World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én tegnap kaptam meg pályafutásom elsõ banját teamkill miatt. AMX 12t vel voltam, és Erlenbergen védõ oldalon. Felmentem a bal oldali dombra, beálltam az épület mögé, hogy csak a torony nézett ki, várva az ellent. Erre jött egy saját Tiger, és nekiszorított úgy a házfalnak, hogy moccanni sem tudtam. Gondolta, hogy jó kis fedezék leszek neki. Ráfordultam a tornyára és a negyedik lövésre kipurcant. Én megkaptam az egy óra bant, de sajnálom hogy nem láttam a képét, amikor felrobbant egy light szunyog frontját ért lövéseitõl. :-)

Az én koromban már nem szoktak sírni Maala, fõleg nem egy játék miatt. 😊
Ami pedig a szánalmast illeti. Az a szánalmas, ha egy fórumban bármilyen vélemény vagy kritika szánalmas minõsül ha nem egyezik a másik fél véleményével.
Részemrõl ezzel ezt a szánalmas dolgot le is zártam. Vitatkozni érvekkel szoktam, minõsítésekkel nem, azt meghagyom a gyerekeknek, náluk szokás. 53 éves fejjel ehhez én már öreg vagyok. 😊
Maala
Tegnap belémlõtt egy hellcat, mert kidugtam a csövemet elé, és lõttem az ellent. Beálltam elé, és hagytam hogy 3x belémlõjön még. Kék lett, majd valahogy furcsán inaktívvá vált.

Jót röhögtünk rajta, persze a csata bukott. De a csata amúgy is bukik, akár te bannoltatod magad, akár õ. Akkor miért te vagy az, aki kizáratja magát a másik hülyesége miatt? 😊

Ha én is kilõttem volna, valószínûleg lemaradtam volna WoTos pályafutásom eddigi legviccesebb meccsérõl. Szerintem a kamera is beleremegett, amikor letolta a lightunk az ellen T-43-ját a hegyrõl, miután dodge-oltam a lövését. 😄

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

LSSAHPAUL
Hallod, mióta megjelent játszok majdnem minden nap de még sose banoltak semmiért se, de ma reggel 😄 nem vicc, tegnap éjfél után nagyon álmos lettem, lefeküdtem aludni, de pár tankot nem 5x-tem le, így órát beállítottam 5-re (7.30-ra bent kell legyek a cégnél) szerver leállásig toltam 7:02 kb, és nem bírtam ez idõ alatt le 5x-ni 3 db tankot (T95,JT, 3.nak nem jut eszembe a neve, az új német tdágon a 7-es). Na az utsó csatában már kicsit feszült hangulatban voltam, malinovkán KEZDÉSNÉL spotter áttõr a víznél majd a vonal mellett megy az artiért, gondoltam sose lehet tudni mekkora barmok vannak, megyek segítek elkapni 😄 JT-vel, sikerült is... az arti elõtt kb 200 m-errel harcba szálltam, le trekkelt, volt javítom gyorsan felszedem, megint letrekkelt, az idegtõl remegõ kézzel nyomomom a HELP-et, nézek ki a fejembõl, és bakker senki nem jött, de sokára tartott mire kilõtt a fószer, imádkoztam hogy valahogy túl éljem, mert akkor megölök mindenkit csapatban 😄 de nem, simán kb 2 percig folyamatos lövéssel levágott a többiek mert szartak rá.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Nem egészen így van. J,a TD elsõ lövésig kitart az álca, aztán húzás onnan. Aha, elsõ lövés, és a dög lassú TD húzzon onnan? Képtelenség, a lassú TD-knek ez a halál lenne. Mi értelme lenne így bármelyiket használni?
A TD-k alapja nem az álcázás. Van amelyiknek igen, van amelyiknek nem.

Így is vannak TD-k amiknek az álcája NULLA, hát marha jó ha még kevesebb lesz. Nehogy azt gondold már, hogy minden TD-ben tiszta kéjmámor ülni. Miközben mindenki lát, és mindenki téged lõ, és legalább lassú is vagy.

"Ezekkel tisztában vagyok, de ne mondd azt, hogy az nem tekinthetõ harcnak. :-)"

Vagy félreértettél, vagy nem olvastál el rendesen.
- Az elosonok a szélén és gyorsan bázist foglalok szerintem nem harc. Köze sincs hozzá.
- A kihasználom a készítõk által adott "isteni" képességeket és a pálya szélérõl 1 lövéssel lövöldözöm ki az ellent, akár artyval, akár TD-vel úgy hogy nem lát és vissza sem tud lõni, szintén nem harc, max. agyaggalamb lövészet.
Én ezekrõl beszéltem.
Maala
Pedig ez egy játék, és nem a valóság, legalábbis én még nem láttam HP-csíkot valódi tank feje felett, pár photoshoppolt képet/videót leszámítva. 😊

És pisztolyt sem tartanak senki fejéhez, hogy ezt, vagy azt csinálja a játékban, vagy hogy egyáltalán játsszon. A saját alkalmazkodóképességedtõl, és talán kismértékben beállítottságodtól függ, hogy ki tudod-e, ki akarod-e használni az adott tankot teljes potenciáljában.

2 féle síró ember van:
-Aki el sem tudja képzelni, hogy valamit lehetne máshogy is csinálni a játékban. -> õk legalább még tanulóképesek.
-Aki szánt szándékkal nem csinál meg valamit (elvek wtf), holott tudja, hogy lehetne másképp is, jobban. -> goldspam omg, megyek inkább fórumra és sírok. Szánalmas.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

j0nNyKa
jójó, 4x már leírtad, szerintem aki fel akarta fogni, felfogta 😊

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Ezekkel tisztában vagyok, de ne mondd azt, hogy az nem tekinthetõ harcnak. :-)

patchaou
Ne kezdjétek már el megint...

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Az íjászok sem harcoltak anno? Csak a közelharc számít harcnak? Ezt nem mondod komolyan. :-)
A tüzérség, a TD-k ugyanúgy harcolnak, csak a fegyvernemük által nyújtott elõnyöket okosan használva járulnak hozzá a harchoz, a gyõzelemhez.

Suba53!
Ne csinálj úgy, mint aki most ébredt fel és azt sem tudja mirõl van szó.
A tüzérségnek ( amit mellesleg a háború istenének is becéznek) megvolt és megvan a maga szerepe. Bele értve az önjáró lövegeket is. De sosem az volt a szerepük, hogy isten módban, egyetlen precíz lövéssel lövöldözzenek ki egyedi tankokat. ( Ez a páncéltörõ tüzérek feladata és õk sem isten módban csinálják. )
A páncélvadászok egyik alapja az álcázás, ami az ELSÕ lövésig tart, aztán húzás onnan. Egyik sem volt "stealth" képessége.
Röviden ennyi.
patchaou
Na megint kaptam egy óra pihit ugyanazért amiért a múltkor. Köcsög artynk TK-val indított, kilõttem és kaptam egy óra bant...

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

+ logisztika, hírszerzés stb stb.

Kár leragadni az õskorban, a hadviselés folyamatosan fejlõdik.
Rendben.
Szeretem ezt a megjegyzést. Tipikusan alkalmas az i...ták kábítására. ( Ezt általánosan írom Tono34, nem Neked.)
Miért is?
Nos a legjobb példa erre, maguk a készítõk megnyilvánulásai.
1. Ha olyat tesznek szóvá a játékosok, akkor jön a válasz: A történészeik megnézték és a valóságban stb... bla bla ba.
2. Amikor a játékosok valamiért a valóságot hozzák fel példának: Ez egy játék, aki valóságot akar az üljön igazi tankba.
3. Van egy harmadik is, amikor hirtelen kell válaszolni 1-1 tankkal kapcsolatos dologra, ami nem erõsségük: "Akkor ne játsz vele."

Nem mondhatnám, hogy túlzottan bõ a válasz variáció. 😊
Az íjászok sem harcoltak anno? Csak a közelharc számít harcnak? Ezt nem mondod komolyan. :-)
A tüzérség, a TD-k ugyanúgy harcolnak, csak a fegyvernemük által nyújtott elõnyöket okosan használva járulnak hozzá a harchoz, a gyõzelemhez.

Maala
Ha úgyis tudod, hogy hol van az ellen, mégis mi akadályoz meg téged abban, hogy beállj te is védekezni a várható felbukkanási helyére, és megvárd, amíg elindul? Ha mégsem indul el? Legalább õ sem kapja meg a +XP-t a csatáért. Ha elindul, meg szarrá lövöd/lövitek õt/õket. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

Ez pont ugyanolyan, mint amikor CW-n tudod, hogy ott van szemben veled a másik tank, a játékos meg az FC többszöri felszólítása ellenére IS kinéz, hogy bekapja azt az 500 dmg-et. De minek?

Tény, hogy rushhal idõt spórolsz meg magadnak randomban. Mert hamarabb megdöglesz, vagy megdöglik az ellen. Az is tény, hogy beállítottság kérdése, hogy ilyenkor rámész-e az ellenre, vagy megvárod, míg jön feléd.

Viszont egy fórumon sírni azért, mert te az egyik módszert választod, és nem mindig jön be... Ne legyél már nevetséges.

Képzeletben.
Tono34
Halkan megjegyezném, hogy ez nem a valóság ez egy Játék.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

LSSAHPAUL
pl pont a Borsig ilyen, aminek olyan gun-ja van hogy fejlesztettet fel se teszem mert bõven sok a stock is, szal pont ennek kéne vírítaniai de nem, szal beállok bokormögé 15m-re, és 250m-rõl lövök simán 😊, sõt annyira tuti hogy ha felszpottolódnák lehet szívrohamot is kapnák a meglepetéstõl. De már felesleges sírni ezért, 9.1-ben vége a TD aranykornak.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

A hangot és a füstöt is lehet álcázni.
j0nNyKa
= stealth

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

"stalt" = "stealt".
"A harc a gyõzelemért, és nem a hõsi halálért folyik."
Nincs gyõzelem hõsi halál nélkül, nincs csata áldozatok nélkül. De itt én erre helyezném a hangsúlyt: "harc".
Egy artyban, vagy "stalt" TD-ben ülve, lövöldözve a semmibõl a másikat én nem nevezem harcnak. A szélén elosonva sunyiban és bázist foglalni, szintén nem harc kategória.
A többiben egyetértünk.
Megjegyzem:
A valóságban addig tart az álcázás, legyen az harckocsi, vagy páncélvadász, amíg tüzet nem nyit. Attól a pillanattól hogy lõtt, már nincs álca, a hangot, füstöt stb. nem lehet álcázni.
Nem érted te ezt. Mindenki, aki költ a játékra, vagy bármilyen játékra, az az imperialisták ügynöke, egy gyáva, sötétben bújkáló ellenforradalmár.

"Ha jól belegondolok a gyávák hamarabb nyúlnak a pénztárcájukhoz"

Irigység.

„Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.” Woody Allen

"Ha jól belegondolok a gyávák hamarabb nyúlnak a pénztárcájukhoz"

Gyávák?
És ha megveszi a tankot akkor bátor lesz?

A prémséggel meg a free xpvel IDÕT lehet vásárolni, nem gyávaság kérdése.

Ez így ebben a formában butaság. A harc a gyõzelemért, és nem a hõsi halálért folyik. A gyõzelem jutalma a magasabb XP és a magasabb kredit. Úgyhogy a cél a gyõzelem. Hogy ezt aktív támadó játékkal, vagy passzívabb védekezõ játékkal éri el valaki az teljesen mindegy.
És hogy melyik pályán, milyen tankban ülve ezt ki hogy látja elérhetõnek az adott szituációban, az egyéni döntés kérdése. Randomban nincs kommander, aki eldönti kinek miben hova mikor. A játékosok intelligenciájára van bízva, hogy felmérjék az adott szituációhoz legjobban alkalmazható saját taktikájukat.

Hát mondjuk az rendben van, hogy aki mozog, hamarabb látszik, mint aki egy helyben áll, és elvileg ha ellövi magát azonnal leesik a camo értéke, ilyenkor rosszabb mintha mozogna. De van aminek lövés után is jó álca értéke marad. Meg néha nagyon furcsán mûködik ez, szóval elvileg így van de fene tudja. Épp ezért szerintem csak a jó álcaértékû és gyors tankok életképesek manapság. Se a páncél se az ágyú nem számít, mivel úgyis goldot töltenek.

Ha jól belegondolok a gyávák hamarabb nyúlnak a pénztárcájukhoz mint hogy kigrindeljenek egy tankot nulláról...tehát értem a logikát, üzletileg miért éri meg ezen játékosok támogatása játékon belül.
"A játék már simán megkaphatja a "gyávákat favorizáló" game címet."
Teljesen igazad van! Engem személy szerint dühít mikor megyek elõre támadni és a végén az erdõben megbújó, fedezékben leskelõdõ (kempelõ)enemy végül kivédekezi a csatát és nyer. És ez a barom sporendszer ráadásul õket támogatja mert ugye én mint mozgó célpont hamar fel fogok spotolódni míg õ akár többet rámlõhet a nélkül hogy felspotolódna. Ez a játék tipikusan a gyávák játéka lett! Hátul kell maradni gyáván, kivédekezni, megvárni amig a támadó, aktív játékosok beléjük rohannak és aztán létszámfölényüknek köszönhetõen lehozzák a csatát. Spotrendszert át kéne alakítani hogy a gyáva kempelõket az erdõben azonnal fel lehessen fedezni és támogatni kellene az aktív, tevékeny harcot. De nem, ez a játék kifejezetten kedvez a gyávák harcmodorának.
"miért? mert berak mostanság 4-5 artyt egy meccsbe? én a nyakát történ az összesnek aki megveszi... majd ha már nem lesz kedvünk játszani heavyvel majd játszanak álló háborút 8 TD-vel 5 artyval meg 1-2 spoterrel 😉"

Nem azt kell hibáztatni aki megveszi, a többségnek van, mivel benne van a játékban.
A hiba itt a készítõk koncepciójában keresendõ. A játék már simán megkaphatja a "gyávákat favorizáló" game címet.
- Lásd artyk és képességeik ami egyáltalán nem illik a játékba legalábbis ilyen képességekkel felruházva.
- Lásd cap base szokások. Többségében a csapat fele még harcol mindkét részrõl, de 2-3 gyáva a szélen elosonva már foglal. Nekik errõl szól a játék, nem a csetepatéról.
- A TD-k még bele illenének a játékba, de ez a készítõk által részükre kreált "stealt" mód már nem is röhejes, hanem siralmas.
Gyõzelem!
Csata: Redshire
Jármû: E 25
Szerzett tapasztalat: 1 683 (bírság a csapattársaknak okozott sérülésekért: 1)
Szerzett kredit: 71 154 (bírság a csapattársaknak okozott sérülésekért: 1 891)
Csatában elért Achievement: Kiváló sofõr jelvény: "1. osztály"

Ez egy vadállat tank.Szinte minden meccsen hülyét csinálok valakibõl.

„Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.” Woody Allen

Azt a tankot szerintem rajtam kívül mindenki golddal használja. Én azt mondom, hogy gold nélkül is a játék egyik legjobb tankja. Golddal érzésre szerintem durvább lehet, mint a KV-1S, meg a Hellcat.

Véleményem szerint a játék egyik, ha nem a legrosszabb tankja. Nincs ágyúsüllyedés, nincs átütés, évtizedekig szûkül az ágyú, cserébe papír test. Nem gondoltam volna, hogy a JT-nél van durvább olyan tank a játékban, aminek többször lövik el a motrát, nos az A-44 ilyen. Minden meccsen ellövik a motort, minden másodikon egybõl pirosra.
Komolyan mondom, aki ezzel a tankkal lila szinten tud játszani folyamatosan, az az én szememben a szuperunikum ebben a játékban. Azonnal adtam el, ahogy kifejlesztettem az utódját. Kínkeserves volt vele minden meccs.

Hallod e irigyellek hogy ilyen sok idõd van más után keresgélni kutatni<#taps> othon ülhetsz egész nap csipszel tömöd a fejed de ha neked ez egy fóbia hogy mások után ráizgulva kutatsz hát akkor hajrá csak nyugodtan, részemrõl ez szánalmas és csak sajnállak ez beteg XD posztolj még lesz mit igérem<#nevetes2>
több mint 4000 csata kv5-el,ennyire jó az a tank farmolásra??

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

GabeE3e
Maala Maala Maala , fogadd szeretettel igényes gifemet

alább megtekinthetõ:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://kepkezelo.com/images/s940jfe3epb091bw1ksr.gif

There is but one rule: Hunt or be hunted.

Szólhattál volna nekem is, esetleg TS-en. De am küldj jelentkezést és visszaveszlek.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Maala
Visszajövök én hosszabb idõre is, csak a recruiter nem volt online, amikor én néztem.

LOL ez a kép 😄😄😄.
Am kb, lelépett Lens és engem jelölt ki az utódjának.
Btw, nem akarsz visszajönni legalább a CW event idejére? Valami két hét és only T8.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Solten
Jo lenne zsinorban ilyen...

Replay

Saor Alba

miért? mert berak mostanság 4-5 artyt egy meccsbe? én a nyakát történ az összesnek aki megveszi... majd ha már nem lesz kedvünk játszani heavyvel majd játszanak álló háborút 8 TD-vel 5 artyval meg 1-2 spoterrel 😉
Maala
Majd ha 50m-rõl láncot lõsz, akkor is lenyugszol tõle. 😊

Na megvan a top gun is.
Gyõzelem!
Csata: Highway
Jármû: E 25
Szerzett tapasztalat: 1 093
Szerzett kredit: 44 172
Csatában elért Achievement: Top Gun, Elit lövész, Kiváló sofõr jelvény: "3. osztály"

&#8222;Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.&#8221; Woody Allen

Fasz retard artykra nem gyõzöm hangsúlyozni hogy kéne a nerf sürgõsen...
Zsinórban a nyolcadik csatát bukom 4000-4500-as sebzésekkel. Hogy azt tegyem az anyjába amit gondolok a nyomoréknak aki r75-el 44%-al az én csapatomban nyomorékoskodik. Elképesztõ debil felhozatal van. Holnap nincs iskola vagy mi van ?
Hihetetlen kilõ a saját csapattársam miközben kikészítem az ellen kv3-asát,aztán azt a barmot is kinyírják és bukunk.Miért fogok ki mindig ilyen nem normális agyhalottakat?

&#8222;Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.&#8221; Woody Allen