden bekapott lövésnél sérül 1-2 modul, de mindig, míg mondjuk a type 62-es light tankra, vagy M10 Pantherra, t43-ra, KV13-ra ugyanez egyáltalán nem jellemző.

• TiborTamas
    Kirakták a díjazást ehhez a March of Nations nevű versenyhez. Hát, nem túlozták el... Igazán oszthattak volna prémium tankokat is, mint legutóbb, vagy mondjuk goldot.