418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lammaer
    Ja, a 40 fok a függőlegestől értendő (akkor kell a cos()-al számolni asszem)
  • lammaer
    Na, sajnos írva nem találtam, de itt egész szépen látszik, hogy a torony és az oldal is eléggé meg van döntve (jó 40 fokban biztos)

rajz

Ha kiszámolod az effektiv páncélvastagságot 160 / cos(40) = 208 mm, ami mindjárt kétesélyessé teszi a legjobb panther ágyú átütését is.
    Mondjuk tapasztalatom alapján inkább egyesélyes, ebben igazad van (nekem is van pantherem, fullosan 80k-t lövöldöztem vele eddig össze), de akkor már inkább a PZIVes sztorid kirivó mintsem az IS4-es, ami számszakilag még magyarázható azzal hogy rossz napod volt ;)
  • lammaer
    Én a PZIV-es lepattanós sztoridról beszélek (25164-re reagáltam).

Az hogy egy panther oldalról nem tud átütni egy IS4-et, nem is annyira kirivó.
    Végül is a hull armorja oldalról 160, tán még döntve is van, és a panther legjobb ágyúja 203 +-20% azaz 162 - 243 átütéssel rendelkezik.
    Ha meg nem a top ágyú van fenn, ünnepelj ha átütöd az IS4-et :)
  • Wlanseraf
    Max másról beszélünk:D 25216 hozzá szólás:) ott van benne a 50 méter:) a 150 a PzIV volt:D ez meg IS4

• lammaer
    Zsu, ezek már mind megvannak csinálva, csak a grafikai terhelés csökkentése végett a hópelyhek meg a homokszemek nem látszanak.

Ezen változó időjárás miatt van az, hogy 100 méterre előtted hirtelen eltűnik a pusztában a mausz.

Úgy tudom gyalogság is van a játékban csak szintén aa grafikai terhelés csökkentése végett nem látszódnak, méghozzá a maglódi "afgánok", akik röptiben kapják el a lövedékeket hogy elvihessék őket a szinesfém leadó helyekre. Ezért vannak a látszólag semmiben eltűnő lövedékek néha.
  • lammaer
    hazudós :)
  • Forolto
    Nem kell ilyen xarság,igy is el van b@szva a láthatóság,nem kell ennyire megbonyolítani.
    Azzal legyenek kész,amit megigértek.

Egyébként,ha jól szimulált időjárási harcot akarsz ott a potbs.Nagyon jól meg van csinálva!Ott van éjszakai harc,viharos harc ködös harc...sja 2008-as MMO.Van túl meleg harc is...mikor hétágra süt a nap.Ez is befolyásolja a küzdelmet.
  • Wlanseraf
    50 méter:)
  • zsupeti
    Amit hiányolok az időjárásban:ónos-eső,homokvihar,KÖD.
    Mekkora lenne ha két centire lehetne látni a köd miatt,és csak akkor veszed észre az ellent,ha már összeütköztetek.Mindenki nézne mint vak a hajnalban. :D
  • Forolto
    A legszebb,hogy a GARÁZSBAN ESIK A HÓ!

Valaki felvetette,hogy a karácsonyfát már ne is vegyék ki,jó lesz az idén karácsonyig,vagy max cseréljék le húsvéti nyuszira...

Ez kicsit se szégyen a wargaming.net-ről.
  • lammaer
    Hát, a 40 elég messze van már az ideális 90-től... plusz még a 150 méter ugye...

Talán még ki is számolhatjuk hogy az átütés mennyivel csökkent ebben az esetben és felfedezhetjük hogy a WoTban milyen komplex kalkuláció van. Na? :)
  • TDantes
    Most is van időjárás. Fél éve esik az a rohadt hó.
  • Forolto
    Hivatalos fórum.
  • Forolto
    További szemezgetéseim:

-Lesz időjárás.
    -Egyenlőre nem terveznek nagyobb map-okat.A 30v30-al nem is foglalkoznak.
    -Már készül a német "crew sound" Szerintem ez nagyot fog dobni a játék hangulatán.
    -A CBT emberkék nem kapnak +tank slot-ot.Mivel a Pz V/IV kiesett a gift tankok közül,valószinű ugyanazt kapjuk,mint az oroszok KV-220.

• Wlanseraf
    Oké, de ez nem éles szögből volt... hanem kb 40 fok
  • Wlanseraf
    És minő érdekesség, persze 2 perc alatt 8:1 volt az állás...
  • zsupeti
    Vagy azt a sebzést a te életedből vonja le,még-ha véletlen is volt.
    Vagy a direkt tékázókat személyesen felkeresni,és fa testápolóval ráütni a jobb/bal mutatóujjára. :)

Épp tegnap lőtte ki az artymat egy genetikai hulladék az első 15mp alatt.Megjegyzem,h én voltam az 1 szem arty.Kiscsákót vagy négyen lőtték ki egyszerre.
  • lammaer
    Tudom hülyeség, de a lepattanás elsősorban szögfüggő a játékban, nem a páncélvastagság függvénye.

Tegnap kipróbáltuk, IS3-al a számba mászott egy kolléga úgy, hogy a tankjának (T32) a hátulját láttam. A testet tetejét hiába bombáztam, bár zöldnek mutatta, mindig lepattant róla a skuló hiszen elég közel a 180 fokhoz lőttem.

A T32 hátulja amúgy 51mm-es, az IS3-as legjobb ágyújának a penje pedig 225 (+- a 20% ugye).

Sőt, még viccesebb volt, hogy igy viszont mandinerből eltaláltam a tornyát (tehát megpattant a hátán, majd a toronyba be).

Szóval ha elég szerencsétlen szögben találunk el valamit, minden lepattanhat mindenről.
  • Wlanseraf
    Én már abba reménykedem hogy kijön valami más MMO ami érdemleges... tök mindegy milyen stílus!! csak ebbe ne toljak pénzt.....

Kezdem unni ezt a kb előre leosztott játékmenetet... előbbi meccsen Pantherel 50 méterről 4x nem tudtam átlőni egy IS4 oldalat!!!! tudom mellé lőttem meg béna vagyok... kicsit viccesnek tartanám hogy a T8-as mediummal HE lőszerrel lőjem 50 méterről a T9-es heavyt... ez aztán a játek... persze VK45-nél nem jön elő ez a probléma...
  • kissrac
    Én kétszer lőttem ki csapattársat szándékosan (volt egy-két nem szándékos is - bár nyilván ilyen mindekivel előfordult --- berohan eléd mikor lősz..) Egyiknél az volt hogy elkezdte kilőni a csapattársakat még az elején ahogy itt is írtátok nemrég, a másik meg hogy cappelésnél lövöldözte a csapattársat, mikor a másodikat belelőtte mondta hogy álljon le, mire lőtt egy harmadikat is és írta hgoy miért? Erre lőttem egyet az IS--3al vagy IS-7el és elszállt, majd befoglaltuk a bázist (jelzem nem láttuk a maradék ellenfelet).

Ötszörös szorzó alatt szinte nem is játszottam, második nap szóltak a srácok hogy van, de annyira akkor épp nem izgatott a dolog...

Sőt gyakorlatilag nyár óta játszom több hónapos kihagyással, de van IS-7, T-54, és már majdnem megvan a GW Panther... Néha elcsábulok más játékokra is és eszembe se jut akkor játszani vele:)
    Most meg még meglesz a GW Panther, aztán még lehet választok valamit...sokat ugye már nem...
  • Plata
    Amerikaiaknak mikor lesz TD?
  • stoppos
    Ha a sok hülyétől eltekintünk, akkor van értelme a csapattárs sebzésének. Rá tudok húzódni egy ellenséges tankra, hogy ne lőjjenek az artyk, vagy egy másik tank. Taktikailag van értelme.
  • Plata
    Én sima print Screennel csinálok képeket.
  • stoppos
    Ahamm. Akko rott lesz az. :)
  • Mester61
    Ctrl+print Screen és kész a WOT játékmapba teszi.
  • Forolto
    Hmmm bevezetésre kerül egy speckó tank:

Commander's tank:
    - will be purchased for gold
    - will have better radio
    - can only be one per team
    - will have better view range
    - will have worse armament
    - can be used only in clan wars and company battles
    - will be available for certian tiers (approx 3-7,8)
    - will provide its owner with special commander's chart for giving orders
    - will enable its owner to use special consumables like (like calling airstrike)
  • stoppos
    Szerintem agile project menedzsmentet használnak, ott szoktam ekkora csúszásokat látni. :)
  • TDantes
    Hát ez körülbelül semmi szerintem.
  • TDantes
    Az lenne a legjobb, ha nem lehetne sebezni csapattársat. Így nem volna probléma.
  • Forolto
    Miért mondod?
    Overlord said:
    Currently I don't have such information, there should at least 3-4 weeks gap between the release and the start of clan wars beta

Tehát klán harc majd egyszer.

Márcuis 1 leállnak a szerverek,DE! nem lesz patch. :)

Pre-orders launch: March 8-15.
    Release date: March 24-31

Tehát ismét eltolták.
    S most magyarázzák ó,hogy nem is volt hivatalos Február 20-25 Pre és a Március 10-15 éles indulás.
    Nem a fenéket nem.Már nem hisz nekik senki.
    a kedvenc hozzászólásom:

Release was postponed again, they cant do anythink in time. When i joined beta, release should be in december, than it was postponed multiple times and last date was march 15...
    If they wont start working instead of postponing and promising, this game will die fast.

• LSSAHPAUL
    Viszont tök jók ezek a TKzós storyk, ha belegondoltok erről fog szólni a játék kb. Mert mindenhol vannak idióták (magyarország felnött lakosságának legalább 75%-a), de sehol sincsenek "ekkora hatalommal", szal itt ugye 15 v 15 van, ha valaki meghal az kész nem spawnol újra mint pl bf1942-ben. Szal ha valakit kilő a saját az igen nagy érvágás, pláne ha mégegyet vagy 4et 5öt :) az hogy kap 3 nap bant leszarja addig játszik más játékkal, na a lényeg hogy szerintem ez egy LOL játék lesz, és a legszebb az egészben hogy lesznek olyanok akik komolyan veszik és majd mérgelődnek mindennap :)
  • stoppos
    Hasonló mókám nekem is volt. A meccs legelején belémjött oldalról egy csóka, mentem tovább, erre seggbedurrant kétszer. megfordultam, hogy akkor visszalövök, erre szétlőtte a lánctalpamat, majd kilőtt.

Erről jut eszembe: Hogyan kell screenshotot csinálni? a printscr nem műkszik.
  • stoppos
    Kipróbáltam a TD-ket, miután láttam egy havernál, hogy mennyire kis fürge a Stug. Gondoltam a Hetzerig marha könnyű eljutni, azon meg átszenvedem magam + free xp-t konvertálgatok a PzIII-ból.

Életem legnagyobb meccsét nyomtam a Hetzivel. :)

Még az alapcucc volt, úgyhogy egy döglött teknős is megelőzött. A Cliffen voltunk, meg sem próbáltam körbemenni, az átjárót fogtam. Ráadásul egyedül, nagyon vérpistikés csapatban voltam. Elkúsztam a feléig, de ekkor támadott a gaz ellen, és hirtelen hárman maradtunk öt ellen. Marha mázli volt, hogy az értelmesebbje maradt.

Az ellenből három tank elkezdte foglalni a bázist, egy tank védekezett egy artyval. Nálunk maradt egy tank 5%-on, egy arty, meg én a ferrarival. A megbeszélések értelmében a tank nem ment sehova, én elkezdtem "visszaszáguldani" a bázisra. Volt időnk bőven megbeszélni a cseten a dolgokat, míg visszaértem. :) Már majdnem elfoglalták a bázist, mire visszaértem. Az artyval együtt elkezdtük megszórni őket, a Hetzi jó lapos, legalább két lövés elment felettem. Mindhármat kilőttük, majd mivel még maradt 10 perc, támadásba lendültünk. 6 perccel később ott is voltam az ellenfél környékén, az 5%-ban lévő tanknak sikerült kilőni az ellenfél tankját, aztán kiszedte az arty. Ekkor már jól álltunk, mert csak az arty maradt, mi meg ketten. Szemből bekaptam egy arty lövedéket, rámhúzódott, hogy ne tudja lőni a mi artynk, de vége lett mint a botnak.

Szóval a Hetzi marha jó kis cucc. Megvettem rá gyorsan a legnagyobb motort, meg a jobb lánctalpat, így már nem annyira lomha, viszont olyan láthatatlan, mint egy nindzsa és az ágyúja is kellemesen harapós. Marha óvatosan kell vele menni, de szinte mindig van vele legalább 2 killem.
  • Adjunktus
    "A 152 mm BL-10 különösebben nem is érdekel a 4-es ROF-al, nagyon nem nekem való az ilyen lassú kacat."

óó ember!
    Az Orosz TD vonalat semmi másért nem érdemes kifejleszteni,csakis a BL/10-ért!Az adja meg a Ruszki topTD-nek az egész arculatát.Az ellenfelek sem úgy gondolnak rájuk,hogy ott egy ISU vagy egy Object és vajon mennyivel megy,vagy hogyan fordul.Ha meglátják őket akkor az fog elsőre az eszükbe jutni,hogy"na basszus,a kurva BL/10!".

Csak mellékesen jegyzem meg,hogy azzal a lassú kacattal a következőket értem el.:
    1081 battle - 2101 kill. 28 sharpshooter, 27 master gunner, 8 reaper,
    Billotte's medal,Wittmann medal,Maus trap, +a különbdöző Kinai piacos tucat érmék,top gun,steel wall stb stb.

Tehát javaslom,hogy azért csak próbáld ki azt is!:D
  • TDantes
    Semmi az ég világon.
  • Plata
    Basszus.
  • Forolto
    Emberek,

350 új HSZ péntek este óta...valami érdembeli hír a hivatalosról?
  • Iron Hawk
    Nem tudsz másikat venni!
  • Plata
    M6 76mmM1A2 ágyújával nem ütöm át Vk3601 hátsóját,viszont kilőtte a tornyom.M6D2 tornyom van.Alig várom a 90mmM3 ágyút.
  • TDantes
    Na akkor panaszkodjunk...ma valami rettentő buzi a játék. Hogy minden csatában ugyanaz van, semmit nem ütök át. Mintha a 128-as ágyú helyett, hirtelen a Leichtetraktor ágyújával lőnék.