418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Tuvok #18194
    Ennél kisebb ágyúk is simán átviszik bárhol azt a vackot, a hiba a tankod szubtéri célzómátrixában lehet :)
  • Eagle16
    Ne a felépítményre lőj, hanem az alatta lévő területre, vagyis a test alsó részére. De amúgy én a T34-es 120-as ágyújával (248mm-es pen.) bárhol átlövöm, szóval nem tudom mit csináltál :)
  • lammaer
    Srácok, Ferdinándot szemből hol kell lőni hogy esélyesen átüthessem?

IS4-en 1vs1 szembe, a legjobb ágyúval (az IS7-esre való 130mm S-70, 260-anas pennel) is konzisztensen lepattanok kis távolságról is, holott a front "csak" 200mm, és nem is tűnik nagyon döntöttnek.

Legutóbb zsinórban 3x pattantam le róla, miközben ő szépen ledarált :)
  • a.carkey
    Elég sok pontatlanság van pár emberke fejében.
  • lammaer
    Áh, úgy látszik SiberianExpress szeret engem, nem bannoltak csak átmozgatták az egészet a történelem topikba :)
  • [NST]Cifu
    TD-ben ritkán fogsz lánctalpra lőni, pontosabban én legalábbis nem nagyon szoktam. Az indok az, hogy így komoly esélyem van arra, hogy semmit sem sebzek rajta. Ott inkább a nagy alfa strike a lényeg érzésem szerint, és ebből a szempontból a szovjetek jobban állnak.
  • a.carkey
    Akkor el is köszönök tőled. Három nap múlva találkozunk a chaten ...
  • a.carkey
    PZIV jobb. A T-34 pedig elvileg a gyorsaságával operálhatna, ha még mindig lehetne scoutokra vadászni, mint régen. De amúgy papír az oldala még fullratunningolva is. :(
  • Mordak
    3 T54-es körözött a MAUS-m körül, egy IS7 jött szembe... Én életbe maradtam, ők nem.
    Mindhárom T54-et meglőttem, a mögöttem a bokroban rejtöző 2 srác pedig hamar kikapták mindhármat. Az IS7-et én lőttem ki.
    Ha jó csapatban vagy akkor nem ellenfél egy tank sem. Voltam már sok olyan játszmában, hogy azt hittem veszítünk, és nyertünk. De sokszor volt már fordítva.
    A legpoénosabb, hogy MAUS-mat egy TIGER1 kapta szét 30%-ről, egy T44 meg mindíg lelőtte a láncom. Magyarul szét szívattak. A TIGRIS1-nek 1%-a volt, de nem tudtam kilőnni, hála a saját csapattársnak aki még az elején szét lőtte a lövegem.
  • davidbog
    Erre nem nagyon tudok mit mondani, egyik ágyút se használltam már jó ideje. Csak azt tudom megállípítani, hogy a 8,8 cm L/71-es ágyú szemből is veszélyes lehet az IS-4-esemre vagy más nehézharckocsimra, míg a 122 mm D-25T vagy a D-2-5T nem vagy kevésbé.

A tier 9-es medium harckocsik újak, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy "véletlenül" ezeknél is maradt valamelyik értékükön +20%-nyi.
  • erdos
    Igazad lehet én mégis azt vettem észre hogy pl a t54-es közepes ágyújával többször ütök át nagy dolgokat pl is7 mint a tingrincs 88-asával. Pedig ennek nem így kéne lennie.
  • davidbog
    Igen nagyobb a 8,8 cm L/71 átütése 203 mm. A 122 mm-es ágyúk 175 mm-es átütéssel rendelkeznek, kivéve a 122 mm BL-9 ágyút.

Lammaer:
    Hát kösz...
    Kölönösebb probléma nem lenne az átnevezéssel, nem '50 utáni lőszer már a háborúban is használták. De valószínűleg lényegtelen lenne mert a sok német fanatikus akkor is ugyanúgy OP-zna. Meg se néznék hogy milyen lőszertípus van a játékban és hogy egyáltalán annak a lőszertípusnak az átütését nézik-e meg valamilyen táblázatban.
  • lammaer
    Na, elmehetnél orosz devnek :)

Történelmileg hitelesek vagyunk, legfeljebb rakunk bele rakétalőszert :)

Mondják azt hogy nem történelmileg hitelesek, azt mindjárt kussolna a sok kis tankbuzi :)
  • erdos
    Az IS 122-ese kissebbet visz át mint a Tigris 88-asa? Apicsába 88, nehogy bannoljatok
  • davidbog
    Azért brutálisnak nem nevezném. Ez van, nem olyan katasztrófális. Szerintem egyik gépet se dobja be annyira nagy harckocsikhoz, hogy ne lehessen semmit se csinállni a 8,8 cm L/56-al. De írtam már hogy nem vagyok feltétlen híve a minimális eltéréseknek. Akkor kevésbé változatos a játék és egyre jobban hasonlít a piros, zöld, kék egységtankokhoz a játék. Az IS-nél és az SU-152-nél például fordított a helyzet, ott a hasonló szintű német gépek ágyúja erősebb 25-30 mm-el.

Azt nem mondanám, hogy történelmileg nincs alátámasztva, csak mi nem találtuk meg a pontos értéket. :) Inkább azt mondanám, hogy másfajta értéket adtak meg mint a német ágyúknál. Nem valami fair dolog. De mondom én a fejlesztők helyében átnevezném a lőszer típúsát és meg van oldva a probléma. Ezután már nem nagyon lehetne belekötni. Szerintem ugyanezt vagy hasonlót játszották el a 85, 107, 122 mm-es ágyúk esetében is.

Ha a Jagdpanzer IV-est és az SU-100-ast nézzük, akkor azért szerintem nem elhanyagolható a tűzgyorsaság se. Ugyan TD-m még nincs, de úgy gondolom, hogy fontos az, hogy hamarabb le tudd lőni az ellenség lánctalpát, minthogy felraknák neki. Erre a 100 mm-es már kevésbé alkalmas.
  • erdos
    Pontosan. És az a karikázás sem olyan egyszerű, a nagy tankok mögött mindig jön a support, arra pont elég erősek hogy megállítsanak és mindjárt a farkasból lesz a bárány :-)
  • lammaer
    Csak azonos tier, de ha a T54 nem használhatja a ki a mobilitását, az IS4 és a Vk45 is megeszi reggelire, főleg ha csak 100-as ágyú van.

Ha a t-54 tud karikázni körülötte az más, de a himmel nem az a pálya. Én csak tudom, ma állandóan oda dobál be...
  • stork13
    Egy draw simán kihozható belőle. Indulás után az összes beérkező utcát lezárja 2-2 tank aztán csak ki kell várni a 15 percet. Ennyi, aztán nincs sírás-rívás az OP tankok miatt. :D

Pont Himmelsdorfon volt, hogy 4 T-54/1 T-44-et 1 Tigris/KT/T-44 trió tartott fel sikeresen.
  • erdos
    Mondjuk azért ne felejtsük el hogy a t54 az IS-4 vagy a VK45 kalibere és lehetnek sokan de azért pl 3 IS-4 együtt már komoly bukfenc lehet nekik is.
  • erdos
    De győztetek, nem?
  • exoterm
    ez:
    Defeat
    Battle: Himmelsdorf 2011. január 11. 23:04:36
    Vehicle: IS
    Received Experience: 141, credits: 5 812
    Kiléptem a francba, mielőtt mégjobban felidegelem magam.
  • lammaer
    Képzeld el hogy tele van a tököm, ma már vagy 6x rak himmelsre az op tankommal :)
  • lammaer
    KIváncsi vagyok mi lett a vége, mert himmelsen meg lehet fogni őket a szűk utcában...
  • lammaer
    Nem brutális hogy azonos tierben az egyik oldalnak 30%-al nagyobb a penje, amit ráadásul történelmi adatok sem támasztanak alá?

Mert a damage még ok, az fiktiv, na de a játék szinte a penről szól....
  • exoterm

Eddig is felbaszott ez a szar játék, de erre már tényleg nem tudok mit mondani. Baszódjon meg az összes a gecibe.
  • lammaer
    Kipattant a hivataloson is a kommunista vs náci nevek és jelképek topik. Gyorsan be is irtam nekik a komcsi csillagot, ha már annyira politikailag korrektek akarnak lenni a horogkereszttel :)

linky
  • Pyotr
    Helyesbítek nem a medium tankok hanem mindenki solozni akar nem nézve a másik 14et!
  • Pyotr
    Hát srácok én eddig Pz4 és T-34 ig kipróbálat a két oldalt nem sok különbséget vettem észre.Inkább itt a csapatmunkán múlik a dolog szerintem!
    Nagyon sokszor futok bele afkoló medium tankokba vagy egyszerüen mennek a saját fejük után:P
  • davidbog
    Én is úgy vettem észre, hogy pontatlanabbak lettek az ágyúk.

Az egy lövésből pusztul az apraja nagyjához annyit tudok mondani, hogy én is meglepődtem amikor az IS-3 122 mm BL-9-es ágyújával nem tudtam egy lövéssel megsemmisíteni egy Panzer IV-est, míg régebben általában sikerült. Ez azért van, mert a tier 9-es médiumokat tartalmazó patchnél a medium tankok +20% HP-t kaptak (nem vagyok biztos hogy pont 20%-ot). Ezért nem hull ki az apraja nagyja olyan könnyen mint régebben.
  • V43 1105
    Van valakinek megunt, nem használt accountja esetlegesen? Ha igen PM legyenszives, köszönöm.
  • spiczi91
    Teljesen jó a 10,5es továbbra is. Szerintem.
  • a.carkey
    Jóval pontatlanabb lett a rövidcsövü 10,5es. Ezt más észrevette vagy csak én bénázok? Eddig egy lövésből is pusztult apraja és nagyja, most egy lövés, és alig vesz le vagy nem tudom én mi lett vele ...
  • davidbog
    Szerintem nem olyan nagyon brutális az a 100 mm-es. Amúgy se vagyok nagy híve ennek az azonos tier azonos értékek elvnek. Akkor minek különböző típúsú harckocsi, ágyú stb? Legyen piros, kék, zöld harckocsi ugyanazokkal az értékekkel és kész.

Kb egy hete újra medium harckocsival játszok. Jelenleg VK3002 DB-m, van. Semmi bajom nincs a 8,8 cm L/56 löveggel. Rendszeresen kerülök össze olyan gépekkel amiken 90 mm M3 vagy 100 mm D-10T ágyú van, nem olyan veszélyesek.
    Összességében tetszik a VK3002, egyetlen dolog van amin nagyon kiakadtam: a hangja. Magas sebességnél kattog. Alig hittem el, hogy kattog. Mivel szeptember óta nem volt közepes harckocsim nem tudtam hogy most az lett a divat a medium harckocsiknál hogy nagy sebességen motorhang, meg minden más hang nélkül kattognak. Hihetetlen. De szerintem a játékban lévő hangok nagy része egyszerűen borzasztó.
  • yossarianHUN
    Hogy rohadna meg a T54 ennek tényleg nem lehet átlőni a páncélját 3 méterről se D25-T-vel
  • BoneDragon
    Ha nem pattan le. Viszont fogjatok le, mert t29-el nagyon darálok. Mindent kifejlesztettem és au... IS-3nak 53%ot vettem le 1 lövésre. Ő meg alig karcolt meg. Muhahaha :)
  • noname23
    T44 se free kill 4lövés egy IS3-al
  • AirborneRanger
    Tier 7-8as mediumokra milyen kiegészítőket ajánlotok? Nekem elsőre a rammer, stabilizer, toolbox trio ugrana be, de kíváncsi vagyok ti mit gondoltok.
  • Renegade
    ugye, hogy ugye :-)
  • Szakesz
    Nem akarom fényezni magam, de ha 2db T32 lealáz 2 T-54/T20 triót, akkor nem hiszem, hogy nem lehet velük mit kezdeni...

Nekem akkor se kéne már T-54, ha fizetnének érte, ugyanis annyi a rinya miattuk, hogy olyan nerfet fognak kapni..., majd egy szellőtől is szét fognak esni, fogadjunk! :)
    Egy közepes harckocsinál van kihívás, egy közepes tankot nem lehet kiszedni 2-3lövéssel, s most tényleg ez a baj? Most mennyivel jobb az, ha egy T-44 jön szembe veled, s egyszerűen csak arra tudsz gondolni, hogy free kill!
    Mindenesetre ha már valamiért sírni kell, akkor én azért sírok, hogy a panther II/Pershing mediumokat hozzák fel a T-54 szintjére! :)
  • Boron Power
    Vannak elveim, maradok a német tankoknál. Csak azért nem fogok orosz tankkal játszani, mert ezek a gyökerek (nem tom, talán Lukasenko elnöknek és orosz barátainak akarnak csontig benalni)és következetesen a ruszki tankokat hozzák ki erősebbre.

Már majdnem könnyezni kezdtem, amikor a t44 és az is7 leszállt a földre, sebezhetővé vált, illetve összevethető lett a másik ág hasonló szintű tankjával.

Erre berakják a t54-et...