World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mi több a koreai szerveren is ott van. ( már ha van ilyen )
http://worldoftanks.kr/ko/news/pc-browser/13/event_2015_july/

Senki egy kurva szót nem szólt volna, ha mondjuk az NA-soknak lett volna csak ez a küldetés. Mondván, hogy ott úgy is a tücsök zenét is meglehet hallani.
Februári 112-es misszió se cseszett fel annyira.http://worldoftanks.asia/en/news/pc-browser/49/ps-18-feb-6-mar-wz-112-challenge/

Mostani egy csöppett felháborító. Ázsia és orosz szerver, főleg az osrosz nagyobb mint az EU.

Egy középszerő, Tog II ágyús tankon így buziskodnak, hogy ők kapnak, ők is kapnak, ti nem kaptok, ők kapnak.

Ja ez meg mi? http://worldoftanks.asia/en/news/pc-browser/22/contest-type-59-challenge/
Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.07.01. 11:34:25

angelus1991ster.blogspot.hu

Tono34
Vmi ötlet mi volt ez a 2 megás cucc amit letöltött az imént a progi?

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Mit hálátlankodsz? Kaptál 7 napra egy togot <#crazya>
http://worldoftanks.asia/en/news/pc-browser/22/contest-type-59-challenge/
Ázsiai szerveren ilyen is van... csak az EU van nagyon szarba nézve. -.-"
Gondoltam kipróbálom ismét a wotot, biztos vagyok benne, hogy a nosztalgia érzés kifullad 2 csata után, de az meglepett, hogy a 27g szabad helyből csinált a játék 9-et... pedig sd klienst választottam meg minden. Mikor hízott ez a pusztulat játék ekkorára?

Most azzal szórakozok a másod accon, hogy minél kisebb tier tankkal csináljam meg a stug küldetést. Nem mellesleg jól jön a kredit is, amit így lehet szerezni. Így, hogy könnyítettek rajta, már simán hozható, szerintem.

HT - kész - kv85- is -is3 (nem vagyok biztos benne, hogy is-el ment volna, de is3-nak gyerekjáték)
MT - kész - T-28
TD - 13 kész - stug-jpziv (szerintem a td15-höz kell majd a jpanther)
LT - 11 kész - leopard (szintén zenész, az lt13-15-höz kell szerintem a vk28.01, de lehet, hogy az aufk(ula) panther)
SPG - 7 kész - grille (ezt passzolom, hogy meg tudja-e csinálni mindet, még gyenge a legénysége, van benne potenciál, de a 2e sebzés elég erős kihívás neki, szerintem)

Ez végre egy szórakoztató feladat.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.07.01. 09:11:51
+1
A Jpanther2 jobb szerintem is, gyorsabb, szinte egy med tanknak fogható fel egy brutál nagy ágyúval. A probléma viszont az, hogy a legénysége nem kompatibilis a JT-vel, egy legény lemarad a fejlődésben. A ferdinándnak kompatibilis a legénysége és nem rossz a tank maga, amolyan roham TD, de jóval lassabb, mint jp2, cserébe valamennyivel több páncélja van, bár nem tudom az aranyesők korában a páncél mennyire szempont, de ha fontos, hogy jó legénységed legyen a JT-ben és később a tier10-ben, akkor a ferdinánd tűnik ésszerűnek, ha nem tartod meg, hanem csak egy állomás a fejlesztésben. Ha meg akarok tartani, akkor meg jp2.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.07.01. 08:06:18
Tono34
Mindkettőt érdemes kipróbálni.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Jagdpanther 2 jobb választás a sebessége miatt.

WoT: Nishizumi77

Mydgard
Udv, lenne egy kerdesem, hogyan tovabb?

Ferdinand vagy JgPanther 2?

Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD

Nincs kész azért, még hiányzik róla a textúra azért néz ki sterilnek.

Inkább elpukkant a lőszerrekesz.
joe662
Arty lőszert töltött be <#mf1>

Utoljára szerkesztette: joe662, 2015.07.01. 00:19:57

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

Kösz a részletes leírást, de perpill az a tény-állás, hogy hagyom a manóba mind2 tankot, mert "nem érdemli meg" a WG, meg inkább elköltöm majd másra. 😊
Hepatitis CDC-t nem értem , miért nem tierlimites. Ahogy a T-54 mod.1 sem. Statisztikájukat nézve elég rossznak tűnnek. Jó MM-t kívánok azon játékosoknak, akik az ufóval és a prémium T-44-el játszanak.

A T-54 Protó ehhez képest teljesen más tészta. Igen lomha jószágról beszélünk, kb. egy fullos IS-8-at képzelj el (ha van). Az ágyúja fasorban sincs a CDC-hez képest, lassan szűkül, a pontossága is hagy kívánnivalókat maga után, és ha épp olyan kedve van, 25 méterről is képes teljes szűkülés mellett mellé, vagy nullásat lőni. Páncélzat tekintetében viszont egész tetszetős a tank, bár az elején leszögezném, hogy ha T-54 szintű védettségre számítasz, akkor most felejtsd el. A tornya egész kemény, fix hulldownra persze nem alkalmas, de a kikukkantok, lövök, visszabújok taktikára igen, amit sajnos az ágyú fos célzási ideje miatt kihasználni nem nagyon lehet. A teste is egész kemény, ha top tanknak tesz egész pedó, finoman forgatva nyugodtan beállhatsz kisebb gépek ellen, csak kopogtatni fognak. Ebből következik, hogy a tank számára az egyik legtesthezállóbb feladat a más medekre, esetleg nem túl nagy heavykre való rámászás, majd a gyors de kegyetlen megabuzálás. Rájuk rontani, az arcukba mászni, lökdösni őket. 10-ből 8 általában pánikba esik, te meg két taszajtás közben sunyi módon beforgatva a tankot pattogtatod, és ezzel párhuzamosan faragod őket, amíg el nem patkolnak. Ezzel a módszerrel még nagyobb penes medeket is meg lehet fogni, CDC-k arcát is simán át lehet úgy rendezni, hogy közben lányos zavarukban, a megfelelő célzáshoz szükséges idő és helyzet hiányában max 1-2 lövésük üt át, a többi pattan a frontodról. Viszont T9-10-ben már korántsem olyan meggyőző ez a védelem, a nagyvadak pinát hajtogatnak rád így is úgy is, úgyhogy feljebb már ésszel kell nyomulni, mert ha legénykedsz, hamar kizsigerelnek.
Ennek kapcsán még egy gondolat, azaz ilyet ritkán láttam eddig, de ez az a tierlimit nélküli prém tank, ami a csaták minimum kétharmadát T8-ban tölti. Lekopogom, de valamiért nagyon barátságos vele az MM, T10-et csak mutatóba, általában késő este látok néha, de az idő nagy részét top tankként, vagy legalábbis középmezőnyben tölti vele az ember.
Nekem mindkettő van, azt mondanám, hogy ha jó játékos vagy CDC, ha kevésbé jó, T-54 Protkó. A CDC-vel keveset megyek, mert még nekem is feszkós az a játékstílus amit igényel (pedig nem ma kezdtem medezni), nevezetesen a legkisebb hibát sem bocsájtja meg, bármi meglő, az fáj, ha egy Bulldog, vagy akár csak 1-2 AMX 13 75 rádmászik, és a csapattársaid nem vakarják le őket, úgy megd****k, hogy csak úgy csapkodnak a füleid. Az arty meg kicsap egy lövéssel, azt jóvan, mert persze be is adja neki mindig. Itt jön elő egyébként a tank másik nagy hibája, mert egyszerűen drabálisan, ordenáré módon böhöm nagy egy papír medhez képest, kb. KT méret, és ez az álcázására is rányomja a bélyegét, ami megint nagy élvezet egy ennyire papír tanknál. Az ágyúja viszont jó, és villámgyorsan mozog, bár elég lomhán fordul, és a sebességéből is veszít közben. Összefoglalva nagyon érezni kell hozzá a medeket, előre gondolkodni, és egy jó adag szerencse sem árt, mert ha sarokba szorulsz, rosszul jön ki a lépés, megengedsz magadnak egy pillanatnyi figyelmetlenséget (főleg T10-ben, ahol azért elég gyakran megfordul), vagy csak felspottolnak úgy, hogy nincs karnyújtásnyi távolságra fedezék, irtó nagy bajban vagy. Mint mondtam, én keveset megyek vele, mert ha játszom általában meló után, este teszem, amikor fáradtan, nyúzottan egyszerűen nincs kapacitásom minden idegszálammal a játékra figyelni, márpedig ez a tank ezt igényli. Általában a 3.-4. percben hibázok egyet, és szét is szednek ahogy kell. Ha viszont úgy érzed, hogy ez neked nem okoz gondot, hát hajrá, szerencsés esetekben szépeket lehet aprítani vele.
DasIsFuck
szerintem csak random az egész.
dobsz egy kockát és ahogy adja.

Én most mákoltam be az 1k hp-s nehéz tank artis küldit, kellett vagy 10 csata.
2 lövésem volt ami talált, az elején egy kv-2 csíptem el 502 hp-val, aztán keresgéltem és már csak egy kv1 maradt egy med brigáddal, láttam hogy nem fogok beszűkülni és már épp a eltűntek, én meg nagyjából megsaccoltam hogy mennyit fog előre haladni és fél-szűkült állapotban eleresztettem.
Láttam, hogy talált, de gondoltam biztos nem a kv-1-et találtam el és ha igen akkor is max leszedtem a láncát vagy 10-20 hp, ahogy ilyenkor szokta.
Aztán láttam, hogy pont a kv1-ből szedtem le 520 hp-t😄

Úgyhiszem el kell kezdenem a kreditet gyűjtenem az s-51-re a sebzéses missziókhoz.
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.06.30. 21:44:58

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

A domination amx50b legényeit ráraktam a tier6 francia artyra, talán a legszórakoztatóbb arty, mert TD módban szeretem használni. Nem jó a statom ezzel sem, de a nagyobb artykkal meg egyenesen botrányos (ilyen 700-1000wn8). Igazából a női legénység miatt indítottam a francia és angol arty ágat, de sok örömet nem hoztak, mondjuk xwm-t kikapcsoltam, de akkor is érdekes, hogy kb 3-400wn8-t zuhantam az artyzás miatt, ha nem többet.

Na amit mondani akarok, hogy még jó, hogy volt ez a domination, mert a következő női tankost a francia nehéz ágra akarom tenni és most döbbentem meg, hogy a nagy nehéz tankoknak nem töltőjük van hanem rádiósuk. Azt a q, ha nincs a domination, akkor tuti töltőt kértem volna a következő esetben <#circling> megúsztam egy 500 aranyas átképzős mókát.

A másik, hogy az IM küldetés (az IM miatt akartam reaktiválni ezt az artyt, mert eddig ezt tűnt a legjobbnak nekem), amit ezzel a tier6 francia artyval akarok teljesíteni a sebezd a hp-d 8x, ami 2160hp lenne, el is jutottam elsőre természesetesen 2084-ig <#falbav>

Ami viszont most feltűnt, hogy ilyen 75-84%-os bandával nem is akartam erőlködni a teljes becélzással, mert örökké tartana és azt figyeltem meg, hogy szinte teljesen mindegy, mennyire van becélozva, egy a lényeg, hogy ne mozgassam a célkeresztet a lövés előtt pár másodpercig.

Hogy ez mindent eltalál, az már döbbenet, de tényleg, full gázzal repesztő bulldogot elcsíptem 200+ hp-ra, úgy hogy alig szűkültem, de nem mozgattam a célkeresztet, de persze valahova teljesen máshova céloztam. Egy panther telibe b.sztam úgy, hogy szintén csak valahova céloztam, ahova ment kb szerintem (nem ott volt) és nem mozgattam a célkeresztet és durr.

Én artyval mindig kivárom a teljes becélzást, de ezek szerint nagyon nagy hiba. A lényeg, hogy ne mozgassam a célkeresztet és onnantól szinte mindegy, mekkora a célzókör. Érdekes, sőt mintha többször lőne mellé teljes becélzásnál, mert olyankor mindig mozgatnom is kell kicsit, hiszen sokáig tart, követnem kell a célt.
Antimat
Nekem ez a japcsi tank túl steril. Szarul néz ki, na.

cyka blyat

Antimat
Szóval nem, véletlen sem lesz a T-54LT a top of tree akcióban. Sejtettem valahogy.

cyka blyat

Többtornyos rendszerrel most mi a helyzet?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

joe662
Igy?<#banplz>

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

O-I 120t vs FCM 50t (méret)

DasIsFuck
Én sokszor hoztam vele 3 ezer + körüli sebzést és csak 11 goldot töltök bele.
Én soha nem scout tanként használtam, hanem közepes tanként, de igaz az is, hogy baromira kézre állt nekem az a tank, szinte rögtön a top fun tankjaim közé került(FCK OFF wg amiért lecserélik arra a fos spic-re...)
full goldal lehet, de nem szeretek ilyen méretben hazárdírozni, sajnos t10-be azért az a 221 sem tuti biztos és nem mindig olyan a helyzet, hogy van reális esélyed 4k-t lőni és akkor iszonyat minuszba kerülsz.
(egyébként még a régi im-nél egyszer majdnem sikerült vele, ilyen 100 sebzés körül múlott)
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.06.30. 20:58:52

ezt eljatszottak mar egy parszor. azt fogja mondani, h amskor meg mi kapunk jobb akciokat, ennyi..
mondjuk ez cseppet sem igaz, de ugysem fogja osszeszamolni az ev vegen senki..
Én végig nyomtam mind a 4 artys missziót,a 15-ösöket kitüntetéssel.

Megnéznélek mondjuk az objectes arty küldetéseknél hogy fogyna a chips.

Egy aufk(ula) panther full arannyal már nagyon durva sebzéseket tud hozni. Persze ilyenkor kockáztatod a testi épségedet, mert a csapattársak általában zokon veszik, ha egy light tank nem megy előre, mint az állat. A csúcsom vele 3088, de potenciálisan el tudja érni a 4e-t szerintem, mert inkább spotoltam vele akkoriban, hiszen a sebzés csak újabban számít bele az IM-be.

Rammsch31n: most voltak akcióban a prém tankok, de viszonylag gyakran vannak. Féláron egy matilda iv, az 750 arany és máris meg van oldva a szovjet med legénység fejlesztése, ha csak a napi duplát leveszed róla akkor is szépen haladnak. Kreditet meg tier5 szinthez képest tisztességgel hozza. A legolcsóbb megoldás.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.06.30. 20:44:31
DasIsFuck
Ennyire buzi még sosem voltam wot-ban.
Komolyan Párduccal artiztam és egész csata alatt a bal kezemmel fél pofára tömtem magamba a csipszet, miközbe a jobb kezem egy pillanatra sem vettem le az egeremről😄
És fel sem tűnt csak a végén az egészXD
tehát hozzá se értem a wasd billenytűhöz a csata eleji tolatós,pozició fogást követően:XXX

Egyébként feladtam az lt15-öt, inkább megcsinálom az artis másodlagos küldetést,valszeg hamarabb megleszz mint az a szar light tankos fos.(nos amíg nem lesz ru-251-em addig felejtős a 4k dmg)
A szar ebbe, hogy az artis küldik miatt valszeg aktuálissá fog vállni az s-51-be való beruházásom..:S

A domination tankok eltüntek a garázsból, még julius 1.-e előtt. Ez bug vagy nektek is?<#alien>

Abból is gondoltam, hogy bug, hogy a legénység az eredeti 10-es tankra van képezbe a garázsban, de a WG azt ígérte, hogy tier 1-esre lesznek a mód végeztével.

Most átképezhetem a kiszemelt tankra vagy lehet holnap kiszedik a tankból őket és át lesznek képzve tier 1-re?<#conf>
Arty-imádók ( akik csak artyval játszanak állandóan, folyton-folyvást ) himnusza:

Lunki88
Az artysokat kéne így elpofozni. 😄
Rajtunk kívül az összes szerver megkapta ezt az FV201 küldetést, már mennek a rage thread-ek, kíváncsi vagyok köcsög Ectar ezúttal mit mond ha ír.

Köszi a tippeket. 😊) Bár ez csak egy ilyen hirtelen ötlet volt, lehet mégsem a wg-nek adom a pénzem, mert nem érdemlik meg még ezt a kicsit sem 😊 Vagy legalábbis nem most. 😊
ezeket a takonyarcú artiszarokat nem nerfelik mostanában?? Táras gecivel háromszor talál el 70 nel száguldó bulldogban...Szánalom csicskák -.-

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

mi kaptunk togot!!!
Annyival jobb, hogy nem kell ráfeszülni a küldetésre ( pedig ez a hónap pont jó lett volna , majd akkor lesz maraton izé amikor pont nem jó nekem és másoknak, pl. vizsgaidőszak). Úgyis AW teszt van holnaptól.
Csodálkoztam volna, hogy ide is kiírják. Küllemre szép az a tank, de tulajdonságaiban a Tiger mögött van. Akkor az EU gyarmat vagy mi a szösz?
Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.06.30. 17:37:56

Nicsak az oroszok is megkapják az FV201 küldetést

És EUn? Ahhoz valami csoda + legalább 1 véráldozat kell hogy legyen.

Akkor kövesd a hüvelyujj szabályt, azaz válaszd azt a prém tankot, amelyiknek jobb az ágyúja. Az amx cdc esetében kiemelik, hogy jó kredit termelő képessége van, nyilván a kiváló ágyú és gun dep meg a sebesség eredménye: amx cdc

Én ezeket az orosz 175 átütésű ágyúkat eléggé rühellem, mert már egy is3-al megszenvedek vele. Nem tudom, hogy másnál is így van-e, de láttam több pro játékost wz111, 112, is6 normál lőszerrel és ők is szenvedtek az is3-al, úgyhogy talán még sem egyszerű a dolog, legalábbis a legtöbb embernek. Ezzel együtt a t54 sem rossz választás, de talán a francia jobbnak tűnik, ha csak e között a kettő között kell dönteni.

Illetve van még egy dolog, ami szerintem az amx mellett szól, hogy a szovjet matilda iv-t féláron is meg lehet szerezni, a legénysége kompatibilis a tier10 medekkel, a t54 nem teljesen (a t54 esetében miért is ne a töltő a rádiós), de legénység húzásra alkalmas és olcsó és tier5-höz képest jó a kredit termelése. Nem azt mondom, hogy egy világbajnok tank, de el lehet vele szórakozni, csak egy ideje lecseréltem a rudy-ra ezt a szerepkört és az sokkal jobb, de azelőtt sokat mentem a matildával is, nem gyengébb mint a tier5 medek, úgyhogy nem kínszenvedés vele a játék, ha csak a napi duplát letolod vele, máris gyorsan fejlődik a legénység és jön be kredit is. A franciáknál nincs ilyen opció, nincs tier5 prém med.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.06.30. 17:25:16
... jó 3 milla kell a az amx30b-hez + mondjuk 500k felszerelni, meg még vagy 2 hogy ne folyton farmoljak és azzal menjek amivel akarok, a kreditet nem sajnálva 😊)

De kreditet farmolni leginkább T8 heavy prémmel szoktam... IS6, T34. 😊 Vagy még E25, amit szeretek.
Utoljára szerkesztette: Rammsch31n, 2015.06.30. 16:57:16
Hát ez egy nagy büdös semmi... kapják be...
Nyugodtan nyomhatod BB-vel (pláne hogy a hordozóhoz muszáj átmenni rajta), csak töltsd majd át mindig AP-ra (az tök mindegy hogy min sírnak az sg fórumon amott - engem már kurvára idegesít is).

https://wotinfo.hu

DasIsFuck
legénységet t5-be, kreditet t7-t8-ba, valahogy így lehetne összefoglalni😄

DasIsFuck
Nézd, mint írtam kb 2-3 csatát mentem vele a mostani domination event alatt, de nem kell nekem sokat játszanom azzal a tankal, amin az aim time 2, a pontosság 0.35 és 258-as pen, ezek mellé meg a 400-as dmg bőven jó a kapott tűzgyorsaság függvényében.

Épp eleget játszottam én már a német 12.8cm-es löveggel, hogy tudjam értékelni az ég és föld különbséget a 2.9 és a 2.7 aim time és a 0.38 és a 0.36-os pontosság között, hát ha ezektől tovább is megyek és megspékelem ezt a 2-es aim time-al ami jobb mint pl az e 50-en és 0.35 ami a tigris 2-es lövegével egyezik meg ha német viszonylatban hasonlítok
Az E5-ön egy tökéletes medium tank ágyú van, megspékelve ezt egy jól páncélozott, korrekt mozgékonyságú nehéz tank testel, egy nagyon jó tank kerekedik ki belőle.

Ennél nem tudom mi több kell ahhoz, hogy kenterbe verje az E5 az E 100-at játékélmény és sikeresség tekintetében?
Egyiken egy lézerpontos ágyú van, ami megbízhatóan beüt dolgokat,kielégítő alfa,gyors rof,használható páncél,remek mozgékonyság és jó ágyúsüllyedés.
Ezzel hasonlítsuk össze az E 100-at ami egy pontatlan ágyút kap a legkisebb átütéssel,rossz célzás idővel(de a 12.8cm-es sem sokkal jobb, mert az a másik legkisebb átütésű és habár az nem pontatlan,szimplán random pontatlan,ergó megbízhatatlan)hatalmas méretekkel, ennek köszönhetően borzalmas mozgékonysággal,nagy belőhető weakspotokkal amik szintén elég nagyok ahhoz, hogy ne legyen random lepattanó zóna és rosszul kialakított toronnyal aminél extra manőverezés kell, hogy esélyed legyen nagy ágyúk ellen.
Nincs különösebben jó ágyúsüllyedése sem, amit az E5 pl nyers páncélba elveszít, azt pótolja a random zónáival.
És hát a soft statok miatt sokkal élvezetesebb és eredményesebben lehet vele játszani.
Én mondom ezt mint "német tank buzi".

DasIsFuck
persze, hogy a másik szovjet ág, mint amin elindultam😄

no nem mintha közel lennék a 8-as tankhoz és a 6,7-es meg már megvan a garázsba, de akkor is😄

Persze kitűnő alkalom lehet megszerezni a t-34-85-öt ami szerintem a 6-os szint legjobb medje😛(type 58-on tapasztalom a sztálinium és dicső forradalmi lövedékek erejét, hát az eredeti szovjet csodán mit csinálna ez...tisztára war thunderben érzem lassan magam,ott is egy ima sztálinhoz meccs elején és megállíthatatlan a szovjet kvalitás!)

Bár tény,hogy a t-34-en nincs kedvem megint vergődni, nagyon jó kis tank t5-ön, csak nem szeretek t5-ön játszani, csak a bejáratott tartós tankjaimmal és a t-34 nem tartozik ebbe, freexp-t meg fukar vagyok költeni.

Remélem vannak jelen HOAX-osok, tőlük kérdezném, hogy nem lennénk-e meg Stronghold csatákra(tier6)?

Kredit mennyire kell? Azért kérdezem, mert a tier5 tankok a prémtank tier bónusszal és a +50% legénységi xp-vel, kb 2,09x alap xp, tehát kicsit jobban, mint duplán tudják fejleszteni a legénységet. A tier bónusz feljebb kevesebb, bár talán valamennyivel több xp-t lehet ott szerezni, de nekem ez nem nagyon látszik.

Legénységet fejleszteni a tier5 jött be a legjobban, arról nem is beszélve, hogy az átlagos csata hossz rövidebb, mint feljebb, cserébe persze kevesebb a kredit bevétel.