418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
yossarianHUN #20074 Hát én az artyt pénzkeresésre még soha nem képzeltem el. Mióta nerfelték sokkal kevésbé hatásosak viszont a nagyobb darabokba irtózatos pénzbe kerül a lőszer. -
nobodyattis #20073 amúgy meg mindenki szidja az artykat de mindenkinél ott áll 1-2 a garázsába erről ennyit:))) -
Wlanseraf #20072 Na de ha ennyire nyögve nyelős lesz Premiummal is akkor bekaphatják!!! -
yossarianHUN #20071 Őőőő TD mód? Arty mód? Te most szerintem a felülnézetes arty célzásra gondolsz. -
Wlanseraf #20070 ez így van kaptunk 3 nap 5x cuccost , most meg szopás a köbön... -
nobodyattis #20069 ezért kell az arty olcsó fenntartás sok pénzt hoz nehéz tankot másképp nem tudsz fenntartani . ezért se veszik ki szerintem az artykat -
Wlanseraf #20068 Részemről maradhatna az arty, de:) a TD modban lövést egyszerűen elvenném... nem tudna lőni csak a rendes arty modban ennyi.. -
yossarianHUN #20067 Tényleg mintha a felére csökkentették volna a csaták után kapott xp-t és pénzt. -
yossarianHUN #20066 Most nem akarok megint rosszmájúskodni de mintha igorék minden lehetséges taktikát bevetnének hogy a megjelenés után rögtön mindenki a pénztárcájához kapjon premiumért. -
Ez nekem is feltűnt, valamit tekertek rajta.. -
nobodyattis #20064 nekem ez a kevesebb xp/credit a legutolsó nagy javítás után tünt fel akkor éreztem hogy kevesebbet ad amikor bejött a T-54 meg a két GW -
yossarianHUN #20063 Csak nekem tűnik úgy hogy kevesebb xp és pénz jár a csaták után mint az 5x szorzós időszak előtt? IS 3-mal jobb körök után (2 kilőtt, 3-4 sebzett mondjuk 1 észlelt ellen) kapok 6-700 xp-t, 25000 kreditet prémiummal(!). Ezt most nem tudom hova tenni, régebben KV3-mal, IS-el volt hogy 2000-2500 xp jött pénzből meg 30-40 k. Most akkor mivan, így azért durva lesz premium nélkül hogy premiummal is alig tudom fenntartani ezt a szörnyeteget. -
lammaer #20062 Elvileg azt is mondták, hogy 2010 őszén már élesbe megy a cucc :D -
Nekem az a gondom, hogy nem látom át azt, hogy fogják összehozni, hogy az arty hasznos legyen, de egyben élvezetes játékbeni opció úgy, hogy azzal ne ártsanak durván a többi játékos játékélményének.
Jelenleg két opciót láttunk tőlük:
1.: Preciziós csapásmérő erő, amely alapjaiban dönti el a csata kimenetelét, és elveszi a nem-arty játékosok életkedvét.
2.: Lenerfelik, hogy alig-alig találjon, amivel viszont az arty-sok játékélményét rombolják.
Hiába van ezer és egy ötlet, hogy oldják meg, a kettő valahogy sose fog összejönni. Volt olyan felvetés, hogy a térképre kell kattintani, és oda lősz -> de kinek nyújt játékélményt az, hogy a statikus térképen kattingatva játszon, ahol a grafikából annyit lát, hogy piros pötty, meg zöld pötty?
Volt olyan felvetés, hogy a Navy Fields tüzérségi rendszeréhez hasonlóan aféle mini-játék legyen a tűzérség, és a célpont irányát, valamint távolságát kapod meg valami alapján (itt jött volna be a scout értelme, hogy ő pontosabb adatokat "küldött" volna), és neked kell beállítani a tüzelési szöget, esetleg azt, hogy milyen hajtótöltetet raksz a töltényűrbe. Ez viszont megint olyan dolog, hogy a játékosok valószínűleg nagyon kis hányada élvezné ezt a fajta játékot.
Nem látom, hogy fogják az ellentétet feloldani... -
nobodyattis #20060 elvileg azt írják a klánrendszerbe majd kiderül én lehet zsoldos leszek az jobban fog tán fizetni -
nobodyattis #20059 a lágy résznél:) -
lammaer #20058 Hiszem ha látom. -
lammaer #20057 Cifu, a medium az hol van a kő papir olló filozófiában? -
nobodyattis #20056 meg a klán harcba szerezhet a klán amit elosztanak a tagok között de ez csak a ful játékba lesz -
gauntka #20055 Okés, köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget:). -
lammaer #20054 Nem, ez nem igaz.
Goldot csak naponta 150et kapsz, amikor a játék éles lesz akkor meg csak pénzért veheted. -
gauntka #20053 Köszönöm a nagyon gyors választ!:)
Még hallottam olyat ,hogy a tankkal lehet goldot( azt hiszem ez a pontos neve), így nem a csak a napi 150-et kapja az ember hanem csata után is kap:S. Igaz ez? -
Ha egy harckocsinál minden fejlesztési kockát kifejlesztettél (tehát már nem tudod mire "elkölteni" a harckocsival szerzett XP-t), akkor a jármű Elit lesz. Ez annyit tesz, hogy lehetőséged van arra, hogy a személyzet kb. 1,5x gyorsabban fejlődjön, cserébe nem kap a jármű XP-t. Ha ezt a kockát nem pipálod be, akkor továbbra is kapsz XP-t, és a legénység normális sebességgel fejlődik. A felesleges XP-t, amit pedig nem tudsz beváltani, át lehet konvertálni arany ráköltésével freeXP-re, amit szabadon elhasználhatsz bármelyik harckocsi fejlesztésére. -
nobodyattis #20051 amúgy meg örüljetek hogy annak idején az első javításnál visszavettek az artyk pontosságán az előtt még durvább volt -
lammaer #20050 Mindent kifejlesztettél rajta. Akkor elit lesz, azaz az XPt fordithatod a legénység gyorsabb fejlesztésére. -
gauntka #20049 Bocs skacok egy olyan láma kérdésem lenne,hogy mi az ,hogy "elit tank", és hogyan lehet azzá egy páncélost?:SSS -
Épp ez az, hogy pontosan nem tudna eltalálni egy tankot sem (na jó, ez az 50m-es terület talán túlzás volt, de legyen akkor 25m), így egy TD-t sem tudna kiszedni sehonnan, max. ha közel lő akkor sebezné valamennyire, de nem az lenne mint most hogy bumm, oldalba lő az S-51 és marad 100 hp-d az 1600-ból.
Alapvető játéktechnikai képlet, kő-papír-olló viszonyban:
Kő - nehéz harckocsi: Nem akarják hogy kempeljen, azt akarják, hogy támadjon. Emiatt került be ugyebár a devek szerint a tűzérség, hogy legyen valami, amitől a top nehéz harckocsiknak is félnie kelljen. Mivel van tornya, azért tud csiki-csukizni a fedezékből, így részlegesen védve lehet a tűzérségtől, miközben küzd.
Papír - páncélvadász: Eredendően arra van kitalálva, hogy kempeljen, és egy jó védelmi pozicíóból lőjje az ellenfelet. Mivel nincs tornya (legalábbis jelenleg a játékban lévő páncélvadászoknak nincs), ezért hátrányban van a célzás tekintetében (nem tud csiki-csukizni), viszont jobb (a német top TD-ket leszámítva) az álcázása és erősebb ágyúval rendelkezik (elviekben), mint a vele egy tier-be eső harckocsik - cserébe kevesebb Hp-ja is van...
Olló - tüzérség: Messziről képes lőni, de igazából álló célpontok ellen hatásos -> tehát a kemperek ellen. Mivel alapvetően a TD-knek szánt feladat a kempelés, ezért ellenük hatásos leginkább.
Az egyenlet egyszerű: A nehéz harckocsikat nem tudod úgy mozgásra kényszeríteni a tűzérség által, hogy azzal ne ártanál a TD-knek. Az egész elképzelés, hogy emiatt került be a tüzérség, tehát működésképtelen a jelenlegi formájában. Ha te a nehéz harckocsikat akarod mozgásra bírni, ahogy a #20039-ben felvázoltad, azzal leginkább a TD-knek ártasz. Ha visszaveszed valahogy a tűzérség hatásfokát, hogy a TD-k is életképesek maradjanak a tűzérség ellenére, akkor viszont visszalépsz oda, hogy a heavy-k is tudnak gond nélkül kempelni -> tehát megint nincs okuk előre rohanni.
Érted a problémámat?
Az egész elképzelés úgy lenne életképes, ha a TD-k a mostani szovjet top-tier TD-knek megfelelően működnének. Hatalmas alfa sebzés, de hosszú újratöltési idő. Ez által lő egyett -> felfedezték, emiatt új tüzelési poziciót kell felvegyen -> ha nem mozog el, a tűzérség megbüntetni. De a lassú újratöltés miatt ez nem akkora probléma, mert megmarad a veszélyességi faktora, a leadott DPM-je még mindig magas. Csakhogy a játékban lévő TD-k többségére ez nem igaz, nincs akkora alfa sebzésük, hogy harcértékük ne csorbuljon drasztikusan, ha minden lövés után át kell pozicíonáljiuk magukat. -
Ja csak én addigra nem fogok játszani vele. Őszinte legyek, kezd eléggé unalmas lenni. -
Majd előtte optimalizálják a motort :) Mert most túl van terhelve a sok grafikai elemmel. Én is elviselnék pedig még látványosabb robbanásokat, meg egyéb effekteket, de úgy nem kell ha mellette 10 FPS-el nézhetem a diavetítést :) Én azt mondom hogy várjunk, szép lassan alakul ez, lesznek felszerelhető páncéllemezek is meg minden jóság. -
lammaer #20045 Hát, van akinek ez okoz játék élményt. De a szakbizottság még gondolkozik... -
Persze és az egész pálya füstből fog állni és a játékosok 90%-nak összeomlik a gépe, fatal error :) -
Miért?
Épp ez az, hogy pontosan nem tudna eltalálni egy tankot sem (na jó, ez az 50m-es terület talán túlzás volt, de legyen akkor 25m), így egy TD-t sem tudna kiszedni sehonnan, max. ha közel lő akkor sebezné valamennyire, de nem az lenne mint most hogy bumm, oldalba lő az S-51 és marad 100 hp-d az 1600-ból.
Jönni fognak :) Azt írták hogy lesz gyalogság, de csak botok lesznek. Így aztán jöhetnek a lángszórós tankok is majd.
Amúgy én is eladtam az SPG-ket, unalmasak...majd amikor belerakják a füstgránátokat is, akkor megint veszek egyet :D -
Pardon, akkor korrigálom magam: ostoba döntés volt a játékélmény szempontjából.
Így már átmegy a véleményező szakbizottságon vajon? :) -
lammaer #20041 "hibás döntés volt a játékfejlesztők szempontjából"
Nos, nem feltétlenül. A döntés akkor hibás, ha gazdaságilag nem kifizetődö nekik ha benn van az arty. Mivel ez egy extra játékstílus hülyegyerekeknek, valószinüleg több vevőt nyernek vele mint amennyit vesztenek.
Ráadásul tendencia, hogy a hülyegyerekeknek több pénzük van... :) -
Innentől kezdve meg a TD-ket lehetne kivenni, mert kb. semmi értelmük nem lenne...
Az egész arty osztály és rendszer úgy ahogy van, nem kellett volna a játékba, hibás döntés volt a játékfejlesztők szempontjából. A tüzérség első sorban a gyalogság és a védelmi állások ellen használatos. Nem a harckocsik ellen. Elviekben a játék a harckocsik csatájáról szólna. Ha a tűzérség belekerült, akkor jöhetett volna a gyalogság és a légierő is. Ugyanannyira beleillik a képbe... -
1x1km-es térképen 300m-es szórás kicsit durva lenne :D
Én azt mondom hogy egy adott kockába tudjon lőni és akkor legyen akár 50m-es is a sebzésének a területe, de ne műholdkép alapján lőjön, hanem csak a piros pontokat lássa az adott kockában. És azokat is csak akkor ha valaki megjelöli a célpontokat.
Így korrekt lenne, mert nem tudna belőni közvetlenül a házak mellé, sziklák mellé, hanem csak bokrokba, esetleg adott területre ahol az ellen kempel. Ja és ehhez jöhetne legalább 2x ekkora tűzgyorsaság is, egyből megindulna mindenki támadni, ha az ellen SPG-je hirtelen elkezdi zúdítani a területre a gránátokat. -
Igen ott a példa a 380milis Sturm Tigerre, ami egy lövéssel 3 Shermant lőtt ki (Sor elején haladó gyakorlatilag semmivé vált, második felborult, harmadik harcképtelen lett) Általában nem akkor van a gond ha melléd lő, hanem ha telibe. Lehetne tőlem akár 50méteres hatása is a robbanásnak, de lőjön 300méteres szórást, mint a valóságba... -
Nem őrülök neki, mert nem játékba való. -
10m az semmi. Igazából egy ilyen 100-150kg gránát szerintem több tíz méteres körzetben mindent elpusztított, a tankokat pedig teljesen mozgásképtelenné, azaz harcképtelenné tette.
Még örülhetünk is hogy csak 10m-es körzetben sebez, nem pedig 50m-esben. -
Nagyon nem szeretem az artykat..Mi az, hogy 10méteren belül sebez? Elgurult a gyógyszerük az oroszoknak. Hihetetlen mennyire elveszik a kedvemet a játéktól. És igen volt/van artym, de utálok vele játszani, nem való a játékba...