418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Renegade
    :-)

a zizi bolygó nagy mese, a disszonáns robot meg tök para volt :-))
  • Sir Charles
    Én értem, de amikor a Himmelsdorf pályán a Maus kicammogott a bázisunkról, befordul az első sarkon a nyílt tér előtt a fal takarásában és csattan rajta egy lövés és 100-ról lemegy az élete 74%-ra és közel s távol nincs senki, csak egy T-54 előtte, akkor 99%, hogy a T-54 lőtte meg. Én ezt nem hallottam valakitől, nem fórumon olvastam, nem a chat-be írták,hanem a Maus mögött gurultam közvetlenül a Tigrisemmel.
  • Szakesz
    Értsd meg, a T-54 1lövéssel nem képes ekkorát sebezni. :)

Vannak vicces dolgok a játékban, de azért ez már túl szürreális.
  • ximix #23071
    Az nem sikerült itt akkor link
    http://www.audiomicro.com/free-darth-vader-sound-clips-yes-my-master-download-512208
  • Tuvok #23070
    Nekem is, nekem is
  • ximix #23069
    Jól írod közel vagy a megvilágosodáshoz :)
    <object width="411" height="176" >
    <param name="movie" value="http://www.audiomicro.com/swf/EmbedPlayer.swf"></param>
    <param name="wmode" value="window"></param>
    <param name="bgcolor" value="#869ca7"></param>
    <param name="allowScriptAccess" value="always"></param>
    <param name="flashvars" value="track_id=666650632f6f054&domain_name=http://www.audiomicro.com/"></param>
    <embed src="http://www.audiomicro.com/swf/EmbedPlayer.swf" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowScriptAccess="always" flashvars="track_id=666650632f6f054&domain_name=http://www.audiomicro.com/" width="411" height="176" ></embed>
    </object>
    <div style="width:411px; text-align:center;color:#666666;margin-top:-30px;">
    Get <a style="color:#339966" href="http://www.audiomicro.com/sound-effects">sound effects</a> & <a style="color:#339966" href="http://www.audiomicro.com/royalty-free-music">royalty free music</a> at AudioMicro.</div>

A disszonanciáról eszembe jutott, hátha nem ismered bár még én se hallgattam az egészet, (de most megfogom) anno vendégeskedett nálunk egy vak kis fiú és neki volt a kedvenc kazija a Disszonás robot http://www.youtube.com/watch?v=avGZgTkxT_A

Gondolom nekik nincs ilyen vasuk, de halad a világ
    A számítógépek terén Magyarországon van egy ami 6,5 teraflopos
    1.000.000.000.000.00.000.000 (trilliárd) a (zeta) a megfelelője
    -----------6.500.000.000.000/másodperc (tera)
    ---2.566.000.000.000.000.000/másodperc (peta)ez a mai csúcs Kínában
  • erdos
    jajjaj de sok kimaradt, hírlevelet pls :-)
  • Sir Charles
    Nem mondod!
    Pont ezt magyarázom, hogy a játék így nyúl bele a meccs kimenetelébe.
    Az egyik csapatnak minden betalál és sokat sebez, a másiknak meg lepattan, nem talál,stb.
  • noname23
    megkérdeztem a játékban az egyiket erre kamuzik 72% valójában 48 amiben meg ült T34 39%
  • Szakesz
    Alapvetően a gép befolyásolja, hogy kivel dob össze elosztás szempontjából, ha nem így van, akkor már régen rossz. :)

A kedvetekért a következő 15>0 köröknél megnézem minden egyes játékos statisztikáját, amennyiben a rosszabb statisztikával rendelkező csapatok nyerik meg ezeket az egyoldalú köröket, akkor elismerem az összeesküvés elmélet hitelességét. Remélem elég korrekt ajánlat, ha bármi kivetnivalót találtok a tervbe, jelezzétek! :)
  • spiczi91
    Nem hiszem hogy a gép befolyásolja a dolgokat az elosztást illetően, szerintem ez csak pech, hogy (melyik csapatot szopatja) kivel sorsol össze engem a balancer. :D
  • Szakesz
    Erre a T-54 nem képes, nekem még oldalról is csak 11%-t sebzett AP lőszerrel a legjobb ágyúval, bár ha a T30 lőtte, az úgy már elképzelhető.
  • maniac78
    Az imént hasonló eset történt, a Ferdi lövése 120m beterítve majdnem teljesen a szórási kör. Leadott lövés eltűnt, A20 megúszta.
    Elegem lett ebből a sza.rból egy ideig.
  • Sir Charles
    Ezt már korábban is elemezgettük, és nekem is az a véleményem, hogy néha belenyúl a játék a meccs kimenetelébe.
    A legutóbbi ilyen esetemnél én Tigrissel voltam, szóval nem tudtam beleszólni a csatába. Az ellenfélnél volt 3 db T-30-as és 4-5 T-54-es. Ez annyira nem tűnik vészesnek első ránézésre. Nálunk viszont volt (nem viccelek) 1 db IS-7 és 3 db MAUS!!!!. Úgy kikaptunk 15:3-ra, hogy öröm volt nézni. Nekem ne mondja senki, hogy nem nyúl bele a játék, amikor konkrétan láttam, hogy a T-54 egy lövésre 74%-ra vitte le a Maust 100%-ról, mialatt róla 3 lövés pattant le.
    Nem azt mondom, hogy mindig, de néha van ilyen és ez nem a játékosok bénasága.
  • noname23
    Azért a csalásról én nagyon örülök hogy a gép teszi még és nem az ember szerintem ez így tök jól is van kitalálva ha tényleg igaz
    abszolút korrekt az egész veszíteni is kell a játék élmény a lényeg mindenki számára

Amivel szemben ez áldás az a xar fps játékok ahol bizonyítottan hemzsegnek az ügyes maffia csalók és minden szerveren legalább egy csíter jelen van ami épp elég hogy elrontsa a játékot.
  • maniac78
    Kellene tudni előre, hogy a csapatod idióta lesz-e vagy sem, mert akkor bizony én magam lőném ki őket, ha tudnám. Az előbb is engem idiótáztak le, mert mertem mondani, hogy állj gyerekek, amikor 8-3ra elhúzott az ellen.
    Rögtön utána 12-3 lett.
    Az oké, hogy rengeteg hülye él a földön, de ha nem megy neki akkor sem hozzájuk kéne állítani a szabályokat.
  • Renegade
    fú de csapongok ma is, a példából pont a lényeget hagytam ki:

a disszonanciát az okozza, hogy jó játékosnak tartom magam, de az eredmények nem ezt tükrözik, tehát lehet, hogy ügyetlen vagyok (ez kellően nagy disszonancia)?

a többi stimmel, nem iszok ma több kv-t, mert akkor legközelebb, már csak névelőket fogok írni :-)
  • Renegade
  • Mester61
    Nem tudom talán Március közepe
  • Renegade
    jaj már :-))
  • Renegade
    általában: szinte mindenkinél (talán Lammaernél nen, bár már nem emlékszem a régi artys vitákra)
    ma: Stork13-nál, TDantesnél
    de még egy hetet sem kell visszamenni és nálam is, nem kevés :-)

a matchmaking elosztásról nem merek nagyon véleményt alkotni, de a program belenyul azért mert....
    és a pókerből megismert csal a terem azért mert...

az szinte egy és ugyan az.

Bár imádok dobálózni a kognitív disszonancia kifejezéssel, de tisztában vagyok vel, hogy borzasztó nehéz helyén kezelni, és helyes irányba elindulni.

A többiek kedvéért:

Kognitív dsszonancia: Az elmélet alapgondolata, hogy mikor valamilyen új információ vagy tapasztalat ellentmond a korábbi elképzeléseknek vagy ismereteknek, akkor disszonanciát, belső feszültséget élünk át. Ez a disszonancia szorongáskeltő állapot, melyet csökkenteni igyekszünk.

És itt a csökkentés a lényeg, azt nehéz jól csinálni

vegyünk egy példát:

az alap gondolat, hogy én jó játékos vagyok, majd mivel az eredmények nem azt mutatják (ez lehet akár az 50-50% miatt), ezért jön a kérdés, hogy miért nem látszik az eredményeken, na ez okoz fájdalmat az agynak, kell neki egy vonzó válasz: Én jó játékos vagyok, de csal a gép! Ugye mi gémerek hátrányból is indulunk, mert bizony régen sok AI csak azért volt jobb, mert csalt.
    De biztosan emlékeztek suliból: utál a tanár, hülye a tanár, stb

Ez a gondolkodás mód azért veszélyes, mert bár ily módon azonnal feloldjuk a konfliktust az agyban, de el is vetjük annak a lehetőségét, hogy tévednénk, így remek jól önáltatva elzárjuk magunkat attól a felismeréstől, hogy rájöjjünk, hogy ügyetlenek vagyunk, de ezen változtathatunk és ügyesebbek, okosabbak lehetünk.
  • stork13
    Persze, hogy nem lehet arra fogni. De ha ilyen van akkor már tudom, hogy mi lesz az adott meccsen.

Szerintem belenyúltak a rendszerbe pár hete.
    Mások szerint nem.
    Egyik fél sem tudja meggyőzni a másikat, így mindenki azt hisz amit akar. Szerencsére!
  • stork13
    Amúgy nem érzek semmi szorongást, ezt mondják a hangok is...
  • stork13
    Nem mondtam ilyet. :)
    Egyedül nem, de 2-en már igen. Nem vicc, volt ilyen.

Na még az lenne a szép ha lenne minta is. :D
    De a készítőknek érdekük, hogy mindenkit itt tartsanak mert nem lesz annyi bevétel ha a gyengébbek elmennek.
  • lammaer
    "Hányszor volt már (általánosítok), hogy T-54 hordával mindent szétszedtünk, aztán a következő játékban hasonló felállásban minket szedtek szét?"

Volt már nem 1x, ez tény. De ilyen esetekben nem lehet csak a lepattanókra fogni - a legjobb platoon is csak 3 ember, akik hiába játszanak jól ha a maradék 11 nem annyira ügyes illetőleg a másik oldalon van egy másik nagyon jól játszó platoon.

Hányszor volt olyan, hogy az egyik oldalon egy platoonunk tör előre faszán, csak éppen azért nem lesz victory mert a másik oldal elesett és az ellen begyalogol és cappel.
  • lammaer

Ismét egy "szivemből szólt" hozzászólás.
    Látszik hogy egy HOZZÁÉRTŐ ember irta... izé, pókerhez értő :)
  • lammaer
    Ez a része szimplán és elismerten szar.

További szimptómák:
    - egyik oldalon csak TD
    - egyik oldalon csak heavy, másik oldalon csak medium
    - egyik oldalon csak Maus, másik oldalon csak IS7

stb
  • noname23
    kinek volt ilyen érzete neked?

szerintem azért balance random rendszerbe biztos belenyúlnak ez nem vitás
  • stork13
    Figyelem összeesküvés-elmélet fog elhangzani D:

Amikor nagy arányú a győzelem/vereség (15:0-3)akkor a rendszer az esetek nagy százalékában belenyúl a meccsbe.
    Számomra hihetetlen, hogy egy csatában, ahol a teteje Tier 10-es szintű, 15 kilőtt tank mellett 1 M3 Lee-t sikerül csak kilőni.
    Ha a leadott 3. lövésem is track, critical, rikosé vagy bounce akkor már tudom, hogy a szopóágra tett a gép az adott meccsen.
    Idióta csapatban is vannak mindig jó játékosok. Az adott szituációban mégsem képesek hozni a szintjüket, nem azt, hogy megfordítsák a meccset, hanem legalább pár ellenséget lőjenek ki. Pont az előzőek miatt.

Valamikor még ősszel megjegyeztem, hogyha agresszíven játszol akkor jobbára feléd lejt a pálya. Úgy veszem észre, hogy mostanában ez egyre jobban így van.

"Ha ez igy lenne, akkor azt látnánk, hogy egy alapvetően jól játszó csapat (értsd: összetartanak, nem ész nélkül egyesével támadnak, koordináltan védik mindkét oldalt stb) valahogy mégis veszit, mig egy idiótán viselkedő csapat meg nyer. " Hányszor volt már (általánosítok), hogy T-54 hordával mindent szétszedtünk, aztán a következő játékban hasonló felállásban minket szedtek szét? A taktika ugyanaz, platoon is, az ellen sem lehet sokkal bénább, csak egyszerűen nem jön be a dolog. Mást dob a gép. Szó szerint. :)

Persze alapvető hibák ellen nem véd, de nem is mondtam azt, hogy mindig belenyúl a gép. Vannak hangulatos csaták amikor 8:8, 9:9 kilőtt mellett az nyer aki előbb beér foglalni. Na itt tényleg a játékoson múlik csak. :)
  • Renegade
    kötelezővé tenném, hogy legkésőbb középiskolában minden tanuló felfogja a kognitív disszonancia lényegét, én már 20 fölött voltam mire megértettem, de még ma is időnként lyukra futok :-)
  • Eagle16
    Szóval ha nekem 58%-os a győzelmi rátám akkor én megtudom szívatni a rendszert és egymagam is elbírok egy egész csapat ellenség ellen, értem :)

Én nem látok semmilyen mintát, mindig szoktam nézegetni a kis kiírásokat sok csata után, és totál random az egész: 5 vereség aztán 3 győzelem, 1 vereség aztán 6 győzelem stb...
  • Renegade
    amivel nem számolsz:

kint vannak a statok: több ezer ember van, aki 60% fölötti, vagy 45% alatti, ezt mivel magyarázod? mert én azzal hogy ezek azok az emberek akik top tankban ügyesek, vagy ügyetlenek:-)
  • Me0w
    Vesztettunk.
  • lammaer
    Győztetek vagy vesztetetek? :)
  • Me0w
    Nem tudom, mennyire tamasztja ala a leirtakat, de szombaton egy Ausfb-t harman lottunk (t-54 x 2 + IS7), korulbelul 30-35 lovest kapott be, es meg vigan lovoldozott. Amit en lottem ra, az mind lepattant, 55 meterol, oldalaba, a tobbiek 100-rol lottek, szembol. Wtf volt :)
  • Renegade
    ez viszont két más gondolat mentén vezethető le, sajnos itt már szerintem színt vallottak, na de mindenki döntse el maga:

tudatosan szivatják a jó népet, vagy szimplán retardáltak?

ha valaki hülye, az nem tipusfüggően lesz hülye, sajnos ők ezt tudatosan csinálják, ugyanis:

ha a sokadik patch is arról szól, hogy a piros színű tankokat szinte mindig nerfelni kell, a szürkéket meg buffolni, akkor ez tudatos tápolás
    ha a sokadik patchben sincs benne, bizonyos régóta ismert szzürke színű tankok hibáinak javítása, nos ezt is nehéz félre magyarázni
    ha teremtek egy olyan szabályrendszert, ami egy korszakot ölel fel, és azt úgy határozom meg, hogy a szürke már nem fejlesztett abban az időben amikor a fejlődés a legintenzívebb volt, akkor az megint csak evidens.

Hogy mindez miért, azt mindenki döntse el maga, privát véleményem: hogy most politikailag korrektnek tűnik és vagy valakinek a nagypapája, nagymamája rossz emlékeket őriz a szürke színű tankokról, egyenruhákról
  • lammaer
    Ha ez igy lenne, akkor azt látnánk, hogy egy alapvetően jól játszó csapat (értsd: összetartanak, nem ész nélkül egyesével támadnak, koordináltan védik mindkét oldalt stb) valahogy mégis veszit, mig egy idiótán viselkedő csapat meg nyer.

A tapasztalat azonban az, hogy már a csapat kiindulásából is látszik (ahogy Dantes irta), hogy a vesztes csapat idióta. Nyitva hagynak egy oldalt, egyesével scoutolnak, szétszórva kempelnek stb.
  • lammaer
    "Az, hogy figyeli az adott tank statját (győzelem/vereség). Ha túl jó akkor szopsz, ha túl rossz akkor meg nem. Így lesz kiegyensúlyozva a dolog."

Én úgy vettem ki Dante szavaiból, hogy pont hogy a gyengébb csapatot avagy a "hülyék akik össze vissza mennek már az elején is" nerfeli még jobban a rendszer azzal, hogy azon az oldalon sok lesz a bounce meg a miss.

Amit te irtál, az pont az ellenkezője, azt még meg is érteném, hogy az egyfajta kiegyensúlyozás. CSalás, de balancolás.
  • stork13
    Nem kell ehhez szuperszámítógép.
    Beválogat 15 olyat akinek az adott tankkal rossz az átlaga. Ők lesznek a győztes csapat. Minden betalál, maxon sebez, felgyújt. A másik 15 a jó átlagú. Nekik bounce, lepattanó, track, eltűnő lövés és a minimálsebzés. Így addig játszik amíg 50% körül nem tartja a győzelem/veszteség mutatót.
    Nem megy el a user, mert van sikerélmény akkor is ha holt hülye hozzá. Van bevétel ezzel a kis trükkel, ami nem igényel nagy számítási kapacitást csak egy kis csavarást pár értéken.
  • maniac78
    De arra sincs, hogy azt kiszámolja az ellenfél kap 7db T-54-et, a másik meg kap helyette 3 Ferdit, meg 2 JgPanthert. De legalább két lövést le tudtam adni. Ettől leszek minden nap játékosa ennek a sza..k. Ezért érdemes játszani.
    A II. vh alatt szopatt.k őket a németek, most visszaadják?