418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• replicabuk
    175-ös pen t7 ben nagyon jó, t8 ban is elvan vele az ember (t44) t9 ben meg csak az üreges páncél a gond de ha nagyon kell a gold megoldja a keményebb vasakat
  • R3nton
    Miért kell ilyen szar g3cit belerakni a játékkba? Tier5ös tankot tier7esnek, csehszlovák szar. És folyton vazze 9esbe meg 8asba dobja, véletlenül se a tierjébe
  • Lokker
    Szerintem is túlzás hogy az m103 olyan op lenne. Nekem ez e75 jobban feküdt mint emez. De az hogy belövik minden heavyre igaz, ezt a betegséget a WG kreálta a gold ammoval, ami által értelmét vesztette a páncél és ezáltal kiherélte a heavyket.
  • Lichtmaschin
    Sokan írjátok hogy az m103 az jo tank. Én nagyon vártam, de csalódás volt. Stock állapotban még azt hittem, hogy azért nem megy vele, meg a stock torony a gond. Kifejlesztettem mindent hozzá egy kicsivel jobb lett. A gun rajta tényleg jó, de azt a pár meccset amit mentem vele csak szenvedés volt. Az hogy a tankot bárhol belovik az nem heavy tankhoz méltó. Ha olyan helyzetben voltam amikor nincs hulldown akkor kb vege is volt. Sarok harcra szinten alkalmatlan, nem lehet úgy kitolni az elejét hogy ne lőjenek a lancgörgö mögé ami tuti ammo rack. Ha mé hulldownban vagy a tetejét simán belovik.
    Szóval ez csak az én véleményem. Lehet ha egyszer vissza veszem majd jobban megy vele...
  • Lunki88
    Ha minden narancs player a "testőrködés" miatt lenne olyan, szerintem egy rossz szavunk nem lenne rájuk. :) Mondjuk tegnap megfogadtam hogy nem csesztetem őket többet, mert olyan botrányosan szarul játszottam hogy dühömben alt+f4-el zártam be a játékot...
  • WR104
    Nagyon meg kell nezni, hogy kinek segit az ember, kiert erdemes bevallalni 1-2 lovest.
    Egy ellenpeldat irok inkabb a siras helyett.
    Egy narancssarga jatekos E-75-tel jott segiteni(en T57-tel) mikor ramrohant 3 heavy Ruinbergen es beallt elem, hogy vedjen. Meg sem moccant inkabb kilovette magat meg osztotta az ellenseget amig birta es ki is lott egyet. En meg a masik kettot es tobb mint a fele hp-m megmaradt. Megnyertuk a csatat majd megkoszontem neki. Mire irta, hogy ez termeszetes. En sokkal jobb jatekos vagyok mint o es igy meg tudtuk nyerni a csatat. Toltam vele par kort szakaszban es ugy ment mellettem/elottem vegig mint egy testőr. Minden csataban sebeztem vagy 4-5k-t :)
    Amugy nem is jatszott russzul a gyerek akkor. Nem is ertem miert volt olyan szar a statja. Lehet mindig testorkodik valakinek :)
  • WR104
    A T-10 nagyon random lett, de szerintem jobb mint az IS-8 volt. Vannak olyan csatak ahol mindenki beuti maskor meg minden 7-8. talalat sebez csak akarmivel lovik. Nekem nagyon tetszik. Egy hibaja van az meg a gun depression. A -5 fok az eleg szegeny igy T10-es csataban ha a medekkel megyek a dimbes-dombos reszeken sokszor nagyon ki kell maszni, hogy lohess. Plusz eleg ammo erzekeny, de talan a safe stowage skill miatt meg nem robbant.
  • WR104
    Nem tudom, hogy melyik volt elobb en csak a mamutcegek okoskodassra hivtam volna fel a figyelmet.
    Abban is biztos vagyok ha ket ceget ugyan az a hatterhatalom iranyit(persze nem nyilvanosan) es perre mennek alig varjak a nagy birsagot. Az egyik zsebukbol atteszik a masikba a penzt es valami jogi kiskapun keresztul az adozason meg nyernek is. Nem is keveset.
    Ilyen halando emberek mint mi csak a jeghegy csucsat latjuk ami a sajtoban megjelenik. De szerintem jobb is igy nekunk mert az itteni paradicsomok peldajan tudjuk, hogy boldogok a tudatlanok
  • davidbog
    Szerintem nem jobbak. Bár ez erősen játékos függő, mert a tier 9 heavy mezőny elég erős.
    Nálam az E-75 még mindig az egyik legjobb tier 9 heavy. Tier 10-es med környezetben is nagyon fontos tud lenni a mozgékonyság. Azért nagyon nem mindegy, hogy időben oda tudja fordítani a frontját a harckocsi vagy nem. És ebben az E-75 nagyon jó, a legjobb a magas szintű heavyk közt. Összességében páncélzatban se rossz, vannak olyan részek amiben elmarad a többi tier 9 heavytől a védelme (pl torony), viszont szemből elég erős és a mobilitása se olyan pocsék mint a Vk45.02B vagy Type 4 harckocsiké. Azért vannak olyan esetek, amikor nagyon nem mindegy az, hogy mondjuk egy KV-5, IS-6 beüti-e a harckocsi alját szemből és megmarad-e vagy elveszik az 300-400 HP. A DPM és a célzásidő az amiben szerintem jóval gyengébb a társainál. Mondjuk ez is orvosolható, ha a 10,5 cm Kwk46-al használják. Ha top tank elég az AP, amire meg nem arra mehet a 285 mm átütésű APCR. Csak ehhez sok credit is kell. Talán két csatát mentem is vele így, teljesen jól működött így is. Azért nem mentem vele többet, mert meguntam az egész játékot és ha még néha feljövök játszani, akkor inkább valami ágat húzok vagy IM TD, med küldit próbálok megcsinálni. A több mint 1000 csata alatt amit vele mentem, az E-75 bőven megtette azt amit elvártam tőle.

Viszont tier 9-es társai is erősek. Másik kedvencem az M103. Páncélzatban jóval gyengébb. A lövegpajzson kívül gyakorlatilag nem nagyon erősebb sehol 230 mm-nél (ami tier 9 mezőnyben elég gyenge), egyedül az öntött test és torony menti meg valamelyest a védelmét. Ha kicsit riszálja magát az M103 el lehet találni olyan pontot ahol automatikusan lepattan a lövedék. Bár ez is nagyon RNG függő, van hogy minden lepattan van hogy szinte semmi. De tűzerőben sokkal jobb mint az E-75.

A Conqueror tűzerőben nem is egy kategória az E-75-el. Mobilitása is jó, viszont a páncélja nagyon gyenge. Csak a torony ér valamit hull dawnban, de a kupola akkor is belőhető marad.

A T-10-el amióta átnevezték nem játszottam. Ahogy nézem 2,9 helyett 2,8 a célzásideje, illetve a a tornya erősebb lett. Meg talán a talajellenállása is jobb lett. Szerintem ez halottnak a csók. A torony eddig is megfelelő védelmet nyújtott a 0,1 célzásidő nem sokat számít. A test a legideálisabb pozicióban is maximum 245 mm védelmet ad. Ráadásul olyan helyen ahová nem fognak célozni, mert van esély, hogy oda célozva el se találják a harckocsit, annyira a szélén van. A talajellenállás javulás valamennyit segíthet rajta de kétlem hogy sokat.

A T-10 helyett akkor már inkább WZ-111 model1-4. Hasonló védelem, mobilitásban szerintem még tudja azt mint a buffolt T-10. De nagyobb alfa sebzésű lövege van. Kevesebbszer kell kimenni lőni, jobban lehet óvni a gépet.

ST-I is jó. Kicsit lassú és nagyon lassan céloz. De elég jól bírja a lövéseket. Ezt a gépet is nagyon szerettem.

A Vk45.02 B és a Type 4 harckocsikat inkább hagyjuk a mobilitásuk nagyon gyenge. A Vk még csak-csak, de a Type 4 szerintem élvezhetetlen. Nálam mindkettő csak IM küldetésre jó.
    Az AMX-50-120-at meg már a táras mivolta miatt is felesleges a 9-es heavyk közé keverni. Más kategória.
  • Pales27
    ezeket hívom feláldozható veszteségnek :D
  • Lichtmaschin
    úr isten hányszor jártam így már, hogy a csata döntő pillanatban elmentem segíteni és mikor oda értem végig nézték azt, hogy engem szarrá lőnek, majd utána őket is. Miközben engem lőttek, addig ők viszonozták volna a tüzet, akkor nyerjük a csatát. Ehelyett csak álltak a fal mögött és engem nooboztak... Párszor már megtanultam más játéknál és máig igaz a wot-ban is:"halott dps nem dps".
    Inkább menekülök 2-3-400 métert és fedezékből újra lövök. Még akkor is ha hátra hagyok csapattársat, mert egyszerűen a túlerő az minden esetben túlerő....
  • Lunki88
    Én csak a kék meg a fölötti játékosoknál állok be esetleg egy két lövést felfogni ha bajban vannak. Általában ők meg is szokták ezt köszönni, de az átlag user azt se fogja fel hogy neki akarok segíteni.
  • András77
    Sokszor megfogadtam már, de most tényleg ezt volt az utolsó eset, amikor odamegyek segíteni bárkinek is. Kezdve azzal, hogy odamentem segíteni egy t44-nek egy t54proto ellen. Belelövök a protoba, töltök, megindulok, pötyögtem neki, hogy attack, meg sem mozdul, megint, semmi, pedig ha egyszerre rámegyünk kiszedjük könnyen. Ott is hagytam csába, nem fogok a kedvéért beleállni egy lövésbe.

A csata végén meg egy E75-t szorongatott is2,is3 meg t54e1. Is3-t kilövöm, benyalok egy lövést az is2-től (arany, mi más egy amx30-ba, oda kell), belelövök a t54e1-be, mert nyilván azt kell kiszedni amíg tölt, de betöltött, mert jött rám utána. Mondom nem baj, meglövöm egyszer, az E75 meglövi, én kibírok 3 lövést tőle és ha szépen mozgok hátra takarásban, hogy ne tudjon sorozatot lőni, akkor max 2-t tud belém lőni, betöltök és kiszedem.

Hát igen ám, de az E75 nem hülye, hogy lemondjon egy fragről, ezért inkább az is2-t lövi ki, aki egy lövés volt és utána betölt szép komótosan, mialatt kitárazott rám a t54e1 és kiszedett és az E75 nyugodtan kiszedte őt is, mikor töltött.

Jó, hát ennyi, hogy b.szná szájba saját magát az E75. Írtam is neki, hogy köszönöm a leckét, ez volt a legeslegutolsó alkalom, amikor én 1m-t is gurulok azért, hogy valakinek segítsek. Kérdezem miért nem a t54e1-be lőtt? Mert az IS2 lőhette volna az oldalát. Mi van? Mondom neki, hogy két lövést biztosan kibírt volna az is2-től, de a tankot be is lehetne forgatni, hiszen a t54e1 engem támad. Erre azt mondja kb ilyen stílusban, hogy lesz.rja, ő nem lehet mindenhol (aha, te p.raszt, de előtte meg ríttál segítségért) és különben is ő jól harcolt én meg fizessem a javítási költséget.

Tényleg az van, hogy nem szabad odamenni segíteni, egyszerűen tilos. A legtöbb esetben a megmentett fél lesz.rja a viszont segítséget, miközben magára vonja az ember az ellenség tüzét (ösztönösen rám fordulnak, mint agresszívebb támadóra) és ott marad. Sokkal jobb megoldás, szépen kivárni valahol, csipegetni az ellenfelet és ha megölik a csapattársat, akkor így járt, őt sem érdekelné fordított helyzetben.
  • MuldR
    A mail.ru szerintem régebbi mint a wargaming. Amúgy per is volt köztük, mert a mail.ru első tankos játéka egy az egyben a wot volt, csak új pályákat csináltak hozzá. Azt el is bukták és megszűnt azóta az a játékuk. Utána lett az AW.
  • Lokker
    Ő a száraz tényeket közölte, csak a mi tudásunk kevés és egyszerűen nem értjük ezeket a száraz tényeket...
  • diegho™
    Én nem tudom ki ez, nem is érdekel, de amit írt abból egyértelmű, hogy rossz játékos, mondjuk én sem tartom magam jónak...
  • stalkeer
    Köszi szépen az infót!
  • lexlutor
    36k meccs, 46% 800 win8..megingathatatlan es kikezdhetetlen tudas es onbizalom.. mit vartal?
  • diegho™
    persze én nem értem, te meg használni nem tudod azt a hatalmas tudást, vagy a tudás a téves?
  • Sunsetjoy
    Mivel még nem válaszolt még senki rá, megteszem én az eredeti infó alapján (link All you need to do to get your hands on it is to log in to the game between Thursday 24 December 2015 at 06:10 and Monday 11 January 2015 at 06:00 CET (UTC+1) and win a battle!)

Ha 11-éig megy egy nyertes csatát az új accountjával, még megkapja, a prémnappal meg a prémkajákkal együtt.

Most nézem, a gyökerek 2015. január 11-et írtak, 2016 helyett :D
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2016.01.06. 17:42:15
  • xotyi
    Hamár 9-es heavyk, a Counqueror ágyúja vmi isteni, a tankot magát mégsem bírom normálisan használni vmiért,hulldownban sokkal jobb lett a buff óta, de múltkor egy wz111-1-4 minden lövése óramű pontosan a kupolát kapta telibe úgy hogy közben azért mozgattam a tankot így elég csúfos lett a vége,próbálnám szeretni azt a tankot, de nem igazán érzem hol lenne a helye a csatamezőn :D
  • Gyuszopapa
    Ha nem buffolják halálra senki nem játszott volna vele.
  • bekescsaba
    S a Béla???

Nálam viszi a pálmát a 9-esek közül.

Szinte minden IM missziót neki köszönhetek.
  • ROMOTO
    Hehh mintha magamat olvasnám szofisztikált kiadásban :)
  • ROMOTO
    Igazad van, de az E-75 legendásan jó páncéljáról csak múlt időben lehet beszélni, ufp-n kívül belövik golddal, ha beforgatod akkor a torony frontját is belövik lazán, az M-103 az íves páncélzat miatt többször pattint akár goldammot is, a kupola lövést meg forgatással elég jól lehet védeni, a lövegek közt is nagy a különbség, anélkül hogy elővenném a statisztikákat, az E75 é amellett hogy számomra sokkal pontatlanabbnak tűnt még idegesítően gyakran dobott lepattanókat.
  • András77
    Az E75-nek könnyebb belőni az arcát a löveg mellett, emiatt nehéz vele a közelharc, ha kifog egy nagy alfás ellenfelet. Nem azt állítom, hogy kapásból be lehet ott lőni, meg lehet finoman rázni is a tornyot, de be lehet lőni. T95-el szoktam halálra szekálni az E75-t, mert neki sokáig kell célozni, mialatt én is szépen becélzom a lövege mellett kicsit lejjebb, ahol teljesen sík és merőleges a tornya, be szokta ütni. Ehhez mondjuk kell kb 250 átütésű ágyú, de tier9-10-ben ez már nem akkora ritkaság. Kisebb kaliberrel is megy, de ott a 180mm-es részt kell eltalálni nagyon, ami a két szélén a torony alján van. Nem tudom miért, mert nem nagyok ezek a pontok, de mégis el lehet találni elég jól, talán nagyon konkrét helyen van, pontosan ahol a torony kezdődik a két szélénél.

Az alja jó, de nem elég jó szintén, beütik. Az STI-nek is egyébként sz.r az alja, de annak a tornyát csak nagyobb csodával tudom beütni. Elvileg van egy gyenge pontja a mellén is, de azt soha nem találom meg, úgyhogy ha az aljára nem látok rá, akkor he.

Az M103 meg egy k.baszott g.ci tank tud lenni, olyanokat pattint, csak lesek, hiába egyértelműek a gyenge pontjai vagy csak nálam van így,

A legnagyobb gond az E75-al a dpm, lassú töltés. Hiába nagyobb az alfa, ha az ellenfelek tipikusan 2 lövéssel válaszolnak minden leadott 1 lövésre, mert úgy alakul a helyzet.
  • Lunki88
    Ha már a 9-es heavyk szóba jöttek, a T-10 (IS-8) szerintem sokkal ütőképesebb lett a buff óta. Lehet csak beképzelem magamnak, de mostanában jobb köröket megyek vele mint előtte. Murovankán az 1-es oldalon egymagam tartottam fel 4 tankot, és a lövések nagy részét le is pattintottam, pedig 10-es tierben zajlott a csata. Nyilván nem voltak sztárjátékosok de azért csak tud valamit ez a masina is. :)
  • xotyi
    T10 medes mezőnyben nem sok más gép érzi jól magát, úgyhogy ez nem releváns érv:DD Nem sok olyan csatát láttam ahol az az oldal bukott ahol több volt a med, ezért is nem szeretek E100-al menni, jó esetben van 1-2 lövésed mire rádesnek, ha szerencsés vagy még az arty is meggyaláz eközben:D Mind1, ízlések és pofonok:)
  • ROMOTO
    Jah, szígorúan magán ez is , a páncélja lóf@sz az m103 hoz képest, meg egyébként is, a mobilitását meg feldughatja t 10 mezőnyben a medek között, a másik kettő sokkal effektívebb a toppos környezetben, az e75 a sor végén kullog, ofkorsz

Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2016.01.06. 16:23:19
  • xotyi
    Amicsi, orosz megfelelője jobb? Lehet hogy én vagyok a hülye, de M103-tól egyáltalán nem tartok, ordít a weakspot rajta, ST-I -től is csak ha rejtve van a LFP, egy E-75 egy jó játékos kezében viszont nálam eléggé visszatartó:D A 3 közül dpm-ben és rof-ban ugyan ő a leggyengébb de használható a mobilitása (szemben a sütivel) és a páncélja(szemeben az M103-al). De ez csak magánvélemény:)
  • András77
    Tudom, tudom, vadászok is ezekre keményen.

L.szarom ha éppen bukunk, de sikerült jól rohangálnom és beleb.sztam pár kövéret a -gyakran gyanútlan vagy későn reagáló- ellenfelekbe (vagy a bulldoggal kitárazok), akkor már jót szórakoztam abban a csatában. Azért ezt így elmondani könnyű, de elég összetett dolog megtervezni egy ilyen manővert, hogy legyen menekülő pályám is, nem is mindig sikerül, de már megpróbálni és élvezetes.

A legjobb tankok a játékban, ezt komolyan mondom, a bulldog (ha nincs, akkor a t71 is jó) meg a t49.

Persze, aki a statikusabb játékot szereti, annak ez nem fog bejönni. Más tankokkal én sem tennék ilyent, de ezeknek megvan a tűzereje és a sebessége a feladathoz.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.01.06. 15:40:29
  • brasco84
    pedig a KTnál még milyen szép a stat :D de akkor szerintem elkezdek egy ágat, aztán meglátom lesz e erőm. szerintem amcsi heavy
  • Plata
    Basszus,mekkora retardáltak vannak T10-be,picsán lőttem amx 50b-t és majdnem fullra leégett az állat.
    Egyébkén majd próbáld meg oldalba kapni a japó bálnákat,azokat piszkosul lehet oldalról bosszantani.
  • Plata
    Nem tudom te mennyire hatékonyan használnád,de randomban E100 tulajok 90%-a hülye barom.Legalább is akikkel találkozom,az a legdurvább mikor megindulnak E100-al a nyílt mezőn.
  • ROMOTO
    Ez jól szemlélteti a szitut nálam, mondjuk a top löveg nélkül ment vele a nagyja, de akkor is

Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2016.01.06. 15:25:37
  • brasco84
    hát ez remek, köszi :D oroszból megvan az is4, is7, új ágba belekezdeni meg nem tudom van e kedvem :) pedig olyan jónak tűnt ez az E75, vagy lehet csak régen volt az.
  • Plata
    Nekem most egymás után két csatában sikerült oneshotolni ru251-et.
    Meg az előbb valami idióta behozott t10 csatába Skoda t25-öt platoonba,szegényt úgy hazavágtam mint a fene.
  • WR104
    Az a mamutcegek sikerenek az egyik titka, hogy sajat maguknak csinalnak konkurenciat mielott mas eszbekapna. A WG mar az elejen tudta, ha jol megy a wot akkor par ev mulva egy leanyvallalatuk csinal mas neven egy hasonlo tankos jatekot. Igy ha veletlen bejon egy rajtuk kivul allo tarsasag a kepbe a "penztortanak" a ketharmada az o zsebukbe megy.
  • András77
    Nekem még 22.8 sec, alig vagyok átképzés után.

Én így szeretem használni a tankocskát egy szép teli gázas seggbe b.szás. Szegény is3 úgy megijedt, hogy megugrott, mint a bakkecske
    Egyébként nem volt nagy sebzés, de elvitte a töltőt meg az ammo-t is, úgyhogy ha nem volt eü csomag meg szerszámkészlet, akkor ez a tank már szinte hatástalan maradt a csata végéig.

• stalkeer
    Sziasztok,egy kérdés,a Toldit meddig adja,a tesóm most akar új accot csinálni,megkapja még?