World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Count Adyn
Humorosból😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Akkor nem tudom, Lammaer az illetékes ebben.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

FAQ = Forbidden

You don't have permission to access /index.php on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
FAQ?

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

A régi tank ismertetõk amúgy elérhetõek még valahol?

Hmmmm, hiába formáztam meg szépen wordben, a fórum motor szépen összecsapta a szöveget.

Mivel mostanság sokan érdeklõdtek a SU-122-44rõl, gondoltam írok róla egy kis szösszenetet. Persze van egy olyan hátsó szándékom is a dologgal, hogy hátha sikerül feléleszteni a FAQ tankismertetõs részét.

A SU-122-44 egy T7-es prémium páncélvadász. Meglehetõsen impozáns értékekkel rendelkezik az adatlapja, ezért valószínûleg sokan szemezgetnek vele. Szóval gondoltam írok egy kis ismertetõt róla. A TD-k esetében a legfontosabb kérdés az, hogy vajon milyen tûzerõvel és álcával rendelkeznek? Tûzerõ tekintetében a a SU-122 mindent felülmúl amivel a saját tierjében találkozni tud. A szovjet ágról jól ismert 122mm-es D-25T ágyú erõsen TD változatát kapta meg fõ fegyverként. Mivel az ágyú TD változatáról van szó, ezért nyilván egy erõsen felfejlesztett verzióról van szó. Ennek a lövegnek a legmarkánsabb tulajdonsága a nagy alfa sebzés (390) és a kimagasló DPM. Ez az ágyú 6,7 másodperc alatt képes újra tölteni (rammer és venti segítségével persze), ez a 390-es sebzéssel párosítva elsöprõ tûzerõt biztosít a számára, tudomásom szerint ezt egyedül csak a SU-152 tudja überelni ebben a tierben (de csak egy minimális szinten). Viszont a jó DPM-ért cserébe vannak komoly hátrányai is ennek az ágyúnak. Az egyik az hosszú célzási idõ, a másik pedig az alacsony pontosság. A páncél átütési képesség átlagosnak mondható, saját tieren belül megfelelõ, viszont T8-9 csatákban már problémás. Álcázási képesség tekintetében is no.1 a saját területén a SU-122. Megfelelõ skill és felszerelés birtokában nagyon nehezen fogják kiszúrni. Persze nyilván nem árt a mapok ismerete, mert ismerni kell azokat a helyeket ahol el lehet bújni. Védettség terén viszont átlagosnak mondható. Olyan 175mm-ig még relatíve jól véd a front páncél, azon felül viszont csak elvétve pattannak le róla. Viszont cserébe a mozgékonyságunk szintén nagyon jó. Gyakorlatilag mindegyik heavy tanknál gyorsabb, meg még egy pár medet is képes leelõzni. A fordulékonysága szintén nagyon jó, így nem csak a heavyk, de még a medek nagy része se tudja közelharcban lefordulni, ami nem kis elõnyt jelent számunkra. Akkor most írnék pár szót arról hogy milyen taktikákat kövessünk. A jelenlegi tier rendszerben max T9ig kerülhetünk fel. De az esetek többségében T7 csatákba fogja bedobni a gép. Természetesen itt élvezhetjük a legnagyobb szabadságot. A mozgékonyságunk lehetõvé teszi hogy többféle, rugalmas taktikát alkalmazzunk. Fedezhetjük a támadó nehéz, vagy akár közepes tankjainkat, flankolhatunk, védhetjük a fontos pozíciókat. A lényeg az, hogy bármit is csinálunk, kerüljük el a közelharcot. Az alacsony HP miatt érdemes a lehetõ legtovább rejtve maradni és rajtaütésszerûen támadni, elvégre mennél tovább élünk, annál több sebzést tudunk bevinni. Igyekezzünk az ellenségtõl közép távolságba pozícionálni magunkat. Ilyen távon a löveg pontossága és átütése még elegendõ, próbálkozhatunk távolabbról is, de ott már érezhetõen csökken a hatékonyságunk. Közelrõl pedig tényleg csak akkor próbálkozzunk ha több heavy tank is van elõttünk akik felveszik a sebzést, meg esetleg van való jó kis bokrunk ami mögött nem szúrnak ki. Nagyobb tierû csatákban fokozottan érvényesek a fent leírtak. Törekedni kell arra hogy mindig biztonságban legyünk, különben 2 lövésbõl fognak végezni velünk. Mivel sok tankot csak nehezen (vagy sehogy) tudunk T8-9ben átütni, muszáj próbálkozni a flankolással. Elvégre egy oldalba támadott E75bõl szép kis bevételünk lesz a csata végén. Szóval összefoglalva az eddigieket: a camó a SU-122 fõ páncélja, használjuk ki! Igyekezzünk közepes távolságból osztani, csak weak spotokra célozzunk, használjuk ki a mozgékonyságunkat. Ha mindent jól csinál a játékos, akkor eléri csata végére a 1500-2000 sebzést legalább. Ezzel kb, nettó 40-50K kreditet kereshetünk. Szóval ez elmarad a T8 prém tankokétól, de a fun faktor viszont jóval nagyobb. Viszont, fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezt a tankot nem javaslom kezdõ játékosoknak. Hiába számít ez egy OP TD-nek, igényli azt, hogy a használója ismerje az ellenséges tankok weak spotjait (elvégre a gyenge átütés és alacsony pontosság elég nagy handicap), újratöltési idejét, tudnia kell megfelelõen helyezkedni. Ezek pedig tipikusan olyan dolgok amiknek az elsajátításához kell pár ezer lejátszott csata. Persze akik rendelkeznek a megfelelõ rutinnal, azoknak nyugodtan ajánlom beszerzésre ezt a tankot.
Ajánlott felszerelés: rammer, venti, célzás gyorsító, álcaháló
Ajánlott crew skillek: 6. érzék, camo (ez a kettõ a legfontosabb!), ha ezek megvannak akkor BiA, snap shot. Majd ha ezek megvannak akkor jöhet a repair skill.
Elõnyök: kiváló DPM, álca és mozgékonyság
Hátrányok: könnyen kap modul és crew sérülést, pontatlan ágyú, kicsi oldal irányú ágyú kitéríthetõség + hosszú célzási idõ, nagyobb tierben alacsony páncélátütési képesség
Értékelés:
Álcázás: Kiváló
Védettség: Átlagos
Tûzerõ: Kiváló
Mozgékonyság: Jó

középen van egy hegy oda érdemes menni hátba lõni a heavyket akik igyekeznek a déli részre, illetve a többiek ha északon spotolnak akkor oda is lehet lõni. Annyira kell figyelni, hogy az északról jövõ medek, TD-k ne lõjennek szét, amúgy arty védett + ha valami gáz van, akkor be lehet gurulni oda a tó mellé.
popey8
Ez szerintem úgy volt, ahogy én is szoktam javítani, gyógyítani. Ctrl és katt a sérült modulon vagy legényen. Így gyorsabb a javítás, mert nem kell a billentyûzeten számokat keresgetni, nyomogatni. A replay miatt nem látszik a kurzor, asszem.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Jó kis videó volt, köszi!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy amikor elõtték a lövészedet, akkor nyomtad a javítócsomagot, de nem kellett választani, hogy kit gyógyítasz(ugye más sérült nem volt), automatikusan gyógyított.
Ez csak a replay miatt nem látszott, hogy ki kellett választani a drivert, vagy beállítás kérdése valahol?
Mert nekem akkor is mindig meg kell nyomni az "almenüben" a számot, ha csak egy valami sérült.

Remélem érthetõ, hogy mit szeretnék kérdezni. köszi

Az a bajom mindkét hellyel, hogy ha beüt a kaki, pont oldalba-hátba tudnak lõni, anélkül, hogy rendesen vissza tudnék vonulni. Max le a tópartra, vagy teljesen menekülõre kell fognom, amikor megint csak szabadon abuzálhatnak hátulról.

Szerintem középre (E5), vagy a hegy lábához (B7).

wot nick: PsychoTrooper

Hogy témába vágjak. Fjordon meddel bal oldalon indulva merre érdemes menni szerintetek? Jobb oldalról teljesen világos, hogy mit kell csinálni, de a bal oldalról indulva általában teljesen ötlettelen vagyok.

Mondjuk, biztos dobott az élményen, hogy elég sok modul megvolt már a KT-rõl, és egyéb tankokról!
Majd meglátom, valószínûleg úgyis ki fogom fejleszteni, mert P-vel mászkálgatok. Kösz oda is.

Na akkor majd én írok szépeket..😄 Nekem nagyon bejött a kis VK! Nagy alekosz már annyira nem, de az sem volt vészes!

Lényeg a lényeg, hogy én adnék egy esélyt neki, nagyon mozgékony, jó az ágyúja, frontja is tud pattogni, ha jól használod. És nem mellesleg nagyon jól néz ki! 😛

Én nagyon élveztem, csak félig meddig medként kell használni!
Aztán az elsõ reakció, hogy valamelyik csapattárs kilövi.

Pedig milyen sokan szokták. <#vigyor2>

CW-ra hívtak egyébként már nem egyszer, de én még kevésnek érzem magam ehhez. Fõleg úgy, hogy még a szakaszt se próbáltam és eddig csak a saját szórakoztatásomból játszottam a játékot. Persze nyilván egyszerûbbé teszi valamilyen szinten az együttmûködés a csatát, de a csajom öccsén kívül eddig még nem leltem más partnerre ebben. Õ meg most kezdte 2 napja egy Loltraktorral, csak nem viszem be egy tier 7-es csatába a komát <#hehe>

Remélem német crew lesz hozzá, és nem valami curry-fejû istenverése.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

A Tiger ki van már fejlesztve, ezért is kérdeztem, hogy inkább hanyagoljam azt az ágat, vagy se. VK-hoz kell még pár ezer tp, de valószínûleg hanyagolni fogom, mert már az adatok alapján se tetszik, ráadásul megerõsítést is kaptam, hogy egy sapka fos 😊
Kösz!

Master91
Indienpanzer is being supertested.

Estére valszeg már lesz kép is róla <#finom>
pointer4
Mentem pár kört vele 😄
<#eljen> Szép kis kör volt. 😊

Nyilván azért van hanyagolva mert simán a leggyengébb a tierjén belül. Én inkább átmennék a sima Tigerre (szerintem a Tiger P-rõl megoldható a dolog), meg a ferdire. Igaz hogy a Tiger gyengébb mint a P, de az utána lévõ KT és E5 bõven kárpótol majd. Meg igazából az E100 se rossz full golddal. Meg még CW-re is van némi esélye bekerülni a beépített mapokon.

Comet-rõl vélemény? Most szereztem meg, a Cromvell az egy igazi FUN gép volt, remélem ez is hasonló lesz. Remélem van valakinek tapasztalata vele.
pointer4
Randomban, azért lehet vele jókat trollkodni 😄
A Tiger P után még nem a hátultornyos VK jön, bár az utánalévõ mégúgy sem tetszik, mint ez.
Az a baj, hogy a 7-es tier után nem néztem nagyon tovább, csak azt láttam, hogy elég nagy divat a Királytigró kifejlesztése, VK-val meg elég ritkán találkozok. Biztos van oka, hogy ennyire hanyagolják a VK-kat, de ez annyira nem lehet mérvadó, amiket felsoroltam.

tényleg mi lett a jó kis (8 kill/match) FCM statoddal? <#vigyor><#miaz>

mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor

Én is így gondolkodtam,teszten próbálgattam az ágyúkat meg a terhelését is,direkt,hogy mi fér rá hogyan,és van 36ezer Xp free-ben a célra...
én ám <#nezze>
jobban járunk mintha te kezdenél el okoskodni <#hehe>

persze😄 miért szerinted érdemes kihúzni azt a szart? 😄 Hátultoronyos VK-t is szidni szokták a bokrot. Maus meg...CW-n keveset használják, lassú dög, ugyan a páncélja jó, de nyitott mapon vége a dalnak
pointer4
Majd pont te fogod megmondani 😛
"tipp a T7-hez (WZ-131): elõször kezdjétek el kifejleszteni az ágyúkat (egészen a 4.-ig, a 85mm-esig), aztán lánctalp, motor, majd rádió. ha ez meg van fejlesszétek ki a 100mm gunt hozzá, de ne vegyétek meg, mert a 85mm-es gunnal sokkal jobban használható a cucc, viszont a WZ132-nél úgyis muszáj lesz kifejleszteni. a 85mm-esnek ügye 159-es átütése van, ami azért már sok mindent át visz, ha pedig nagyon muszáj, el lehet lõni 4-5 goldot, ami még az IS-7(!) frontját is viszi. emellett sokkal gyorsabban szûkül és nagyon durva RoFja van."

59-16...
Megvettem a Wz-131-et,de kitaláltam,hogy még megtartom emezt és kihúzom rajta a top rádiót,a Wz-be nem vettem se legénységet se semmit,üresen áll...azóta egy kört nem nyertem,vicc.
Azt hozzátenném, hogy csak adatokat tudok róla, meg 1-2 videót néztem, sose próbáltam teszten, vagy ilyesmi, ezért érdekelne olyan ember véleménye, akinek volt már ez a tank.

Merthogy?

hallottam hogy a vk4502A prém lesz a jövõben <#mf1><#eplus2><#action><#banplz>menj csak rá
13 90-es videó.

szerintem nem érdemes
na de én most lépek kóbászt tõteni meg beverni fél liter almapálinkát 😄
jó gamet mindenkinek!!!!

(Tessellia este hazajövök és ha nem csinálok 10 top gunt egyhuzamban PZ3/4el akkor kapni fogsz<#hehe>)
hát mostanában nem mentem vele, de azért nem mindig acélfal 😄
ez egy jól kifogott kör lett, ezért is tettem fel...
ha béna a csapat akkor szívás, mert hiába az iszonyat páncél, szar a mobilitás... bejön mellém 2 med és nekem annyi 😊

de ezek ellenére nagyon szeretem 😄
jó csapat kell hozzá és jó map 😊
himmelsdofron halál utcában beforgatod akkor semmi nem lövi át 😄
ez így szokott lenni 😄
bírom amikor pár 600-800 effis 2-3k csatás emberek oktatnak ki 😄

annál már csak a noob platoonokat bírom jobban :S
múltkor 3×löwe... mind3 0k csatás és hármójuknak összesen nem volt 1000 effijük.... és õk voltak a top tierek 😊
3an összehoztak talán 600 sebzést 😄

lehetne valami csatalimit tier8ra... mondjuk2000 csata, de persze ilyen sosem lesz :S
Szerintetek érdemes Tiger P után tovább menni? Magával ezzel a tankkal(Tiger P) nincs bajom(bár az utóbbi csatákban rám jár a rudi), de a következõ VK elég trének tûnik. Tiger P-vel is ott lövöldözöm, ahol akarom, gyenge pont szinte mindenhol van rajta, túró a front páncél is.
Vélemény?

Épp írni is akartam,hogy a tiger milyen könnyen vitt be 2x a kupolába,mert az manapság nem is olyan könnyû már😊 tényleg csak ha a legtetejét lövöd <#mf1>akkor sebez be ott is ,hihetetlen ez a tank tényleg,nameg te jól is forgatod a vasta!gondolom minden vagy legalább is minden 2. gyõztes kör egy acélfal vele mi ?
Ja és 88%-os legénység volt a Löwében...

Tök jó úgy harcolni hogy egy 2 fõs type platoon végig nooboz.... természetesen rég meghaltak mint a szar..... én egy szardarab Löwe-vel ST1/T32/T34/34 ellen hozzam le a meccset még a végén szétkapom 1v1-ben az ST1-et 100 HP-ja maradt.. az is no comment mert az két utolsó lövésem pattant onnan ahol elõtte 5X átlõttem ..

Csata végén kiderül hogy ez a két retardált sebzett 2400 együtt míg én 4000 egyedül... mi a faszra ugat??? 1000 eff 981 csata de typet azt vett? Mikor megkérdeztem mire veri magát meg mennyi az eff akkor természetesen én voltam a STAT KURVA???? na lol.... õk királyak voltak 1200-as damage 0 killel😄DDDDDDDDDD faszom a sok szartakonyba...

Defeat! Map: Erlenberg 2013. február 27. 11:31:09
Vehicle: Löwe
Exp: 1 042 + Credits: 98 836 (Fine: 135) Badge: StatWhore

igaz a videó csalóka mert még az erõsítése elõtt készült 😊
azóta a tornyon lévõ kis kupolát még t8al is nehéz átlõni olyan erõs lett :S

az egész tank lényege hogy FULLOSAN, nem szabad vele nagyon elõre menni! nem szabad magad mellé beengedi senkit! mindig be kell forgatni kicsit! CO2 tartály kötelezõ rá különben égni fogsz mint Reichstag!
a 107es gunja kegyetlen jó, igaz lassan tölt, de pontos és visz mindent 😊
jó kezekben ez a tank nehéz eset 😄
nézd meg az új tier7 mediumokat, t-34-1 gyakorlatilag superior ahhoz a vk foshoz képest, mintha nem is egy tier lenne a két tank 😄