418753
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
#351683 Német páncélos ászok vs oroszok: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_War_II_Panzer_aces_from_Germany - http://www.wio.ru/tank/ww2aces.htm -
#351682 A HÁBORÚHOZ VEZETŐ ÚT , metapedia.
Utoljára szerkesztette: tigrincses, 2015.04.15. 15:44:34 -
Értelmetlen ez a vita a melyik a jobb a Tigris vs. T-34 vonalon. Németország nem tudott annyi harckocsit gyártani, hogy a mennyiségre építsen, az oroszok meg igen. Ugyan ez igaz a légierőre, a haditengerészetre stb. Németország belevágott egy háborúba, amit papíron sem igen tudott volna megnyerni, a többi meg történelem.
A T-34 nem a II. vh. legjobb harckocsija. Különben is, visszakérdezhetnénk, hogy melyik T-34, -75, vagy a -85? De még ezeken belül is előjön pár verzió. Ha a legnagyobb tömegben gyártott harckocsit nézzük akkor lehet. Hosszú off lenne, hogy melyik német/amerikai/szovjet harckocsi miért és miben jobb mint a másik. Hagyjuk.
Ami a WOT-ot illeti: Nem rossz az a játék, ha játékként tekintünk rá, és nem valamiféle valóságszimulátorként. Vlsz, a Tigris II. (most hagyjuk, hogy az elnevezések sem mindig pontosak), a valóságban mit csinált a nyugati front ellenséges harckocsijaival, és ez mennyiben valósághűen jelenik meg a játékban. Az is kicsit necces persze, hogy artival az életben nem lőttek olyan pontosan a II. vh-ban, hogy pontlövéssel a domb mögött mozgó(!) hk-t kilőjenek vele. A játék láthatósági része szar, a prémium hk-k időnként tönkre vágják a játékot (Type 59, emlékszik még valaki arra amikor megjelentek ? Vagy az UFO képességekkel rendelkező T-50-2 ? Vagy a rengeteg kísérleti bisz-basz, ami csak tervezőasztalon létezett, 1957-ben, és összeengedik a 30-as évek technikájával? :-)) De még egyszer mondom, ha nem vesszük komolyan a dolgot, akkor nagyon jól lehet vele szórakozni, és azért egy JgPzE100-assal egészen kellemes élmény egy menet. :-) Na megyek mert betöltött Kampinovka, és ígérem nem verek szét több monitort játék közben. :-)
http://belsoseg.blog.hu/2013/01/14/a_legdragabb_nemet_es_nincs_elado
Azok figyelmébe, akik a 45 utáni német szárnyalást csodálják: A Marshall segélyt http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1947_junius_5_a_marshall_terv_meghirdetese/ nem azért kapták, mert olyan ügyesek, hanem mert az USA-nak szövetségesek kellettek a SZU ellen. Ezért csináltak a szétatombombázott Japánból is csodaországot.
Németországban a háború után nem volt elég férfi, hogy a töménytelen mennyiségű amerikai pénzből felépítse a gazdasági csodát, ezért kellett a rengeteg bevándorló, a törökök, a jugók. Csak végig kell menni München, Köln stb. bizonyos kerületein, vagy meg kell nézni, hogy milyen származású munkások vannak túlsúlyban pl. a BMW gyárban. Ennyit arról, hogy a német nép csodája meg hasonlóak. Ugyanez vonatkozik Ausztriára és Franciaországra is. http://belsoseg.blog.hu/2013/01/14/a_legdragabb_nemet_es_nincs_elado
Utoljára szerkesztette: tigrincses, 2015.04.15. 15:39:57 -
Simulacrum #351680 Köszi. -
lammaer #351679 Köcce az infót.
Megint szerverterhelés tesztet végez az Alienware :D -
#351678 Hány csillag vonal van a tankon, hirtelen nem jut eszembe a neve -
András77 #351677 A kiválóság jelzés, narancs -1, zöld 2 szint, lila lenne 3, de light tankon azt még nem értem el -
Simulacrum #351676 Alul a tankválasztó részen az egyes tankok master jelvényei alatt a narancssárga 1-es és zöld 2-es mit jelentenek? -
#351675 Alienen megint van kód, 1 nap prém + cola Az előbb még adott kódot -
lammaer #351674 Már megint ezek a negatív hullámok :)
Aztán nehogy azt kelljen olvasnom pár nap múlva hogy "meglett az LT15 elsőre" :) Tessék csak magányosan szenvedni jó sokat, elvégre INDIVIDUAL missionok :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.04.15. 14:38:38 -
András77 #351673 lt3 meg lt4 sokkal jobb egy városi pálya szvsz, meg minden olyan, hogy sebezned kell könnyű tankkal mozgás közben, láncot leszedni stb stb, mert közel kell menjél az ellenfélhez, amit elég nehéz megcsinálni prokhorovkán anélkül, hogy ne lőjenek ki azonnal.
Igazából visszagondolok a két lt15-re, annyira ritkán kaptam nyílt pályát, most meg szinte minden második erről szól. Attól tartok, hogy amint aktiválom az lt15-t, többet prokhorovkát nem látom majd.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.04.15. 14:37:28 -
lammaer #351672 Ja, rájöttem :)
Hát, szenvedni fogsz majd.
Meg persze szóljunk szergelyéknek hogyvmi nem jó az IMhez szabott MM-hez, mert mi az hogy LT küldetésekhe scoutos pályát ad folyamatosan... :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.04.15. 14:27:45 -
András77 #351671 Szerinted miért nem? -
lammaer #351670 Ok, ha ennyire lovagolni akarsz azon az individual szón, akkor már azt is kérd számon, hogy miért kell még másik 29 ember is a csatába? Ha egyéni a küldetés, akkor miért nem elég egyedül játszani a tréningszobában? Úgy lenne igazi, nem?
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.04.15. 14:24:31 -
lammaer #351669 Akkor mért nem az LT15t csinálod? -
András77 #351668 Érdekes ma orrba-szájba prokhorovkát meg a klónját adja be könnyű tankkal. Természetesen még az LT küldetések elején tartok , amikor majd tényleg 6k-t kéne spotolnom, akkor meg hetekig nem leszek ezen a pályán, bezzeg most.
Futkosás középen és sunnyogás az út melletti bokrokban és 6k feletti spot, majd lt-15-nél meg vért izzadhatok más pályákon. Amúgy nem is túl jó ez a pálya az lt-4-nek, jobban örültem volna egy tagoltabb térképnek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Oddball29 #351667 Főnök, ment egy privát. Skype-on keressél, mert ez a sz@r nem jelez vissza. -
Pares #351666 Amúgy viccesek az "Egyéni küldetések" szakasos küldetései, már nem egyet sikerült úgy teljesíteni tökéletesre, hogy én gyakorlatilag semmit nem csináltam, a két szakasztársam teljesítette helyettem. Akkor meg mi értelme "egyéninek" nevezni? -
#351665 Rengeteg jatekos mondjuk nincs klanban es nem is tervezi nekik volt foleg ez problema. Csak jeleztem, ez mar tortenelem. -
#351664 Nekem nem volt gondom a szakaszozassal, en nem vertem az asztalt, megoldottuk, megoldjuk klanon belul vagy ragadok oar embert a kozos poolbol :) -
András77 #351663 Igen, de próbálom mellék küldetéssel együtt megcsinálni, úgy meg már kutya nehéz ez a küldetés. -
#351662 Szkita? -
#351661 De amugy igazad van. Map es mm a legnagyobb random a kuldikben, amit csak a stat leszarasaval es megfelelő mennyiségű és minőségű tankallomanyal tudsz némiképpen kompenzálni. -
#351660 Hellcatet vagy e25t ajánlom, kb. 5. csatára lett mef egy 8 killes steppes partiban. Másodlagossal, o.260hoz. -
Pares #351659 Azok pont azért nehezek, mert szakaszhoz tervezték, nem egy EGYÉNRE, ugyebár. -
Pares #351658 Ha beletszek a játékba spéci, random csatákban teljesíthető küldetéseket, amiket még úgy is nevezek el, hogy EGYÉNI/SZEMÉLYES küldetések, akkor nem teszek bele szakaszos küldetéseket, főleg nem olyanokat, amikhez még bizonyos tanktípus felállás is kell, hogy teljesíthető legyen. Nem beszélve arról, hogy vannak olyan szakaszos küldetések, amikben a sebzést/spotot/stb. neked egyedül kell megcsinálni, a szakasztársaid csak mutatóban vannak. Ha hozzávesszük a bugos meg a hibás/nem egyértelmű leírással rendelkező küldiket, akkor látszik, hogy ez is tipikus, átgondolatlan WG fércmunka, nincs mit ezen védeni. -
Tarathiel2 #351657 Hát igen, már nem is számoltam hányszor volt meg 2 TD a háromból, de az utolsót mindig elszedte valami bokorban kuksoló kis gyökér, akinek az az egy lövés volt az összes sebzése az egész meccs alatt... -
lammaer #351656 -
lammaer #351655 De azért a replayt várjuk, hogy megállapítsuk hova is csapódott be a skuló :D
Majd látjuk hogy a 2. futógörgőt találtad el 40fokos szögben, aminek igy az effektiv vastagsága 185.7 mm-re nőtt, ami ha -15% pened volt simán lepattanhatott. :P
Nem lehet olyan nehéz megtalálni, hiszen azt mondtad nagyon gyakori esetről van szó.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.04.15. 11:35:06 -
lammaer #351654 Figyu tesó, nem elég neked az hogy
- egy hatalmas körön belül véletlenszerűen szóródik a lövedék
- az átütés +-25%ban változik
- a modulok és legénység random elnyeli a sebzést
- plusz ugye azért megpróbálják még modellezni a páncélok görbületét meg a beesési szögeket is
Az akkora randomság a játékban, hogy nem kell a WGnek titokban aktiválódó pajzsgenerátorokat implementálnia a játékban.
Igazság szerint a fentiek fényében én azt furcsállom hogy előtte full HPről zsinórban 5x lesebzed a csávót, mert AZ a nagy együttállás, nem az hogy a 6. lövés nem sebez vagy lepattan :D
Poénból csak képzeld el live megcsinállva papíron meg dobókockákkal: vegyél egy tank sziluettet, négyzetrácsozd fel, aztán dobókockák segytségével határozd meg hova esik a lövedék, aztán dobj mégegyet hogy meghatározd az átutésed, aztán nézd meg hogy a tanknak az a része ahová a lövedéked esett milyen szogben milyen vastag, aztán dobj mégegyet hogy modulsebzés van e, végül dobj mégegyet hogy megnézd mennyi HPt sebzel.
Ezek után kérdezd meg magadtól: miér várom el egy félkarú rablótól hogy kiszámítható legyen a játékmenet :D
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.04.15. 11:31:31 -
kHares #351653 Az összes mission úgy van belőve hogy a skill másodlagos és a szerencse a fő tényező. Mondjuk ez a játék alapja mert mindent a random irányít. Csak azzal hogy rossz térképet kaptál kész, nem tudsz mit csinálni vagy kilőni 3 td-t amikor egyet osztanak, kigyújtani stb. Valószínű a bulldog a legjobb erre a célra, kitartás majd meglesz.
Nekem most a td-vel kilőni 3 enemy spottolatlanul volt nagyon szívós. Leírva viszonyla egyszerű, gyakorlatban meg a térképek nagy része erre nem alkalmas ill. iszonyatos killsteal folyik. Mókás jelent volt mikor 2 full hp-s is3 beszorított egy jagdpanther2-t a sarokba. 600 hp-n volt, becélzom én is de senki nem lő. Aztán rádöbbentem a küldetések mennyire rákényszerítenek a megszokottnál is önzőbb játékmódra. Végül álltak ott fél percig közben az szépen kilőtt egyet aki még akkor sem lőtt. Legalább jó kedvem lett, többet ér mint az xp. -
Simulacrum #351652 Pedig az nem egy nehéz dolog. Nagyon sok térképen könnyű. Pl. Sand River encounter, rögtön felspotolható az egész ellenfél ugye egy dombfelrohanással. Mozgás közbeni 5 sebzés meg azért könnyű, mert én pl. sose állok meg lighttal amúgy sem. :-D -
András77 #351651 Igen, próbáltam azt is, hogy kiöntök egy csepp sört a mosogatóba és amikor nem folyik le a csepp azonnal azt jó jelnek veszem és akkor aktiválom a küldetést
Az biztos, hogy itt már nem nehézségi sorrend szerint vannak a küldetések, de mivel nem kell annyira a kredit most, haladok sorban és hát ezt is meg kell csinálnom valamikor. Szóval másiknak fölösleges neki állnom, mert ezt meg kell csinálnom mindenképpen.
Azt látom előre, hogy rohadt sokára lesz t55a-m. LT meg med vonalon legalább megvannak a tankjaim hozzá, innentől csak játszani kell. Talán egy kisebb tier med kéne még, de ha nagyon elakadok, visszaveszem a cromwell-t. A TD vonalon kell majd nagy tank, borsig meg proto van jelenleg, ezekkel maximum az életem legjobb csatájával tudnám megcsinálni majd a td-15-t, igaz addig is el kéne jutni valahogy. Nehéz tank meg szintén gond lesz a 3x pattintós, el fogok ott akadni, mert csak tier7-ben járok a béla felé, 1-1,5 hónap alsó hangon, de legalább van már e100-m, ha meglesz rá a nagy puska, azzal már neki lehet futni a ht-15-nek. E75-el szerintem szintén ilyen epic csatában lehetne csak 12e-t megcsinálni, talán 1 vagy 2 alkalommal értem el ezt a szintet az egész grind alatt, szóval kb 100 csatából 1, amíg az e100-al egyszerűbb ez a történet.
Tarathiel2: jó, ok, ha nagyon betámadnak, akkor szerintem elő tudom bányászni, bár kihúztam tegnap a tigerp-t, szóval rohadt sok csatám volt a vk-val. Na mindegy. A kezem tutira nem remegett, mert ahogy írtam, totál mozdulatlan volt a kv1, ott áll a domb oldalban, semmi takarás, csak a tornyát forgatta, fel sem tűnt neki, hogy lövik. Azt mondtam ilyen nincs és mégis. Az egyetlen kedvező dolog neki az lehetett, hogy lentről lőttünk felfele, de az alja látszott, nem hiszem el, hogy egy IS ne ütné át, még akkor is, ha mondjuk a kis vk a 132 pennel ráfogható esetleg, hogy kevés volt. Na mindegy, a noob protection elég (túl?) gyakran észrevehető dolog.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.04.15. 11:13:26 -
Tarathiel2 #351650 Vigyázz itt replay nélkül nem állíthatsz ilyeneket, biztos remegett a kezetek mert izgultatok és féltetek a KV-1-től, azért ment ennyi mellé. -
Tarathiel2 #351649 Valahol biztos, nem fogok több órát elcseszni több száz replay átnézésére hogy melyikben volt, hogy igazam legyen fórumon.
Utoljára szerkesztette: Tarathiel2, 2015.04.15. 11:04:19 -
haflac #351648 Most elképzelem,ahogyan áthasít a szomszédba,a mamónak a csirkéit elintézi,de akkor már az összeset,hogy top gun legyen,de mivel több van neki mint 8,azonnal Radley-Walters is meglett.Gyorsan vissza,és önti le a monitort. :) -
Tarathiel2 #351647 Miért, a többi mag azt számolja hogyan basszon ki veled? -
lammaer #351646 Voodoo, szerencsekabalák, csirkevér hintés a monitorra, esetleg tiltsd le a processzorod többi magját :) -
lammaer #351645 há csak nem hagyják úgy hogy egyedül csinálj 60%ot :D -
András77 #351644 Ez az LT-3 egy g.ci küldetés a T55a-nál. Belecsempészték ugyanis a spotolj fel 5 ellenséget feltételt. A bulldoggal próbálom és már sokszor volt 3 vagy több frag a mellék küldetéshez, megvolt a fő küldetés fele, sebezz 5 vagy több ellenséget mozgás közben, de ilyenkor nincs 5 spotom
Most azt próbálom, hogy először gyors spotolás, valahogy próbálok meglépni és csak később, amikor szétszóródott az ellenség, akkor van esély rá, hogy mozgás közben lőjem őket meg kiszedjem.
Valakinek tipp, mit érdemes csinálni ezzel a küldetéssel? Mert ez nekem rohadt nehéznek tűnik.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.04.15. 10:48:38