World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Koridor
Arra már nem emlékszem hogy 0-ás vagy no penes, ez a két eset is csak azért maradt meg bennem mert eluszott rajta a csata.

Egy öreg laptop-om van és Replay-töl kifeszkik.

Az élettartam az amit én is szeretnék tudni. 😊 Errõl nem nagyon van adat. A Kwk42-nél 2000-3000 lövést írnak lõszerektõl függõen.

Hajóágyúkét valamelyest lehet tudni. Itt lehet megnézni. A nagy 12"+ kaliberû hajóágyúk 200-300 maximum 400 lövést bírtak. A közepes 8-10"-esek 400-800, a kisebb 4-6"-esek 1000-2000 lövést. A szárazföldi páncéltörõ lövegek ezeknél kevesebbet tudhattak.

A simacsövû lövegekhez már nem volt/nincs "normál" AP, azokhoz csak ûrméret alatti, HEAT esetleg HESH lõszerek voltak (meg a nem páncéltörõ lõszerek). Az orosz 125 mm-es löveg 1966-os verziójának 350 lövés volt az élettartama, ezt az újabb verziókkal mára 1200-ra sikerült növelni. A haditechnika topikban a Leo 2 120 mm-es lövegével kapcsolatban ilyen 250-es élettartam került szóba, ami annyira kevés, hogy már alig hihetõ kategria.

Nekem technikai szempontból a tier 9-10 lövegek átvariálása hiányzik. Meg persze az ehhez tartozó tech tree modosítások. A mostani tech treek neken nem nagyon tetszenek.
De ez se fog megvalósulni. Kijelentették, hogy nem lesznek olyan átvariálások mint amilyen az amerikai/orosz nehéz ág átvariálása volt. Pedig olyan mértékûek kellenének.
Ne keverd össze, a nulla sebzés az nem penetration kérdés, olyankor már átütötted csak elnyelte egy modul. Tehát akkor a pennel neked sincs bajod, az elnyelés meg nem t-44 sajátosság.

Írj majd! 😄 Ha leszek zúzhatunk!
Sunsetjoy
Estefelé ráér valaki szakaszolni? Olyan 6-7 után, minimum a duplázókat, max. 20-30 meccs. Általában tier 7-9 között, elvétve megvédeni az Alecto hátsóját 😄

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Roger6
Replay-t róla

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Koridor
Akkor én selejtet kaptam. 4 lövés a jagdtiger oldalába kb 75m-röl 0 sebzés, 3 lövés a T32-be 2 seggbe, egy oldalba 20-25m-röl 0 sebzés meg hasonlok.

Feldobhatom de okulni nem fogsz tõle sokat,fele meccsen távolról osztottam,fele meccsen meg használtam a meglévõ HP-t,top tankként minden mûködik,még õkelme is.😊
(a másik kettõ sokkal jobb volt majd megkeresem talán azokat...)
És amit a Luchs ellen mûveltem...KILL,KILL,KILL(szánalmasan kapartam a top gunért)!!!<#nevetes1>
(szánalmasan kapartam a top gunért)
Na de mind1 REPLAY.
nálam is, sõt az LB-1 annyira jó ágyú, hogy már szinte OP
Tono34
Ezt feltennéd nekem, megnézném, hátha okulok vmit 😊

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

OMG WG NERF IT PLÍÍÍZ NOW!<#nevetes1>

3.Top gun a "csodatankkal",be ez az elsõ R-W medálos😊
Hö, T-44et egy fia gold ammo nélkül húztam ki, 175ös pen egy közelharci flankólós tanknak nálam elég volt.

Nyilván ez igaz, és errõl én is tudok.

A csõkopást növelõ hatásukról még nem hallottam, de a kezdõsebesség növekedése miatt ez teljesen érthetõ. Egyébként, ha már ennyire informált vagy, akkor megírhatnád mennyi lövést bírtak a lövegek annó a vh-ban "normál" Ap-val, illetve késõbb.

Az 5% valóban kevés, tier 10ben 30-40 lõszernél valóban nincs több. Úgyhogy lehetne 10-15% is vagy max 5-6 db.

Igazából én arra várok, hogy egyszer megcsináljak azt, hogy attól függõen változik a lõszerek sebzése, hogy mennyire gyenge ponton haladtak át, és jó volna ha a tankok He lõszerei is érnének valamit...
Persze ez csak álom, és nagy változást hozna a játékba, sose fogják betenni 😄.
De legalább már az ammorack, és motor kitartó lövésével lehet direkt ammorackkelni 😄!
Koridor
Csak nem a T44-el. Van hozzá 2 T7-es 100mm meg egy T8-as 122mm-es ami nem üt nagyobbat a T7-eseknél ráadásul 1000 credit/db.

Megint van par nagy nvidia kodom, de most mar 8k az ara (7500gold+1 honap premium).
Kis kod tovabbra is 3k (2050gold + 1 honap premium)
Mielott megint valaki kitalaja: nem, nem lopott kodok ebayrol vettem oket (es nincs rajta egy filler hasznom se amig a planetside-ra nem keritek vevot)
Roger6
Mondjuk Medium tankkal az ellenség oldalába kerülve nem kell goldot használni...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Koridor
Abban a csatában ahol kiprobáltam a goldammot nálam kissebbek csak a artyk voltak.

De az az 5% csak azért volt 5% mert nem volt több. Ha rendelkeztek volna nagyobb mennyiséggel akkor sokkal többször használták volna.

Mellesleg az ûrméret alatti lövedékek gyorsan elfogyasztják a huzagolást, fõleg a nagy 1400+ m/s sebességûek. A német Kwk42-nél úgy számolták, hogy egy APCR használata négy APCBC lövedéknek felel meg csõkopás szempontjából, tehát negyedeli az élettartamot. Pedig csak 195 m/s volt a különbség a kezdõsebességeknél.
A T-54/55 harckocsik D-10T lövegéhez késõbb rendszeresítettek APDS (itt már 505 m/s a különbség) lõszert is. Volt magyar harckocsizók szerint 6-8 lövés után annyira megrongálta a huzagolást, hogy a löveg szórása jelentõsen romlik.

Ötletnek jó ez az 5%-os limitáció, de olyan harckocsiknak amik 20-30-as lõszerkészlettel rendelkeznek ez 1-2 darabot jelent.
Én amellett vagyok, hogy a csökkenteni kéne a sebzésüket az AP lövedék sebzésének az 55-60%-ára. Így aztán nyugodtan lövöldözhetnék, de rosszabb DPM-jük miatt jó nagy hátrányba kerülnének ha csak ilyet használnának. Ezzel viszont az a baj, hogy az olyan harckocsik nagyon megszívnák amiknek ûrméret alatti az alap lõszerük. Tehát a tier 10 közepesek.
Úgyhogy ehhez meg át kéne variálni a tier 9-10 lövegeket és azok átütését.
Tono34
Tegnap nagyon érdekes meccseim voltak....

A csapattagokat nem kell külön megemlíteni, de az utolsó köröm az igen felbosszantott.

T34 indulás kreditért .... Szembe kerül velem egy JP2, T29, Comet, T32.
Kezdett gyanús lenni, hogy a T29-re közelrõl leadott lövések lepattantak vagy 0 sebzés. Ez folytatódott, hogy a T32 oldala szintén elnyelt lövéseket, de mivel sikeres sebzést produkáltam a JP2-n visszatért a hitem, de ... emelkedõrõl lõtt rám a comet, gondoltam ha már ilyen szépen mutatja az alját akkor lõjünk bele. Belelõttem 2x az eredmény 2 láncolás 0 sebzés.
A "csúcson" hagytam abba.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Jav: nem neveli, hanem nyeli.

A KV-val mentem pár kört és bár tényleg lassú, de hihetetlenül ütésálló. Az IS és az IS8 az tényleg nem annyira, de pl az IS6, IS3 KV3 IS7 az. Az IS4 és a KV4-el ritkán találkozok. Igaz, a legtöbbel csak ellenfélként találkozok, de pl egy német vagy amcsi tank nem okoz annyi problémát. Ja, és ezt az átütõ találatokra értem. A kv1-nek oldalról a testére leadott lövéseimnek a felét úgy neyeli, hogy még a lánca esik le. Igaz, hogy a negyede meg kigyújtja 😊.

Mondom: poénból kell bele . Jó az ha egy IS-t is lazán átküld bárhonnan. Amúgy meg lehetne lenni nélküle biztos.

Kell még a VK36 kónikusba a gold? Tier6-ba a 157mm se tûnik kevésnek...

Roger6
A goldammo használata nem azt jelenti, hogy végig goldot lõsz. Nagyobb Tier-es tankok ellen szoktuk használi, ha már 2-3-szor pattantunk róla, vagy akkor, ha szorult a helyzet.

Jelenlegi állás szerint van. De biztos, hogy nem mostanában jön és szinte semmi konkrétumot nem lehet róla tudni.
Cserébe a KV1 rohadt lassú (ettõl függetlenül van a garázsban, mobil bunkerként lehet aprítani vala), és a többi se a sebességérõl híres. Nem véletlen hogy nekem egyedül a KV1 van meg, a lassú cuccokat nem vírom.

IS széria... hmm....

IS nem nyeldekel, IS3 igen, IS8 nem,... IS6 - errõl nem tudok nyilatkozni keveset láttam, de akkor nem hatott meg nagyon.

Ja persze. Menj mindegyikkel vagy pár száz kört, érdekes akkor nem gondolod azt hogy elnyeli a lövéseket.

Igen, nálam úgy van, hogy tankokban, pár darab ha különösen kemény ellenfél jönne szembe.
Kivéve vk36...kónikus ágyú...ritkán megyek vele egy kört, csak goldammo-val...azért azt az érzést hogy elvileg ábrkit áttudok lõni...aztán persze néha meg senkit se. Olyankor csuklanak a WG-nél.

Sziasztok!

Hallottam valamikor egy olyan pletykát,hogy lesz új amcsi med ág! Szerintetek van-e realitása ennek? Gondolkozok azon ,hogy kihúzom a t-44-et a t-54-et és a t-62-õt, viszont ha hamarosan jönne az új med ág, kb két hónapon belül akkor jegelem ezt a projectet. (cw-re húznám elsõsorban)

A KV és az IS széria szerintem most is op, mert hihetetlen módon nyelik a lövéseket. A legdurvább a kv1 és az IS-6, igaz az prém.

Nyilván vmi iyesmi lehet a háttérben... én a mai napig a flankra, helyezkedésre és meglepetésre megyek, abból lehet alakítani valamit, nem abból hogy F2F leállok vmivel és goldspammolok.

Gold az nálam kb akkor van amikor sarokba vagyok szorítva és jön szembe a dózer 😊. Akkor is csak 1-2, mert az általában elég hogy a nagymellénnyel jövõ E75 meggondolja magát, hogy "fene, ez átüt", és szépen elbújik, nekem meg van esélyem hogy jöjjön a help 😄

Valószínûleg a fõ ok, hogy berakták a pénzkeresési cél volt részükrõl, de a másik szintén fontos ok, hogy a gyengébb játékosok nem ismerik fel a lehetõségeket. Egy JPZE100 is kiiktatható, csak nem frontból kell rá menni. Ha belefutok T-54-el, akkor kapok egy óriási pofont, de már fordulok is vissza és míg betölt már nem vagyok ott és egy jó kerülõvel megkerülöm és a 200-as pennel is viszem a fenekét. Biztos, hogy gondolkodtak és rájöttek, hogy a sok gyenge játékos miatti sírás így némileg ugye kiküszbölhetõ, hisz a célzást már nem is kell tudnia senkinek elég a gold ammo és kész. Így a gyengébb játékos is érvényesülhet, nagyobb lehet a szerepe is a csatában. Ez valahol jó dolog, de valahol pedig épp a kreativitást veszik ki így a játékból szerintem.

Jaja... én nagyon keveset használok, na és ez is ugyanúgy a randomisten kezében van (bounce meg 0% crit) mint a sima. Csak éppen sokkal jobban irritál, amikor betöltöm az atomot, aztán csak hallgatom Csonka picitõl a ding-ding-d0ng c. számot, WOT remixben.

Hát az AT2 egyetlen elõnye hogy páncélozott...gold ammo nélkül egykét esetet kivéve szembõl meg se tudnák állítani. De így se nagyon, gyakori a 30-40 vagy akár 50 találat, szóvak hiába goldammo, nem vettem észre hogy jujujj elvesztettem az elõnyömet.

Bár néha a hajamat tudom tépni (bármelyik tankomban) amikor valami kis lófütyi lõ át, miközben AP-val meg se tudna karcolni hátulról se...

Az is csak beidegzõdés, fõként a nagyhangú "zsebnáci" rétegtõl, aki nem hajlandó ilyen-olyan ok miatt beülni orosz tankba, csak a németbe.

Mondjuk tény, régebben voltak op dolgaik (KV1 107essel, su85 107-essel), gondolom beragadtak a megszokások 😄 Persze lehet örülni hogy ezeket elvették, csak éppen azt kell észrevenni hogy kinyírták az összes farmtankot.

tipikis szomszéd tehene szindróma.

Olyan ez a goldammo is, hogy nem jelenti azut ,hogy mostantól én vagyok a császár és mindenkit átlövök vele. Amikor féláron lehetett venni minden tankomba vettem egy csomót, és eltrollkodtam, ellövöldöztem, és volt olyan ,hogy közelrõl, semmilyen szögben nem álló papír tankról úgy pattant le a goldammo, pedig nem hogy azt a tankot, hanem három egymás mögé állított tankot is át kellet volna lõnie...és puff neki mégse.

Szerintem alapvetõen a gold ammo jó a játéban, de az nem, hogy annyit használhatsz amennyit bír a játékbéli pénztárcád.
A valóságban is úgy volt a vh.-ban, hogy voltak a tankokban a normál páncéltörõ lõszerek, a repeszromboló lõszerek, meg néhány! (pár darab) speciális nagy átütõ erejû páncéltörõ lõszer végszükség esetére...

Itt is limitálnám a számukat randomban a lõszerkészlet 5%-a körül (cwzni nem cwzek, de kötve hiszem, hogy ne lennének izgalmasabb csaták full gold ammo nélkül).

Így lenne esélyed adott esetben a nagyokba is egyet-egyet sebezni, másrészt nem venné el a páncélozott tankok egyetlen elõnyét a gold ammo.

Megengedhetném magamnak, hogy bizonyos tankokkal full gold készlettel menjek, de igazából csak végszükség esetén használok arany lõszert, sokszor akkor sem.
Számomra így izgalmasabb, élvezhetõbb a játék.
Isten tudja, lehet én csak szerencsés vagyok, de pont az E75-ben van meg még mindig a feeling, hogy kirakom a frontot ferdén, azt élvezkedem hogy küzdenek a noobok hogy átüssék 😄

"De más tankoknál is nagyon észrevehetõ, hogy az elsõ vagy második lövése szembõl pattan és csodák csodája a harmadik, negyedik már átlyukaszt a fronton"

Szeintem ez teljesen korrekt dolog... igen, legyen egy tank erõs, de egy értelmes playernek legyen lehetõsége kezdeni vele valamit. Régen ugye erre volt a HE, azt eléggé meggyengítették, most itt a goldammo. Az ha egy playa felismeri hogy mikor kell váltani teljesen okés dolog.

Koridor
Én idáig nem használtam goldammot, nemrég probáltam csak ki a T44en mert egy kalap szart se ér az ágyuja de miután 22.000 creditet ellövöldöztem elég is volt.

Erre valaki?

Minden nap megyek az E-75-tel és szerintem nagyon is sokan használják. Nem volt még olyan T69, aki ne vitt volna át szembõl, pedig normál AP-vel azért ügyesnek kell vele lenni, hogy ez sikerüljön. De más tankoknál is nagyon észrevehetõ, hogy az elsõ vagy második lövése szembõl pattan és csodák csodája a harmadik, negyedik már átlyukaszt a fronton. Szóval szerintem elég csak beleülni egy jól páncélozott tankba és észre lehet venni, hogy azok vannak szerintem kevesebben, akik egyáltalán nem használnak.
Azokkal értek egyet, akik szerint nem volt jó döntés a WG részérõl a kreditért vehetõ gold ammo. Igazából szerintem nem is kellene a játékba.

Mindig megy a panaszkodás, hogy a ruszki tankok op-k 😄.

Na, de mit mond errõl az én statisztikám?

Az elsõ 10 legtöbb átlag exppel rendelkezõ tankom között
1 orosz, 2 brit, 7 amerikai van!!!
Na ezek szerint az amerikai tankok az op-k 😄!

A fenét😄, ennyit jelent 10k+ csata tapasztalata, ha új ágat kezd az emebr, na meg a hulld down képesség, annak aki ki tudja használni 😄.

Van egy kérdésem is:
Ugye a 2 patton is van olyan jó a saját tierjében, mint a pershing? 😊

Mondjuk érdekes dolog ez, tipikus "ha van rajta sapka azért, ha nincs rajta sapka akkor azért" szídjuk a WGt....

1 éve emlékszem, ment a köpködés hogy pay2win, mert a goldammo milyen über, de a rohadt WG, csak a fizetõsöknek adja, szakadjon meg.

Ok, elérhetõvé tették mindenkinek, free playereknek is....

Most mit olvasok: rohadt WG, csak a pénzre hajtanak... pedig a prémségbõl már lassan mindent kiírtottak, lassan már csak a prémium garázskinézet marad, de még mindíg pay 2 win 😄

Koridor
Szerintem az egyik legnagyobb faszsága volt a wg-nek a goldammot creditért adni.

Hehe,nekem tegnap estig néhány "igazi" goldammó is be volt tárazva,puszta bénaságból a Wz-132-be,gondolom amikor tornyot cseréltem nem állítottam át,és az egyik csata után egyszer csak látom hogy -14 gold is szerepel a számlán<#idiota>
Aki hüje hajjon meg!
Szerencséd van akkor 😊, hogy jött ez az akció.

Más téma: mennyire érdekes playerek vannak...
Nálunk él még 2 heavy, meg én a pershingben, meg 3 arty a bázison, az ellenfélnek nyílt terepen van egy 582 hp-s löweje spottolva percek óta (ráadásul 2en szembõl a 3ik meg oldalról látott rá fedezékbõl), erre beírja valaki, hogy cap...

Hehe, és te retardozod a játékosokat, aki nem érti meg mit jelent az 1.5-ös szorzó? 😊

Sztem messze nincs akkora goldammo használat randomban mint ahogy azt képzelni tetszik...

Mivel ugye megegyeztünk hogy a többség nem túl hozzáértõ, még rövidtávon se nagyon tudnák fenntartani azt a creditmennyiséget ami egy éjszakai goldammós randompartihoz kéne. Sztem a többségnél pár darab be van tárazva kritikus helyzetekre, azt ennyi.

Sonar modja úgy látom nincs, pedig annak még haszna is lenne 😄
Mondjuk lehet hogy azért nincs fenn... 😊

Kicsit visszakeresel itt a topikban, kb 2 hete volt nagy téma... de kb annyi hogy írsz egy support ticketet, amiben leírod hogy XY tankot kb ekkor véletlenül eladtad és hogy megvan a szabad garázshely meg a credit rá, kérnéd szépen vissza.