418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• András77
    Ez milyen új divat, hogy encounter módban a 2/3-3/4 csapat odarohan foglalni?
  • lammaer
    He? Mi köze a missionoknak ahhoz amit írtam?
  • Antimat
    Épp ma mentem vele egy (és eddig egyetlen) tankászt, mert nem voltam hajlandó megdögleni az elején. (Bár az AT-15 végig szidta a csapatot, de valahogy csak lehoztam a végén némi gódammoval....
  • Maala
    Pont a "van, hogy előkerül egy TD a bokorból" dolog miatt kell a tárasokkal vigyázni a HP-dra. Hatványozottan igaz rájuk az, hogy el tudják dönteni a végjátékot, a nagy burst dmg miatt.
  • Maala
    Múltkor 1008-at sebeztem E-75be T49-el. Mondjuk meg is adta arra a csatára a tank ászt, nagyon fun csata volt. :D
  • Oddball29
    Kettőt is láttam tegnap. Egyiket le is szedtem.
  • bekescsaba
    Sziasztok!

Na miután végig hisztiztem a fórumot a T55/a LT7-es küldetés teljesítésének lehetetlenségével, tegnap beadta. Klasszik volt, na még egy csata, és megyek aludni, s lőn csoda, Tundra, 4 arty, széthúzódó frontvonal, középen rés, 60-al átt a vasúti hídon.

A lényeg. Annyit csináltam, hogy felspotoltam a 4 artyt , 3-at kilőttem, a negyediket sebeztem. Nem trakkeltem, más se lőtte meg őket, csak két direktivát tartottam be.

- én spotoltam elsőnek
    - meglőttem őket.

Ha valaki utánam telesírná a fórumot az LT7 küldi miatti kudarcával, íme a megoldás.

Egy jó 6000-es spot kell még...

Aztán két arty küldi, és zsebben a T55.

Vagy 4 med küldi, és detto.

Jó játékot.
  • Simulacrum
    Csak a WT volt messze, ezért is csodálkoztam, hogy ilyen kevés az xp. Tízeseket is lőttem rendesen.
  • técs
    Ugyanmár. Ezek szerint meddel is milyen rohadt nehéz játszani, mert meg kell ölni 3 db +1 tier heavyt egy csatában és nem jön össze elsőre, tehát nehéz a med vonal. Ne már
  • popey8
    Hoppá mivel találkoztam:)

• Negritis
    kérdés mennyi volt 300 méteren túlról mert azért 1100 körüli Base XP nem vészesen sok főleg 7k sebzés mellé szvsz
  • Simulacrum
    Úgy látom 50B-vel nem lesz ász tanker minősítésem. Brutális mit meg kell ennél a tanknál tenni az ászért. Ennyi sebzés nem volt elég, cserében mondjuk 700 hp-s Batchat simán belémjött és megcsinálta a küldetésemet. Direkt próbáltam még elkerülni, hogy tudjak bele sebezni még egyet, nem gondoltam, hogy ekkorát lehet rammolni rajta. A csatáról még annyit, hihetetlen élvezetes volt, köszönhetően, hogy nem volt arty...

• Simulacrum
    Lehet nekem ezért ment vele, mert én tipikus rambo stílusú játékos vagyok és nem sniperkedem. Arra ez nem való. Nekem pont tetszenek az olyan tankok, amiknek kevés lövésük van egy tárban, mert azok gyorsabban töltenek. Egy AMX 50 100-ban sokkal nehezebb, mert dönteni kell, hogy ha két lövésed van még vajon újratöltesz-e vagy nem? Ott azon meccsek mehetnek el, míg a négyet általában kilövöm, ha esetleg egy marad, akkor biztosan töltök újra, kettőnél van gondolkodás egyedül.
    Nagyon jó az AMX 50 120 is, de az lényeges különbség a pen mellett persze, hogy míg ez 3.3 sec van két lövés közt, addig a T54-nél 2 valamennyi. Ezen simán múlhat az életed. Nem véletlenül volt a nerfig sokkal jobb a T57, mint az 50B, ott is ez a dolog volt a döntő.
  • wulwerin
    Hali

Nem tudom, hogy egyetértetek e velem, már a borsig hozzászólásnál volt róla szó, de a WG a pályák átalakításával használhatatlanná tette a tankok egy jó részét. Maga az elv, amit próbál eröltetni, hogy a csaták sokkal dinamikusabbak legyenek, szerintem jó irány, de nem kompenzálták azzal, hogy a tankokat hozzá igazítsák ehhez.
    Természetesen nem az összes tankra gondolok, de például az amarikai td vonal vagy pláne a brit teljesen használhatatlan lett. Eddig is elég random volt, (tehát a csapatokon múlt és nem csak rajtam), hogy tudatm e velük jó kört futni. Vagy az ellenség vérzett el, mire odaértem volna a csatába, vagy a mi csapatunk, aztán a farkasfalka megevett reggelire. De most játszhatatlanok teljesen, mert azokon a pályákon, ahol volt egy kis állóháború a játék elején vagy a midgame-ben most nincsen. És lássuk be, nem kevés tankot nulláztak le teljesen. A klasszikus sniper tankokról nincsen tapasztalatom, de ahogy olvastam ezekre is igaz.
    Szerintem egy alapos buff ráférne ezekre a lassú tankokra. Mondjuk ha már 5 km/h-val gyorsabbak lennének picit játszahtóbbak lennének. Nagyon med oriental lett a játék. Arról már ne is beszéljünk, hogy a heavy tankok csak páncélozottságban voltak jobbak, és a gold ammo ezt is tönkretette, de ez lagalább nem idegesít, mert megszoktam. Aki tud játszani az úgyis átlő aki nem annak a gold is kevés. CSak T8-tól.
  • lammaer
    Naja, amióta nekem egy vinyóhalál vitt hasonló mennyiségű pótolhatatlan adatot, azóta van egy USBs tartalék vinyóm.

Mondjuk az is jó dolog, hogy azért kiderül, annyira nem is érdekesek azok a pótólhatatlan családi fotók meg videók, mert azóta is szarunkrá hogy elveszett.
  • Tarathiel2
    A Stugnál még meg lehetett ezt csinálni, de a T28-nál már mind a 30 ember között kell top 3-nak lenni, az meg nemigen fog összejönni, ha ilyen 1-200 xp jár max. egy gyors bukóért, az ellen meg 3-400 körül kap csak a győzelemért.

A sok artyt meg megoldhatná a WG azzal, hogy nem felezi a spotért járó xp-t hanem teljesen megadja mindkettőnek. Nagyon sokáig tart pl. 271k xp-t kiszedni így, nem csoda hogy sokan vannak.
    Utoljára szerkesztette: Tarathiel2, 2015.03.09. 16:35:46
  • lammaer
    Egyetértek minden szavaddal.... sajnos nekem a t54e1 nem valami agilis tank, egyszerűen lassú ahhoz hogy helyezkedjek vele, főlleg olyankor amikor csőpályán vagyok. Nagyon kivárós tank, és engem kicsit frusztrál hogy T9ként pl arra kell várni hogy akár az alattam lévő T8as heavyk megdarálják kicsit a célpontokat, mert én a nagy tank nem vagyok képes rendesen odavágni :)

A lórinak azért van rossz hírneve - sztem - mert a többség kamikaze stílusban játszik. Amikor betöltött előrerohan, megpróbál kitárazni (nagy a kisértés, hogy csak még1 lövés, csak még1 lövés) aztán elfüstöl az össztűztől amit kap.
  • Tarathiel2
    Én VK 30.02D-vel, egy meccsen kettőt is gyújtottam, egy obj416-ot meg valami heavyt.
  • suba53
    OFF !!

Srácok! Az ismeretségi körömben már ketten is a zsaroló, kódoló, vírus áldozataivá váltak.
    Ez az a szemét, ami elkódolja a gépen az összes kép, hang, doc, és egyéb file-okat. Majd kb 500.000.- Ft értékű bitcoint kér
    hogy visszakódolja.
    Elvesztek pótolhatatlan családi fotók, rengeteg munka, pótolhatatlan dokumentumok.
    Utólag már hiába mondja nekik az ember, hogy mit kellett volna tenni, a veszteség végleges.

Úgyhogy akinek van a gépén pótolhatatlannak vélt bármi, az készítsen biztonsági másolatot, lehetőleg a géptől független adathordozóra.
    DVD, CD, külső merevlemez, pen drive, a mérettől mennyiségtől függően.
    És soha ne futtassátok ismeretlenektől érkező levelek csatolmányait. Bármilyen csábító is a címe.

Köszönöm.
  • András77
    Lesz pár nap, amikor remélhetőleg az artysok elhúznak a p.csába erre arty party és kevesebb lesz belőlük a játékban Mintha nem lenne már így is sok belőlük, legyenek akciók, top of tree, im stb.
  • András77
    Igazság szerint ezeket nem sniper feladatra tervezték a WG-sek. Látni az ágyú paramétereit is, 210 atütés, kevésnek mondható tier9-ben, viszonylag pontatlan ágyú. Ahogy írod, szinte tutira pattan 1 lövés, de 2-vel is nyugodtan lehet számítani. Ezért a skilles játékosok aranyat töltenek és jajdekirályoklettünk. A kevésbé skillesek, mint pl én, meg megpróbál közel férkőzni az ellenséghez és hátat, oldalt támadni. Igazából ettől lesz érdekes a táras tankkal a játék, meglátni a helyzetet vagy gyakran csak megérzi az ember, hogy most mehetek, kitárazok, hova tudok visszavonulni vagy merre tudok menni a töltés alatt stb. Aztán lehet olyan, amit írtam, hogy egy halálcsillag agyonb.sz a bokorból, mert még nem spotolták fel (ez lenne amúgy a light tankok fő feladata, hogy villantsák fel az ellenség csapatot, legalább a hozzávetőleges helyét tudjuk minden ellenségnek, de persze a lightoknak küldetést kell teljesíteniük, nem érnek rá erre).

A t54e1 a leggyengébb tier9 táras szvsz. Leszólják a lórit pedig az a gép elég tuti, úgy lehet vele hülyíteni a jónépet, ahogy nem szégyelli az ember. A másik francia is kemény legény eléggé, jó az ágyúja, komoly átütésű, ott nem sok pattog le.

Számomra a kisebb átütés olyan értelemben tetszik, hogy mindig bele kell vigyem helyzetekbe. A két franciával én is hajlamos vagyok sniperkedni, mert azokkal lehet, van átütésük hozzá, főleg a nehéznek. A t54e1-el viszont mindig menni kell, helyezkedni, különben le fog pattogni az ellenfélről. Azzal szemből nagyon nehéz támadni. Ettől szerintem csak érdekesebb lesz a játék vele, persze néha szenvedős, akkor félre kell tenni.
  • kHares
    De a többi mission ilyen baromság hogy trackelj meg ölj meg ennyit, nem múlik semmin csak rajtad. De ez hogy ne vegyenek észre, eddig el nem tudtam képzelni mennyire nehéz. Ha veszítünk levadásznak, ha nyerünk akkor meg a mi lemming trainünk volt erősebb és elhullottam. Ha meg megyek velük nem sebzek vagy épp város és mehetek td módban. Ami meglepően jól megy az object-nek.
    Az meg hogy az arty nehéz élete miatt sírok... Ja megint kharkov, köszönöm.

Egyébként már próbáltam azt is hogy megölöm magam amint megvan a sebzés de nem fogadja el, trololo :)
  • lammaer
    Nekem nem jön be a t54e1... nekem kevés bele az a 4 skuló, csak killopó tanknak jó mert 1vs1be minden lenyomja. Mondjuk pont ezért próbálok én is vele sniperkedni, egyszerűen áttörésre-csapásmérésre nem alkalmas. Főleg ha a 4 lövedékéből 1 vagy több pattan vagy 0t sebez. Akkor T9hez méltatlan sebzések jönnek ki, utána meg megerőszakol az áldozat.

De hát jól is van igy, vkinek bejön, vkinek nem.
  • lammaer
    Sztem a nehezebb artis küldetéseket (légy te a legtöbbet sebző, legyél te a top3 XP közt a csapatban) pont akkor lehet megcsinálni amikor a csapat ritka szar és gyorsan elveszti a meccset.

De jó látni hogy az artis IM hatására nemcsak én nem haragszom annyira az artisokra...
  • kHares
    Gondoltam ráérek, csinálok kis lóvét. Artyval 1,5k damage, ne vegyenek észre a küldetés. Mi lehet ennél egyszerűbb? Nos 27 csatával később még mindig nincs meg. Igen, addig fogom csinálni amíg meg nem lesz mert én is beteg elme lettem. Már nem szidom az artysokat, nagyon nehéz nekik. Vagy csak városi pálya, vagy oneside only tagok. Az hogy mellélövök rng már észre sem veszem de hogy mindig veszítünk amikor sebzek az lenyűgöző
  • András77
    A lóri szerintem jobb, mint a t54e1, legalábbis kézre jobban állt nekem. Gyorsabb, agilisebb, 6-os tára van, 232 pen vs 210. Nem is nagyon kellett bele arany. A t54e1 nekem szakaszban jött be a legjobban, mint csapásmérő. Áttörni ellenséges csoportosulást stb. A legtöbb hiba ezekkel a tárasokkal abból fakad, hogy sokan csak sniperkedni szeretnek vele és f.snak minden bekapott találattól. Pedig ezekkel gondolkodni kell, bekapok x sebzést, cserébe kiosztok 2x-3x-t. Van, hogy előkerül egy td a bokorból és beb.sz egyet, amire nem számítok, de ez része a játéknak. Azért úgy kb meg tudom saccolni, hogy mikor lehet vele rohamozni.
  • WR104
    Ezek ukranok, de lehet ott is siemkaznak.
  • Oddball29
    Siema!

• Simulacrum
    Pff, OP light ág, gondoltam belevágok. Első csata...
  • Antimat
    Én valahogy így vagyok a Lorr. 40t-vel:
    Ahhoz képest, amiket itt is olvastam róla, kellemesen csalódtam. Nem hiszem, hogy meg fogom tartani, de a BC 25t grind közel se olyan kellemetlen vele, mint vártam.
    Nem azt mondom, hogy olyan op, mint pl. a maga szintjén és osztályában pl. a Bulldog, de azért elég jól el lehet vele lenni.
  • Negritis
    kínai tankok is ilyenek meg a tigris 1 :D
  • Simulacrum
    Nem sok olyan tank volt a játékban eddig, amit sajnáltam eladni, mert amik tetszettek, azokat megtartottam. Nos, a T54E1 azok közé tartozik, amit nagyon fájó szívvel adok el (de több 9-es, 10-es tank nem kell). Hihetetlen jó tank, öröm vele menni. Legrosszabb csatában is kioszt az ember egy tár sebzést és azzal már nem is kap rossz statot és érezte, hogy valamit csinált. 201 pen azt gondolná az ember, hogy gyenge, de rettentő kevés szituációban éreztem ezt, illetve mivel ezt tudja az ember, tudja azt is, hogy hogyan kell vele játszani, merre kell menni, kiket kell elkerülni. Bátran ajánlom ezt az ágat, mert nagyon jó tankok vannak rajta.
  • Gyuszopapa
    Ha van T-150 a csatában azt keresd,az biztos gyullad mert az enyém szinte minden csatában.
  • Negritis
    t-34-1el gyujtottam T54et :D
  • bornofakone
    áá, artyzni nem kezdek el ez miatt, ha fene fenét eszik, akkor is meglesz az 1x :D
  • patchaou
    Én inkább kihagytam :) Egyszerűbb volt a másik négy 15-öst kitüntetéssel megcsinálni.
    Utoljára szerkesztette: patchaou, 2015.03.09. 11:59:21
  • Tono34
    Visszavettem a Cromwellt :)

Victory
    Siegfried Line
    Cromwell
    Experience received:4 329 (x3 for the first victory each day) Credits received 35 568
    Battle achievements 1 Mark of Excellence, Top Gun, High Caliber, Mastery Badge: "II Class"

Repairs: -3 864
    Ammunition: -2 000
    Total: 29 704 WN8: 5 495 (100)
  • András77
    A borsigot szerintem nem is a nerf vágta haza igazán, hanem a térképek szisztematikus átalakítás. Amikor bejött a WT ág egy másik accon kihúztam, mert a tulaja nem ért rá és akkoriban nagyobb átlag sebzést értem el vele (2700 felett), mint most, pedig talán valamit fejlődtem is közben. Alig pár olyan térkép maradt, ahol a klasszikus sniper módban bármit értelmeset is lehet csinálni. Persze a nerf is hozzáteszi a maga hatását, sőt ha jól tudom a borsigot korábban is piszkálták már, szóval akkor több nerf.

Amin viszont meglepődtem, hogy nagyon jó csatákat megyek vele a támadó TD módban. Igaz, hogy a hp hamar elfogyhat, de óvatos duhaj módon lehet vele jókat menni. 3x jártam vele 5e felett, 4e felett meg már nem is tartom számon. Az átlag sebzésem mégis 2300 körül van csak vele, pedig mondom korábban is rengeteget mentem vele, most is már elég sokat, ismerem a tankot jó és ennél többre számítottam.

A kemény statpadderek szerintem eltűntek erről a tankról, mert 2775 kell a lila stathoz, ami a térképek átszabása után meg a nerfek után már eléggé mission impossible a legtöbb embernek. 2775 sebzés nekem például már egy nagyon jó csata, a leghalványabb esélyem sincs ilyen átlagot elérnem a mostani borsiggal, míg korábban a másik accon megközelítettem. Ez egyébként az xwm egyik hibája, hogy teljes élettörténetet nézi és ha nerfelik a tankokat, akkor onnantól pontatlan lesz a számítás jó sokáig (buffolásnál is ugyanez a probléma csak a másik irányba).

Más téma, hogy lassan végzek a játék egyik leghosszabb grindjével az obj416-al. 5,5 hónap. Ennél hosszabb a T54, meg a wz120-t tudom, hogy rettenetes idő, ha valaki nem csinálja végig a heavy és light ágat előtte (feltételezve, hogy a med ágról érkezik oda). Szóval a wz120 is szép hosszú grind, de jelentősen rövidíthető, viszont az obj416-on nincs nagyon mit rövidíteni, az bizony közel 400e xp. Ehhez társul, hogy drága a fenntartása (sok millió kreditemet elfüstölte) és meglehetősen statromboló, mert a sok goldozó miatt nagyon magasan vannak a szintek. A stat hatás nem érdekel mondjuk annyira, de azért nem jó érzés, hogy ha megfeszül is az ember egy tankkal, akkor is mélyrepülésbe kezd, mellé a kredit veszteség és ászt is csak valami egészen rendkívüli csatával és/vagy full arany köpéssel lehet rá szerezni és a tetejébe annyira nem is tetszett vele a játék a nulla gun dep miatt.

bornofakone: T25-el mentem neki. A Kv-85 úgy ég, mint a zsír és sok futkos belőle, elég megbízhatóan fel lehet gyújtani a hátsó részén.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.03.09. 11:05:07
  • bornofakone
    Ki milyen tankkal csinálta meg a t28c med küldinél, azt amikor +1 tier-t kell kigyújtani.
    Eddig t6 és t8 tankokkal (cromwell, t34-85, vk3002, pershing, panther2) próbáltam, de másfél hete sikertelenül...egyszerűen hiába lövöm a seggét/oldalát (ami eddig égett), most semmi pénzért nem akar, RNG baszakodik velem....azt hozzá tenném, hogy saját/kisebb tierűt rendre kigyújtok...nincs olyan nap hogy ne gyújtanék ki vkit meddel, de soha nem nagyobb tierűt.
    Most azon gondolkodok h t5-s sherman-t visszaveszem, hogy hátha sikerül kigyújtanom 1 t6 v 7-s tankot.
    Szval visszakanyarodva, kinek mivel sikerült, értem én hogy RNG ez a mission qrvára....de hátha 1 kicsit rá tudok segíteni :D
  • Tarathiel2
    Ha meglátnak akkor lenullázódik. Szerencsére ha már összejött a 3k akkor megmarad, nem kell végig leghátul kuksolni.
    Utoljára szerkesztette: Tarathiel2, 2015.03.09. 11:00:30