418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Angelus1991ster
    Farmolásra teljesen jó az IM vagy jobb nevén Kampány (1.). Med ággal pl.: 1,2 millió kreditet lehet szerezni. Az még jobb lenne, ha az egy adott ág minden küldetését kitüntetéssel teljesíti akkor, tovább mehetne a T28 HTC adott ágához.
  • bornofakone
    Még csak t28c-nél vagyok, elég az 5-s is :D
  • Lunki88
    Akkor valószínűleg Orzy-val futottál össze. Épp az utóbbi napokban lett meg neki.
  • popey8
    Egyébként tegnap találkoztam az első 260-al egy SEAL-es player volt. Gondolom a klán összehozta neki. Vagy csalással (gondolok itt a playerek/platoonok egyszerre nyomnak a battle gombra, h egy csatába kerüljenek dologra) vagy szimpla platoonnal. Ahogy Maala is mondta platoonnal sokkal könnyebb a legtöbb küldi (spotolós főleg), csak én pl. azután tudok játszani pár órát, h az asszony lefeküdt aludni. Ráadásul a gép itt van a hálóban (sajnos máshova nem lehet berakni) így a platoonozás elég nehézzé válik. Vagyis az nem, csak a koordináció, mivel TS kilőve és a sok gépelés is. Így meg elég nehéz társakat is találni. Így singlebe jó ha a T28-ig eljutok, nem hogy a 260-ig. CW/Stronholdra is jó lett volna a 260, nem beszélve a randomról, de asszem már a T55-el is boldog lennék:) Még ha nem is nézem a light ágat, a 260-at már akkor is szinte lehetetlen lesz nekem megszerezni.
  • popey8
    F2 délről jó, de én a példákat É-ról írtam. F2-ből lehet a hátul kempelőket is spotolni vagy csak a scoutot? Egyébként az aktív spot E-F vonalon legtöbbször semmit nem ér. Próbáltam nem egyszer. Nem jött be. Hátul az útmentén lévőket nem lehet bespotolni, mert kívül vannak a max látótávon, a közelebbieket meg egy tonna bokor eltakarja. Én nem látom őket, ők viszont ált. engem igen. Ha meg lejjebb mész nem tudsz visszamenni és vki tuti rád megy. Aktívval csak a futókat lehet spotolni, de azokat meg nem találja el senki, ha egyáltalán rájuk lehet lőni, mert éppen csak kidugják az "orrukat". Esetleg a sínnél lévőket lehet még spotolni, de azokat is csak az artyk tudják sebezni. Persze amikor én spotolok a rohadt artyk nem találják el még az álló célpontot sem, ha egyáltalán van a csatában arty.

S. V.-n már kivették onnan azt a bokrot vagy legalábbis átalakították azt a területet. Vmelyik nap odamentem, de csak egy szikla melletti kis bokrot találtam. Onnan csak akkor lehet egy kevéske spot dmg-t összeszedni, ha 5-en állnak a dombon a híd mellett. Azt a jó helyet, amit én is használtam már elcseszték, felhúztak elé egy hegyet. Ez is jó spot hely volt régen, meg Mountain Passon délről a meder lejárónál a szikla mellett és még sorolhatnám (Airfield pl). Volt egy-egy ilyen jó spot hely több mapon is, de persze a sok nyomorék tomato kisírta a WG-nél, h vegyék ki a bokrokat ezekről a helyekről, mert őket mindig látják. Alig van nem cső map, ahol nagyobb mennyiséget lehet spotolni. Persze a WG-nél vmelyik retardált kitalálta, h ez legyen a küldi. Ezek tényleg nem játszanak a saját játékukkal, mert ha játszanának nem adtak volna ilyen küldit vagy beraktak volna több nyíltabb mapot. Ezt a 4k spot dmg-s küldit az Obj 260-hoz vagy T55-höz kellett volna rakni. 260-nál 7 vagy 8 ezer kell? Számomra az már lehetetlen lesz.

#348980 Meg tudnád esetleg mutatni melyik bokorról van szó? Sosem mentem még oda.
  • R3nton
    főleg, hogy 6-ossal kell :P
  • bornofakone
    cromwell-től már a hideg ráz, annyit mentem most vele direkt ez a küldi miatt, e25 platoon-t is próbáltam :D
    Igazából az idő...ja, meg a shörmit megpróbálom, hátha kv85 és t150-el több sikerrel járok, mert ezeket cromwell, panther2, pershing és t34-85-el is gyújtottam már ki mialatt a küldit próbáltam összehozni (minden olyan napon, amikor játszottam igazából gyújtottam ki a kv85 és t150 duóból) :D
    De lemerem fogadni, most h sörmennel megpróbálom, nem fog menni :D
  • R3nton
    Tegnap lett meg az, hogy gyújtsak ki két tankot vagy 1-et kétszer, ami 1 szinttel nagyobb nálad. :D Cromwellel T29-et oldalról egymás utáni 2 lövés 2x xd
  • Maala
    Cromwell, idő, e25 platoon, német/szovjet tankok oldalról, torony alatti területet lőve.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.03.10. 15:38:02
  • Gyuszopapa
    buzi az összes artista
    Csak neked és én még mindig nem értettem meg őket.Ha nehéznek gondolják akkor miért nem mennek be játszani nehéztankkal high tierbe mikor van 3-4 arty mondjuk bármelyik nyitottabb pályára.Majd azután állítsák hogy nehéz artyzni.
    Persze ha direkt feladatot kell végrehajtani akkor bármelyik tankfajtával nehéz játszani.
  • Tarathiel2
    A medekre mindenesetre ráférne egy nerf, mert vérlázító hogy 60 km/h sebességgel rohanva kanyarodás közben is mindent eltalálnak és sebeznek autoaimmel. A sebezz 3 tankot artyval c. küldetést én meg a franciákkal egyenértékű stock ágyúval csináltam meg, mert itt jön képbe a tehetség.
  • xotyi
    Ez még istenes, tier 7-ben ez azért rosszul esett, itt hagytam tegnap abba ez volt a csúcspont:D

• yossarianHUN
    Én azt már egyszer megcsináltam Malinovkán (Type 61-gyel gyújtottam Obj. 140-t), csak pont a csata előtt tettem át másik küldetésre, mert már tököm tele volt vele, hogy sosem jön össze...
  • bornofakone
    nekem 1 gyújts ki +1 tierű tankot meddel....na azt kellene összehozni :D
    viccet félretéve, majd írni fogok úgy is, t55a LT15-nél :D
    Meg lehet majd TD és heavy platoonos küldikhez kelleni fog a help :D
  • Maala
    Azóta már Highwayre specializálódtunk, azon belül is 7,3k spotdmg összehozására. :D

Hozzáteszem, a lényeg inkább a koordináción van, mint bármi máson. Lehet akármilyen színű a játékos, ha azt csinálta eddig, amit mondtunk neki, akkor összehoztuk neki LT-15öt.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.03.10. 14:54:44
  • bornofakone
    Igaz :D

BTW bedobhatom R3ntonnak a "TD-k nem is op-k" témát, vagy hogy a "medek op-k" :D
    Egyből "felpezsdülne" a fórum...vagy már ez is egysíkú? :D
  • Maala
    Jah, még az artistákat sem buzizza le senki, mert "megértették", milyen nehéz az. :D Rofl.
  • Angelus1991ster
    Hol van a jó öreg fórumtroll:D
  • András77
    Teljesen igaz, sőt én még tovább mennék. Ilyen szempontból hasznosak szerintem az IM küldetések, mert ha valaki teljesíteni akarja, akkor két dolgot tehet, csinál mindent ugyanúgy, mint eddig és bízik a szerencsében, vagy tovább tanul. Prokhorovkán én korábban két dolgot tettem light tankkal, középen futkostam vagy a spot bokorban ültem. Ehhez képest most már sokkal több mindent csinálok és ahogy írod, igyekszem követni a csata alakulását, a tankok elhelyezkedését stb. Nyilván lehet még jobban csinálni, most nem erre akarok kanyarodni, de biztos, hogy fejlődtem és biztos, hogy csak az IM miatt.

Nem csak prokhorovkán amúgy, hanem utánanéztem az összes jó spotolós helynek, mert keveset ismertem korábban, így sikerült a stugos lt-15 Redshire-n egy olyan helyen, ahova soha nem mentem korábban.

Nem egy rakéta tudomány a spotolás szerintem, de azt meg kell tanulni, hogy fel tudja mérni az ember, ki fog lőni a spotra? Ha retardált az arty, hiába spotolok, csak isteni szerencsével fog betalálni, másik dolog, ha 500m-nél messzebb lapítanak a bozótban a saját tankok, akkor is hiába spotolok stb. Ilyen szempontból bonyolultabb talán és igen, ki kell fejleszteni a skill-t, a tudást hozzá. Van ügyesség része is, ha futkosni kell, az meg ahogy megy, úgy megy, valamit lehet rajta fejleszteni, de pl nekem soha nem lesznek olyan reflexeim, mint egy orosz nagyágyúnak.

Pár dolgot még megcsinálhatott volna a WG az IM-el kapcsolatban. Az első az lenne szerintem, ha mentem egy csatát és több küldetésnek megfelelt, akkor kiválaszthatnám a listáról, hogy melyiket akarom vele teljesíteni. A 15.-t kezelhetnék külön, de a többinél ez segítene és kevesebb lenne a frusztráltság, mert volt nekem is olyan, amit írtál, hogy pl kigyújtottam egy tier-el nagyobb ellent, csak nem volt kiválasztva az a küldetés és utána meg vért izzadtam vele.

Amit én még megtennék, ha valaki mind a 15. küldetést kitüntetéssel teljesíti, akkor kapna egy olyan tokent, amivel kiválthatna egy teszőleges 1-14 küldetést, esetleg a jutalmat nem kapná meg érte, de átugorhatná. Szerintem ez még beleférne és pl akkor ilyenekkel nem kéne szenvednem, hogy sebezz 3-t, de cserébe egy másik ágat végig tökéletesre kéne megcsinálnom, az sem egyszerű.
  • Sunsetjoy
    Akkor szidjuk a WG-t. Olyan piszok fontos volt a közösségi e-péniszlengetés a játékba, hogy külön mikropatchet csinálnak hozzá? Nem volt elég belerakni az 1 hónapon belül érkező nagyba? LOL
    (nem azért írom, hogy jaj megint nem indul a modok miatt a játék - sose volt gond ilyen mikropatcheknél nálam - csak egészen egyszerűen hülyeség.)
  • bornofakone
    No wonder...:D
    Több sebből vérzik az egész IM, akár wg, akár játékos részről is. (én is ludas vagyok benne nyakig, és tudom h unalmas h sírok miatta...de na, sírtak már többet és többen is nálam :D)
  • yossarianHUN
    Hát azért mind az aktív, mind a passzív spottoláshoz vitathatatlanul kell skill. Azt mondanám, a lightokhoz kell úgy általában a legtöbb skill, vagyis inkább azt mondom, helyzetfelismerés. Te azt mondod nem kell skill, mert te csináltad a dolgodat, mégis csak azért lett meg, mert a szakaszod összelőtte neked a szükséges sebzést. Csakhogy te feltehetőleg alapból skillesen csináltad a dolgodat. Nézd meg hogy mit csinál az átlag lightos. Az első fél percben beledöglik egy suicide rushba, esetleg a 3. percben megpróbál elmenni az artyért, és szintén beledöglik. A "prók" már beállnak bokrokba passzív spottolni, csak közben nem veszik észre, hogy az egész csapat a másik oldalon van, ezért nem lesz senki, aki lőné a spotot. A megfelelő spot bokrok ismerete, azok megfelelő használata, a csata eseményeinek követése, és az azokhoz való igazodás, az életbenmaradásra, de ugyanakkor közben folyamatos vagy majdnem folyamatos spottolásra való képesség, még a megfelelő felszerelés kiválasztása is szükséges az eredményes lightozáshoz, ergo az IM-ek teljesítéséhez. Szerintem ezek összességét nyugodtan nevezhetjük skillnek. Persze emellé kell még egy normális csapat, az, hogy ne legyen ellenséges öngyilkos scout, hogy a saját scoutjaitok ne lopják le előled a spot sebzést, satöbbi satöbbi, de ez már a szerencsefaktor. Ezért mondtam, hogy skill+szerencse, de skill nélkül esélytelen. Suicide rusholásból nem lesznek meg az IM-ek.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.03.10. 14:02:46
  • Oddball29
    Kicsi egysíkú lett az üzenetek áramlása itt az egyéni küldetések óta...
  • Tono34
    Keveset sebeztél az volt a baj :D
  • Tono34
    Tegnapi nap, próbáltam az artis sebezz 1 lövéssel 3 tankot küldit.... 155 55, 207 után visszavettem a T92-t. Borzalom mennyire unom ezeket, de a találatot nem adja be. Ehhez jó mapot se nagyon akar adni, ha igen akkor a játékmód nem megfelelő, ha minden jó akkor a büdös életbe nem megy oda senki.
  • voivod32
    Arborétum...
  • bornofakone
    Light-s küldik megcsinálásához pont hogy nem kell skill, vagyis bocsánat, minimális skill és annál több szerencse kell.
    Stugnál LT15-t Karelián csináltam meg, mert nem volt hajlandó se campinovkára, se prohora berakni (redshire-n is mindig a szarabbik side-ra rakott, ahonnan nehéz volt elérni a spot bokort és még sorolhatnám), szval Karelia, rohangáltam világba, és fel se tűnt, csak a csata végén hogy spot megvan, kk thx bb.
    T28c LT15-t, még mindig lusta voltam összeszámolni de már azóta óvatos becsléssel is 200+ csata alatt se volt képes berakni proho-ra egyszer sem, campinovkára 4x mind a 4 alkalommal kevés volt a hp pool (t8-t9 tankok, arty nem volt csak 1 esetben és encounter volt), közelébe jártam az 5k-nak...de mégis távol. Redshire-n is voltam párszor, akkor is majdnem meglett már...de mégse. A végén úgy lett meg h Maala és GabeE3e segített ki (T92 és WT párossal). Ahhoz a csatához is hozzá tenném hogy rohadtul nem tudtam merre futkározzak a megváltozott murovankán...és ha ők nincsenek...2k-nál több spot dmg-n tuti nem lett volna. (végén Maala 1shotolt 1 WT-t full hp-ról) :)
    Szóval egyik esetben sem használtam semmi skill-t. Ha nincsenek a társaim, nincs szerencsém, nincs RNG akkor még most is szarakodnék a light-s küldetésekkel...:D

Kb. mint a gyújts ki 1 tierrel nagyobb enemy-t meddel. Másfél hete szórakozok vele....ma neki ugrok majd shörmivel...hátha. De ez is totál RNG, lőhetem én atom skillel (már ha lenne) is az enemy oldalát, seggét, talpát, szőrét akármit...ha RNG nem adja be.
  • Tarathiel2
    Nekem már olyan screenshotom is van ahol az arty találja ki hogy onnan középről akar lövöldözni. Ez már a lengyel felsőoktatás szintje...
  • yossarianHUN
    Nekem az 5k 13-75-tel lett meg, T8 csatában, Malinovka encounter-ben. Csak az volt az apró szépséghibája, hogy akkor még a Stug-nál az ötödik-hatodik küldetést csináltam, úgyhogy sokra nem mentem vele:D
  • yossarianHUN
    Pörsze, meg középre, ahonnan aztán fejvesztve lökdösik le egymást a tóba, miután az ellenséges scout felspottolja őket, és elkezdik kapni az áldást a városból. Gyűjtöm egy ideje a Lakevilles screenshotokat, amiken senki nincs a városban, de abba fogom hagyni, mert 5-ből 4 csata már így zajlik ott.
  • R3nton
    Én azt hiszem az object260-as küldiknél most skippelni fogom a lightos küldiket és most inkább az artyt fogom nyomatni, bármennyire is szeretek játszani a lightokkal...
  • András77
    Beadta prokhorovkát (kellett sírnom miatta), de viszonylag kis tier csata, egy tier9 tank volt oldalanként, ha jól számoltam, meg 4 scout meg 3 arty, szóval már az elején sejtettem, hogy ez most esélytelen művelet az 5e spothoz. Még így is sikerült 2,6e spotot összeszednem és nagy részét úgy, hogy nem fedeztek fel közben (LT-10 küldetéshez ez kell!).

Oldalt az út mellett elosontam a bokrokban, néha aktiváltam a binot. Volt már mikor meguntam a csapattársak szenvedését és kiszedtem az ellent (főleg a scoutokat, azokat kiszedem, nem érdekel a spot ilyenkor, mert kellemetlenek lehetnek később rám nézve).

Hiába prokhorovka, kell az is, hogy nagy tier csata legyen, sok tier10 tankkal, max 2 scout oldalanként és minél kevesebb arty, abból is 2 lenne az ideális. Túl sok feltétel, de egy olyan csatában már nagyon jó eséllyel meg lehetne csinálni az 5e-t, máskülönben meg csak óriási szerencsével, amellett, hogy az ember tudja nagyjából, hova érdemes menni és oda is figyel a csatára.

Amx 1390 sunnyogás a bokrokban az út mellett
  • Negritis
    6k pattintás 110el :D imádom a kínai 110 és 112 tornyát :D
    lövik mintha a muszáj volna az meg pattint kb mindent :D
    meg is lett a HT12
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.03.10. 13:03:55
  • András77
    Apa kezdődik. Ma délelőtt orrba-szájba prokhorovka-fiery pályákat kaptam. Mióta viszont aktiváltam az LT-15-t, egyszer sem, hanem himmelsdorf, ensk és ruinberg váltogatja egymást. Szkeptikus vagyok az elméletekkel kapcsolatban, de hogy ez pusztán véletlen legyen, erősen kérdőjeles.
  • R3nton
    De azt meg tudják jegyezni bezzeg, hogy lakevillen a mocsárba menjenek bármi áron :D
  • yossarianHUN
    Szerencsére (sajnos) a játékosok 90%-ának fogalma sincs róla, hogy ilyenek vannak, a helyükről meg pláne nem. A többségnek az is nehézséget okoz, hogy megjegyezze, hogy egyes pályákon hova érdemes menni a különböző tanktípusokkal. Persze ha van az ellenfélnél egy-két jobb játékos, aki nem most jött le a falvédőről, akkor igencsak megnehezíthetik, vagy ellehetetleníthetik neked a küldetés megcsinálását, de ez azért korántsem mindennapos. Inkább úgy mondanám, hogy a lightos IM-ek megcsinálásohoz (különösen a nehezebbekhez, a nagyobb reward tankokért) skill, és egy kis szerencse kell, de skill mindenképp.
  • Mentol
    Feltételezve, hogy ezeket a helyeket az ellenség is ismeri, és tapasztalt, ügyes (és miért is becsülném alá őket):
    magyarul, egy olyan küldetést adnak (még csak nem is utolsóként...), ami átlag játékosként teljesíthetetlen, hacsak nincs mázlid (ugyanis, nincs érzékelhető jele annak, hogy felderítettek).
  • EmR3
    Én sem tartom nagyon skilles csatának, csak érdekesség miatt tettem be, hogy egy csomó light ellenére ennyi spot sebzést lehet szerezni. Igazából a szükség hozta hogy visszamenjek, mert a wt-s kolléga nagyon egyedül maradt. A többi meg már az így alakult kategória.

Yossarian:
    Köszi a választ legközelebb észben tartom.
  • yossarianHUN
    Természetesen nem. Ahhoz, hogy ismerd és tudd használni a legjobb helyeket, ahonnan spottolni lehet és érdemes, tapasztalat, ügyesség és helyzetfelismerés kell. A hatodik érzék csak segédlet.
  • Negritis
    nem feltétlen, de bizonyos fokú mázli kell hozzá
    én pl tudtam hogy melyik mapon hova érdemes futni aztán imádkoztam hogy a 12tvel időben észrevegyem őket

amúgy a legnagyobb gond hogy rengeteg a light tank mostanában