418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• exoterm
    És szerencse, h amögött a t54 mögött volt egy ojjekt 704 is, me lőhetted volna egy darabig azt a maust... :D
  • Wlanseraf
    lehetne moddolni a modelt, raknék rá egy rendőrségi villogót .. legalább meg sem próbálnák bujkálni a Jpanter-al:)
  • Wlanseraf
    Nekem is remekül megy:) föleg hogy 230-250 ping és laggol még melle:D öröm így tolni...
  • lammaer
    Olvastam a láthatósági szösszenetet, és használom is.
    A poén az hogy egy adott pályán, ugyanabban a bokorban ahol bármilyen meddel láthatatlan vagyok és vigan spottolom és lövöldözöm a népet, a Jpanthert kiszúrják. Nem azért mert kilógok vele, hanem mert el van cseszve a láthatósági értéke.
  • Met
    Ma nagyon nem megy, szar az egész
  • Renegade
    na ja, én úgy próbálok nem agyhugykövet kapni (nem mindig sikerül), hogy mondogatom, hogy csak 12 évesek és 0 a taktikai érzékük :-(
  • Imation
    Nagyon műveletlen vagyok és a mai napig azt sem tudtam mi a baj a 88 al. Miután már a sokadik utalást láttam rá itt, legyőztem a lustaságomat és utána néztem.
    Elsőre ezt találtam :))
    88 (eighty-eight) is the natural number following 87 and preceding 89.

Aztán persze megtaláltam hogy mi a gond vele egy ilyen jellegű játékban. :-o
  • f24sg
    dekurvajó, én kerestem, de nem találtam ilyen keresőt!
    ez a schlepp vagyok én
  • stork13
    Én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy a taktika sokat számít. Itt védekeztünk, ők meg hülyén támadtak és szépen egyesével elfogytak.
    Okos taktikával nyerhettek volna, de szerencsére hozták a szokásos T-54 taktikát: teljes gőzzel az ellennek, lehetőleg nem egyszerre. :)

Amúgy a T-54 ezt hozza ki az emberből: csutka gáz és neki mindennek. Mindegy, hogy mi az. Akkor is ha tudod, hogy ez nem jó taktika. Azért ez okoz néha meglepetést is. Ruinberg: valami foglalja a bázist. Térképen bevillan: valami medium. Csóringer T-54 mit csinál? Rohan vissza. Már majdnem visszaér, látja a PzIV-et amikor a távoli köd homályából 100 m-re előtte előtűnik a körből egy Maus. Még szerencse, hogy a Maus tornya lassabban forog, mint a T-54 ahogy köröz körülötte. :D
  • Met
    Valamelyik nap láttam egy emberkét akinek 88 volt a nickjében, amúgy meg link
  • TDantes
    Tegnap este épp ettől akadtam ki. Igaz, ,,csak" Tier 9-es tankom volt, de én voltam legnagyobb a tornasorban. harcolok , megyek elől folyamatosan jelzek, hogy jöjjenek segíteni, nem jöttek, sőt még ki is röhögtek, hogy ugyan mi bajom van, mit félek a tier 9-es tankban? Hát csak azt, ti idióták ,hogy hiába én vagyok a legnagyobb, egy perc alatt szétkapnak ha nem együtt támadunk.
    Mérgemben kiléptem a csatából, pedig vagy 50%-on állt a tankom. Vesztettek is, de hát ők voltak az okosak, biztos megérte nem segíteni.

Szóval ez általános jelenség, hogy a csapat legnagyobb tankja menjen előre, harcoljon, a többi meg csak mögötte leselkedik de nem csinál semmit.

Ami mondjuk végképp szánalmas, hogy már Panzer III-al is fordult ez elő velem, a PzIII-asom volt a legerősebb, és hagyták hadd harcoljak egyedül. Áh...szánalom.

Volt olyan is, döcögök előre a Vk45-el Cliff-en, oldalt a hegy mellet, jön szembe Tiger, KT, JagdTiger, IS4(vagy IS7, nem tudom már) IS3...én meg egyedül , mert amint az ellenséges banda felbukkant, mindenki eltűnt a hátam mögül!
    A vk45 meg ügye marha gyors, és persze esélye is van hat másik magas tierű tank ellen...

De a nagy tierű tankok is hülyék néha. Lakewille, szintén tegnap. Ellenség bent kempel a bázisán, lerohanjuk őket, de túl kevesen voltunk támadók. A mi legerősebb tankuk, az IS4 mit csinál? Na mit? A kanyon közepén áll, és vár. Csak tudnám mire. Ő ott áll, és vár. Persze miután a támadó csapatunkat kivégezték, támadott az ellenség. A nagy okos IS4 meg harcolhatott szépen szinte egymaga. Bravo, vesztettünk is, ügyes voltál szép öcsém, sok eszed volt.
    Mondjuk ezt épp leszartam, mert nekem pozitív lett a mérleg, nem vesztettem creditet, de akkor is.
  • Szakesz
    Ez így igaz, de itt a hangsúly nem azon van, hogy nem tudták idejében kilőni, hanem azon, hogy nem is próbálták meg. :)

• Adjunktus
    Ó,ez minden napos dolog.Kismilliószor előfordult már,hogy megyek elől,mögöttem lelkesedik a fél csapat.De a lelkesedés,csak az első ellenséges tank felbukkanásáig tart.Akkor aztán kurva gyorsan tolatásba megy át a dolog.
    Végignézik,hogy hogyan sikerül harcolnom,aztán ha kilőttek,akkor újra megindulnak.Ha nem tolatnak,hanem jönnek tovább lendületből,akkor még talán az is előfordulhatna,hogy előbb kivégezzük őket és még én is életben maradok.
    De valamiért ez nem nagyon működik.Többször megkérdeztem már,hogy miért jó,ha én megyek előre,a többiek meg lesnek.Általában azt válaszolják,hogy mert nekem van a legnagyobb páncélom és különben is én vagyok a T10 heavy.
    Az eszükbe se jut,hogy akkor engem vesznek észre legelőször és mivel eleve az én skalpomat akarja az összes madárpók,kb 10 sec alatt szétműtenek.Viszont ha én lefekszek,akkor utánna a többi nyomoronc,aki eddig mögöttem bújkált,ugyan mi az apja farkával fogja kilövöldözni az ellenség nagy tankjait?
    Érdekes hozzáállása van a nagytöbbségnek a T10-es tankokhoz!
    Egy dolgot kellene helyretenni ezzel kapcsolatban.
    Nem a T10 gép van azért,hogy megvédje az összes többit!Hanem az összes többinek kellene segítenie a legerősebbet.Így van legnagyobb hasznára a csapatnak,és ezálltal tudja közvetve védeni a többieket is.
    Csak hát ugye a fosási faktor...
  • [NST]Cifu
    Ezt a "hagyták" dolgot én is szokszor hallgatom, de ha belegondolsz, te is épp elégszer találkozol olyan szituval, hogy nem sikerül csak úgy megpusztítani egy harckocsit.

-Adva van az újratöltési sebesség.
    -Esély van a lepattanásra.
    -Esély van arra, hogy ha a lánctalpát találod el, akkor nem sebzel semmit. "Csodás" szitu az, amikor már harmadszor trackelsz le egy T-54-est, ami amúgy 3% hp-n van.
  • Szakesz
    Olyan idegölő, hogy 10tank van előttem, akik közül már négyet kilőttem, de egy mögém került. Gondoltam nem lesz gond, mert a csapatom ott áll mögöttem, azt az egyet már csak kiszedik..., de nem, hagyták, hogy megöljön, aztán kilőtték.
    Egyszerűen nem tudok rájönni a logikára ami ezt eredményezte. Lehet bennem van a hiba!
  • Crokin
    Én a #18656-ra szavazok
  • DummyBoy
    Ez gyanúsan nap mondata esélyes post volt :)
  • erdos
    Ez egy jó példa volt, jó a t54 az alatta lévő tierek ellen de egy vele egyrangú heavy ellen azonos létszámban esélytelenek.
  • danika1995
    Az orosz teszt szerót honnan lehet leszedni?
  • TDantes
    Nem értem miért problémázik bárki is a prémium tankokért. Most is vannak, még se mondja senki, hogy jujuj, mentem a Panzer II-vel és szembe jött egy csúnya Valentine...

Bár a Strumtiger mint prémium igencsak idegesítő lehet majd.

Lehet, én is vennék prémium tankot, a Löwe marha faszán néz ki, szép tank, nekem kell. Meg kéne egy FMC 2c francia tank, mert az meg nagyon vicces.
  • Adjunktus
    Hát engem különösebben nem hat meg ez a része a dolognak.
    Majd a játék elején lövöldözi egymást a sok prémiumos gép,amikor meg utólérem őket,akkor meg szétcsapok köztük.
    Ezeket az elején úgy is egy csatába fogja pakolni a balance.
  • [NST]Cifu
    Amíg nincsenek kint a konkrét gépek, és az adatok, ezt csak sejtheted.

Másfelől pedig meg lehet úgy is közelíteni, hogy egy "átlag" játékos grindel két hónapot (vagy többet, esetlegleg kevesebbet, a játékra fordított idő függvényében) a KingTigerért, JSz-3-ért, T34-ért. Viszont ha rászán valaki X pénzt, akkor egyből beülhet egy hasonló kategóriájú Löwe, KV-5, Mk.VIII. harckocsiba...
  • Adjunktus
    Valahol mintha olvastam volna,hogy a pénzért megvehető tankok,max Tier 8-asak lesznek.De a fix értékeik miatt,nem fognak felérni egy fullosra fejlesztett T8-as géppel.Ez az én olvasatomban annyit jelent,hogy a lóvés kishülyegyerekeknek is legyen valami sikerélményük már az elején,és költsenek egy kis zsét.
    Másfelől a skillesebb játékosok,már tier 6-7 gépekkel is hülyére verhetik őket.
    Tehát szerintem ez miatt fölösleges aggódni.
  • a.carkey
    Sajnos ez igaz amit a mozgásra írsz, ezért is érzem úgy, hogy vannak pályák, ahol egyes TDk zseniálisak, majd kimész a "városba" és szopsz. :) De ha TDként mozogsz, akkor azért lehet német oldalon is sikereket elérni úgy, hogy ne lássanak meg. De tény, hogy mivel nagyobbak, észreveszik őket.
  • [NST]Cifu
    A bokorban való bújkálásra igaz amit írsz, de a mozgás / állás közben "meglátási távolság" esetében nem. Márpedig ezen a téren a JagdPanther / Ferdi / JagdTiger igencsak kutyául áll. Ez pedig annyit tesz, hogy ha a nyílt terepen / úton / akárhol jön az ellenséges falka, akkor először a JP/Ferdi/JT fog feltűnni, sokszor úgy, hogy nem is ők vannak elől. Tehát rájuk is fognak először lőni, ebből következően. Számtalan alkalommal találkoztam ezzel a problémával szenvedő alanyként és mint "büntető" is.

A JagdPanther / Panther / Panther II. esetében még csak arra se lehet hivatkozni, hogy azért világítótornyok, mert nagyok. A JSz-1, de még a KV/KV-3 is jobb értékekkel bír, pedig azok nagyobbak.

A Ferdi / JT esetén sem elfogadható magyarázat, hogy azért van így, mert hatalmasak, és erős páncélzatuk van. Egy T29/T32/T34/T30 sem kisebb mint a JT (konkrétan befoglalókban a T29 még nagyobb is a fejlesztett toronnyal), páncélzat terén se kell szégyenkezniük éppenséggel - mégis durván 4x jobb a láthatósági értékük, mint a Ferdinek és a JT-nek.
  • a.carkey
    Ja, és nem is a páncélzat a baj, inkább az, hogy kevés a lepattanó szemből.
  • a.carkey
    A táblázat az okés, de mivel tényleg úgy működik az álcázás, mint ahogy Cifu írta, ezen a módon lehet használni akármi is van odaírva. :)
  • a.carkey
    Tegnap életem legrosszabb és legnagyobb káoszba fulladó csatája (5 T54 az ellennél és buta, nem összetartó, szólózó csapat a mi oldalunkon, buta pilótákkal, akiknek a pályáról mintha fogalmuk se lett volna) után két nagyon jó csatával zártam a sínes pályán.
    Az egyik egy Pantherrel (álcaháló nélkül), melynél a Cifu által leírtak miatt NEM láttak meg, és a vége kilőtt ágyúval egész jó 1vs1et hozott egy KV3 ellen.
    A másik meccsen egy JPantherrel voltam ugyanott. Szintén nem láttak meg. A végén támadtunk, ott már kaptam be találatot egy tüzérségtől, de annak már köze nem volt a jó álcázáshoz.

De ez csúcs volt:

Ez volt a mészárszék:

Ez pedig a kivégzés a végén:
  • Szakesz
    Lusta vagyok megnézni a táblázatot, ahol írják mennyire tudja magát álcázni, viszont nem lehet sokkal jobb a Ferd&JT értékeinél, de azoknak már legalább van páncélzatuk. :)
  • Cukii
    Így méretre akkora lesz mint a T44 vagy a Párduc2 testmagassága(torony nélkül). Még így is el lehet bújni úgy a maus mellett és mögött, hogy ne tudjon rád lőni.
  • a.carkey
    Ez nem igaz. Nem világító kacsa, csak megfelelően kell alkalmazni az álcázást, pontosan úgy, ahogy a FAQban CIFU írta. De ez igaz mindegyik járműre. Hogy miért nehezebb ez pl. a Ferdi Jtiger párosnál? Mert hatalmasak. Ennyi. A JPanther még mindig elfér egy tisztességes méretű bokorban.

Ha valami miatt meglátnak? Ez az oka.
  • malystryx
    Fognak változtatni a JP láthatóságán? Azt értékelném, mindjárt az lenne a halálosztó gépem :)
  • Eagle16
    Itt van két kép, az egyik a patch előtti T-54, a másik a patch utáni.
    Jól látszik rajtuk a különbség ha váltogatva nézitek meg őket.

régi
    új
  • balika95
    van megint orosz teszt szerver, elvileg jan 17-18-adikán kezdik a klán tesztelést
  • Eagle16
    Nem írták el, de gondolom túl olcsó volt eddig, nem tudom mennyibe került megjavítani.

Szakesz: nem bizony, ez csak az ágyú hp-je, tehát nem ütik majd ki olyan könnyen.
  • [NST]Cifu
    Tegnap volt egy olyan csata, hogy 4x JagdTiger nálunk (meg Panther II.), a túloldalon 4x T-54 (meg egy Tier IX. heavy, talán T34?). A csatát mi nyertük meg... :D
  • lammaer
    Hát a med wolfpack az mindig hatalmas fun, emlékszem még amikor Hellel a shermanokkal baromkodtunk. Csak össze kell tartani, sokat számit.
  • lammaer
    Azok a T-54 sofőrök annyira hülyék voltak, hogy még ez az OP tank se segitett rajtuk :)
  • lammaer
    Azé gondolj bele, a T54 tier9, a Tigris meg Tier7....

Két tigrissel egy IS4-et se győzöl le, se egy Vk45-öt. De talán egy jobb Is3-as is elbánik két tigrinccsel.

Szóval azért nem kell túlzásba vinni az opságot :)
  • exoterm
    Milyen OP t54ről van itt szó? :D