418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Userx2
    Késő este, ha hazamegyek felrakom a replayt ide.
  • András77
    Most hirtelen nem találtam jobb csatát a wz111-től, de erre a jelentre például emlékeztem. 8:40-től rám mászott egy is3, meg egy t28htc is, de az most mellékes. Szépen küldtem az HE-ket az IS3 ágyúja tövéhez és talán 2x tudott rám lőni 1 perc alatt. Ő is HE-vel lőtt, csak nem célzott vagy nem jól célzott.

A poén, hogy megnéztem lassítva és basszus a saját HE lövésem ütötte ki az ágyúmat, na igen, alapszabály, tartsunk némi távolságot a splash miatt. Mondjuk nekem van fegyverkovács skill a lövészen, mert a wz-nek gyakran sérül az ágyúja.

6 kritikál sebzés volt az IS3-n, ebből 2 vagy 3 az ágyúja, már nem emlékszem pontosan hányszor lőttem el neki, de utána akkor célzóköre lehetett, mint a fél képernyő.

A kiütött motorom miatt nem tudtam flank-ra menni, de ha nincs a t28htc az oldalamban, akkor szerintem kiszedtem volna az IS3-t így is.

WZ111-HE
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.05.15. 17:26:00
  • yossarianHUN
    Tényleg, tízes trógernek el tud repülni a tornya? Nagy jelenet lenne.
  • FosTalicskaa
    Nem, ha ammo rack! :D
  • Master91
    HESH lőszere
    386-644 Damage

gondolom nem használsz modokat, és ketten lőttetek bele, fúzió sebzést láttál
  • yossarianHUN
    Egy lövéssel? Mert az kizárt.
  • Userx2
    Én a 10-es trógerbe 880-at vertem ma 120 penes HE-al. Ez a rekordom 215B-vel.
  • Master91
    Hmh, HOAX szinten megyünk majd? kíváncsi vagyok rá
  • pecaboy
    Egy Cromwell szenvedései :D
    Sajnos erős a gyanúm, hogy magyar volt az elkövető.
    Az AT felfogott sebzésére azért kíváncsi lennék :D
    https://www.youtube.com/watch?v=yJlPOjsxjkc&feature=youtu.be
  • András77
    Ezt általánosan írtam, nem csak tárassal megyek rá az ellenfél pofájára. Tárasban nem tartok he-t amúgy sem, van amiben nincs HE, mint választható (sőt, nem tudom van-e egyáltalán, most nem néztem át az összes tárasat, nekem egyben sincs HE). Tárassal modulra tudok menni, ammo, torony, esetleg motor, mindenféleképpen modul sérülést próbálok az elején elérni.

Az HE téma nagy szakértője a wz111, amikor a 122mm-es beb.sz egyet, az nagyon jó eséllyel ki is üti mondjuk az is3 ágyúját, aki jön rám nagy boldogan, aztán már nem annyira boldog. Mondjuk a gondom ott kezdődik, hogy sima lőszerrel flankolnom kell leginkább, hogy biztosan belőjem, az HE meg keveset sebez, tehát az mindenképpen kritikus modulra kell kilőjem és a hp-ját meg valahogy normál lőszerrel vagy arannyal kell lebontani.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.05.15. 16:11:14
  • lammaer
    Láttam ezt a HEs dolgot már többször irtad... nade ez most egy táras tank, ne mondd nekem hogy az elején betáraztál 4 HE-t aztán 40 másodperced volt áttárazni APre.. (nem láttam a replayt)
  • lammaer
    "de olvastam pl hogy több light küldetés is egyszerűbb késő éjszaka. Fene se tudja, de ezért nem fogok fenn maradni hajnali 2-3-4-ig."

Hát nemtom, én este9-hajnali 3 közt játszok és nemtudom mitől könnyebb olyankor a játék.. de olyat se láttam hogy 7-10 ember lenne csak oldalanként.
  • András77
    Na ez egy brutális kör volt. Volt itt minden izgalom, a 4. lövedékem a t25/2 alá ment a földbe mert mozgás közben nyomtam el rá. Jön rám az arty csótány meg egy amx50120 és éppen be tudtam tárazni, de mi a helyes döntés? Az arty-t szedtem ki elsőnek,mert ha az arty belémb.sz, akkor végem, nincs már javítóm, se elsősegély, az amx-nek megpróbálhatom ellőni a lőszerrekeszét (ez sikerült), a tornyát esetleg. Sikerült sérülést okozni az amx50120 ammo rack-jének és ráadásul pont nem volt neki elég lövedék betárazva és nem volt javítója sem, úgyhogy mindketten töltöttünk, de én gyorsabban és elfelejtettem aranyat tölteni, pedig vittem magammal és itt jogos is lett volna a használata.

Én szeretem az ilyen F2F közelharcokat, ezek az igazán izgalmasak. Szerintem, legalábbis én amire törekszem, hogy valamilyen modul sérülést okozzak neki az elején. Ezért b.szok be egy HE-t az ágyú mellé hacsak tehetem kezdésnek, hogy sérüljön vagy akár kiüssem, utána persze vagy normál lőszer vagy arany jöhet. Meg kell próbálni mindig az ammo rack-et kiütni elsőnek, ha lassabban tölt utána az ellenfél máris hátrányban van. Ezek persze evidens dolgok, de be kell gyakorolni, hogy a dinamikus közelharcban meg is tudja csinálni az ember. M103-nal, de több más tanknál is elég könnyű kiütni a tornyot és nem tudja forgatni, na az egy durva szívatás. Ha bekap az ellenfél egy komolyabb modul sérülést a közelharc elején, nagyon komoly hátrányba került azonnal, nem is beszélve a demoralizáló hatásról.

T54E1 - ACE

lammaer: sokat én sem játszom hajnalban, erről inkább csak olvastam. Kevesebb játékost, mint 15 viszont láttam már éjszaka, hajnalban inkább azt mondanám, ez nem ritka. Mondjuk egy TD 60%-os küldetést ilyenkor érdemes megejteni.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.05.15. 16:05:47
  • lammaer
    Ha gondolod vmelyik nap ugorj be a corvin közbe, adok 30 magyar forintot és aznap nem kell szenvedned :D
  • Tarathiel2
    Egyértelmű helyen bukkantál fel, ahova már be volt célozva, megálltál előtte, aztán egyenletesen gyorsulva egyenes vonalban mentél. Ha ennyire könnyű célt nyújtasz 100 HP-vel, ne csodálkozz ha eltalálnak...
  • ToCsEk
    Ez volt már?
  • András77
    Na most azért ezt nem lehet leegyszerűsíteni, hogy kell a su100-al 2980 sebzés legalább, akkor az 390-el 8 lövés. Bárcsak ilyen pofon egyszerű lenne.

A csúcsom vele 2598 eddig és az egy epic kör volt, azzal lett meg a 4xhp TD küldetés. Nyilván full arannyal lehetne javítani rajta, de akkor még mindig az a problémám, hogy a legénység oda-vissza képzése 2x40e xp veszteség, ami q sok, ha csak az IM miatt kell tennem. Inkább kipróbálok akkor már más TD-ket, ha át kell képezzem a legénységet így is úgy is. Másik megoldás, hogy nem megyek tovább a SU-nál maradok, de lehet még további 2 hónap is, mire meglesz a t55a, szóval inkább mennék tovább. Ráadásul a su100-al sem annyira egyszerű dolog ez, rengeteg ászos kört mentem vele, de 2,6k sebzésig jutottam eddig. Szerintem az ISU-val 5k sebzés egy reális cél lehet, tier8-10-ben van elég hp, az ágyú szép kövéreket sebez és egy új tank, szívesebben képzem arra a legénységet, mint vissza a su100-ra. Arról nem is beszélve, hogy a su152 troll ágyúval szintén esélyes lehet, talán nem is kell elmennem az isu-ig.

Az mondjuk egy jó kérdés, ha jövőre még játszom és jönnek új IM-ek, akkor mit csinálok, de az annyira távlati dolog, hogy azzal én most nem foglalkozom.

Userx2: szerintem a legtöbben riggereltek az obj260-ért kicsit vagy sokat. Tisztelet a kevés kivételnek. Ha mást nem éjszaka nyomják szakaszban, amikor lehet 7-10 játékos oldalanként, ha van 3 fős szakasz, akkor az elég sokat tehet és most nem is az összeszámolásról beszélek, szimplán ilyen foglalás meg frag meg hasonló küldetések, de olvastam pl hogy több light küldetés is egyszerűbb késő éjszaka. Fene se tudja, de ezért nem fogok fenn maradni hajnali 2-3-4-ig.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.05.15. 15:19:42
  • Userx2
    Van itt már valakinek O260-a? Két nap alatt 2X láttam, ami nem sok. Nehéz lehet a IM. Mennyivel jobb mint az IS-7? Mert az is durva. Keresztbe áll előttem és elnyeli 259-es AP-t lánc feletti üreges páncél, de hányszor már. Jó lenne egy ilyen tank is, de a küldetéssel nehezebb lenne elérnem, mint egy fullos IS-3 ról az IS-7-et. Még van 2,5 hónap prémem is rá.
  • Angelus1991ster
    Pszichopata volt az illető. Ez a válasz.
    Stug IV még oké, T28 HTC még a könnyítések ellenére is nagy falat. De T55A és Obj 260 már iszonyat nehéz.
  • Angelus1991ster
    Remélem hogy megússza a HD-t.
  • Angelus1991ster
    Engem is rohadtul irritál. Egésznapi meló után baszakodhatok vele 0,5-1,5 óráig , 3 fostos győztes csatáért top10-ben.
  • Pares
    Mentem egy szinte tökéletes kört a T37-el Fiery Salient-en. Azért csak szinte, mert természetesen a végén, az utolsó, bokorban bujkáló faszverőnek bele kellett rondítania: kilőtt menet közben. A T-55 LT-2 is meglett volna, elég lett volna túlélni. Persze tudom, én voltam a hibás, túl "mohó" voltam, hogy az utolsó artyra rá mertem menni, hogy is hihettem azt, hogy nem lő ki ha oldalirányban megyek el előtte 120 méterre... Tévedtem. "Imádom" ezt az "RNG"-t meg a faszverőket!

Eltudjátok képzelni, hogy a végén mekkorát anyáztam. Ezért is hanyagoltam a WoT-ot hetekig, nem hiányzik nekem, hogy ilyen hülyeségeken felmenjen a vérnyomásom, most is csak a napi 30 aranyért kezdtem el játszani, de már azt is nehéz elviselnem. Egész egyszerűen undorító.
  • pecaboy
    Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy mi a logika abban, hogy kis tierű könnyű tankokat bedob a játék sokkal magasabb tierbe? Spotter ide vagy oda, én nem sok értelmét látom annak, hogy egy tier4 Stuartot bevág az MM tier7 meccsbe. Mihelyst észrevesznek, egy lövéssel kiszednek, ráadásul a magasabb tierű medeknek és TD-knek is jobb az álcájuk és/vagy mozgékonyságuk és/vagy látótávjuk. Sebzés pedig szinte kizárva - a kínai 81-es, de főként az amcsi 56-os pen még figyelemeltereléshez is kevés. Arról meg ne is beszéljünk, hogy alacsonyabb tierű tankok legénysége is általában gyengébb szokott lenni, mint nagyobb társaié (érthető okokból).

Egy AMX 13 75-tel is kifejezetten szenvedős tud lenni a dolog, hiszen bár maga a tank tier7-es, de sosem lesz tier7 meccsen, ráadásul a mobilitása finoman fogalmazva gyenge (fordulás és gyorsulás szempontjából), legjobban medes jellegű sorozásra és nem spotolásra lenne használható - ha nem dobna rendszeresen tier10 meccsekbe, ahol általában az ellen oldalát sem viszi át.

A tier4-7 spottereknek a "speciális MM" miatt így sokkal pocsékabb az életük, mint akár a magasabb, akár az alacsonyabb tierű spottereké. (Alacsonyabb tierűeket nem dob be sokkal magasabb meccsre, a magasabb tierűek meg ugye max. tier10 ellennel találkozhatnak, az már nem problémás.) Szóval ez nekem nagyon nem tűnik fairnek.
  • plutoka
    TD 5x sebzés kis tierbe lehet megcsinálni, szerintem. su-100 jo jelölt, mert 580 HP melett, egy 390-es ágyú, pár lövés kell, és megvan. T9-10-ben már nehéz az ilyen küldi, a hp / sebzés arány rosszabb, a camo a sok miatt annyira nem előny mint low tierbe.
    Ha jól emlékszem a 4x-es küldinél az RHM-et próbáltam sokáig, jó legénység és sok lejátszott kör miatt, de nem sikerült. Amikor meguntam már, kínomban megvettem a D.Max-ot, mert őt a camo nerf nem értintette. Sikerült is vele, Swamp-on, t8-ak ellen, sikerült 10-15 lövés spotolás nélkül is leadni (arra a típusú küldire is jó a tank).
    Ez megint viszont pálya és csapat függő misszió, ami randomban idegörlő :)
  • Master91
    értem értem

szaladj el, és állj meg ott, én se mentem tovább....megéri :D
  • András77
    Nem, a hp 4-5x sebzésre gondolok. Ebben az esetben mondjuk kb ugyanaz, mert 1010hp-ja van, szóval 5050 sebzés kell vele.

Az ISU-ban van fantázia valóban, bár a másik TD ágat szeretném kihúzni, de elszaladhatok az ISU-ig.
  • Sunsetjoy
    Emlékeim szerint volt téma, valaki kérdezte a fejlesztőktől, azok meg azt mondták, hogy nem. Bár ahogy változtatnak néhány elképzelésükön meg kijelentésükön, semmi sem teljesen kizárt (talán csak a nagyon extrém dolgok, ami nekik súlyos pénzkiesést jelent, az kizárt hogy megcsinálják).

Szóval lehet, hogy mondjuk 1-2 éven belül hogy-hogynem lehet majd venni +slotot a tankokra 7-30 napokra mondjuk kizárólag aranyért... van még lehetőség a jónép pumpolására :D
  • Master91
    5x?

5k sebzésre gondolsz?

Ahogy Snail írta, Isu-152. Olyan ~9 lövés neki.
    Jpz-E100 durván 5 lövés. Nekem a td küldetések a legkönnyebbek, mert mind a kettő meg van és nem is ratyi legénység ül benne :D
    Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.05.15. 12:58:21
  • MrSnail
    ISU-152!
  • patchaou
    Fasz kivan már, hogy a 9-es vk-t bealázza szemből egy 8-as med csak mert átvált goldra...
  • András77
    Ha már az IM szóba jött, milyen TD-vel lehet majd az 5x megcsinálni? Azért kérdezem, mert bár még messze vagyok az obj küldetésektől, de eddig a legalkalmasabbnak a su100 tűnt, de az 5x kicsit meredek lesz neki, de benne az esély, a legjobban, legalábbis az én TD-im közül. Más TD esetében túl sokat kéne sebezni és minden szökőévben jön egy olyan csata, a su-val csináltam a 4x küldetést és többször jártam már 4-5 között vele, mondjuk az 5x még nem sikerült, de akkor töltenék full aranyat, szerintem ezzel meg lehet.

A gondom viszont az, hogy mennék tovább és a dilemma, hogy eladjam, vagy hagyjam a garázsban. Ha lenne más alkalmasabb TD, akkor eladnám, ne foglalja a garázshelyet, meg a legénység visszaképzése is macerás egy dolog lenne, jó lenne más TD-ben is gondolkodni az 5x küldetéshez.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.05.15. 12:36:26
  • patchaou
    Sajnos a 0-val benyelt lövések nem számítanak bele :/
  • lacibacsi
    +1 felszerelés hely szerintem még mindig elég lehetőséget adna az alapos megfontolásra. Szerintem...
  • bornofakone
    vk45B pedig a megoldás rá, nekem 5. csatára sikerült, kell hozzá szerencse is, akkor a legegyszerűbb ha t7-8 tankokkal dob össze a sors (jártam így, csak akkor a f.sz rossz végén álltam), nekem t10-ben sikerült szerencsére, városi mapon.
    vk45B az áltimét eszköz erre jelen pillanatban, vele van a legnagyobb esélyed rá hogy megcsináld a missiont, azon kívül talán még t32 jó kis hull-down-s pályán t9-k ellen.
    1 pár tankkal már csináltam meg persze, 1-2 hete kb. is-4-el 10k dmg-t blokkoltam, és mellé 5k dmg-t lőttem, meg a hp-m nagyja is elveszett (ergo HT15-re is kiváló lett volna), de már e75-el is megcsináltam 4x. 1x sikerült KT-val is blokkolnom a hp-m 3x-sát t6-s tankok ellen...de akkor meg még csak stug-s küldetésnél jártam :D
    Az említett tankok a garázsomba vannak, de pl. is-7-el is esélyes vagy sütivel :)
    Apropó süti...talán még vele érdemes próbálkozni vkB-n kívül igazán, de a lényeg az h olyan ellenfeleket kell keresned akik nem tudnak átlőni, vagy csak nehezen golddal, és állni előttük, nem lőni rájuk, csak mikor már sűrűsödik a helyzet :D A küldetés nehezebbik része számomra a túlélés :D
  • Tarathiel2
    Pont ez benne a lényeg, hogy ne tudjál ész nélkül mindent felrakni.
  • lacibacsi
    Volt valaha téma, hogy a felszerelések és/vagy a fogyóeszközök helyének számát bővítenék? 3-3 hellyel gyakran kell kompromisszumot kötni önmagammal, hogy mit rakjak fel...
  • Sherman0070
    Az üreges oldalúak jók erre? Nem az a misszió hogy pattints és a páncél által elnyelt lövések nem számítanak?
  • Userx2
    9 másodperccel hamarabb capeltek be mint ahogy a mi E-100-aunk foglalt volna be. Sebezni nem sebzett, spotja nem volt medek mögött, cap pont se lett. Értelmetlen volt részéről a teli gatya játékmód. Talán neki az is élmény, hogy egy ekkora dömperrel végig tudott kullogni a pályán.
    Utoljára szerkesztette: Userx2, 2015.05.15. 11:51:26
  • R3nton
    VK45B, talán jó lehet még az IS-7. A többi tankkal valami nagyon extrém szitunak kell adódnia... Maus se rossz, de annak sok a HP-ja, az inkább a HT15-re jobb.
  • popey8
    Nekem anno a 3. csatára meglett az ász vele, szal most nem tudom, de kb. az amit plutoka leírt. Ha win lehet, h már ász egyébként.