418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Wlanseraf
    Tök jó, 400 méterről kapok egy lövést egy Tigertől, én Panther.. 1450-ről le égek 67 HP-ra.... minden modulom off:) mekkora játék ez pffff
  • malystryx
    Ne aggódj, engem is ért hasonló dolog. Volt Ferdim, de gyors el is adtam az ilyenek miatt.
    Hamarosan eltűnnek ezek a sz@rok, és ülhetnek be újra a loltrakikba :))
    Alig várom. Aztán meg ha újra kigrindeli, akkor sem érdekel, mert én T5-nél nem fogok feljebb menni sztem, de ha mégis összerak vele, ó jaj, nekem a javítás kerülni fog vagy 2-3000-be, (még akkor is nyerek rajta, ha nem csinálok semmit) neki pedig sokkal többe ha sebzik. Ezen csak nevetni fogok.
    De mostanában tényleg gyalázat a játék, 40 meccsből ha 3x nyerünk, már jó. (és életben maradok) Ezért tartok 1-2 nap szünetet, jót tesz :)
  • maniac78
    Azt vágom, de idegesítő, hogy szinte egyenrangú ellenfélként kerülnek bele.
  • davidbog
    Sehol nem voltak '44-ben. Illetve az IS-4 egy korai verziója már volt talán 44 végén, de az nem sokban hasonlított a végleges IS-4-hez. De '45 második felére a korai tervek megvoltak már az említett típúsokról. Mindazonáltal, ha rendszeresen olvasod a topikot, akkor már nem is tudom hányszor olvashattad, hogy ez a hülye játék nem 1945-ig tart. Hanem a koreai háborúig, tehát minimum 1950-ig. De a fejlesztők lehet, hogy a háború végéig értelmezik ezt a megjelenő angol, francia, módosított USA harckocsi fák miatt. Ami pedig 1953.
  • davidbog
    A Panther II tényleg nem valami erős. Amikor az IS-7-est teszteltük Renegadevel, utána megkértem hozza a Panther II-esét. Én 8,8 cm KwK36 L/56 ágyúval lőttem 100 méterről. Haverom 100 mm D-10 gyúval lőtte először 100 majd 200 méterről. Hát a 100 mm-es szinte mindig átütötte 200 méterről is. A 8,8 cm-es 100 méterről már "csak" olyan 60%-os eséllyel vitte át. Talán 3-szor teszteltük, abból 2-szer ki is gyulladt a szerencsétlen. A Panther II eleve nem lett volna olyan erős, mint a T-54 vagy az M47/M48 Patton. Szerintem csak ezért ez lett a tier 9-es mert nincs nála jobb német medium tank.

Kiváncsi leszek mit hoznak ki a francia harckocsikból. A magas szintű gépeket egyértelmű, hogy jobbak lesznek mint a német harcjárművek. Mivel bőven '45 utániak, ezért jobbak is voltak. Kicsit utána olvastam az AMX-50-nek, hát az évjáratához képest nem valami jó tank.
  • maniac78
    Vulgárisan kéne kitombolni magam, de nem akarom elrontani a topicot.
    Vki meg tudná mondani, hogy hol volt 44-45-ben a T-54? Meg a favoritjaim IS-7,IS-4 és a harmadik szutyok?
    Az a tetves Ferdi, egész álló nap vagy ki volt lőve, vagy olyan harmatgyenge csapatban játszott, hogy ki volt lőve. Szóval nem tudom, de biztosan velem van a baj.
    Érdekes módon amikor a 10,5-es ágyúval lőttem a KV-t első lövés után 46%, második után 27%, harmadik után 9% és a negyedik természetesen lepattant róla. Közben meg egy Sherman 4 talán 5 lövésből darabokra lőtt.
    Elegem van a mai napból nem tudom az 50-60 csatából 5* életben maradtam, vagy csak álmodtam azokat is?!
  • spiczi91
    A 2. képen látható Captain Obvious.
  • exoterm
    ez volt a jó

• Renegade
    hehe, én most úgy vagyok vele, hogy az egeret elő sem vettem egy hete, nagy néha p2, mert bár az is gyenge, de még így is jobb mint az egér. illetve lefutom a kötelező tiszteletkört a stock t-54el elalvás előtt, mert arra pont jó, mert elalszik mellette az ember, olyan izgi vele játszani. :-)
  • Imation
    Lehet hogy később prima de 400 LE motorral és az L/48 al egy használhatatlan kuka. Ha 100 m nél messzebb van egy KV akkor biztos hogy lepattan róla a lövedék, gyakorlatilag már nem is próbálkozom max T-34 vagy PzIV ellen. Viszont így kell összekaparnom min 15000 xp-t, igazi kicseszés.
  • pett3rson
    még több tank lesz benne a teljesben? az eddigiek is bővülnek vagy csak új nemzetek jönnek?
  • Faboo
    A vk3001p príma kis járgány, nagyon szerettem, főleg amikor megvolt hozzá a 88-as. Elöl a torony a házak mögül kibújva frankon lehetett osztani vele. Az egyik kedvencem volt a 3002db után.
  • spiczi91
    Én Pz3-4-Hetzer-Stugnál azért válsztom a HE lövedékes ágyúkat, mert az AP-s ágyúk átütése nagyon gyatra, konkrétan semmire nem elég, viszont a HE tutira sebez és általában nagyot mar.
  • a.carkey
    Sajna PZIIIra azért ez kell, mert az átütése jóval magasabb, mint a 75ösnek. Ha két szar közül kell választani, akkor inkább az, amivel el is találod és át is ütöd az ellent. Sajnos, a HE jó megoldás lenne, ha működne úgy, mint a 10,5es rövidcsövűnél, de nem működik.

Ma totál fullos lett a P2. 100 csatát lenyomtam vele, és kijelenthetem, hogy duplamaxos személyzettel (én barom, ebbe ültettem át) is egy kaki. Ha csak papír lenne, de modul sérülés modul sérülés hátán, imádják kilőni, és ki is tudják lőni, ráadásul a túlélési esélyei szinte a nullához közelítenek. Eszméletlen, de egy KVvel vagy SU85el nagyobb túlélési esélyei vannak az embernek, mint a legjobb(nak kikiáltott) német médiummal. Ez totál gáz. Ha a P2 marad így ebben a formában, a pénzt nem éri meg. Igazából nem tudom mi kéne rá. Én a modul sérüléseket csökkenteném, főleg a loaderét, és erősíteném a tornyát, kb. mint a t54é. Az a gond a hasonszőrű társához képest, hogy a T54et vagy kilövöd, vagy felgyújtod, de pl. a loadert nem lövöd ki sűrűn vele, ill. a töltést sem gátolod meg nála.

Ha teszem azt -1 tierrel lejjebb kerülnének a német tankok, akkor azt mondom reális amit tudnak, de így? Katasztrófa. És a francia ág még kint sincs. Na abban mekkora kamuadatok lesznek majd benne! Vagy a britben! A végén kihozzák azt, hogy mindenki jobb tankokat csinált, mint a németek. Nevetséges!
  • Imation
    Még 800 xp és meglesz a vk3001P re a fejlesztett torony, utána már talán nem kell sírva menekülnöm a KV-k elől.
    A hivatalos fórumon is mindenki azt írta hogy a legelszúrtabb tank az összes közül. Már eleve hogyan nézz ki!!! Mint amit az ipari tanulók gányoltak össze lefolyó fedelekből, esőcsatornákból és hulladék szögvasakból! :(((
  • Eagle16
    Konkrétan arról beszélek hogy át lehetett menni bármelyik házon, bele a textúrába, nem pedig lerombolni. Himmelsdorfon csak belementél egy házba és nem látott senki. Kár hogy csak 1 napos bug volt :D
  • Eagle16
    De azt azért ismerd el hogy közel sem olyan jó, mint az 57mm-es vagy a 85mm-es. Sokan amúgy a 75-össel használják, mert a kisebb SPG-ket egy lövésből kilövi.
  • Molnibalage
    Mármint a kicsik.
  • Molnibalage
    A házak most in bonthatóak.
  • Eagle16
    De emlékszem, az egyik szerver újraindítás vagy patch után átjárhatóak lettek a házak, meg le lehetett menni a tavak fenekére, fel a hegycsúcsokra :DD Az nagy poén volt, Himmelsdorfon vicces csaták mentek akkor :D Meg volt mikor célozni se lehetett, mert a lövedék csak átment a tankokon :D
  • a.carkey
    Ezt kell rátenni, és APvel tökéletes:
    Gun 5 cm KwK 39 L/60

Ennyi.
  • a.carkey
    Ez változni fog.
  • a.carkey
    107-es
  • peter9228
    Nyugi, a sebzésért többet kapsz, mint az ölésért:) (Ha leviszed 100-ról 20 százalékra az életét, többet kapsz, mintha 1%-ról kilőnéd)
  • Imation
    Az autolock az tök jó, még a büdös életben nem használtam! :)

Amit nehezen viselek az néhány csapattárs elképesztő hülyesége. Három arty maradt nekünk az előbb az ellennek egy sem. Drága csapattársam tolja előre magát a KV vel mint akit elvakított a cap, mert gondolom biztos akart lenni hogy szitává tudják-e lőni. :(((
  • lammaer
    Nem feltétlenül SPG, egyszerűen az is kilőhet aki felderített. Az SPGnek elég sok idő kell amig rááll egy célpontra, a túloldali scout viszont 1-2 sec alatt becélozhat ha meglát.
    Ráadásul - a "fejlesztett" láthatósági rendszernek köszönhetően - a lövés sem fedi fel közvetlenül a rejtőzködő scoutot.
  • Molnibalage
    Mondjuk most jöttem rá, hogy van autolock. :)

Így már egész más. A 8 killt anno anélkül csináltam.

A legbosszantóbb, hogy az esetek túlnyomó részében más nyírja ki azt, amit én gyengítettem le...
  • pett3rson
    Olyan nekem is van egyébként - és elég sokszor - , hogy kilőnek szemből egy bokorból, mert olyan faszán elbújtak, Én meg persze nem látom meg őket. az ilyet sosem értem Én sem és elég bosszantó tud lenni, hogy Ők mindig hamarabb látnak meg. Mondjuk ez sokszor azért van, mert elöl szeretek menni, nem hátul, de azért most már hagyom érvényesülni a többit is, uncsi hogy hamar kilőnek :)
  • pett3rson
    ha semmiből, akkor az SPG szokott lenni, az ellenfélnél is vannak felderítők :)
    persze, ha nagyon idegesítenek az ilyen dolgok, akkor ne játssz vele, mert lehet nem neked való ez a játék :)
    Én imádom ami 2.vh-s, ráadásul ez tankos, szóval jól el tudok vele szórakozni és vannak katarzisos győzelmek, az minden rosszért kárpótol :)
  • lammaer
    Akkó nem jól lopakodtál :)
  • Molnibalage
    Nem. Lopakodok és szépen agyonló valaki a semmiből.
  • szabii98
    Én utálom/tam :D
  • pett3rson
    Én nem lennék olyan biztos ebben, annyira nem erősek ezek a gépek azért, az akkoriak meg főleg nem.
  • pett3rson
    ja, ezt a szemberakást meg úgy kell érteni, hogy ugye látod a másik oldali tankok listáját, azon belül, aki veled egy tier-ben vagy annál lentebb van, azzal érdemes face-to-face erősködni a többivel akkor ha valami nagy van veled társaságban, akkor nem rád lő, hanem a nagyobbra, az a veszélyesebb ellenfél, Te meg jól lelövöd a láncát oszt csak les :)
  • pett3rson
    a T-28 lett az első kedvencem, az fasza kis tank.
  • pett3rson
    ezek szerint Te berohansz az ellenfél közepébe és úgy próbálsz kilőni valakit...ez rossz taktika. sunnyogni kell a bokrokba vagy a házak között és figyelni a térképet közben, hogy csak kicsivel legyél előrébb a fővonaltól. mindig lehet látni ki ellen kerülsz szembe, csak nem szabad rohanni fejvesztve, annak nincs értelme. megmutatod a többieknek, hogy hol az ellen, aztán meghalsz, mi meg baszhatjuk az egészet, mert nincs más a közelben aki tovább mutatná. az SPG-k feladata, hogy a nagyobbakat akik megpróbáltak elbújni kifüstöljék, nem a tiéd, neked az, hogy mutasd a célt, mint a vadászkopó. ez csapatjáték, mindenkinek van feladata, nézd a többit, hogy mit csinál és aki eredményes azt másold.
  • Eagle16
    *76mm helyett 57mm
  • Molnibalage
    Még megállapítani sincs idő, hogy ki áll velem szemben. Ott van valami. Puff, egyből szétlő. Magyarán csak mázli kérdése, hogy veled egysúlycsoportban levőlel rak össze vagy sem...
  • Eagle16
    Tudom de ettől függetlenül ahogy már írták, ha nem a kicsik közé rakja akkor semmit sem tudsz csinálni vele, mert 1 max. 2 lövésből kilövik. Esetleg a 7,5 cm-es HE-s ágyúval lehet piszkálni a nagyobbakat szemből is, de nem érdemes, inkább minél több tankot kell felderíteni, és esetleg az SPG-ket kilőni. A Tier IV elég szívás, bár a T-28-as legalább kap egy korrekt ágyút (vagy inkább kettőt - 76mm ZiS-4 és 85mm).
  • spiczi91
    A felderítésen kívűl mást nem nagyon tud csinálni, persze ha nem kis tier csatába kerül, ott azért effektív tud lenni.