World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ROMOTO
Orosz humor, egyébként banális kérdésekre banális válasz jár, szerinted mégis hány idióta kérdést kellett eddig megválaszolni az évek folyamán mindenféle baromarcnak...? <#hehe>
K: "Mi történt a T34 toronnyal, nagyobb?" V: "Jah, háromszor nagyobb."
K: "Kompenzálni fogjátok a T34 nerf változásokat? " V: "Igen, levágjuk a csövet."

Egy magára valamit is adó cégnél egy ilyen nyilatkozat után...................hagy ne folytassam. Még véletlenül se vegyék ám komolyan a játékos bázist, elvégre javarészt belőlünk élnek.

Mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak.

Szerintem lassan eljön az ideje a játékosok kéréseinek. AW, Stb. nyúlogatja lefelé a népet és pont azokat, akik költenek a játékra. Nagyon remélem, hogy legalább egyvalaki nem iszik a döntéshozók közül. <#banplz>

Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka

Még régebben olvastam erről, hogy miért is nem lehet jobban jutalmazni a vesztes csapat kiemelkedő játékosait. A szokásos WG agymenés az volt, hogy lehetséges, nem csinált semmit a legjobb játékos sem (legtöbbet sebző vagy legtöbb xp) a vesztes csapatban, annyira sz.rok voltak. Jó, b.sszátok meg a serb fejét, valóban vannak olyan csaták, hogy a vesztes csapat egésze nagyon rosszul játszott, de ez azért elég ritka, hogy nincs néhány olyan játékos sem, akik odarakták azért magukat.

Technikailag sem lenne bonyolult, húzzanak valami határt pl tier szintenként 100 sebzés vagy assist, ha azt nem éri el, akkor nem jár semmi bónusz. Ha eléri és mondjuk a top 3 xp-ben benne van, akkor meg kaphatna 1,25x xp szorzót meg kredit szorzót is. Nem kap annyit, mint a győztes, de többet kap, mint a vesztes csapat többi tagja.

Értem én is, hogy vannak a medálok, de azokat tényleg nehéz megszerezni és attól még, hogy nem kaptam medált, lehet, hogy odaraktam magam a csatában.

Ez nem borítaná fel a játék közgazdaságát és legalább egy kis pszichés támogatás adna annak, aki odarakta magát a csatában (és mondjuk kétszer akkora a feje a sok idiótától, akik miatt kikaptak).

Szerintem sokat jelentene egy ilyen megkülönböztetés, de hát a WG ilyennel nem foglalkozik.

Kapcsolódó, hogy a WG ismét "meghallgatta" a játékosok sirámját, hogy legyen olyan prémium lehetőség, ami adott számú csatára vonatkozik:
x2 csomagok

A dupla xp jól hangzik elsőre, igaz, hogy ez kreditet nem ad, mert a kreditre nagyon érzékeny a WG, mostanában (legalábbis mióta van aranylőszer kreditért) úgy képzelik, hogy a kredithozam kontrollálása a legrövidebb út a bevételeik maximalizálásához. Ebben van is valami egyébként, de ez a csomag dupla xp-t ad, ami hasznos lehet, ha valaki húz egy ágat.

A probléma ismét a szokásos WG féle kőbaltás megközelítés. Eleve qrva drága 5EUR 20 csatáért ????<#guluszem1> A másik kérdésem, hogy ha összezár az MM 14 "elő"emberrel, akik rohannak előre, mint állat <#crazya> és szerzek mondjuk 200 xp-t, akkor azt nagyon nem szeretném leduplázni, akkor már legalább már a csata után lehetne kiválasztani egyesével, hogy éppen akarom-e duplázni, ha ilyen qrva drága ez a lehetőség. Az is egy megkötés, hogy egy nemzet egy csomag, de ezt még el lehet fogadni, bár tényleg belehaltak volna, ha egy token van és bármelyik tankra jó?
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.10.12. 13:52:45
Hát igen, a távolról kakaskodókat bünteti, illetve nem jutalmazza annyira a rendszer. Végeredményben ez az artit kellene, hogy szívassa, de eszi az összes sniper light, med és td is.

Felemás az érzésem. Egyrészt nyilván nehezebb a dolga annak, aki a sűrűjében, az első sorban harcol, viszont fontos a support szerepe is, aki meg rejtőzésre, spotra fejleszt. Nem elvéve a frontline érdemeit a support javadalmazásán véleményem szerint lehetne csiszolni. (pl. saját csapattárs felszabadítása, megmentése, stb.)

De ugyanez a téma a vesztes csatáért kapott xp-vel és credittel is. Brutál lehúzza a dolgukat elvégző játékosok juttatását is. Ezen is lehetne mit csiszolni. Nonszensz, hogy a csatában semmit sem sebző játékos nyertesként több xp-t-creditet kap, mint az a vesztes játékos, aki lesebzi a hp-ját, vagy még többet teljesít. Tudom van már hősies védekezés, de még akkor is gyerekcipőben jár a dolog. Kevésbe húzná le az ember kedvét egy szopó széria, ha vesztes meccsben is javadalmazva lenne a teljesítménye.

Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka

Leo Proto-t most vettem meg, nagyon bejön, Free-ből kifulloztam 4 skilles crew. 10 csatát mentem vele, 2300 WN8, majd minden alkalommal top-ként végzek, a WR az viszont gyalázat 10/1 win. Nem tudok vele nyerni ? WTF ...
Nekem a mai első csata jó volt.T49 5 lövés 5 találat 3 oneshot.
T49 491 méterről,t54 513 méterről,Fv207 közelről.
Isu és t28prot-ot sebeztem,de lószar xp-t kaptam.

Tono34
Mondom van egy kis időm most, nekiállok a hétvégi küldinek... 2. csatában Alt+f4.... még papír tankról is pattantam, szinte sebzés nélküli elhalálozás.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

lacibacsi
Arty mentes csatára nincs ötletem, de rájöttem hogyan lehet olyan csatába menni, ahol legfeljebb egy arty van oldalanként.

Egyszerű: arty-val kell menni és be kell állítani a T28HTC SPG-10 küldetést. Zsinórban 28 (!) csatát mentem különböző artykkal, de mindegyik csatában csak 1-1 arty volt oldalanként.... 😞 A csapattársak vélhetően örültek, én kevésbé...)

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Akkor én ugratok a vízbe , mert ugye ez egy játék ami a szórakozásról szól , nem a sz@pásról.
Master91
nekem bejön

bár azért nem fogom azonnal ki húzni, majd ráérek..... teszten majd próbálgatom, de nekem fekszik az a stílus amivel kell vele játszani
Azért TD-8-nál szerintem továbbra is a cica a nyerő, még így reumásan is. 2-3x próbáltam Dickerrel - semmi. Hellcattel elsőre meglett a 3k+ damage. A T-55A-hoz és Objecthez vettem vissza - hamar meghálálta.

A grind vége felé csak sikerült az ász a wz111-14-el, persze egyedüli tier9 tank voltam, szóval nem kérdés, hogy rush ezerrel. Ha védeni kell Erlenbergen én véletlenül sem megyek el a baloldali húsdarálóba, mert az egy halálcsapda. Ott nagyon ritkán lehet győzni, egyszerűen nehezen védhető rész. A Quickybaby el is magyarázta ezt jól az egyik videójában. Ha lassú tankkal vagyok, beállok a házhoz a hídnál (ahova most is mentem, amikor visszamentem a bázishoz) és először csipegetem a bal oldalt, utána meg megpróbálom feltartani a támadókat. Ha némileg mobilisabb a tank, akkor meg fel a jobb oldali bokorhoz és onnan spot először, csipegetés, de ha kevés ellen van a jobb oldalon, akkor azonnal rush, ha több, akkor később támadni, ha már fogytak kicsit. Ha a jobb oldal már tiszta, akkor meg vissza a bázishoz.

Nekem ez jött be, de a védekezés így is nehéz, mert a bal oldal szinte menetrendszerűen elpusztul. Nagyon ritka, hogy ott valami értelmeset tudnának csinálni, már az is jó, ha legalább sokáig feltartják az ellent.

A T37 kiszedése epic <#nevetes1> meguntam, hogy aranyra váltott, illetve akkor már az oldalamat kellett mutatni neki, tudott sebezni. Bumm az arcába, ahogy ráfordult a torony.

Wz111-14 ász
A másikat (Chieftain) visszavonták a büdös jobbágyok.
ROMOTO
Jah, összekevertem basszus <#zavart1> késő van...
Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2015.10.11. 23:07:08
Má'mint med.
ROMOTO
Papír torony, papír test, cserébe gyors, tipikus heavy <#hehe>
A várthoz képest semmivel sem lett jobb sajnos, nem tudom mennyit tud kompenzálni a mobilitás a többin, de hogy ezzel medként kell nyomni az biztos, jó lesz ha top heavyként sorsolja be, amíg a másik csapatba top amcsi-németek fogják várni <#hehe>
Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2015.10.11. 23:05:57
Master91
Igazából most ritka hülye banda jött össze megint, mert mostanra akinek egy minimális agya van, az már tudja, hogy oldalt kell lőni a két r2d2-t. Nagyobb tier ellen sokat nem tud csinálni valóban, mert azok már beütik középen is, bár a tornya még ott is tud varázsolni, ha sikerül egy jó hull down helyet találni.

Jajj, a legszebb, hogy egy e25 az első lepattanó után aranyra váltott, de pech, hogy az arany lőszere is csak 194 átütésű és a testre 200 fölött kéne. Egyetlen egyszer sebzett meg 15 lövésből, ebből 14 arany lövés. Ez egy k.baszott drága kör volt neki, de nem hiszem, hogy tanult is bármit belőle.

Trollkodni jó a t28htc, ha nem pakolja túl sokat nagyobb tier-be. Ha sok a tier8-9 ellenfél 2 egymást követő csatában, akkor aznapra hanyagolni kell.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.10.11. 21:49:46
Egyik legjobb TD. Öröm vele menni, de amikor t9-esek ellen vagyok , akkor a 181-es pen ( de még a 224 is kevés ) ha jön a az elln áttörtő lemming rohamja.

angelus1991ster.blogspot.hu

Ezért érdemes a t28htc-t elérni az IM-ben. Szép kis hárítás mennyiség egy tier7 csatában <#nevetes1>

Elmentem a lemmingekkel és mondom magamnak, hogy ezeket a nyomorultakat mindjárt bedarálja az ellenség össztüze, úgyhogy kiálltam a kis domb tetejére és finoman ráztam a tank elejét, mert pár ellenfél skilles volt és tudta, hogy mit kell lőni, de az rng meg a rázás miatt csak kétszer sebeztek, meg pár he lövés csinált elenyésző sebzést. Ennyi kárba ment lövés után természetesen simán elvesztette az ellenfél ezt a csatát. Az ellenfél hull down-ban volt, meg fedezékben és többször is láncoltak, ezért sokat nem tudtam sebezni.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: András77, 2015.10.11. 21:39:03
t9-10 csata. 4-4 arty oldalanként, 1-1 scout, nálunk 5 td 4 med és én egyedül heavy, másik oldalon 10 med. lehet tippelni a csata kimenetelére és hosszára...
OFF:
Wargaming.net aggódik az ön és családja egészségért! Az MM és a segghülye " egyik kézből eszik, másikból artyval kattintgat - ezáltal el is hízik" játékosok miatti stressz ellen ezen új forradalmi terméket. Az RNG ajánlásával.

+ nincs csappatodba top heavy egyetlen sem, es meg 1-1,5-2k-val tobb hp a masik csapatba.. default vesztes meccsek..es ezt vasarnap este 90k jatekossal hozza ossze a csodas mm.

" majd jön az az 1-1,5 perc ami a tényleges csata , amikor is eldől ki nyeri a csatát" Jó neked, az én csatáim többségében már akkor eldől, hogy ki nyeri a csatát amikor összerakja a két csapatot. Az ellenfélhez mennek a lila meg kék szakaszok, hozzánk meg a piros-narancs vitézek.

Pedig az rts-ük így első látásból nem gagyi. Szerintem az Order of War-t fogták és átírták WoT-nak.

ROMOTO
Annyira van szavatosságuk eleve, addigra kifogynak a tankokból-ötletekből, neki bőven megtérült, az is lehet hogy gyártanak vlmi trendi tankos MOBA-t azt jóság lesz...<#hehe>
Arany lőszer és rng. Köszönd ezeknek. Bízok benne , hogy 5-6 éven belül csődbe kerülnek a seggamingosok és felszámolják őket.
Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.10.11. 18:31:11

Rányomok a csata gombra, összerakja a csapatot, tölti a pályát, várakozás játékosokra, indul a 30 másodperc. Elindul a csata, felvonulnak a tankok a dühöngőbe, ( ez pályától függően 1-2 perc, majd jön az az 1-1,5 perc ami a tényleges csata , amikor is eldől ki nyeri a csatát. A maradék idő az utolsó kemperek és artyk levadászása.
Ennyi egy csata....... 1-1,5 perc a tényleges játék, a többi egy felesleges szar. Kár hogy nincs olyan lehetőség hogy csata közben lehessen inditani a következő csatát egy másik tankkal. Úgyis látszik az hogy kb mennyi van hátra.
Szinte vágyok Malinovkára, hogy végre legyen valami izgalom . Pedig régen az volt a kemper pálya amit utáltam.
Utoljára szerkesztette: ilovearty, 2015.10.11. 18:27:51
SEMMI keresni valójuk a játékban. ennyi.

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Az arty miatt azért rínak sokan, mert elrontják az örömüket. Az arty legtöbbször azokat lövi, akik harcolnak és még véletlenül sem a hátul kempelőket.

Végül is a WG logika szerint, ha a nehéz tankok találkoznak, akkor nem szabadna megállniuk és a fedezéket használni, hanem egész pályás letámadás kell. Ha egy nehéz tank kempel és fedezékből jön ki-be, akkor az arty büntet. Mondjuk tényleg vicc, hogy a sok egységsugarú miatt lassan megvalósul a WG ezen álma és minden csata egy rush lesz. Ezek nem állnak meg, mennek, amíg a hp tart. Azon röhögtem, hogy volt olyan csata, amikor az SPG IM-et próbáltam csinálni és egyszerűen nemhogy álló célpontra nem tudtam lőni, de még lassan mozgó tank is alig volt, mert akkora rush ment. Taktika, helyezkedés nincs, csak eszelős rohanás.Az artyk lassan feleslegesek lesznek.

Egyébként van igazság abban, amit mondasz. A medeknek kiváló az ágyújuk és ha ki lehet játszani, akkor általában tarolnak.

Pl az egyik kedvencem az amx30 is kellett a játékba, mint a falat kenyér (szarkazmus). Ha sikerül az ágyút jól használni, akkor nagy dolgokat tud alkotni, csak ne lőjék meg, mert modul vagy legény mindig elszáll. Minkét csapatban amx30 a top sebző 5e-el <#nevetes1>. Egyszerűen kiváló az ágyúja kellemes gun dep mellett. Annyira gyors a lövedéke, hogy sima autoaim-el is el lehet találni a mozgó ellenfelet, kb 20-25km/óra sebességig. Ez azért durva, de ez van.

Utoljára szerkesztette: András77, 2015.10.11. 18:01:33
Nekik nem WoT , hanem meszes gödör járna.

joe662
<#banplz><#eplus2>

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

joe662
Ö is örült nekem<#eplus2>

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

mert egyedul az is8al akartam menni a kis accountomon egy 3x-ost.. 😊
Off
Ezt az AW-s pályát ma láttam először, szerintem messze az eddigi legszebb és hangulatosabb helyszín grafikailag.

minek játszod le az ilyeneket...? Kilépsz mész másik csatába másik tankkal.. Nem kapod meg a szaros 100-150 xp.t...? És akkor mi van... Már rég nem idegesítem magam az ilyen szarokon...

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

t10 szokas szerint tele a hetvegi hasznalhatatlan 400 effes fergekkel.. tele.. jatszhatatlan..
kb. 2 hete olyan masszív szívatóágon vagyok, amire lassan nincsenek szavak. Már-már azon gondolkozom, hogy abba hagyom a francba az egészet. Tegnap például 17 csatából 15-ben nagyon durván az ellenfélnek kedvezett a leosztás. És ez így megy nap mint nap. De ami szomorúbb, hogy valahogy egy ideje feltűnően sok lövésem megy mellé, ami meg talál az lepattan. Mindezt prémiummal, ha esetleg valaki úgy gondolná, hogy a prém fiók csodákat tesz az MM-el vagy az RNG-vel.

😄D
Lunki88
A KV-2 még mindig tud meglepetéseket okozni. <#hehe>
az op-bol, csinaltak egy normalis td-t. tenyleg szornyu!
Lunki88
Nekem Hellcattel sikerült ezt megoldani, de nagyon mázlis csata kellett hozzá. Teljesen tönkrevágta a nerf ezt a td-t.
Persze itt is a médiumok a top sebzők.. Sokan meg az arty nerfért kiabálnak holott ezeknek az OP fostalicskáknak kellene a nerf. Akkor talán nem lenne ilyen agyatlan rush ez a játék 10-es szinten.
Egy tipikus full retard (most éppen egy csomó török volt) csapat. A tier10 tankok kitettek magukért, kb 2 perc alatt articon elpusztult az összes a jobboldali nehéz tankos dühöngőben. Középen szoktam először csipegetni, mert addig kialakul, hogy az ellen melyik szárnya az erősebb és hogy hol tudok legjobban flankra menni. Nos, ez nem az a csata volt, ahol lehetett taktikázni. Teljes gázzal kellett menekülnöm középről egy előnyösebb pozícióba, ahol hull down mellett tudok lőni legalább egy kis ideig és mindez a csata 3. percében. Hihetetlen, hogyan tud elpárologni ennyire sok hp ilyen rövid idő alatt...

A kékség eltűnik, de ilyenkor nagyon óvatos legyél, mert ha folytatod a tk-t, akkor ban jön. Nekem volt ilyen miatt 1 nap ban, hogy meguntam a sok retardot, aki engem lövöldözött, meg direkt tolt és bekékültem. Utána tényleg véletlenül kiszedtem egy csapattársat, mert pont leesett az autoaim az ellenfélről és pont oda ugrott egy csapattárs és kész, azonnal ban. Pár csata után eltűnik a kékség, de nem felejtődik el, utána egy ideig könnyen lehetsz újra kék, akár ha véletlenül is lősz csapattársba.

Elvileg ez a módszer működik, ha a csapattárs közted és ellenfél között áll és úgy lövöd meg, akkor vétlen lövésnek veszi. Nem tudom mennyit lehet így lőni, de sikerült már totális retardokat, akik engem lőttek így kiszednem és nem kékültem be. Azért óvatosan ezzel, mert biztos van valami tolerancia szint benne, de ha mindenképpen meg akarsz valakit büntetni, akkor így próbáld.

Más téma, hogy megint megdöntöttem a Dmax-al a csúcsom, most már 3,8k sebzés. Valaki ajánlotta ezt a tankot a TD IM-hez, a 4-5x saját hp küldetésekhez és valóban jó. Kell persze hozzá kissé ostoba ellenfél is, de az viszonylag gyakran megvan, illetve hogy ne legyen annyi eszük, hogy egy 539m látótávú (azaz fixen spotol szinte bárkit 445m-n) TD-t le kell rohanni, nem nagy távolságból szerencsétlenkedni vele, főleg nem dombos terepen. 3k fölött már sokszor jártam vele és az az 5x-re is elég. Tényleg ez a legalkalmasabb TD a feladatra. Ha valaki nagyon siet, akkor arannyal szinte pár csata alatt megvan, anélkül nehezebb, de megoldható.
ROMOTO
Troll löveggel sztem megoldható sima tankokkal is ha közvetlenül mellé-alá kapja a HE lőszert, splasha annak is van.
igen, az arty splash nem szamit bele, csak h meg veletlen se kelljen meggondolnia, hova lő a skycancer vegleny..
ROMOTO
Valami olyasmit hallottam nemrég hogy a splasht nem számítja bele, ha pl. saját csapattárs alá pörkölsz vlmi he lövedékkel ami sebzi, simán megúszható.
Sunsetjoy
Amíg a neved kék marad (ezt látod a garázsban is), ne lőj ki mást. Mert akkor jön az 1 órás ban. Gondolom mivel kérded, még nem volt ilyened, szóval így elsőre még ez a teendő.
Szerintem egy másik csatában már nem vagy kék, és lőhető. A rendszer tudja hogy csúnya fiú voltál, és a következő kihágásra jön a tempban.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...