World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A WoT Wikiben eddig is benne voltak az ágyúk kitéríthetõségi adatai?
Mert én csak most vettem észre, és úgy örülök neki, mint majom a farkának 😄

*jobb oldalon sry

Origin:FLASHP0INTER WOT:flashpointer WT GF:flashpointer

"Tapasztalat átváltása" gombot keresd meg alulról a második bal oldalon asszem.
Kiveszed a pipát atöbbi tank elõl amit meg át szeretnél váltani bepipálod.
Arany kell hozzá....

GaBenc
Ez ok. De a hogyan érdekelne. Mert hogy nekem nem dobja fel ezt az opciot. Nekem is van 300 aranyam mint minden lownak, de hogyan használjam?

Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?

Roger6
A gyújtás minden egyes sebzése kritikus találatnak számít. Én egy IS-t lõttem meg egy lövéssel, egyetlen találat, 1.000 + dmg, 12 kritikus találat.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Már mondták hogy aranyért ha elite a jármûved átrakhatod,de csak aranyért,ha nincs rá aranyad akkor bukta.

na mivan srácok? 😄 1 napig nem voltam tankosban és behal ez a szar? 😄
GaBenc
Nem , nem. Nekem magyar ez az izé...
Szóval a "Fejlesztési" mit tudom én micsodát hogy lehet menteni? Mert hogy van benne 29xxx, és nem a hangyák hordták össze. Rengeteg vesztes csata van benne. <#vigyor5>

már a eu2 is jó

akkor azért mert én csak az eu2-t próbáltam 😊

EU1 jó EU2 karbantartás.Bár EU1 sem jó,mert a játékosok 99%-a idióta barom állat.

MOst?Mindig,8.5 óta nincs kedvem játszani,mert szánalmasan sok a hülye.T10 csatában az elsõ percben meghal a csapat háromnegyede.Tier 6-nál nagyobb tankot nincs kedvem elõvenni,kicsi scoutokkal megyek pár kört oszt kész.Pedig kéne pár T8-T9 tankomnak az xp de egyszerûen lehetetlen nem hülye csapatot kifogni.

engem meg nem enged be mert azt írja h a szerver ideiglenesen nem elérhetõ tervezett karbantartás miatt...

Nálam semmi gond,megy a játék.
ennyi mocskos babuint mint most.....

Gondolom Vk3002DB-re,de az úgyis zsákutca volt szóval sokat nem vesztettél.

Hello. Nem tudja valaki hogy a mostani tervezett karbantartást mikor is jelentették be? mert én nem láttam egyszer sem errõl hírt. :/

Np velem is megesik 😉

benéztem reggel van😊

"Rendes xp-t" is lehet konvertálni.....

GaBenc
Legyen. Akkor nem a Tiger P. De valamire gyûjtögettem és most azt elszedték. A lények, hogy beragadtam a tapasztalati pontokkal. Mivel én egy (megy, lõ, madár) játékos vagyok, ezért kérdeztem. :-D

Azt mégis hogyan?😄 nem free hanem rendes a tankban levõ XP....

Tono34
Alacsony tierben én is a jobbakat lövöm, ha nem kell máshová támogatás.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Max arannyal átváltod,mást nem tehetsz...
Van mikor a WG átpakolja az Xp-t variáláskor,de most nem volt ilyen.
Akkor jól éreztem, hogy van ilyen. Jó kérdés, hogy ez mennyire korrekt. Valahol az XVM is szürke dolog szerintem a WoT-ban, mondjuk pl. ezért is. Kíváncsi lennék ha mondjuk gyengébb játékos felhasználójával játszanék vajon jobban menne a játék is? :-)

Amúgy igen, a T5-nek sajnos ez a "kompenzációja" az artykért, hogy ott a cap szót is kevesen ismerik és gyanítom sokan nem is néznek a térképre a meccs folyamán. Kis térképeket jó játékos le tud hozni, de nagyokat nem, mert nem ér vissza fõleg nehéztankkal a bázisát védeni.

oneal1
azzal a döggel lehet is😄

!Forza Ferrari!

Tiger P-t eddig sem lehetett kifejleszteni VK36 H-ból.Vagy csak nekem nem engedte.De tudtommal már réges rég a vk 30P-bõl lehet kifejleszteni.Nekem kivan fejlesztve mindkét ág,és ha emlékezetem nem csal Tiger P-t sosem lehetett VK 36H-ból kifejleszteni.

GaBenc
Srácok a tapasztalati pontokat meg lehet valahogy menteni? Ezzel a VK 36.01 (H) meg vagyok szopatva. Ki akartam termelni a Tiger P is. Mivel megvariálták, így beragadt 29xxx pont. Meg lehet ezt menteni?

Trentaro
Én húzok most kicsi arty-t is, alacsony tierû csatákban már az elején megnézem kik az ellenfél jó játékosai és milyen tankkal vajon merre mennek majd és direkt az 1200eff felettiekre vadászok mert õk mondjuk tier 5-ben akár egyedül is letudják hozni a meccset.

Ez a módszer kétségkívül hatékony, mert egy pro felér 10 pirossal. Viszont ezt nem tehetném xvm nélkül, ott a tank csak tank lenne, nem látszódna a játékos skill-je, max a klánosokra vagy platoonokra tudnék koncentrálni.

Szóval, szerintetek mennyire fer ez a effi alapján történõ célpontkeresés?

(Mivel csinálom, számomra nyilván belefér)

Nem biztos, hogy nincs igazam...

GaBenc
Hát nekem nagyon fura lett ez a 8.5. Olyan érzés mintha kevesebbet sebezne, nem igazán úgy megy mint a 8.4-el. De ezt nem tudom egy adott tankra fogni (nerf vagy valami), olyan általános érzet. Van még valakinél ilyen? Vagy csak meg kell tanulni játszani?

Csak 10 kritikus sebzést okoztam szerencsétlennek...1 lövésbõl:

Igaz fel is gyulladt,de akkor is,mi mûködhetett még a tankjában rendeltetés szerûen?
T5-ben meg sok a toronyforgató kezdõ. Tegnap nagyon kiakadtam egy 9 meccs 9 vereséges széria után (E-50 + Jagdtiger). Olyanokat láttam, hogy nem igaz. Elképesztõ, hogy 24k meccs után 124 effije legyen valakinek aki ráadásul nem is bot. Ennek ellenére szeretem ezt a játékot, de egyre nehezebb belõni azt a szintet nekem ahol élvezem is. T2-ben aljas módon gyalázok, két kör után megunom. T5-T7-ben megõrülök a kezdõktõl, T9- artypara.
"Amúgy mostanában két 5-ös tankot is húzok és azt vettem észre, hogy nagyon sok csatámban nincs arty. "

T5-T7 környékén nagyon gyakori az artimentes meccs, mostanában több "kollégával" lebzselünk azokban a tierekben, van olyan aki T7 fölé nem is nagyon megy mert minek.

Ha belegondolsz, ebben a közepes tierben is megvan minden ami a nagy tierben lenne (a KV1S a 122essel pl ebben a tierben a BL10 😊, a KV3 a Maus ), viszont nincsenek atombombát lövõ artik, és prémium nélkül is kényelmesen eljátszogat az ember.

Tény, érthetõ okokból sokkal több a tapasztalatlan játékos (alacsony eff ÉS kevés lejátszott csata), de ennek megvannak az elõnyei is a hátrányok mellett. Plusz aki 1-2Ks low effes az nagy eséllyel csak tapasztalatlan....

Isten hozott a függõk közt.

Javaslom nyálazd át a FAQ-t, ott virit fenn szép nagy zöld betûkkel a bannerben. Amit érzel az normális, mind átestünk ezen, és van pár tipp ami segíthet 😊

Én végül mégis az 50 100-at próbálom meg, nekem a T69 penje kevésnek tûnik. Pontosabban játszottam én nagyon sokat T-44-el, tudom használni a kisebb átütésû ágyúkat is, de mondjuk 4-bõl csak 2 sebez, akkor igazából semmire nem használtam az autoloadert. Ennek szerint egyszerû magyarázata annyi, hogy egyrészt kevésbé pontos a T69 ágyúja, másrészt ugye ha valaki azzal van elfoglalva, hogy kerülgeti az ellent és táraz kevésbé tud célozni. Míg T-44-el minden lövés elõtt gondosabban céloz az ember. Szóval valahogy teszten nekem jobban ment az 50 100-al. Majd meglátjuk élesben is tetszeni fog-e, ha nem akkor lehet belevágok a T69-be is.

Amúgy mostanában két 5-ös tankot is húzok és azt vettem észre, hogy nagyon sok csatámban nincs arty. Mondjuk 3-ból vagy 4-bõl 1-szer tuti nincs. Míg T10-ben nem emlékszem mikor voltam olyan csatában, ahol ne lett volna legalább 3 oldalanként. Ti emlékeztek randomban olyan csatára, amikor T10-ben ne lett volna arty? És meg kell mondanom hihetetlen jó csaták az arty nélküliek, nem használok XVM-et, de van egy olyan érzésem, hogy a jó artys T10-ben már nézi azt, hogy a jobb játékost lõje és ne a gyengébbet, T5-ben ez nem jellemzõ. Megszoktam már az arty-kat, elfogadtam, hogy a játék része, de hihetetlen jó csaták vannak nélkülük. Szerintem ha kivennék õket és kicsit gyengítenék a betonpáncélú TD-ket nagyon sokat javulhatna a játékélmény.

Randomban nincs csapatmunka általában.
Van aki a többi játékost kilöki lökdösi fedezéknek használja...stb

Jakuza1
1. kerdesre a valasz. A HE (High Explosive) loszert inkabb csak adott esetekben erdemes hasznalni, altalaban jobbaz AP vagy a premium ammo. Pl ilyen, ha az ellennek nagyon alacsony a HP-je, nyitott jarmunel etc

Az esetek tobbsegeben kisebbet sebez az AP-nel.

2. A "valószinüsithetõ elszenvedett sebzés" (nem tudom ezt milyen csehszlovak muki forditotta 😛) A loveseket amit kaptal annak az effektive erteke. Tehat ha mindegyik loves sebezne, akkor annyi serulest okozott volna. De mivel van ami pl lepattan, nem megy at a pancelon stb. es azoknak az erteket is az effektive ertekhez szamoljak.

3. Megint csak a loszerekre a valasz.
Ha megnezed valamelyik fegyvered adatlapjat akkor latni fogsz olyan erteket, hogy Average penetration, Average damage

Az atlag penetration erteke oda van irva mindegyik ammoval, amelyiket hasznalni lehet bennuk.
Peldanak ittvan pl a Su-100Y agyuja.

Average penetration: 196/171/65 (a szamok a loszer tipusokat jelolik)

Tehat: AP 196 penetration (+- random 25%)
gold vagy premium ammo 171 (+-random 25%)
HE ammo 65 (+-random 25%)

Ez egy kiveteles eset, mert altalaban a premium ammo penetrationja magasabb, de itt azert van mashogy mert nagyobb sebzest okoz ennel a tipusnal a premium loszer. (altalaban ez sem igy van)

Average damage:
440/510/580

Itt ugyanez a helyzet. Az elsoaz AP loszer sebzes, a masodik a premium loszr es a harmadik a HE loszer.

A bokrokrol pedig.
Ha az bokor mogott nyilt terep van akkor, ertelemszeruen ha moge allsz akkor te alcazva leszel es kilatsz ameddig tudsz. Ha tobb bokor van akkor mar nem ilyen egyszeru a helyzet, mert akovetkezo masik bokor mar az ellenfelet is takarhatja 😛

Itt olvasgathatsz a battle mechanikakrol : http://wiki.worldoftanks.com/Battle_Mechanics

mijki
Ez az álca festés nagyon baba. 😊

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Ez elég kivételes eset volt, gondolom ez a face-to-face csata nem túl gyakori. Távolról meg már annak is örülök, ha eltalálok valakit, nem hogy még célozzak is valahová. Arra még nem jöttem rá hogy milyen megfontolásból oszt be tier1-es tankkal, mert volt olyan hogy 4 egymást követõ csatában voltam felváltva tier1 és tier2-es csoportban. Ráadásul asszem harmadik tier2-es szereplésemen csoport második lettem 3 killel. Hárman fogtak össze hogy leszedjenek a végén. Jó móka volt.
Igazából a 3 nap arra elég volt hogy az összes tier1-es tankor kipróbáljam, mindegyikhez ki van lockolva az összes fejlesztés, most már a legénység kapja elvileg az xp-t. Felmerült bennem pár kérdés. Elolvastam a láthatósági/álcázási rendszer leirását. A bokor elvileg csökkenti a látótávolságot, tehát ha mögé állok, nehezebben vesznek észre. De elvileg az én látótávolságomat is csökkenti, nem?
Próbálgattam pár kombinációt, az alap tankok közül nem találtam olyat ami használhatatlan, a saját csoportjában mind elég jó. Azon gondolkodtam, hogy józan paraszti ész szerint a páncélátütés a távolsággal csökken. Ezért van hogy messzirõl sokszor pattan a töltet. Viszont közelharcban nem jobban megéri a repeszt használni? Mert ha jól számoltam, a sima repesz is átviszi az összes tier1-es tank páncélját, viszont nagyobbat sebez mint az AP lõszer. A gyorstüzelõ fegyverek am nagyon nem jöttek be, ezért is bánom hogy az elsõ t2-es tanom a pz2-es lett. Itt már rengeteg lepattanó lövedék van, alig játszottam pár kört, de volt olyan hogy egy meccs alatt három társamnak is lett hidegvérû medálja. Többek közt ezt sem igazán értem, volt már hogy a meccs végi összesitésben szerepelt hogy kritikus találatom volt, de nem sebzett.
Igazából a sebzõdés nagy részét is a saját bõrömön tapasztaltam ki, nyilván nem mindegy hogy hol találnak el. Volt olyan hogy sebeztek rajtam 50%-t, de a tank nem szenvedett semmi kárt, de ha pl a lõszertárolót találják el, akkor is van % rá hogy felrobban e a lõszer vagy sem. Láttam már olyat hogy valakinek telibekapták, be is villant a lõszer jelzés és 170 körül sebzõdött. De pl ezt se értem, a meccs végi táblázatban szerepel hogy olyan tétel hogy "valószinüsithetõ elszenvedett sebzés" vagy valami hasonló. Ez mit jelent? Mert az egyik "hidegvérû" játékosnál ez az érték 2000 fölött volt, annyi sebzéssel meg a fél csapatot ki lehetne lõni.
Még egy kérdésem lenne a lõszerekkel kapcsolatban. A boltban lehet venni, AP meg repesz van normál árban, meg van a kumulativ aminek elég horror ára van. A kérdésem az lenne, hogy annyi lõszer fogy a készletembõl, amennyit ellövök? Vagy ha pl kilövik a tankot akkor elveszik az összes? Mármint ami a tankban volt. Ez azért lenne fontos, mert 60 lõszert tudok elvinni, de még a felét se lövöm el soha, tehát feleslegesnek tartom hogy annyit cipeljek. Még a játék elején volt egyszer olyan hogy lõszer nélkül indultam el, de akkor is próbáltam hasznossá tenni magam, beálltam más elé hogy magamra vonjam a tüzet, sajnos sokszor elég lámák a társak legutóbb is hárman mentünk egy tankra, egyik társam lõtte, mondom megyek másik oldalról, közben mögöttem jött a harmadik tank. Erre rám lõtt, de a két társamnak nem volt annyi esze hogy kihasználják hogy velem van elfoglalva, megvárták mig kilõ engem, aztán kiszedte a mögöttem jövõt is (persze akkor jutott eszébe kimászni a takarásból, mikor meghaltam) és a túloldalon lévõt is megsebezte.
Jakuza1
Meg kell tanulnia weakspotjaikat a tankoknak.
Egy kis kiindulopont szamodra :http://www.wotdb.info/

Ha raklikkelsz valamelyik tankra, akkor a Vulnerability menuben megtudod ezeket nezni.
Amugy meg kezdo vagy kis tankokkal gyenge,tapasztalatlan legenyseggel, ami eleve nagy hatrany, hiszen emiatt kisebb a latotav,lassabban toltesz, rosszabba tank sebessege, iranyithatosaga stb.

Azért vicces ez a játék. 3 napos kezdõ vagyok, tier2-ben bénázok éppen egy pz2-essel, de már megbántam ezerszer. Belém jött egy T18, megsoroztam a kis 27 milissel, most már kb tudom milyen érzés lehetett Shermannal Tigrisre vadászni. És a poén: vége a meccsnek és kaptam egy kiváló meg egy elit lövész elismerést. lol

Elõtte az is tetszett, tier1-es harckocsival bedobott egy tier2-es játékba. Egy lövéssel sebeztem 170-t, máskor meg a saját csoportban 50m-rõl nem tudom kilõni ellenfelet. Hihetetlen, mennyi múlik a szerencsén.
Jakuza1
Esetleg probad meg ezzel az xvm configgal. (A regit nevezd at)
http://www.imbateam.pl/aslains/configs/EN/Aslains_XVM_config_2.7.1_player_name_EN.zip

Szóval hogy állíthatom vissza az XVM WN6 statot?

Úgyis vissza fogsz nézni, mert az a verzió bugos 😄

Szóval ITT a jó, és bocsi a tévedésért.
Jaj de jó, köszi! Végre van hangja a tankoknak. Eddig olyan volt, mint a mi régi 60 éves szõlõdarálónk hangját hallani.

Esetleg nem tudsz egy jól mûködõ szolid hangár órát? Olyat mint ami a wot infon volt. Mert az nem mûködik a 8.5-tel.

Solten
Siemka kurwa pistolet!

Saor Alba

Antimat
Van itt a topikban is 1-2 ember, aki ezzel a trollgunnal vitte végig a t-43-at szvsz.

cyka blyat

Antimat
Ez tegnap volt vagy ma? Gondolom tegnap, a 0.8.5.-re történt frissítés után (legalábbis a gyér játékosszámból)
Mert szerintem a tegnap frissítés utáni volt a "rendes", aznapi duplázód, aztán tegnap este 9 után volt a mai, azt sikerült nekem is megcsinálni, és most este meg már a holnapi van terítéken.

cyka blyat

közbe látom a beszédet róla 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

1st W reset mikor van?

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873