418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Pales27
    pont tegnap vettem elő a tetrarchot (már vagy 2 éve nem voltam tier 5 alatt) és 5 meccsből 3x szarrá lőttek a tárasok
  • lexlutor
    miota az a rengeteg taras tank van low tierben, jol el is tunt a tetrach a jatekbol.
  • Nazarov77
    Amúgy elnézve a küldetéseket úgy néz ki mi EUn ISU-122t nem kapjuk meg, hanem helyette a Cromwellt mivel ISUhoz nincsenek küldetések csak IS-2,túró rudi és Cromwell van.
  • Nazarov77
    elvileg igen
  • Master91
    asszem nekem meg van az a nyamvadék, ha meg csinálom a küldetést, meg kapom a 750 goldot?
  • Nazarov77
    Tank inspectorban meg lehet nézni a Cromwell adatait, nem fog változni.
  • TiborTamas
    750
  • Nazarov77
    750 wiki szerint
  • Tono34
    Mennyi gold a tetrarch?
  • András77
    Jöhet, ráadásul +1 nap lesz rá, már péntektől indul. 15+1 győzelem és 50e xp kell (top 10-ben mind) és adnak 1 nap prémet is, úgyhogy ha a napi dupla beleszámít, akkor csak annak nem lesz tetrach-ja, akinek nem kell vagy minimálisan sem ér rá.

A cromwell-t is várom, ha a paraméterei megegyeznek az előzetessel, akkor valószínűleg megveszem, ha a sz.r történelmi ágyút rakják rá, akkor felejtős.

Más, ráraktam a sarl42-re az alien-fej szerű tornyot és állandóan spotoltak, mire rájöttem, hogy nem lehet elrejteni, kilóg a csúcsa , annyira magasan van. Mondjuk spotolni jól lehet vele.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.05.05. 12:40:07
  • Nazarov77
    Azoknak jó hírem van akik nem játszottak még, vagy lecsúsztak a karácsonyi ajándék Tetrarchról régen. Hétvégén megszerezhető lesz.

Továbbá úgy látom az új prémium tankokhoz lesz mission amivel 5x xpt lehet szerezni úgy mint anno a Furyval.
    Utoljára szerkesztette: Nazarov77, 2015.05.05. 12:22:12
  • András77
    Én csak azon gondolkodom, hogy engem pl a medálért kapott plusz xp meg kredit valahogy nem vigasztal meg. Lehet, hogy kéne, csak én már hozzászoktam nem tudom. Lehet viszont bármilyen sz.r is a csata, ha sikerül egy IM, akkor jobban érzem magam. Ezért gondoltam, hogy ne (csak) plusz kreditet vagy xp-t kéne adniuk ilyenkor, hanem valamiféle küldetésbe csomagolni, hogy kis ajándékot adnának, de 10,100,1000,10000 stb ilyen csata után mindig valami komolyabbat. Ha nem gagyi szinten húznák meg a határt, akkor nem lenne rossz egy ilyen rendszer szerintem.

Elkezdem én is azt a rendszert, ha arty mocsok RNG-vel szed ki, akkor riportolom. Értem, hogy az RNG a "hibás", de az RNG-t nincs hol feljelenteni, marad az arty. Westfield-en a házaknál spotoltak egy lövés után, megyek le a dombon teljes sebességgel, erre egy bishop! rámfordul és kilő. A bishopnak elég gyenge az arc-a, úgyhogy fordulnia kellett, biztos, hogy oda nem fókuszált, mert máshol voltak a tankjaink, sunnyogtam a házak között és nem spotoltak előbb. Ez mocsok nagy RNG, hát riportolom Ha egy helyben állok sokáig és úgy szed ki, akkor azt elfogadom, de ilyeneket nem, instant riport lesz innentől.
  • Simulacrum
    Én direkt ezért már rámegyek a teljes xp-t adó medálokra. Ha tudok resetelek és ezért kapok egy védőt, ha tudok ölök 6-ot a topgunért. És persze legtöbbször a high caliberért megyek. De igazatok van, egyetértek, jó lenne, ha több ilyen lenne és kicsit kevesebb dologért is megadná a teljes xp-t vesztes csatára is.
  • András77
    Ez volt már az FTR-en, valamelyik Q&A-ban. Erre azt mondták, talán az a faparaszt Serb, hogy lehet, hogy nem csinált semmit a vesztes csapat és nem lenne jogos az első hármat jutalmazni. Mintha nem lehetne megoldani, hogy pl minimum tier x 100 sebzés kéne vagy bármi más.

Szerintem ez azért nem lenne elég, mert most is van a medál rendszer, de hiába kapok medált, nem érzem jobban tőle magam. Ha megcsinálok egy IM küldetést vagy lennének ilyen másodlagosan teljesíthető célok, akkor szerintem kevésbé lenne frusztráló egy vereség. Talán ez működhetne, mert most tényleg rohadt idegesítő, mikor agyhalott csapattal kell(ene) győzni valahogy.
  • besti
    Nem értem miért nem lépik meg azt, hogy a vesztes csapat első 3 helyezettje ugyanúgy megkapná a 1.5x XP-t, a győztes csapat utolsó hárma pedig nem. Kevesebb lenne a frusztráció és a bot a magasabb tierben.
  • R3nton
    Vééégre, meglett a 60%-os TD-s platoon küldi. Már csak a 2 lightos platoonos küldi hiányzik és a négy 15-ös. De ebből csak a TD 15 kritikusan nehéz a többit meg lehet csinálni azért.
  • András77
    Ezért gondolom azt, hogy fel lehetne javítani a játék koncepcióját. Nehéz pontosan megfogalmazni, de valamiféle másodlagos küldetéseket kellene minden csatához rendelni.

Arra gondolok konkrétan, hogy van ugye az IM és ha megcsinál az ember egy IM küldetést, akkor még a lexarabb csata sem frusztrál annyira, mert legalább valamit elértem.

Mondjuk lehet, hogy pont elég az IM, nem tudom, de valami hasonlót bevezethetnének minden csatára, hogy pl ha kilősz három ellenfelet, akkor kapsz egy szép képernyőt, hogy ügyes vagy és kapsz 1 kis javítót mondjuk. Ha belelősz legalább 1x a foglaló ellenfélbe, akkor is kapnál valami dícséretet. Nem totálisan pitiáner dolgokra gondolok, szóval nem úgy kell elképzelni, hogy felgyorsítasz a maximum sebességre és akkor járna a jutalom, hanem valami szintet meghúzni, és ha pl sebzés, frag, foglalás, spot, assist eléri ezt a szintet, akkor valami külön jutalom. Ha ilyen jutalmakat összegyűjtesz, akkor meg mondjuk 10 után kapnál egy nagy javítót, ilyesmi. 100 vagy 1000 után meg komolyabb valamik.

Szerintem a frusztráció onnan indul, hogy van egy qrva szar csata, kiharcoltad a beled és semmi, még mondjuk medál sem. A WG-nek meg gyakorlatilag szinte semmibe nem kerülne egy ilyen rendszer, sőt a csökkent frusztráció jótékony a bizniccre is. Egy a lényeg, hogy ne legyen azért túl gagyi, tehát valami kihívás, de azért jobb játékkel elérhető szintet belőni. Ez a kis jutalmak rendszere, de ha sokat összegyűjtesz valami komolyabbat kaphatsz. Használják motivációra ezt illetve ehhez hasonló rendszert sok helyen.

A nap hülyéje, megtámad egy t67-el egy 1000+ hp-s tog-ot. Persze hátulról jött, de ráb.szott, mert kilőttem a matildát és rá fordultam.
    GyurmAti (11:13:20) idiota noooob a rákos anyádat
    mrkts (11:13:42) debil idióta
    mrkts (11:13:51) megtámadsz egy majdnem full hp-s tog-ot
    mrkts (11:13:56) aztán csodálkozol
    mrkts (11:14:01) tanulj idióta
    mrkts (11:14:06) vagy hülye maradsz
    GyurmAti (11:14:36) gyere megmutatom milyen a játék
    GyurmAti (11:15:50) kis tanult nyomorék
    GyurmAti (11:18:08) na mi van beszartál buzika :)
    GyurmAti (11:18:35) bazd szájba anyádat nyomi ;)
    mrkts (11:25:10) tehetsz egy szívességet
  • Maala
    Jogos, és igazad van. Hosszú távon idegörlő lehet (sőt, nekem is az volt, amíg érdekelt a WN8), és tudom, hogy nem mindenki tudja felvenni a "leszarom" pózt. :) Tarts pár single gamet, és vezesd le ott a feszkót, jobb nincs sajnos.

Ez kb. az a kategória, hogy nem minden pályán lehet artyzni, vagy spotolni, esetleg heavyvel érvényesülni. Ugyanígy nem minden módban lehet minden csatában érvényesülni, sajnos.

De ez a koncepció hibája, és nem a játékosoké, szerintem, egyszerűen csak kellene valami minimális skill MM, akár huszárvágással teszem azt pl. 5000 PRnél. Ugyanúgy, ahogy az IM PvP-be való bevezetése is hibás koncepció. AW jobban meg fogja oldani a PvE-vel, és talán ezek a lükék is váltanak majd. Kíváncsi vagyok, mi lesz az őszi durranás. :)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.05.05. 10:33:23
  • Simulacrum
    Szóról-szóra egyetértek.

lexlutor egyre inkább csak T10-ben játszom, csak random és egyedül. Előfordul az 1-15 nem mondom, de akkor is megcsinálom a sebzést. Azonnal kilépek, mikor kilőnek és már megyek is másikkal, nem fordítok időt a bosszankodásra, annak semmi értelme.
  • lexlutor
    ez tiszta.
    a problema ott kezdodik, h szimpla randomban szoloban szeretnek potyogni parat, es zsinorba ilyen csapatokat kap az ember tarsaknak.
    nah ebben az esetben baromira nem tudsz semmit csinalni.
    es ez high tier.
    mert tier5-6ban, tudom toleralni, bar mar ott sem lenne indokolt.
  • Maala
    Nincs probléma a játékosokkal.

Egyszer veled vannak, egyszer ellened. Fel kell ismerni őket idejében, és ki kell használni. Ha velük vagy, előre mész biztonságos távolságba, spotolsz nekik, közben visszahúzódsz. Végül mögéjük mész, és őket használod pajzsnak, amíg osztod a dmg-et.

Ha ellenük vagy, akkor lehet aggresszívkodni, és spotolni a társaidnak, vagy csipegetni őket, ha más spotol neked. Érdekes módon az ilyen esetekben soha senki egy rossz szót nem szól, max az ellen legbénábbját köznevetség tárgyává teszi.

Nem a játékosokkal van a baj, hanem a hozzáállással. Ha rosszat akarsz találni, akkor fogsz is. Kérdés, hogy megéri-e csak a rosszat keresni, vagy inkább felhasználod, ami van.

Ha egy vagy a rossz játékosok között, fel sem fog tűnni, hogy ők/ti rosszak (vagytok). Ha egy vagy a jó játékosok közül, akkor meg kell annyira jónak lenned, hogy ki tudd a rosszabbakat használni. Ez a random.

Ha meg már unod, hogy ekkora a differencia a játékosok 90%-a és a maradék 10% között, akkor van jó pár lehetőség, ahol te választod ki, hogy kivel, kik ellen mész. SH-ban, CW-n, (mostmár ranked!) TB-n lehet roflstomp-olni is az ellent, vagy épp élvezetes csatákat is vívni hasonló tudásúak ellen.

#Coelhoakirály #píszendláv
  • lexlutor
    jah, sajnos. tobbszor is.
    ez egy olyan lemmingtrain, ami ahhoz is hulye , hogy elinduljon egy iranyba.

legszebb, hogy mindezt tier7-8-9be.
    de nyugtasson meg h strom multkor megmondta, h szerintuk nincs problema a jatekosokkal...
  • mordawn
    Ha jól értettem a lényeget, András77 az LT-7 küldetéssel küzd, oda viszont nem jó a Cromwell.
  • Simulacrum
    Ha viszel két artyt szakasztársnak akkor tulajdonképpen majdnem biztosan minden csatában lesz három az ellennél. Innentől már csak a te skilleden múlik, hogy meglesz-e. Pl. Lakevillen kivársz, aztán átmész középütt. Ha van is báziskemper, bevállalod tőle a lövést, utána kiszórsz 3-at a 3 artyra.
    Nekem Steppesen lett meg, szintén középütt át, be a sín mögé és a három artyba ment az egy-egy lövés Cromwellel. Én erre is ezt a tankot ajánlom, társnak még két FV-t vihetsz magaddal, az sokaknak van.
  • András77
    Ja, pontosan, saját spot kell legyen. Tulajdonképpen eddig kb 10-15 olyan esetem volt kb 70-80 csatából, amikor meg lehetett volna, nagyobb szerencsével, úgy értem, hogy 1-2 artyt spotoltam, 1-2-t lőttem, az első arty kiszedett autoaim-el stb és ebből kb 5 olyan esetem volt, amikor másodpercen múlt vagy nagyon kevésen, mondjuk mellé ment egy lövés. Szóval meg lehet ezt csinálni nyilván, de elég sok mindennek pontosan úgy kell történnie, ahogy, ne legyenek felspotolva hamarabb, ne legyen sok báziskemper agyhalott, ne szedjen ki az első arty autoaim-el, ne érjen oda csapattárs előbb, ne lőjek mellé. Borzalmas szerencse függő küldetés ez is.

Én tényleg azon csodálkozom, hogy másnak ez a küldetés nem jelentett problémát. Szerintem nehezebb, mint a 6k spot. Ahhoz megkapom a pályát és ha nem teljesen hülye a csapat, akkor kész. Főleg, ha 9.8-ban változtatják és a saját sebzés is beleszámít. Egy bulldoggal, jó körben 2-3k sebzésre lehet számítani, ehhez már "csak" 3-4k spot kell, ami nem kevés persze, de annyira nem is nehéz szerintem.
  • besti
    De épp ez az, hogy megváltoztatták ebben a patchben, most már neked kell a sebzést bevinned és nem kell a csapatra várni. Ha láncoltad mind a 3-at, az modulsebzés, így megadta, nem bug. Csinálsz egy Pascuccit light-tal és már meg is van a küldi (persze neked kell spotolni is:)
  • joe662
    Láttunk,pont ma,vajon mi lett az eredmény?.
  • Mardel
    Hehe előbb 13 57 GF-el ammorackeltem egy T69-est 868 HP-ról. :D
  • kopaszeger
    András77 csak segítségként írom ha leláncolod mind a három artyt megadja a küldit csak szarul van lefordítva
  • András77
    Igen, de nekem is kell spotolni, tényleg kezd idegesíteni. Az előbb felrohanok mines dombra, 2 artyt spotoltam, 1-t kilőttem a másikba belelőttem és úgy szedték ki. Megint ugye ment a f.szolás, a báziskemperek miatt nem tudtam megindulni. A harmadik arty egy fv304 volt, sejtettem, hogy a kő mögött lapít. Erre, amikor megnyílt a pálya a csapattársam, egy t71 előrerohan, mint állat és kb 1 sec-el előttem spotolta az fv-t. Az fv-t is kilőttem, de nem adta meg a küldetést, úgyhogy sajnos kell a spot is mindhármon, nem elég sebezni.

A faxom kivan ettől a küldetéstől, a rengeteg fogyatékos báziskemper meg az autoaim-es artyk miatt mindig, de mindig közbejön valami és a harmadik artyt vagy nem én spotolom vagy nem tudok belelőni, ami szintén kell ezek szerint. Az a dühítő, hogy már vagy 5. olyan eset, amikor tényleg másodperceken múlik a dolog, mert ha leküzdöm a bázis kempereket és az arty sem szed ki autoaim-el, akkor még mindig versenyt futok a saját csapatom rengeteg light tankjával is.

A mumus küldetéseket szeretem letudni az elején és ez tűnt egy g.cinek, be is jött. A 6k spotot már kb 3x megcsináltam közben, de ezzel nem haladok.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.05.04. 23:55:21
  • yossarianHUN
    Jó, akkor kb. mindig ez ment, mert aki lement, az gyakorlatilag halott is volt:) De azóta lett egy gyönyörű chokepoint az északi sarokban, amit bűn kihagyni.
  • Kubukli
    Gyak minden második csata ilyen ezen a map-on.
  • Kubukli
  • besti
    Régen olvastad már szerintem a küldetés szövegét :), javaslom tedd meg még 1x.

Most már nem várunk a csapatra, kilőhetjük mi őket. Mind a 3-at full HP-ról én szedtem le és nyírtam is ki.
  • Kubukli
    Aki a napi 30 aranyra és mellesleg némi TD IM küldetés előrehaladásra gyúr ne felejtse el a jó öreg Stug III G vasat.

Utoljára szerkesztette: Kubukli, 2015.05.04. 23:34:10
  • stork13
    Volt már ilyen, csak akkor ez a pálya még nem így nézett ki. :D
  • yossarianHUN
    A WoT-ban minden nap tudnak újat mutatni a paradicsomok a maptaktikáikkal.
    Oszt ilyet láttatok-e már?
    És ez nem kezdeti tanácstalanság, ők bizony kőkeményen ott is maradtak. Aztán lenooboztak minket.
  • Simulacrum
    Mindegyikbe kell lőni.
  • András77
    A mai nap mindenki kiszabadult a felügyelet alól. Kv5 szakasz full arannyal, de nem rejtik el az R2D2-t. Utána lövöm az artyt, aki az eget bámulja, 6,91 sec a töltés az SP-n, az arty észbe kap, rám néz lassan és nulla célzás nélkül 340-350m-ről telibe kap. Előtte is ugye rámegyek az ellenfélre, elmegyek mellette úgy lövöm ki, nem állok meg és az arty becéloz és meglő ennyi idő alatt, sőt még a mozgás pályám szerint előre is lő. Fasza, komolyan mondom.

Megint megpróbáltam az LT-7-t spotolj 3 artyt stb küldetést, ami kezd már rohadtul idegesíteni, mert valami mindig közbejön. Most megint egy mocskos rohadt bot-ba futottam bele egy t34-85. Ez tényleg bot volt, meg sem mozdult, de autoaim-el lőtt, amikor rám látott. Nem volt nehéz kiszedni miután a 2 artyval végeztem, de ugye riasztotta a harmadikat és így a küldetés nem sikerült, hogy rohadna meg az ilyen. Megnéztem csata után és mivel 2x belém lőtt, 6. volt az xp listán, király.

Tényleg egy kérdés, mind a 3 artyba bele kell lőjek vagy elég 1-be, 2-be?
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.05.04. 23:05:42
  • Tarathiel2
    Itt pedig kaptunk saját csapatba egy háromfős Object 907 szakaszt, eltartott egy darabig de ügyes taktikázással lehozták a csatát, a dícséret természetesen nem maradt el egy elégedett egyperces ügyféltől:

Utoljára szerkesztette: Tarathiel2, 2015.05.04. 22:42:18