World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Benned meg fikarcnyi tisztelet sincs a másik iránt de te ezt elvárod mindenkitõl. Nem írok semmi degradálót mert alap kötekedésnek veszed. Nem megán fórum szerintem az ír ide azt és úgy ahogy akar.

..talan mert default hulyesegeket irsz, es napi harom ilyen hiszti megy a forumon ertelem es haszon nelkul. es geci unalmas mar. ha nem tetszik nem jatszol vele. ennyi.
Csatornán is forumon is ezzel lehet kitûnni mással nem. Ha jó statokat másolgatsz alap hogy beléd kötnek, gratulálni kb 5 bõl ha 1 szokott. Az irigység nagy méreteket ölt a magyaroknál egyéb okok miatt amit most sztem nem lenne jó ha feszegetnék mert nem ide való.Többnyire az ilyenek megkeseredett emberkék akiket elkell viselni hogy mindenbe beleokoskodnak, kb mint a nyugdíjas katonák akik nem bírják letenni azt a szokásukat hogy parancsolgatnak.

BOCS AZ OFFÉRT!

Ha jól tudom pont ez a minimum határ amikor már kötelezõen meg kell látnod, de nem vagyok benne biztos.

Miért van az, hogy bárki-bárkivel beszélget egy fórumon, egyeseknek mindenáron közbe kell nyögniük egy két ilyen debil mondatot. Ha nem érint, érdekel, akkor ne olvasd el. Ennyi. Egyébként köszönjük a megszólalást Emese...

Maala
Azért azt könnyû kiszámolni, hogy miért csak ~50m-rõl fedezel fel egy t-50-2-t mondjuk.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Az elméletileg legtöbb xp-t AMX 75 90-el lehet elérni tank században (ott az ellenfél által szerzett xp-felét megkapjuk gyõzelem esetén).
Kell az ellenfél csapatába 15 Maus, a miénkbe 14 (ennek van a legtöbb hp-ja, és a hp sebzés után jár az xp). Az AMX-el felfedezzük mind a 15 ellenséget, akiket folyamatosan megvilágítunk a társainknak. Miután kilövik egymást, marad az ellenfélnél egy 1hp-ra lesebzett Maus. Az ellenség elkezdi foglalni a bázisunkat, és mi azt 99%-os foglaltságnál lelõjük a Maus lánctalpát. Utána mi kezdjük el foglalni az ellenséges bázist, majd 99%-os foglalásnál a Maus sebez le minket 1 hp-ra. (feltéve, hogy nem lehet 99%-os resetelés fölé menni a fenti módszer többszöri ismétlésével) Utána elfoglaljuk a bázist.

Így a lehetõ legtöbb xp-t sebezte a két csapat (a megvilágítási extra bónusz miatt nem érdemes nekünk is Maussal menni), és az AMX 75 90 a legnagyobb hp-s light tank, ami azért fontos, mert a mi sebzõdésünk felét is visszakapjuk.

Nyilván a fenti eset csak elõre beállított csatánál érhetõ el. Viszont olyan mennyiségû xp-t kapnánk érte, amit nem lehet felülmúlni.
hisztizz meg egy kicsit legyszives..
De azok Gay Wagonok voltak - pfuj - azok csíter gecik. 😉
Stoppos: Jaja, én is ezeket szoktam látni meg érezni is, sajnos. Múltkor volt egy 6 artis meccsem: ellenséges scout kb: 60km/h-val berobogott közénk, kb 50 méterrõl vettük észre azt is, de ez most lényegtelen: egy maust kb 3 arti telitalálat szedte darabokra, egy ST-1-et egyhiteltek, majd meglõttek engem 2-en és az is4-bõl maradt 300 hp és nekem azzal kellett volna játszanom, aha, fõleg hogy utána ki is lõttek, de a vicc az volt, hogy 20 méterrõl sem találtuk el valami csoda folytán a scoutot, ellenben mind a 6 darab artijuk telibetalálta azt amit célzott. és magas szinten már csak ilyen példák vannak.

ˆ SovereignXY: Ne akard már megmagyarázni a hülyeséget. Annak a T110, E-100-nak ott kell állni a csata középpontjában, hogy sebezhessen, ezalatt ki is lõhetik, szóval az sem biztos, hogy egynél többet tudnak lõni, át is kell lõniük!!! az ellenfelet, de ha át is lõtték még mindig ott van a pen->no dmg jelenség. Szóval ebbõl az 5 találatból átlagosan 2-3 nem is sebez.
A T110 esetén közvetlen!!! találatnál odarámol egy 350-es sebzés, ellenben egy arti két tanknyival mögédlõ és abból meg beszedsz 700-as spalsht. Na ez az aminek qrva rossz üzenete van a játékosok felé...

Franc se tudja, hogy ekkora mázlija volt-e, a nagy számok törvénye alapján simán beveszi a gyomrom. A gond azzal van, hogy konkrétan 3 lövéssel megnyerte a meccset, mert így összeomlott a bal szárny.

Amúgy meg a nagy arty gyûlölõknek. Nem tudom játszotttok e artyval de... azért az elég szar vele mikorz 5 fokos lövegkitérés végett az egész testet forgatod és 10-15 sec mire össze szûkülsz újraaddigra meg elhúz a tank a francba. Nem sajnálni kell nem azért mondom csak megemlítem az ilyen oylan hátrányait is.
És azért azt se említsük hogy a tankosokon is múlik az arty hatékonysága. Sokszor csezstetett a saját csapatom meg én is a saját artynkat miért nem csinálnak semmit mikor az enemy artyja meg már 4 killnél tart. Aztán mikor artyval voltam kiderült hogy mi a baj. az enemy tud helyezkedni nem áll meg a mezõ közepén, a domb tetején stb.
Hát, az én meccsemen csak 2 arty volt.

Elõ fordul de ahogy nézem azért nem túl gyakran. És lehet összeesküvés szagú a dolog de mintha a WG is bele szólna a dologba néha. Ugyan is elõ fordul, hogy 10bõl 9 arty lövésem félre megy. céltól ballra, jobbra 66 méterrel elõtte vqgy mögötte esik le. Álló célpont. Így megy körökig. Pedig nem én felejtettem el célozni.
Egy iylen körben kipórbáltam mi van ha simán lövök a földre. Oda ment ahol a pont volt a célkör közepén mind a 3szor. Halott tankra 2szer lõttem mind telibe. Na ez hogy van?
Az artysokat lehetne látni spottól függetlenül a térképen+ letalpalás és engem nem zavarna.

Origin:FLASHP0INTER WOT:flashpointer WT GF:flashpointer

Hát.... azért ha van 2 arty. MAX. és ti vagytok 15en. Abból 13 a tank. Akkor kb 1:6oz esélyel lõ rád az arty. Ha van 6 akkor már majdnem 1:1hez. Ráadás mi van ha van 5 arty? egyik rádlõ mondjuk csak track. A többi meg: Jé... ez nem mozog. Na adjunk neki. ÉS meghalsz. 2nél még nem. Fõleg hogy lehet a másik mással van elfoglalva így megúszod -100hpval az esetet.

Sebzés? Hm... tezst szerveren mentem t92vel ugye õ üt a legnagyobbat. Hát... kb átlag 800at csaptam vele. Midn ezt 40 másodpercenként. Egy e-100 ennyi idõ alatt lõ 2et 1500al. Egy t110 meg lõ 5öt átlag 2000k-val.
Én nem vagyok artysta, bár 1 ágat kihúztam de azzal egyet tudok érteni, hogy max 2 elég lenne a csatában belõlük. És akkor minden tank (light, medium) a szerepe szerint eredményes lehetne.
Tegnap Highway-en bal oldalon kezdtünk. Elindultunk a térkép teteje felé az A vonalában. Amikor megjelent az ellenfél, gwpanther pláccs. 1300 Hp minusz az E-50-embe. Következõ lövés pláccs, E-50 vége. Aztán a harmadik lövéssel a type59 pláccs, egy lövés. Konkrétan simán megettük volna azt az oldalt, de ehelyett két perc alatt áttörtek.

És nem, nem egyhelyben álltam, folyamatosan mozogtam.

Miért hiszi azt az összes artista, hogy ha limitálnák a számukat, akkor mintegy varázsütésre megoldódna a probléma? o.O Hát nem, akkor minden magas szintû csatába ott figyelne a limit szerint beállított érték, akik ugyanúgy 20-30 másodpercenként fognak odacsapni egy 1000-1500-as splash-t vagy közvetlen találatot, lényegtelen mi sikerül. és persze kiket fognak lõni? akit látnak... és kiket fognak látni? Hát persze, hogy aki megy elõre, próbálkozik kezdeni magával és a meccsel valamit. Na szóval õk villámgyorsan elhaláloznak, majd a maradék idõben a sok túlélõmûvész ottmarad a kedvenc kis sziklája mögött és IRL nézi kedvenc weboldalait, kaját készít, benyom egy rövid kis sorozatot stb. aztán késõbb megnézi végetért e már a meccs. Nagyjából ez egy tipikus arti meccs: elhúzódó, unalmas campfest.
Egyedüli megoldás a balancolás lehetne, mondjuk, ne legyenek már olyan pontosak, hogyha mellé is lõnek a splashbõl még mindig odavágnak egy méretes sebzést, mert a célzókörük annyira pici. Meg ne okozzanak már 100%-os esélyjel sebzést. Meg ez a sebzés/újratöltési idõ is nevetséges. De erre a balanc dologra tényleg szarik a wg, de nem csak az artik esetén, hanem úgy általában minden fajta játék kiegyensúlyozásra.
Én pl már magas szinten nem is játszom mert minek... Azért legyek a pályán 15 percet, hogy ezeknek a majom artistáknak adjak spotot, meg a másik oldal artijai tudjanak mire lõni... na hagyjuk már....

5 körbõl 5 bukó, de nem ám abból a szoros fajtából. Olyan szinten verik hülyére a csapatokat körrõl körre, hogy az valami eszméletlen. És még azt sem mondhatnám, hogy azért, mert a többiek olyan nagy hülyeségeket csinálnának. Leginkább esélyünk sem volt egyikben sem...

Az 5-bõl 4-szer támadók voltunk, 1 encounter. 0 normál csata. Véletlen ám egy nagy francot. Meg amikor Prokhorovkán támadóként T28-at kapunk top tanknak, aki ráadásul hót piros is. De a többi körben sem volt egyetlen egyszer sem zöld top tankunk.

A játék kitalálta, hogy én ma szopni fogok, és nem hajlandó engedni a terveibõl...
Congrats, WhoreGaming!

Én örülök, ha mi vagyunk az utolsók. Ha közbejön valami gebasz, az jöjjön ki az oroszoknál és álljon nekik a szerverük két napig. 😊

Idõ, infrastrukturális gond vagy más erõforráshiány lehet az oka, hogy nem tudják megcsinálni mindenhol ugyanazon a napon. 1000%, hogy kérdezte már tõlük többször, több függõ is - arra mit válaszoltak?

Az európai eventekért a balf@sz európai központ felel, de hogy az üzemeltetéssel mi a helyzet, azt nem tudom.

[HUN]Kami*, kiskami*

A nagyon sok xp-hez nagyon spéci körülmények kellenek - ezért is kértem tegnap replay-t, hogy lássam mitõl ilyen magasak az eredményei. Egyik körülmény pl, ha van egy olyan csata mondjuk malinovka-n, amiben legyen 12db tier10 tank mindkét oldalon, 2-2 tier8 arty és 1-1 scout. Mindkét scout nagyon jól végzi a dolgát, az egyik folyamatosan spotolja a 12db tier10 tankot, amiket a csapata szétlõ, de közben a csapatát is spotolja az ellenfél scout és õket is szétlövik, a végén a scout éli csak túl 1hp-val miközben 100% cap elérésekor kilövi az utolsó arty-t. Nos ez megtörténhet akár, ezért simán lehet nettó 3k xp-t kapni, csak ilyen csata nem nagyon van. Ha ugyanez történik company-ban, akkor még magasabb az xp. Persze úgy is lehet 3k xp környékére menni, hogy egy olyan tankban, ami sok sebzést képes kiosztani egy körben (tehát nem oroszban, mert ott nincs elég töltény) kivágsz 10+ nálad legalább 2 tier-el magasabb tankot maximum hp-ról, igaz elméletben nem kell hozzá sok töltény, hiszen minden tank felgyújtható és kiszedhetõ egy lövésbõl, de ennek az esélye minimális, de természetesen összejöhet. Szerintem elérhetõ a 3k xp prémium nélkül még randomban is, de ahhoz olyan szerencse kell, amit talán még senki sem kapott a wg-tõl. Csak egy példa planetwot-ról, hogy a manipulált eredmény mennyire kimagasló: 4k+ xp

és nem beszéltünk még arról, hogy mi van a gold lõszerrel: 3702xp

Jaja. Kevesebb sírás lenne az artyk miatt tuti ha max 2 lenne egy csatában. Így pont support szerepet látna el és nem csataeldöntõt. De a WG az baszik rá...
..mindenkeppen dramatizalni kell a dolgot. mintha nem lenne teljesen mindegy h mikor kapjuk meg..
Ha fellapozod a történelem könyvet, akkor belátod, hogy sajnos mi mindig a sor végén kullogunk.

BF3: Atomiccore

nyugodtan megszokhatod. szerintem nem volt meg patch, ami nem ebben a sorrendben lett telepitve.
Oroszok megkapták a 0.8-at az amcsik is ma kapják meg!!!Kérdem én mi annyival rosszabbak vagyunk hogy mindig kullogunk a sor végén???
Sunsetjoy
Aha, ha a kérdés feltevése elõtt körbenézne. De nem teszi, ezért általában megkérdezi. Írhatod te 150-es betûmérettel is, sokan csesznek keresni, mielõtt kérdeznek. Ez van. De amúgy remek volt eleve a kezdeményezés, nekem is van 1-2 eredményem fenn (de nem töltöttem fel boldog-boldogtalan csatámat).

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

..a napi 3x is "melyik tank hoz jol?" kerdeseket feltevoknek nem lenne artalmas ...
Naja, a high tier csaták nagyrésze mostanában ennyibõl áll: "Hey man, wait, just spot for the arty". Tegnap volt a rekordom, oldalanként 7-7 szörnnyel. Ez még az artystáknak sem jó.
nem elérhetõ a nettó 2500xp?

Tény, nem írtad oda hogy milyen tier, úgyhogy a kibúvód megvan...😄

Nálam az Obj261 játssza el ezt a szerepkört😊
Nem szoktam általában játszani vele mert egy szemét féregség,de ha felbasznak jön a duplázókör😄
7.5 elõtt kerek 200körnél állt,most tart 214-nél,nincs agyonhasználva(pedig ez az arty a kedvencem)...

Ó! És még vmi. Miért artyznak az emberek? Nem tudom. Én miért artyzom? Kikapcsolódás a sok szopás után. 6-7szer zsinórban kikapunk a seggfejek miatt akkor irány artyzni. Ha a csapatom szar akkor is ki lehet osztani egy két szép nagy pofont. Kis elégtétel. Ráadás így én vagyok a fasz(arty) és nem a segg amibe bele bele hatol(minden ami nem arty). 😊
Általánosan az arty hatereknek.
Utálom õket én is. HA! Ha van 4-5 egy oldalon. 1 max 2van akkor semmi gond. SÕT! Más pédát nem tudok hozzni csak a sajátomat. M41el - ugye t5 amcsi - nem egyszer mentettem meg a csatát. Persze ehhez azért kell a többi "normál" játékos támogatása is. Ha 2 perc alatt az állás 1:10 akkor...

Nem tudom de... én szeretem ha mondjuk prokhorovkán az út menti bozótban álodág egy t95 meg egy ob.704 és arty pajtársunk telibe telibe lövik õket így nem mészárolják le a csapatom felét. És nem egyzser mentett már meg az arty közeli tûztámogatásal. Pont a minap is-7el voltam ob. 268ra vadásztam. Lõtt elõre megyek fordulok, célzok, lövök, rikocset tolatnék vissza meg nem mondom mi ellövi láncom mondom ez fájni fog erre 2 secre rá arty seggbe köldte és bye bye ob.268.
Nyomiarty!

Arty skillek - sztem - :
#Parancsnok. 6. érzék. Tudd ha vki esetleg mégis kiszúrt mert túl közel jutott bár 66 bokor van még köztetek de vhogy meglátott.
#Sofõr: Kuplungégetõ. Gyorsabban fordulsz célra.
#Lövész: Amcsinál a pillanatkép. Kevésbé ugrik szét a célkereszt ha mozgatod a csövet. Többinél... ami jól esik. Vagy álca.
#Rádiós: Rádió jel erõsítés
#Töltõ(k): Ruszkinál Elõérzet többinél meg ugyan csak ami jól esik. Igaz késõbb ott is lehet akár az mert t7 és 8as már hazsnálhat AP lõszert.

Felszerelés: Célzásgyorsító, Töltésgyorsító és ha engedi venti sztem. 5% mindenhez. T5tõl ajánlatos a felszerelés. Elõtte ha van lóvé max egy tõtésgyorsító meg álcaháló.

Artyk. Anno mikor én kérdeztem azt mondták: Német pontos, amcsi kevésbé a ruszki még még annyira sem.

#Német: Hummelig mentem nekem nagyon nem tetszett. GW Panther viszont a legpontosabb t6os arty ennyibõl megéri a német. És õ üt a legnagyobatt t7ben már. Nagy splash is itt kezdõdik.

#Orosz: Ob.212ig vittem. Az jó hogy máûr t6ban kap egy 203mm-es ágyút aminek elég durva már a splashe ezért szépen oda lehet csapni ez kompenzálja is a viszonnygos pontatlanságát. Az uccsó artyjuk meg a legpontosabb t8as. SÕT! az egyik legpontosabb arty. És már t6tól lehet AP-t tölteni ami igaz nehezen talál de ha igen akkor képes szépet csapni de... t8ig inkább a HE sztem.

#Amcsi: Nekem a kedvenc. Miért? Egyzserûen azért mert végig megmarad a többihez képest - kivéve t6ben ott a gw viszi a pálmát - nagy löveg ballra, jobbra kitéríthetõség. Nem midnegy hogy vmi 5 fokban lehet kitéríteni - mint ruszki meg német - vagy 20-30ba.
Ezért is hagytam fel ruszki ággal. Zavaró hogy a célpontom 2 méterrel odébb van ezért a tets már fordul célkör szétugrik a franca és újabb 10 sec mire össze megy addig meg az enemy elmegy vagy eltûnik....
#Francia: Teszten mentem csak az uccsóval. Komplett forgó torony 4 lövés 5 secenként majd jó 65 sec tõtés. Hát... Én inkább szavazok a lõj egyet de nagyotra. Lásd T92.
Az igaz, hogy a francia pontos ágyú és nagyon alacsony a célzási sebessége ami jó de hummel gunnál jobbat soha sem kap. Igaz cserébe gyorsan lõ de...

Fõleg magasabb csatában azért az ember tudja, hogy ott az arty és ha olyan helyen marad ahol nem kéne neki akkor jöhet a pofon. Ezért szavazok én inkább a ritkában de nagyobbat lövökre.

Szerény véleményem szerint ha arty akkor az amcsi.
Jó érzés végre 1x a f@sz jobbik végére kerülni 😄

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

fsb1000
Korrekt.
Nem nyugodtság kérdése ez. Kicsit jobban ügyelhettél volna, diegho meg picit emberibb módon is intézhette volna a dolgot.

én nézegettem 😄 T-34-85-el szépen vezetnék az 1645 exp-mel...
1208 az No.1 most...
KV-2ben No.1 most 1796, nekem 2065...
Matilda fel sincs töltve xD azzal is van yo eredményem...
t50/2õt is vezetném, M4 Shermant is vezetném, Pershinget is vezetném....
de mivel egyik adatomat sem tudom feltölteni így nem foglalkozom ezzel xD
meg ha Szakesz feltöltené az övéit akkor Õ lenne az No.1 mindenben csak gondol neki megvan tiltva h töltsön fel 😄DDD
hát hallod én nem nyugodtan meg 😄 nézd csak meg a KV-4 eredményeket! Nem én vagyok az elsõ hanem az a Maala gyerek 😞
Nem kötekedésképpen, de a feltöltõket magukat leszámítva nézi ezeket valaki?

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Lammaerrel megbeszéltük a dolgot, és le lettek csekkolva a feltöltött eredmények.
Ebbõl 11db eredményt nem sikerült igazolni, vagy beigazolódott hogy fals, ezek holnap törölve lesznek.
A companysok végleg, az a pár ami meg prémfake, azt meg helyes pipahasználattal újra feltöltöm majd.

Remélem mindenki megnyugodott.

Szemem a pályán, odateszem a vasat, nem szarozok, tudok lőni... Mégis mindig szétbasz az arty...

Lehet olvastad a fórumot, de hogy nem alaposan, az biztos. Itt lehetsz bármennyire humánus, és lemehetsz kutyába egy-egy fröcsögõ hozzászólásra válaszul, attól még négernek néznek a ku klux klán fõhadiszállásán... 😊

Valószínû, ha lövöldözõs játékot játszanál, te lennél a sniper, mert nem szeretsz futkározni. Ez egy típus, és bár itt el nem ismernék, jelenléted, csak közelebb hozza a játékban a valós világot, és megszünteti az áhított idelizált helyzetet.

(Szofisztikáltabbaknak: már Mr. Anderson megmondta, hogy az emberek vágynak a tökéletes világra, de belehülyülnek... honnan is van ez?) 😊

De a lényeg: néztem a statodat, de azon kívül, hogy lelkes vagy nem sok mindent lehet mondani a kis csataszám miatt.
Adott típusra szerintem nézz Youtube videókat, vagy replayeket, azalapján tanuld a szakmád.
És ha szar, ha nem, menj rendes tankkal, mert pályaismeretet azzal szerzel, csak azzal jutsz el olyan helyekre, ahová pöttyögtetõvel ép ésszel sose mennél.

Nekem is van artym, lesz is. Sokat tanultam belõle még a klán elõtti idõimbõl, hogy hova állhat arty, hova bújhatok heavyvel, és hol keressem õket meddel. 😊

Nekem nagy élmény ha ledarálhatok egyet-egyet közületek, de roppant frusztrál, ha hasonszõrû vagyok és a lomha tetvemet, egy gyors med szarba tiporja. (Tudom, megérdemlem, én mocskos tetvedék).
Volt már, hogy kellett hogy segítsenek az artyk (tudom noob vagyok), és volt, hogy én mentettem meg valamelyiket (még nagyobb noob vagyok).
Ilyen az élet...
... ha a tökéletes szórakozást keresném, azt hiszem inkább drogoznék... 😊))

fsb1000
Sajnos arról nincs 100%-os info, hogy az ingame max. XP kijelzés tartalmazza a század gyõzelemért járó bónust vagy sem.
Nem egyértelmû, mert pl. a prémszorzót igen, de az elsõ nyert csata szorzóját nem.
8.0-ban nem lesz ilyen gond, elég lesz elkérni a csata utáni infó táblát. Akkor is elõhozható, ha nem várjuk ki a csata végét.
Szóval javaslom az epénisz növelõ siteok kezelõinek, hogy novembertõl csak azt fogadják el hiteles eredménynek.

Maala
Venti nekem sincs (helyette Stabi van meg töltésgyorsító), inkább szerszámosláda. 😄

De nekem elég pontos azért...

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Nekem a T29 top ágyúja tud ilyet. És lassan is céloz. Igaz venti nincsen fent.

[HUN]Kami*, kiskami*

fsb1000
Az adatlapján 1984 max. XP szerepel IS-4-nél, de nem tudni ez prémes eredmény vagy sem.
Tehát 1322 a max XP-je ha prémes volt. Úgy látszik van aki meg tudja haladni az 1300-at.

Maala
Muhahaha. 😄

Már az orrtúrást? <#nyes>

(bocsi, nem lehetett kihagyni)

Én is biztos vagyok benne hogy csak provokáció.