418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lammaer
    sokan... mennyi az a sok ahhoz képest aki NEM sír? :)
  • lammaer
    Nos, erre a hosszú sorozatok nagyon ritkák dologra csak annyit tudok mondani, hogy épp pénteken teszteltem egy rendszert amiben 50-50%os 0/1 variáns eloszlásra egymás után 7x kaptam 0-t, miután bedobta az első 1-es értéket. Már majdnem vettem volna fel a hibát, de aztán megjöttek az 1-esek... igaz, akkor 5x egymás után. Anekdótáztam is a kollégáknak, hogy ezt tesztelné egy SGs WOT topiklakó, biztos menne is be a szerverszobába hogy kirángassa a szopóágkapcsolgató szergejt a gép alól :)

Mondhatjuk rá persze hogy akkor szara a rendszer.. lehet hogy az. Egy dolog viszont biztos: ez itt tutira nem szándékosan van így megírva, egy szimpla java kóddal sikerül ilyenre :)

Gondolom te sokkal közelebb állsz az informatikához és gyakrabban szembesülsz a szerver oldali véletlenszámgenerálással :)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.06.08. 15:35:07
  • lexlutor
    en tanusithatom, h lattaalak egy lesotetitett wg-s moszkvicsbol kiszalni!

meg a multkro gyikkavaltoztattal! .. oo.. de az elmult!
  • popey8
    Igen tényleg volt ilyen (2. bekezdés), de sztem az csak poén volt. Ezt azért senki nem gondolhatja komolyan, h létezik ilyen :)

Viszont egy programba gyak azt írsz bele, amit akarsz. 3-4 plusz kódsor és meg van oldva a "probléma". Már pedig programozással nagyon sokféle problémát meg lehet oldani. Olyat is, amire egy egyszerű halandó nem is gondol, legyen az agyhalott vagy egy magasabb IQ-val megáldott vki.
  • András77
    Én pl alig haszálok aranyat, mondjuk most pont benne maradt az IM "felszerelés", de normál esetben 5-10 arany a dózis, attól függően, hogy mennyire kell a kredit, van-e éppen prém fiók stb.

Ennek az arany lőszere 194 penes, ami nem mondhatni lehengerlőnek, bár legalább apcr és nem heat, cserébe az alacsony alfa miatt elviszi a nyereséget. Egy beforgatott tank simán tudja hárítani. Amúgy is az E25-el nem szabad a lőszert pocsékolni, mert nincs sok, helyezni kell a lövéseket, az meg bemegy arany nélkül. Aranyat inkább kivégzésre (hogy biztosan meglegyen) vagy ha biztosan győzni akarok, de csak azért soha nem töltök, mert a normál lőszer nem viszi be. Beviszi az, csak gyenge pontokat kell célozni vele és ahogy az RNG gondolja, de általában megadja magát, azért van sok skilles csapat meg a modulok rajta.

Általában amúgyis megkerülöm vele az ellenséget nagy távolságból, hogy oldalára, hátára rálássak, ott meg bűn aranyat tölteni (na jó, kv4 ellen nem az ).
  • Tessellia
    Régen volt itt fórumon olyan, hogy replay elemzés. Pistike beírta, hogy "20szor pattantam xy tankról", "15 lövésből egy se találta el a tankot amit céloztam", kértünk tőle replayt aztán 10ből 1szer, ha jött replay. A maradék 1-ről is be lehetett bizonyítani, hogy enyhén túlreagálta az esetet. Sőt még olyan is volt, hogy szorgos lelkű emberek kikockázták külön képekbe, hogy hogyan sikerült pattanni xy tank seggéről.

Na és akkor a konteó hívőknek egy rossz hír. Réges rég még olyan vádak is értek ide írogató emberkéket, hogy biztos a wg ügynökei mert nem álltak be a sírók táborába és biztos majd táviratoznak minszkbe, hogy sanyikiller007-et át kell tenni szopóágra mert szidni merte a wg-t. Bizony ilyen is volt itt sg-n a(z) (h)ősidőkben.
  • Tessellia
    Ismerjük ugye a tehénszar meg a több millió légy esetét;).

Na és akkor felteszem a kérdést. Vajon abból a több ezer síró emberből mennyi van tisztába az alapvető játékmechanikai elemekkell? Vajon mennyien mennek a fórumokra sírni csak azért mert máshol azt látták, hogy sírni "jó" és a legapróbb balszerencsét is felfújják. Aztán, hogy én is konteózzak, vajon mennyi közülük az olyan ember akivel semmi "rossz" nem történt csak szimplán utálja a wg-t és beír oda valamit.
  • Master91
    "be kell forgatni a tankot vele szemben, nem hagyni, hogy gyenge pontot sorozzon"

persze.
    ezt meg csinálom és szórja 2 kézzel az aranyat, baszhatom az egészet
  • András77
    Az E25 kevés prém tank egyike, ami ér is valamit. Gondban voltam reggel, mert még 19 frag hiányzott a németeknél. Már régen mentem vele, mert az IM-et nyomtam és a TD küldetések itt már nagyon komolyak, 1-2 esetében jöhetett csak szóba, de most szükség van rá, sok frag kell.

Azt hiszem, nem lesz gond és még a kredit is szépen jön, meg külön öröm az ellenség folyamatos hőbörgését olvasni, mert a 2,47 töltés idő miatt teljesen szétesik a figyelmük. Nem tudják, hogy egy e25-el szemben nagyjából egy dolog tehető meg, be kell forgatni a tankot vele szemben, nem hagyni, hogy gyenge pontot sorozzon. Legalább tanítottam nekik valamit...

• yossarianHUN
    Ja, meg a szamárkefélő bárányvéráldozó szektáknak is igazuk van, elvégre világszerte több ezer szamárkefélő bárányvéráldozó éli boldog mindennapjait. Gratulálok, nekem órákba tellett volna ilyen gyenge érvet találnom.

Egyébként meg nem vagy tisztában a viszonyokkal, nem ezer konteóhívő és egy konteóellenes van, csak a konteóellenesek csendben ülnek és játszanak, míg a konteóhívők szabadidejük hozzávetőlegesen 87%-át azzal töltik, hogy a fórumot sírják össze a baromságaikkal, illetve hüppögve simogatják egymás hátát, hogy a WG már megint hogy kicseszett velük. Elárulok egy titkot, mindig a hülyék a leghangosabbak.
  • Gyuszopapa
    LUSSON2

Ez a nyílvánvalóan BOT-ot terelgető majom mit keres még a játékban.A WG nem azt ígérte hogy az ilyeneket kibannolja picsába.Ezeket rakja mellém csapattársnak többen nem vagyunk velük csak sűrűbben.
    Csak a felspottolódott járművek felé indult el ahogy lement a spot ment tovább a régi irányba,a spot újra megjelent és megint megfordult.Szinte csak egy helyben forgott.Még klánja is van úristen.
  • András77
    Mindenre van logikus magyarázat, hiszen ez egy program és aszerint működik, ami algoritmust beleprogramoztak. Valahogy mégsem törekszik a WG az átláthatóságra, érdekes ... (vagy érthető inkább)
  • técs
    Tudod külföldi fórumokon is nagyon sokan pont ezekért sírnak amiket itt leírtál, hogy belenyulkálhatnak a pen értékébe, ha egyszer véletlen túl sokat nyersz akkor utána biztos a szopóág a szórásképet is manipulálhatják meg ki tudja még miért. Inkább hiszek abban , hogy ha több ezren ezért sírnak, akkkor nem annak az egy embernek van igaza, aki ezért mindenkit konteó hívőnek néz, hanem a másik, jóval nagyobb tábornak.
  • patchaou
    A második bekezdéssel teljesen egyetértek. Ha az első egy-két lövésem aláfölémellé vagy hasonló akkor már tudom hogy a másik oldal fog nyerni, mert hiába nálunk vannak a zöldkéklilák a többi is ezt kapja be, az ellen paradicsomsárgái meg 400 méterről kapásból sebeznek...
  • Kryon
    Nem tudom mennyi igazság van amúgy ebben az MM dologban. Egyik 8as prémtankkal sikerült rendkívül gyenge WR-t összehoznom (amit betudok a sok félálomban, unottan farmolásnak), de nem vettem észre, hogy bármennyit is javult volna az MM. Pedig már rég konstans hülyebiztos MM kéne legyen azzal a tankkal. :)

A random meg szerintem csata elején eldönti a karmád, aztán úgy marad a végéig. Vannak csatáim, ahol fullra célzott lövéseim mennek mellé, pattognak, stb., míg más csatákban kapáslövésekből is sebzek mindent. A két jelenséggel egyszerre egy csatában ritkán találkozom.
  • yossarianHUN
    Azt hittem, csak én emlékszem erre a (talán egy évvel ezelőtti) közzétételére ennek a "licencnek". Hogy mi változott? Ki tudja, szerintem akkora divat lett a sírás, hogy sok kollega kapásból kötelességének érezte a "ha sokat nyersz a csapat aljára tesz, ha sokat vesztesz a tetejére" koncepciót "szemét csaló WG belenyúl a játékba, a tankom pontosságát is babrálják, elintézik hogy pattanjak a Lolkopter seggéről is, mesterséges laggot idéznek elő mikor célkeresztbe kerül az ellenség, stb, stb." formájában interpretálni.
    Hiába na, rájuk kell hagyni. Ha abban a tudatban veszítenek, hogy biztos csak a belenyúlás miatt megy rosszul, akkor talán kevesebbet nyafognak majd itt. Vagy talán épp hogy többet. Rég feladtam már, hogy megértsem:)
  • tutyimutyi2
    nem vok artysta :) csupán a személyes küldetés miatt kezdtem el artyzni.
  • Kronos79
    Ezzel az erővel a WoT-ban sosem volt random a random, mert eleve meg kell adni egy halmazt, egy tartományt(átütés -tól, -ig, sebzés -tól, -ig) és egy számot, amiben és ahonnan a generátor dolgozik. Valószínűleg tartozik még hozzá egy szórásérték és/vagy egy gyakoriság függvény. Azért gyanítom, hogy ez a random szám generálás minden más játékban hasonlóan megy, ergo sehol sincs igazi random.

Mióta felraktam anno a vitiris - féle stat modot, majd inkább az angol változatát a yasenkrasen - félét, azóta lesem minden nap végén, amikor játszom, és néhány alkalomtól eltekintve mindig 70-75% között mozog a találatom és ebből 75-80% az átütő. Prémmel, vagy prém nélkül tök mindegy. Egy-egy alkalommal volt kirívó eset, de 65% alá és 80% fölé sosem ment a találati százalék és 72% alá és 82% fölé sosem ment az átütő százalék.
    A WR pedig kezdetben 53% körül mozgott, most 55% és itt erősen stagnál. Sosem szakaszoztam és klánban sem voltam soha. Ezek tehát nem befolyásolták az értéket. A 12,5k csatámnak kb. a fele ment prém nélkül, többségében az első fele.

Más: Érdekes, hogy most mekkora cirkusz lett az MM-es dologból. Tavaly felrakta valaki ide ugyanezt, de a "fórum tücsök ciripelését" is hallani lehetett a kapcsolódó hozzászólások mellett. Nem tudom idén mi változott. Egyébként ez az MM-es buli így megy már legalább nyílt béta óta.
  • Pares
    A játékban lévő Random Number Generator egészen biztosan nem igazi random :)

You can program a machine to generate what can be called “random” numbers, but the machine is always at the mercy of its programming. “On a completely deterministic machine you can’t generate anything you could really call a random sequence of numbers,” says Ward, “because the machine is following the same algorithm to generate them. Typically, that means it starts with a common ‘seed’ number and then follows a pattern.” The results may be sufficiently complex to make the pattern difficult to identify, but because it is ruled by a carefully defined and consistently repeated algorithm, the numbers it produces are not truly random. “They are what we call ‘pseudo-random’ numbers,” Ward says.
  • Gyuszopapa
    Pontosan így van a hülyéknek is kell a sikerélmény hogy nyíljon a pénztárca mert ebből van a legtöbb bevétel.Akit meg lát a rendszer hogy prém nélkül is elvan mert skill-ből van neki és ezáltal van hogy a rá kiszabott szopást kompenzálja az mehet sűrűn szopóágra.
    Nem hülyék ezek mert én is így csinálnám nem bíznék rá mindent a véletlenre mert kiszámíthatatlan.Ők meg csak biztosra mehetnek nem holmi majd lesz valamire.
    Persze ha azt állítanám hogy aki fizet az előny sokan megköveznének de a számolunk egy kicsit akkor már el lehet rajta gondolkodni.
    Tiszta sor az hogy a prémfiókfizető és sok prémtankot vásárlók is szoktam szar csatákat kapni ezt igaz csak nem mindegy hogy ez mennyi %-ban.
    100-ből 55 csata szar vagy 100-ből 45.Erre azt mondaná a fizető játékos hogy ő is kap szar csatákat és igaza is van,de ez a kis különbség kemény 10% és az már winrátában elég sok ám 45%<55%.
  • patchaou
    Artystákat nem sajnáljuk
  • tutyimutyi2
    ebbe az RNG-be a szórás is beletartozik?
    mert az hogy mek hummelel és MINDEN csatám úgy meg hogy lövök kb 8-at teljes szüküléssel álló célpontra abból 7 a tank elé meg mögé megy de semmi aoe dmg 1 pedig jóesetben sebez 200-300-at.
  • András77
    Láthatóan nem érted, hogy hogyan működik a véletlen szám generátor. A kilengés mértéke teljesen mindegy, a lényeg, hogy a hosszú sorozatok borzalmasan ritkák, az még annál is ritkább, hogy több ember is ugyanazt tapasztalja és még annál is ritkább, hogy visszatérjen újra, meg újra, szinte előre láthatóan.

Erről ennyit, aki szerinted őrjöng (nem vettem magamra, én nem szoktam őrjöngeni, de a buta kifejezésre reagálni kell), az nem azért teszi, mert mellé lőtt 1x és egyébként meg találtak a lövések, hanem azért mert hosszú sorozatokkal találja magát szemben, többször is. Lehet pozitív sorozat is egyébként, vannak időszakok, amikor mindent megnyer az ember, de ez akkor sincs jól így, ez nem véletlen, hanem egy véletlen alapú manipulált valami. Kis "jóakarattal" a véletlen szót ki is lehetne belőle hagyni.

Egyébként is a WG szabadalom elég beszédes, ezek simán belenyúlnak a véletlen szám generátorba, ha arról van szó, hogy valamennyire kiegyenlítsék a játékot és a vérpistának is adjanak sikerélményt, amikor kikapja a fordulókörét futó padlógázas könnyű tankot mindenféle célzás nélkül.

• Faboo
    Ez tiszta, csak azt nem értem, hogyha a Leo1-el volt 17 vereség sorban akkor miért csak 4 győzelem volt a legtöbb? A fene megette akkor illett volna legalább 12 győzelmemnek lenni egymás után legalább egyszer, figyelembe véve a 42% győzelmi arányomat :), ami még újkorában pont a 17 sorozatos vereségnek köszönhető és azóta se bírom feljebb tornászni.:( Igaz ha játszanék vele 1 000 000 000 csatát akkor lehet lenne ilyen győzelmi sorozatom is.
  • patchaou
    Miért változtatta meg hirtelen a játék a kiválasztott küldiket?
  • Pares
    Interneten keresztül egy MMO-ban nincsenek gyerekek, se nők. Van az álnevük meg a profiljuk a játékbeli statisztikákkal és egyéb dolgokkal. Ennyit tudunk róluk, ezek alapján tudjuk őket, az internetes alteregójukat, értékelni.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.06.08. 10:22:59
  • patchaou
    Minden pénzt megérne egy olyan cucc amivel a monitoron keresztül pofán lehet baszni a másikat XD
  • lammaer
    Teljesen egyértelmű mekkora az RNG hatás... +-25% a sebzésre és a penre. Azaz 50% difi lehet. Ezek után kár bármin is rugózni, ez akkora véletlenszerűség hogy bármi kijöhet belőle és annak az ellenkezője is.
    Ezért mosolygok csak a sok örjöngőn meg összeesküvés elméletes csákón. Ekkora randomság mellett NINCS szükség semmiféle extra belenyúlásra.
    Külön tetszik amikor minden héten beköhögi valaki hogy ma mekkora epik napja volt, de nagyon fél mert akkor holnap biztos szopónap lesz.. értem én, az epic nap az amikor jól működik a random, a szopóág meg az amikor belenyúlnak.... véletlen se lehet mindkettő véletlen :)

Persze lehet benne olyasmi hogy minden csata elején egyszer seedelnek minednkinek/a csapatnak, és ez aztán néha okoz anomáliákat... de én tegnap is egész elvoltam (tartottam egy WOT napot a fiam accountján), volt amikor az ellenben maradt 3 hp, volt amikor bennem 2... mindazonáltal valaki mindíg meghalt a végén :)

A dilbert rajzolója is bizonyosan sokat WOtozott...

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.06.08. 09:13:19
  • lexlutor
    nekem meg a stugos szeriaban a 4k spottolos kuldetesnel, vegre beadta prokhorovkat.
    besuhantam a fout melleti dobnal a scoutbokorba.
    gyult is szepen a spot dmg, mire feltunt a gyokernek, h kezdenek hullani a csapattarsai ezen az oldalon, ugyhogy egybol arkonbokron atszaguldott a fel palyan h bespottoljon. esz nelkul, jott, ekkor mar gyanus volt, full lilakent, kiloveti magat egy 59-16 miatt, de jol van. meg ez sem lett volna problema, o tudja vegulis, h meger-e ennyit. felspottol, kilonek, persze ot is abban a pillanatban, mire beirja: megerte h elbassza a spottolos kuldetesem..

a legszebb, h avval lett meg h kilottek a gyokeret:)

szoval ebben a jatekban mindig van ujabb es ujabb legalja...

Utoljára szerkesztette: lexlutor, 2015.06.08. 00:19:55
  • Master91
    kipróbáltam
    10 csatában beírtam:

jew

3ban jött is:
    reported

....... xDD
    Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.06.07. 23:36:03
  • Lunki88
    Mai termés az ingame chaten. Az arty elkezdett zsidózni mikor kiszedtem a lighttal. :)
  • Toweliee
    Gyere, megoldjuk!!
  • Toweliee
  • patchaou
    Köszi, holnap felnézek :)
  • Solten
    pointer
  • patchaou
    Hoaxnak van ts-e? jól jönne valami összeszámolós buli mert ezzel az egy küldivel szopok 3 napja, a másik melóm meg nem halad (ezúton is bocsi)
  • Angelus1991ster
    Illogikus:D amit elbasz aranyra , annak csak a töredéke lenne a sima pattintásra lőtt alap lőszer. Tényleg férgek vannak, mennyibe fájt volna segíteni a másiknak? Gondolom valami wot-szalacsi volt.
    Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.06.07. 21:34:40
  • Solten
    Hm ha belegondolok vajon hany kolykot kuldtunk mar el a jo edes anyjaba...
    Utoljára szerkesztette: Solten, 2015.06.07. 21:30:56
  • patchaou
    Mekkora gecik vannak... kérdezi az enemy, hogy miért nem lövök. Válaszolok hogy kellene még 2k lepattanó, erre b+ átvált aranyra...
    Utoljára szerkesztette: patchaou, 2015.06.07. 21:21:50
  • patchaou
    Papír. ha nem csak a tornyom látják akkor bármi keresztülhugyozza.