418795

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Ki az az állat aki ezért fizet 20$/hó 
,mert az is ott van
-
ugyanazzal a játékkal játszunk? -
András77 #375281 Ahogy az arty, de nem láttam még erről videót, csak eszembe jutott, hogy ez a 2 TD biztosan fel tudja emelni az ágyúját 90 fokban, akkor ezekre is működnie kell a modnak. -
weoczeiagoston #375280 Bent van a Rudy a shopban a kutyussal. Must have ! 
Elő a pénztárcákkal,akinek még nincsen meg. -
Azt azért kipróbálta valaki hogy td-vel hogy céloz be ily módon valamit? -
András77 #375278 Artykat ebből a szempontból nem ismerem, de a wt auf pziv meg a tier5 wt derékszögben, 90 fokban "felállíthatóak", mert arty/önjáró löveg alapon készültek.
Innentől meg bármit belőnek, mondjuk nagyon meredek 85 fokban. Igaz, hogy ilyenkor iszonyat lassan ér célba a lövés, de oda lehet lőni. A lassúsága miatt nehéz így célpontot eltalálni, de az azért meglepetés lesz, ha valaki nem számít ilyen lövésre és mondjuk bevackolja magát egy védettnek hitt helyre tölteni.
Vagy egy szerencsétlen maus sidescrapel és kapja pont a fejére a lövést a védettnek hitt helyen. Nem lesz őszinte a mosolya.
Amit a rita mutat, talán m12, az is teljesen derékszögben/ 90 fokban "felállította" az ágyúját, tehát lesznek/vannak artyk, amik alkalmasak.
Gyuszopapa: ráadásul az OI nem egy elveszett tank tier8 csatában sem, a mostani meglepően pontos troll ágyújával. Tier8 ellen kicsit hátrébb kell húzódni, akármekkora dromedár is az a tank és a troll ágyú szépen oszt.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.05.18. 11:01:41 -
Gyuszopapa #375277 Mert melyik 6-ost nem szedik szét a 8-asok? -
suba53 #375276 Csak pár arty van az alacsonyabb tierekben, amelyik nem lövi át a teljes játékteret.
A legtöbb arty lőtávja sokszorosa a pálya méretének, így szinte mindig laposabb állásszögű lövések vannak, amik ellen jól védenek a magasabb fedezékek. Ezzel a magasabb állásszögű röppálya lehetőséggel ami amúgy a mozsarakra, aknavetőkre jellemző bizony be lehet lőni a magas fedezékek mögé is.
Az orosz SU-5 152mm-es mozsár ágyúja például még magasabb röppályán lő, mint a hirhedt FV304.
A legtöbb artynál még a domb oldalára állva is a lőtáv a legmeredekebb állásszögben is túllő a pályán, így szerintem csak pár arty, és pálya alkalmas ennek a mod-nak a kihasználására. -
András77 #375275 Úgy lőnek vele az artyk, mint az fv304. Nagy szögben, kisebb távolságra és lassabban ér oda a lövedék (sokkal), de gyakorlatilag még himmelsdorfon se marad arty biztos hely, ha elterjed ez a mod.
Mondjuk én most nézegettem és technikailag pl a su-14-2, nem állítható 60-70 foknál feljebb. Ugye normál nézetben, ha felnéz az ember, akkor láthatja, hogy meddig tud "felnézni" az ágyú csöve, de a tech jellemzőknél is megadják ezt, csak lusta voltam keresni.
Van még egy kérdés ezzek kapcsolatban. Innentől a wt auf pz iv, meg a tier5 wt TD használható lesz arty "isten" módban is? Azoknak is fel lehet állítani az ágyúcsövüket szép peckesre és ezek szerint belőnek még a házak mögé is.
Szerintem a WG ez valahogy megszünteti gyorsan, ha mégsem, akkor szép új világ jön és újra kell tanulni az arty elleni játékot (persze a hátul sunnyogókat ez továbbra sem érinti, csak azt, aki spot alatt játszik). Meg az is phasza lesz ha némelyik TD belő a ház mögé felállított ágyúcsővel. Királyság.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.05.18. 10:31:14 -
suba53 #375274 Nekem mindig furcsa volt ennek a lehetőségnek a hiánya.
A max lőtáv ugye a 45 fokos állásszögnél adódik. Ennél rövidebb lövések két állásszögben is elérhetőek elvileg. Egy laposabb, és egy meredekebb állásszög mellett is. Valamiért a WoT nem engedte a meredekebb állásszöget, ha rövidre célzol mindig a laposabb állásszögbe állítja a csövet. Ez a mod ezek szerint lehetővé teszi az amúgy fizikailag lehetséges meredek állásszögű lövést is.
Szerintem ez abszolút helyén van fizikailag, és nem igazán csalás.
Azt egy tüzér tudná csak elmondani, hogy a való életben, ahol szabadon választott a lövés szöge, miként alkalmazzák ezt a lehetőséget. -
asolyom #375273 Cheat mod? Az meg mit tud?
-
András77 #375272 "Tanuljatok meg játszani ellenük"
Mit tanuljál meg? Ha odamész nehéz tankkal a dühöngőbe, akkor két eset lehet (illetve most már három, mert az arty használhat cheat modot is, hogy beléd lőjön, amikor a ház mögött töltesz), vagy olyan a hely, hogy arty nem lő be, talán max az fv304 vagy a másik eset, hogy be tudja lőni a helyet és akkor dönthetsz, hogy megkockáztatod-e a kimenetelt vagy sem.
Mondjuk westfield nehéz tankos hely, ahova egyre kevesebben mennek. Dombok vannak, de igazi takarás nincs, tehát csak az RNG-n múlik, hogy beléd b.sz-e egy qrva nagyot az arty. Lehet mozogni előre hátra, de a sok siemanó nem várja meg a becélzást, pláne nem fog mozgás vektort elemezni, hogy kitalálja/megsejtse a várható pozíciódat, csak elengedi a lövést és az RNG eldönti, hogy betalál-e. Próbáltam több arty kört menni úgy, hogy egyszer sem céloztam sokáig és basszus én nem vettem észre nagy különbséget. Szubjektív érzésre hót mindegy, hogy becélzol vele vagy sem, nem sok különbséget láttam, csak az egyik esetben jóval hamarabb lövök. Persze én már megszokásból is becélzok, de lehet, hogy tényleg felesleges, annyira RNG függő az egész.
Egy saját példa az RNG működésére. Kéne nekem is egy-két tier10 arty IM-re, ezért fejlesztek és leszedem a triplát róluk. A brit 9-es először beleb.szott 1700+-t a tortoise-ba, utána full hp-ról kiszedtem a löwét és ezekben az esetekben nem voltam teljesen becélozva és lassan ugyan, de mozogtak. Harmadik és utolsó lövésem abban a csatában egy sti-re ment 85 sebzés volt, durván mellé, természetesen full becélzás és álló célpont mellett, ja és ő volt a legközelebb, fel is spotolt. Erről ennyit. Mit tanuljon meg a löwe meg a tortoise? Hogy nem szabad mozogni vagy mégis mit? Prokhorovka egyébként, fedezék semmi szinte.
Ilyen random faktor ellen nincs mit tanulni.
Akkor még nem is beszéltünk a 60-al száguldó scout kiszedéséről, ami szintén random szerintem, mert nincs az a warpack, ami előre kiszámolja, hogy hol lesz.
Az addig rendben van, hogy ha lesipuskás módszerrel lapítasz valahol és nagy távolságról lövöldözöl (ahogy mindig hirdeted, ha betalálsz nagy távolságról a T49-el), akkor nem vagy spot alatt és nem tudnak lőni az artyk és lehet azt mondani, hogy megtanultál ellenük játszani. Sajnos ez csak egy fél igazság vagy még annyi sem.
Ha folyamatos spot alatt harcolsz, akkor mindjárt más a véleményed. Artyk ellen olyan nagyon nem lehet mit tenni, mozgatni kell a tankot nyilván és megpróbálni nem ugyanoda visszamenni, már amennyire a terep megengedi.
Az is, hogy mi az arty biztos hely, eléggé relatív addig, amíg nem ismeri az ember az artyk pozícióját. Airfield tipikusan ilyen, ücsörögnek a "hegy" mögött és kapják a csomagot, mert az arty a másik oldalra ment és belövi őket.
Nekem az arty tevékenyéségvel van bajom, mert lóf.szt a kempelés ellen van, hiszen azokat lövik, akik folyamatosan spot alatt harcolnak és a hátul sunnyogó lesipuskások meg döngethetik a mellüket, hogy megtanultak az artyk ellen játszani.
Egyébként nem egy óriási az artyk ellen játszani, mert nem sok mindent tudsz tenni. Nyilván ha van fedezék, használd. Spot alatt mozogj mindig, előre hátra, mert az artynak a mozgásod szerint jóval előre kell céloznia és emiatt így eltévesztheti. Mozogj kiszámíthatatlanul. Gyors tankok ne álljanak meg, táras tank is számoljon, 2 max 3 lövés és mozogni inkább, ha spot alatt vagy.
Meg persze a hátul a susnyásban elsunnyogni, mert ha nem vagy spot alatt, akkor nem lő meg az arty csak nagy ritkán, ha vak lövés eltalál, de ez nagyon ritkán van. -
Próbáld ki hogy kikapcsolod a küldit egy csata erejéig. :) Azonnal telepakolja az ellent td-vel.
-
Plata #375270 Engem td-ben sem nagyon zavartak.Heavyvel meg nem szoktam játszani.meg mondom miért,mert nem tudom megcsinálni a med 15 küldit.
Hiába görcsölök vele,meddel ha bemegyek csatába szinte nulla TD van,és ugye 2k sebzés kéne td-be,de ha nincs akkor lőjem le a mienkét?Szerintem azt nem számolja be.Ha beszámolná esküszöm megtenném,tegnap is volt hogy a mi csapatunkban 5 td az ellenségben 1 szaros jp2.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.05.18. 09:23:10 -
Én ugy értettem,hogy kikapcsoltam a védekezés,és a támadás csatamódokat
-
asolyom #375268 Normál csata? Én is olyanokat szoktam menni.... -
asolyom #375267 Egyébként az OI T6-ban jó tank, T7-ben el lehet vele boldogulni, ha a csapat nem nagyon vacak, T8 meg már szánalmas. Szinte minden keresztül lövi még szemből is, és mivel mindekinél előbb látszik simán 3 lövésből szétkapják a TD-k, akárhogy forgatod, és hiába mész másokkal együtt, biztos lehetsz abban, hogy rád lőnek először. 
Most néztem, hogy pl. a Churchill-el, és a T-34-gyel is az átlag sebzésem jobb, mint a játékosok 85-88%-ának, és mégis szánalmas a WR mindkét tanknál (38% és 43%), szóval a WR szerintem nagyon nagyon erősen csapat és MM függő.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.05.18. 09:18:15 -
Userx2 #375266 Nincs írás, nincs hiszti, csak leírtam a véleményem. Ideális esetben max 2 felderítő kellene egy csatába. Ehhez képest van 200 db a várósorban, 50 nehéz tankra és be is nyom oldalaként 4-et. Ez az apróság nem szúrja szemed? Mert a wgseknek már igen. De amúgy azt gondolsz rólam amit akarsz, mert ebben legalább erős vagy.
Csőlátásod van ember. Nyilván nem te vagy a célpontjuk a T49-ben száguldozva, oszt akkor a játék a legnagyobb rendben van. Lassan érik a lájt tank nerf is, hehe.
Medben nem zavartak az artyk, de most olyanom volt, hogy mentem volna mással is. -
Ez így megy már sok éve 
Én akkor kapcsoltam ki ezeket a játémódokat,amikor szintén Erlenbergen,bázisvédésnél elindult a lemmingcsorda,majd miután az ellen a másik oldalon jött,ezek a marhák beálltak a kiindulopontjukra,majd meglepödve tapasztalták,hogy nem megy a foglalás

Persze az ellenfélnek ment
,miután kifiléztek 4ünket pikkpakk.
Hiába írogattuk nekik,hogy hová mentek,és miért,stfu noob camper volt a válasz
Szóval én már kb 2 éve csak normál csatát játszok,kicsit nyugisabb.Persze itt is vannak bődületes baromságok. -
asolyom #375264 Ez egyébként tényleg nevetséges. Simán lehet boldogulni a tüzérek ellen, csak agy kellene hozzá. Nem mondom velem is előfordult, hogy benéztem valamit, és kikapott egy tüzér, de akkor nem kezdtem el rinyálni, hogy azonnal ki kell venni a játékból, hanem megpróbáltam átgondolni, hogy hol rontottam el. Nyilván egy OI-val nem kell kiállni a mező közepére, és mozdulatlanul állni.
-
asolyom #375263 Az OI Exp és az OI lesz nerfelve, de szerintem nem vészesen. Annyi, hogy a test forgási sebességét csökkentik, a töltés idő nő majd kemény egy másodperccel, meg a mozgás közbeni lövés szórása növekszik. Ez utóbbi megint csak nem annyira releváns, mert ezzel a bálnával úgyis állóhelyben kell lőni, ha valamit is el akarsz találni.
Más. Engem ez az Erlenberg pálya üldöz. Ma is T7 csata, bázist kellene védeni, és úgye jó szokás szerint mindenki rohan előre. Amikor szólok, hogy nem kellene, akkor én vagyok a barom. A csatát persze bukjuk, de a szutyok kis T5-ös T-34-esemmel így is az első hatban végzek T7 heavy-ket megelőzve. A végén egy T-34/100 nyír ki (akinek 2,5x annyi HP-ja van), és foglaja el a bázisunkat, amíg a mi összes T7-es heavynk a térkép túlsó felén kolbászol. Mi lett volna, ha egy hangyányi agya is van a csapatnak....
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.05.18. 08:16:02 -
Plata #375262 Jut eszembe tegnap találkoztam ilyen rinya gép magyarral,meddeel bement japán tehén elé oneshotolta és behisztizett rajta,valami fél magyar fél angol valszeg puruttya nyelven rinyált cseten.
Vissza gondolva lehet ez a hivatalos gárda nyelv.
Nem sokat értettem meg belőle,mert keverte a majdnem angol szavakat magyarral,vagyis asszem angol szavak akartak lenni,csak gondolom youtube-on nevelkedett és majdnem úgy írta a szavakat ahogy kiejtik.
De a csóka mondanivalója valami olyasmi volt hogy a köv patchban a japán tankokat úgy is nerfelik.
Ez most igaz vagy csak kamu?
Mondjuk nincs japán tankom,de érdekel.
De az hogy láttam a magyar dumáját cseten felért vagy 10 nyertes csatával. -
Engem mår a betőltőn,reportolnak ăllandòan
azzal a bizonyossal
-
Plata #375260 Jesszus emberek már megint megy a rinya az artyk miatt,olyanok vagytok mint a,na inkább nem írom le milyenek.
De komolyan szánalmas hogy ennyit tudtok sírni artyk miatt.
Tanuljatok meg játszani ellenük hiszti helyett. -
Userx2 #375259 Én már leadtam a szavazatom. Egy hete be sem léptem, hehe. A páncélozott tankokat teljesen ellehetetlenítették. Kétfajta tipusú gamer megy vele jórészt. Narancs szìnűek 20-30k csatával (nemhiába nevezik hülyebiztosnak a páncélozott gépeket), illetve az IM-ekkel kinlódó jobb játékosok. Nice jobb WG. Ettől függetlenül szeretem a wotot, ezért kíváncsian várom a nagy újraballanszolást. Addig meg lehet mással menni. -
yossarianHUN #375258 -Are you happy with the current state of the Game? If not, what would you change?
-“I would rebalance artillery or remove it. My personal answer, absolutely, I hate arty with an absolute passion (…) I hate when I have a great game, do everything well and then RNG kills me.”
Gratulálunk, ön mostantól munkanélküli. -
András77 #375257 Ne aggódj,. Engem már olyanért is, hogy megvédtem ugyan az artyt, aki túlélte és kilőttem a támadó könnyű tankot is, de az ARTY HP-t vesztett és megzavarták a célzás közben 
Tehát aki hálát vár az ilyenért, az csalódni fog, hiszen ez a kötelessége mindenkinek, hogy az artyt védje és ha az arty hp-t veszít, sőt nem tud nyugodtan célozni, akkor a súlyos hibát csak riporttal lehet megoldani.
Mindegy is. Az ilyen elborult agyúakat viszont kell riportolni a kondukátor kategóriában, az jár ban-al, ha sokat összegyűjt. Mást úgyse lehet tenni ezekkel.
Egyébként pl az én esetemben még az is benne volt, hogy töltöttem a tvp 50-t, tehát elméletileg sem tudtam volna hamarabb lőni, gyakorlatilag meg még az rng is megtréfált, mert 4 lövésből csak a 2. és a 4. sebzett, a többi mellé. Ezt egy ilyen agyszerkezetű arty játékosnak elmagyarázni, reménytelen.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.05.18. 00:37:29 -
Az előbb feljelentettek azért,mert rossz irányba indultam el egy O-I val kettesben:) Már azt is megszabják egyesek hogy merre mehetek? :D
Igaz buktuk a csatát,(befoglaltak) . De ki tudhatja előre hogy hova kell menni? És még én örültem a meccs végén,hogy top sebző lettem:) -
András77 #375255 45 fokig több lesz, utána kevesebb, ha kicsit felmegy orral az arta egy emelkedőre, akkor elvileg messzebb lőhet, ha előtte laposabb volt az ív.
Ez a mod valahogy kiszámolja, hogy milyen szögbe kell beállítani az ágyút a lövéshez, pontosabban felülírja a "gyári" beállított max lövési szöget valahogy.
A maximális lövés távolság rövidebb lesz, de szinte bárhova be tud lőni így. Nagyjából, mint az fv304. Lassabb lövedék a magas ív miatt, de nagyon sok helyre be tud lőni így.
Gondolom nem kell sorolnom, hogy miért kibaszás ez. Elég csak himmelsdorf folyósra gondolni. Jelenleg az egyik oldal egy minimális része belőhető, FV artyval minkét oldal, ezzel a moddal meg szintén bármelyik arty belövi mindkét oldalt, nem sok "holt" tér lesz.
Végül is a kempelés így kockázatos dolog lesz, ahogy örömködnek az arta b.zik, de akkor is egy g.ci aki megírta, meg aki használja.
Milyen régi ez mod? Mert bizony vannak mostanában meglepő arty lövések. Nem emlékszem mindre, de pl a legutóbbi tényleg az volt sand riveren, hogy az A1 dühöngőben belőtt a hegy mögé az arty, de francia volt, azt hittem, hogy bemozgott középre és mivel nem engem lőtt meg, ezért a pontos lövés irány nem tudtam, csak spekuláltam. Most már biztos vagyok benne, hogy ez a mod volt. -
Mivel a játék orosz, ( gondolom ) ha csak amerika meg nem vette, így érthető hogy aki nagyon német vonalon nyomja annak a statisztikája romlik .Engem a statisztika ezen része hidegen is hagy, ellenben szeretem kilőni az ellenfeleket, ha egy csatába 1- is összejön az már elég , ez a célom , az egyik de ettől még nem dőlök hátra . . Ha tényleg játékos kedvemben vagyok a 2 -3 megvan , persze számít milyen a csapat. 4 5 6 7 8 9 is ismerős
Jagdtiger, kell nekem? Kelljen??? Na jó , lehet folytatom azt a vonalat.
Utoljára szerkesztette: tigrincses, 2016.05.17. 23:39:20 -
pedig egy német tankrajongónak a jagdtiger kötelező darab! -
Nekem úgy rémlik (és ez is a logikus), hogy ha ilyen módon növeljük az ágyú szögét, akkor a lőtávolság bizony rövidebb lesz, ellenben könnyebb átlőni az akadályok fölött. -
Kezdetben akartam de sokan mondták hogy nem éri meg. Egyébként meg Jagdpanzer 4-ig van a páncélvadász vonalam kihúzva, úgy hogy nem vettem meg....
Utoljára szerkesztette: tigrincses, 2016.05.17. 23:20:13 -
Jagdtigert miért nem húztad még ki? -
-
Megkaptam a 3025. Tiger I - es csata után az Otto Carius medált. Méghozzá az I. Osztályt. Ez azt jelenti hogy kilőttem a játék során 10.000 játékost?????????????? Döbbenetes.... Több mint 19.200 csata után.... ( ebből sok marháskodás, kis szintű szakasz, kláncsata és persze elszánt vadászat...)
Tiger II. -vel még többet mentem....
Utoljára szerkesztette: tigrincses, 2016.05.17. 22:57:02 -
Nem lehet így, gyere be gyakorlóba és meglátod. Leveszi függőlegesből a csövet a normál célkereszt. -
yossarianHUN #375246 Miért ne tudnál lőni? Nem kötözködök, csak úgy rémlik, hogy anno, mikor Hummeleztem (két-három éve), még simán lehetett így lőni az alap célkereszttel. Az utóbbi időben az IM miatt artyzok alkalmanként, de nem nagyon szoktam próbálgatni, mert a GW Panther úgyis simán átlő a pálya másik végébe, a skuló utazási idejét viszont jelentősen megnöveli ez. De majd legközelebb ha rá tudom venni magam pár arty körre, megnézem. -
Mielőtt azt gondolnátok, hogy használom részemről ez egy erős gyanu, kb 95% hogy ezt csinálja a mod:painttel csináltam :D
Ha simán felkapaszkodsz így egy hegyre, hogy majdnem merőlegesen álljon a csöved, akkor a normál célkereszttel nem tudsz lőni, ehhez egy másik célkereszt kell. Látni is hogy a pöttyök nem szűkülnek a célpont körül, ekkor használja, a painten jelölt 2. módot, a normál mód a painten az 1.
Utoljára szerkesztette: Pales27, 2016.05.17. 21:42:24 -
yossarianHUN #375244 Na de komolyan, én se értem, hogy ehhez miért kell mod. Tudtommal ezt évek óta csinálják az artysták, hogy növeljék az artyjuk lőtávolságát. Konkrétan mit csinál a mod?