418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• mordawn
    Tévedésből betett az MM spotter light-al Malinovkára :)

Victory
    Malinovka
    WZ-132
    Experience received:6 174 (x3 for the first victory each day) Credits earned 67 623
    Battle achievements Patrol Duty, Scout, Mastery Badge: "Ace Tanker"

• lammaer
    "Címet tudja.. Papírja van.. Ceruzája van.. Főjelent. Kész! Tudod ez a három már elég indok, nem?"
    (Hofi)
  • lammaer
    Igen, ez nagyon nagyon irritáló nekem is.
    Sztem ezt az 50% WIN bónuszt egyszerűen el kéne törölni, és simán csak az egyéni teljesítményt jutalmazni. Igy is hajtana mindenki a győzelemre (hiszen ha jó egyéni teljesitményt akarsz akkor ugyanúgy kell küzdened ami a győzelem felé visz) viszont nem lenne ilyen igazságtalanság.
    Plusz nem idegeskednénk a lose sorozat miatt, hiszen a végső rewardra az hogy nyersz vagy vesztesz nincs hatással.

De nyilván ez nem lesz megvalósítva, bár egy threadet lehetne nyitni a suggestion mezőben egy egy ilyen screenshottal illusztrálva a végén, hogy mi az hogy a 0 sebzéses fiatalember ugyanannyi vagy több XPt kap egy csatáért mint az aki kitette a belét...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.08.01. 11:07:28
  • voivod32
    Nekem ezzel van tele a tököm:Az ellenfélnél ugyanannyi xp-t kap az, aki egyet lőtt , mint én, az első helyezett, aki nem sokkal lőtt többet az én eredményem felénél, 2 szer annyi xp-t kap, mint én , pusztán azért, mert a győztes csapatban van. Ezért tart egy évig kihúzni egy tízes tankot....

Utoljára szerkesztette: voivod32, 2016.08.01. 10:53:05
  • asolyom
    Bírom, hogy mennyi 3/3-as van ebben a játékban. Nincs meccs, hogy valaki ne írogatná, hogy feljelenti a másikat.
  • András77
    Elvileg prém tankokat óvatosan piszkálnak, persze ez csak a hivatalos része, mert a ninja nerfeket maximum tapasztalatból tudjuk észrevenni. Mostanában viszont nagyon kevés aranyat veszek, úgyhogy biztosan nem fogom örök álcára költeni, inkább 3-7 napos prémekre, amikor akciósak, azok nagyon megérik.

Ilyen régimódi gondolkodású vagyok, hogy akkor érzem jobban magam, ha fizetek valamiért és nem ingyen "szereztem" meg, de régebben mondhatni rendszeresen vettem aranyat (hozzá jöttek a WG által adott aranyak, talán 2-3x lehetett egy keveset szerezni). Most már nem olyan gyakran, de azért veszek ritkán 2,5e-t, ha már játszom vele, még akkor is ha kevesebbet a nagyon sz.r csaták miatt. A magyar prém tankra fáj még a fogam, de aranyért nem elérhető és a boltban sincs mindig, most se. Máskülönben nem nagyon van olyan prém tank, ami érdekelne.

FTR írt erről egy jó hosszú cikket még 2014-ben, de érdekes cikk és nem sok minden változott (talán annyi, hogy most már az arany lőszert is meg lehet venni kreditért, még eggyel kevesebb költeni való arannyal)"gold sink".

Nem engem érint elsősorban, hanem akik rendszeres veszik vagy még inkább úgy mondhatjuk, hogy vennék az aranyat, ha lenne több értelmes felhasználása. A WG láthatóan béna volt mindig is kitalálni, hogy milyen értelmes dolgokra lehetne még költeni az aranyat vagy csak lesz.rták, mert nekik az is jó, ha szabad xp-t konvertál vele vérpista, hogy hamarabb megkaparinthassa a kiszemelt tier10 vasat, amivel kigurul a csatateret uralni

Más téma, hogyan hogy az E50M nyerte a ToT-ot? A batchat egész jó előnnyel vezetett. Hm. Mindegy, megvan nekem mindkettő, sőt az E50M jobb is, mert akkor szeptemberben már rakom is vissza a legénységet a leo1-re. Egy 5 skilles bandám van, azt szoktam cserélgetni és most pont az E50M-n vannak.

barret #378087: A wn8 húzása nem ennyire egyszerű. Az OP tankoknak az egekben van az elvárt szintje, egy átlag játékos hiába ül OP tankba. A nerfelt tankoknak szintén (borsig, az összes arty stb), azokat kerülik is a wn8 huszárok. A wn8 "húzása" némi gondolkodást és tervezést igényel és első körben meg is kéne érteni pontosan, hogyan működik.

Én egy ilyen elemzés után töröltem a csába az xwm-t, mert ahogy már leírtam, talán többször is, ha valaki elkezd arannyal lőni, akkor 900-1000-el feljebb tudja tolni a wn8 szintjét. Lehet, hogy nem mindegyik tankkal, de sokkal igen és mivel az arany lőszer használata lassan kötelezővé válik egyeseknek, úgy a wn8 is inkább félrevezető, mint segítő dolog. Előtte is leginkább csak párharcokban meg a célpont választásnál használtam a wn8-t, mint segítséget, de egy arannyal felpumpált wn8-as szerencsétlen helyett inkább az ügyesen helyezkedőt kell kiszedni és így tovább. Inkább figyelem az ellenséget és az alapján próbálom meg osztályozni, ahogyan játszik. Nekem ez hasznosabb eddig és már nem hiányolom a wn8-t, egyáltalán nem hiányzik, sőt...
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.08.01. 10:16:16
  • barret
    Szó szerint leírtad a wn8 húzás menetét :)

Lehet azt húzni,de akkor tudatosan arra kell CSAK koncentrálni!

Aki meg tankot akar fejleszteni,az már el is bukta a Wn8-át :)

Lehet választani,kinek mi a fontosabb.
  • Kotomicuki
    "soha többet örök álca normál tankra, maximum prémre"

Mer'hogy prémtankot nem tudnak tönkre vágni SerB-ék?! Ne légy naiv...
  • Angelus1991ster
    Nekem még ma működött az XVM a jelzéseivel, azokkal a szivárvány színekkel. Most behalt?
  • Lunki88
    Az új patch óta kb. az eddigi modok 90%-a nem működik. Valami új programnyelvet használ a játék, emiatt a moddereknek is újra kell írniuk a progikat.
  • yossarianHUN
    Szerintem mod nélkül nincs több soros tanklista, az XVM meg átmenetileg nem elérhető, mert a legutóbbi peccsben berheltek valamit, ami miatt át kell kicsit alakítani.
  • Lucifer001
    Tudod az igazi "tökös" legények kb 3 évvel ezelőtt újra kezdték . Ezért annyira lilák . Free xp ből átugorja a használhatatlan gépeket , hogy eljusson az OP ig .És az OP tankkal játszik. Arany hozzájutásához sok lehetőség van már . Kupák ESL , hirdetett wotinfos versenyek stb .. Régen csak a fizetős , vagy a CW ami nem sokat hozott ... A lila játszik a sikerért , az élményért vagy , hogy nagyobb legyen neki ... Nem húzza az ágakat , nincs kötelező szorzózás , és zsinórban bukta . Régen nem volt végső megoldásként arany lőszer , hogy a tankod az MM besorolásának megfelelően bárkit beüssön . Igaz ekkora szórás sem . Elég volt jól ismerni a gyenge pontokat . No és persze ennyi hack sem volt . A " csóróbb " statpadderek " ( nem tudom jól írtam e ) low tierben pedózgatnak . Ez az egy ami megnehezíti a kezdők sorsát . Talán még átütés indikátor sem volt ... Minimap sem segített ennyire . Gyakorló szóba . Hogy a fenébe tudom szemből beütni ?? Hol vannak jó helyek a pályákon ? Fórumokon okosodtunk , magyarok legfőképp itt. Ilyen dolgok voltak . Régiek kezdenek kikopni az újak meg nem igen akarják érteni az alapokat . Ez csak az én tapasztalatom .
  • okosszöszi26
    bocs, kicsit elszállt az agyam, szóval a lényeg a hszből:

hogy ... lehet a 2 soros tanklistát beállítani a ... hangárban és mi a ...ért nem lehet XVM-et telepíteni?
  • Nihili
    Nem hiszem el, hogy az EU szervereket lehet überelni ebből a szempontból.
  • okosszöszi26
    hogyatetvesqrvaanyjába lehet azt a rohadalom 2 soros tanklistát beállítani a kibeb@szott hangárban és mia kopottraszopottlókukiért nem lehet XVM-et telepíteni?????
  • ROMOTO
    Azért ott még nem tartunk, sztem a retardáltság sorrend kb. orosz után jön az eu és utána az na legfeljebb
    Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2016.07.31. 21:22:04
  • Lunki88
    Na igen, az amcsi szerveren állítólag annyi a retardált hogy sírva jönnénk vissza az eu-ra. :)
  • ROMOTO
    Az na szerón sem fenékig tejföl az élet
  • asolyom
    Egyrészt én nem basztatok azzal senkit, hogy szar a statisztikája. Ezt az 1200-at meg csak azért írtam le, hogy a korábbi átlagomhoz képest többer csináltam, és a WR mégis rosszabb. Győzni meg mindeni szeret, azért játszik. Ha a győzelem mellé jobb teljesítmény társul, akkor még nagyobb az öröm. A nulla sebzéses győzelmeket nem annyira élvezem.
  • lammaer
    Az FV az egyik legmocsokabb arty volt, pont azért hogy lehetett vele rohangálni keresztbe kasul. Jó volt annak a nerf :)
  • Kryon
    Ne foglalkozz a statokkal, csak elcseszi a játékot az egész statbuzulás. 1/30-ad részben múlik rajtad a csata. Ilyen RNG miatt, goldammo nélkül a sebzésed is kb. vakvéletlen. A szélsőségeken kívül ezért szerintem semmit sem ér a stat, a mondjuk összesen 10% nagyon hülye és nagyon jó játékoson kívül szerintem nagyjából egyforma a játékosok képessége. Az meg egy másik dolog, hogy ez az átlagos képesség egyre silányabb, így aki nem az elején kezdte, hanem csak az utóbbi években, annak jó statokra goldfosás és csalás nélkül nem sok esélye van. A sok gyökér akkor is visszahúzza, ha ő nem az.
  • yossarianHUN
    Ehhez képest mégis te írod le itt naponta, hogy "a stat csak az RNG-n múlik", és hogy te nagy ívben leszarod. Akkor most ki is szarja le?
  • asolyom
    Azt nem, de a STA-2-t igen. Ma azzal szórakoztam. 11-ből mindössze 4 meccset sikerült nyerni, pedig 1200+ átlag sebzést nyomtam vele. Ebbe még gold sem nagyon kell, mert a sima lőszer is viszi a IS-3-at.

A legénységnek megvan az első sor skillje - álca. A parancsnok majd megkapja a 6. érzéket, és a második sorba az álcát. A lövész pillanatkép, a vezető sima utazás, de töltőnek nem tudom, hogy mit tegyek a második sorba, mert ott mindegyik szinte csak a 100% elérésekor aktiválódik. Tippek?
  • asolyom
    Mi butaság?
  • ROMOTO
    Ha szórakozni akarsz ne fejlessz tankot, ülj be vlmi op tankba tömj bele goldot meg pótellátmányt és szórakozz, hogy ne menj nagyon mínuszba érdemes vlmi prémbe ülni, mondjuk egy is6 ba, vagy nem vetted meg?
  • Gyuszopapa
    Az xvm túlnyomórészt a sebzést preferálja ami mindig nem feltétel a csata megnyeréséhez.
    Valamelyik nap például FV4202-vel Campinovkán 10-es csatában voltam.Szar volt az esélyünk tehát nem mentem a kezdő kör környékéről el csak kis távolságra.A tank és a legénység miatt elég jó a látótávolságom ezért próbáltam passzív spottolni mert tudtam ezzel tudok segíteni a csapatomnak.Minimálisat 1600 sebeztem és spottoltam 3700-at és megnyertük a csatát és még életben is maradtam.
  • Toweliee
    Butaság.
  • asolyom
    Kitört a szokásos WG kórság! Itt a 3x hétvége, és semmit nem lehet leszorozni, vagy ha mégis, akkor természetesen azt a meccset, amikor semmit nem tudok csinálni. A 2-3000 sebzéses meccsek tuti bukók.

A másik, amikor meg merem jegyezni, hogy elég gyenge a csapat, mert 3 perc alatt a 80% elhullik, utána persze én is, mert öten vesznek körbe, akkor még én vagyok a retardált, mert gyenge a statisztikám. Kérdem én, ki nem szarja le nagy ívben a statisztikát? Ez az egész xvm fos csak rossz hatással van a játékra! Továbbra is állítom, hogy egyes különleges "állatfajták" (pl. Quickybaby) kivételével, az átlag játékos esetén a statisztákról 80-85%-ban a MM dönt, és 15-20% az egyéni képesség. Ha 3 perc alatt 1-10 az állás, akkor mégis mi a retkes francot kellene csinálnom? Persze én vagy a retardált állat, hogy az ilyen meccseket nem tudom lehozni. Mert re-roll account után lehet klasszul mellkast döngetni, hogy milyen fasza csávó vagyok. Én szórakozni szeretek (-nék?), és a hülye statisztikákat bámulni.
  • voivod32
    Ezt nem hiszem el! reggel óta, 37 meccs alatt nem tudok összeszedni 7000 xp-t Somua SAu40-el, hogy meglegyen az S35 CA. Pedig nem a TD-vel van a gond, mert 1300 volt ma vele az átlag WN8-am. Kellemesen csalódtam benne. Hanem a sok idióta barommal, akik miatt minden tizedik meccset nyerjük meg!
  • Lokker
    e25-el szerintem van játékélmény
  • Irisz_
    Látszik ezen alapul a játék hogy fejlessz, ha végeztél kéne a játékélmény de az meg nincs, amíg fejlesztesz azzal foglalkozol hogy meglegyen a kiszemelt vas, nem látod a sok agyhalott ebolást ahogy zombiként szétcseszi a randomot. :)
  • András77
    Hat tankot húzok, de mire végzek a napi dupla/tripla leszedésével már el is megy a kedvem a játéktól arra a napra. Nem tudom mi lesz így, de ezt sokáig nem csinálom. Régen 10-15 ágat is simán húztam párhuzamosan, ha volt időm, mindet ledupláztam, most meg lenne még időm játszani, ha nem is minden nap, de már kedvem nincs. Olyan mennyiségű és annyira végtelenül idegesítően primitív játékos van, hogy azon veszem észre magam, hogy felteszem a kérdést, ezzel a sz.rral töltsem az időmet, amikor van egy csomó jó játék?

Van pár tank, tipikusan medek, amikkel szeretek kigurulni, de valahogy kényszert érzek, hogy a fejlesztésekkel is haladjak és azzal kezdem általában (ez a csapdája ennek a játéknak, hogy valamilyen szinten függővé tesz, csak van aki tagadja ezt), de utána meg már nincs kedvem a számomra kedvesebb tankokkal sem menni. Ahogy ismerem magam, nem adom fel, ezt a hat ágat még kihúzom, de hogy aztán végleg megcsömörlök ettől a játéktól, azt nem tudom, de van rá jó esély, annyira sz.rok most már a csaták.

Más. Gyanúsan böszmeteg nagynak tűnt az FV304 arty a garázsban és mondom megyek egy kört vele, hogy mi van és nem, nem néztem el. Akkora bálna lett, hogy csak néztem bután. Most miért kellett ezt a szerencsétlen artyt teljesen tönkre tenni, ami az egyetlen akció-arty, ha lehet ilyent mondani. Mondjuk az ilyen rush csaták amúgy sem feküdtek neki és már nem volt szórakoztató az iszapbírkozó nehezeket támogatni és az ellent zargatni vele, mert egy oldal most már pikk pakk elesik, kevés olyan ember van, aki képes a tankját elrejteni, side scrap, hull down és a társai. Inkább a rohamcsapat nyomja a w-t és közben kattintgat az egérrel, amíg tart a hp. Esetleg a lövés idejére megállnak, persze szigorúan éppen ott, ahol meglátta az ellenfelet... Az Fv már így is használhatatlan volt, de most még be is szteroidozták és kb 2x méretre növelték, hogy végképp senkinek ne legyen kedve játszani vele. GJ WG. Én hülye még örök álcát is vettem rá aranyért akkoriban (soha többet örök álca normál tankra, maximum prémre).
  • Lunki88
    Valaki tudja hogyan lehet a WG FM modot úgy átírni hogy a kedvenc rádióadónk szóljon, ne a WG féle? Egy leírást találtam, de ott még más szerkezetű fileok szerepeltek a modban, nem jó a mostanihoz.
  • voivod32
    Pfejj ez a Sherman Jumbo mekkora agy atomhulladék fos. Heavynek papír, mednek iszonyat lassú, és non stop Tier 8....
  • Gyuszopapa
    Az éjszakai csatáim valami felháborítóak voltak.Ha nem az idióták miatt volt agyhalál akkor WG szuper MM kiegyensúlyozása szart bele a levesbe.
    Gyöngyszemek.
    Westfield.Első ránézésre nyerhetőnek tűnik a csata,de a 2 top tank IS a csata indulásánál szépen levonul a K-7-8-9-be.Már tudtam hogy ezeket sem az eszükért lopják el.Kérdezi a csapat hogy mit csinálnak.A válasz ne ugassunk bele ők profik tudják mit csinálnak.Persze fent minket az ő hiányuk miatt ledozerol a túlerő.Az egyikük 0 másik 1 db sebző lövés leadása után hullik el.Biztos sníperolni akartak.Kár hogy nem volt a járókájukban taposóakna ezeknek a genetikai selejteknek.
    Abbey.Az ellenségnél a 30. és a 32. másodpercben 2 tank halálra zúzza magát.1 perc 17-nél 1 tank vízbefullad.Már tudtam érdekes csata van kibotakozóban.A vége 15-0 lett a javunkra.
  • Rammsch31n
    Bocsi, Winterstorm az, nem jutott eszembe, de most megnéztem... a városos részen a hídaknál... ott is a középsőnél... :D
  • Kronos79
    Én ezen már csak röhögök. Az ellenfél foglal, a mieink a map felénél. Ahelyett, hogy visszajönnének néhányunkkal(2-3) együtt inkább mint az őrültek, ők is elmennek foglalni. Nem tudom mit hisznek ilyenkor. Ebben a felállásban totál esélytelen nyerni.

Rammsch31n: Tuti Winterbergen volt ez a szitu? Én nem emlékszem, hogy Ruinbergen lenne víz.
  • Rammsch31n
    JT-vel állok az utca sarkán Winterbergen... tudom, hogy jön rám az E100, mondom kimegyek meglövöm... kimegyek, abban a pillanatban a semmiből keresztbe robog egy STA-2, és pont az E100 helyett őt lövöm meg, de úgy, hogy kigyullad, és leég 1200 hp-ja xD... Az semmi, a csávó annyira meglepődött, hogy beleesett a vízbe... xD
  • Lunki88
    Az ilyen és hasonló történetekből már egy vaskos könyvet lehetne kiadni "WoT-beli kalandjaim" címmel.
  • András77
    Hogy phaszba van ebben a játékban, hogy amikor az ember azt gondolja, ennél nincs lejjebb a játékos állományban, akkor mindig megcáfolja az élet.

Fisherman, egy t49 megy spotolni a bal oldalon vagy 6 tanknak. Felspotol egy IS7-t és erre a 2x2 szakasz játékos szó szerint elspriccelt onnan, mert gondolom, megijedtek. Az ellenség egyszerűen lerohanta a t49-t aki utána telesírta a chat-et. Gondoltam valaki átlagos játékos, de nézem a fame klánból van Ezek nagyon ritkán szokták ennyire ugatni a chat-ben, szóval el lehet képzelni, hogy milyen csatái voltak tegnap, ha ennyire kiakadt egy mostanában már általános baromságon. Utána elhúzódó harc a városban és nézem, hogy mind a 2x2 játékos afk vagy mi? Nem, csak várnak, mert 1 db ! E5 van előttük, de nem tudni pontosan hol. Szép. Előremegyek nekik, én is3-al voltam tier10 csatában, de ha senki nem mozdul az nem jó. Na akkor már mertek támadni is. Utána mit csinálnak? Foglalnak. Persze mind ott döglött meg, ahelyett, hogy visszajöttek volna segíteni, úgyhogy én meg ott döglöttem meg, amikor próbáltam resetelni. Most komolyan, játék tankokkal félnek bármit is csinálni az emberek?

Következő csatában, live oak, már csak pár tank maradt, de foglal az ellenség. A mi tankunk meg az ellenség bázisát próbálja felderíteni bokorról bokorra. Ilyen nincs, mondom. Beírtam neki, hogy a mi bázisunk a J2-ben van és ott foglal az ellenség, nem a saját bázisát foglalja az ellenség, mert azt nem is tudná. Ez tier8 csatában, nem kis tier-ben.

Utoljára szerkesztette: András77, 2016.07.31. 09:14:35