418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Rammsch31n
    Ja, kb ugyanazokat mondjuk. Egyetértek, hogy nem biztos, hogy a WG olyan rohadt jól jár egy WoT 2.0-val...

Más ez a Grille 15- scoutnak is jó... :D gyors és olyan látó távja van távcsővel, hogy csak na. :D
    Utoljára szerkesztette: Rammsch31n, 2016.05.26. 12:25:33
  • R3nton
    Hát a felbuffolt E5-el még ok, de IS-7el szerintem nagyon nehéz, E-100al kb lehetetlen, IS-4 szintén. Az a baj egyedül a Maus olyan, hogy ha jól meg van forgatva, akkor arannyal se tudják belőni, és bátran ki lehet vele állni. IS-7 még hulldownban, de hát nehéz vele pozíciót találni, meg rá se fognak lőni. IS-4 egy hulladék szerintem, pillanatok alatt szétlövik a testét golddal, az oldala mikor elnyeli azt nem számolja bele azt hiszem.
  • András77
    A fanatizált játékos az egy más kérdés, de ismerek pont olyant, aki diablo-ban éli az életét, majd megkérdezem, hogy a nulláról elkezdene újra egy hasonló kaszabolós játékot. A válasz borítékolhatóan a nem lenne.

Szerintem aki végig grindelt több ágat a WoT-ban, azt te semmivel nem fogod rávenni, hogy elkezdje a végtelennek tűnő grindet újra (ráadásul ő már tudja, hogy mennyire hosszú egy ilyen grind) egy teljesen hasonló játékmenet mellett, ami kinézetben meg a pályákban különbözik csak várhatóan.

Egészen egyszerűen nem lesz elég az új skin meg az új pályák, valamit dobbantani kell a játékmenettel, fejlesztéssel, hogy ne érezd úgy, hogy ugyanazzal a játékkal mész, csak lehúztak róla egy rókabőrt. Ráadásul ez free to play, tehát ha átb.sznak egy játékkal, amiért fizettél, akkor a készítőnek legalább volt bevétele belőle, igaz utána már kevesebb lesz, de itt, ha úgy érzed, hogy átqrtak egy rókabőrrel, akkor hello a bevételnek...
  • Rammsch31n
    IS4-el és IS7-el illetve E5-el is lehet pattintósat játszani, vagy az E100 is jó lehet még azokra... nem csak a Maus ág szerintem.
  • TiborTamas
    Azért hagytam ki azokat, mert nem szeretek velük játszani, de majd megcsinálom egyszer azokat is. Kb. fele azért így is összejött, hogy nem is álltam rá.
  • ROMOTO
    A végtelennek tűnő grind az egyik legfontosabb megtartó eleme a játéknak és nem csak ennek...
    Más játékokban tized annyi tartalom eléréséért évekig grindelnek a mai napig, pl. Diablo, stb. Az hogy neked hogy jön ez le az max szubjektív elem, nem tükrözi az általános hozzáállást, (pl. jusson eszedbe, hogy egy jobb stat érdekében hány kocka kezdett új accountot)
    Összevonják a fizetős részt a közös kasszába a hajós, recsis, stb. vel, ráépítik a meglévő infrastruktúrára, régiók, szerverpark, a cybersport, stb.
    Új játékmódokat is fejlesztenek, van rá jó sok elcseszett példa hogy próbálkoznak...ha nem válnak be leveszik, kicserélik, módosítanak rajta.... ebből fakad az ilyen irányú szkepticizmusod, de attól még ne felejtsd el hogy ez is azért van mert próbálkoznak vele, és nem azért mert soha nem raktak be semmit a randomon kívül.
  • R3nton
    Pedig a HT küldik elég egyszerűek, bár nagyon specifikusak, ha nincs meg a Maus ág, akkor eleve halott ügy. 3 tank a legjobb hozzá 50b a sebzősre, VKB a pattintósra és Maus az utolsóra. Hát artysat is meg lehetne csinálni, nekem M55öm, ami elég brutális. Ráadásul az MT15 nekem megvan elsődlegesre, szóval végülis elég lenne úgy is, hogy arty és TD elsődleges csak, ja és arrtysból is kb csak 4 hiányzik már
    Utoljára szerkesztette: R3nton, 2016.05.26. 10:59:31
  • TiborTamas
    Nekem még nincs meg a TVP, ezért mentem a BC-vel (egyébként mindegyik MT-15-öt ezzel hoztam össze), de hétvégén lesz időm kihúzni a maradék 100k xp-t a 9-essel, és olcsóbban még meg tudom majd venni.
    Az LT-15 az tényleg nem olyan vészes, csak jó pálya kell hozzá, meg egy értelmesebb csapat. Nekem is többször sikerült, amíg a többi küldit csináltam (pl. nemrég T49-el 12k+ spot is becsúszott :D), úgyhogy attól én sem tartok. A TD-15-el viszont én is meg fogok szenvedni szerintem. 7k volt már többször, pl. nemrég amíg az 50 wint gyűjtöttem a JPz-vel, akkor volt egy 7,7k is (mondjuk akkor még nem is a TD-15 volt aktív), de eddig valójában csak 1x lőttem 8k felett (2-3 éve ISU-val 9,5k-t :D). Mindegy, úgyis összehozom majd, csak idő kérdése, ami sajnos mostanában megint egyre kevesebb lesz, de ugye nem sietünk sehová. :)

Ja, egyébként én a HT küldiket hagytam ki, és az SPG-15 volt baromi könnyű SU-14-2-vel. :)
    Utoljára szerkesztette: TiborTamas, 2016.05.26. 10:55:21
  • R3nton
    Én se állnék neki már újnak. Ez volt az első és utolsó MMO, amivel játszottam. Ahogy az embernek már nincs annyira sok ideje, eleve hátrányból indul a többiekkel szemben...Meg már játszana az ember néha mással is, de ha el akar valamit érni egy MMO-ban, akkor állandóan nyomatni kell a játékkal.
  • András77
    Azt felejted el, hogy senkinek sem muszáj tankos játékkal játszani. A WoT-nak vonzónak, érdekesnek és szórakoztatónak meg tartalomban megújulónak kell lennie, hogy fenn tartsa az érdeklődést.

A WoT2.0 olyan értelemben csapda, ha a WoT-ból szív el várhatóan játékosokat akkor egyrészt nem lesz több játékos és minimálisan fognak csak többet költeni rá (mert kevesen fognak két helyre fizetni) és minimálisan lesz csak több a lejátszott csaták száma (mert a játékra fordított idő nem lesz több, esetleg az érdeklődés miatt nyomnak több csatát). Ehhez hozzá jöhet egy réteg, akiket a modern tankok vonzanak be. Ezt még elképzelni sem tudom, hogy mennyien vannak azok, akiket nem érdekel a II Vh környéki tankok, de a mordernebbek már igen. Azt mondanám, hogy nagyon kevesen és ők is megnézték már a WoT és nem, nem azért hagyták abban, mert nem modern tankok vannak. De biztosan van pár ilyen ember, őket meg lehetne szólítani.

A fő gond, amit rammsch31n ír, hogy aki WoT-ból jön az pontosan tudja, mennyi idő és játék kihúzni egy ágat és hogy a top tier tankok az igazán érdekesek (pár kivétellel a low tier-ben is) a WoT világában és miért is változna meg ez a koncepció.

Ahhoz valami qrva nagyot kéne villantani újdonságban, hogy érezzen elszántságot magában a játékos újra nekiállni a sokszor végtelennek tűnő grindeknek és az nem elég, hogy új skin-t kapnak a tankok meg új, modernebb kinézetű pályák lesznek.

Ebben a részben szkeptikus vagyok. AW-t megnéztem, rájöttem, hogy itt is egy csomó idő kifejleszteni mindent és nem akartam, hiába a király pálya, grafika, minden, mert maga a játék ott is arról szól, hogy végül is taktikus-helyezkedős-lövöldözés, akárhogy csűrjük csavarjuk a WoT 2.0 sem lesz más.

Ismerve a WG-t nem fogják szorosan összekötni, esetleg majd olyanok lesznek, hogy a mostani wot-ban ki lehet grindelni egy low tier prém tankot a WoT 2.0-hoz, hogy átcsábítsanak.

Pedig megcsinálhatnák a tier10 light tankokat, amik felmehetnének akár tier4-5-ig is a WoT 2.0-ban és ugyanígy a tier9-10 tankokat át lehetne tenni közös csatákba direkt erre a célra készült pályákon, de még ez sem segítene sokat azon, hogy én már tudom, mennyi idő és vesződség egy ágat kihúzni és nem hiszem, hogy nekiállok újra. Hacsak nem dobbant valami nagyon váratlan és érdekes játékmenetet a WoT 2.0. Erre minimális az esély...

Ráadásul ha így lesz, akkor meg a WoT-ot hanyagolom, bár olyan szempontból jól jöhet ez a WG-nek, hogy akkor még tovább játszom a tankos játékkal, csak most már a 2.0-val, mert különben megunnám a sima WoT-ot. Erre viszont kicsi az esély, hogy meglepnének valamivel is a 2.0-ban...
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.05.26. 10:39:05
  • ROMOTO
    Ha meg összehozzák vlmikor a történelmi csatamódot normálisan akkor azt WT fogja megérezni, valszeg bele is állna a földbe az is, ha addig nem fog.
  • ROMOTO
    A tartalom lényegében a kifejleszthető tankok használatából ál, átjárhatósággal akármilyen formában is képzeled, kiherélnék a játékot.

És igen a wot saját magának állít konkurrenciát, mi ebben a különös?

Bármelyikhez is pártol a player a WG jár jól. Lefedi a témában rejlő tartalmat 100% osan, az AW rövid úton lehúzhatja a rolót és a többi a jövőben esetleg ilyen irányban mozduló társulat meg 2x is meggondolja hogy tankos játékot csinálnjon.
  • R3nton
    De most mi ez a WOT2.0? Modern tankok? Idáig nem arról volt szó, hogy ilyenben nem is gondolkodnak egyáltalán? Vagy most kiszivárgott valami, hogy fejlesztik a modern tankosat?
  • Rammsch31n
    Ácsi, én nem azt mondtam, hogy egybe tegyék... csak legyen mondjuk egy olyan lehetőség, mint AW-ban, hogy egy bizonyos szint után ki lehet húzni egy felsőbb szintet... nem is akarnám, hogy a T10-eket össze eresszék ezzel, hülyeség lenne.

Én csak ennek a felsőbb átjárásnak örülnék.Az a sok embernek akinek az összes tank megvan is új kihívás lenne...
    + ha valahogy nem kapcsolják a két terméküket bukta lesz... lásd AW, hiába más... annyit nem számít, hogy azok most modern tankok...
    mert a WoTnak olyan elszívó/megtartó ereje van, hogy nem hagy érvényesülni másokat...

Aki sokat WoT-ozott: 1, nem fog több időt elpazarolni egy ugyanolyan játékra, ami újra van skinezve (lásd AW), pénzt meg főleg nem...

... és mivel ugye ez a 2.0 csak akkor futna be, elsőre nem is lenne olyan sok játékos, ergo aki játszani akar először úgy is a WoT-ot találja meg nem az újat... az új önállóan szerintem nem lesz sikeres, ha valahogy összekötik, akkor talán... vagy addigra akkor megszűnne a mostani WoT? (a sok belefektetett idővel/pénzzel egy új játék kedvéért), nem hiszem... mert két dudás nem fér meg egy csárdában, valamelyiknek mennie kell, különben saját cégen belül gyártanak konkurenciát maguknak, ennyire hülyék lennének? :D

2, más kérdés, hogy a WoT is eléggé leszálló ágban van szerintem...szal kell neki a frissítés, ami megtartja a playereket...
    3, vagy úgy szereznek majd playert, hogy aki kipróbálja a bétát, az a WoTban kap goldot stb... de az is csak átmeneti statisztika növelő, mert amint megkapta a jutalmat nem fogja érdekelni
    Utoljára szerkesztette: Rammsch31n, 2016.05.26. 09:59:35
  • ROMOTO
    Két külön játék lesz, gondold végig hogy pl. a látótáv, sebesség miatt mekkora pályákra lenne szükség az új tankoknál ala AW..., játékmechanika, design, stb. miatt sem lehet összemosni a kettőt.
    Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2016.05.26. 09:40:53
  • Rammsch31n
    Nekem a 8k E4-el lett meg mázlisan anno... :)

Egyébkénmt Romoto, fejlesszék a WoT 2.0-át, de úgy hogy, ezt nem hanyagolják el... és valahogy össze is kötik... pl, hogy 10-esből ki lehessen húzni... mert ha nem, én biztos nem fogok új ágakat kihúzni 0-ról. :D
  • R3nton
    Én is próbálkoztam vele, nem sokon múlott, nekem nem lett meg :( Én TVP-vel űzöm. Majd hétvégén lesz legközelebb időm rá. Nekem TD15 meg ez az MT15 kell 260hoz. Az a vicc, hogy első grille körre majdnem meglett a TD-s is. Jó cucc ez, jobb mint a WT, de ez a 2 küldi kurva nehéz... A ht15 és az LT15 nekem baromi könnyű volt (maus, ru251). A TD szinte irreális szerintem ez a 8k.
  • ROMOTO
    "Azt nem látom, hogy mit tudnának valami forradalmi nagy dolgot alkotni ezzel a tankos témával. Egy dolog érdekelne engem (meg szerintem sokakat nagyon), ha tényleg megcsinálnák a történelmi csatákat király módon. Igazi csatatérrel, gép irányította hadsereggel, katonákkal, lövegekkel, mindennel, ahol konkrét küldetéseket kéne a tankkal végrehajtani."

Az ugye megvan hogy gőzerővel fejlesztik az új játékukat a 2vh utáni tankokkal az AW mintájára, és a történelmi csatamódról sem lett lemondva soha...
  • soo277
    Sziasztok ,megéri szerintetek az ISU 122s, TD?
    lehet beruháznák rá ,érdemes szerintetek?
  • Antimat
    Am még jó, hogy a scriptet nem vették át, az előny, nem? xD
  • Pares
    Wow, most megint elindítottam a játékot, és 10-20FPS-el jobban megy. Érdekes, mert közvetlenül a javítás után nem vettem észre...
  • TiborTamas
    Én is direkt mostanra időzítettem az MT-15-öt (mondjuk nekem már a 4000-es kellett), és megérte várni. :) Sajnos délelőtt nem tudtam játszani, csak most este, de reménykedtem, hogy nem fog elfogyni a sok grille. Szerencsére volt még belőlük elég szépen (2-3 csatánként + egyéb TD-k), úgyhogy beültem a BatChat-be, és 11 kör alatt meg is csináltam (Westfield-en sikerült, 6 TD volt az ellenfélnél). Már "csak" az LT-15 és a TD-15 van hátra, hogy meglegyen az Obj. 260.
  • Rammsch31n
    Ezek inkább elvetik az egészet örökre a fiók mélyére, minthogy egy picit módosítva használhatóvá tegyék. -.-"" nagy hiba.
  • Angelus1991ster
    Az valami csodálatos egy mód volt XD Alig adott be a csatába.
    Különben már akkor megtudták volna csinálni rendesen PvE-esre.
  • Rammsch31n
    Volt már történelmi csatás, de elbaszták és kivették azt is a bolondok...
    Mondjuk anno akkor pont nem voltak olyan tankjaim, hogy menjek abban a módban, de volt. :)
  • Angelus1991ster
    Az a történelmi csatás cucc 2017-es évben vagy azután valósulhat meg. Pedig már most megvannak hozzá az alapanyagok.
    Csak kell hozzá még programozás, grafika, történelmi atlasz és hadtörténeti könyvek és animátorok.

WT-n vajon egy életerő pontos rendszer segítene?
  • Rammsch31n
    Igaz amit írsz, nagyon...
    Ömm tetszene nekem is, amit írtál erről a csatáról... de ez kb ilyen Battlefield lenne tankkal ugye...
    ami a WG-nek nem igazán profilja, szal kétlem, hogy ilyen irányba elvinnék a dolgot. :/
  • Kotomicuki
    Maga a "játék" része abszolút nem, csak mivel uú erőltették a wot-hoz kísértetiesen hasonló játékmechanikát (BR +1 = tier +2; normál játékmódban Tier 4-5-ben gépet fejleszteni is lehetetlen volt már, stb.), így érthető, hogy nem tolongtak érte - plusz ahogy oda-vissza tologatták a gépek BR- és repülési modell-értékeit...
    1000x különb volt a repülős része, minden hibája ellenére a wowp-nél - és volt "történelmi" csatája (a középső és utolsó "nehézségi" fokozata), ahol az elcseszett BR-értékek helyett a valósághoz közeli gépösszeállítással lehetett csatázni a küldetésekben (az utolsó szintek fejlesztései is csak itt haladtak vmelyest)!

A tankos része sem lett volna rossz, de ott (is) összeengedték a vérprofikkal és az előnyben részesített fizetővendégekkel a "kicsikkel", így meg csak káosz lett annak is a vége... (nem élmény, ha azt sem tudod, hogy honnan lőttek ki, már megint - ráadásul olyan gépből, aminek ártani sem tudsz igazán (BR +1))!

Sz'al, a wot-ból csak a szemetet vették át, amit a saját fejlesztés és ötletek sem tudtak ellensúlyozni...

Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2016.05.25. 23:05:26
  • András77
    Ez egy érdekes kérdés, mert ha nincs is konkurrenciája a WoT-nak, akkor is ott van az a probléma, hogy az embereknek nem muszáj tankozniuk. Tehát az ő konkurrenciája saját maga. A múltban elért sikereket nemhogy tartania kéne, hanem túl is szárnyalnia valahogy.

Azért persze egy konkurrens jó a játékosoknak, mert amilyen durva akciókat nyomtak a WT megjelenése idején, az mindent elárult.

Ha nem kell tartaniuk a WT-től meg az AW-tól, akkor még mindig ott a probléma, hogy de akkor nézzük meg mit teljesítettünk tavaly és azt meg kell próbálni túlszárnyalni, mert az pü elemzők már akkor hanyatlásról pofáznak, ha a növekedés üteme lelassul.

Szóval lesznek akciók mindig a játékosok megtartása miatt, akkor is ha kidől az AW meg a WT. Persze áteshetnek a ló másik oldalára és túlságosan előnyben részesítik az új játékosokat.

Attól nem kell most már tartani, hogy a WoT elkényelmesedik, mert túl vannak a csúcson, most van a szinten tartás időszaka (mint minden projektben van ilyen fázis) és valamikor itt is lesz hanyatlás, de nem mostanában, mert van még elég tartalékuk.

Én inkább azt látom, hogy a fejlesztések arra lesznek elegek, hogy tartsák a szintet egy darabig. A hanyatlás is elhúzódhat, mert pl még mindig össze lehet vonni orosz meg eu szervereket és akkor marad elég játékos a szervereken, de ez még messze van.

Azt nem látom, hogy mit tudnának valami forradalmi nagy dolgot alkotni ezzel a tankos témával. Egy dolog érdekelne engem (meg szerintem sokakat nagyon), ha tényleg megcsinálnák a történelmi csatákat király módon. Igazi csatatérrel, gép irányította hadsereggel, katonákkal, lövegekkel, mindennel, ahol konkrét küldetéseket kéne a tankkal végrehajtani.

Amolyan blitzkrieg szerű csatákat, csak a tankok egy része élő játékos lenne, más része meg gép irányította hozzá a gyalogság, légierő, (igazi) tüzérség stb.

Qrva király lenne egy ilyennel játszani és az élő játékosok miatt soha nem lenne ugyanaz a csata, meg a gép is alakulhatna az aktuális helyzethez, pl ha kilővik a dezsőt a tankjával, akkor a gyalogság visszazár.

Kár, hogy nem látnak nagyobb fantáziát a történelmi csatákban, kurszk, sztálingrád, berlin, akár budapest, mekkora állat játékot lehetne csinálni a WoT alapokkal ezekből amolyan blitzkrieg szerű stílusban?
  • yossarianHUN
    Az, hogy a WT nem WoT-gyilkos, már évekkel ezelőtt nyilvanvalóvá vált, ezzel együtt nem hiszem, hogy annyira szarban lennének, legalábbis nem jobban, mint eddig. Rita mindig szerette szidni, de neki sose volt erőssége az elfogulatlanság, úgyhogy nem tudok adni az ilyen szubjektív dolgaira.

Én évekkel ezelőtt végleg szakítottam a WT-vel, mert rájöttem, hogy az a játékstílus nem nekem való, de ha megnézed a WT topikot, több olyan nevet fogsz látni, aki évekig nagy WoT-veterán volt, úgyhogy ez láthatóan ízlés dolga.
  • Plata
    Hát a WT mindig is fos volt,szerintem.
  • Rammsch31n
    nagy sz*rban a WarThunder

Ennyit a nagy WoT-killer WT-ről is... úgy látszik a WG lassan monopol helyzetben lesz, mert a WT is megy szét, az AW meg be sem indult igazán.
    Utoljára szerkesztette: Rammsch31n, 2016.05.25. 22:08:52
  • Angelus1991ster
    Ez nyamvadt replay tipikus iskola példája a WoT ellepő -nincs rá kifejezés- hordáknak.
    http://wotreplays.com/site/2714434#sacred_valley-angelus1991ster-tur_n_iii_protot_pus
    Elárultam magam nekik, de még azt sem fogták fel.
  • András77
    Akkor majd lesz egy minipatch hamarosan :) Ha ilyen fagyási hibák vannak. Amúgy ez egy hatalmas technikai lépés dx11 / több mag, talán az lenne meglepő, ha minden simán menne azonnal (bár persze miért is irreális elvárás, hogy egy program fusson, na mindegy is, mindegyik játék készítő ilyesmi hozzáállású egyébként)
  • patchaou
    Kolléga délután modok nélkül panaszkodott erre. Szóval a wot-ban van a gebasz.
  • András77
    Ja, a modok miatt Mindig ez van 1-2 napig, legalábbis majdnem mindig. Sokan nem várják meg az új csomagot, hanem feldobják az utolsót, ami elérthető, aztán vagy meg vagy nem megy tökéletesen vagy kiakad a progi.
  • Rammsch31n
    Én olyan bugot találtam, hogy véget ért a csata, eltűnt a csata idejét számláló óra, és várt vagy 10 sec-et mire kilépett a játék a csatából. fura.
    Utoljára szerkesztette: Rammsch31n, 2016.05.25. 21:19:13
  • patchaou
    öööö, délután még minden fasza volt, most tele van a csata "szellemtankokkal". Látszólag ott állnak a tankok, de valami gebasz van, mintha ki lennének lőve mégis "élőnek" mutatja őket a játék...
  • Rammsch31n
    Nálam a troll tankok kb. arty kategória az elbaszás szinten, az pedig nem a végén van. :P
    De hagyjuk, mert objektív vagy te is meg én is...úgy meg ezt nem lehet.Részemről lezártnak tekintem a dolgot.
  • Pares
    "troll tankok szétcseszik a játékot (nekem mindenképp)"

A lényeg, hogy neked. Szerintem például a troll tankok a játékot elbaszó dolgok listájának vége felé vannak...