World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A jelenséget ismerem, azért mégis gáz ha többet sebzek a Cromwellel mint a jagdpantherünk meg az is, is3. Na jó rossz példa, cromwell nagyon táp 😊

patchaou
Vegyesen, oldalról he, szembõl a nagyokra gold

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Már én is felfedeztem magamnak 😊
Csak golddal használod, vagy vegyesen? Nálam 10 AP, 10 HE, 22 gold a felállás egyelõre.

patchaou
Megvan az új tier5-ös troll!

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Mighty
Ez engem is bosszant, de nagyon. Legutóbb mines-on már facehugolunk ketten egy ellenséget, már csak egy lövés kell neki, de a saját arty csak odaver közénk egyet...

Az hogy te T8-as tankban többet kapsz, mint egy T9 vagy T10, nem véletlen. Az E4-emmel ha megszakadok, lövök 6000+ sebzést és kilövök 5-6 tankot, akkor örülök, ha kicsit több, mint 1000 XP-t kapok. T8-ban ennél rosszabb teljesítményért, lazán játszva kapod az 1200+ XP-t.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Írjam le megint? Kv4 lassú dög de odaértem, lõttem, 10 sec majdnem letelik ismét lõnék erre odacsap. Elsõ lövésnél is ott voltam az oldalában és bizony nem villogtatott hogy majd lövi.
Egyébként értem miért csinálta, beállt mind az 5 a sarokba aztán semmire nem tudtak lõni és nagyon akart már sebezni.
830 hp az olyan -40k credit?

Az meg hogy ismét a legtöbb xp-t kapom inkább egy szomorú dolog amit már sûrûn megfigyeltem, mostanában nagyon elszaporodott gyöngébb géppel jobb vagyok mint a nagyobbak. A játékosok minimális tudása fölhígul egyre jobban, voltak e75-ök a mi oldalunkon is de a 800-as eff miatt nem tudnak teljesíteni.

Ez a wg random.. óó dehogynem nézted😊

Effet sose néztem,nem hiszem hogy mák,ha rossz a kedvem szinte minden köröm elbaszom,ha jó akkor meg csodákra is képes vagyok.Ha meg olyan a hangulatom akkor t54-el leállok ökörködni.

Azt nem hangulatnak hívják hanem máknak... nem érdekel az eff az meg tudjuk mit jelent...

Ez egész egyszerûen egy másfajta arty használa, és valóban, az hogy vki értelmesebb vagy nem, itt jön ki. Hova áll, mit csinál.

De az hogy talál vagy nem és hogy mennyit sebez, nem az emberen múlik, nagyon nem.
Tehát a síkhülye csak annyi hátrányban van, hogy esetleg kevesebb potenciális célpontja van, mert rossz helyre állt. De pl campirovkán ez teljesen lényegtelen, mert csak az a barom nem dúskál a célpontokban, aki a ház mögé áll.

"Egy álló célt sík terepen minden idióta eltalál."

Pedig ez egyszerûen nem igaz. Vegyél egy replayt, nézd meg hogy hányszor lõsz mellé sík terepen álló célpontnak úgy, hogy minimumra szûkültél. Nem véletlen van szinten mindenkinek, aki egyéb tankkal 50-60-70%os hitratet produkál artyban 30-40 körül.

Egy idõ után ráérzel hogy mennyire kell elé lõni vagy merre fog haladni kb.És vannak arty célzó modok amik segítenek,mennyi idõ alatt ér oda az áldás,milyen dõlésszög mekkora területre hat a sebzés,stb.Utóbbit szeretem a legjobban,mert biztonságosabban tudom kiszedni tömegbõl az ellenséget.

Feldughatod a hit ratet meg az effet,nem tom mennyi az effem de ha olyan a hangulatom akkor 70-el robogó szarból is kilõlek a pálya másik végérõl.Máskor meg ötméterrõl nem talállak el.Arty accom nevét meg nem árulom el,nézd meg a másikat azon is van kettõ.

Ez a gold ammo tönkre vághatja a játékot!! Most ugyan én voltam a jobbik oldalon,de T8-10-ben ülve megölne a méreg hogy 1 koszos scout szivat !

Csata: Himmelsdorf 2012. november 20. 6:05:15
Jármû: VK 2801
Szerzett tapasztalat: 4 977 (3x szorzó a nap elsõ gyõztes csatájáért)
Szerzett kredit: 25 889
9 találat ment be 3125 hp sérüléssel!
Bár sokkal tapasztaltabbak vagytok mint én, de annyit artyztam én is már, hogy tudjam, hogy nincs igazad. Az artyval célozni nem annyit tesz hogy zöld a vonal, meg szûk a kör és csá. Nem sík a terep a játékban. Mozgó célpontnál számold a sebességét, a domborzat dõlését, a távolságodat a céltól, és megkapod kb hová kell célozni hogy találj is. Amit baromi sokat kell tanulni az a domborzat. Egy álló célt sík terepen minden idióta eltalál. De kalapom emelem az olyan elõtt aki kilõ a t54embõl mikoözben 50el cikázok. És bizony vannak ilyenek.

„vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse”

Valóban, bár nem is kimondottan ezt akartam cáfolni.
Inkább csak zavar a tény, hogy arty az egyetlen bûnbak, pont ezért, mert mindenki tud vele játszani. Nem azért írkálok, hogy márpedig akkor sincs igazad, végig láttam az érveid valóságtartalmát. Engem nem zavarnak a játékban jobban, mit bármi más, sõt így hogy viszonylag tudok is játszani nekem szórakoztató artyzni, márpedig én ezért játszom, hogy szórakozzak. (és ez nem azt jelenti, hogy kiemelkedõen játszom vele, de tudom 2 tank közül melyiket kell lõni, hogy segítsek a csapatnak) 😊
Amit irtal az teljesen igaz. A matek az matek, nincs ertelme vitatkozni rajta.
Viszont van artys es artys kozott kulonbseg. Par hete egy M40-es(ha jol tudom van ilyen) artyval maradtunk ketten 5 ellen Himmersdorfon. En T-54-gyel voltam akkor is. Az arty nem lapitott hanem jott utanam es td-kent hasznalva kilott harmat is az otbol es nyertunk. Nagyon jol tolta a srac. Ilyet ritkan latni toluk.
Megneztem a statjat es persze eleg kis szazalakban ment artyval es 1600 felett volt az effije.
Egy mikulastol ilyen ne varjon el az ember.

Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támadòt keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem àllásajánlat.

De az artis eredmények semmiféle profizmusra nem utalnak. Mind ugyanazok vagyunk 😄

No mind1, én is megyek aludni. Sztem számokkal egész jó megmutattam azt, amit egyébként tapasztalok én is: az hogy artyval találsz vagy nem csak és kizárólag a randomistennek köszönhetõ. És mint ilyen, ez játékosfüggetlen, azaz akár 50% eff különbségû játékosok is hozhatják ugyanazt.

Igy a kirívó damage hiánya nem az artizás nehézségét jelenti, hanem azt, hogy az artizás szerencsejáték, amit minden hülye tud. A nem hülye viszont tud nem artival is jól játszani.

Ugyan ez volt velem is. A bazisunkat foglalta egy 1300hp-s IS-7 en meg betamadtam egy 800 hp-s T-54-gyel. 1 vs. 1 csata es pattogtam az oldalarol is, de azert szedegedte le a hp-jat. Nekem maradt ugy 700 az IS-7-nek meg 200 hp-ja mikor a sajat artynk telibevert es megdoglottem. Mar vegjatek volt es ket artynk maradt meg a bazisunkat foglalo IS-7 aki be is huzta a csatat foglalassal. Azt hittem felrobbank mert volt 5 killem es meglett volna a csata meg a top gun is igy meg buko.
Kussolt is a buzi mikor osztottam chaten.
Ilyenkor ha lenne harom kivansagon az egyiket tuti elpocsekolnam arra, hogy teleportalodjak annak a marhanak a szobajaba ahol jatszik es....
Hogy nem artyzna tobbet abban biztos vagyok <#eplus2>

Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támad&#242;t keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem &#224;llásajánlat.

Nana, nem kenegetjük a szart. Esélyek:

a 400 effes arty jellegû ember bármikor átlõ a térkép túloldalára.

a 400 effes nem arty jellegû viszont szerinted hányszor jut el a térkép túloldalára, átjutva 10+ ellenséges tankon, és még rá is talál az artia...

Ez a két azonos skillt igénylõ dolog?

Attól profi, hogy ha lát 2 tankot egymás mellett el tudja dönteni melyiket kell sebezni, nem attól, hogy tud-e sebezni.
más én csak a franciával játszok az pontosabb és kevesebbet sebez, ez reális sztem
Attól profi hogy kb ugyanazt tudja mint mi, akik utáljuk az artikat? D

A szórást viszont nem látod, nem nyilvános adat, tuti hogy nem azonos 😊

De játtszunk a számokkal:

Szpecnyaz barátom (mert neki van GWTigere)

eff: 1276 Hitrate: 34% (!!!) de damage: 1735

te

eff: 1420 hitrate: 44% de damage 1669

Hiába jobb a hitrateod, nem kevéssel, a splash kompenzál, a végén szpecnyaz aki csak úgy halomba lövöldöz több damaget hozott ki.

Hogy lehet ez? Skill?

elõbb írta diego nem szeret aryzni nem érti annyira, lehet a srác az artyban profi
Már vége az arty-hétfõnek, le lehet zárni azzal a témát, hogy igen, artyban könnyebb, mert átlövöldözhetsz a map túloldalára. (Persze ha útban van egy hegy a 400 effes artys nem fog helyet változtatni, ezáltal lehet legközelebb már csak 300 méterrõl lát ellenfelet ahonnan már õt is látják, miközben ha normál tankban ülne és közel kerülne az ellenfélhez rá tudna célozni, még ha sík hülye a játékhoz akkor is a zöld kör lehet segítene, hogy ne lõjjön mellé. De ez lényegtelen. És az artyzni könnyebb,nem ugyanazt jelenti, hogy artyzni könnyû, mert ugye a 400 effes nem-arty jellegû tank úgyanúgy betévedhet a bázisra és kilõheti a 2500 effes artyt, akit otthagytak egyedül, mert a csapat többi tagja a map más részeit kénytelen védeni/támadni ugye. Kicsit fáradt vagyok ,de remélem azért még látszódik benne a logika).
Solten
Igy kellemesebb a vereseg... <#alien>

Defeat
Battle: Sand River 19 November 2012 23:46:23
Vehicle: T-50-2
Experience received: 921
Credits received: 21,493
Battle Achievements: Pascucci's medal

Saor Alba

a GWT lövegének pontossága (elvileg) 0.58, az S-51l 0.57. ez pont az S-51 felé kedvez

http://tinyurl.com/casual-scrub

Nézd, olyan embereknek rángattam elõ a statját akik közt 50% effi különbség van - és tudtommal Diegho ért is az artikhoz valamicskét.

Mivel magyarázod a szinte %ra azonos találati arányt és a nagyon hasonló sebzést?

Szívesen veszek bármi ötletet...

@R3nton: Én hoztam számokat, bizonyítsd az ellenkezõjét 😊

@casualscrub:direkt ugyanazt az artit vettem. a GWTigered hasonlítsd össze GWTiger eredményekkel.

ja csak ha a hülyegyerek áll a tankod mögött a térképen 600 effel artyban ki fog kapni a csapatod, ha meg mondjuk én akkor nyerni fogsz és én nem is vagyok olyan nagy artys, nem az arty dönti el, hanem a tankok, az arty csak támogat.
Nekem miért van akkor GWTigerrel 44%os hitrate-em és 1669 damage-em 1420 effi mellett?

ingame név: casual_scrub

http://tinyurl.com/casual-scrub

ez hülyeség, mert mindenkinek mással megy. Nekem 1380 körül van eff, de ah TD-vel tolnám zuhanna, mint állat. Én meddel szeretek, valaki az artyval jó és heavyvel szar, stílus kérdése.
De, pont errõl beszélünk hogy az utolsó hülyegyerek ugyanúgy leosztja a sebzést, mint a pro (lásd számpélda lenn). Rizikómentesen. A térkép túloldaláról.

És egy S51-bõl leosztott 2500 sebzés (aminek ugye a 30%os hitrate alapján kétharmada splash) szépen kiégeti a modulokat azokkal a 300-400as sebzésekkel. Aztán ha jön a telitalálat - ami nem a játékoson múlik - akkor piros pistike örjöng, hogy kicsapta a 2500effes IS7et.

Tehát: az artizáshoz nem kell skill, rzikómentes és bármilyen hülye kiüthet bárkit. Errõl beszélünk

Van számpélda is, élesben a szerverrõl:

Diegho - eff 1881 (istencsászár kategória). S51 hitrate: 30% Average damage: 1432

Lammaer - eff 1524 S51 hitrate: 31% Average damage: 1645

Prognet3 (random emberke az ignore listámról) eff 1210. S51 hitrate: 33% Average damage: 1545

Ezek után kérdezem, ki mit olvas ki a számokból?

Vajon köze van e a játékos skilljének ahhoz, hogy mennyi damaget oszt le az artyval?

ezek szerint mégsem olyan OP az arty 😛 😄
Egyébként nekem van egy elméletem, miért nincsen nagy average sebzésû arty player, vagy csak nagyon ritka mint a fehér holló (még Diegho se éri el a 2500-as átlagot az atomrakétavetõvel 😊, pedig 1900as az effje )

Ennek nem az az oka hogy artyzni nehéz vagy embertpróbáló feladat - egyszerûen a célkör túl nagy, és azon belül SEMMIVEL sem tudja befolyásolni az ember hogy pontosan hova csapódik be a skuló. Lehet akármilyen pró (lásd említett kolléga fenn, akinek a statjai impresszívek más tankban), szûkítheti minimumra a célkört, tehet fel modult akármit - az hogy talál e vagy sem, nem rajta múlik.
Nem véletlen a szar hitrate sem, szinte mindenkinél, akármilyen unikum az illetõ.

Ez viszont visszafelé és mûködik: Bénabéla ugyanúgy rá tudja vinni a célkeresztet az ellenséges tankra, felismeri hogy a csík zöld, rájött hogy megvárja míg szûkül és voila, klikk. Hogy talál e vagy sem, már nem rajta múlik.

Írtam egy számot, amúgy valószínûleg azért akarom lõni mert az a 3,hogy maradjunk a számnál, addig le se szarta én meg épp ráérek, és ez sokszor fordult már elõ. És ha én rányomom valakire az F2-t, azaz kiírja teamchannelre, hogy Veqtor's attacking XY, akkor õk miért fordulnak rá hirtelen és hagyják ott azt amit addig lõttek és facehugolják le. Arról volt szó hogy ellövöm magam MIELÕTT ráfekszik a többi... Tudod/tudjátok kimondottan nem érdekel hány debilt sebzek a csapatból, ha direkt rámásznak arra akit lazán el tudnék vinni egy lövéssel, õk meg még fél percig szenvednének vele. Nem fogok más célpontra célozni 15 seces aim timeal, ha már egyszer rányomtam, hogy lõni akarom és még senki sincs rajta (és valószínûleg már teljesen becéloztam, mivel arról beszélünk, hogy elõbb történt a lövésem, minthogy õk nekimennének. És nem, nem lövök olyanra aki már elõttem rámászott a célpontra, hogy direkt sebezzem, max oda célzok, ha látom hogy úgyis meg fog halni, és tudom hogy az az ellenfél taktikai szempontból jó lenne, ha nem élné túl. Ha meg egyedül is megöli akkor nem is foglalkozom velük. Nem is figyeltek arra amit írok, csak rátámadtok az egyetlen részletre,ami nem szimpatikus, ezért megéri szép hosszú mondatokba fogalmazni és nem csak odanyögni az információt.

"..aztán meg, ha már elõbb ellõttem magam és valamelyik sérül.." ezzel reméltem egyértelmû, hogy már elõbb ellõttem magam.
bujcsik555
Már bocs, de minek lõsz olyan targetet amit 3-an épp szétkapnak?

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

Azért a tankokban nincs teleport hogy csak úgy hirtelen ukmukfukk rajta teremjenek azon az ellenfélen. És amúgy is, azt az ellenfelet amit éppen 3-an filéznek közelrõl, te miért akarod lõni? Az már gyakorlatilag halott.

Nem akarom védeni, de ha már tényleg ellõtte magát és te utána facehugoltad le, ezért te is sérültél, akkor nem feltétlen õ a hibás, még akkor sem, ha te voltál a legjobb a csapatban. Legalábbis ,ha elõtte jelezte F2vel, hogy lõni szándékozik, akkor neked kellett volna távol maradni tõle, lehet trackelni is elég. Én sem szeretem pl T92vel, aminek nagy a splash, ha jelzem mit akarok lõni és direkt 3man nekimennek, aztán meg ha már elõbb ellõttem magam és valamelyik sérül a splashtõl én vagyok a hibás (persze nekem megy rá minden pénzem a kártérítésre).
Antimat
Izé, én nagyon zöldfülû (noob, amit akartok) vagyok, de azt hittem, ha végre lesz egy jó csatám, akkor kapok szép xp-t, de nem.
Ez így okés, mert persze plecsnim nem lett:

cyka blyat

Ugyan sok értelme nincs szidni az artyt mert semmi nem fog változni. A legutóbbi videóban ahol a ceo-val beszélgettek volt kérdés limitálják e az artyk számát csatánként, nos kijelentette biztos nem majd valahogy másképp balanceolnak.
Egyébként pont ma volt (ismét) kellemetlen élményem velük.

Kv4-el t9 csatában ruingberg. 5 vs. 5 arty (t6-t7). Bal oldalon csorgok szépen fölfelé, lövöldözök majd e75 szembejön. Próbálom hasban átlõni nem megy, gondoltam "lerusholom" és oldalba csak 2 lövés kell neki én maxon vagyok. Nos a hatalmas sebességemmel odaérek, lövésváltás, töltök lõnék megint majd saját artynk 830 hp-ra megcsap de kiszedi a 120 hp-s e75-öt is. Miután megjegyzést tettem még én voltam a hülye mert a shell már repült és amúgy is miért megyek neki?
Persze én kaptam a legtöbb xp-t õ meg a legkevesebbet, jól mutatott a 700/830 sebzése remélem sok mínuszra jött ki a t7 artyja.

ez a 7 éves fiam profilja, én csak idõnként játszok egyet-kettõt a tankjaival és jónak tûnt az elért eredmény, de látom ide moron vagyok

AMD X2 6000+, Radeon HD6750 1Gb, 2Gb ram.

Ott rontották el leginkább, hogy az MM szerint tier8 arty csak tier10 (10-12 battle tier vagymi) csatában lehet, így az összes artyval játszót besûríti a top tankos csatákba, márpedig randomban nem olyan sok a 10es mint a 9es, mert fenntarthatatlan. Nekem is van mostanában, hogy 1 percet kell sorban állni t92vel, hogy egyáltalán találjon megfelelõ csatát. MM változtatás elõtt azért 2 max 4 artys csaták voltak, ami azért emészthetõbb mint az 5-6 (az is volt, de ritkán). Persze a kisebb tankok szenvedtek, mert azokat könyebben egyhitelték a 8as artyk, de nekik mégsincs 30k repair costjuk. Korlátozni kéne a számukat max 3ra, és elviselhetõ lenne (igen 3, nem 2 mert kap a csapat 2 t92t 2 batchat arty ellen, és mindenki kihal mire harmadszor újratöltenek).
Az meg hogy folyton jösz a scouttal... jó esetben van 2-3 scout a túloldalon, de általában 1, sokszor még egy se. Hát tényleg, micsoda stressz az arty élete hogy attól az 1 tanktól kell félni. Húúú, micsoda kiszolgáltatottság.

"Az arty teljesen ki van szolgáltatva a csapatának, ha nem spotolnak neki, nem tud csinálni semmit"

Aha, és egy med tán tud vakon lõni? Vagy egy heavy? NEkik tán nem kell látni a célpontot? A mednek saját magának kell kispottolnia a célpontot, nemhogy a csapat nem segít, hanem még magát kell kockáztatni. És ugyan mondjál már nekem olyan csatát, hogyha a többi tank lõ valamire, akkor azokat a célpontokat az arti ne látná?
Amint elindul az adok kapok, az arty AUTOMATIKUSAN teli van célponttal, akármilyen gyökér a csapat. Tényleg marhára ki van szolgáltatva.

Értsd meg, még mindíg arról beszélek hogy egy artys rizikója a közelében sincs egy rendes frontline tankhoz képest. Nem véletlen hogy az esetek jelentõs többségében az arty döglik meg utóljára. Nyilván met annyira veszélyes az SPG élete.

jogos ,de ha kevesebb lenne beloluk azert meg ezzel a szarr mm-el is elhetobb lenne az elet.

Mas... Igazandibol azokkal a szitukkal van baj amikor van egy kiegyenlitett jo csata ,erre ott van a klasszikus artyboy t8 arty/4k battle/700eff/47% winrate ,500 csatankenti attlagsebzessel ,erre szerencseje van, elete csatajat vivja es le oneshottolja a 2 top tankotokat ,na akkor "nyihogsz" te is <#wave>
Mivel ebbol a jatekostipusbol rengeteg van ,ezert ez megtortenik velunk naponta tobbszor is ez a baj

config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU

Gratulálok!

wot nick: PsychoTrooper

De ez nem az artysok hibája, hanem a hülye MM-é. Az artysták is szoktak nyihogni, ha 3-nál többen vannak és õk sem azért tolnak artyt, hogy 15 arty legyen egy oldalon.