418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Eagle16
    Sajnos a sok kis SPG még hegy vagy ház mögül is ki tud szedni (Su-5, Su-26), mert olyan meredek szögben lőnek. De elég gyenge az ágyújuk, Hetzeremről pl. pattant már le SPG lövedék is :D

Nagyjából már ismerem őket, szóval lehet ellenük védekezni.

Pl. kb. a pályák feléig tudnak ellőni, annál messzebb nem igazán, szóval én inkább védem a bázist Hetzerrel.

Ha tudod hogy lőnek vagy lőni fognak rád, akkor néha full sebességről (tudom, az EU verzióban még nem olyan gyors a Hetzi, de majd az lesz :) ) állj meg hirtelen, majd indulj el újra, totál random módon, így tuti hogy nehezebben talál majd el.

Mindig fedezékről fedezékre haladj, hiába sok helyre lőhetnek be, de még több helyre nem tudnak.

Ha kilősz egy tankot akkor ne állj meg csodálni a roncsát, feküdj rá a W-re és alkalmazd a hirtelen megállós majd elindulós taktikát. (persze ezt csak akkor ha az ellenség meglátott)
  • Gunslinger
    Jajaja, arty nélküli köröket én is imádom, tegnap nekem is gyakran volt valamiért.
  • Wlanseraf
    Ez a Nercbundával befedett Herczer verzió?:) csak vicc volt:P

Ellenben a múltkori síros T-54 videó után (amikor rinyál hogy hogy lőtte ki a VK, persze ammo rack) nahát az kurvára begyütt:P 450 méterről oda lőttem egy 70% álló T-54-nek és azonnal pukkant:D
  • Tono34
    Vannak még ennél cifrábbak is, majd megszokod.

Tegnap volt 3 egymást követő köröm arti nélkül. Hihetetlenül jó volt :)
  • Brutal
    Sziasztok
    Elkezdtem én is a játékot és rendesen rákattantam :)
    A német TD vonalat erősítem, jelenleg egy Netzer-em van.
    Ami viszont nagyon idegesít a játékban az a tüzérség. Kicsit fura nekem hogy mozgás közben a hegyek mögött is képesek 1 lövéssel kiszedni.....
  • Eagle16
    Febr. 14-17-ről tolták át febr. 21 - márc. 4-re.

A kiadás szerintem minimum egy héttel márc. 4.-e után lesz, szóval nem fog egybeesni.
  • Gunslinger
    Nem úgy volt hogy az e heti patch-et elhalasztották? Jövőhét már bőven március, lehet egy időben fogják megoldani a hw-val.
  • Eagle16
    A patch a héten, de maximum a jövőhéten jön, a wipe meg március közepe felé.
  • Adjunktus
    "Szóval úgy érzem, Tier8-ban egyenrangú a német/orosz TD,"

Majd ha már meglesz az ISU-ra a BL/10,akkor várom a beszámolódat a fentebbi témakörben!
  • Gunslinger
    Március 10-15 között tervezik, de egyébként nem tudni biztosra. Imho csoda, ha április előtt lesz.
  • Gunslinger
    Hja, hát valahogy el kell adni, de még könnyen lehet hogy igaz is, látva a ruszki tápolási tendenciát.
  • popey8
    Már elég régen nem jártam itt a fórumon az elfoglaltságaim miatt. Meg tudná nekem mondani vki, h a legfrissebb hírek szerint, mikorra várható a patch (amivel végre kiszedik a kari fákat) és a hard wipe?
  • Eagle16
    Szerényen kinevezték az A-32-est a "best scout"-nak :)

Remélhetőleg nem azért a best mert 80-al megy és 30m-es a fordulási sugara :D
  • f24sg
    Tehát jó esetben a klánozás nyáron indul, még akkor is BÉTÁban...

Remek, akkor mire ebből tényleg lesz is valami az eddigi időpont-betartásokat nézve, addigra lehet, hogy az univerzum is máshogy fog kinézni.

Namindegy. Én ÉRDEMBEN utoljára hetekkel ezelőtt játszottam; ahogy akkor írtam, egy belinkelt info a fejlesztők hozzáállásáról kb. elüldözött, "de-"motivált.
    Egyik haverom folyton baszogat, hogy lépjek fel már, de mindig megnyugtatom, hogy legközelebb az aktuálisan beígért PATCH idején lesz game. Azt tesztelem, és meglátom, jófelé megy-é a dolog. Adig olvasgatom pl. itt a híreket.
  • Gunslinger
    Köszi. :)Azért ennyire nem súlyos a helyzet...többnyire :)
  • Gunslinger
    Na akkor még egyszer, nem akarok erről az élményről lebeszélni senkit sem, de én nem barátkozni jöttem a WoT-ba.
  • lammaer
    Én használom a Ferdit (teljesen kigyúrva) , és éppen most gyúrom a SU152-t (ez is épp fullos). Mindkét fán böcsüettel végigmentem, free xXP nélkül (na jó, a Su85-SU100 vonal az az 5x alatt ment).

Igazából nekem mindkét oldal bejött, de kicsit az orosz felé billenek.

Jpanther vs SU152 - a JP a sírba vitt. Nem lenne rossz cucc amúgy, de mivel szándékosan világítótornyot csináltak belőle, szegény képtelen rejtőzni, igy pont TDként nem lehet használni. Kedvenc bokraimban, ahol a SU152-vel vígan leadok 5 lövést is anélkül hogy észrevennének a JPben már akkor észrevesznek amikor nem is lőttem. Plusz, a JPnek - az autoaim miatt - irdatlan sokszor ellövik az ágyúját.
    Lepattanni egyikről se pattan sok minden, viszont érdekes, hogy érzésre a SU152 több találatot elbír mint a JP 8 (pedig a HPjuk kb azonos). Amikor ellenük harcolok, szintén olyan érzés mintha a JPt könnyebb lenne megölni.

Ferdi vs ISU - ISUm még nincs, de amig nem lesz fullos kb ugyanolyannak látom mint a SU152-t. Teljesen más játékstílus mint a ferdi, mivel - a JPhez hasonlóan - a ferdi sem tud bújkálni. Viszont a JPvel ellentétben a Ferdi stramm frontpáncéllal rendelkezik, a 128-as pedig zseniális találmány.
    Szóval úgy néz ki, az ISU-val menni fog a lopózós klasszikus TD menet, mig a Ferdivel a "gyere üss, de addig szétverlek" játékmenet működik (persze nem állunk Maus elé :) ).

Szóval úgy érzem, Tier8-ban egyenrangú a német/orosz TD, Tier7-ben viszont (kizárólag az elkefélt JP láthatóság miatt) magas az orosz fölény.
  • Renegade
    A WOW-ba a sima lófráló ellenfelek (alap AI) IQ-ja annyiból áll, hogy, ha közel mész hozzá akkor neked támad, általában nagyon lovagiasan 1 vs 1-ben, a kicsit hátrébb áló 3-10 pedig csak drukkol :-)
  • Forolto
    Az MMO egyik lényeges eleme a csapatjáték,hogy az ismerősökkel vagy a leendő ismerősökkel együtt pusztítsd a szabadidődet.Ez egy ilyen világ.
  • Gunslinger
    Erről beszélek, ha nem klánozok senkit sem kell utolérnem és nem farmolok, hanem játszok, ennyi.
  • Gunslinger
    Utóbbi kifejezést nem ismerem, lefordítanád. :)
  • Forolto
    Sajnos a klános harc pedig megköveteli,hogy legalább a premium lőszert megvedd,mert azzal nagyobb sebzést biztosabb győzelmet adhatsz a klánodnak.
    Az egy dolog,hogy a normal accal is elboldogulsz,de többet kell farmolnod,igy több időt elveszel magadtól azért,hogy utolért a társaidat.
    A túl sok lové is bullshit,havi 10 dodó emberek között is 2000 forint/hónap.Valaki ennyit elkajál naponta.
    Persze,aki ezt nem akarja azt nem kell erőltetni,de mint mondtam a játék leglényegesebb részét ki fogja ezzel hagyni.
  • Gunslinger
    Hja, akkor ha komoly klánt találsz és nem a 14 éves Pistike hív be első látásra az új klánjába, mert meglátta a szerveren, hogy magyarul írsz. Hány ilyennel találkoztam már, atyaég. A komoly klánok meg sajna nekem túl sok kötöttséggel járnak, amiből van elég az életben amúgy is, nem hiányzik a naptáramba egy kötelező WoT csata bejegyzés. Amúgy senkit nem akarok erről lebeszélni, ne érts félre, csak nem nekem való, engem százszor jobban érdekel, hogy normális legyen a játék, ne legyen ennyi részrehajlás és pláne bug.
  • Jeffjohnson
    International clan wars beta will start in a few months after the release.

Non-exhaustive list of features for clan wars currently in development:

* New territories on global map.
    * Special in-game maps for most important historical provinces.
    * Fog of war in special battles. Neither team is aware of its opponent's roster.
    * Reconnaissance.
    * Engineering structures in controlled provinces: bunkers, automated (bot-guided) weapon emplacements, mine fields etc.
    * Call for artillery- and air-strike covering the whole square.
    * New battle formats. One base per map, bigger teams.
    * Political features: diplomacy and alliances, super-capitals, revolts.
    * Volunteers functionality (replacement for mercenaries).
    * Nomad clans.

Sajna arra még várni kell. Viszont ha csak ezek benne lesznek akkor szerintem már megéri a várakozást. Jó lesz ez nagyon csak győzd kivárni :)
    Viszont ha belegondolsz tier 5 a minimum szint az lesz pár hét mire mindenki eléri a klánban és addig úgyse lehetne.
  • Renegade
    a wotban nem mindig egyértelmű, hogy ember, vagy WOW mob AI ellen harcolsz :)
  • Renegade
    a jelenlegi bugok miatt mindennel tudod sebezni az egér bármelyik oldalát, ráadásul igazi vak egér, ha egyedül lófrál :-)
  • Gunslinger
    Nálam annyi a lényeg, hogy tankokkal lövöldözzek nem hülye AI által irányított játékosok ellen. Havi prémium még annyira sem izgat. Semmi értelmét nem látom, mert csak egy 50%-os szorzót ad a credithez és XP-hez és nem is tudok mindennap órákat játszani, hogy kihasználjam. Kinőttem már nagyon rég abból a korból, hogy a legmagasabb szint azonnal kelljen. Túl sok lóvét sem akarok belefeccölni, mert lehet ráunok hamar.
  • maniac78
    Én is lőttem szét 4 lövéssel Maus-t Ferdivel.
  • Jeffjohnson
    "High tier premiums (keeping in mind that KV-5 and Lowe will be added after the release) won't have any significant impact on gameplay in the long and even medium run, however it's natural that premiums like M6A2E1 will give their drivers some advantages in the first days after the release. "

Ez igaz csak éppen költheted az összes aranyadat free xp konvertálásra. Illetve ha csak kisebb tierü járművekre lősz nem fogsz annyi xp-t creditet kapni.
  • Renegade
    *platoon
  • Renegade
    a klánosdinak egy nagy előnye van: a játékhoz értő ügyes emberekkel vagy egy csapatban, nem pedig a növények szintjén vegetáló fura fiúkkal, bár ez utóbbit kompenzálja, ha a palton társaiddal az első 5-ben vagytok, Ninjuval ketten nyírtuk már ki a komplett ellenséges csapatot (kettőnknek volt 15 killje), az volt az a csata, ahol 28 erdei zsálya volt + mi. :-(
  • Jeffjohnson
    Ezen jót röhögtem klánunkban az átlag életkor 30+ sokuknak gyereke van melóznak mégis tudnak időt szakítani a játékra családra meg mindenre ami nekik fontos. Napi 2-4 órányi játék nem fog semmilyen családot nyomorba dönteni nem kell a szentbeszéd...meg az önsajnáltatás. Minden csak akarás kérdése. Mint ahogyan az is, hogy mennyibe kerül a játék.... ne felejtsük el ez egy ingyenes játék de szerintem van annyira jó, hogy ezért fizetek érte mert tudom ha minél többen teszik ezt a játék annál jobban fejlődik.
  • f24sg
    LoL, kb. ennyi szerintem is.

Még nem értik meg, hogy mikor meló van, vagy kemény tanulás, esetleg egyeseknek (jól működő)család, akkor nincs lehetőség időre mindig a gép előtt ülni. Így is egy "waste of life" az egész, de legalább nem főállásban...
  • Forolto
    Akkor ez a játék neked nagy izgalmakat nem tartogat.A sava-borsa az MMO része még csak most jön ezzel.
    Egy hardcore klán simán kifarmolja a havi premiumot az embereinek!
  • Gunslinger
    Medium meg light közül választanék, az ártól függően, mert egyik harckocsi sem érdekel a háromból, illetve a Pz IV/V kipróbálásra jó lenne nálam, de csak miatta nem venném meg a mediumot, ha annyival drágább. Teszem azt ha 60 dollár lenne a medium és 40 a light, akkor beleférne, ha nagyobb lenne a kettő közt a difi akkor már nem. Mindenesetre jó sok aranyat adnak mindhez, én már kezdésnek 2500 arannyal is sztem ellennék a végtelenségig.
  • Iron Hawk
    Az orosz TD Légpuska tűzerővel?
    Tegnap mellettem egy 704-es néhány lövéssel darabokra tépte a MAUS-t!
  • Gunslinger
    Olvastam már, de annyira nem érintett meg, meg úgy semmilyen klánharc, eléggé magányos farkas típus vagyok, túl sok kötöttséggel jár a klánozás, kamasz koromban 10-12 évvel ezelőtt jó buli volt, de mára valahogy hidegen hagy. :)
  • Forolto
    Jeff,ez nekem megvaaan!Én olvastam,láttam,de én benne is akarok lenni.

Ott akarok állni a kezdőlapon és a beugrópontért csatázni!
  • Jeffjohnson
    Már korábban is belinkeltem de akkor senkinek sem keltette fel az érdeklődését mert fontosabb volt azon sírni, hogy az orosz tankok milyen OP-ok:
    LINK

Leírás hozzá angolul:
    LINK

• Forolto
    Majd késöbb tapasztalod,hogy a készitők az orosz ágat favorizálják és a láthatósága egy orosz TD-nek sokkal jobb,mint a német társaiké és mikor a láthatatlan TD szétlő,majd rájössz,hogy mégis csak orosz TD-vel kellett volna kezdeni.Ez tapasztalat.
    Attől függetlenül nekem is van Ferdinandom és párducom.