418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Zegi Norbi HUN
    Foxbat, Plata: Akkor nekem is meg kell sebeznem őket? :O Mert eddig úgy csináltam, hogy spottoltam őket, aztán a többiek kilőtték. Szóval akkor ezért nem adta meg :/ Köszönöm szépen!!!
  • Plata
    M4-el próbálom csinálni a med küldit,gyújts fel valakit,na jó van bazd de azóta csupa t5 csatába kerülök ahol mindenki oneshot.
  • Plata
    Én még csak stugnál tartok,kb a negyede kész van.
    Lt-11.
    Mt-9.
    Ht-7.
    Td-4.Hiába,keveset játszom vele.T28 a nagy kedvenc jelenleg nem nyerő randomban.
    Spg-4.
  • Plata
    Az a hetedik küldi nem?Mi abban a nehéz?
    Nem tudom mivel csinálod de M41 istenien jó erre a küldire.
    A 11-edik küldetésig nem volt nehéz.De ott már platoon kellene.
  • foxbat88fx
    Stug IV vagy T28 Concept? :D
    amx 13 90-el célszerű a tár miatt.... mivel mostanában elég sok arty bassza a rezet a csatákban, így csak túl kell élned a csata elejét, kell egy viszonylag jó csapat, majd amikor fogyóban az enemy akkor előre rohansz az artykhoz, belesebzel 1-et és kész....
    persze ha a T28-as misszió akkor 2 artyt kell megsebezned, majd megvárni amíg kiszedik a csapattársaid
  • foxbat88fx
    hát igen, sajnos észrevettem, hogy nem jó dolog 2300wn8-al játszani.....
    rengetegszer volt már olyan szitu, hogy mentem a többiekkel akik +2 tierrel nagyobbak voltak, és jött az enemy és engem lőttek, nem a top tiereket, persze amikor rákérdeztem egyből mondták, hogy azért engem mert én vagyok kék játékos.... ehhh, fasza
    XVM nélkül jobb lenne a game
  • Zegi Norbi HUN
    Legyen valaki olyan kedves és mondja meg, hogy a "the SPG hunter" könnyű tank küldetést hogy a kedves anyukámba kell megcsinálni. Lassan elkezdem átrendezni a szobát...
  • patchaou
    Az csak jó.. mivel elég ha a halványkék vagy máris Te vagy az elsődleges célpont... Ha áll a mező közepén két narancs heavy akkor sem őket lövik, hanem az egyetlen kéket splashelik szarrá miközben fedezékben van-de mégis mozog-és ő a núb mert kiszedik a skilles artyk.
  • foxbat88fx
    nálam mikor volt? :D
    akkor volt amikor már totál leszarom az idiótákat és ha szar a csapat akkor megyek a vízbe vagy leugratok egy hídról vagy dombról :)
    szerintem itt volt a töréspont :D
    + csinálom a missziókat, amik még rátesznek egy lapáttal, de totál leszarom már a statot :)
    felőlem leeshet a winrate 30%-ra, a WN8 500-ra... és akkor mivan?!?!?!
  • Gyuszopapa
    Erre tudok példát mondani.Volt egy csatám ST-I-vel.Gyakorlatilag a csata elején szarrá lőttek szinte minden sebzett,követtem is el hibákat nem vagyok büszke rá.Bele is szartam hisz hogy tudok tovább játszani ilyen tankkal.A lényeg az hogy szarrá lőve lehoztam a csatát,az utolsó 5 jármű csak karcolgatott nem bírtak sebezni mind pattant és éreztem hogy dolgozott alám a játék.Meg kellett nyernem.
    8 kill 6000+ sebzés stb.stb.
  • fsb1000
    Érdekes egybeesés... Nálad mikor volt a töréspont?
    Nálam és azoknál akik hasonlót tapasztalnak a statjukkal (20K csata felett) 2014 február környékére tehető a hirtelen bekövetkező változás.

• fsb1000
    Jó szó ide a babona... én is használom sok esetben. De azért ugye elolvastad, hogy mit írnak a WG MM szabadalmában? Az nem babona.
    Az a babona, amikor ismeret hiányában ok-okozati összefüggésben nem lévő dolgokat kapcsolunk össze. (fekete macska, kéményseprő/gomb)
    A népi megfigyelés pedig az amikor egy jelenséget sokan megtapasztalnak, de a pontos oka nem ismert, viszont adekvát reakciók vagy következtetések alakulnak ki. (ne állj a fa alá ha villámlik, Medárd napja, hideg éjszakán ragyognak a csillagok, stb)

• foxbat88fx
    :))))))
    nemzeti ünnep lett volna Január 31.-e mi? :D
  • Sherman0070
    9.6-os testre tudjátok hogy kell az arty modot feltenni? Annyira felcsesztek normál szerón ezek a tetvek hogy vissza akarom adni
  • lammaer
    Tegnap nekem is a többiek csinálták meg az egyiket, csalt a a gép és én nem találtam el semmit, de a platoontársak simán hozták a sebzést :)
  • lammaer
    Heh, csal a gép... arty küldi, sebezzek egyszerre 2 tankot.. himmelsdorf :)
    épp mondom a fiamnak hogy ez mennyire esélytelen, a célkör a dombtetőn akkora mint a képernyő... ellövöm, hopp besebez kettőt. Röhögünk együtt hogy miezmá, 37 sec töltés után megint tűz és megint 2 sebződik :)
  • Sunsetjoy
    Tegnap konstatáltam újra, hogy a szakaszos küldetések milyen pozitív átverések néha :)
    Van ugye olyan td-s küldetés, ahol 3 kill kell a szakasznak, de te akár ki se gurulsz a kezdőkörből, megkapod a küldit.
    Van olyan lt-s küldetés, ahol light szakasz kell, és kell spotdamage. Ha nem csinálsz semmi értékelhetőt, de szakasztárs lespottol annyit, megvan a küldetés.
  • lammaer
    Fenébe, pedig népünnepély lett volna...
  • foxbat88fx
    csak egy bibi van, hogy nem adtam el az accountot :D:D
  • fsb1000
    Ezt a ficsört (utolsó esély) akkor vezették be amikor azt a legénységi tulajdonságot, hogy 10% alatti életerejű tank gyorsabban tölt.
    Egyszerűen kevés volt a 10% alatti tank a csatákban. Én nem láttam, de van aki állítja hogy ezt a WG nyilvánosan közölte és nem egy mindenki által tapasztalható, de "rejtett" mechanizmusról van szó.
    .
    Ha az utolsó lövésnél el lehet téríteni az RNG-t (azaz minimál sebzés felé téríteni, hogy maradjon egy kis HP az ellenfélen), akkor mi akadályozhatja meg a fejlesztőket abban, hogy más feltételek mentén is befolyásolják a normál eloszlását az általuk randomizált paraméterek esetében?
    Szerintem semmi, legfeljebb az hogy ne legyen feltűnő. Úgy gondolom már 1-3%-os eltérítés is meghatározhatja egy csata kimenetelét, ha minden tagra vonatkozik. Sosem vesszük észre, de elgondolkodtató, hogy miért szaporodtak meg a nagy arányú "killes" győzelmek és miért esett a felére a döntetlen csaták száma.
  • lammaer
    Na, akkor mostmár nem írsz többet? :)
  • Oddball29
    Abba kéne hagyni az ivást.
  • lammaer
    Én megtaláltam a kulcsszót... BABONA.

Akárcsak a focimeccseken, vagy a dolgozatírás előtt, az emberek hajlamosak mindenfélét kitalálni. Pedig ugye ott nincs Wargaming Random generátor, hogy hatással legyen a dolgozat eredményére.
  • foxbat88fx
    vajon kapok levelet a WG-től, hogy eladtam-e az accountot? :D
  • fsb1000
    WG MM szabadalom: Link Lényegi rész: Link.
    Nincs ezzel semmi gond, a játék része. Az elképzelésem szerint a hatása csak egy szűk réteget zavar:
    - 90%-ban "random" módban játszik,
    - naponta 30+ csata,
    - WR%>53% (zöld WN8 1500-1800)
    .
    Sok szubjektív élményt lehetne még ehhez kapcsolni, ami azt sejteti nem csak ezen a ponton van az "RNG" megbolondítva, illetve sokkal, de sokkal bonyolultabb a szabályozási rendszer, minthogy a +25-25 tartományban egy gaussgörbére lenne illeszthető a várható események eltérése. Lásd találati szórás esete. Link

Szubjektív példa. (nevezzük babonának, vagy népi megfigyelésnek, mint azt hogyha piros az égalja, akkor másnap szeles idő lesz)
    80+ tankom van ezért nehézkes a 2x-ezés, de többb alkalommal kipróbáltam hogy 10 napon keresztül legalább a kedvenceimet le 2x-em. Ez kb 25 tank, amivel garantáltam átlag feletti a tank WR-em. Amint megvolt a 2x (első győzelem), mentem a másik tankra
    Minden kísérletem oda vezetett hogy a 2x-ezéssel 40% körüli winrátát tudtam csak elérni.
    Ezért már csak akciókor 2x-ezek, amikor pl. 5x az első nyert csata jutalma.
    .
    A játék során rengeteg ilyen babona kialakult, ha pl. nem megy a játék (általában beválik): Válts szervert, lépj ki pihentesd 1-2 órát, menj kistankkal 4-5 kört, menj szakaszban 4-5 kört. menj bukó századba pár kört, stb, stb, stb
  • foxbat88fx
    egyértelműen T1
  • Pares
    Márpedig "manipuláció" nyilvánvalóan van a játékban, még ha ezt játékmechanizmusnak is lehet hívni: arra jelenségre gondolok, amikor az átlaglövésedből kiindulva egy egylövéses tankba jóval átlagon alulit sebzel, hogy maradjon benne 0.5-1% HP. Nyilván a medálok miatt történik ez, de akkor is...
  • Simulacrum
    Saját szintjén a T1 vagy az M6 a jobb tank?
  • Sherman0070
    Amúgy az user missziók is k*rva jók. 3 Heavy kill kell van ellenségnél 6db de azok is akkora paradicsom botok hogy bemennek a scout pozícióba mind a 6-an azt 1-et sem tudtam belőlük megölni úgy elhaltak.
  • Sherman0070
    A jó édes kurva anyját ennek a sok retardált gyökérnek. Én bazdmeg ha be TK-zok valakit akkor egyből dob is a játék ki 1 órára, ha meg valami seggarc telespamolja az egész chatet, mindenki berepoltolja mert még TK-zik is azt meg le sem szarja a rendszer. Hát bassza már meg a kurva anyját ez a kibaszott BOT-ok által irányított játék.
  • András77
    Írta, hogy olyan tank kéne neki, ami mobilis, rammolni is lehet vele (súly, test erős) és nem megy rá a gatyája egy-egy csatára. A t54 tényleg viszi a lóvét, nagyon drága bele a lőszer, a javítás stb.

Az a gond, hogy ilyen tank nagyon kevés van kisebb tier-ben, mert ott tipikusan könnyebbek, puhábbak a medek. Mondjuk ha rammolás jön szóba kisebb tier-ben, nekem mindig a német vk30.02d jut eszembe, akkor belenyomtam a nashornokba vele, hogy még a könnyem is kicsordult a nevetéstől. Tekintélyes súlya van, elég mobil, mondjuk közepes mobilitás, de tier7 és feltűnően olcsó a javítása. Azzal szerintem nem sok mínuszos kört mentem, pedig nincs prémiumom, de ha végképp semmit nem tudtam csinálni, akkor lerammoltam valakit vele. Cserébe elég sz.r az ágyúja, de meg lehet szokni.
  • lammaer
    Csal a gép.... most bounceolt rólam egy Is7. Artyban ültem :) Biztos az volt a küldetése hogy lőjön ki egy artyt.
  • Faboo
    Fektess be az e50-be igaz kilences, de jó játékkal kihozható 0-ra. Rammolásban pedig verhetetlen. Anno a 88L/71-el húztam ki a 105-ös löveget és még úgy is használható volt. A rammot én az e50m-mel csináltam meg, elsőre összejött. Amúgy a 9-es medek között van egy-két jól játszható, pl a cent mk7/1 a kedvencem volt.
  • lammaer
    A t34-2 nekem is bejövős, mondjuk nekem azért mert medhez képest lób*szó ágyúja van. Nem várja az ellen egy piciny medtől hogy akkorát rúg :)
  • Desmodromic
    Mi van Panther II-vel? Bár vagy 2-3 éve nem mentem vele, de még noob koromban is nagyon élveztem. 52 tonna és olcsó bele a lőszer, mondjuk rammolni inkább csak Himmelsdorfon lefelé lehet vele emlékeim szerint. Nézz egy replayt, hogy milyen a mozgékonysága.
  • András77
    Vegyél egy type59-es accot bár a teste annak sem erős, de még mindig az van legközelebb a t54-hez.

Egyébként játékélményre a t-44 és a kínai t34-2 hasonló, de a teste egyiknek sem túl erős, a tornyukat viszont lehet használni.

A japán jó, de totál papír, sunnyogós stílus, a britnek a tornya használható, jó a negatívja de lomha.

Gondolom a T-44 megvan, kézenfekvő, hogy először azt próbáld ki, de rammolni inkább csak puhányokat vele. Egy nashorn, szent emil meg a borsig nem örülnek, ha beleszáll az oldalukba

Nekem a kínai bejött, de nem mint rammolós hanem mint tank, szétszívatom a népet a tornyával.

Ha ragaszkodsz a rammoláshoz, akkor a német panther2 azt hiszem az a legnehezebb tier8 med, azzal kéne próbálkoznod és még nem is dög lassú.

Illetve ha be tudsz nyomni egy kis zsét, akkor a lehető legjobb választás neked a prémium panther, a panther 8.8. Arról még a leírásban is azt mondják, hogy jó a rammolásban és a kredit sem lenne gond onnantól. Panther 8.8
  • Plata
    A búbánatba.Pedig reménykedtem hogy hátha.
  • lammaer
    Sztem a T54 annyira különleges azzal a frontpáncéljával a medek között, hogy nem nagyon fogsz olyat találni ami a saját tierében olyan kömény és agilis mint ő. Nekem is nagy kedvenc....

T8-ban egyedül sztem az UK az ami talán kicsit erősebb med, de ahogy írják, nem fürge.

A csótány t54 unikum sztem...
  • Plata
    Csalhatna nekem is pár milla xp-t meg pénzt.
  • lammaer
    Mondom, csal a gép :)