418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
lammaer #18234 Esetleg ha elolvasod a nagy piros betüvel kiemelt FAQ-t, lesz kulcsod. -
Az orosz szerveren tegnap vagy ma reggel változtattak a T-54-esen:
A lánctalp hp-ja csökkent és a javítási ideje (+ 10%) nőtt meg.
Most már mindkét adat megegyezik a T-44-esével. -
yossarianHUN #18232 Hát nem tudom azért a KV3 akkorát ugrik ha eltalálják hogy azt sem tudom merre néztem eleve
. Pedig az sem két kiló (70 tonna az enyém asszem).
-
Belkar #18231 Hali! Kb mennyi idő amíg kiküldik a béta kulcsot? Vagy küldenek egyáltalán mindenkinek? Esetleg ha van valakinek egy felesleges kulcsa elküldhetné e-mailen ([email protected]) köszi :) -
Jaja bizony ezt én is észre vettem sokkal többször látni IS-el tier X-eseket mint IS-3-al de ne aggódj majd lesz jobb ezt direkt így csinálták hogy jól érezzék magukat az emberek.
Most IS4-el se jönnek még de nincs meg csak 1 napja de még nem dobott össze szerencsére. -
Atesz91 #18229 Szerintem is így van Lord Baal, mert minél nagyobb tankokról beszélünk ez az érték annál kisebb, magyarul minél nehezebb egy tank annál kevésbé "rázkódik be" egy találattól. Mondjuk, hogy az IS-7 a 70? tonnával kevésbé rázkódik mint a Maus az érdekes, persze ha tényleg ezt jelentik az értékek. -
píííísz
exo biztos "luvolná"
-
(az elsőt még szemből kapta, bár ez lehet, hogy egyértelmű volt.)
-
Lord Baal #18226 Igazad van, valószínűleg az lesz. -
A neve alapján én inkább arra tippelnék, hogy azt befolyásolja, hogy mennyire "inog be" a jármű, ha eltalálják. Gondolom már te is találkozták azzal, hogy eltalálnak, és te pont akkor lőnél, mire a lövés 5 méterrel a célpont felett süvített így el. -
Oké, de a torony hátulja lényegtelen, még mindig frontális lövésekről beszélek, oldalról meg hátulról bármi átlövi. -
Igazából ha nem ismerik be, hogy az amcsi heavy-knél egy rejtet 20%-os bónuszt kaptak a kijövetelkor, akkor nem is kezdem el keresni. A mókás az, hogy ha mondjuk 1.05-öt írnak be, akkor az az 5% aligha tűnt volna fel bárkinek (legfeljebb sokat anyáznak, hogy milyen nehéz átlőni őket). De a 20% már látványos volt. Ezért kezdtem el vizslatni az XML-t, és megakadt a szemem ezen az értéken, mert a JT és Ferdi esetében 1.05 volt. Írtam is itt, hogy a JT gyengeségét a devek is tudják, ezért adtak valószínűleg 5% rejtett buffot a páncélvastagságra. Azért volt gyanús a dolog, mert a JT a páncélzata alapján sehogy sem fér bele a Tier IX.-be, adok-kapok játékokba, márpedig a JT ugye ezt játssza. A nagyon pocsék láthatósági érték miatt pedig nincs ami ellensúlyozzon. A 100mm-es első/alsó páncél így 105mm, a 150mm-es felső páncél értéknél 5% ugye 157,5mm, a felépítmény 262,5mm lett így. Nem nagy változások, de ezek az értékek azért már egy fokkal jobban beleillenek a Tier IX. adok-kapok játékba. Márpedig itt azért a JT úgy-ahogy helyt áll.
A Tier IX.-es mediumok értéke is érthető valahol, hiszen az alap értékek esetében semmi esélyük nincs a Tier IX. szinten.
Persze ez csak az én feltevésem, és persze "nem megbízható adatokra" épül, de látok logikát benne.
A csúnyaság benne az, hogy ez egy rejtett változó. Ha valaki a játékban kijelzett értékekre épít, akkor hibás következtetéseket vonhat le... -
a másik, hogy soft wipe elodázása miatt megvettem a T32-őt, ééésssss, beváltotta a hozzá fűzött reményeket, állat nagyon! Úgy, hogy "totál alap," csak a felfüggesztés + rádió fejlesztett. Nemsoká meglesz az új torony is és a megelőző tankról a 105mm. Csuhajja! -
Lord Baal #18221 És mit jelenthet ez az érték?
Loltractor
<sensitivityToImpulse value="0.96"/>
Hetzer
<sensitivityToImpulse value="0.8"/>
Tiger
<sensitivityToImpulse value="0.22"/>
Maus
<sensitivityToImpulse value="0.1"/>
IS-7
<sensitivityToImpulse value="0.08"/>
Lehet, hogy ennek is köze van a lepattanáshoz, esetleg a modul-, vagy crew sérülés esélyéhez?
-
Nagyon bánom, hogy nem készítettem gameplay videót!
Én ugyanis a T29-em 90mm M6-os csövével BIZONY mondom néked a valót, hogy átlőttem a T-54-et, igaz, hogy kb. 50m-ről és a 2x2 pixeles helyeken (nem biztos, hogy azon helyeken, csak asszem). DE legalább e pontok működnek ezek szerint. Mert az egyik lyuk a torony tetején a (baloldali)kitekintő nyílás (peri'kkóp?) alatt volt, a másik a torony hátulján, szintén felül. Átmentek, nem is kicsit (20-30% dáMÁzs). Ja és volt egy 3. lövés a lánc és a torony közt oldalról. Aztán engem seggberaktak...
DE majd most! Beizzítottam a Frepsz-et (sic!) és a record hotkeyt, és majd a legközelebbi duelemet egy téötvennéggyel jól felveszem. -
Az bizony, most többet nyomom vele mint a többivel, nagyon nagy buli ám :-) -
Szóval a Hetzer is OP, csak titokban. Szép.
:DD -
Srácok, most lehet én vagyok a hülye, de érdemes megnézni az XML-ben az armorHomogenization értéket. A legtöbb harckocsin (Maus, VK4502, JSz-3/-4/-7, Object 704 is) 1.0 ez az érték. A tippem az, hogy ez egy szorzó. Érdekesség:
JagdPanthernél, Ferdinél és JagdTigernél:
<armorHomogenization value="1.05"/>
Mindhárom Tier IX.-es Mediumnál:
<armorHomogenization value="1.08"/>
Szu-85/Szu-100/Szu-152, ISzU-152-nél, StuG III./JagdPanzer IV., Tiger I., továbbá T-44/Panther:
<armorHomogenization value="1.1"/>
A Hetzernél:
<armorHomogenization value="1.2"/> -
Ez így van ahogy mondod, 200mili penetrációig mindent kibír a T-54, szeretem mikor megáll velem szemben egy Tigris hosszú 88-al, és elkezdi lövöldözni a frontpáncélt. Ha nincs más veszély, meg tüzér akkor nem igazán kell megerőltetni magad jobb kézzel kattingatsz, bal kézzel meg szürcsölöd a forralt bort
-
exoterm #18215 Nem tudom milyen értékeket tekertek a ruszkik, de a decemberi ápdét óta a 130-as és a bl10 is úgy kopogtat, mint a franc... -
Hacsak nincs közel, akkor felesleges a lánctalpat lőnie. A Ferdi ágyújának elég nagy kitéríthetősége, tehát ha mondjuk 150-200 méterről lövöldöz, akkor legalább 100 métert kell oldalirányba elmozdulnia, hogy kikerüljön a tüzelési zónámból.
Ez persze csak akkor nem igaz, ha mozgás közben lövik le a lánctalpat, akkor ugye "kidriftel" az adott irányba a test. -
Ferdinánd szemből támadáshoz (és egyéb TDre is igaz ahol nem szeretnéd felvállalni az 1et adok 1et kapokot) egy ötlet: Lánctalp lövés, és merőleges mozgás, lánctalp megint, tovább merőleges addig mig kinem mész a "lövési zónájából",ugye még mindig "szemből vagyunk" de nem teljesen szemben, ezután megállhatsz és végig lánctalpot lőve szép lassan megölöd. Persze ha gyorsabban javít mint ahogy te töltesz az gáz :D akkor nem mondtam semmit. -
Tegnap elég sokat nyomtuk vele párban és meglepő találatokat kaptunk. A t44 kifejezetten veszélyes ám, sőt, nekem is olyan löveg van fent a t54-en csak gyorsabb a ROF-ja. Mégis tudtam sebezni az ellenfelet(t54), persze rengeteg volt a a lepattanó is de nem kevés átment. -
Lepattanás miatt ne az átütést okold. Szvsz csak nem volt szerencséd. :)
A JSz-4 nagyon ritkán nem lő át, amikor Ferdivel vagyok, tehát szerintem csak nem volt szerencséd. Egyébként ha elég közel vagy, akkor céloz a testre. Mind a Ferdinél, mind a JagdTiger-nél csak a felépítmény olyan "jól" páncélozott (az idézőjel azért, mert az amerikai heavy-k tornya jobban páncélozott...). -
lammaer #18210 Na majd megyünk együtt, azt megmutatom hogy eltudok füstölni a T-54ben :) -
lammaer #18209 Jpanther elől könnyű elbújni, mert az olyan mint egy világitotorony az éjszakában.
Tegnap azon röhögtünk az ellenségnél egy Jpantherrel (na jó, ő nem röhögött annyira), hogy őt előbb észrevettük mint a két négyzettel hozzánk közelebb lévő orosz (IS3 meg társai) heavyket. Azokról tudtuk hogy ott voltak, mert láttuk megérkezni őket de az istennek nem lehetett észrevenni őket. Szegény kis Jpanthert meg úgy lőttük ki mint a fene... -
Na neee :)
Teszteltünk fullos T-54-est gyakorlószobába és a testpáncélzatot még a 105mm-es Ausf. B ágyúval sem tudtam átlőni 200m-ről. Volt egy lövésem a toronyra kb. 5m-ről és az még csak le se pattant, egyszerűen nem ment át.
Ezek után én nem hiszem hogy, hogy egy D10T vagy egy 88 mm L/56 át tudná lőni, de nem úgy ám hogy becélozzuk a 2x2mm-es gyenge pontokat... -
lammaer #18207 Lemaradt a szarkazmus jelző :) -
Ez megint csak az elmélet, engem úgy kotornak meg a t44-ek vagy a JGPZ-k hogy öröm nézni. Igaz hogy csak az alap torony van fent de ahogy néztem nem olyan sok a különbség. A játékban simán átlőnek. -
Előbb azt írtad nincs vele semmi baj, most meg hogy OP :)
Az a baj, hogy a T-54 figyelmen kívül hagyhat bizonyos tankokat, amin a maxos ágyú átütése pl. 175mm (122mm-es, 100mm-es szovjet ágyúk), 160mm (M3-as amerikai ágyú), a kisebbekről nem is beszélve, bár azok ilyen csatákban kevesebbszer fordulnak elő. És most közvetlen közelről értem az egészet, ha távolsági harc van akkor még sok más erősebb is ágyú van, ami nem üti át sehol...
Párduc II-ben meg eljutottam odáig hogy szemből már nem kell félnem, hogy átlő egy JGPZ, vagy VK3601...hát siralmas. (ilyen tankokkal meg amúgy sem találkozok) T-44 ugyanúgy kicsinál, IS ugyanúgy sebez szemből 360-at, de még egy T34/85-ös is a 100-as ágyúval...német oldalról meg már a Jagdpanther elől is bujkálni kell. -
lammaer #18204 Hát, én harcoltam Pershinggel T-54ben, és valószinüleg azért mert még nem a legjobb ágyúm van, nagyon nem akart elfogyni a csávó... nem tűnt annyira gyengének.
Panther II nagyot tud harapni, őt viszont át tudom lőni minden szögből.
Speciel az effektiv páncélzatot nem nagyon érzem, mert az a bizonyos T-29 amit lent említettem, szemből 3x egymás után lőtte át minden további nélkül a fejlesztett tornyú T-54emet.
Elég kevés lepattanót érzek belül, de ez tudom, hogy szubjekiv mert nekem T-54 ellen mindig probléma volt ez, és amikor más tankkal megyek mert a T-54 még aroncstelepen van, látom hogy pattogok róla mint a fene.
Ami nekem elsősorban a T-54et nagyon OP-pá teszi, az a hihetelen mozgékonysága és az ágyú pontossága még mozgás közben is (mondjuk ehhez a felrakott extrák is hozzájönnek), illetve az a bizonyos instant lánctalp felrakás. Ez nekem nagyon illik a játékstílusomhoz (elfogóvadász és arty gyilkos)
Aztán remélem ha meglesz a top ágyú, akkor a pen és a sebzés is hozzájön mindehhez.
-
Nekem semmi bajom a T54-el, meglennék a játékban akár nélküle is . -
Hát a tapasztalat azt mutatja hogy úgy lövik át mint a pinty, legalábbis engem. És én tartok a PantherII-től ha t54-el vagyok, a rövid 10,5-ös nagyon komoly érv ám a vitában :D -
Érdekes, aki vezeti annak sosincs vele semmi baja :D
És az nem baj hogy jó 80mm-el nagyobb az effektív páncélzata mint a másik két Tier 9-esnek? Ki fog Pershing-et venni, csak a + 10%-os ROF miatt, vagy Párduc II-t a + ~15% pontosság miatt? Én biztosan nem.
Jól kitoltak azzal aki a német közepes vagy amerikai közepes ágon indult el. -
lammaer #18200 T-54re... de hát miért? Nincs azzal semmi baj, picit hamar rakja fel a láncot, de azt javitják a következő patchben, más baja annak a tanknak nincs.
Én pl mindig meghalok vele, nem egyszer kill nélkül. Volt hogy T-29* gyalázott meg, az milyen má?
*Igaz, volt mellette 2 másik T-54 is :) -
lammaer #18199 Nem vagy egyedül, vártam nagyon a 130-asra, mert a 122-esben csak a Ferdi meg az US heavyk miatt hordtam HE-t, de úgy néz ki, a 130-asba is kell.
Pedig ugye ez OP orosz ágyú, át kéne lőnie azt a német szart mint a pinty... -
Adjunktus #18198 Hát pedig a Ferdinándot még a szúnyog is átcsípi!
No nem az alapszúnyog,hanem a nikkelszúnyog!
-
At least two game modes are being worked on at the moment. Assault - one team is to defend the base, the other one is to capture it. Domination - there is one base in the center of the map and both teams are to capture it. -
davidbog #18196 Nekem is a Ferdinánd okozza a legnagyobb problémát a 130 mm-es ágyúval. Nálam is gyakori hogy lepattannak a lövedékeim kis távolságról is.
Kezdem nem érteni ezt az egész WoT-os páncélátütés dolgot. Eagle16 egyik hozzászólásából kiderült hogy, számol effektív páncélvastagságot. De a harctéren olyan dolgok történnek amik nem ezt támasztják alá. Sőt néha azt támasztják alá, hogy semmit nem számol, néha mintha véletlenszerűen vagy átüti a páncélt, vagy nem. -
Csend van a WoT körül vagy csak a csaták hevében nincs időtők írni?:P
Olvasom a hivatalos fórumot,háááát ebből nem lesz februári éles indulás.sokan panaszkodnak a bugokra a t-54-re a láthatattlan tankokra,a fekete lyukba kerülő lövedékre,a tankok fele kint sincs,a clan war-ból egy centet se láttunk.
Érdekes lesz ez igy. :)