World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Maala!

Megértettem a számomra kissé idealizált és kalandregények hõséhez illõ világlátásodat, de mivel két teljesen más szempontból látjuk ezt a témát,nem kívánom tovább boxolni a levegõt.

Egy kérdés még utoljára feléd. Te szoktál használni aranylõszert, gondolva itt különösen az általad favorizált t54-re? Ha igen, milyen helyzetben?
Tono34
Tegnap olyan csapatokban volt "szerencsém" lenni ahol az 600 wn6 már kiváló eredmény lett volna. Volt egy 3-as szakasz top tankként nem 500 a 3 értéke együtt.
A legszebb egy 3 vagy 4k csatás 1 azaz egy wn6 értékkel.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Na még egy játékos, mert megérdemli... 7,7k csata felett jár, nemsokára IS-7-et vezet. 124 átlagsebzése van, 33 WN8. Erre már nincsenek szavak...
Maala
Mitõl lesz subcaliber a subcaliber? A hüvelybe kisebb átmérõjû lövedéket raknak, vagy mi a fakk? Ez a legnagyobb WoT rejtély számomra, a HEAT-et legalább a magyar nevébõl meg lehet fejteni.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Maala
Vizsga elõtt WoT? A pokolban égj el, ha átmész. 😄

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Lunki88
TOG II-re érdemes a spall liner-t feltenni? Eddig gun rammer és venti van rajta, harmadiknak menne ez.
Õt ajánlom szíves figyelmedbe.
A Leopard 1-gyel 167 csatából 34,73% WR nagyon üt, szintén OP eredmény az E4-gyel a 866 csata 38,45% WR...
Õ egy másik harcos, aki már elért T10-be 19.500 csata után, és kemény 245 átlagsebzéssel rendelkezik. De már van 9 (!!!) top gun medálja...
Maala
Akkor másképp fogalmazok:

Számomra azért bosszantó a goldspam, mert a tudatosságot öli ki a játékból. Lepattannál AP-val abból a szögbõl? Kerüld meg, ha nem megy, keress más célpontot. Mibe kerül? Közben észben tartod azt a tankot, és ha másra figyel, megkínálod egy szeretetcsomaggal. Vagy kilövöd a supportot mellõle, és mögékerülsz. Állj ki, spameld a goldot, miközben te magad is bekapsz sebzéseket? Butaság.

Az egyszerûbb út a gold, ez tény, és talán sok esetben gyõzelemre vezet. Sok dologhoz vezetett már az egyszerûbb út használata, pl. az ész nélküli költekezés a takarékoskodással szemben. Ugye nem kell sorolnom? (Azért maradok ennél az ingame makrogazdaság témánál, mert azt már kifejtettem az elõbb)

Persze, mert a játékot végülis gyõzelemre játsszák. A játék definíciójából fogva nem csak szórakoztat, de oktat, fejleszt is. Ha goldot használsz, nem fogsz fejlõdni, csak szórakozni. (Random csatáknál maradva, CW más tészta, de ez is ki lett fejtve már máshol, ott van magas teljesítmény/befektett munka értékû "jutalom is".)

Lehet, nevetségesen hangzik, de engem ez nagyon irritál, és hogyha megtudnám, hogy teszem azt egy bankba bemenve az adott ügyintézõ a WoT-ban goldot használ, akkor átmennék másik bankfiókba, mert le tudom szûrni, hogy milyen ember. Csak gyõzni akar, és fog is. De bután. Egészségére, és nem az én káromra.

És mivel sok ilyen goldspammer ember van a WoT-ban, ezért jogosan azt szûri le az ember, hogy "kint" is sok ilyesféle van. Persze ez életszerû, hisz az "életben" a gyõzelem a fontos, az a túlélés kulcsa. De ha csak ilyen, mindenféle fejlõdés nélkül gyõzni akaró egyének élnének, akkor mi nemhogy WoTtal nem játszanánk, de még reneszánsz parókát sem hordanánk, mert egy kõbarlangban vernénk a vasat. Sem.

Ha az emberek már egy játékban is csak és kizárólag gyõzni akarnak, az szerintem szörnyû dolog. Elmosódik a határ a játék, és az élet közt. Itt lenne meg a lehetõség, hogy kísérletezgess, fejlõdj, bármiféle következmény nélkül. És itt ne arra gondolj, hogy egy attól, hogy át tudsz ütni egy tankot, attól nem fogsz tudni jobban teljesülni az életben. Elég csak az elõbb kifejtett gazdaságosságot kivetíteni az életre. Átgondolni, mit mire költesz, hosszútávon.

Na, ez elég messzire vezett. De engem ezért zavar a goldspam, mert belegondolok, hogy milyen ember az, aki csak golddal lõ, és elszörnyedek. 😄 Persze lehet, azért gondolom mindezt, mert nekem a kutatás a fõ feladatom, és ott a "gyõzelem" sok-sok vereség árán érhetõ csak el, így aztán nem érzek nagy világfájdalmat, ha rövidtávon szopó van.

Míg teszem azt valaki, aki hozzászokott, hogy csak gyõzelmeken keresztül jut elõre, az mindent elkövet azért, hogy megtartsa ezt az összesített WR-t. 😄

---

Amúgy nem panaszkodom, mióta betették a teljes XP-t a medálokért, szerintem még kevesebbet idegeskedem a WoT-on, mint elõtte. Persze ha kilõ az arty, akkor felhördülök, káromkodok, de ez gyorsan elillan. 😄

Na bocsi az unalmas gondolatmenetért.

TL;DR: Noob goldspammer Jeff.

NoparaWot
Másnak is halott a wotreplays.com ? Nem lehet bejelentkezni 😞

NoparaWot
Wááá nagyon izgalmas meccs volt - T34 tankász - még mindig remegek 😄
Vizsga elõtt jó ómen egy ilyen meccs😄

szeretném a segítségeteket kérni, tudnátok mutatni pár nagyon idióta unikum játékost? 5% alatti hit ratio, 13k csata alatt 1k kill stb.

Szemem a pályán, odateszem a vasat, nem szarozok, tudok lőni... Mégis mindig szétbasz az arty...

Nem egyedül maradt, egy Obi 268 támogatta a töltésidõ alatt. Nézd meg a videót, tanulságos (nekem hányingerem volt tõle). Komarin, basecamp, lõhetett a szigetre, majd mindkét irányba. Nem foglalkozott dupla bokorral, 15 méterrel, szóval nekem amatõrnek tûnt a csóka; mégis 10k felett sebzett.

@Ratgab: iskolaszünet volt december végén, így a saját keresettel nem rendelkezõ 10-16 éves korosztály kockulhatott a gép elõtt. Nekik nem nehéz a grind, mivel rengeteg idõt fordíthattak/fordíthatnak a játékra.
MightyKopiati
A gold lõszert kéne alávetni a "wg logic" balancenak, tehát a lövedék ûrméretével arányos a sebzés.

Ezen a logikán egy ûrméret alatti lövedék sebzésének kisebbnek (fele kb. ) kéne lenni. Ergo lenne egy döntésed, hogy pattogtatsz, vagy átlövöd, de "alig sebzel", vagy megtanulod a weakspotokat és imádkozol.

HEAT mivel nem ûrméret alatti, ezért arra pedig valami HE sebzés logika kéne, hogy sokkal valószínûbb hogy gyújt/modult/élõerõt sebez a tankon belül.

Am meg a mostani goldspam egyik oka még a pontossági növelése a 8.x updateben, amióta effektíve kevesebb gold fog mellé menni, ergo kevesebb a veszteség.

Múltkor elspammoltam a vk 36.01-el 10 goldot, a 88-assal, 25k profit. Nyertem, lehoztam a meccset.

Viel Feind, viel Ehr! - Crusader Kings II magyarítás: http://paradoxfan.blogspot.hu/2014/04/crusader-kings-ii-magyaritas-08e.html

Ebben minden igaz.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Az E100 nagyon jó tank, de nem árt némi tapasztalat heavy tankokkal a használatához. Nagyon sok gyenge játékos használja, emiatt rossz a megítélése. A nagy csõ penje 235, ami feltételezi a gyenge pontok ismeretét, a gold ammo-ja pedig HEAT, ehhez sem árt tapasztalat. Nem könnyû jól használni, de ha kitanulod, nagyon élvezetes köröket futhatsz vele.
A hasát rejteni kell, könnyû belõni; artysafe helyeket pedig meg kell tanulnod, nyílt mezõn hamar elfüstöl. Az FV TD elé még rejtett pocakkal sem érdemes kiállni, HESH-el ugyan nem üti át a tornyot, de a 400-as sebzés mellé árukapcsolással viszi a töltõdet-lövészedet-parancsnokodat is.
"Mindenki tudja, hogy mekkora TD ellenes vagyok, de azt garantálom, hogy egy noob nem fog jól játszani a wt e-100-al.

Nagyon nehéz vele játszani."

Hihetetlen, ezt is megértük hogy a medkirály R3nton õsasszony beismeri hogy nem egyszerû td-zni és ezt egy olyan td-re mondja ráadásul ami 3k felett sebez egyetlen tárral, hihetetlenül pontos és tornya van... lol.

Egészen biztos vagyok benne, hogy ha a foch 155 és obj 268 is a garázsodban állna kb ugyanezeket írnád le azokra is.

Meglepne, ha én azt mondanám, hogy a jó játékért játszom és nem a gyõzelemért? Komolyan mondom, ha egy vesztes csata után az elsõ háromban vagyok sebzésben és xp-ben, akkor én azt a kört élveztem és letojom, hogy vesztettünk.

Pont most gondolkoztam azon, hogy kár, hogy a normál csatát nem lehet kikapcsolni és csak az ütközetet meghagyni. Állítom, hogy ezerszer jobb winrátát hozok az ütközetekben. Egyszerûen azért, mert a két bázisos játékban nagyon sokszor nem lehet visszaérni védeni, ha a csapattársak elhullottak az egyik oldalon, míg ha csak egy bázis van, akkor nincs ilyen probléma.

Volt már olyan, aki próbálta megfogalmazni a WoT sikerességi fõtanácsait? Most hirtelen 3 pontban megoldottam:
1. Ismerd a tankokat (gyenge pontok, sebesség, tûzerõ)
2. Ismerd a térképeket
3. Légy türelmes
És ez az utolsó a legfontosabb. Ha ezt be tudnám tartani mindig, akkor sokkal jobb játékos lehetnék, de sajnos visz a lendület a legtöbb gyors tankomban. 😊

Nekem amúgy csak akkor idegesítõ, ha nem esik le elsõre, hogy golddal lõ és azt hiszem, hogy mákja volt, vagy jól célzott. Lehet fel kék tennem a goldammo figyelõt.

Szerinted, ha az én full papír Centurionomra végig golddal lõ az STA, akkor másra biztos visszavált AP-re? Na ne már!

Természetesen tudom, hogy WG nem fogja visszavenni az aranylõszert, de ahogy írták itt talán az némi javulást eredményezne, ha korlátoznák a vihetõ mennyiség számát.
Én két dolog miatt "sírok" csak, elsõként természetesen az arty-k, aztán ez. De ez ilyen muszáj sírni valami miatt dolog, szóval mindezek ellenére imádom ezt a játékot és elég nehéz olyat tennie a WG-nek, amiért abbahagynám. 😊

Szerintem mindkettõnknek igaza van' ezért lesz ez meddõ vita. Értem, hogy a goldspam a játékot öli meg a játékból, mivel a goldspam jelentõsen csökkenti azon játékosok túlélési esélyét, akik a heavy tankjukat jól használva egy sima ap lövést kivédenének, de igazam van nekem is abban, hogy a legtöbb ember mindent meg fog tenni azért, hogy gyõzzön, s ebben benne van a gold használata is. Senki sem állította, hogy noob lennél kedves Maala. Átfogalmazom a kijelentésemet. Tehát véleményem szerint az a noob, aki korlátjait felismerve nem használ goldot olyan szituációkban, ahol a sima ap lõszerrel a helyzet megoldhahatlan lenne. Ez így elfogadható?

Kérdésem feléd Vandaal. Ha az a Churchill a te csapatodban lett volna, és a goldspamjával megnyomorítja az ellen legjobb játékosát, ezzel nagyban elõsegítve csapata gyõzelmét, akkokrmás lenne a leányzó fekvése, nem?

Minden viszonylagos. Az alap hozzállásom nem változott ebben a témában.Mindenki tegbyen meg mindent a csapata, s egyben saját gyõzelméért, s ha ehhez aranyat kell használnia, tegye azt.
Lunki88
Na épp ez az hogy mostanában elszaporodtak az artyk és mindenhol azt látom hogy rácuppannak az E100-ra...
Maala
Ha okosan játszol vele, az FV TD-n, és az artykon kívül nem kell félned senkitõl. Hogy hogyan játssz vele okosan? #283180

Maala
Én az Obj 263-ra leszek kíváncsi, hogy mire lesz képes az a rohamTD. Persze biztos szopó lesz az artyk miatt néha, de páncélban szerintem a legdurvább lesz mind közül... Csak lennék már túl a mai és holnapi vizsgán, aztán haladhatnék picit szórakoztatóipar fronton is. 😄

Az ilyen szuperképességû kölköket én sem komáltam.

A célzásról ilyen formában igazad van. Én inkább úgy értettem, hogy CS-ben ha bárhol eltalálod az ellenfelet az sebez. WoT-ban meg nem mindenhol sebez.
Lunki88
Az E100-ról mi a véleményetek? Mindenhol azt olvasom hogy a saját (és fõként a csapata érdekében) ne vegye meg mert sok rutin kell hozzá. 😊 Akkor 2 ezer csatával után gondolom nekem se kéne. 😄
Maala
Azért ha lebontod, 4 napod volt elérni 1 nemzettel kifejleszteni egy T6-os tankot, és megvenni, mindegyiket fél áron. Plusz, még el is kezdhetted húzni utána a 100k XP-t. Ráadásul decemberben 50k dmg után +prém nap járt, ami 16-ai event kezdettel azt feltételezi, hogy végig prémiumja volt az egyednek az event alatt (januárig az event miatt, januárban meg már elkezdte befejezni az orosz, német, amcsi ágakat, amiket elõször elkezdett).

Még ebben a kevéssé hatékony lebontásban is könnyû, mert most sok szabadideje volt az embereknek. Szerintem a nagy részük még meg sem szerezte, szenved a japán-kínai ággal.

JeffDunham
Gyerekek akartok röhögni? Ezt a csatát nézzétek meg! Ilyen csapattal mentem be, és ami a végén történt, beillett volna egy Benny Hill show-ba is. <#nevetes1>

REPLAY

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

Mindenki tudja, hogy mekkora TD ellenes vagyok, de azt garantálom, hogy egy noob nem fog jól játszani a wt e-100-al.

Nagyon nehéz vele játszani. Viszont tényleg durva dolgokat lehet vele mûvelni. De azt pl felejtsd el, hogy beállsz vele egy bokorba. Azonnal felspotolnak és kilõnek a picsába. Mindig fedezékben kell lenni, vagy szikla vagy ház.

Fárasztó vele a játék hosszútávon, pl egy t57 heavy sztem sokkal inkább noobfriendly. Nekem jobban is tetszik.

Az igazán noob TD-k a foch155 meg az obj268, gyorsak jó páncéllal, jó camoval, lefordulásszák és legyorsulják a lassabb medeket. Na ez a 2 ami nooboknak való.

A wt e-100 nehéz tank, ebbõl kiindulva az fv183 is az.

Nekem 1500 felett van a wn7, és nem tuok jól játszani a wt-vel.

Aki nem tud sebezni, meg amõba az szerény véleményem szerint nem tud a mostani eventben sem IS6-ot szerezni. Azért nem olyan könnyû az.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Maala
Azért annyiban nincs igazad, hogy egy WTE100 egy tárral 3,36k-t képes sebezni
táagbam, 10k dmg-hez 3 tár kell legalább. Ha ezt a két újratöltést úgy teszi meg (nem néztem a videót), hogy egyedül maradt, akkor az az ellen hibája is nagyrészt. És ettõl lesz ez nagy egyéni teljesítmény. A gold ellenére is.

Ez igen. <#taps><#eljen> Érezni, hogy a tapasztalat beszél belõled.

Õ? 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Maala
Beforgatod, erõlteted a sarokharcot, sidescrapet, és pattintasz a lánccal. Távol maradsz heavyvel, és hagyod, hogy más spotoljon neked. Amikor meg beszólnak a társaid, akkor felmutatod az ökölbe zárt kezed kinyújtott középsõ ujjal. Ha idejön fórumra sírni miatta, akkor kineveted Jeffet, és elküldöd a fenébe õt a goldspammer picsájával együtt. 😊

Egy jobb kör obj416-al: replay

Nagyon jó ez a tank!!!
Maala
Nagy csöcsök, jó segg, porszívó ajkak... Akarom mondani szép szemek, elbûvölõ személyiség?

az igaz.
a fenébe. 😊

Nincs. 😊 Szar az összes, mind átlövik. 😊

köszönöm a segítséget, ki is próbálom

Maala
Erkölcsi megfontolások... Beszarás. Az amerikai nép is kemény adót fizetett anno azért, hogy a kiskatonájuk élve hazajöhessen, hogy szét lehessen a gyalogtámadás elõtt artyzni, szõnyegbombázni az ellent. Persze a kiskatona szemszögébõl ez lényegtelen, neki, és a családjának is csak a túlélés számított, ezért vígan fizettek. Ennyiben más, hogy az a nagybetûs élet volt, ez meg egy játék. Itt ha elcseszed, újra tudod kezdeni, csiszolhatod a tudásodat, fejlõdhetsz. Nem mész egybõl a föld alá.

És ez az apró különbség elég ahhoz, hogy aki mégis inkább fizet, ahelyett, hogy fejlõdne, egy lapon emlegethetõ legyen egy tál ketchupos-mustáros-majonézes trutyival. (Amit egyébként személy szerint imádok 😄)

Szerintem inkább free XP-vel és pár többször használatos, fél áron megvehetõ felszereléssel rakd fel arra a stock tankra a legjobb ágyút, ahelyett, hogy aranylõszerre pazarolod a kreditet.

Mert hát tényleg egyszerûbb goldot spamelni, mint megtanulni a weakspotokat. Vagy talán azért nem lõ valaki goldot, mert felfogja agyilag, hogy azzal rohadtul nem jár jobban hosszútávon? Hogy nem kell prém tankkal mennie feleslegesen, mert anyagilag rosszabbul jön ki?

Mennyivel jobban járnék én is, ha a csatáim 15-20%-át még mindig a t8-as prém tankkal kellene mennem, hogy meg tudjam venni a következõ tankjaimat!

Mert anno ez ment, húztam az összes ágat egyszerre, és noobként (még gold nélkül sem) tudtam az összes tankot megvenni anélkül, hogy farmolni kellett volna t8 prémmel. Mentem szépen a napi duplázókat, és róttam mellette a köröket T34-el, meg az aktuálisan kijelölt high tier tankkal, mert úgy tudtam kijönni csak anyagilag.

Most meg, amíg kihúzom a következõ tankra az XP-t, megszerzem rá a kreditet is csak ugyanazzal a tankkal menve, mert 20-30k profit jön 1 csatában a goldspam mellõzése miatt. Legyen az low tier, vagy t9.

Igazad van, én vagyok a noob, amiért képes vagyok ezt elérni, és nem az, aki erre képtelen. Mert engem aztán nagyon zavar, hogy Pistike napi 9 óra játékából 6-ot farmolással tölt, és nem a tankjai húzásával.

Még egy icipici sincs? 😊

CSben is kell célozni, mert ott meg a headshot a döntõ.
Mindig is rühelltem a kis koreai csávókat, akik kiugranak a sarok mögül és ugrás közben fejbelõnek a desert eagle-vel...

Mindezt úgy, hogy én ott kempelek a sarkon, célra tartva, de még odáig se jutok el hogy egyáltalán felfogjam, lõni kéne 😊

Sunsetjoy
Én a goldspam alatt akkor szoktam felnevetni, ha pattan a goldja a köcsögnek...fõleg, ha utána kinyírom 😊

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Tökéletesen egyetértek! <#eljen>

Úgy látszik gyáva lehetek, mert nekem egy kemény tankom sincs. Sose volt. 😊

Nem kívántam negatív kontextusba rakni. Nem tartom gyenge játéknak, csak a csalások ne lennének benne. Arra kívántam inkább rávilágítani, hogy az egy egyszerû nyomkodd a bal egérgombot játék, a WoT-ban pedig célozni is kell(ene). Mondhattam volna példaként a Bf-et is.
Azt azért meg tudod állapítani, hogy egyáltalán értelme volt-e arannyal lõnie, vagy eleve olyan tankban ültél, amit sima lõszerrel is vitt volna.

Pár napja belinkeltek ide egy orosz videót a WTE100 10k sebzésérõl. Full golddal tolta, egy olyan ágyúval, amelyik nagyon pontos, nagy az alap pen, iszonyat a brust dam. Semmiféle skill nem kell ehhez. Bebújik egy bokorba a bázison, és várja, hogy elhulljon a csapata. Innentõl eljön az ideje, a lesebzett tankokat kicsapja pillanatok alatt, céloznia sem kell. Ez szerinted jó?
A goldspam legnagyobb vesztese a heavy tank, mivel páncélzatra épül, ami az ilyen troll TD-k ellen semmit sem ér. De igazából mindenki veszít, mert hiába a skill, a tapasztalat, ha Vér István 8 másodperc alatt full HP-ról lenulláz, BÁRMIBEN ülsz, BÁRHOGYAN forgatod.
A te logikád szerint minden értelmes játékosnak golddal kellene lõnie, mert ez adja a legnagyobb esélyt az átütésre (itt most felejtsük el egy pillanatra HEAT lõszer esetét Tóth Lánctalppal). Az a baj, hogy így a moszatokon kívül mindenki "tud" sebezni, ami hatalmas elõny a buta játékosoknak. Ha a való életben vizsgálnánk ilyen szituációt, akkor a túlélés miatt minden megengedett lenne, de ez egy játék, ami emiatt elveszíti az élvezeti értékét. Nem temetem a WoT-ot, még mielõtt nekem esne valaki.
Most az IS-6 eventen sok amõba is megszerzi a prémtankot (akik nem tudtak költeni a játékra); eddig kreditgondokkal küzdöttek, mivel nem tudtak sebezni, így a gold megfizethetetlen volt nekik. IS-6-tal a garázsban nem lesz ilyen gondjuk, 4-5 körrel kitermelnek 2-3 full gold kört. Micsoda öröm lesz majd így a játék mindenkinek!
Véleményem szerint a gold lõszerek számát maximalizálni kellene (pl. 15%-a a teljes lõszermennyiségnek); így mérlegelésre késztetnék a játékosokat, nem lenne ez a gold áradat.
Igen, nekem is telepítve van.
De azzal nem tudom megmondani, hogy vajon a csapattársaimra is arannyal lõttek-e, vagy csak rám.
Ha szakaszban megyek, akkor még két emberrõl tudok, de ennyi.

Roger6
<#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

A CS egy sikeres játék, hiába raktad negatív kontextusba 😊