World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na jó, tényleg nem értem ezt a HE dolgot. T110E3, látótáv szélén feltűnik, kapja a lövéseket lemegy 150 hp-ra. Oké, váltok he lövedékre, menjünk biztosra (Borsig, 12,8 cm-es löveg). Előremegyek a bokorba, bino bekapcsol, megjelenik, visszahátrálok majd akkora hatalmas oldalbalövés nyomtam hogy nem történt semmi (lepattant?). Does not compute. Az oké hogy kis tier-ben az alacsony kaliberű ágyúk tudnak 0-t sebezni de ez egy bazi nagy ágyú, wtf történik ilyenkor.

Attól függetlenül, hogy mindkettő médium tank mégis más játékstílust kívánnak szerintem. Nekem a Cromwellé fekszik jobban, de a nyugodtabb játékosnak abszolút elfogadom, hogy a másik jobban bejön.

Amilyen mozgékony a cromwell, az nekem már-már inkább light tank kategória, nem med. Pukkantója is inkább olyan (eszement ROF).
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.03.04. 15:50:43

Én Cromwellel 72 csatát mentem 60%-os WR-el, T-34-85-el meg 300-at 58%-os WR-el. Szerintem ez elég sok mindent elárul arról, hogy melyiket szeretem jobban.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Már hívogat a játék így három hét kihagyás után, de félek, hogy retardfest lesz a vége, és csak felidegesítem magam.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

R3ntonnal értek egyet. Nekem van mindkettő, játszom is velük, de most már inkább Cromwellel megyek, ha küldetést kell megcsinálni. Ezerszer agilisabb és az én rambo stílusomnak sokkal jobban megfelel. Nem azt mondom, hogy rossz a T34-85, de ahogy R3nton is írja a Cromwell kiemelkedő.

Na igen, de a Cromwellre nem megy rá a 122mm-es troll ágyú a 140 átütéses HEAT-el. <#hehe>

A következő két jelenet egy azon körömből származik, tegnapról. Tessék nézni, mennyire jó és hatékony volt ez a pontosságnerf. Csak épp nem azokra nézve, amikre szükséges lenne.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az első áldozat egy 13-90, a második egy Tróger E-100.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.03.04. 15:26:04
Nekem ez a T-54, T-55
Cromwell vs T-34-85

Azt hiszem itt most nem csak placeboról van szó, egyértelműen sokkal mozgékonyabb a cromwell, mind a talajellenállása sokkal jobb, mind a végsebessége, illetve a lóerő/tonna is szignifikánsan jobb. Egyedül a track traverse rosszabb 2 fokkal, de ilyen számok mellett ez elhanyagolható.

Ergo T-34-85 kis túlzással egy lassú szar, míg a cromwell megy, mint egy mérgezett egér. Jó igazából annyira nem vészes a t-34-85 lassúsága, inkább azt mondanám, hogy a cromwell kiemelkedő ilyen szinten. Ez pedig tény.
A T-34/85 örök kedvenc. Az első igazi med tankom volt, azon is tanultam ki a medezés csínját-bínját. Az egyetlen Pool medálomat is azzal szereztem. Baromi jó gép, az én fogalmaim szerint "a" közepes tank.
Most csináltam meg az MT-14-t oskin medállal a T-25-el. Jellemző, hogy életben kellett maradnom a mellék küldetéshez, de a full hp-s is teljesen passzívan játszott, nekem kellett felderítenem és kilőnöm két tier7 TD-t kockáztatva a mellék küldetésemet, de nem volt választásom, máshogy tutira nem nyerünk. Az összes ilyen csinálj valamit nagyobb tier-el küldetést a T-25-el vagy Matilda IV-el csináltam. Kell egy jó tier6 med a T55a-hoz később és a cromwell kézen fekvő választás. Amiért kicsit hezitálok még, mert a comet is nagyon jó tank, de talán a küldetésekhez kevés az ágyúja. Úgy értem, hogy tier6-ban erősebbnek tűnik a cromwell, mint tier7-ben a comet. Illetve nem néztem még meg a küldetéseket, de gondolom sok olyan van, hogy lőjél ki +1-2 tier tankot, és azért comet-el tier8-9 ellenfélnek nekimenni nehezebbnek tűnik, mint cromwell-el a tier 7-8-nak. Majd még kitalálom, hogy melyik legyen.
Tono34
Ez a tank is tervben van, még gondolkodom, hogy melyik legyen. Cromwell megkapná az FV legényeit, de a 34-85-höz újak kellenének.
Obj416-os legények mennek majd tovább a 430II-be.
De jelenleg wot szabin vagyok, 2. accot csinálom nem túl nagy elánnal (hamar eléri az ingerküszöböt a játék).

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Nem tudom, te milyet kaptál, az enyém az ment, mint a bolond. Szűken fordulni nagyon a Cromwell se tud.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

alig lassabb???? Na neeee 😄 T-34-85, mint valami gyorsabb heavy, olyan lomhán fordul, mint valami hajó. Cromwell, meg az egyik legmozgékonyabb med a játékban, majdnem hogy egy light tank medes MM-el.
patchaou
Ugyan mi a bánatnak még akár plusz 1 tank is? A hibákat kellene kijavítaniuk meg az anomáliákat.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

T-34/85-öt újabban többre tartom. A tornyáról pattanni is lehet, a homlokpáncélt sarokharcban 45 fokozással be lehet autobounce-ra állítani.

Majdnem ugyanazért a dpm-ért csak kétharmad annyit kell megmutatnia magát, átlagban meg alig lassabb.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.03.04. 14:19:56

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Sunsetjoy
Bár valószínűleg nem ezt a kisebb piaci rést célozzák meg, de mondjuk hétköznap, vagy 12 órás műszakok után lehet hogy pont nem ér rá játékra valaki - ergo hosszabb prémnapok csak peregnének lefelé kihasználatlanul.

Bár gyakran örülök annak, hogy hétvégén nem lövök el prémnapokat. Amilyen csapatok meg leosztások bejönnek, ugyanúgy peregne lefelé a prémfiók kihasználatlanul 😄

Az igaz hogy maga a játék milyen hibákkal és kihasználatlan dolgokkal bír, nem vonható kétségbe, hogy nem csinálják gazdasági szempontból túl szarul; hogy képesek pénzt kiszipkázni WG-ék a szériából, mondhatni majdnem világszerte (most ugye nem csak a sima Wot-ról hanem a franchise többi eleméről is beszélhetünk).

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Tono34
Erősen gondolkodom a visszavételén, igen élveztem vele a játékot 😊

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

"csak azt nem értem, a játék fejlesztésébe miért nem feccölnek ennyi energiát meg kreativitást."- néha úgy érzem , hogy nem is érdekük. Aztán, ha megjelenik valami konkurens játék ,akkor valamit gyorsan összehoznak/összecsapnak.

Valósághűséget, fizikát nem kéne erőltetni, csak mert WT: GF van.
Inkább a tartalmi részt kéne "nyomatniuk", a még hátralévő 100-150-200-250 darab tankot lassacskán behozni, történelmi csatákat visszahozni.

angelus1991ster.blogspot.hu

Ezt a tankot mindenkinek be kellene szereznie, aki játszik ezzel a játékkal. Tökéletes arra, hogy megtanulja vele az ember a med játékot, tökéletes most az egyéni küldetésekhez. Öröm és élvezet vele a játék. Brutálisan jó tank.

Ó, hidd el, bőven lesznek olyanok.
Köcce.. hát ha van vki olyan hülye hogy 15% pluszért inkább egyesével vesz prémet a 30+ napos helyett, azt csak húzkodja is le a WG. Sztem az már annyira irreleváns... de hát különbözőek vagyunk 😊

Dióhéjban. RU szerveren most tudsz venni 1 dollárért egy nap prémet, amihez egy óra hosszat kapsz egy 15%-os XP bónuszt (az alap, prém által adott bónuszon felül). Ezt az egy órát a legközelebbi belépéstől számolja a rendszer. Ha engem kérdezel, zseniális húzás, a sok türelmetlen Vérpisti képes lesz ebből 10-20 darabot egy húzásra megvenni, csak hogy egy hétvége alatt kihúzhasson valami hightier tankot.
"hogy úgy tudsz venni egy nap prémet, hogy egy óráig még arra is bónusz XP-t kapsz"

Lemaradtam, ez mi ez?

- AMX-30 Prototype will almost certainly be unlocked from AMX-13/90
Egyetértek. Sok mindent lehet mondani a WG-re, de hogy ne értenének mesterfokon a pénzcsináláshoz, azt speciel pont nem. Elég ha a WZ-111-es küldetésnél bevezetett tokenezésre gondolunk (a küldi egyes nemzetekhez tartozó részeit ki lehet váltani egy-egy 8-10 dolláros tokennel), ami annyira sikeres lett, hogy a legközelebbi maratoni T8 prémes küldetéseknél is jelen lesz, vagy a szintén új fícsőrre, hogy úgy tudsz venni egy nap prémet, hogy egy óráig még arra is bónusz XP-t kapsz, ezáltal 8-10 órányi ilyen megvételére sarkallva az elvetemült grindereket. Le a kalappal az üzleti érzékük előtt, csak azt nem értem, a játék fejlesztésébe miért nem feccölnek ennyi energiát meg kreativitást.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.03.04. 11:49:04
Biztos vagyok benne, hogy a WG-nél nagyon komoly gazdasági matematikusok is dolgoznak, akik pontosan ki tudják számolni, hogy mit hogyan érdemes beárazni, belőni úgy, hogy a WG a legtöbb nyereséget tudja realizálni.
És nekik az összes szerver összes statisztikája rendelkezésre áll, olyan adatok is, amikről egy játékosnak fogalma sincs.

Ez egy üzleti vállalkozás, és a gazdasági érdek az elsődleges. Pontosan tudják, hogy melyik döntésüknek milyen gazdasági hatása volt, és ha nem jött be, akkor igen hamar korrigálnak.

Mondhatunk itt mi akármit, gondolhatjuk hogy ilyen olyan módosítások mennyire jók volnának, de ezt ők nálunk sokkal jobban tudják.
A bizonyíték erre a folyamatosan növekvő bevételük, és az évek óta tartó dinamikus fejlődésük.

Maala
Lehet, hogy el van írva, és 2-nek kell túlélnie, mint ahogy TD-14nél van. Persze ettől még hiba.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Ezt meg honnan veszed hogy a red dot legális?
Nem vagyok ideges.

Az a baj magadból indulsz ki. Amikor leírod hogy TE időt nyersz, tökéletesen ellentétes azzal amit a WG akar. A WG húzni akarja az időt, mert igy több türelmetlen ember nyitja ki a bukszáját.

Amúgy nem kijelentéseket tettem, ott vannak a miértek.

Prémesíthetnéd a top tankjaidat -> máris kiiktattad a WG egyik legnagyobb creditsinkjét
Azt prémesited amivel tudsz jól játszani és még élvezed is -> máris kiütötted azt hogy a WG újabb és újabb prémtankokat hozhasson ki és fejhesse az embereket újra. Amikkel persze meg kell tanulni játszani, és amiket lehet jól kontrollálni.

Ja, és ha belegondolsz. TE továbbra se vennél prémet, most is csak azt az egyszeri összeget feccölnéd be (amit már megtettél a prémtankodnál), tehát veled továbbra se járna jobban a WG. Azt kell látnod, hogy nem te vagy a célközönség, mert a te fájdalomküszöböt 500 goldnál van. Free playerként te vagy a fizetett játszópajtársa azoknak, akik veszik a goldot ahogy kell. Nem sértés, de ez van.

Csillapodj le és gondolkodj. Már miért nyírnám ki? Jelenleg a kredit grindre prém tankot használok, amit vagy veszek vagy grindeltem, de tök mindegy végül is, a lényeg, hogy prém tankkal állítom elő a kreditet. Prém előfizetésre nem költök.

Innentől ennyi a matematika. Egyszer megvettem egy prém tankot, akár olcsóbban is, mint amiről írtam, utána soha többet nem költöttem rá még a negyedéves 500-t se (de ezek mind elméleti fejtegetések, nem tudom milyen összegre lőne be ilyent a WG, csak azt írtam, hogy kb hol van az én fájdalom küszöböm).

Innentől lehet vitatkozni, csak nem tudom minek? Ami történne, hogy kiváltanám a prém tankos grindet, de még ezt is be lehetne úgy lőni, hogy a prém tank azért többet hozzon, szóval az se sírjon tele minden fórumot, aki prém tankot vett.

Én időt nyerek, mert a húzós tankjaimra rátenném és akkor nem kéne párhuzamosan menni a prémekkel is, a wg meg némi plusz aranyat, amit most nem költenék a játékra. Elméletben ki lehetne hozni win-win-re, ki is lehetne simán ballanszolni (xp többlet csak elit státusz után, op tankok gyenge szorzót kapnának stb.). Szerintem nem akkor hülyeség, mint amilyennek igyekszel beállítani, de ha leírod, hogy miért gondolod, amit gondolsz, nem csak lakonikus kijelentéseket, akkor lehetne róla beszélni, elméleti alapon persze, mert nem hiszem, hogy tervez ilyesmit a WG, bár elküldöm majd nekik az ötletemet, hátha.

Arty kell az IM-hez, innentől lehet nem szeretni, de ki fejlesszek egy komolyabbat. A red dot viszont illegális.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.03.03. 23:44:18
Aki a red dotot kitalálta azt én vállonveregetném. Bármi ami elszarja az artik játékát kötelező elem lenne a játékban. Alapból 😊

TE nem költesz semmire. Más viszont költ. Sokat. Többet mint a te 500 aranyad amivel átszerelgetnéd a prémet egyik high tier tankodról a másikra. 😊

Amit leírtál azzal a játékosok nagyon jól járnának - átszerelhető prémiumosítás? Kinyírnád az egész high tier grindből származó bevételét a WGnek, nem hülyék ők. Kinyírnád a prém accokból származó bevételt, meg a túlárazott prémtankokból származó bevételt is.

Amúgy meg ott van, havi 2500 petákért prémiumosíthatod az összes tankodat (mert ugye free player vagy, tehát neked az ha veszel egy prémaccot máris +50% bevétel MINDEN tankon... majdnem olyan mint amit elképzeltél, csak nem kell átszerelni 😊 ).
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.03.03. 23:35:50

Mire gondolsz? Én most nem költök semmi ilyesmire, maximum átképzésre, skill reset a komolyabb bandáknál, pár garázshely, de prém tankot csak nagyon súlyos leárazáskor veszek, de többet nem tervezek venni egyáltalán. Prémiumot se veszek, néha 1-1 napot, ennyi. Amit leírtam, arra költenék viszont. Ez egy vélemény, de szerintem vannak még vele mások is így, hogy értelmesebb dolgokra esetleg költenének aranyat.

Más téma, hogy belefutottam egy warpackos idiótába vagy ha nem is a teljes warpack-ot használja, a red dot-ot biztosan. Hárman álltunk fel artyk, egymástól messze, kizárt dolog, hogy megfigyelés alapján lokalizáljon minket. Egymás után 3 lövéssel kiszedett 3 artyt az ellenfél gw tiger p. Mondjuk a fél csapat riportolta. Kizárt dolog, hogy megfigyeléssel beazonosítsa a helyünket, túl messze voltunk egymástól és spotolva senki nem volt, megkérdeztem. Direkt figyeltem a lövéseit és nem vacakolt, már pontosan célra állt töltés után azonnal és lőtt. Ez a red dot mod műve.

Olyan értelemben ravasz volt, hogy az elején én elmentem a helyemről minden lövés után, számítottam counter arty-ra, de kb 8 percig semmi nem történt, aztán hirtelen egy tomato ellen arty kiszed hármunkat három egymást követő lövéssel, amikor is szinte közvetlen töltés után lőtt. Elmegy p.csába az ilyen.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.03.03. 23:28:05
Ez a küldi viszont tényleg bugos. Én nem, de a szakasztárs túlélte, angolul és nála magyarul is az van írva, hogy elég egy valakinek túlélni, mégse kapta meg egyikőnk se a garázshelyet. Supportnál próbálkozhatok ezzel? Van replay is. Egy garázshely azért csak megér egy levelet.

Paddy and the Rats rajongóknak kötelező videó 😊

Namost te a WG helyében nyilván csökkentenéd a profitod, igaz? 😊
Ezért ülsz te itthon és ezért számolják ŐK a lóvét odaát 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.03.03. 23:18:12

Kezd elegem lenni hogy minden T9/10 csata 2:9 -nél tart 3 perc után és van legalább egy teamkiller/vízbe fúlt barom vagy T10/T4 platoon.

Csinálnék egy rovarhatározót csak T9/T10 agyhalottaknak.
Van már módszer/mod a banned lista egy mozdulattal törlésére?

Akkor lehet pont szerencsénk volt, elég sok meccsen kiszoptunk. 😄 Nagyot akartunk jampizni, azt kaptuk pofonokat. :ASD
Érdekes az STA-t mindenki isteníti én szerintem teljesen átlagos tank. Rossznak nem mondom, de nekem semmi extrát nem nyújt. Pl. az Object 416 az én kezemben sokkal jobb statokat hoz és jobban is szeretek vele játszani.

Korábban írtam, hogy az Object 268 régen nagyon OP lehetett, mert szerintem most is nagyon jó. Továbbra is tartom ezt. Ez 303 pen, amit sima AP-vel kap az ember brutális. IS-7 szemből a kacsacsőr fölött, mert nem volt időm célozni bevitte. JPZE100 felépítmény szemből vitte. Lehet mindkét lövésnél mákom volt és beadta a 25%-ot, de akkor is, ilyet egyik medemmel se tapasztaltam még T10-ben. 1 skilles legények vannak benne, de lehet rakok bele valami másból jobbat, mert nagyon megérdemli. Nem szeretem a TD-ket, de ez most nagyon bejön.

Már nagyon tele van a búrám ezzel a type61-el. Az STA egy jó tank, azzal grindeltem ki a wz111-hez szükséges japán részt, de ha lenne újra ilyen grind, hát ezzel a type-al nem szívesen csinálnám. Pláne, ha az STB meg nem éri meg. El nem adom a type-t, mert talán egyszer valamikor lesz erőm folytatni, de szerintem vissza veszem az sta-t és abba meg a legénység.
A Type-on az az ágyú lézerszikének érződött az STB-hez képest. Komolyan sokszor úgy érzem, mintha egy KV-2 trollgunnal lövöldöznék. Nemtom honnan vették azt a 0.36 pontosságot, de hogy mérföldekkel rosszabb a gyakorlatban, az tuti. Mondjuk olyat se sokszor láttam még, hogy ugyanaz az ágyú a magasabb szintű tankon rosszabbul teljesít.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.03.03. 20:54:39
Ahogy nézem , akkor maradok az STA-1-nél😄

angelus1991ster.blogspot.hu

A type61-el 5 lövésből 2 talált egy 100-200m-re levő célpontot.3 lövésnél mozogtam (a nerf érződik nagyon), kettőnél nem. Össze-vissza pattog egy t54e1-ről, ami a vicc kategória, a pontatlanság miatt. Célozhatok én ahova akarok, egészen máshova megy lövedék.

Ha az STB ennél sz.rabb, ahogy sokan mondják, akkor szerintem itt abbahagyom a japán ágat. Ez az ágyú egy sz.r, ez a tank meg egy vicc, nincs rá jobb szó. Sniperkedni ok, ha ki tudom várni kényelmesen a teljes beszűkülést, de közelharcra nem alkalmas egyáltalán ilyen pocsék soft karakterisztikájú ágyúval, mert papíron behazudik róla minden szépet és jót a WG, de a soft, nem látható paraméterei pocsékak lehetnek.
popey8
Én az elmúlt héten legalább 10x kaptam ammoracket, azelőtt meg féléve 2-3-t. Ez sajnos ilyen. Vagy a random játszik veled vagy túl sokat nyertél/sebeztél mostanában és így kompenzál a WG/rendszer alias szopóág😉

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

A kínaiak mindig ilyenek voltak, sokuknak a frontjában van a lőszer és az üzemanyagtartály.
Üdv Mindenkinek 😊
Srácok az utóbbi időben mivan a Kínai tankokkal ? 😮 (Wz111 és a 121 van meg ) akár hol meglőnek egyből ammo és égek ! 😞 előző patchben nem így volt 😞 szándékosan csinálják ezt ? 😮

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

A minap voltunk egy csapatban Serene Coast-on. A szakasztársadra nem emlékszem, te 50B-vel voltál. Nem is nagyon tudtam sebezni, ti szemetek úgy átgyalogoltatok az ellenfélen😊