418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Szakesz
    Elég érdekes elképzeléseid vannak a játékról, az biztos. :)
    Tovább léphetnénk, ha eltekintenél a sztereotípiáidtól és nem a végletekben gondolkoznánk.
    Direkt kipróbáltam anno és arra jutottam, hogy nagyon szép egyensúlyba vannak a tier 7-es TD-k. A csatákban csakis kizárólag az elcseszett láthatósági rendszer miatt alakulhat másként, ezt nem győzöm eléggé hangsúlyozni.
  • davidbog
    Szerintem az E-széria a későbbi kategóriába sorolható. Lesz még pár egyéb harcjármű is, amik ugyan nem a későbbi kategóriába tartoznak, de talán jók lesznek. Nem véletlenül olyan ütemtervet követnek a WoT-osok, ahol az E-széria nem tartozott a magas prioritású új harcjárművek közé. Valószínűleg májusig-júliusig nem látjuk őket a WoT-ban.
  • RatBaG #22752
    volt nerf.
    a háttérben titokban úgy tekergetik a tulajdonságokat, ahogy csak nem szégyellik. lásd pl usa tankok +armorja az elején, vagy t29 torony front-lövegpajzs vastagság kavarás. annyi a különbség, hogy ezekre fény derült. ha egyszer az összes ilyen nyilvánosságra kerülne, nem villanykörte, hanem légvédelmi reflektor gyulladna ki a fejek felett, ahogy összeraknák a képet, hogy mi-miért volt szar, miért nem ment, miért tűnt gyengébbnek...
    pont te tudod a legjobban, hisz te bújod a ruszki fórumok legmélyét, szóval nem kell ez a süketelés, hogy "amíg nincs leírva valahova addig nem csináltak vele semmit".
    és igen, ha mondjuk az október-novemberi állapotot nézem, akkor ez a mostani BL-10 egy rakás szar, ahhoz képest.
  • TDantes
    Nem háborodtam fel, de nehogy már azt mondd, hogy gyenge! Mert az még nagyobb röhej!

Persze, bazd meg, atomot ne lőjön?
  • Szakesz
    Ne adj isten ki is próbáltad valaha ezt az újfent hihetetlen adottságokkal rendelkező ruszki TD-t?

Igen, valószínűleg nem. Itt egész pontosan a SU-152 152mm ML-20 ágyújáról van szó, a kezdő ágyújáról, amivel jóformán semmire se mész. Ennek ellenére fel vagy háborodva a 400-as sebzésen 15másodpercenként? Röhej. :)

Persze mindenkit más frusztrál, engem például az orosz TD-k talán egyetlen valódi előnye tier7-től kezdődően -amit már mindenki kívülről fúj, de a félreértések elkerülése végett leírom még egyszer-, ami nem más, mint kimagasló álcázhatósági kézségeik.
  • mijki
    Jó de arra nem gondolnak, hogy akkor már a németeknek is rakjanak be valami későbbi tankot. Ennyi erővel rakhatnának be Abrams-et az amcsiknak, Leopard 2-est a németeknek, T-90-et az oroszoknak...
  • davidbog
    Gondolom azért nem jellemző, hogy SU-85B TD-k lövik ki sorozatosan a Királytigrisedet. A max fejlesztéses 50% HP-s IS-4-esem is lőtte már ki T-34/85-ös, szinte 1 vs 1 csatában. Ugyan megalázó volt, de az ilyen akkor se általános és nem tekintek úgy a T-34/85-ösökre mint első számú ellenfelekre. Néha előfordul ehhez hasonló.

Mellesleg az SU-85B se tetszett különösebben. :) Az ágyúi ugyan elég jók és nem is kerül olyan legyőzhetetlen ellenfelek közé. Számomra a legnagyobb baj az ágyú kitérésének a maximuma volt. Azt hogy negítív tartományban minimális már megszoktam a szovjet nehéztankoknál. Na de hogy pozitív (felfelé) irányban is minimális. Ha ezeken a borzasztó sivatagos pályákon vagy az egész jó Pagorkin kellett harcolnom alig volt esélyem. Ha valamit a domb tetején vagy alján el akartam találni, akkor ki kellett álnom a domboldalba. A fantasztikus 30/15/15 mm-es páncélzattal és a kevés HP-vel ez nem sok eredményt hozott. Persze ennél a gépnél is lehetne írni kiragadott példát. Néha ezzel a géppel is összejöttek a dolgok és én használtam ki a KV és KV-3 típúsok hasonló fogyatékosságait. De nem ez volt az általános.
    A löveg kitérítési problémákhoz még hozzájött az a csodás élmény is hogy ilyen kicsi gépek közt sokszor volt 3-4 vagy akár több SPG csapatonként. Nem nagyon volt ajánlatos kempelni egy olyan géppel, ami valójában kempelésre lett volna jó.

Ha az én feladatom lenne a gépek besorolása akkor maximum tier 8-as TD-k lennének.
    Ha nagyon kellene tier 9-es akkor lehetnének a mostaniak, de azokat valami brutális tier 10-es ágyúval szerelném fel. Ezzel csak az lenne a baj, hogy a németeknél ilyen nem volt. Valami fiktív 15 vagy 17 cm-es ágyú lehetne vagy egy 12,8 cm L/70+-os ágyú, a sebzés miatt mondjuk APCBC-T lövedékkel (ez a 12,8 cm .. már így leírva is nagy baromság). Az oroszoknál és az amerikaiaknál pedig csak '55 körüli ágyúk jutnak eszembe. Ilynekből sajnos így is elég sok van/lesz majd. De szerencsétekre semmi befolyásom nincs a harcjárművek besorolására és kiegyensúlyozására. :D
  • SuLtAN17
    Megértem, hogy idegesít az OPject 704, de 1000* meg lett mondva ez nem egy II. Vh-s tankszimulátor játék, ez egy árkád tankos játék a harckocsik keletkezésétől az 50-es évek közepéig, itt-ott pedig a 80-as évekig, lásd T-54 motor :)
  • mijki
    Ez az Object 704 egy tetű. Bammeg 3x lövök rá, egyszer 90 fokról oldalról, 0%, utána 45 fokról 0%, 0 fokról 0% sebzés. Igaz, hogy a KT-nek volt a világháború legjobb ágyúja, de nem egy ilyen szardarab mindent kibír. Ő meg egy lövésből kilő.

A KT-men 105mm-s hosszú csövű agyú van.
  • egonn
    Wot nyitóóldalon van.
  • Wlanseraf
    Pedig nagy móka a prem lőszer:D Herci+10.5 HEAT lőszer és csak kamilláznak hogy mi történt:D
  • davidbog
    Hát igen, körülbelül erről van szó, mert alapjában véve nem lehet egy olyan nagyon jó gép az SU-152. Csak az utolsó 122 mm-es ágyúja teszi tisztességes harcértékű harcjáművé.
    Amikor még volt motivációm (meg lehetőségem) menni TD-kkel tervezgettem azt, hogy a 152 mm ML-20-as ágyúhoz majd veszek prémium lőszert. 15k aranyból bőven tellett volna rá és jelentős a különbség a páncélátütésben is. HEAT lőszerrel nagyon jó lenne az ágyú egy tier 7-es gépen. De a teljes játékban valószínűleg nem lesz gyakori az ilyen premiumos HEAT lőszer. Nekem meg nem volt idegrendszerem szenvedni az SU-85-el, SU-100-al csak azért, hogy most a béta alatt prémium lőszerrel lövöldözzek az SU-152-ből.
  • lammaer
    A két véglet között van átmenet...

megjegyzem egy Tier8as heavynek több esélye van egy JagdTiger ellen mint egy su85b-nek egy bármilyen Tier9es ellen :D
  • TDantes
    ,,De például mit kerestem SU-85-el tier 9-es gépek közt? "

Hogy lövi ki a Su85B !!! a Királytigrist szemből? Mert kilőtt...

Amúgy akkor, az elmondottak alapján csak tier 8-as TD-k kellenének. Nem? Tier 8-asként, a Jagdtiger...hm...érdekes lenne.
  • lammaer
    A Su152-n a hajóágyú legalább használhatóvá teszi azt a szerencsétlen párát.

Német oldalon isv an ilyen, a Stug3-ra rá lehet tenni a 10.5-es HE skulót, ami sebzésben akkorát üt mint a KT HE-vel (stug: 53pen 410 damage. KT: 60pen, 420 damage).

Arányaiban a StugIII ágyúja nem gyengébb mint a SU152-é...

• Eagle16
    Na még a végén kiderül hogy szegény Bl-10-es a legszarabb ágyú a játékban :D Ugyanmár.

Nem nerfelték a BL-10-est. Lehet benne hinni meg minden, de amíg nincs leírva valahova addig nem csináltak vele semmit. A VK45 frontjával sem.

Biztos baromságokat írok, de van T30-asom és legtöbbször annyit sebzek vele, amennyi az átlagértékhez oda van írva.
  • davidbog
    A TD-k annyira nincsenek elcsúszva. Szerintem többé kevésbé jó helyen van az SU-152 a tech fában. Mellesleg a 152 mm ML-20-assal az egyetlen komoly előnye a sebzése. A tűzgyorsasága szánalmas, a páncélátütése átlagos. De maga a jármű fordulékonysága kicsi, a gyorsulása, sebessége se valami egetrengető, frontpáncélzata maximum kielégítőnek nevezhető. Ami talán jól működik az az álcázása, de ha majd egyszer végre javítják a német gépeket ez az előny se lesz számottevő a JP-hez képest.

A TD-k legnagyobb baja az, hogy magasabb szintű ellenfelekkel is szembe kerülhetnek, mint azonos tierű heavy vagy medium tankok. Ha ugyanolyan ellenfelekkel kerülnének össze mint a másik két csoport, akkor nagyon jók lennének. Mert 1 tierrel magasabb ágyúkat is tudnának hordozni, mint más hasonló kategóriájú gépek. Néhol jelentős különbség ha egy tierrel magasabb az ágyú. De például mit kerestem SU-85-el tier 9-es gépek közt? Lényegtelen volt, hogy a 107-es ágyú ilyen meg olyan jó, szerencsés esetben 2 lövést bírtam ki. (Aztán ki is derült, hogy nem nekem valóak a TD-k.)

Ráadásul a tier 9-es TD-knek szinte semmi előnyük nincs. Mivel nem tudják kihasználni a két tierrel magsabb szintű ágyút, mert nincs tier 11-es ágyú. Tehát az Object 704 és a Jagdtiger egy jobb páncélzatú és több HP-vel rendelkező tier 8-as TD, ami drágább. Egyik se lehetne tier 9-es gép. Tier 8-as ként se lenne nagyobb a harcértékük és ugyanúgy összekerülnének 9-10-es gépekkel. De legalább nem kéne kifarmolni 150k xpt csak a harcjárműért és még sokat a jobb cuccokért, hanem kevesebb is elég lenne. És a javíti költségük se lenne olyan magas.
  • TDantes
    Mi ez és hol olvastad?
  • egonn
    Ferdinand (it was named after its’ designer Ferdinand Porsche) was a heavy assault tank designed and built by Nibelungenwerke, especially for the needs of the Eastern Front. The prototype was based on Porsche’s Tiger - VK 4501(P) which proved to be prone to mechanical failures and was rejected in favour of Henschel’s prototype. First proposal was to convert 90 of the pre-production chassis for another project into carriers for 150mm or 170mm heavy howitzers as well as 210mm heavy mortar.
    Ezt nem értem:(150-es puskával a ferdi?
  • TDantes
    Érdekes, de rólam még soha nem pattant le ISU, se SU-152. HE lövedék, amúgy se szokott lepattanni .
  • TDantes
    Jó, de akkor a sima SU-152 nem 700-at sebez, hanem mondjuk csak 400-at ha eltalál...szerintem az is elég jó.
  • RatBaG #22733
    mióta lenerfelték a bl10-et, szemből rohadtul nem üti át a vk45-t még 150-200 méterről sem, mert 10-ből 8 lepattan...

ez "bármilyen szögben lekap 700-800 HP-t" is baromság, egyrészt a fentiek, másrészt a random damage miatt, ami a bl10nél a legnagyobb.
    563-938. ekkora reload timeal elég fájdalmas tud lenni, mikor beadja minimal sebzést, sorozatban.
  • TDantes
    Igaz, igaz. De viszont, akkor meg az ISU egy tier-el feljebb van, míg a SU-152 tier 7-es, tehát pont a Tigrissel van egy súlycsoportban, és a Tigrist szét is kapja. Mondjuk ez konkrétan tényleg így volt.
  • exoterm
    Kevered a a su152 és az isu152 lövegét :)
  • Eagle16
    De most te az ISU BL-10-eséről beszélsz ami 750-et sebez 286mm-es pen.-el. Az persze hogy bármilyen szögben lekap 700-800 HP-t.

A Su-152-es alapágyújának, az ML-20-asnak csak 130-as pen.-je van, szóval az nem szokott 700-akat sebezni, ha csak nem valami olyat talál el amin kevesebb mint 130mm páncél van. (pl. Tigris I)

Viszont a modulokat szétkapja a tankon belül elég rendesen, és annyira tényleg nem pontatlan, mert a Párducomat simán eltalálta 3x egymás után jó 300m-ről.
  • TDantes
    Szemből, úgy 150-200 méter, mondjuk.
  • RatBaG #22728
    melyik oldalról, milyen távolságról?
    kurvára nem mindegy...
  • TDantes
    Konkrétan, 1900-ról, 1200-ra lőtt le az ISU. Mindenki döntse el magában, hogy ez csekély vagy sem.
  • Wlanseraf
    Csekély?:) 638-1138-ig HE!! kb mint egy Hummel, csak hát lehet vele rendesen célozni, egyébként papíron szarok az adatok élesben meg sokkal jobb a pontossága mint amit ír!! 20% simán harap egy VK45-böl...
  • erdos
    Ez úgy ahogy van egy baromság. Idáig is ment a vita hogy mi az erősebb gyengébb, egyes tankokon egykét százalék ide vagy oda és borít mindent. Ha erre behoznának egy teljesen új grafikai és játékelemet mint a gyalogság egy jó nagy káosz lenne az egész. szerintem csak vetítés...
  • TDantes
    Aha, csekély. Meglőtte az ISU-152 a vk45-ösömet, és puff, leszedi a tankom egyharmadát. Hát ez csekély. Kilőhetne igazán egy lövéssel is. Az úgy jobb volna.
  • TDantes
    Érdekesek a hozzászólások .
    Fura hogy ennyien a gyalogságért rinyálnak, nem értem miért akar ennyi ember gyalogosokat.

World of Tanks...nem világháborús játék, hanem tankos, tankok vannak benne, vagyis pontosabban szólva olyan lánctalpas járművek, mert hát a TD-k meg a tüzérség se tank, na mindegy.

De a gyalogság?

Akkor lehetne már aknazár, nehéztüzérség, zuhanóbombázók, és nehéz bombázók is.

Szerintem mindenki arra gondol, milyen jó móka lenne a gyalogosokat tankból halomra lőni, aha. Addig, amíg egy bazooka seggbe nem durrant, és le nem égeti az egész tankot.
  • Szakesz
    Nagyon csekély az a sebzés, amit kioszt, hiába ott a 700-as sebzés...
  • TDantes
    Aha, hát még jó hogy alacsony(viszonylag) a páncélátütése. Üssön is át mindent, és sebezzen 700-at?
    Mellesleg, HE lövedékkel, úgyis tök mindegy mennyit üt át, ha valamit eltalál tuti sebez pár százat.
  • exoterm
    van egy TD aminek alapfegyvere 152mm és szerény 700damaget okoz, krva pontatlan és kevés a pen.
  • ximix #22719
    Én arra akartam azzal utalni, hogy oroszoknál már tier 7 ben van egy TD aminek alapfegyvere 152mm és szerény 700damaget okoz helyette mért nem a 122-est TD-t választották ,de az orosz tier amúgy is itt-ott eggyel elvan csúsztatva véletlen
  • RatBaG #22718
    http://lemil.blog.hu/2011/02/11/vendegposzt_world_of_tanks...
  • davidbog
    Igen a KV-nál egyértelműen így van. Az IS-nél többé kevésbé. Általában nem szokták megkülönböztetni az IS 1943-as és 1944-es típúsát külön. De jelentős a különbség a homlokpáncélzat terén. A WoT-ban a korai 1943-as modell van, ami valójában az IS-2 m1943.

A két verzió közti különbséget talán képeken lehet a legjobban szemléltetni: a bal oldali az 1943-as verzió ami a WoT-ban is szerepel, a jobb oldali az 1944-es.

Az angol wikipédián is van egy jó kép. Az egy metszeti kép páncélvastagságokkal feltüntetve. Azon a képen is nagyon jól látható a különbség.
  • Metontour
    A KV és az IS is ilyen 2in1 tank.Mivel a KV összes fejlesztésével már KV 2-t kapunk míg az IS felfejlesztve már IS 2 a 122mm ágyúval.
  • davidbog
    Nem maradt ki a 122-es széria se. Mindössze nincs külön megnevezve, hasonlóan a sok Panzer III, Panzer IV altípúsokhoz. Az SU/ISU-152 és SU/ISU-122-esek közt a legnagyobb különbség a lövegek voltak. Az alváz és a felépítmény szinte ugyanaz.
    Tehát ha az ISU-152-re a 122 mm BL-9S ágyút rakod, akkor az valójában az ISU-122-1 típús lesz. Ha a 122 mm A19 mod 1937 ágyút akkor ISU-122 stb. (Hiányolom is a 130 mm-es löveget és az ISU-130-ast.)
    Felesleges lett volna külön ISU-122 variáns is.
    Nem nagyon lehetett olyan nevet adni a WoT-os típúsnak ami lefedi a két széria (SU/ISU) összes típúsát és egyértelmű is.