418753
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
yossarianHUN #353527 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Such news, much original, many exciting. -
yossarianHUN #353526 Gondolom az IS-7-ek szerették a használható, 105 miliméteres HE-t:) Meg az a normalizáció miatt elvesztett 10-15 miliméter pen is annyit nyomott a latban, simán hozta az APCR az effektíven is 300 mili körüli átütésű HEAT-ek szintjét. Fél kézzel le lehetett hozni a most egyértelműen veszett szitukat. Hát bezony, más idők jártak akkor -
Oddball29 #353525 Akkor még volt használható HE, és sokkal többet ért az alaplőszer, mint most. De sem a hevis alaplőszer nerffel, sem a goldlőszer prémiumért húzással nem értettem egyet annak idején.
Dinamikus játékmenetet meg alkalmazkodást ettől a változtatástól ne várjál. Éppen hogy kevesebb lehetőséged lesz egy csata menetének befolyásolására.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.05.10. 19:51:14 -
yossarianHUN #353524 Akkor még annyit, hogy mikor még nem volt kredites gold ammo, akkor mit csináltál ezekben a szitukban? Tördelted a kezedet, hogy jaj Istenem, mit csináljak, nem tudom átlőni a heavyket, de kerülni meg nem lehet, meg "nincs rá idő"? Aztán a heavyk szégyentelenül ledaráltak?:) Vagy akkor még tudtál dinamikusan alkalmazkodni a változó körülményekhez, csak a kredites gold bejövetele feledtette el veled? -
yossarianHUN #353523 - In the current iteration of "Domination" (garage battles), TD's are missing entirely, this is intentional.
Itt a te módod Renton -
Oddball29 #353522 Az még csak 50, 1.4-es szorzó, szinte semmi. 60-65 már 1.8-as vagy 2-es.
Sztem van elég random csatám t10-ben, hogy el tudjam dönteni, mit lehet inkább megcsinálni, meg mit nem. Tetszik, nem tetszik, a gold része a metajátéknak, mert kicsik a pályák. Az átlag 8 gold lőszerem 10-es meden az pont a nehéz/csak részben látható célokra kell (és így is weakspotra kell vele lőni), mert az esetek többségében ott kell neki ártani/ott kell leszedni, ahol van. Kurvára nincs idő finomkodni, illetve lehet, csak az ellenfél meg éppen nem fog, és amiatt úszik el a lehetőség, mert én becsületesen más ellenfelet keresek, vagy kerülni akarok olyan többségében olyan pályákon, ahol jó, ha 2-3 értelmes dolgot lehet csinálni, és az útvonalakat rég lefogta valami kemper.
Nonszensz.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.05.10. 19:46:41 -
yossarianHUN #353521 Vízszintestől számított 40 fok, nem függőlegestől.
Mivel te meg CW-zel, pont azt a szeletét látod, és annak fényében teszel általad széles körben érvényesnek ítélt állításokat, ami a randomtól tök idegen. Randomban nincsenek szervezetten, összeszedetten beállt, több beásott, kemény heavyvel megtámogatott, egymást rétegesen védő csapatok. Randomban maximum egy-egy magát jól beásó heavy van, de ezeknek is ez szokott lenni a vesztük, mert amíg a túlerővel vannak elfoglalva, te a mededdel szépen megflankeled és oldalról/hátulról szétszeded. Legalábbis ezt kéne tenned. Az, hogy CW-n mi van az cool story, de köszönőviszonyban nincs a randommal, márpedig az emberek 90%-ának a random a WoT, nem a CW. Ahogy például engem is totál hidegen hagy, hogy mi folyik a kláncsatákban. Igen, CW-n biztos sok olyan szitu van, ahol egy jó csapat összeáll egy olyan fajin felállásba, amit csak masszív goldozással lehet feltörni, de a random ettől olyan messze van, mint ide Lacháza. Aki a randompistik anarchisztikus forgatagában nem tudja meddel kikaparni a gesztenyéjét goldfosás nélkül, az vessen magára.
De ne beszéljük túl, maradjunk annyiban, hogy másképp látjuk a dolgokat. -
Oddball29 #353520 Arról nem is beszélve, hogy az FV-med meg a remélt utódja így aztán végképp értelmetlen lesz. -
Oddball29 #353519 Tier9-10-ben már többségében nem 40 fokok vannak, hanem 60-65-ök. 55 felett exponenciálisan ő a különbség.
Nem akarom a beásott hevit feltétlen kilőni, viszont lehet éppen azzal teszek jót a csata menetének, ha van lehetőségem "kiugrasztani" a helyéről. Ledogfightolni meg csak akkor tudom, ha magában van, és van körülötte hely, meg ha tökhülye. Mondjuk talán azért is kéne foglalkoznom vele, mert esetleg nincsen más 10-es vele szemben? A csatát megnyerni akarom, nem azért megyek be, hogy teljesítsek valami szent medes éthoszt.
Mivel nem CW-zel, a játéknak csak egy szeletét látod. Oda már a T-62A is lassú, és csak passzív/védőtankként jön számításba. De már randomban se tudsz vele sokszor pozíciórusholni, mert nem ér oda időben, az FV meg az M48 pedig még annyira sem. Az STB-1 az első, ami gyorsnak mondható, de az is határeset. -
Angelus1991ster #353518 Ez akkor lesz lehetséges, ha bevezetik azt a dolgot , hogy bármit lelőhetek a tankról. Pl. a farönköt, géppuskát lövés éri, akkor eltűnik a tankról.
Ez a plusz páncél legyen olyan mint a felirat és a festés. 7napos , 30 napos és örök verzió.
De a többágyús dolgot se képesek megcsinálni, akkor mit várjunk el rőlük.
Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.05.10. 19:20:13 -
yossarianHUN #353517 És milyen gyakran van olyan csata randomban, hogy minden sarkon egy átlőhetetlenül beásott heavybe botlasz? Egyáltalán miért neked kéne a beásott heavykkel foglalkoznod, mikor arra ott van a többi heavy, a TD-k meg az artyk? Nem tudom mikor alakult ki ez a "fejjel nekirohanok az egész világnak a medemmel, és elvárom hogy én jöjjek ki belőle jól" mentalitás.
A normalizációt illetőleg meg ez a 25-30 miliméteres különbség mindketten tudjuk, hogy erős túlzás. Egy 40 fokban döntött, 160 miliméter vastag lemeznél (ez elég életképes példa T10-ben), a normalizációt figyelembe véve AP-val 226, APCR-rel 239 miliméter vastag effektív páncélt kell átütnöd. Hát tényleg katasztrófa az APCR normalizációja.
Arról meg, hogy a T10 medek lassúak, egyszerűen no comment. Ezt maximum a Pattonra és az FV-re lehetne mondani, de azok is abszolút alkalmasak gyors helyzetváltoztatásra, mindenhova odaér velük az ember, ahova kell. -
Oddball29 #353516 Egyébként ezt az egész páncél-dilemmát megoldhatták volna azzal, hogy minden tankon bevezetnek több fix pontot, amikre mindenki eloszthatna 2 pár tartalék lánctagot extra páncélért. Ezzel még érdekes is lett volna, meg a játékmenetnek is jót tenne, de ugye ebből nem lesz extra bevételük. -
Kryon #353515 Nekem tetszik, csak az idegesít benne, hogy ha úgy használom ahogy kellene, akkor mindig kicsap az arty, de az nem a tank hibája... -
Oddball29 #353514 Elhúzhatsz, aztán elhúzhatsz máshonnan is, ha ott megint találsz egy hevit, vagy valami páncélos dögöt. Közben meg lemegy a csata, vagy addig rohangálsz, amíg szét nem lőnek. Egyszerűen nincs annyi lehetőség, nincs hozzá elég sebesség. Amelyik mednek esetleg megvan, azok meg általában nem pontosak menetből.
Nem kell atombiztos hely, elég ha átlag háromból kettőt már tudok pattintani.
Ez a medes harcmodoros prédikálás már az első tízes medek kijövetelekor baromság volt. Háromból kettőn nem volt hozzá elég gyors, és azóta globálisan nerfelték a mozgékonyságot és a többszörösen az átütést (kompenzációt 8-ről 2-re), ergo olyan, mintha eleve olyan 240 körülivel kezdtek volna.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.05.10. 18:55:40 -
Simulacrum #353513 Nem egy kiugró csata, de szerintem itt úgy játszottam meddel, ahogy ilyen tankkal kell. A pen nerf kérdést is megbeszéltük az elején, jeleztem az itteni álláspontot, amivel egyet is értek természetesen.
E50M Cliffen -
yossarianHUN #353512 Csőből csőbe is lehet váltani. Vissza is lehet vonulni. Bulldózerként nyomulni egy kilőhetetlen célpontra nettó baromság, és pont az ellentéte annak, amit egy medesnek tennie kéne. A találékonyságnak és a rugalmasságnak kéne az alapvető ismertetőjegyeinek lennie egy jó medesnek, de úgy látom a találékonyság büdös az embereknek mióta van 300+ penes gold (meg ~270 penes APCR). És ha te beállsz egy atombiztos helyre a heavyddel, akkor mi van? Elhúzok, és keresek más megoldást. Te sem fogod megnyerni a gödörben gubbasztással a meccset. -
Oddball29 #353511 Ha olyan lenne a meta meg a pályák, amik kedveznének a manőverezésnek, akkor igen. De többségében nem olyanok. Az esetek 90%-ban ketrecharc meg csőviadal.
A metagame ettől egy dekát nem fog változni. Ugyanaz marad sztem, csak sokkal drágább lesz. Páncél az eddig is működött, csak tudni kellett használni. Egyedül a tízes TD-k lógtak ki felfelé kicsit a sorból. -
yossarianHUN #353510 Ahogy Maala mondta a számlimit tök értelmetlen, ahhoz így is bőven elég lenne, hogy az ellenfél csapat nehezen páncélozott tankjait szétgoldozzák. A gyengébben páncélozottakra meg tök mindegy mivel lőnek. -
yossarianHUN #353509 Még azt se, hogy elhúzok, és keresek más megközelítést? Mert egy mednek ez lenne a feladata. Az meg, hogy beállsz IS-7-tel egy gödörbe, szép és jó, CW-ben lehet be is jön, de randomban az összes ilyen bombabiztos helyről hamar kivág az arty vagy a túlerő. És nem a medek, mert nem is az ő feladatuk. -
Oddball29 #353508 Nonszensz. Számlimit kell tankokként, és az se vonatkozna CW-re. Meg néhány esetben pen nerf is, de sztem csak pár TD-nél. Többi az balanszolt. -
Oddball29 #353507 CW-t meg randomot átlagoltam. De kreálok neked egy halom olyan szitut bármelyik pályán, ahol nem fogsz tudni velem mit csinálni 270 apcr pennel heviben.
-
yossarianHUN #353506 Annyi kellene, hogy a gold lőszert is kicsit erőteljesebben nerfeljék. Akkor tökéletes lenne, de persze a hiszti nem állna le. -
yossarianHUN #353505 Eddig 20% gold? Hol élünk? 260-270 pennel olyan nyomorgós az élet, hogy 20% gold kell mellé??? Most tényleg csak én nem értem? Az életben nem lőttem el egy darab goldot sem T10 medben, de eléggé szégyelleném is magam ha nem így lenne... -
rogan99 #353504 Nem lenne baj a nerf, sőt jó lenne ha rendesen csinálnák. De az éves fizumat rá merném tenni h úgy el fogják kúrni h a végén nem tudjuk majd h sírjunk vagy nevessünk. -
yossarianHUN #353503 Szövegértés. Az, hogy valami elég valamire, nem jelenti azt, hogy nincs nála jobb alternatíva. Nyilván jobb 330 penes lőszerrel játszani (egyébként én 235 vs 250 szituációt mondtam, úgyhogy nemtom megint honnan jöttél elő ezzel az E-100 gold vs nem gold hülyeséggel), de 235-tel sem vagy elveszett ember. Vagy legalábbis nem kéne annak lenni, de úgy látom a nagy büdös hisztiből amit itt sokan csapnak, hogy ez bizony elképzelhetetlen, és 250 pennél kezdődik az élet. Amit annyival beütsz, azt beütöd 235-tel is. -
Angelus1991ster #353502 Eléggé furcsa ez a tier 7-es prémium T-44-122. Mroi orosz szuperteszter használta.
9.8 végre normális újításokat hoz.
Pl. csatában szakaszt csinálhatunk. Látam ahogy egy 3-as szakasz verbuválódik.
Ha spotolsz akkor felugrik egy ikon, ha spot sebzésed van akkor is. De ha critical hit és blokkolt lövést kaptál akkor is.
Ha medált elérsz azt még nem látttam.
Csata végi összesítő is megváltozott. -
#353501 Papíron nagyon jó, és nagyon akartam egyet, de nagy csalódás. Pedig sokan figyelmeztettek. Valahogy, "szerencsétlen" a tank. Minden mellémegy, lepattan,stb, viszont az előbb simán kiszedett belőle egy Pz IVS, normál lőszerrel. -
Tarathiel2 #353500 Ha a 0dmg critical beleszámítana akkor talán lenne esély, de így a legjobb csatában se fogod max a felét elérni. Már persze ha nem hugyozná keresztül alul felül mindenki. -
madmanic #353499 minden fosagyú a gép előtt ül és nyáladzik... -
Gyuszopapa #353498 Az IS-3 egy szutyok. -
madmanic #353497 is7 -
Gyuszopapa #353496 Ezt a lőszernerfet melyik barom találta ki.Az IS-4-nek egyedül az ágyú volt az erőssége most már nem marad semmi neki.Gratulálok. -
#353495 Jobban jársz az E100-al hidd el;) -
#353494 Szóval nincs esély IS-3al erre? :D -
ilovearty #353493 Su-152 T-6-ban
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Oddball29 #353492 Jah, csak közben volt két kompenzáció meg egy általános talajtapadási nerf is, és több mednek nincs is flankspeedje.
Eddig olyan 20% gold elég volt tier10-ben is, most ez felmegy kb. majd 50-re.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.05.10. 17:34:13 -
#353491 Persze, de sima IS-el még könnyebb megcsinálni, esetleg még kv1-el is összejöhet a 12k lepattanó.
-
Oddball29 #353490 Az eddig is csak kb. 50%-os lövés volt, és a jó felét kell eltalálni. -
#353489 Am IS-3al lehetséges felfogni és okozni 12K sebzést?
E100-ból elegem van. Pénznyelő az egész. Eladnám és helyette IS-3at vennék. -
Oddball29 #353488 HEAT-nerfnek tier10-es medeknél meg csak úgy van értelme, ha megváltoztatják a mechanikát is mellé, néhány tanknál buffolják a mozgékonyságot/nagyobb pályákat csinálnak. Elég hátrány az, hogy nem kap kompenzációt döntött páncélra. Eddig is csak szemből és weakspotra volt értelme vele lőni, homlokpáncélra/toronyra nem nagyon.