World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"3500m-rõl átlövi a 122-es a Tiger I frontját?"
Elképzelhetõ. A D-25T BR-471B (APBC) lövedéke 3000 méterrõl még 105 mm vastag 90°-os lemezt ütött át az orosz kritérium rendszer szerint. Ez az amerika, angol, német rendszerben kb 20%-al több lenne, szóval olyam 120 mm körül.
A korábbi BR-471 (AP) lövedék már jóval gyengébb. Az csak ~2500 méterrõl üthetet át a Tigris homlokpáncélját.

A táblázattal az a probléma hogy nem említi az IS-2 melyik verziója és hogy az 122 mm-es melyik fajta lõszert használja. Szóval ha valaki a táblázat alapján azt állítja, hogy ez baromság mert nem tudta 3500 méterrõl átütni akkor igaza lehet. De ha azt állítja hogy átvitte 3500 méterrõl annak is igaza lehet.
De attól, hogy valami nem az elképzeléseidet támasztja alá még lehet valós. 😊

Amúgy valóban érdemesebb a KT-vel összehasonlítani az IS-2-t.
Meg az IS-3 se volt egy túl jól sikerült gép. A gyártási kivitelezéssel és a megvalósítással voltak problémák.

Eldarion73: az oroszoknak valóban volt wolfrámja, de azt nem a 122 mm-es lövedékekhez használták fel. Azokhoz az 1960-as évekig nem volt ûrméret alatti lövedék.

TomDantes: A táblázat felépítése jó, de amúgy elég pocsék. A hozzá nem értõnek félrevezetõ és emiatt használhatatlan. Ugyanis minden féle átütési kritériumok szerepelnek benne de ami még nagyobb baj ezeket külön nem jelöli.
Például a 122 mm nevû lövegnél az 500 méteres átütésnél a 203 mm melyik nemzet kritériumának az adata? És 149 mm melyiké nemzeté? Nem derül ki. Külön meg kell nézni máshol, melyik érték mire vonatkozik. Meg eleve mi az hogy 122 mm, meg APC lõszer? Melyik típusú löveg, és melyik lõszer? Ehhez is tudni kell fejbõl a neveket hogy egyértelmû legyen, vagy máshol meg kell nézni.
Gondolom még nem írták le elégszer, szóval most újra megteszem.
A tigriseket általában a legjobb harckocsizók kapták meg, akik jóval felette álltak az ellenségnek képzettség terén. És akkor még nem is volt említve az, hogy a legalsó szinttõl a legmagasabbig jóval képzetebben voltak taktikailag/stratégiailag (kivéve persze Hitlert).

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

1355 készült belõle.
Kilõttek 9850 tankot.

Még arra lennék kíváncsi, hogy a tigrisekbõl mennyit szedtek ki tankok/TD-k, és mennyi veszett oda mûszaki hibák, üzemanyaghiány, légitámadás miatt.
Szerintem a számok magukért beszélnek.
Lassan tényleg med lesz belõle lol.

\"apparently Russian profanity filter has a bug, where \"Dragon\'s ridge\" is registered as a vulgar word\" MEDALZ! noobs ლ(ಠ益ಠლ

Itt egy penetrációs táblázat

Ez alapján, hát inkább úgy ezer méter ahonnan esélye van átlõni.

Ahogy emlékszem az ASAP videóban mintha azt mondták volna, hogy ha nagyobb a távolság a spaced armor rétegek között akkor többet fog számítani, ahogy a modellen nézem nagyobb lesz a távolság, szvsz ugyanolyan marad a védelme.
Jó ez az event:

Mondjuk kell is a lóvé a t-54-hez. 😄

World of Tanks FAQ-s oldal az alábbi címen érhető el: http://wotfaq.solidlane.eu/ | wot nevem: keagle21

gyengíthetnék tovább is 😄😄 10/2-ször még az ISU BL-10ét is benyelte 0-ra 😊
Nyalják ki. Akkor mégis mi marad abból a tankból? Egyetlen elõnye volt a frontja, amit most szépen lehúznak. Nyomorultak.

Bugi Misi: felirtlak téged is. Hétre nõtt a létszám <#vigyor4>

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

aki eddig szerette az SP lövedéknyelõ frontját az kövi peccs után nem fogja 😄
ahahhahahah
Bugi Misi
vegyél fel mindegyikre és majd ha kell ember hívhatsz😄

bugimisi
Bugi_Misi
HUN_BugiMisi
HUN_Misi
Bugi_Mihaly

CoD 2 name:(18)Kenny CoD 4 name:{KKB}Kenny,[BAZ]Kenny CoD 5 name:[HUN]KillerKenny CoD 6 name:[HD[Kenny]HUN] x-fire:bugimisi saját csatornám http://www.youtube.com/user/bugimisi

Ehh, komolyan mondom ez a teszt szerver... szinte semmit nem segít 😊

Mert ugye mivel senkinek semmi sem drága, ezért az emberek rongyolnak ezerrel, mindenki gold ammoval puffogtat. Nem számít, ha kilõnek, a pénz sem lényeg.
Viszont nem tudok dönteniiiiii 😄

Nem nagy cucc, csak nekem dilemma, hogy merre menjek tovább. Három TD közül kellene választanom (nem akarnám már mindet húzni).

Su-152
Su-100M1
AMX Ac Mle.46

"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"

Oksa, felírtalak. Így már hatan vagyunk. Alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt. <#email>

Az elõbbihez még azt is hozzá tenném,hogy a Tigrisek a háborúban összesen 9850 ellenséges tankot lõttek ki.A két fronton összesen.A keletin általában kevesebb harcolt,mint nyugaton.
De legalabb elolvasta a szabalyzatot ! 😊
A táblázat szerint bizony átlövi...azt nem szabad elfelejteni,hogy az oroszoknak volt wolfrámja.A Tigrisben meg 4db keményfém magvas lõszer volt.

http://www.fprado.com/armorsite/tiger1.htm
Count Adyn
Mennék énis majd szivesen😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

mijki
Azért azt vedd bele, hogy a IS2 '44-es tank, a Tigris '42-es, így inkább logikusabb lenne a KT-vel összemérni.

A IS3 lehet hogy rohadt páncélozott volt, meg hú de jó, stb., ami nem igaz valójában, de attól még lekéste a háborút.

Am nekem ez a táblázat elég habinak tûnik. 3500m-rõl átlövi a 122-es a Tiger I frontját? naaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Bugi Misi
Kifejlesztve:
E-75 jármû kifejlesztve. Elköltött tapasztalat: 154000. Elköltött szabad tapasztalat: 0.

már csak cirka 1,5 milka kell hozzá😄

CoD 2 name:(18)Kenny CoD 4 name:{KKB}Kenny,[BAZ]Kenny CoD 5 name:[HUN]KillerKenny CoD 6 name:[HD[Kenny]HUN] x-fire:bugimisi saját csatornám http://www.youtube.com/user/bugimisi

Na, eddig vagyunk öten, ez is haladás. Holnap majd írok valami fasza toborzószöveget hátha az jobban meghozza a kedvet.
Szerintem addig, amíg nincs meg egy normális létszám addig nem nagyon van értelme konkrétumokról beszélni. Idõpont szerintem hétvége lehetne, akkor ráér mindenki(többnyire). T6 vagy T8 lesz, T10 nincs mindenkinek, T4 meg semmit se ér.
Summa-summárum, ha péntekig meg lesz a megfelelõ számú ember akkor együtt megbeszéljük a konkrétumokat.

Na így kicsit jobb talán

Tiger I vs. JS-122 JS-122 vs. Tiger I
88 mm KwK 122 mm A19
Front: Turret 100 m 1500 m
Mantlet 100 m 500 m
DFP* 100 m 1300 m
Nose 300 m 1000 m
Side: Turret 1000 m 2900 m
Superstructure 1000 m 2900 m
Hull 1500 m 3500 m
Rear: Turret 100 m 2900 m
Hull 300 m 2700 m

Izrael nem nagyon válogathatott és elég pragmatikusan álltak az emberek hozzá a dolgokhoz. Használtak õk mindent, ami a kezük ügyébe került.

Count Adyn
Egy Kolobanov artyval😊Beteg meccs volt a végén 3 an álltak körül ágyúikat töltve mikor lejárt az idõ😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Tigris vs IS2 penetrációs tábla...
IS2-bõl több is volt.A háború végig arról szólt,hogy az ellenség csinált valamit,aztán reakció,utána arra is...A tigris is csak egy lépcsõ volt,amit átléptek.A háború végére a legnagyobb páncélvédettséggel rendelkezõ tank az IS3 volt.Még 67-ben is alig bírták kilõni az izraeliek az arab IS3M tankokat szembõl.

Penetration Table 03: T-34/85, JS-122.
Tiger I vs. T-34/85
(88 mm KwK) T-34/85 vs. Tiger I
(85 mm S53) Tiger I vs. JS-122
(88 mm KwK) JS-122 vs. Tiger I
(122 mm A19)
Front: Turret 1400 m 500 m 100 m 1500 m
Mantlet 400 m 0 m 100 m 500 m
DFP* 100 m 300 m 100 m 1300 m
Nose 100 m 200 m 300 m 1000 m
Side: Turret 2200 m 1600 m 1000 m 2900 m
Superstructure 2100 m 1600 m 1000 m 2900 m
Hull 3500 m 2900 m 1500 m 3500 m
Rear: Turret 3200 m 1600 m 100 m 2900 m
Hull 2100 m 1500 m 300 m 2700 m
Ugyan. A svájci haderõ jó darabig használta a Hertzert. Meg mintha a párduc ágyúját a franciák tovább gyártották volna , és ezt bele szerelták volna az izraeliek a Sherman-ekbe. ( ami vicces, a nácik által eredetileg kifejlesztett, franciák által legyártott ágyú bekerül egy olyan amerikai tankba, amit a zsidók használnak...)

Ki másolta a Panthert?
Az oroszok tuti nem.
Az amerikaiak?1991-ig (M60) a T26 tovább fejlesztéseit gyártották.
Franciák? Angolok? õk sem.
A németek az a helyzet,hogy semmi maradandót nem alkottak tank technika terén.
mi eeeeez??

Egy wotos video alatt hallottam ezt a szamot es megorjit hogy nem jut eszembe az eredetije. Valakinek nem ugrik be? 00:09- tol hallhato.
Valahogy nem megy. Nincs mit tisztelni bennuk. Reszemrol. Bar a kamazt birom 😊
mijki
Tigris fos vagy nem fos vitához:
Ha össze kell vetni a '42-es ellenfeleivel(M3 Lee, Sherman, T-34), kénytelenek vagyunk összevetni, mivel ezek voltak a leggyakoribb ellenfelei akkoriban. A Sherman és a T-34 abból a szempontból jobbak voltak a Tigrisnél, hogy sok volt belõlük és amire szánták õket - gyalogság támogatására + közepes tankok elleni harcra - arra jók voltak.(Szerintem a Sherman egy el*úrt konstrukció.)
A IS-sel összevetve már kicsit nehezebb dolga volt a Tigrincsnek. Ha jól számolom 1500-1000m közötti távolságon már átlõhette a IS frontját, a IS2-jét pedig 1000m környékén. De ilyen távolságon már a 122-es is bõven veszélyes volt a német tankra. Ami a Tigris mellett szólt, a tûzerõ, a többi szerintem mint megbízhatóság, mozgékonyság és a többi mint a szovjet oldal mellett álltak. A IS 85mm-ssel 500m környékén, IS2 szerintem 1000m-en már átvitte a Tigris frontját.
A Pershing-et szerintem már nem érdemes ide venni, késõn jelent meg. Amit olvastam róla az is az volt, hogy a Pershing-et használó alakulatok hamar lecserélték õket Sherman-ekre, a plusz papírmunka, felvonulási útvonalak, új hidak keresése(nehezebb, szélesebb tankok) stb. miatt. Amik az új tankokkal együtt jártak.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Nem is értem hogy miért nem vettek vissza korábban az E100at gold ammóval ez egy iszonyatos gépállat 😄. Alig jövök ki vele 3-4k dmg alatt 😄.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Jól van már lépjél már tovább. Haladjunk.

De ,hülyézz csak le bárkit nyugodtan! Itt ezek szerint ez a normális...
Én is benne lennék, de leginkább T8 érdekelne, T6 csak Kv1s-rõl szólna! 😄
Meg amúgy sincs most T6 gép a parkban.
Játékban azt hiszem "barik" vagyunk, szóval kommunikációval nem lesz gond.
Ja, mert ha valaki agyzsibbasztó hülyeséget mond, akkor ne hülyézzem le? Simogassam a buksiját, jól van, nem baj hülyeséget hordasz össze, de semmi gond? Ráadásul olyan hülyeséget, amit több ember, számtalan alkalommal elmagyarázott már itt ebben a fórumban? Nemárbaszki.

Én örülnék neki, de csak úgy ha télleg az itteni fórumozósok.

rush0620 névvel jelentkeznék! 😄
http://wotreplays.com/site/213481#mountain_pass-orpheuslow-type_59

superpershing potyog az égbõl😄 (a végén)
zöldet kaptál hogy mégjobban irigykedjek! 😄
Tono34
Azért mínuszt nem kérek 😊

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

menj a ...... <#kuss>
Jó, akkor érdemi vita helyett a másik sértegetése, lehülyézése nem idegesít?
Tono34
Fox raktam fel neked képet egy kicsit lejjebb van 😊

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Egy magyar játékos WZ-131 el 15 perc alatt megtett 0,2 Km és lõtt 2-t amibõl 1 talált. Amikor írtuk neki,hogy mozduljon már meg,mert spottolni kellene õ a következõt válaszolta,amit a képen olvashattok. Nekem kellett spottolni E-75-el,mert odaragadt a sziklához. Csak tudnám,hogy minek játszik az ilyen!!!!
Részemrõl is oké, 6-8-as tier jó ötlet.

Minden harcjármûvet a harcmezõ urának szánnak, csak más-más feladatkörrel. Az, hogy hol mikor mibe fut bele szerintem irreveláns, mert alapvetõen olyan dolgoktól függhet amihez kevés közük van maguknak a harckocsiknak és a körülmények nagyon elfedhetik vagy nagyon felnagyíthatják egyes hibáikat. Az hogy olyan eredményeket ért mint amilyeneket a 25 tonnával könnyebb gépekkel szemben az a minimum elvárható.

De ilyen összehasonlításnak majd ezen alapuló konzekvenciának kevés értelme van. A South Dakota-osztályú csatahajókat se szokás hasonlítgatni a Myoko-osztályú nehéz cirkálókhoz. Vagy a 100 ágyús elsõ osztályú sorhajókat másodosztályú fregatokkal, vagy a P-51 Mustangokat a Mitsubishi Ki-21-kel stb, pedig ezek szintén találkozhattak. Csak a Tigriseket szokás T-34, Shermanek ellen hasonlítgatni...
Én nyugodt tudok lenni, kivéve az ilyen hülyeségektõl hogy:

,,De tartsatok ki, a tigris a legszarabb, az isten az orosz és angol technika" Ilyet kimondott? Senki, akkor meg?

Ez a sík, csak ilyen vagy csak olyan gondolkodás...meg még véletlenül sem ám egésszében néznénk a dolgokat, nem csak ragadjunk ki egy dolgot!

És nem csak a Tigrissel, vagy világháborúval kapcsolatban, legyen szó bármirõl, az ilyen hülyeség õrjítõ.

kell egy fix idõpontot kitalálni... meg hanyas század lenne?
én 8asban 6osban benne lennék
Jaja, a Ki lehet Jakuza téma hetekig sokkal jobban ideillõ téma volt!<#banplz>
Régen volt már Tigrises vita, ideje volt már.
Egyébként nem értem mit kell itt vitatkozni, mikor mindenki tudja, hogy "A Tigris" volt a történelem legjobb a harceszköze, a háborúban sem lõttek ki egyet sem, ellenben képes volt 1 lövéssel 13 T-34-et és 18 Sherman-t vagy 22 bármilyen jármûvet kilõni tetszõleges távolságból. Csak azért nem a németek nyerték meg a háborút, mert még õk is féltek "A Tigris"-tõl ezért leállították a gyártását. <#banplz>

Más: tegnap szóba került egy közös századozás lehetõsége. Elõször is azt szeretném tudni, hogy van-e erre igény. Ezért jó lenne, hogy akit érdekel az jelezze az igényét. Igazából bárki jöhetne, kortól, nemtõl effytõl függetlenül. Jó lenne egy ilyet összehozni. <#email>

Nyugalom! Még a végén agyvérzést kapsz itt miattam😊

Akkor még egyszer( és részemrõl utoljára):
Nem azt mondom, hogy a tiger volt a tökély, csak elismerem az eredményeit. Abban az idõpontban, amikor a frontra került, kevés méltó ellenfele volt. Késõbb lett bõven, még jobb is.

Az orosz hadmûvészetrõl teljesen egyetértek veled( legfõbb érték az ember).

A KV tankokról: nagyon jó nehéztankok voltak, amíg nem jöttek a német válaszlépések. De hát lejjebb már olvastuk, a tigris is azért volt szar, mert lebombázták.

"Az meg különösen nevetséges német technika= Tigris? Miafaszom?!"
Szerintem ilyet tõlem nem olvastál. Csak épp a tigristõl ment a diskurzus.
Na jó akkor eresszük össze a Tigrincset a Su/Isu-152-vel...az még a KR "gyõzhetetlentigrincs"-ében is 1 lövéssel intézte el a cicust.
(na mondjuk annak az oroszoknál elfoglalt helyérõl vékkép nemtudok,mert használták erre-is arra-is...tüzérség Td...)