World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
angelus1991ster.blogspot.hu
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Amivel számolni kell a kamo tényező. Ahhoz, hogy az ellenfél megjelenjen 445m-n, kell 500+ m látótáv, legalább, ha jó kamo értékű ellenfélről beszélünk.
Példának okáért, ha az IM-et csinálom és van éppen kreditem és van fogyóeszköz akció, akkor veszek prém kaját. Egy spotter tank például kap +4,6% látótávot a prém kajától és minden tulajdonsága is nő ennyivel.
bia+venti 4,6%-ad összesen, azaz 400m alap látótávnál ez 418m, csak azért, hogy pontosan számoljunk. Egy bia + optika meg ad 449m-t, szóval ez plusz 31m, ami F2F azt jelenti, hogy te kezded a lövéseket, akár be is tudod forgatni a tankod, mire az ellenfél meglát, tolathatsz és a társaid kilövik, ő meg nem lát meg, nem sorolom, mindenki el tudja képzelni
De ugye szokás szerint a másik lényeges dologról megint kevés szó esik. A WoT rendszerében, ha nem látsz rá az ellenfélre te magad és úgy lövöd meg, hogy más spotol neked, akkor osztozol az xp-n és a krediten. Ha rálátsz és úgy lövöd, akkor nem osztozol. Innentől simán kijelenthető, hogy a nagyobb látótáv több xp-t és kreditet fog hozni, hogy mennyivel, az persze függ a játék stílustól is, ezért nehéz konkretizálni, de több lesz.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.04.07. 21:20:12
A ventit a legtöbb helyzetben a hajadra kenheted. Nagyon kevés tankon van konkrét értelme a ventinek, amíg már egy 7-7,7%-al nagyobb látótávú tank kicsinál téged, nem beszélve a látótáv egyéb előnyeiről, a több xp és kredit.
Vannak szempontok és tankok, amiken érdemes a venti, de ez most messzire vezetne.
A BiA meg olyan dolog, hogy én nem kötném a ventihez a használatát. Modulból 3-t lehet feltenni, de legénységi skill elméletileg bármennyi lehet, ha úgy látom, hogy lesz 3-4 legalább, akkor rámegy a BiA és a plusz 2,3% látótáv szintén jól jön.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.04.07. 19:33:40
Egyébként meg ne hasonlíts már össze egy lightot heavykkel. Olyan távol állnak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Itt amúgy is medekről volt szó.
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
Eleve mondjuk az optika szóba sem jöhet szerintem 350m látótáv alatt, mert tök felesleges, alig növel valamit. Ez nem egy éles határ, de a kv220-ra binot tettem fel, így skillekkel meg a modullal ellát 400m-ig és mivel a spotter suttyók hamar meghalnak, ezért gyakran van szükség a látótávra. Persze ez a 400m sem a legjobb, de ha aktív a bino, akkor a lövés utáni kamo csökkenés miatt általában meglátom az ellenfelet, hacsak nem egy szénné gyúrt statpadder tank az, de azok ritkák. Máskülönben meg az van / volt, hogy szellem tankok lövöldöztek rám, nekem meg nulla közeli esélyem volt bármit is csinálni.
Akárhogy is, a látótáv a leg leg leg leg legfontosabb paraméter az olyan tankokon és olyan játékstílusnál, ahol nem egy bokorban képzeli el az ember a 15 percet (de egyébként még a lapító suttyóknak is élet halál kérdés, szóval akkor mindenkinek). Végjátékban szinte lehetetlen nyerni egy nem túl hülye, de kiváló látótávú tank ellen, pláne, ha nincsen a saját tank látótávra felkészítve. Most mondjam azt, hogy bulldoggal voltam 4 nehéz tank ellen kampinovkán, encounter módban és nem tudták lehozni a csatát, döntetlen lett, majd szétb.szta őket az ideg, hogy nem bírnak felspotolni én meg lövöm őket. A bulldogon ráadásul nincs is bino, optika meg venti van, meg látótáv skillek.
Nagyobb látótávnál kevesebb találaton kell osztozz, több kredit és xp jön be egy jó látótávú tanknak.
Nekem még a nehéz tankokon is van bino vagy optika (attól függ, mennyi az alap látótáv). Ha nincs spotter, vagy hülye a spotter, akkor simán akár egy 110 is beáll a spotbokorba és volt már ugatás jobb játékosok részéről, hogy miért teszek optikát (rosszul tudták, mert bino van a tankon) egy nehéz. Hát ezért, hogy simán spotoljak, akkor is, ha hülye a csapat, ami mostanában túl gyakori.
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
Utoljára szerkesztette: R3nton, 2015.04.07. 18:38:06
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

121B
Tier: 10 MT
Hitpoints: 1950
Engine: 580 hp
Weight: 40 tons
Power-to-weight: 14,8 hp/t
Maximum speed: 50/20 km/h
Hull traverse: 50 deg/s
Turret traverse: 41,7 deg/s
Terrain resistance: 0,671/0,767/1,438
Viewrange: 400
Radio range: 782,1
Hull armor: 130/80/60
Turret armor: 240/160/60
Gun: 105mm L7
Damage: 390
Penetration: 261
ROF: 5,688
DPM: 2218,4
Reload: 10,548
Accuracy: 0,316
Aimtime: 2,11s
Depression: -5/+18
Elég csecsének tűnik, kár hogy (feltehetőleg) CW reward lesz, így engem nem érint.
#350934 Ott a pont😄 A Pattonek olyan fos a camója, (leginkább ezért nem annyira szeretek vele játszani), h nincs az az isten bármilyen kütyüvel és látótávval is, h pl. egy full camós T-54-et hamarabb vegyen észre, mint a T-54 a Pattont. Ekkor már bukta is a látótávot és másból már nem is "gazdálkodhat".
Utoljára szerkesztette: popey8, 2015.04.07. 18:23:32
Panther/M10-nél is még még lehet engedékeny az ember.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.04.07. 18:14:53
Sztem az összes cucc placebó, arra való hogy elsüllyesszük vele a creditet 😊
Mármint azoknak, akik játszanak velük, vagy azoknak, akiknek elcseszik a játékát? <#nevetes1>#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.04.07. 18:04:42
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Rare... Hehh. Lássuk. Type 59 (T-54 klón egy szinttel lejjebb), T-34-3 (T-54 klón, gyakorlatilag egy T-34-2 a 122-es ágyúval és tier limittel), STA-2 (Type 61 test gagyibb STA ágyúval), Panther 88 (egy az egyben Panther 2), JT-88 (hadd ne magyarázzam), Fury (lol), AT-15A (gagyi ágyús AT-15), Stug IV, Panther M10, Csörcs III, és akkor még sorolhatnám.
"én inkább egy/két dologra hegyezek ki egy tankot" Ez is egy taktika, de a minden (a látótáv is) egy kicsivel jobb sokkal többször hasznos szerintem. Most Patton esetében pl. sokra mész a látótávval, ha - most csak mondok egy random értéket - fél mp-en múlik a csata vagy 1vs1 kimenetele. Vagy hogy eltalálod-e az ellent vagy nem, hamarabb szűköl össze teljesen a célkereszt vagy később (ezáltal meddig vagy kitéve az ellen tüzének) stb. stb. Persze ki tudja, h mennyi lövést befolyásolnak a gyakorlatban a módosítók. Én azt mondom van olyan ereje, h ez (is) elbillentse a mérleg nyelvét feléd. Ráadásul a látótávnövelés a spot rendszer miatt nem minden esetben hatásos.
- The XP for tanking bonus will come soon. HE shells counting towards this bonus however - no ETA on that; - no eta.. de soon.. hat persze..
- Dx11 support is still deep in development, too early to talk about it; - hehe.. nyihaha.. gondolom mindjarta tobbamagos tamogatas utan valamikor..
- It's possible artillery will be changed "not to be so frustrating for players". Storm later adds that WG "does not consider artillery to be a problem", but "there are some ideas how to solve it"; . nem problema, igen, de azert gondolkodnak, es talan 2-3 ev is lehet mire tortenik barmi..
- Developers are planning to introduce vehicle customization in the future - players will be able to hang track links, fuel tanks and other stuff on their tank. These will influence the collision model (will act as extra armor) - mondjuk ez annak a tukreben erdekes, h a pancel anyag minoseget enm akarjak bevezetni, mert csak osszezavarna a nepeket, akkor ezek az extra pancelok,talan nem??
csucs: - WG does not consider bad players a problem; 😄DD
Oszinten szolva, el sem tudom kepzelni mire megy el az a kurvasok fejlesztes, ha ertelmes dolgokra nem, csak palyakra, ami szarabbanal csak szarabbak, illetve a csodas hd modellekre..
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.04.07. 17:42:53
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Azon meg, hogy a hakenkreuz tiltva van, a sarló&kalapács/vörös csillag, stb. meg nem, nemtom miért kell megütközni. A történelmet a győztesek írják. Ha a németek győztek volna, akkor fordítva lenne.
Most néztem Linkin M48-as videóját, ahol felveti ezt a kérdést és ő a venti mellett teszi le a voksát. Én viszont szinte minden med tankomon optikát használok. Sőt most már a BIÁ-t sem erőltetem az új legénységeimen, inkább mindnek valami egyedit adok. Nem tudom, nem könnyű ez a kérdés sem. R3nton, illetve másoknak mi a véleménye erről?
Legszánalmasabb tiltani A jelképet, amikor B jelkép meg van engedve. Holott B jelkép is ugyanolyan pokoba való , mint A. És egy polkorrekt nyáladzás.....
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Utoljára szerkesztette: R3nton, 2015.04.07. 16:42:40
Utoljára szerkesztette: R3nton, 2015.04.07. 15:58:32