A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Renegade #23054 általában: szinte mindenkinél (talán Lammaernél nen, bár már nem emlékszem a régi artys vitákra)
ma: Stork13-nál, TDantesnél
de még egy hetet sem kell visszamenni és nálam is, nem kevés :-)
a matchmaking elosztásról nem merek nagyon véleményt alkotni, de a program belenyul azért mert....
és a pókerből megismert csal a terem azért mert...
az szinte egy és ugyan az.
Bár imádok dobálózni a kognitív disszonancia kifejezéssel, de tisztában vagyok vel, hogy borzasztó nehéz helyén kezelni, és helyes irányba elindulni.
A többiek kedvéért:
Kognitív dsszonancia: Az elmélet alapgondolata, hogy mikor valamilyen új információ vagy tapasztalat ellentmond a korábbi elképzeléseknek vagy ismereteknek, akkor disszonanciát, belső feszültséget élünk át. Ez a disszonancia szorongáskeltő állapot, melyet csökkenteni igyekszünk.
És itt a csökkentés a lényeg, azt nehéz jól csinálni
vegyünk egy példát:
az alap gondolat, hogy én jó játékos vagyok, majd mivel az eredmények nem azt mutatják (ez lehet akár az 50-50% miatt), ezért jön a kérdés, hogy miért nem látszik az eredményeken, na ez okoz fájdalmat az agynak, kell neki egy vonzó válasz: Én jó játékos vagyok, de csal a gép! Ugye mi gémerek hátrányból is indulunk, mert bizony régen sok AI csak azért volt jobb, mert csalt.
De biztosan emlékeztek suliból: utál a tanár, hülye a tanár, stb
Ez a gondolkodás mód azért veszélyes, mert bár ily módon azonnal feloldjuk a konfliktust az agyban, de el is vetjük annak a lehetőségét, hogy tévednénk, így remek jól önáltatva elzárjuk magunkat attól a felismeréstől, hogy rájöjjünk, hogy ügyetlenek vagyunk, de ezen változtathatunk és ügyesebbek, okosabbak lehetünk.